Belgija: Vozač pio, suvozač duvao u alkometar

Vozač koga je u subotu uveče u Belgijskom gradu Edegemu zaustavila policija zbog rutinskog alkotesta, iako je "malo popio", prošao je bez kazne, pa čak i bez opomene. Kako? Jednostavno - nije sedeo na mestu na kome se vozači uobičajeno nalaze u automobilu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 21.01.2014.

09:25

Default images

Iako ono što se desilo na putu u Belgiji podseća na scenu iz neke filmske komedije, u pitanju je stvaran događaj.

Patrick Van Den Kieboom vozio je Renault Espace uvezen iz Velike Britanije, sa volanom na desnoj strani. Kada ga je saobraćajna policija zaustavila na punktu na kome kontroliše vozače da li su konzumirali alkohol, bio je malo zabrinut, jer je nešto ranije "popio par piva".

Međutim, na njegovo iznenađenje, policajka koja je vršila kontrolu nije uočila da automobil ima upravljač na desnoj strani, već je alkometar pružila njegovoj supruzi koja se nalazila na mestu suvozača.
Foto: Gazet van Antwerpen
"Nakon završenog testa, koji je bio negativan, službenica policije pohvalila je moju suprugu što ne pije dok vozi", rekao je Van Den Kieboom za Gazet van Antwerpen.

"Pored toga, supruga je dobila i privezak za ključeve koji policija u okviru kampanje deli treznim vozačima kao mali znak pažnje", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: