Belgija: Vozač pio, suvozač duvao u alkometar

Vozač koga je u subotu uveče u Belgijskom gradu Edegemu zaustavila policija zbog rutinskog alkotesta, iako je "malo popio", prošao je bez kazne, pa čak i bez opomene. Kako? Jednostavno - nije sedeo na mestu na kome se vozači uobičajeno nalaze u automobilu.

Podeli

Iako ono što se desilo na putu u Belgiji podseća na scenu iz neke filmske komedije, u pitanju je stvaran događaj.

Patrick Van Den Kieboom vozio je Renault Espace uvezen iz Velike Britanije, sa volanom na desnoj strani. Kada ga je saobraćajna policija zaustavila na punktu na kome kontroliše vozače da li su konzumirali alkohol, bio je malo zabrinut, jer je nešto ranije "popio par piva".

Međutim, na njegovo iznenađenje, policajka koja je vršila kontrolu nije uočila da automobil ima upravljač na desnoj strani, već je alkometar pružila njegovoj supruzi koja se nalazila na mestu suvozača.

"Nakon završenog testa, koji je bio negativan, službenica policije pohvalila je moju suprugu što ne pije dok vozi", rekao je Van Den Kieboom za Gazet van Antwerpen.

"Pored toga, supruga je dobila i privezak za ključeve koji policija u okviru kampanje deli treznim vozačima kao mali znak pažnje", dodao je on.

Razno

VW poslao poklon Zakerbergu zato što vozi golf

Mark Zakerberg, su-osnivac Fejsbuka, je veoma bogat čovek pa je mnoge iznenadio podatak da vozi Golfa. Kada se ova informacija proširila internetom, kompanija Folksvagen mu je u znak zahvalnosti poklonila posebnu duksericu sa kapuljačom, inače jedan od omiljenih odevnih predmeta programera.

Razno subota 25.01. 16:53 Komentara: 31

Ovako se dočekuje Lamborghini koji košta 3 miliona evra

Skupoceni hiperautomobili, pogotovo oni koji se izrađuju u ekskluzivnim malim serijama, kupuju se više radi prestiža nego zbog uživanja u vožnji. Isporuka jednog takvog vozila je događaj od posebnog značaja za njegovog vlasnika, naročito kada je u pitanju Lamborghini Veneno, kojeg će u svojim garažama imati samo tri čoveka na celom svetu.

Razno petak 24.01. 13:08 Komentara: 72
strana 1 od 11 idi na stranu