Kriza Grcima ne smeta da brzo voze

Retko se događa da novinari testiraju skupocene superautomobile kao što je Pagani Huayra izvan zatvorenih pisti i bez nadzora nekoga iz kompanije proizvođača. Novinaru grčkog automobilskog magazina Drive ovog puta se posrećilo.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 14.08.2012.

12:05

Default images

Kada proizvođač automobila koji košta oko milion evra treba da ustupi test vozilo na korišćenje nekom automobilskom novinaru, obično preduzima niz mera kako bi bio siguran da će mu auto biti vraćen neoštećen.

Zbog toga se superautomobili poput Paganija najčešće testiraju u kontrolisanim uslovima. Ipak, grčki magazin Drive objavio je video sa testiranja modela Huayra na otvorenom putu, a za upravljačem se nalazio njihov novinar koji, kako u samom magazinu kažu, nije štedeo ovaj automobil.

Pogledajte kako izgledala ova test vožnja:



Model Pagani Huayra opremljen je 6.0 litarski AMG twin-turbo V12 motorom sa 730 ks koji je uparen sa sedmostepenim sekvencijalnim menjačem. Snaga se prenosi na zadnje točkove, a od nule do stotke ovaj automobil stiže za 3,3 sekunde, dok je njegova maksimalna brzina 370 km/h.

Pogledajte kako je britanski EVO magazin testirao model Pagani Huayra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: