Akrobacija na žici - internet hit

Mlada žena hoda po užetu razapetom između dva Volvo kamiona koji se kreću punom brzinom. Film o ovom kaskaderskom podvigu pogledalo je na YouTube-u u poslednjih nekoliko dana više od 3.500.000 ljudi.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 25.08.2012.

22:00

Default images

Žena na žici, koja je glavna junakinja ovog filma, je američka hodačica po elastičnom užetu Fejt Diki. Ona je svetska rekorderka u takozvanom “hajlajningu” (highlining), mladom sportu čija je suština u hodanju po što dužem užetu postavljenom na što veću visinu.

Pogledajte film o ovoj nesvakidašnjoj akrobaciji:



Iza filma stoji kompanija Volvo kamioni. Cilj je bio da se istaknu vozne karakteristike i ponašanje najnovijeg modela ove kompanije, serije FH.

„Navikla sam se na visine i dugu užad koja se klati na vetru. Međutim, ta užad je dobro pričvršćena za površine litica. Hodanje po užetu pričvršćenom za dve pokretne tačke je nešto sasvim drugo", kaže Fejt Diki.

Kada su u holivudskoj ekipi koja je snimala film prvi put čuli ovu ideju, bili su zapanjeni, ovako nešto do sada nikad nije izvedeno.

Režiser filma je Henri Aleks Rubin, koji je 2006. sa ostvarenjem “Murderball” bio nominovan za Oskara u kategoriji za najbolji dokumentarni film. Film je snimljen na gotovo dovršenoj novoj deonici autoputa u Hrvatskoj, na kojoj nije bilo saobraćaja.

Akrobacija izgleda vrlo dramatično, ali je bezbednost bila od najveće važnosti.

Svetska premijera i zvanično predstavljanje Volvo FH serije održaće se 5. septembra 2012. u Geteborgu.

Pročitajte više o novim Volvo FH kamionima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: