Fordomanija - automobilska filozofija starija od jednog veka

Kada je davne 1908. godine, sa proizvodnih traka fabrike u Detroitu, sišao prvi primerak legendarnog automobila Ford T, njegov kreator Henri Ford znao je da je to početak ostvarnja njegovog sna - stvaranja automobila koji će motorizovati svet.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 15.02.2019.

10:00

Fordomanija - automobilska filozofija starija od jednog veka

Prvi put u istoriji Ford je uspostavio masovnu proizvodnju jednog složenog proizvoda, koji se samo nekoliko godina kasnije proizvodio i sklapao u 12 zemalja sveta.

Za samo 19 godina ceo svet je bio na četiri točka, a iz fabričkih pogona izašlo je više od 16 i po miliona primeraka Forda T, prvog automobila u istoriji koji je postao dostupan običnom čoveku.

Životna i poslovna filozofija Henrija Forda doprinela je industrijalizaciji i modernizaciji Amerike i celog sveta, i zauvek promenila automobilsku industriju učinivši automobil mnogo pristupačnjim nego ikada ranije.

Danas, 72 godine posle Henrija Forda, gotovo da ne možemo da zamislimo život bez automobila. Oni koji su nastavili tamo gde je Ford stao, i dalje se vode njegovom filozofijom.

Na tom tragu nastala je, sada već tradicionalna, Fordomanija, akcija tokom koje aktuelne Fordove modele možete kupiti po cenama nižim i do 3.000 evra.

Kompanija Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser Fordovih vozila, i ovoga puta vam nudi priliku da po povoljnijim uslovima postanete vlasnik nekog od atraktivnih putničkih modela ili lakih komercijalnih vozila.

U specijalnom cenovniku ovogodišnje Fordomanije nalaze se modeli Fiesta, Fiesta Active SUV, C-MAX, Mondeo, EcoSport i skoro svi modeli lakih komercijalnih vozila.

Cenovnik Fordomanije sa dnevnom ponudom vozila na popustu možete videti na sajtu www.ford.rs.

Osim prodajno-servisnih centara Grand Motorsa u Beogradu, Subotici, Novom Sadu i Nišu, nova Fordova vozila su tokom Fordomanije, dostupna i kod prodajno-servisnih partnera u Kragujevcu, Čačku, Šapcu i Jagodini.

Kažu da je upravo Henri Ford svojevremeno rekao da je "najbolji automobil - nov automobil".

Priliku da se u to uvere, tokom prošlogodišnje Fordomanije, iskoristilo je više od 120 zadovoljnih vlasnika novih Fordovih vozila širom Srbije.

Uverite se i vi!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: