Tajne Porscheovog muzeja, 2. deo

Porsche je protekle nedelje objavio kratki video o nekim od izuzetnih automobila koje je ta kompanija proizvela tokom svoje istorije, a koji nisu izloženi u njihovom muzeju u Štutgartu. Pred nama je drugi deo priče o ovim jedinstvenim automobilima koji se nalaze u posebnom depou Porscheovog muzeja.

Podeli

U Porscheovom muzeju u Štutgartu izložena je bogata kolekcija automobila koje je nemačka kompanija proizvela od 1948. godine. Ovaj muzej poseduje preko 500 automobila od kojih se mnogi ne nalaze u glavnoj postavci.

Kompanija iz Štutgarta otkriva nam neke od njih u drugom delu filma o tajnama iz Porscheovog muzeja.

Među njima su prototip Porschea 928 kabriolet, blindirani Porsche 911, eksperimentalni automobili koji nikad nisu prošli razvojnu fazu, kao i vozila pravljena isključivo za različita automobilska takmičenja:

Pogledajte prvi deo priče o tajnama Porscheovog muzeja.

Razno

Porsche 911 kao vrhunski terenac

Kada biste birali najbolje terensko vozilo, koje bi to bilo? Neki bi se odlučili za Toyotin Land Cruiser, drugi za Land Rover Defender ili za Mercedesovu G klasu, a ima i onih koji bi izabrali Ladu Nivu.

Razno petak 31.08. 11:55 Komentara: 6

Najskuplji parking na svetu?

U prenaseljenom Singapuru teško je naći slobodno parking mesto. Pogotovo ako vozite egzotičan, skupoceni automobil, koji ne možete tek tako ostaviti bilo gde na ulici.

Razno četvrtak 30.08. 13:30 Komentara: 12

Kad drifteri najure policiju

Na video snimcima koje vam prenosimo na našem sajtu obično je policija ta koja progoni i kažnjava prekršioce. U Saudijskoj Arabiji dogodilo se nešto potpuno obrnuto.

Razno sreda 29.08. 15:05 Komentara: 13

Vozila 100 km sa zaglavljenim gasom

Jedna 47-ogodišnja žena kojoj se na automobilu zaglavila papučica za gas, bila je prinuđena da vozi autoputem skoro 100 kilometara brzinom od preko 190 km/h, pre nego što je uspela da se zaustavi.

Razno utorak 28.08. 11:05 Komentara: 82

Koliko će to da vas košta?

Kada kupujete nov automobil, osim maloprodajne cene, potrebno je da znate i koliki su njegovi troškovi eksploatacije, kako se kasnije ne biste neprijatno iznenadili. Renault je u svojim najnovijim reklamama ovoj temi pristupio na prilično neobičan način.

Razno ponedeljak 27.08. 11:35 Komentara: 11

Akrobacija na žici - internet hit

Mlada žena hoda po užetu razapetom između dva Volvo kamiona koji se kreću punom brzinom. Film o ovom kaskaderskom podvigu pogledalo je na YouTube-u u poslednjih nekoliko dana više od 3.500.000 ljudi.

Razno subota 25.08. 10:00 Komentara: 22

Ko je ogrebao Lamborghinijev SUV?

Otkako je u aprilu 2012. predstavljen na auto-salonu u Pekingu, koncept Lamborghinijevog krosovera, Urus, obišao je svet gostujući na mnogim automobilskim manifestacijama. Poslednju promociju imao je u Pebl Biču, u Kaliforniji, gde je zahvaljujući oštrom oku jednog fotografa uočeno oštećenje na vrhu maske hladnjaka.

Razno petak 24.08. 12:50 Komentara: 24
strana 1 od 12 idi na stranu