Vozila 100 km sa zaglavljenim gasom

Jedna 47-ogodišnja žena kojoj se na automobilu zaglavila papučica za gas, bila je prinuđena da vozi autoputem skoro 100 kilometara brzinom od preko 190 km/h, pre nego što je uspela da se zaustavi.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 28.08.2012.

11:05

Default images

Amerikanka Lauri Ulvestad može se smatrati srećnom, s obzirom da je uspela da izvuče živu glavu iz ovog incidenta. Naime, dok je vozila svoju Kiju Sorento autoputem kroz saveznu državu Misuri, na automobilu se iznenada zaglavila komanda gasa.

Kija je tada počela naglo da ubrzava da bi ubrzo dostigla brzinu od 193 km/h. U izjavi za lokalnu televizijsku stanicu, Lauri je kazala da je pokušala sve kako bi zaustavila automobil, od toga da isključi kontakt, preko prebacivanja automatskog menjača u neutralni hod, do pritiskanja kočnice, ali da joj ništa od navedenog nije pomoglo.

“Pomislila sam da ću poginuti, zaista sam bila ubeđena u to jer šta god da bih preduzela, automobil se nije zaustavljao”, rekla je ona.

U jednom trenutku, Lauri Ulvestad pozvala je policiju mobilnim telefonom i zatražila pomoć od njih. Nakon toga, patrole saobraćajne policije počele da raščišćavaju saobraćaj ispred nje, kako bi joj oslobodili traku za nesmetano kretanje.

Na kraju, posle zastrašujućih 94 kilometra, Lauri je uspela da odglavi papučicu gasa i da zaustavi svoj automobil.

Pogledajte video snimak ovog incidenta načinjen kamerom iz policijskog patrolnog vozila:



Nakon incidenta, portparol saobraćajne policije odao joj je javno priznanje na prisebnosti i vozačkoj sposobnosti.

“Ona ne samo da je upravljala automobilom pri zaista velikoj brzini, već je izbegavajući druga vozila skretala van kolovoza i vraćala se na njega, a da pri tom nije izgubila kontrolu nad vozilom.”

U kompaniji KIA rekli su da će istražiti ovaj slučaj nakon čega će izdati i zvanično saopštenje.

Pročitajte o sličnom incidentu koji se dogodio u Južnoj Koreji.

Pročitajte o problemu sa zaglavljivanjem papučice za gas koji je imala Toyota.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: