Najmoćniji na putu

Kao i u prethodne dve generacije, FIAT je u okviru porodice nove Pande ponudio terensku verziju sa pogonom na sva četiri točka. Izgleda da nekima nije bio dovoljan samo pogon 4x4, pa su odlučili da malo dorade ovo vozilo.

Podeli

Ova "monster" Panda snimljena je nedavno u italijanskim planinama. Iako izgleda groteskno, jedno je sigurno - tokom zime neće joj trebati lanci za sneg:

S obzirom da je nova generacija Pande 4x4 imala premijeru na auto-salonu u Parizu, krajem septembra 2012, interesantno je to da se ova mutant varijanta pojavljuje samo dva meseca kasnije.

Ljudi koji se u svetu bave ovakvim prerađivanjem automobila obično koriste starije modele, što navodi na zaključak da je modifikaciju možda izvršio upravo FIAT, u svrhu promovisanja nove Pande 4x4.

Inače regularna Panda sa pogonom na sva četiri točka dostupna je u dve verzije, sa 0.9 litarskim benzinskim TwinAir Turbo motorom sa 85 KS i sa 1.3 MultiJet II dizel agregatom koji razvija 75 KS. Oba motora opremljena su Start&Stop sistemom koji omogućava nižu potrošnju goriva u gradskim uslovima vožnje.

Motori su povezani sa šestostepenim ručnim menjačem, pri čemu je prva brzina podešena tako da olakša start i kretanje pri vožnji na strmom terenu. Terenska Panda ima stalni pogon 4x4 i sistem sa dva diferencijala i elektronski kontrolisanim kvačilom, a standardni su i elektronska kontrola stabilnosti (ESC) i funkcija elektronske blokade diferencijala (ELD).

Pročitajte više o novoj Pandi 4x4.

strana 1 od 10 idi na stranu