Našao ukradeni auto posle 42 godine

Kako vreme prolazi, ukradenom vozilu se sve teže ulazi u trag. Ili se pronađe u kratkom roku, ili nikada. Jednom vlasniku posrećilo se posle više od četiri decenije od nestanka njegovog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 10.07.2012.

11:51

Default images

Bobu Raselu (Bob Russell) iz Dalasa vraćen je natrag njegov Austin Healey 300 iz 1967. iako je od krađe proteklo 42 godine.

Raselov automobil nestao je ispred njegovog stana u Filadelfiji davne 1970. godine. Kada ni nakon izvesnog vremena ukradeni Austin Healey nije pronađen, Rasel je pretpostavio da je vozilo završilo tako što je rastavljeno u delove ili se kao olupina nalazi na nekom otpadu.

Ipak, iz nekog razloga nije gubio nadu da će jednog dana pronaći svoj automobil. Čak je redovno proveravao oglase na eBay-u.

U maju 2012. Bobu se najzad posrećilo, kada je otkrio da je prodavac iz Los Anđelesa ponudio na aukciji Austin Healey koji je izgleao baš kao njegov automobil.

Iako nije imao policijski izveštaj o krađi, Rasel je uz pomoć prijatelja koji su svedočili da automobil nikada nije prodat i uz priložene originalne ključeve ubedio policiju da ponovo otvori slučaj. Konačno, ukradeni Austin je zaplenjen i vraćen vlasniku 42 godine nakon njegovog nestanka.

Iako je morao da plati dodatnih 1.500 dolara za troškove transporta od Losa Anđelesa do Dalasa, Rasel je bio presrećen kad je dobio nazad svoj automobil. On sada namerava da ga potpuno restaurira i, ovoga puta, parkira na neko sigurnije mesto.

Pročitajte kako je jedan ukradeni Porsche pronađen posle 23 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: