Rimac: Za jedan detalj u novom modelu zaslužan Hamond

Nezgoda u Švajcarskoj, u kojoj je voditelj emsije Grand Tour jedva izvukao živu glavu iz zapaljenog Concepta One, inspirisala je hrvatskog proizvođača da u novi automobil ugradi specijalan dodatak.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 13.03.2018.

12:06

Rimac: Za jedan detalj u novom modelu zaslužan Hamond
Rimac Concept Two

Hrvatska kompanija Rimac predstavila je na sajmu u Ženevi novi električni supersportski automobila C-Two (Concept Two).

Pored fantastičnih specifikacija i performansi ovog modela, pažnju medija i publike privukao je i jedan neobičan detalja – specijalni aparat za gašenje požara.

Aparat je moderno dizajniran i pričvršćen je kožnom trakom na kojoj je ispisana poruka: “Upotrebiti za gašenje vatre u slučaju brdskog uspona“.
Riimac je aludirao na prošlogodišnji udes Ričarda Hamonda, kada je popularni voditelj za vreme snimanja šou programa Grand Tour tokom vožnje na jednom usponu u Švajcarskoj slupao Rimčev prethodni automobil Concept One.

Nakon ove interne šale oglasio se i Hamond, koji je za DriveTribe rekao da je oduševljen, jer je oduvek želeo da “utiče na dizajn novih modela automobila”.

Rimac C-Two ima čak 1.914 kosnjih snaga, obrtni moment od 2.300 Nm, maksimalnu brzinu od 412 km/h, dok 0-100 km/h ubrzava za 1,85 sekundi. Cena automobila iznosi 1,7 miliona evra.

Osim nadrealne snage i ubrzanja C-Two nudi i četvrti stepen autonomne vožnje i najsavremenije tehnološke gedžete današnjice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: