Ovako se ne pali motor

Video snimci incidenata sa automobilima ponekad su toliko neverovatni da izgledaju kao da su namešteni. Ipak, teško je verovati da bi neko bio spreman da dovede sebe u opasnost od zadobijanja ozbiljnih opekotina, samo da bi snimio ovako nešto.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2013.

15:43

Default images

Pri pokušaju da startuje V8 motor u jednoj radionici za prepravku automobila, mladić je izazvao požar koji je na kraju nekako uspeo da ugasi, ali je pre toga zaradio opekotine po rukama i nogama:



Snimak treba da posluži kao upozorenje svima koji nepripremljeni rade na svojim ili tuđim automobilima. Kada se dolazi u kontakt sa zapaljivim tečnostima, poput benzina, motornog ulja ili nekog drugog automobilskog maziva, aparat za gašenje požara treba da bude uvek u blizini.

Takođe, tokom rada treba nositi radni kombinezon ili bar odeću koja pokriva ruke i noge, kako bi se ti delovi tela zaštitili od eventualnog požara..

Iako je vatra na kraju ugašena vodom, ona nije najbolje sredstvo protiv ovakve vrste požara. Duvanje da bi se plamen ugasio teško da može da naudi vatri, osim ako nije reč o svećicama na rođendanskoj torti.

Oprez kada "palite" auto kablovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: