Ovako se dočekuje Lamborghini koji košta 3 miliona evra

Skupoceni hiperautomobili, pogotovo oni koji se izrađuju u ekskluzivnim malim serijama, kupuju se više radi prestiža nego zbog uživanja u vožnji. Isporuka jednog takvog vozila je događaj od posebnog značaja za njegovog vlasnika, naročito kada je u pitanju Lamborghini Veneno, kojeg će u svojim garažama imati samo tri čoveka na celom svetu.

Podeli

Jedan od trojice srećnika je menadžer investicione firme iz Majami Biča, Kris Sing. On je kupovinom Venena, koji ga je koštao 4,1 milion dolara (oko 3 miliona evra) uspeo da uđe u jedan od najekskluzivnijih klubova na svetu.

Trenutak kada je skupoceni automobil stigao u njegovu garažu ovekovečen je na sledećem video snimku:

Podsećamo, Venen pod haubom ima od ranije poznati 6.5 litarski atmosferski V12 motor, koji je za potrebe ovog jedinstevnog modela pojačan sa 700 na 750 ks.

Snaga se na asfalt prenosi sedmostepenim robotizovanim manuelnim menjačem. Maksimalna brzina automobila je 355 km/h, a ubrzanje od 0 do 100 km/h odigrava se za 2,8 s.

Razno

VW poslao poklon Zakerbergu zato što vozi golf

Mark Zakerberg, su-osnivac Fejsbuka, je veoma bogat čovek pa je mnoge iznenadio podatak da vozi Golfa. Kada se ova informacija proširila internetom, kompanija Folksvagen mu je u znak zahvalnosti poklonila posebnu duksericu sa kapuljačom, inače jedan od omiljenih odevnih predmeta programera.

Razno subota 25.01. 16:53 Komentara: 31

Belgija: Vozač pio, suvozač duvao u alkometar

Vozač koga je u subotu uveče u Belgijskom gradu Edegemu zaustavila policija zbog rutinskog alkotesta, iako je "malo popio", prošao je bez kazne, pa čak i bez opomene. Kako? Jednostavno - nije sedeo na mestu na kome se vozači uobičajeno nalaze u automobilu.

Razno utorak 21.01. 09:25 Komentara: 23
strana 1 od 11 idi na stranu