Kako kupujemo polovnjake – poželjan majstor ili barem iskusan prijatelj

Kupci uglavnom izbegavaju sa sami krenu u potragu za polovnim automobilom, pokazuju rezultati ankete sajta B92.

Podeli
Foto: B92/NĆ
Foto: B92/NĆ

Zbog relativno skromnog životnog standarda, naši građani su uglavnom osuđeni da kupuju polovnjake.

Iako je srpsko tržište preplavljeno polovnim automobilima, nije lako pronaći vozilo koje će da zadovolji sve potrebe kupca, a da pri tom bude pouzdano i cenovno pristupačno. Između potencijalnog kupca i polovnjaka koji neće prazniti džep svog vlasnika i izazivati previše glavobolje u eksploataciji, brojne su prepreke.

Kupci, između ostalog, strahuju da li je vraćana kilometraža na vozilu, da li je auto nekada bio slupan, u kakvom su stanju neki od ključnih delova i sklopova čija bi zamena mogla da bude papreno skupa...

Zato i ne čudi oprez prilikom kupovine, pa oko 40% učesnika naše ankete navodi da ne kupuje polovan automobil dok ga ne proveri pouzdan majstor.

Nešto manji broj čitalaca koji su učestvovali u našoj anketi (njih oko 35%) se oslanja na pomoć prijatelja ili nekog ko je od njih iskusniji u poznavanju četvorotočkaša.

Najmanji je broj onih koji smatraju da su dovoljno kompetentni da se sami upuste u odabir i proveru polovnjaka prilikom kupovine - oko 25 odsto učesnika ankete izjasnilo se da su iskusni kupci i da znaju šta treba da pregledaju na polovnom automobilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.