Prevrtanje na Nirburgringu

Jedan od razloga zašto je staza Nirburgring toliko popularna jeste što svako ko ima automobil, vozačku dozvolu i plati 24 evra može da izveze krug na ovoj pisti u danu kada je ona otvorena za turiste.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.04.2012.

10:24

Default images

Mnogi vozači sanjaju da provozaju svoje automobili na Nirburgringu.

Nekima se taj san i ostvari, a nekima se pretvori u najgoru noćnu moru.

Upravo to se dogodilo vozaču Honde CR-V koji je prebrzo ušao kroz krivinu Eiskurve, izgubio kontrolu i doživeo tešku nesreću sa prevrtanjem:



Prema rečima očevidaca, vozač i suvozač su nakon udesa prošli “relativno dobro”, što je pravo čudo kada se odgleda ovaj snimak.

Očigledno je da je nekima teško da se odupru naletu adrenalina kada voze ovom trkačkom stazom pored Porschea, Aston Martina i drugih sportskih automobila.

Kada se neiskusni vozači u takvoj situaciji nađu za upravljačem vozila koje nije predviđeno za trke, lako može da dođe do tragedije.

Pročitajte o lančanom sudaru koji se takođe dogodio na Nirburgringu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: