Zašto se sukobljavamo u saobraćaju?

Kada se u saobraćaju sukobe dva veoma tvrdoglava vozača, incident je neizbežan.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 25.10.2012.

17:00

Default images

Da li ste se zapitali kada je vožnja automobila prestala da bude način na koji se brže i udobnije stiže iz tačke A u tačku B i zašto je postala poligon za iživljavanje i vođenje pravih malih ratova između vozača?

Da li je za to treba kriviti savremen, brz način života, koji prouzrokuje dodatni stres? Nepodnošljive gužve u saobraćaju? Društvene okolnosti? Ili je možda za to najzaslužniji karakter onih koji upravljaju vozilima?

Neki vozači smatraju da je najvažnije biti ispred nekog drugog, čak i kada se svi zajedno nalaze u koloni koja se jedva kreće, pa će se boriti do iznemoglosti za svaki kvadratni centimetar asfalta:



Ovakvo nepotrebno, beskorisno i nerazumno ponašanje koje usporava već ionako spor saobraćaj nažalost sve češće možemo da vidimo i na našim putevima.

Osim što su došli u opasnosti da im se automobile sudare, vozači su počeli da ugrožavaju i druge učesnike u saobraćaju i vrlo brzo su se našli na ivici međusobnog fizičkog obračuna. Pre nego što se glave usijaju, bilo bi dobro razmisliti o posledicama i šteti koja može da nastane.

Pogledajte kako se završio sličan duel dva vozača Toyote.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: