Veyron, Ferrari F430 i zatvoren put

Dok većina superautomobila provodi dane ušuškana u garažama svojih vlasnika ili paradirajući gradskim ulicama, Ferrari F430 i Bugatti Veyron sa snimka uželeli su se malo akcije.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 26.10.2012.

14:15

Default images

Performanse superautomobila ne dozvoljavaju njihovim vlasnicima da osete potpuno uživanje u vožnji u svakodnevnom saobraćaju, gde postoje ograničenja brzine. Zbog toga se pravi ljubitelji ovakvih automobila odlučuju za vožnju po trkačkim stazama ili deonocama puta koje su privremeno zatvorene za saobraćaj drugih vozila.

Jednu takvu vožnju organizovao je klub vlasnika Ferrarija iz Holandije. Ferrariju F430 društvo na stazi pravio je Bugatti Veyron:

Bugatti Veyron od 0 do 100 km/h stiže za 2,5 s, dok su Ferrariju F430 za isto ubrzanje potrebne 4 sekunde. Veyron je iskoristio svoju prednost i izbio u prvi plan već na početku vožnje. S obzirom da nije u pitanju takmičenje, već uživanje u voznim karakteristikama ovih automobila, izgleda da vlasniku Ferrarija to nije smetalo.

Pogledajte nadmetanje McLarena MP4-12C, Lexusa LFA, Aventadora LP700-4 i Veyrona 16.4 Grand Sport.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: