Nedelja, 29.03.2015.

20:39

Koliko je bezbedan Volvo XC90 - život važniji od ocene

Izvor: B92

Koliko je bezbedan Volvo XC90 - život važniji od ocene IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

malted

pre 8 godina

Jedno pitanje: jasno je da je Volvo jedan od najbezbednijih auta na svetu, i sam vozim jednog V40 iz 2001.godine, ali upravo za taj model nikad nisam video crash test, pa me zanima koliko je taj model daleko od V70, S60 i drugih? Da li neko zna nesto o bezbednosti tog modela?

dr

pre 9 godina

Za neinformisane,onaj znak VOLVO-a,sa strelicom je oznaka za pojas za vezivanje,koji su oni prvi napravili i ugradili..
Ja vozim S-60.Kada sam ga kupio,2006-e,krenem kod caleta i keve putem BG-NS-Zrenjanin.
Noc,nema zive duse,hajde da ga malo "produvam"...230/km/h!Dizel,2400 ccm..To sam urado tada i nikada vise,ne ponosim se time,uhvatile me "lutke" iz mladosti..
3 dana nakon toga,na ulazu u Batajnicu,na silasku sa mosta,covek iz SU sa S-60,jutro,6 sati,verovatno rano krenuo iz SU,zaspao,izleti sa puta,sleti niz onaj nasip visine jedno 10 m,prevrne se desetak puta i ostane na krovu!
Verujete da je covek izasao bez ogrebotine na sebi...Policija uzela izjavu,on priznao da je vozio 160 km/h!
Nikada vise ne sedam u drugi auto,osim VOLVO!Zelja mi je XC-60,polovan naravno...

DejanZH

pre 9 godina

Da se razumemo:svako se najpre hvali onim sto najbolje zna i ume.Isto tako i Volvo,koji po pitanju bezbednosti i sigurnosti putnika sigurno prednjaci,ili je u korak sa premium proizvodjacima,kao sto su Mercedes,BMW,Toyota/Lexus i slicni.To sto neko kaze,kupili ga Kinezi,kupili ga Indijci..,to uopste ne znaci da ce ti automobili biti losiji poput Gilija,Tate..Tehnologija ostaje i razvija se,strucnjaci ostaju.Da li su Jaguar i Land Rover postali losiji nakon sto ih je Tata kupila?Naprotiv!Izbacuju nove modele,povecavaju prodaju,sire ponudu.Kapital ne poznaje granice!A naravno da u svemu tome marketing igra vaznu ulogu.

Ivan

pre 9 godina

@(dejan, 30. mart 2015 16:06)

Volvo redovno ponizi "premium" proizvođače kad izbaci novi model. Volvo V40. Ajde proverite kako je prošao na nezavisnim testovima. Onda proverite S60 prema svetoj nemačkoj trojki na američkim testovima. Samo će vam se kasti. Pa jedan Renault više radi na bezbednosti nego premium. Marketing o kome pričate je upravo kod premium najviše prisutan.

Replay

pre 9 godina

Dobar SUV, tehnologija na nivou i lepo izgleda. Ali mogu da nas farbaju koliko hoce, Volvo danas i pre 20 i vise godina se ne mogu uporediti.
Takodje bih naveo da je neukusno uporedjivati XC90 sa ML-om (GLE), Q7, X5, Cayenne... Ipak je to jaca i prodavanija premijum liga. Realno...

da_se_zna

pre 9 godina

Treba napomenuti da je Volvo izmislio pojas u autu! I umesto da zastiti patent, kako to konkurencija radi, on je podelio patent sa svima. To govori o njihovoj posvecenosti sigurnosti putnika.

Bogda

pre 9 godina

Podatak o lutci od 700-800 hiljada evra mi je odmah zvuičao neverovatno. Srećom tu je gospodin google i nakon kucanja "crash test dummies" u googleu za oko pola minuta našao sam da je cena najkomplikovanijih lutki: 400 - 500.000$. Znači dve lutke po automobilu kao što se vidi na slici dođu 800 - 1.000.000$ ili 700-800.000e.
Znači negde u igri "Gluvih telefona" na relaciji Volvo - prevodioci - novinari Auto magazina - sajt B92, neko je promenio cenu dve lutke po vozilu u cenu jedne.
I dalje fascinanto visoka cena.
Iako tekst ne kaže eksplicitno, navodi na pomisao da su lutke za jednokratnu upotrebu što naravno nije tačno.

MCK

pre 9 godina

Moj C30 je tezak preko 1,5 t i vrlo je stabilan,utegnut,brz,i ostavlja na vozaca dobar utisak. I ako je tvrd,i ima "bolesljiv" Pezo-ov 2,0 litarski dizel motor,ja ga trenutno ne bih menjao,jer ko sedne za volan Volva,sitnice mu olako prasta...:-)

V_50

pre 9 godina

Da li se još neko seća testa čeonog sudara na kontaktnoj površini od valjda 25-30% koji ranije nije isprobavan.
Ispostavilo se da su ga prošli samo Volvo S60 i Acura te donekle Infiniti. Svi ostali su pali na tom testu, počevši od nemačke trojke pa do japanaca. Naravno, glavno da su se protiv rezultata testa prvi pobunili Mercedes, Honda i Chevrolet. Ne sećam se više o kojim se tačno modelima ovih proizvođača radilo.

Dikh tu kava

pre 9 godina

Skoro paradoksalno da Volvo, jedan od najsigurnijih brendova današnjice, poseduje Geely, jedan polu-proizvođač koji je pravio jedne od najnesigurnijih vozila današnjice. Nadam se da će Kinezi imati benefit ne samo od prodaje Volvo-a, nego i od know-how i tehnologija da svoje kante konačno učine zadovoljavajuće bezbednim za puteve Evrope i ostalog razvijenog sveta, a ne samo da bezobrazno kradu industrijski dizajn..

Lično, ne ložim se na ovakve garsonjere na točkovima (posebno jer u Srbiji sa uskim ulicama i manjkom parking prostora često znaju da ostave vulgaran utisak, pa sve i da smo generalno vulgaran narod, čast izuzecima..), ali bih neki drugi Volvo svakako rado video u svojoj garaži.
Apropo lutke, svojevremeno je jedan moj ortak, završivši fakultet i nemajući posao, intenzivno razmišljao da se prijavi kao crash test dummy, navodno čuo da se dobro plaća.. Ako je istina koliko koštaju, onda koliko god da plate živog čoveka, isplati se.. :)))

Koki

pre 9 godina

SVI vodeći i renomirani brenovi ulažu milione u "kreš" testove i testiranja... Volvo to verovatno radi za nijansu bolje od svih drugih.. ali generalno svi veliki proizvodjači veliki akcenat stavljaju na bezbednost..

Elem, pre nekoliko meseci kada su neki Kinezi izbacili bezobraznu kopiju Evoka, gomila uboge raje je oduševljeno sa par stotina komentara dominirala sa "eto vam vaš zapad, ja ću pre da kupim 4 ova kineščića nego jedan imperijalistički evok"...

toliko sam se iznervirao, ne zato što neko hoće da kupi uglačano djubre (to je njegov problem), već nisam mogao da verujem koliko ljudi sa tim stavom ne brinu ni za sebe a ni za svoje bližnje koje bi vozili u tim kolima a toga nisi ni svesni!

800 hiljada evra samo jedna lutka košta! NIKO od tih koji kopiraju svetske brendove mislim da nije ogrebao ni jednu od tih skalameriju koju pravi a kamoli je slupao u "kreš" testu a još manje ubacio lutku od 800 hiljada evra....

dejan

pre 9 godina

Tipicno za svedjane... fenomenalan marketing...ali fenomenalan! IKEA filosofija implementirana do perfekcionizma. Zna se na koju kartu igraju i na sta su porodice najslabije - na bezbednost. Kao sto neko rece, svi automobili ove klase su u slicnom rangu sigurnosti a verovatno neki i na vecem (neki na nizem naravno). Cene njihovih automobila su abnormalne ali...bezbednost nema cenu...? Tehnoloski u sredini..ali bezbednost nema cenu..rezerni delovi i odrzavanje - uzas...ali bezbednost nema cenu. Ja sam siguran da oni placaju mnogo vise strucnjake za marketing da mi kao kupci uvek imamo tu vezu izmedju Volvoa i bezbednosti...i da treba da platimo za to ako zelimmo najbolju sigurnost/bezbednost

velko

pre 9 godina

Vozim Volvo 35 godina. Trenutno s80 2004. Prošle dodine umalo ne kupih BMW6 grad turizam zbog lepog dizanjna. Ipak ću sačekati novog naslednika - s90. Kažu 2017.

from_the_face_of_the_place

pre 9 godina

Sta reci osim fantasticno. Zbog posla kojim se bavim, cesto menjam vozila, skoro svakih 18 meseci. Ranije sam u skladu sa nasim "merilima vrednosti" bio veliki ljubitelj nemackih vozila, ali poslednjih 5 godina od kako sam kupi Saab 93, postao sam zaljubljenik u Svedska vozila. Poslednjih 18 meseci vozim volvo S80 2.4d, 2011 godiste bez namere da ga uskoro prodam.Ne umire se od lepote svedskog dizajna, mada je ovaj XC 90 rame uz rame sa BMW-om, Mercedesom i ostalima, ali je zanimljivo koliko su svedjani jednostavni. U stvari toliko su dobri, da samo izgleda da je sve jednostavno. Gledao sam neke polovnjake stare 15-20 godina, i svako dugme unutra i dalje radi, masine rade besprekorno a bezbednost je cak i u tim automobilima na nivou danasnjih. MOzda ce biti potrebno jos vremena da se na nasim prostorima promeni stav o svedskim vozilima, ali sto se mene tice - sve je jasno. Volvo za duze vreme !!!! Dok ovom modelu padne malo cena :)

Vozač

pre 9 godina

Jedan XC90 nije ništa bezbedniji niti kvalitetniji od jednog GLE-a, GLS-a, X5, Tuarega, Lendkruzera, Rejndž Rovera i sličnih. U pitanju su samo nijanse i marketing.A što se testova sletanja, preletanja i jarka tiče, voleo bih da vidim C 30 ili S 40 u ulozi XC-a. U tenku od 2 tone koji košta kao dvosoban stan u Beogradu, bilo bi sramota da putnicima fali i dlaka s glave, tako da su ovi rezultati minimum koji mora da zadovolji svaki velike SUV.

post festum

pre 9 godina

@Saab
Grešiš. SAAB je u osnovi OPEL Vektra. Sa starim SAAB-om nema dodirnih tačaka. Zato je i propao. O pokojniku sve najlepše.

Kol

pre 9 godina

Sta covek da napise osim genijalni Svedjani, nadam se da ce im firme kao sto su Volvo trajati sto duze! Ovaj XC90 je prelep auto, blago onom ko moze da ga priusti!

zar nije tako?

pre 9 godina

Volvo jeste najbolji i najsigurniji auto na svijetu, ko kaže drugačije laže sam sebe. Pored sigurnosti koja je opravdano na 1 mjestu, motori i sva ostala oprema im je vrhunska i malo ko može sa njima i po tom pitanju. Želim im sve najbolje a sebi da jednog dana kupim njihov automobil.

Milan Milanović

pre 9 godina

najbolji odeljak na citavom sajtu, svaka cast na ovom predobrom tekstu....testirajte malo i polovnjake, pre je to bila praksa, sada nema vise takvih tekstova....

Milan Milanović

pre 9 godina

najbolji odeljak na citavom sajtu, svaka cast na ovom predobrom tekstu....testirajte malo i polovnjake, pre je to bila praksa, sada nema vise takvih tekstova....

zar nije tako?

pre 9 godina

Volvo jeste najbolji i najsigurniji auto na svijetu, ko kaže drugačije laže sam sebe. Pored sigurnosti koja je opravdano na 1 mjestu, motori i sva ostala oprema im je vrhunska i malo ko može sa njima i po tom pitanju. Želim im sve najbolje a sebi da jednog dana kupim njihov automobil.

Kol

pre 9 godina

Sta covek da napise osim genijalni Svedjani, nadam se da ce im firme kao sto su Volvo trajati sto duze! Ovaj XC90 je prelep auto, blago onom ko moze da ga priusti!

da_se_zna

pre 9 godina

Treba napomenuti da je Volvo izmislio pojas u autu! I umesto da zastiti patent, kako to konkurencija radi, on je podelio patent sa svima. To govori o njihovoj posvecenosti sigurnosti putnika.

from_the_face_of_the_place

pre 9 godina

Sta reci osim fantasticno. Zbog posla kojim se bavim, cesto menjam vozila, skoro svakih 18 meseci. Ranije sam u skladu sa nasim "merilima vrednosti" bio veliki ljubitelj nemackih vozila, ali poslednjih 5 godina od kako sam kupi Saab 93, postao sam zaljubljenik u Svedska vozila. Poslednjih 18 meseci vozim volvo S80 2.4d, 2011 godiste bez namere da ga uskoro prodam.Ne umire se od lepote svedskog dizajna, mada je ovaj XC 90 rame uz rame sa BMW-om, Mercedesom i ostalima, ali je zanimljivo koliko su svedjani jednostavni. U stvari toliko su dobri, da samo izgleda da je sve jednostavno. Gledao sam neke polovnjake stare 15-20 godina, i svako dugme unutra i dalje radi, masine rade besprekorno a bezbednost je cak i u tim automobilima na nivou danasnjih. MOzda ce biti potrebno jos vremena da se na nasim prostorima promeni stav o svedskim vozilima, ali sto se mene tice - sve je jasno. Volvo za duze vreme !!!! Dok ovom modelu padne malo cena :)

Koki

pre 9 godina

SVI vodeći i renomirani brenovi ulažu milione u "kreš" testove i testiranja... Volvo to verovatno radi za nijansu bolje od svih drugih.. ali generalno svi veliki proizvodjači veliki akcenat stavljaju na bezbednost..

Elem, pre nekoliko meseci kada su neki Kinezi izbacili bezobraznu kopiju Evoka, gomila uboge raje je oduševljeno sa par stotina komentara dominirala sa "eto vam vaš zapad, ja ću pre da kupim 4 ova kineščića nego jedan imperijalistički evok"...

toliko sam se iznervirao, ne zato što neko hoće da kupi uglačano djubre (to je njegov problem), već nisam mogao da verujem koliko ljudi sa tim stavom ne brinu ni za sebe a ni za svoje bližnje koje bi vozili u tim kolima a toga nisi ni svesni!

800 hiljada evra samo jedna lutka košta! NIKO od tih koji kopiraju svetske brendove mislim da nije ogrebao ni jednu od tih skalameriju koju pravi a kamoli je slupao u "kreš" testu a još manje ubacio lutku od 800 hiljada evra....

post festum

pre 9 godina

@Saab
Grešiš. SAAB je u osnovi OPEL Vektra. Sa starim SAAB-om nema dodirnih tačaka. Zato je i propao. O pokojniku sve najlepše.

Bogda

pre 9 godina

Podatak o lutci od 700-800 hiljada evra mi je odmah zvuičao neverovatno. Srećom tu je gospodin google i nakon kucanja "crash test dummies" u googleu za oko pola minuta našao sam da je cena najkomplikovanijih lutki: 400 - 500.000$. Znači dve lutke po automobilu kao što se vidi na slici dođu 800 - 1.000.000$ ili 700-800.000e.
Znači negde u igri "Gluvih telefona" na relaciji Volvo - prevodioci - novinari Auto magazina - sajt B92, neko je promenio cenu dve lutke po vozilu u cenu jedne.
I dalje fascinanto visoka cena.
Iako tekst ne kaže eksplicitno, navodi na pomisao da su lutke za jednokratnu upotrebu što naravno nije tačno.

Dikh tu kava

pre 9 godina

Skoro paradoksalno da Volvo, jedan od najsigurnijih brendova današnjice, poseduje Geely, jedan polu-proizvođač koji je pravio jedne od najnesigurnijih vozila današnjice. Nadam se da će Kinezi imati benefit ne samo od prodaje Volvo-a, nego i od know-how i tehnologija da svoje kante konačno učine zadovoljavajuće bezbednim za puteve Evrope i ostalog razvijenog sveta, a ne samo da bezobrazno kradu industrijski dizajn..

Lično, ne ložim se na ovakve garsonjere na točkovima (posebno jer u Srbiji sa uskim ulicama i manjkom parking prostora često znaju da ostave vulgaran utisak, pa sve i da smo generalno vulgaran narod, čast izuzecima..), ali bih neki drugi Volvo svakako rado video u svojoj garaži.
Apropo lutke, svojevremeno je jedan moj ortak, završivši fakultet i nemajući posao, intenzivno razmišljao da se prijavi kao crash test dummy, navodno čuo da se dobro plaća.. Ako je istina koliko koštaju, onda koliko god da plate živog čoveka, isplati se.. :)))

Vozač

pre 9 godina

Jedan XC90 nije ništa bezbedniji niti kvalitetniji od jednog GLE-a, GLS-a, X5, Tuarega, Lendkruzera, Rejndž Rovera i sličnih. U pitanju su samo nijanse i marketing.A što se testova sletanja, preletanja i jarka tiče, voleo bih da vidim C 30 ili S 40 u ulozi XC-a. U tenku od 2 tone koji košta kao dvosoban stan u Beogradu, bilo bi sramota da putnicima fali i dlaka s glave, tako da su ovi rezultati minimum koji mora da zadovolji svaki velike SUV.

V_50

pre 9 godina

Da li se još neko seća testa čeonog sudara na kontaktnoj površini od valjda 25-30% koji ranije nije isprobavan.
Ispostavilo se da su ga prošli samo Volvo S60 i Acura te donekle Infiniti. Svi ostali su pali na tom testu, počevši od nemačke trojke pa do japanaca. Naravno, glavno da su se protiv rezultata testa prvi pobunili Mercedes, Honda i Chevrolet. Ne sećam se više o kojim se tačno modelima ovih proizvođača radilo.

Ivan

pre 9 godina

@(dejan, 30. mart 2015 16:06)

Volvo redovno ponizi "premium" proizvođače kad izbaci novi model. Volvo V40. Ajde proverite kako je prošao na nezavisnim testovima. Onda proverite S60 prema svetoj nemačkoj trojki na američkim testovima. Samo će vam se kasti. Pa jedan Renault više radi na bezbednosti nego premium. Marketing o kome pričate je upravo kod premium najviše prisutan.

MCK

pre 9 godina

Moj C30 je tezak preko 1,5 t i vrlo je stabilan,utegnut,brz,i ostavlja na vozaca dobar utisak. I ako je tvrd,i ima "bolesljiv" Pezo-ov 2,0 litarski dizel motor,ja ga trenutno ne bih menjao,jer ko sedne za volan Volva,sitnice mu olako prasta...:-)

dejan

pre 9 godina

Tipicno za svedjane... fenomenalan marketing...ali fenomenalan! IKEA filosofija implementirana do perfekcionizma. Zna se na koju kartu igraju i na sta su porodice najslabije - na bezbednost. Kao sto neko rece, svi automobili ove klase su u slicnom rangu sigurnosti a verovatno neki i na vecem (neki na nizem naravno). Cene njihovih automobila su abnormalne ali...bezbednost nema cenu...? Tehnoloski u sredini..ali bezbednost nema cenu..rezerni delovi i odrzavanje - uzas...ali bezbednost nema cenu. Ja sam siguran da oni placaju mnogo vise strucnjake za marketing da mi kao kupci uvek imamo tu vezu izmedju Volvoa i bezbednosti...i da treba da platimo za to ako zelimmo najbolju sigurnost/bezbednost

velko

pre 9 godina

Vozim Volvo 35 godina. Trenutno s80 2004. Prošle dodine umalo ne kupih BMW6 grad turizam zbog lepog dizanjna. Ipak ću sačekati novog naslednika - s90. Kažu 2017.

dr

pre 9 godina

Za neinformisane,onaj znak VOLVO-a,sa strelicom je oznaka za pojas za vezivanje,koji su oni prvi napravili i ugradili..
Ja vozim S-60.Kada sam ga kupio,2006-e,krenem kod caleta i keve putem BG-NS-Zrenjanin.
Noc,nema zive duse,hajde da ga malo "produvam"...230/km/h!Dizel,2400 ccm..To sam urado tada i nikada vise,ne ponosim se time,uhvatile me "lutke" iz mladosti..
3 dana nakon toga,na ulazu u Batajnicu,na silasku sa mosta,covek iz SU sa S-60,jutro,6 sati,verovatno rano krenuo iz SU,zaspao,izleti sa puta,sleti niz onaj nasip visine jedno 10 m,prevrne se desetak puta i ostane na krovu!
Verujete da je covek izasao bez ogrebotine na sebi...Policija uzela izjavu,on priznao da je vozio 160 km/h!
Nikada vise ne sedam u drugi auto,osim VOLVO!Zelja mi je XC-60,polovan naravno...

DejanZH

pre 9 godina

Da se razumemo:svako se najpre hvali onim sto najbolje zna i ume.Isto tako i Volvo,koji po pitanju bezbednosti i sigurnosti putnika sigurno prednjaci,ili je u korak sa premium proizvodjacima,kao sto su Mercedes,BMW,Toyota/Lexus i slicni.To sto neko kaze,kupili ga Kinezi,kupili ga Indijci..,to uopste ne znaci da ce ti automobili biti losiji poput Gilija,Tate..Tehnologija ostaje i razvija se,strucnjaci ostaju.Da li su Jaguar i Land Rover postali losiji nakon sto ih je Tata kupila?Naprotiv!Izbacuju nove modele,povecavaju prodaju,sire ponudu.Kapital ne poznaje granice!A naravno da u svemu tome marketing igra vaznu ulogu.

Replay

pre 9 godina

Dobar SUV, tehnologija na nivou i lepo izgleda. Ali mogu da nas farbaju koliko hoce, Volvo danas i pre 20 i vise godina se ne mogu uporediti.
Takodje bih naveo da je neukusno uporedjivati XC90 sa ML-om (GLE), Q7, X5, Cayenne... Ipak je to jaca i prodavanija premijum liga. Realno...

malted

pre 8 godina

Jedno pitanje: jasno je da je Volvo jedan od najbezbednijih auta na svetu, i sam vozim jednog V40 iz 2001.godine, ali upravo za taj model nikad nisam video crash test, pa me zanima koliko je taj model daleko od V70, S60 i drugih? Da li neko zna nesto o bezbednosti tog modela?

Vozač

pre 9 godina

Jedan XC90 nije ništa bezbedniji niti kvalitetniji od jednog GLE-a, GLS-a, X5, Tuarega, Lendkruzera, Rejndž Rovera i sličnih. U pitanju su samo nijanse i marketing.A što se testova sletanja, preletanja i jarka tiče, voleo bih da vidim C 30 ili S 40 u ulozi XC-a. U tenku od 2 tone koji košta kao dvosoban stan u Beogradu, bilo bi sramota da putnicima fali i dlaka s glave, tako da su ovi rezultati minimum koji mora da zadovolji svaki velike SUV.

Replay

pre 9 godina

Dobar SUV, tehnologija na nivou i lepo izgleda. Ali mogu da nas farbaju koliko hoce, Volvo danas i pre 20 i vise godina se ne mogu uporediti.
Takodje bih naveo da je neukusno uporedjivati XC90 sa ML-om (GLE), Q7, X5, Cayenne... Ipak je to jaca i prodavanija premijum liga. Realno...

dejan

pre 9 godina

Tipicno za svedjane... fenomenalan marketing...ali fenomenalan! IKEA filosofija implementirana do perfekcionizma. Zna se na koju kartu igraju i na sta su porodice najslabije - na bezbednost. Kao sto neko rece, svi automobili ove klase su u slicnom rangu sigurnosti a verovatno neki i na vecem (neki na nizem naravno). Cene njihovih automobila su abnormalne ali...bezbednost nema cenu...? Tehnoloski u sredini..ali bezbednost nema cenu..rezerni delovi i odrzavanje - uzas...ali bezbednost nema cenu. Ja sam siguran da oni placaju mnogo vise strucnjake za marketing da mi kao kupci uvek imamo tu vezu izmedju Volvoa i bezbednosti...i da treba da platimo za to ako zelimmo najbolju sigurnost/bezbednost

post festum

pre 9 godina

@Saab
Grešiš. SAAB je u osnovi OPEL Vektra. Sa starim SAAB-om nema dodirnih tačaka. Zato je i propao. O pokojniku sve najlepše.

zar nije tako?

pre 9 godina

Volvo jeste najbolji i najsigurniji auto na svijetu, ko kaže drugačije laže sam sebe. Pored sigurnosti koja je opravdano na 1 mjestu, motori i sva ostala oprema im je vrhunska i malo ko može sa njima i po tom pitanju. Želim im sve najbolje a sebi da jednog dana kupim njihov automobil.

Milan Milanović

pre 9 godina

najbolji odeljak na citavom sajtu, svaka cast na ovom predobrom tekstu....testirajte malo i polovnjake, pre je to bila praksa, sada nema vise takvih tekstova....

Dikh tu kava

pre 9 godina

Skoro paradoksalno da Volvo, jedan od najsigurnijih brendova današnjice, poseduje Geely, jedan polu-proizvođač koji je pravio jedne od najnesigurnijih vozila današnjice. Nadam se da će Kinezi imati benefit ne samo od prodaje Volvo-a, nego i od know-how i tehnologija da svoje kante konačno učine zadovoljavajuće bezbednim za puteve Evrope i ostalog razvijenog sveta, a ne samo da bezobrazno kradu industrijski dizajn..

Lično, ne ložim se na ovakve garsonjere na točkovima (posebno jer u Srbiji sa uskim ulicama i manjkom parking prostora često znaju da ostave vulgaran utisak, pa sve i da smo generalno vulgaran narod, čast izuzecima..), ali bih neki drugi Volvo svakako rado video u svojoj garaži.
Apropo lutke, svojevremeno je jedan moj ortak, završivši fakultet i nemajući posao, intenzivno razmišljao da se prijavi kao crash test dummy, navodno čuo da se dobro plaća.. Ako je istina koliko koštaju, onda koliko god da plate živog čoveka, isplati se.. :)))

from_the_face_of_the_place

pre 9 godina

Sta reci osim fantasticno. Zbog posla kojim se bavim, cesto menjam vozila, skoro svakih 18 meseci. Ranije sam u skladu sa nasim "merilima vrednosti" bio veliki ljubitelj nemackih vozila, ali poslednjih 5 godina od kako sam kupi Saab 93, postao sam zaljubljenik u Svedska vozila. Poslednjih 18 meseci vozim volvo S80 2.4d, 2011 godiste bez namere da ga uskoro prodam.Ne umire se od lepote svedskog dizajna, mada je ovaj XC 90 rame uz rame sa BMW-om, Mercedesom i ostalima, ali je zanimljivo koliko su svedjani jednostavni. U stvari toliko su dobri, da samo izgleda da je sve jednostavno. Gledao sam neke polovnjake stare 15-20 godina, i svako dugme unutra i dalje radi, masine rade besprekorno a bezbednost je cak i u tim automobilima na nivou danasnjih. MOzda ce biti potrebno jos vremena da se na nasim prostorima promeni stav o svedskim vozilima, ali sto se mene tice - sve je jasno. Volvo za duze vreme !!!! Dok ovom modelu padne malo cena :)

Koki

pre 9 godina

SVI vodeći i renomirani brenovi ulažu milione u "kreš" testove i testiranja... Volvo to verovatno radi za nijansu bolje od svih drugih.. ali generalno svi veliki proizvodjači veliki akcenat stavljaju na bezbednost..

Elem, pre nekoliko meseci kada su neki Kinezi izbacili bezobraznu kopiju Evoka, gomila uboge raje je oduševljeno sa par stotina komentara dominirala sa "eto vam vaš zapad, ja ću pre da kupim 4 ova kineščića nego jedan imperijalistički evok"...

toliko sam se iznervirao, ne zato što neko hoće da kupi uglačano djubre (to je njegov problem), već nisam mogao da verujem koliko ljudi sa tim stavom ne brinu ni za sebe a ni za svoje bližnje koje bi vozili u tim kolima a toga nisi ni svesni!

800 hiljada evra samo jedna lutka košta! NIKO od tih koji kopiraju svetske brendove mislim da nije ogrebao ni jednu od tih skalameriju koju pravi a kamoli je slupao u "kreš" testu a još manje ubacio lutku od 800 hiljada evra....

V_50

pre 9 godina

Da li se još neko seća testa čeonog sudara na kontaktnoj površini od valjda 25-30% koji ranije nije isprobavan.
Ispostavilo se da su ga prošli samo Volvo S60 i Acura te donekle Infiniti. Svi ostali su pali na tom testu, počevši od nemačke trojke pa do japanaca. Naravno, glavno da su se protiv rezultata testa prvi pobunili Mercedes, Honda i Chevrolet. Ne sećam se više o kojim se tačno modelima ovih proizvođača radilo.

Kol

pre 9 godina

Sta covek da napise osim genijalni Svedjani, nadam se da ce im firme kao sto su Volvo trajati sto duze! Ovaj XC90 je prelep auto, blago onom ko moze da ga priusti!

Ivan

pre 9 godina

@(dejan, 30. mart 2015 16:06)

Volvo redovno ponizi "premium" proizvođače kad izbaci novi model. Volvo V40. Ajde proverite kako je prošao na nezavisnim testovima. Onda proverite S60 prema svetoj nemačkoj trojki na američkim testovima. Samo će vam se kasti. Pa jedan Renault više radi na bezbednosti nego premium. Marketing o kome pričate je upravo kod premium najviše prisutan.

velko

pre 9 godina

Vozim Volvo 35 godina. Trenutno s80 2004. Prošle dodine umalo ne kupih BMW6 grad turizam zbog lepog dizanjna. Ipak ću sačekati novog naslednika - s90. Kažu 2017.

Bogda

pre 9 godina

Podatak o lutci od 700-800 hiljada evra mi je odmah zvuičao neverovatno. Srećom tu je gospodin google i nakon kucanja "crash test dummies" u googleu za oko pola minuta našao sam da je cena najkomplikovanijih lutki: 400 - 500.000$. Znači dve lutke po automobilu kao što se vidi na slici dođu 800 - 1.000.000$ ili 700-800.000e.
Znači negde u igri "Gluvih telefona" na relaciji Volvo - prevodioci - novinari Auto magazina - sajt B92, neko je promenio cenu dve lutke po vozilu u cenu jedne.
I dalje fascinanto visoka cena.
Iako tekst ne kaže eksplicitno, navodi na pomisao da su lutke za jednokratnu upotrebu što naravno nije tačno.

dr

pre 9 godina

Za neinformisane,onaj znak VOLVO-a,sa strelicom je oznaka za pojas za vezivanje,koji su oni prvi napravili i ugradili..
Ja vozim S-60.Kada sam ga kupio,2006-e,krenem kod caleta i keve putem BG-NS-Zrenjanin.
Noc,nema zive duse,hajde da ga malo "produvam"...230/km/h!Dizel,2400 ccm..To sam urado tada i nikada vise,ne ponosim se time,uhvatile me "lutke" iz mladosti..
3 dana nakon toga,na ulazu u Batajnicu,na silasku sa mosta,covek iz SU sa S-60,jutro,6 sati,verovatno rano krenuo iz SU,zaspao,izleti sa puta,sleti niz onaj nasip visine jedno 10 m,prevrne se desetak puta i ostane na krovu!
Verujete da je covek izasao bez ogrebotine na sebi...Policija uzela izjavu,on priznao da je vozio 160 km/h!
Nikada vise ne sedam u drugi auto,osim VOLVO!Zelja mi je XC-60,polovan naravno...

MCK

pre 9 godina

Moj C30 je tezak preko 1,5 t i vrlo je stabilan,utegnut,brz,i ostavlja na vozaca dobar utisak. I ako je tvrd,i ima "bolesljiv" Pezo-ov 2,0 litarski dizel motor,ja ga trenutno ne bih menjao,jer ko sedne za volan Volva,sitnice mu olako prasta...:-)

da_se_zna

pre 9 godina

Treba napomenuti da je Volvo izmislio pojas u autu! I umesto da zastiti patent, kako to konkurencija radi, on je podelio patent sa svima. To govori o njihovoj posvecenosti sigurnosti putnika.

DejanZH

pre 9 godina

Da se razumemo:svako se najpre hvali onim sto najbolje zna i ume.Isto tako i Volvo,koji po pitanju bezbednosti i sigurnosti putnika sigurno prednjaci,ili je u korak sa premium proizvodjacima,kao sto su Mercedes,BMW,Toyota/Lexus i slicni.To sto neko kaze,kupili ga Kinezi,kupili ga Indijci..,to uopste ne znaci da ce ti automobili biti losiji poput Gilija,Tate..Tehnologija ostaje i razvija se,strucnjaci ostaju.Da li su Jaguar i Land Rover postali losiji nakon sto ih je Tata kupila?Naprotiv!Izbacuju nove modele,povecavaju prodaju,sire ponudu.Kapital ne poznaje granice!A naravno da u svemu tome marketing igra vaznu ulogu.

malted

pre 8 godina

Jedno pitanje: jasno je da je Volvo jedan od najbezbednijih auta na svetu, i sam vozim jednog V40 iz 2001.godine, ali upravo za taj model nikad nisam video crash test, pa me zanima koliko je taj model daleko od V70, S60 i drugih? Da li neko zna nesto o bezbednosti tog modela?