Nova limuzina za ruskog predsednika

Kompanija “ZiL”, koja proizvodi masivna oklopna vozila, predstavila je novi koncept predsedničke limuzine koji će najverovatnije zameniti vladavinu Mercedesa S klase u voznom parku Dimitrija Medvedeva.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 26.11.2010.

10:44

Default images

“ZiL” pre svega proizvodi tenkove i transportere ali učestvuje i u pravljenju luksuznih oklopnih automobila za potrebe ruske diplomatije.

“ZiL” limuzine koštaju isto koliko i Maybach ili Rolls Royce, što znači da im je najniža cena oko 350.000 dolara.

Pored toga, ovaj auto praktično ne može da se pronađe van granica bivšeg Sovjetskog Saveza i godišnje se proizvede samo 12 komada.
Novi koncept ovakvog automobila nema zadnje staklo i karakteristične oštre ivice i uglove što je vrlo neuobičajeno za modu 21. veka, ali se uočava izvesna sličnost sa oblikom i veličinom američkih automobila iz ’70-ih.

Dizajner novog modela, Slava Sakjan, izjavio je kako nije imao nameru da učini ovaj model previše lepim, mada je, sudeći po njegovoj dužni, veličini točkova i drugim raskošnim karakteristikama, pokušao da napravi otmen auto.

Izvor - BlicOnline, fotografija: Autoevolution

Obama želi hibrida

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: