Poklanja novi BMW svakom ko kupi stan u njegovoj zgradi

Kineski investitor, kome prodaja stanova ne ide kako je planirao, odlučio je da privuče kupce tako što će im uz nekretninu dati gratis automobil nemačkog proizvođača.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2018.

10:29

Poklanja novi BMW svakom ko kupi stan u njegovoj zgradi

Kompanija "China Merchants Shekou Industrial Zone Holdings Co" nedavno je završila izgradnju još jednog velikog stambenog objekta u Šangaju, ali je uspela da proda svega 25 od 350 ponuđenih stanova.

Kako bi privukli nove kupce, odlučili su se na nesvakidašnji potez – svakome ko se odluči da kupi trosobni stan u njihovom objektu pokloniće BMW Serije 3 ili BMW X1, piše kineski Biznis tajms.

Inače, pomenute nekretnine koštaju oko 620.000 dolara, a ponuđena BMW vozila u Kini se prodaju za oko 10% vrednosti ovih stanova.

Iako BMW Serije 3 i BMW X1 spadaju u jeftinije modele bavarskog proizvođača, zbog visokih poreza ova vozila su u Kini znatno skuplja nego u Evropi ili SAD.

Kineski mediji navode da i neki drugi investitori u toj zemlji pribegavaju sličnoj taktici u cilju privlačenja kupaca, ali su pokloni obično skromniji i manje vredni, poput plaćenih turističkih putovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: