Sendi uništila 16 Fiskera Karma

U naletu oluje Sendi koja je pogodila severoistok SAD izgorelo je 16 potpuno novih primeraka luksuznog automobila na hibridni pogon, modela Fisker Karma.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2012.

18:00

Default images

Prema poslednjim informacijama, u udaru superoluje Sendi u SAD od ponedeljka 29. oktobra pogunula je najmanje 51 osoba, a bez struje je ostalo 8,5 miliona ljudi. Procenjeno je da je nezapamćeno nevreme koje je pogodilo ovaj region Severne Amerike načinilo štetu od 20 milijardi dolara.

U mnoštvu vesti koje se bave ovom temom, pojavila se i informacija o požaru u kojem je na jednom parkingu stradalo 16 potpuno novih primeraka modela Fisker Karma. Fotografije spaljenih vozila izvorno su objavljene na automobilskom sajtu Jalopnik (koji je i sam pogođen olujom morao da bude premešten na drugu internet adresu), da bi zatim preplavile sajtove koji se bave automobilima.

Izgorela vozila nalazila su se na lučkom terminalu u mestu Port Njuark, u Nju Džerziju, kada je taj deo obale pogodio uragan Sendi. Prema rečima očevica, vozila su najpre poplavljena u naletu morske vode, da bi ih ubrzo zatim zahvatio požar u kojem je potpuno izgorelo 16 automobila.

Cena jednog primerka modela Fisker Karma kreće od 100.000 dolara (oko 77.000 evra), pa se ukupna šteta procenjuje na preko 1,6 miliona dolara (1,23 miliona evra).
Fotografija: Jalopnik
Ovo nije prvi slučaj samozapaljivanja modela Fisker Karma, ali je svakako najmasovniji. Prethodni incidenti bili su pojedinačni i izolovani, a dogodili su se na vozilima koja su već bila u upotrebi.

Vest o požaru potvrdio je i proizvođač, kompanija Fisker. U kratkom saopštenju kaže se da u ovom slučaju nije bilo povređenih, kao i da ni jedan od automobila pre toga nije bio korišćen.

“Nameravamo da što je pre moguće saznamo uzrok požara i obavestimo javnost, ali za sada nam je pristup luci ograničen zbog posledica nevremena”, dodaje se u saopštenju iz Fiskera.

Pogledajte više fotografija u našoj Galeriji.

Pročitajte više o modelu Fisker Karma.

Pogledajte kako je u avgustu, u Kaliforniji, izgoreo još jedan Fisker Karma.

O posledicama udara oluje Sendi možete pročitati na našem Info sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: