Ovako se dočekuje Lamborghini koji košta 3 miliona evra

Skupoceni hiperautomobili, pogotovo oni koji se izrađuju u ekskluzivnim malim serijama, kupuju se više radi prestiža nego zbog uživanja u vožnji. Isporuka jednog takvog vozila je događaj od posebnog značaja za njegovog vlasnika, naročito kada je u pitanju Lamborghini Veneno, kojeg će u svojim garažama imati samo tri čoveka na celom svetu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 24.01.2014.

13:08

Default images

Jedan od trojice srećnika je menadžer investicione firme iz Majami Biča, Kris Sing. On je kupovinom Venena, koji ga je koštao 4,1 milion dolara (oko 3 miliona evra) uspeo da uđe u jedan od najekskluzivnijih klubova na svetu.

Trenutak kada je skupoceni automobil stigao u njegovu garažu ovekovečen je na sledećem video snimku:



Podsećamo, Venen pod haubom ima od ranije poznati 6.5 litarski atmosferski V12 motor, koji je za potrebe ovog jedinstevnog modela pojačan sa 700 na 750 ks.
Foto: Dupont Registry
Snaga se na asfalt prenosi sedmostepenim robotizovanim manuelnim menjačem. Maksimalna brzina automobila je 355 km/h, a ubrzanje od 0 do 100 km/h odigrava se za 2,8 s.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: