Zašto je kupac u Kini razbio vetrobran na svom Tesli S?

I dok prvi vlasnik Tesle S u Hrvatskoj ne skriva oduševljenje svojim automobilom, jedan kineski kupac ovog vozila iskazao je nezadovoljstvo prema Tesla Motorsu na neuobičajen način.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 01.07.2014.

09:58

Default images

Do sada je zabeleženo nekoliko slučajeva da bogati vlasnici demoliraju sopstveni skupoceni automobil zbog toga što su nezadovoljni kvalitetom vozila ili servisnim uslugama. Vlasnik Tesle S iz Kine koji je iz protesta polomio vetrobransko staklo na svom automobilu tek što ga je preuzeo od prodavca, imao je drugačiji motiv.

Ni to što je jedva čekao da mu Tesla Motors isporuči novi Model S i što je za njega izdvojio milion juana (oko 127.000 evra) nije sprečilo kupca da svoj bes i ljutnju prema američkom proizvođaču iskali na sopstvenom automobilu.

Yu Xinquan, koji je razbio vetrobrana na vozilu po preuzimanju iz prodajnog salona u Pekingu, tvrdi da je to uradio iz protesta jer ga je razljutila arogancija kompanije. Xinquan predvodi grupu nezadovoljnih kupaca Tesle S u Kini koji su ogorčeni zbog kašnjenja isporuke svojih automobila.
On je izjavio da su mu u Tesla Motorsu početkom aprila obećali da će dobiti svoje vozilo u roku od šest nedelja i da to nisu ispunili. Osim toga, s obzirom da je još u oktobru 2013. uplatio prvih 250 hiljada juana (30.000 evra) kao učešće za kupovinu automobila, očekivao je da će biti jedan od prvih vlasnika Tesle S u Kini.

Međutim, u aprilu 2014. ustanovio je da za kupce u toj zemlji koji nisu iz Pekinga i Šangaja ne važi pravilo "ko prvi plati, prvi i dobije auto". Tesla Motors tada mu je objasnio da prilikom isporuke prioritet imaju oni kupci koji žive u oblastima gde već postoji servisna mreža i punjači baterija, a zbog kašnjenja,

Iako nije postao prvi vlasnik Tesle S u Kini, Yu Xinquan će ostati zabeležen kao prva nezadovoljna mušterija američkog proizvođača električnih automobila koja je namerno oštetila sopstveno vozilo.

Pogledajte kako je nezadovoljni vlasnik u Kini uništio sopstveni Lamborghini.

Pogledajte kako je jedan Kinez iz protesta demolirao svoj Maserati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: