Sreda, 01.10.2014.

22:04

Škoda Rapid Spaceback 1.6 TDI Active

Izvor: B92

Škoda Rapid Spaceback 1.6 TDI Active IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

peabody

pre 9 godina

Kupio zeni obicnog Rapida benzinca klot za 10k. Za te pare prezadovoljni: prostora za celu familiju, zapanjen sam trocilindras vuce bolje od Octavie 1,6i. Odavno cifre konjaze ne znace nista. ALI, ovo nije auto za vise para od toga i po tome Skoda postaje potpuno ista kao Hjundai i Dacia - ili kupi jeftin pocetni model ili gledaj drugo. Ali nije to lose, narode Srbije, konkurencija tu vec daje rezultate pa Rapid i klot ima ESC, sve jastuke osim bocnih i klimu. Rapid ima tu prednost prostora (i velikih petih vrata koja toliko fale na C-Elysse ili Fluencu) a i cene je mnogo niza kod nas nego u evropi. Sta, dizajn i tehnologija ostala ista? A sta vam se promenilo od 1950-te? Klima? Servo? Amortizeri? Sve je to sminka dragi moji. Eto nam dobrog porodicnog Rapida za 10 cigli. Sigurno je bolji od nekog gitovanog polovnjaka. Za 12,5 cigli ga vec ne bih pazario nego klot octaviu.

realno

pre 9 godina

Do skoro sam bio vlasnik Octavie A5 koja je korektno odradila svoje 200k km... Od pre mesec dana sam dobio sluzbeni rapid limuzinu prema kojoj sam bio skeptican ali me je brzo razuverila auto je best bay za ulozeni novac!
Ide kao metak na 120kmh je na 2000 obrtaja a na 180km/h je na fenomenalnih 3000 obrtaja!
Sediste je za nijansu duze od stare octavie!
Gepek ogromni mesta dovoljno!
Plastika nije nista losija od konkurencije ali je zato perfektno uklopljena!
Topla preporuka!

Sale

pre 9 godina

@transformer

Moja je iz 2001. godine i ne krče joj zvučnici, nema cvrčke u plastici, ima 4 podizača, grejače sedišta, tempomat, naslon za ruku, ABS i ASR, 15" alu felne.

Dr House

pre 9 godina

Samo pogledajte na You Tube-u predstavljanje Honde Fit/Jazz 2015.Model LX 1.5 cm3 / 150 ks. Benzinac manual 6 stepeni prenosa, ali sa potrosnjom slican ovom 1.6 tdi a perfomanse za klasu ispred. Od opreme ima sve . Bas sve ono sto bi moglo da vam padne na pamet, sto na ovoj Skodi ne bi imali ni da uzmete svu dodatnu opremu koja je u ponudi ( samo sto bi tada kostala 18.000).Kvalitet enterijera kao u najluksuznijem avionu. Povecana je u odnosu na stari model tako da joj prtljaznik u rangu Rapida ako ne i veci, komfor za putnike sigurno bolji (sira je) a u svemu kao SVEMIRSKI BROD u odnosu na Rapid. I taj model( istina u USA kosta 12.400 evra =15.500$). Dale jeftiniji od testiranog modela!? Koji pak Skoda rangira ispod Fabije u niskobudzetnu konkurenciju Daciji !!! Ovaj Rapid, ako bi ovakav uopste i mogao da se prodaje u USA tesko bi imao kupce i za 9.999 $ ( 8.000 evra).

Nesh

pre 9 godina

Previše kompromisa za skoro 13 000 evra,za platformu "B" klase.Skroman kvalitet plastike i materijala sedišta, prosto isijava iz enterijera.Mada se o ukusima ne razmatra,ipak velika većina forumaša zamera retro(gradan)i prevaziđen dizajn.Pohvale za 1.6 TDI common rail,koji vozim u Octaviji.Odličan motor,malo troši,tih i ide odlično.U Nemačkoj,veliki servis za ovaj motor se radi na 210,000 km(kod nas 180,000 km-isto dobro).Ako je Škoda(čitaj VW) sa Sp.Back. i Rapidom htela da uđe u ring sa Dacijom,sa niskobudžetnim kolima za treća tržišta,može da očekuje samo "nockout".Ako je utisak redakcije da je u " Škodinoj hijerarhiji namerno ispod Fabije",onda nije jasna ciljna grupa kojoj je namenjen,jer oba modela dolaze sa cenom skoro 10,000 evra,a to više nije niskobudžetno.Pošto VW tradicionalno škrtari sa dod.opremom,nešto malo opremljenije i lepše košta par hiljada više,što dosta menja stvar.Posebna priča je motorski prostor bez plastične obloge.To je takvo podcenjivanje brenda Škoda,da se graniči sa bezobrazlukom,pogotovu na ovom motoru.Na kraju,skroman broj vozila na ulici govori dosta o uspešnosti oba modela,računajući i budžetske kupce u vidu raznih institucija i firmi.

KIA Ceed

pre 9 godina

Ja sam u martu kupio kola i nakon detaljne pretrage po internetu i citanja gomile foruma ovaj Rapid mi je bio u najuzewm izboru od tri automobila. Prethodno sam na proslogodisnjem sajmu automobila seo u Rapid i moj tadasnji utisak (za koji sam mislio da je mozda rezultat prezasicenosti utiscima sa sajma ili tako nesto) je potvrdjen prilikom posete Skodinom salonu na NBG: POBEGAO sam iz salona kada sam seo u kola i video kvalitet plastike na instrument tabli. Plastika je istog kvaliteta kao poklopac filtera vazduha kod drugih automobila iste klase! I dalje ne mogu da verujem da je jedan renomirani proizvodjac to sebi dozvolio. Imam priliku da vozim Fabiu i prve i druge generacije, i u obe je bolji kvalitet plastike u enterijeru. Cak je i Yugo imao kvalitetniju plastiku. Zaista steta jer je automobil po svim drugim parametrima u vrhu po odnosu cene i kvaliteta.

transformer

pre 9 godina

E moj Sale... i mercedesi posle 260kkm kvrce, a ne auto koji je, u vrijeme kad se prodavao, bio skuplji samo od lade i zastave.
Moja fabia je bila u elegance paketu i pocela je ka kvrci posle pola god, a zvucnici su cvrcali od starta. Kad sam se pozalio u servisu rekli su mi da je to jeftin auto i da ne moze sve biti idealno. I potpuno su u pravu, a ja sam bio lud sto nisam uzeo drugi auto bez alu felni i metalik boje za iste pare i uzivao.
inace, ta fabia je u top paketu opreme imala kasetofon, nije imala abs, zadnje podizace...
sad kad razmisljam, to uopste nije bio jeftin auto

Sale

pre 9 godina

Enterijer Fabije mk1 je bolji od ovog u Rapidu, nisu ni za poređenje. Ne znam kakve ste mk1 Fabije vozili, ali moja ni sa 260k km nema cvrčke.

Milan

pre 9 godina

Kupio sa Skoda Rapid Spaceback pre tri meseca i prezadovoljan sam. Jedino se ne bih slozio sa tekstom da je losa preglednot u nazad.
Sto se tice komentara, svako ima svoj ukus i prema tome bira auto. Jos jednom, ja sam prezadovoljan.

Replay

pre 9 godina

Da ne ispadne da sam neki hejter ali ova Skoda toliko izgleda jadno da to nije nornalno. Ovde jedino valja motor na ovom automobilu. :)))

Dejan L

pre 9 godina

1. Rapid je duži od Golfa za 6cm
2. Rapid ima najveći međuosovinski raspon, veći od Fokusa, Astre i Golfa.
3. Rapid putnicima nudi komfor limuzine od 4.9m
4. Rapid ima i ogroman prtljažnik.
5. Najpregledniji je u klasi i ima najmanje mrtvih uglova.
6. Po kvalitetu je pozicioniran ispod Fabije, dakle konkuriše Dačijama

zorsula

pre 9 godina

Skoda radi po jednostanvoj logici sto i Dacija,pouzdana i proverena mehanika u nedopadljivom pakovanju.Mada Dacija sto se tice dizajna je mnogo dopadljiva nego Skoda,sto spolja tako i iznutra.Sve je stvar ukusa a kod nas u poslednjih nekoliko desetina godina i novcanih mogucnosti.Jeste da je Dacija jeftinija ali Renovoa mehanika nije nista losija od VW,po meni DCI je bolji od TDI a time se slazu i na forumima.Za nekoliko godina Skodu ce Kia\Hundai da prevazidju po broju prodatih automobila jer vec sad nude mnogo bolji dizajn spolja i iznutra,pouzdanu mehaniku,visegodisnju garanciju i najvise zbog standardne opreme.Kod nemaca se zna da dodatna oprema je kao suvo zlato...

Nemanja

pre 9 godina

Na slikama se vidi prednji naslon za ruku, a u Active opremi toga nema.


Redakcija:

U pitanju je dodatna (opciona) oprema na paket Active, koju je imao testirani automobil. Spisak dodatne opreme nalazi se na kraju teksta:

Opcije: aluminijumske felne, audio uređaj, naslon između prednjih sedišta

Pozdrav!

transformer

pre 9 godina

enterijer ovog rapida je skoro isti kao u fabiji 1. gen i po izgledu i po kvalitetu.
vozio sam novu fabiu 1. gen i kvrckanje plastike i zvrcanje zvucnika, koje se javilo sa manje od pola god starosti, me je izludjivalo.
mala novonabavna cijena se dobro plati kasnije na druge nacine.
ja sam se moje fabie odrekao posle manje od dvije frustrirajuce godine

igi

pre 9 godina

2007.godine sam kupio Kia Rio 1.5 crdi....za 12900evra.
Dizel,110 ks,250nm obrtnog momenta,6l u gradu....zvuci vam poznato?
Ova Skoda Rapid 1.6tdi ima skoro identicne performanse,samo 5 konja manje,nema digitalnu klimu....cak nema ni 6.brzinuu.
Za auto 7 godina noviji od mog Ria,ocekivao bih vise,da ne kazem menjac sa 6.brzina,barem.
U medjuvremenu,Rio je presao 112000km bez ijednog kvara,samo su menjane gume,brisaci i prednji desni lezaj.
Stvarno sam ocekivao vise od VW.

Jova

pre 9 godina

Godinama sam vozio Škodu. Zamenio sam je kada je ušla u 18-tu godinu. Neverovatni automobili, ali nisu za one koji pate od brenda. Imaju sve što jedan auto treba da ima i što je najvažnije, izuzetno su pouzdani. Na žalost, ja nemam novca da kupim Rapida dizela sa 105ks, ali znajući iz iskustva on sigurno troši i pruža upravo ono što je fabrika napisala. Moja 18 godina stara Škoda je trošila isto onoliko goriva koliko je fabrika napisala. Rezultati potrošnje na ovom testu su mi iznenađujući, jer fabrika je propisala nešto drugo, a Škoda ne laže, znam iz iskustva!

hiavata

pre 9 godina

Ovaj auto jeste duzine konkurenata iz C segmenta ali je zato uzi za 10 centimetara. Interesantno je da je laksi od znatno vece oktavije samo 40kg sto ce se sigurno odraziti na potrosnju.

BOKI

pre 9 godina

Skoda Rapid 1.6tdi predstavlja jednu od najboljih dizel-ponuda na srpskom trzistu.
Gotovo da se nigde ne dobija toliko metara automobila za toliko malo para. Jedini realni konkurenti (13000 EUR, dizel, velik koristan prostor)su Renault Megane Generation 1.5dCi i Hyundai i30 1.4 dizel. Oba izgledaju savremenije, za razliku od Rapida, koji je ipak konzervativniji.
Bez obzira na to, za ocekivati je da Rapid dizel kao polovnjak bolje drzi vrednost i lakse se preproda.

joza

pre 9 godina

Gledao sam Rapida na ovogodišnjem sajmu u Beogradu. Što se tiče prostranosti stvarno je dobar. Na zadnjem sedištu zaista ima mnogo mesta za noge I glavu. Ja sam 184 a ispred mene je sedeo čovek visok 204 I obojca smo imali dovoljno prostora. Gepek je pravilnog oblika I dovoljno prostran.
E sad, enterijer nije odmakao od Fabije mk1, koliko sam pročitao u testovima, što se komfora tiče, slaba je zvučna izolacija a I ventilacija (grejanje/klima) nije najefikasnija, pogotovu za putnike na zadnjem sedištu.
Mislim da je bolji izbor od Dacie Logan/Sandero, ali u tom cenovnom rangu nameće se I KIA/Hyundai (sa benzinskim motorima) sa prijatnijim eksterijerom I enterijerom, bogatijom opremom I garancijom.
No, verovatno (zbog naše finansijske situacije) može biti izbor za 5-6 godina kao polovnjak.

igi

pre 9 godina

2007.godine sam kupio Kia Rio 1.5 crdi....za 12900evra.
Dizel,110 ks,250nm obrtnog momenta,6l u gradu....zvuci vam poznato?
Ova Skoda Rapid 1.6tdi ima skoro identicne performanse,samo 5 konja manje,nema digitalnu klimu....cak nema ni 6.brzinuu.
Za auto 7 godina noviji od mog Ria,ocekivao bih vise,da ne kazem menjac sa 6.brzina,barem.
U medjuvremenu,Rio je presao 112000km bez ijednog kvara,samo su menjane gume,brisaci i prednji desni lezaj.
Stvarno sam ocekivao vise od VW.

joza

pre 9 godina

Gledao sam Rapida na ovogodišnjem sajmu u Beogradu. Što se tiče prostranosti stvarno je dobar. Na zadnjem sedištu zaista ima mnogo mesta za noge I glavu. Ja sam 184 a ispred mene je sedeo čovek visok 204 I obojca smo imali dovoljno prostora. Gepek je pravilnog oblika I dovoljno prostran.
E sad, enterijer nije odmakao od Fabije mk1, koliko sam pročitao u testovima, što se komfora tiče, slaba je zvučna izolacija a I ventilacija (grejanje/klima) nije najefikasnija, pogotovu za putnike na zadnjem sedištu.
Mislim da je bolji izbor od Dacie Logan/Sandero, ali u tom cenovnom rangu nameće se I KIA/Hyundai (sa benzinskim motorima) sa prijatnijim eksterijerom I enterijerom, bogatijom opremom I garancijom.
No, verovatno (zbog naše finansijske situacije) može biti izbor za 5-6 godina kao polovnjak.

Dejan L

pre 9 godina

1. Rapid je duži od Golfa za 6cm
2. Rapid ima najveći međuosovinski raspon, veći od Fokusa, Astre i Golfa.
3. Rapid putnicima nudi komfor limuzine od 4.9m
4. Rapid ima i ogroman prtljažnik.
5. Najpregledniji je u klasi i ima najmanje mrtvih uglova.
6. Po kvalitetu je pozicioniran ispod Fabije, dakle konkuriše Dačijama

BOKI

pre 9 godina

Skoda Rapid 1.6tdi predstavlja jednu od najboljih dizel-ponuda na srpskom trzistu.
Gotovo da se nigde ne dobija toliko metara automobila za toliko malo para. Jedini realni konkurenti (13000 EUR, dizel, velik koristan prostor)su Renault Megane Generation 1.5dCi i Hyundai i30 1.4 dizel. Oba izgledaju savremenije, za razliku od Rapida, koji je ipak konzervativniji.
Bez obzira na to, za ocekivati je da Rapid dizel kao polovnjak bolje drzi vrednost i lakse se preproda.

Nesh

pre 9 godina

Previše kompromisa za skoro 13 000 evra,za platformu "B" klase.Skroman kvalitet plastike i materijala sedišta, prosto isijava iz enterijera.Mada se o ukusima ne razmatra,ipak velika većina forumaša zamera retro(gradan)i prevaziđen dizajn.Pohvale za 1.6 TDI common rail,koji vozim u Octaviji.Odličan motor,malo troši,tih i ide odlično.U Nemačkoj,veliki servis za ovaj motor se radi na 210,000 km(kod nas 180,000 km-isto dobro).Ako je Škoda(čitaj VW) sa Sp.Back. i Rapidom htela da uđe u ring sa Dacijom,sa niskobudžetnim kolima za treća tržišta,može da očekuje samo "nockout".Ako je utisak redakcije da je u " Škodinoj hijerarhiji namerno ispod Fabije",onda nije jasna ciljna grupa kojoj je namenjen,jer oba modela dolaze sa cenom skoro 10,000 evra,a to više nije niskobudžetno.Pošto VW tradicionalno škrtari sa dod.opremom,nešto malo opremljenije i lepše košta par hiljada više,što dosta menja stvar.Posebna priča je motorski prostor bez plastične obloge.To je takvo podcenjivanje brenda Škoda,da se graniči sa bezobrazlukom,pogotovu na ovom motoru.Na kraju,skroman broj vozila na ulici govori dosta o uspešnosti oba modela,računajući i budžetske kupce u vidu raznih institucija i firmi.

Milan

pre 9 godina

Kupio sa Skoda Rapid Spaceback pre tri meseca i prezadovoljan sam. Jedino se ne bih slozio sa tekstom da je losa preglednot u nazad.
Sto se tice komentara, svako ima svoj ukus i prema tome bira auto. Jos jednom, ja sam prezadovoljan.

transformer

pre 9 godina

E moj Sale... i mercedesi posle 260kkm kvrce, a ne auto koji je, u vrijeme kad se prodavao, bio skuplji samo od lade i zastave.
Moja fabia je bila u elegance paketu i pocela je ka kvrci posle pola god, a zvucnici su cvrcali od starta. Kad sam se pozalio u servisu rekli su mi da je to jeftin auto i da ne moze sve biti idealno. I potpuno su u pravu, a ja sam bio lud sto nisam uzeo drugi auto bez alu felni i metalik boje za iste pare i uzivao.
inace, ta fabia je u top paketu opreme imala kasetofon, nije imala abs, zadnje podizace...
sad kad razmisljam, to uopste nije bio jeftin auto

peabody

pre 9 godina

Kupio zeni obicnog Rapida benzinca klot za 10k. Za te pare prezadovoljni: prostora za celu familiju, zapanjen sam trocilindras vuce bolje od Octavie 1,6i. Odavno cifre konjaze ne znace nista. ALI, ovo nije auto za vise para od toga i po tome Skoda postaje potpuno ista kao Hjundai i Dacia - ili kupi jeftin pocetni model ili gledaj drugo. Ali nije to lose, narode Srbije, konkurencija tu vec daje rezultate pa Rapid i klot ima ESC, sve jastuke osim bocnih i klimu. Rapid ima tu prednost prostora (i velikih petih vrata koja toliko fale na C-Elysse ili Fluencu) a i cene je mnogo niza kod nas nego u evropi. Sta, dizajn i tehnologija ostala ista? A sta vam se promenilo od 1950-te? Klima? Servo? Amortizeri? Sve je to sminka dragi moji. Eto nam dobrog porodicnog Rapida za 10 cigli. Sigurno je bolji od nekog gitovanog polovnjaka. Za 12,5 cigli ga vec ne bih pazario nego klot octaviu.

Replay

pre 9 godina

Da ne ispadne da sam neki hejter ali ova Skoda toliko izgleda jadno da to nije nornalno. Ovde jedino valja motor na ovom automobilu. :)))

KIA Ceed

pre 9 godina

Ja sam u martu kupio kola i nakon detaljne pretrage po internetu i citanja gomile foruma ovaj Rapid mi je bio u najuzewm izboru od tri automobila. Prethodno sam na proslogodisnjem sajmu automobila seo u Rapid i moj tadasnji utisak (za koji sam mislio da je mozda rezultat prezasicenosti utiscima sa sajma ili tako nesto) je potvrdjen prilikom posete Skodinom salonu na NBG: POBEGAO sam iz salona kada sam seo u kola i video kvalitet plastike na instrument tabli. Plastika je istog kvaliteta kao poklopac filtera vazduha kod drugih automobila iste klase! I dalje ne mogu da verujem da je jedan renomirani proizvodjac to sebi dozvolio. Imam priliku da vozim Fabiu i prve i druge generacije, i u obe je bolji kvalitet plastike u enterijeru. Cak je i Yugo imao kvalitetniju plastiku. Zaista steta jer je automobil po svim drugim parametrima u vrhu po odnosu cene i kvaliteta.

hiavata

pre 9 godina

Ovaj auto jeste duzine konkurenata iz C segmenta ali je zato uzi za 10 centimetara. Interesantno je da je laksi od znatno vece oktavije samo 40kg sto ce se sigurno odraziti na potrosnju.

Sale

pre 9 godina

Enterijer Fabije mk1 je bolji od ovog u Rapidu, nisu ni za poređenje. Ne znam kakve ste mk1 Fabije vozili, ali moja ni sa 260k km nema cvrčke.

realno

pre 9 godina

Do skoro sam bio vlasnik Octavie A5 koja je korektno odradila svoje 200k km... Od pre mesec dana sam dobio sluzbeni rapid limuzinu prema kojoj sam bio skeptican ali me je brzo razuverila auto je best bay za ulozeni novac!
Ide kao metak na 120kmh je na 2000 obrtaja a na 180km/h je na fenomenalnih 3000 obrtaja!
Sediste je za nijansu duze od stare octavie!
Gepek ogromni mesta dovoljno!
Plastika nije nista losija od konkurencije ali je zato perfektno uklopljena!
Topla preporuka!

Jova

pre 9 godina

Godinama sam vozio Škodu. Zamenio sam je kada je ušla u 18-tu godinu. Neverovatni automobili, ali nisu za one koji pate od brenda. Imaju sve što jedan auto treba da ima i što je najvažnije, izuzetno su pouzdani. Na žalost, ja nemam novca da kupim Rapida dizela sa 105ks, ali znajući iz iskustva on sigurno troši i pruža upravo ono što je fabrika napisala. Moja 18 godina stara Škoda je trošila isto onoliko goriva koliko je fabrika napisala. Rezultati potrošnje na ovom testu su mi iznenađujući, jer fabrika je propisala nešto drugo, a Škoda ne laže, znam iz iskustva!

Nemanja

pre 9 godina

Na slikama se vidi prednji naslon za ruku, a u Active opremi toga nema.


Redakcija:

U pitanju je dodatna (opciona) oprema na paket Active, koju je imao testirani automobil. Spisak dodatne opreme nalazi se na kraju teksta:

Opcije: aluminijumske felne, audio uređaj, naslon između prednjih sedišta

Pozdrav!

transformer

pre 9 godina

enterijer ovog rapida je skoro isti kao u fabiji 1. gen i po izgledu i po kvalitetu.
vozio sam novu fabiu 1. gen i kvrckanje plastike i zvrcanje zvucnika, koje se javilo sa manje od pola god starosti, me je izludjivalo.
mala novonabavna cijena se dobro plati kasnije na druge nacine.
ja sam se moje fabie odrekao posle manje od dvije frustrirajuce godine

Dr House

pre 9 godina

Samo pogledajte na You Tube-u predstavljanje Honde Fit/Jazz 2015.Model LX 1.5 cm3 / 150 ks. Benzinac manual 6 stepeni prenosa, ali sa potrosnjom slican ovom 1.6 tdi a perfomanse za klasu ispred. Od opreme ima sve . Bas sve ono sto bi moglo da vam padne na pamet, sto na ovoj Skodi ne bi imali ni da uzmete svu dodatnu opremu koja je u ponudi ( samo sto bi tada kostala 18.000).Kvalitet enterijera kao u najluksuznijem avionu. Povecana je u odnosu na stari model tako da joj prtljaznik u rangu Rapida ako ne i veci, komfor za putnike sigurno bolji (sira je) a u svemu kao SVEMIRSKI BROD u odnosu na Rapid. I taj model( istina u USA kosta 12.400 evra =15.500$). Dale jeftiniji od testiranog modela!? Koji pak Skoda rangira ispod Fabije u niskobudzetnu konkurenciju Daciji !!! Ovaj Rapid, ako bi ovakav uopste i mogao da se prodaje u USA tesko bi imao kupce i za 9.999 $ ( 8.000 evra).

zorsula

pre 9 godina

Skoda radi po jednostanvoj logici sto i Dacija,pouzdana i proverena mehanika u nedopadljivom pakovanju.Mada Dacija sto se tice dizajna je mnogo dopadljiva nego Skoda,sto spolja tako i iznutra.Sve je stvar ukusa a kod nas u poslednjih nekoliko desetina godina i novcanih mogucnosti.Jeste da je Dacija jeftinija ali Renovoa mehanika nije nista losija od VW,po meni DCI je bolji od TDI a time se slazu i na forumima.Za nekoliko godina Skodu ce Kia\Hundai da prevazidju po broju prodatih automobila jer vec sad nude mnogo bolji dizajn spolja i iznutra,pouzdanu mehaniku,visegodisnju garanciju i najvise zbog standardne opreme.Kod nemaca se zna da dodatna oprema je kao suvo zlato...

Sale

pre 9 godina

@transformer

Moja je iz 2001. godine i ne krče joj zvučnici, nema cvrčke u plastici, ima 4 podizača, grejače sedišta, tempomat, naslon za ruku, ABS i ASR, 15" alu felne.

Jova

pre 9 godina

Godinama sam vozio Škodu. Zamenio sam je kada je ušla u 18-tu godinu. Neverovatni automobili, ali nisu za one koji pate od brenda. Imaju sve što jedan auto treba da ima i što je najvažnije, izuzetno su pouzdani. Na žalost, ja nemam novca da kupim Rapida dizela sa 105ks, ali znajući iz iskustva on sigurno troši i pruža upravo ono što je fabrika napisala. Moja 18 godina stara Škoda je trošila isto onoliko goriva koliko je fabrika napisala. Rezultati potrošnje na ovom testu su mi iznenađujući, jer fabrika je propisala nešto drugo, a Škoda ne laže, znam iz iskustva!

igi

pre 9 godina

2007.godine sam kupio Kia Rio 1.5 crdi....za 12900evra.
Dizel,110 ks,250nm obrtnog momenta,6l u gradu....zvuci vam poznato?
Ova Skoda Rapid 1.6tdi ima skoro identicne performanse,samo 5 konja manje,nema digitalnu klimu....cak nema ni 6.brzinuu.
Za auto 7 godina noviji od mog Ria,ocekivao bih vise,da ne kazem menjac sa 6.brzina,barem.
U medjuvremenu,Rio je presao 112000km bez ijednog kvara,samo su menjane gume,brisaci i prednji desni lezaj.
Stvarno sam ocekivao vise od VW.

realno

pre 9 godina

Do skoro sam bio vlasnik Octavie A5 koja je korektno odradila svoje 200k km... Od pre mesec dana sam dobio sluzbeni rapid limuzinu prema kojoj sam bio skeptican ali me je brzo razuverila auto je best bay za ulozeni novac!
Ide kao metak na 120kmh je na 2000 obrtaja a na 180km/h je na fenomenalnih 3000 obrtaja!
Sediste je za nijansu duze od stare octavie!
Gepek ogromni mesta dovoljno!
Plastika nije nista losija od konkurencije ali je zato perfektno uklopljena!
Topla preporuka!

KIA Ceed

pre 9 godina

Ja sam u martu kupio kola i nakon detaljne pretrage po internetu i citanja gomile foruma ovaj Rapid mi je bio u najuzewm izboru od tri automobila. Prethodno sam na proslogodisnjem sajmu automobila seo u Rapid i moj tadasnji utisak (za koji sam mislio da je mozda rezultat prezasicenosti utiscima sa sajma ili tako nesto) je potvrdjen prilikom posete Skodinom salonu na NBG: POBEGAO sam iz salona kada sam seo u kola i video kvalitet plastike na instrument tabli. Plastika je istog kvaliteta kao poklopac filtera vazduha kod drugih automobila iste klase! I dalje ne mogu da verujem da je jedan renomirani proizvodjac to sebi dozvolio. Imam priliku da vozim Fabiu i prve i druge generacije, i u obe je bolji kvalitet plastike u enterijeru. Cak je i Yugo imao kvalitetniju plastiku. Zaista steta jer je automobil po svim drugim parametrima u vrhu po odnosu cene i kvaliteta.

Dr House

pre 9 godina

Samo pogledajte na You Tube-u predstavljanje Honde Fit/Jazz 2015.Model LX 1.5 cm3 / 150 ks. Benzinac manual 6 stepeni prenosa, ali sa potrosnjom slican ovom 1.6 tdi a perfomanse za klasu ispred. Od opreme ima sve . Bas sve ono sto bi moglo da vam padne na pamet, sto na ovoj Skodi ne bi imali ni da uzmete svu dodatnu opremu koja je u ponudi ( samo sto bi tada kostala 18.000).Kvalitet enterijera kao u najluksuznijem avionu. Povecana je u odnosu na stari model tako da joj prtljaznik u rangu Rapida ako ne i veci, komfor za putnike sigurno bolji (sira je) a u svemu kao SVEMIRSKI BROD u odnosu na Rapid. I taj model( istina u USA kosta 12.400 evra =15.500$). Dale jeftiniji od testiranog modela!? Koji pak Skoda rangira ispod Fabije u niskobudzetnu konkurenciju Daciji !!! Ovaj Rapid, ako bi ovakav uopste i mogao da se prodaje u USA tesko bi imao kupce i za 9.999 $ ( 8.000 evra).

zorsula

pre 9 godina

Skoda radi po jednostanvoj logici sto i Dacija,pouzdana i proverena mehanika u nedopadljivom pakovanju.Mada Dacija sto se tice dizajna je mnogo dopadljiva nego Skoda,sto spolja tako i iznutra.Sve je stvar ukusa a kod nas u poslednjih nekoliko desetina godina i novcanih mogucnosti.Jeste da je Dacija jeftinija ali Renovoa mehanika nije nista losija od VW,po meni DCI je bolji od TDI a time se slazu i na forumima.Za nekoliko godina Skodu ce Kia\Hundai da prevazidju po broju prodatih automobila jer vec sad nude mnogo bolji dizajn spolja i iznutra,pouzdanu mehaniku,visegodisnju garanciju i najvise zbog standardne opreme.Kod nemaca se zna da dodatna oprema je kao suvo zlato...

Replay

pre 9 godina

Da ne ispadne da sam neki hejter ali ova Skoda toliko izgleda jadno da to nije nornalno. Ovde jedino valja motor na ovom automobilu. :)))

transformer

pre 9 godina

enterijer ovog rapida je skoro isti kao u fabiji 1. gen i po izgledu i po kvalitetu.
vozio sam novu fabiu 1. gen i kvrckanje plastike i zvrcanje zvucnika, koje se javilo sa manje od pola god starosti, me je izludjivalo.
mala novonabavna cijena se dobro plati kasnije na druge nacine.
ja sam se moje fabie odrekao posle manje od dvije frustrirajuce godine

Dejan L

pre 9 godina

1. Rapid je duži od Golfa za 6cm
2. Rapid ima najveći međuosovinski raspon, veći od Fokusa, Astre i Golfa.
3. Rapid putnicima nudi komfor limuzine od 4.9m
4. Rapid ima i ogroman prtljažnik.
5. Najpregledniji je u klasi i ima najmanje mrtvih uglova.
6. Po kvalitetu je pozicioniran ispod Fabije, dakle konkuriše Dačijama

BOKI

pre 9 godina

Skoda Rapid 1.6tdi predstavlja jednu od najboljih dizel-ponuda na srpskom trzistu.
Gotovo da se nigde ne dobija toliko metara automobila za toliko malo para. Jedini realni konkurenti (13000 EUR, dizel, velik koristan prostor)su Renault Megane Generation 1.5dCi i Hyundai i30 1.4 dizel. Oba izgledaju savremenije, za razliku od Rapida, koji je ipak konzervativniji.
Bez obzira na to, za ocekivati je da Rapid dizel kao polovnjak bolje drzi vrednost i lakse se preproda.

joza

pre 9 godina

Gledao sam Rapida na ovogodišnjem sajmu u Beogradu. Što se tiče prostranosti stvarno je dobar. Na zadnjem sedištu zaista ima mnogo mesta za noge I glavu. Ja sam 184 a ispred mene je sedeo čovek visok 204 I obojca smo imali dovoljno prostora. Gepek je pravilnog oblika I dovoljno prostran.
E sad, enterijer nije odmakao od Fabije mk1, koliko sam pročitao u testovima, što se komfora tiče, slaba je zvučna izolacija a I ventilacija (grejanje/klima) nije najefikasnija, pogotovu za putnike na zadnjem sedištu.
Mislim da je bolji izbor od Dacie Logan/Sandero, ali u tom cenovnom rangu nameće se I KIA/Hyundai (sa benzinskim motorima) sa prijatnijim eksterijerom I enterijerom, bogatijom opremom I garancijom.
No, verovatno (zbog naše finansijske situacije) može biti izbor za 5-6 godina kao polovnjak.

Nesh

pre 9 godina

Previše kompromisa za skoro 13 000 evra,za platformu "B" klase.Skroman kvalitet plastike i materijala sedišta, prosto isijava iz enterijera.Mada se o ukusima ne razmatra,ipak velika većina forumaša zamera retro(gradan)i prevaziđen dizajn.Pohvale za 1.6 TDI common rail,koji vozim u Octaviji.Odličan motor,malo troši,tih i ide odlično.U Nemačkoj,veliki servis za ovaj motor se radi na 210,000 km(kod nas 180,000 km-isto dobro).Ako je Škoda(čitaj VW) sa Sp.Back. i Rapidom htela da uđe u ring sa Dacijom,sa niskobudžetnim kolima za treća tržišta,može da očekuje samo "nockout".Ako je utisak redakcije da je u " Škodinoj hijerarhiji namerno ispod Fabije",onda nije jasna ciljna grupa kojoj je namenjen,jer oba modela dolaze sa cenom skoro 10,000 evra,a to više nije niskobudžetno.Pošto VW tradicionalno škrtari sa dod.opremom,nešto malo opremljenije i lepše košta par hiljada više,što dosta menja stvar.Posebna priča je motorski prostor bez plastične obloge.To je takvo podcenjivanje brenda Škoda,da se graniči sa bezobrazlukom,pogotovu na ovom motoru.Na kraju,skroman broj vozila na ulici govori dosta o uspešnosti oba modela,računajući i budžetske kupce u vidu raznih institucija i firmi.

peabody

pre 9 godina

Kupio zeni obicnog Rapida benzinca klot za 10k. Za te pare prezadovoljni: prostora za celu familiju, zapanjen sam trocilindras vuce bolje od Octavie 1,6i. Odavno cifre konjaze ne znace nista. ALI, ovo nije auto za vise para od toga i po tome Skoda postaje potpuno ista kao Hjundai i Dacia - ili kupi jeftin pocetni model ili gledaj drugo. Ali nije to lose, narode Srbije, konkurencija tu vec daje rezultate pa Rapid i klot ima ESC, sve jastuke osim bocnih i klimu. Rapid ima tu prednost prostora (i velikih petih vrata koja toliko fale na C-Elysse ili Fluencu) a i cene je mnogo niza kod nas nego u evropi. Sta, dizajn i tehnologija ostala ista? A sta vam se promenilo od 1950-te? Klima? Servo? Amortizeri? Sve je to sminka dragi moji. Eto nam dobrog porodicnog Rapida za 10 cigli. Sigurno je bolji od nekog gitovanog polovnjaka. Za 12,5 cigli ga vec ne bih pazario nego klot octaviu.

Sale

pre 9 godina

@transformer

Moja je iz 2001. godine i ne krče joj zvučnici, nema cvrčke u plastici, ima 4 podizača, grejače sedišta, tempomat, naslon za ruku, ABS i ASR, 15" alu felne.

Milan

pre 9 godina

Kupio sa Skoda Rapid Spaceback pre tri meseca i prezadovoljan sam. Jedino se ne bih slozio sa tekstom da je losa preglednot u nazad.
Sto se tice komentara, svako ima svoj ukus i prema tome bira auto. Jos jednom, ja sam prezadovoljan.

transformer

pre 9 godina

E moj Sale... i mercedesi posle 260kkm kvrce, a ne auto koji je, u vrijeme kad se prodavao, bio skuplji samo od lade i zastave.
Moja fabia je bila u elegance paketu i pocela je ka kvrci posle pola god, a zvucnici su cvrcali od starta. Kad sam se pozalio u servisu rekli su mi da je to jeftin auto i da ne moze sve biti idealno. I potpuno su u pravu, a ja sam bio lud sto nisam uzeo drugi auto bez alu felni i metalik boje za iste pare i uzivao.
inace, ta fabia je u top paketu opreme imala kasetofon, nije imala abs, zadnje podizace...
sad kad razmisljam, to uopste nije bio jeftin auto

Nemanja

pre 9 godina

Na slikama se vidi prednji naslon za ruku, a u Active opremi toga nema.


Redakcija:

U pitanju je dodatna (opciona) oprema na paket Active, koju je imao testirani automobil. Spisak dodatne opreme nalazi se na kraju teksta:

Opcije: aluminijumske felne, audio uređaj, naslon između prednjih sedišta

Pozdrav!

Sale

pre 9 godina

Enterijer Fabije mk1 je bolji od ovog u Rapidu, nisu ni za poređenje. Ne znam kakve ste mk1 Fabije vozili, ali moja ni sa 260k km nema cvrčke.

hiavata

pre 9 godina

Ovaj auto jeste duzine konkurenata iz C segmenta ali je zato uzi za 10 centimetara. Interesantno je da je laksi od znatno vece oktavije samo 40kg sto ce se sigurno odraziti na potrosnju.