Kako su prvi "jugići" krenuli u osvajanje Amerike

Daleke 1984. u SAD su poslati prvi primerci modela Jugo, kako bi se utvrdilo koje izmene je potrebno izvršiti da bi se automobil uspešno prodavao na ovom zahtevnom tržištu.

Podeli

Izvor - Auto Magazin

Posle dužeg vremena, na američkom tržištu ponovo se prodaje jedan model proizveden u Kragujevcu - FIAT 500L. I dok je 500L u SAD stigao potpuno prilagođen standardima koje ta država propisuje, njegov prethodnik, "Jugo", najpre je poslat na procenu, da bi pre početka prodaje pretrpeo određene modifikacije.

Automobili sa fotografije su prvi primerci koje je Zastava sama unapredila i poslala ih kao probna vozila u SAD. Prevoz je obavljan Jatovim “DC-10″, a svaki auto je zauzimao po jednu kargo paletu.

Bio je to “Jugo 45 luks” (Jugo 45L) i poslednji koji je u nazivu imao slovo “J”. U poređenju sa prvobitnom serijom koja je bila potpuno "klot" i koja se izrađivala sve do 1985. godine, “luks” je, kao što mu i samo ime govori, imao doteraniju kabinu ali i neka druga poboljšanja koja su ostala do kraja proizvodnje, 24 godine kasnije.

Boja enterijera je ostala braon, ali su promenjeni tapacirunzi u vratima koji su napravljeni od velura. Ugrađeni su grejači zadnjeg stakla, zadnji bočni prozori su dobili mogućnost otvaranja, kao i “leptir” stakla u prednjim vratima.

Ništa manje nisu bili atraktivni nasloni za glavu koji su se našli ne samo na potpuno novim prednjim, već i na zadnjim sedištima. Umesto metalne ručice menjača sa okruglim plastičnim vrhom i gumenom starinskom manžetnom, postavljena je moderna plastična ručica, sa ispisanom mapom brzina i manžetnom od skaja.

Po prvi put, “Jugo” je dobio brzinomer izgraviran do 180 km/h i pokazivač temperature rashladne tečnosti. Na točkove su postavljene nove polu-ratkapne na kojima je pisalo “Zastava”. Na zadnjem delu vozila po prvi put se našlo i svetlo za vožnju unazad, dok je ispod prednjeg branika postavljen mali plastični spojler.

Još jedan od novih estetskih, ali i funkcionalnih dodataka, bila je lajsna na vratima, koje je ostale praktično do kraja proizvodnje, kao i plastični usmerivač vazduha na haubi.

Ipak, Amerikancima sve to nije bilo dovoljno, pa su odmah predložene izmene koje bi bile prihvatljivije za prosečnog kupca. Tako je već 1986. godine iščezao “Z” znak sa haube, a auto je dobio oznaku “Yugo” sa slovom “Y”.

Kao posledica prilagođavanja američkim standardima usledile su mnogobrojne dodatne izmene, a korist od svega toga su imali i domaći kupci koji su dobili kompletno jednobojan enterijer (bež ili sivi) i druge detalje od kojih su se mnogi zadržali praktično do kraja proizvodnje.

Pročitajte još:

U čemu je to "jugo" prednjačio u SAD pre 25 godina?

O knjizi "Yugo - uspon i pad najgoreg automobila"

Britanac koji nije izgubio veru u Zastavine automobile

Razno

Posle onog što je doživeo, sledeći put će vezati pojas

Da li zbog zaprećene kazne ili podizanja nivoa svesti o značaju sigurnosnog pojasa, u Srbiji se poslednjih godina smanjio broj vozača koji se ne vezuju u automobilu. Iako su u zemljama sa razvijenijom saobraćajnom kulturom, poput SAD, vozači "istrenirani" da koriste pojas, i tamo postoje izuzeci.

Razno petak 27.02. 08:43 Komentara: 12

Infiniti ima hit, ali ne automobilski

Dok većina nas tokom vožnje uživa u svojim omiljenim pesmama, mnogi automobilski fanovi smatraju da najlepša muzika dopire ispod poklopca motora. Infiniti je pomirio dve krajnosti i stvorio muzičku numeru sastavljenu isključivo od zvukova koje proizvode automobili ove luksuzne marke.

Razno četvrtak 26.02. 09:21 Komentara: 0

Ilon Mask: Automobili na vodonik su besmislica

Osnivač Tesla Motorsa često je kritikovao električne modele drugih proizvođača, a ovog puta na meti su se našli automobili koji za pogon koriste vodonične gorivne ćelije i, posredno, Toyota koja je trenutni lider u svetu kada je reč o ovoj tehnologiji.

Razno sreda 25.02. 12:00 Komentara: 38

Vraćanje kilometraže nije samo srpski "specijalitet"

Jedan od uobičajenih rizika sa kojim se suočavamo pri nabavci polovnog vozila jeste mogućnost da je automobil prešao mnogo više kilometara nego što piše na instrument tabli. Vraćanje, odnosno lažiranje kilometraže na automobilima nije naš izum, iako je ova aktivnost u Srbiji veoma rasprostranjena.

Razno nedelja 22.02. 11:41 Komentara: 97

Porsche 911 - kako ponovo "izmisliti" legendu

Iako je predstavljen pre više od pola veka, Porsche 911 zadržao je svoj vanvremenski dizajn do danas. Osim neophodne modernizacije, osnovni koncept koji je 1963. godine osmislio Ferdinand Aleksander Porše nije radikalno menjan. Postavlja se pitanje kako bi Porsche 911 mogao da izgleda u budućnosti?

Razno petak 20.02. 09:20 Komentara: 29
strana 1 od 9 idi na stranu