Neverovatno je da su ovo preživeli

Zahvaljujući kamerama koje Rusi zbog osiguranja instaliraju na instrument table svojih vozila, na internetu se pojavljuju snimci neverovatnih saobraćajnih nesreća. Ipak, ne pamtimo da smo videli nešto ovako šokantno, a da je imalo srećan kraj po aktere.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 30.10.2012.

08:30

Default images

Kao i mnogo puta do sada i u ovom slučaju u glavnoj ulozi našla se neizbežna Lada. Vozač je najpre krenuo u najblaže rečeno nerazumno preticanje sa desne strane, da bi zatim pri velikoj brzini pokušao da promeni pravac kretanja, kako bi izbegao autobus koji se kretao u istom smeru, ispred njega.

U tom trenutku je izgubio kontrolu i prešao u suprotnu kolovoznu traku gde je na njega naleteo šleper i odbacio ga na vozilo iz kojeg je nesreća snimljena. Kada se teško oštećena Lada najzad zaustavila, iz nje je kroz razbijen vetrobran izašao ošamućen i, uz neverovatnu sreću, samo lakše povređen vozač.

Video snimak se nakon toga završava, ali prema ruskim sajtovima koji su preneli ovu vest na zadnjem sedištu se nalazila još jedna osoba koja je zadobila samo nekoliko modrica. Prema istom izvoru, vozač je prošao sa par slomljenih rebara i ubrzo je pušten iz bolnice.

Pogledajte kako je došlo do ove nesreće:



I ovaj, kao i mnogi drugi udesi čije snimke vam prenosimo dogodio se na pravcu, na putu sa kvalitetnom podlogom i pri dobrim vremenskim uslovima za vožnju. I ovoga puta, kao što se to najčešće i dešava, za nesreću je odgovoran vozač, uz par dodatnih faktora.

Iako je kolovozna traka kojom se kreću vozila u jednom smeru dovoljno široka da može da ima dve saobraćajne trake, ruski putari nisu predvideli takvu organizaciju saobraćaja, pa ne postoji horizontalna signalizacija za dve trake. Vozači su se samoorganizovali, tako da se saobraćaj ipak odvija u dve trake, ali veoma anarhično.

Vozila koja se kreću brže praktično se ne sklanjaju iz preticajne trake. Na taj način, onemogućavaju drugim automobilima da ih preteknu. Nedisciplinovani vozači, poput ovog iz Lade, tada uleću u nedozvoljena i rizična preticanja sa desne strane.

Kada se tome doda prevelika brzina i preoštro manevrisanje automobilom, usled čega se lako gubi kontrola nad vozilom, nesreće poput ove su neizbežne. Na sreću, u ovom slučaju sve je prošlo bez težih posledica, ali vrlo lako je moglo da se završi tragično po putnike u Ladi.

Pogledajte još jedan incident u sa Ladom u glavnoj ulozi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: