Infiniti ima hit, ali ne automobilski

Dok većina nas tokom vožnje uživa u svojim omiljenim pesmama, mnogi automobilski fanovi smatraju da najlepša muzika dopire ispod poklopca motora. Infiniti je pomirio dve krajnosti i stvorio muzičku numeru sastavljenu isključivo od zvukova koje proizvode automobili ove luksuzne marke.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 26.02.2015.

09:21

Default images

Pesma pod nazivom Chromatic delo je muzičkog producenta i DJ umetnika, poznatog pod imenom Megadon Betamax, a prilikom komponovanja korišćeni su zvuci modela Infiniti Q50, QX60, QX70 i QX80.

Poslušajte kako zvuči ova numera, koja se u suštini ne razlikuje od savremenih elektronskih pesama:



Složeni proces započeo je snimanjem različitih zvukova koje proizvode brojne automobilske komponente i sistemi.

Između ostalog, zabeleženi su zvuci kočionog i izduvnog sistema, okretanja točkova, promene stepena prenosa, zatvaranja vrata, vezivanja pojaseva, kao i glasovna upozorenja koje proizvodi kompjuter u automobilu.

Zatim je usledilo uklapanja zvukova u muzičku formu, a kako je sve to izgledalo, možete pogledati u sledećem videu:



Poslušajte kakva muzika nastaje u fabrikama Dačije i BMW-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: