Kada je najbolje rešenje skloniti se s puta?

Iz Spilbergovog filma Duel naučili smo da se ne treba kačiti sa kamiondžijama. Posle ovog video snimka jasno nam je da se u Kaliforniji treba čuvati i vozača starijih generacija Toyote Camry.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2013.

10:55

Default images

Kada sednemo za upravljač automobila i uključimo se u saobraćaj, pretpostavljamo da se i ostali vozači na putu ponašaju u skladu sa saobraćajnim propisima i zdravim razumom. To je uglavnom tačno, ali uvek postoje izuzeci koji su spremni da nam i bukvalno zagorčaju život.

Vozač i njegova saputnica u MINI-ju iz kojeg je snimljen incident susreli su se sa potencijalnim ubicom za volanom koji se nekoliko puta ubacivao ispred njih i naglim kočenjima pokušao da izazove udes. Na kraju, kada je završio sa divljanjem, vozač Toyote dodao je gas i odvezao se dalje:



Iako je vozač MINI-ja prisebno reagovao i uspeo da izbegne kontakt sa drugim vozilom menjajući saobraćajne trake, svaka jurnjava i nadmudrivanje sa neuračunjivim vozačem na prometnim autoputu može da bude veoma opasna.

Možda je u ovakvim slučajevima najbolje rešenje skloniti se sa puta dok opasnost ne prođe, odnosno dok vozač sa ubilačkim namerama ne odmakne dalje i ne ohladi glavu.

Prema rečima vozača MINI-ja, sve je počelo kada je vozač Toyote Camry iznenada i bez migavca pokušao da se svojim automobilom prestroji u njihovu traku umalo izazvavši sudar:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: