Chevrolet predstavio novu generaciju električnih vozila

Chevroletove premijere na sajmu u Detroitu pokazuju da ovaj proizvođač veruje u budućnost automobila na električni pogon. Na najvećem američkom auto-salonu predstavljena je druga generacija modela Volt i kompaktni, pristupačni elektromobil - Bolt.

Pošaljite komentar
 1. Nije mi jasno ovolika pomama za automobile na cisto elektricni pogon kao sto je npr. Tesla S , uzmimo zemlju Srbiju tj. mozemo jos puno zemalja da uzmemo kao primer, odakle dolazi ( oko 80% ) elektricna energije? pa iz termo-elektrana, sta one koriste? pa ugalj , a neke cak i mazut ,redje gas i hidro-elektrane, pa kad budemo svi vozili Teslu S, buduci Tesla X , razne Voltove, Boltove itd zagadjenje vazduha ce biti mnogo vece nego sto je sada, odakle struja za sve to? da li se neko pita oko toga ili po defaultu vicu zeleni-ekoloski automobili , juhuuu.
  Zemlje kao Francuska i Nemacka struju dobijaju mahom iz nuklearnih elektrana ili elektrana na gas + sto tamo ima sve vise velikih kompleksa solarnih ploca + vetrenjaca koje se bas i nisu pokazale nesto, ali ajde.
  Mogu da svarim hibridne automobile donekle, jer benzinski motori, pa razni sistemi kao sto je kers sluze da generisu struju za elektro motore ali cisto elektricne ne mogu.
  Jedino sto ima smisla je ono sto Toyota radi a to je pogon na vodonik ali za tako nesto trebace jos mnogo vode da protece ispod Savskog mosta.
  (Zzzzzz, 14. januar 2015 16:00)

  # Link komentara

 2. "(Bogdan Jovanov, 13. januar 2015 21:03) " - Svaka čast!
  (Equilibrium, 14. januar 2015 08:56)

  # Link komentara

 3. Srce mi se cepa kada vidim elektricni auto, gde su nestali dobri stari gutaci benzina gde je sve mehanicki nikakva elektronika samo covek i masina
   (ja, 14. januar 2015 02:28)

  # Link komentara

 4. Sto je ruzno, ruzno je.
   (bwalker11, 14. januar 2015 01:17)

  # Link komentara

 5. Prednji i zadnji kraj kao da nisu od istog auta. Od napred klasika, prelep, a od nazad kao ona Tojota ili koji vec bese jel Prijus... zasuuuuu....
   (yappy.ns, 14. januar 2015 00:29)

  # Link komentara

 6. Pre možda više od 30 godina počeo sam da razmišljam o tome: Kuda bi mogla da ode automobilska industrija u budućnosti? Moja logika išla je istim putem do cilja, do koga je došao i Ševrolet, a to je koncept čisto električnog pogona automobila sa prelaznim rešenjem dopunjavnja akumulatora el.energijom iz agregata motor-generator i pogona sa 4 električna motora koji bi se nalazili po jedan u svakom točku. Mnogo sam vremena potrošio i na izradi patenta linarnog motor-generatora za dopunjavanje akumulatora (animacija se može videti na You Tube:Free piston four stroke...)jer sam smatrao da linearnim kretanjem i motora SUS i generatora moze da se dobije mnogo efikasniji agregat od postojećeg rešenja sa obrtnim kretanjem, a ponuda za patent se trenutno nalazi na stolu odelenja za razvoj GM-a u Americi. Ubeđen sam da su Chevrolet odnosno GM na pravom putu kojim će krenuti i ostali proizvođači automobila.
  Još jednom BRAVO ZA CHEVROLET
  Dipl.ing.Bogdan Jovanov
  (Bogdan Jovanov, 13. januar 2015 21:03)

  # Link komentara

 7. Uuu ovaj novi Volt je mnogo lepsi od predhodnog. Sad vec lici na nesto !
   (Kljunar, 13. januar 2015 20:26)

  # Link komentara

 8. A sto mi i Srbiji ne pravimo Elektricni automobil? Ne mora to da bude ovako napredno ali moze da ima radijus od oko 150km, puna kapa za dnevnu upotrebu. Kineske baterije. Lose nam se pise ako cekamo da nam drugi (FIAT) prave kola.
  (zeljko, 13. januar 2015 16:15)

  # Link komentara

 9. Ako je 300000$, Obama refundira 7500$ to mu dodje 22500$. To se isplati. Nema vise CORBE.
  (WOW, 13. januar 2015 16:07)

  # Link komentara

 10. Ovaj Bolt ce oduvati i3 u svakom pogledu!
  Domet, cena, ima i ugljenicna vlakna i aluminujum i magnezijum!
  Hvalili se kao da je nedostizan i sada GM preuzima vodjstvo, pozdrav za radionicu iz Minhena!
  (Suburban, 13. januar 2015 15:00)

  # Link komentara