Najskuplji parking na svetu?

U prenaseljenom Singapuru teško je naći slobodno parking mesto. Pogotovo ako vozite egzotičan, skupoceni automobil, koji ne možete tek tako ostaviti bilo gde na ulici.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 30.08.2012.

13:30

Default images

S obzirom da praktično ne postoji problem koji se ne može prevazići uz pomoć novca, za one sa dubljim džepom rešenje je u sistemu “Sky Garage Apartments”.

Reč je o luksuznim apartmanima koji se nalaze u “Hamilton Scott” neboderu i koji osim smeštaja za vlasnike, obezbeđuju i parking za njihove četvorotočkaše. Kuriozitet je da se parking mesto ne nalazi u garaži, kao što je to uobičajeno, već u dnevnoj sobi vlasnika automobila.

Vozač samo treba da uparkira svoje vozilo u specijalni lift, koji se aktivira pomoću biometrijskog sistema koji prepoznaje otisak vlasnikovog palca. Ostatak posla završava automatski sistem koji automobil panoramskim liftom dovozi direktno u vlasnikov apartman.

Pogledajte kako funkcioniše “Sky Garage Apartments” sistem:



Verovatno se pitate koliko ovakvo zadovoljstvo košta. Pa, cene se kreću od 7,5 miliona dolara (oko 6 miliona evra) za “skromniju” varijantu sa dva parking mesta, pa do 24 miliona dolara (oko 19 miliona evra) za penthaus apartman na vrhu zgrade, sa četiri parking mesta.

Pročitajte o parking mestu od milion dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: