"Zeleni pauk" uvodi red u parkovima, pored škola...

Nepropisno parkirane automobile sa zelenih površina u Beogradu od subote odnosi takozvani "Zeleni pauk". Osim uvođenja komunalnog reda kada je u pitanju bahato parkiranje, ova aktivnost treba da pokaže i svest prema očuvanju zelenih površina, kažu gradske vlasti.

Pošaljite komentar
 1. Odlično. Sad znam koga da pozovem kad automobili popune zelene površine oko stadiona Crvene Zvezde.
  (Locke, 1. jul 2014 16:33)

  # Link komentara

 2. Ma da... klasika, dizu daciu.

  Sta je sa luksuznim automobilima u Strahinjica Bana? Njegosevoj? Na cvetnom trgu? Onaj stalno parkirani ispred starog difa? Svi znamo ciji je to auto...

  Price za naivne...
  (Pera, 1. jul 2014 01:49)

  # Link komentara

 3. "Komunalna inspekcija će, kada uoči nepropisno parkirano vozilo, izdati rešenje i vlasniku vozila naložiti da ga ukloni u roku od tri minuta."

  A, ne može tako. Mora da okopa bašticu i zasadi travicu.
  (Ana., 30. jun 2014 20:29)

  # Link komentara

 4. 1-gradjani ne placaju (direktno ) gradnju parkinga, parkinge finansira grad

  2-naplata parkinga je nuzna kao mera za usmeravanje zelja-potreba za parkiranjem-inace bi neko parkirao rano ujutru i zadrzao mesto celi dan sto bas nije u redu

  3-ako sebi niste obezbedili mesto za parking (kupovinom ili iznajmljivanjem ) a zivite u kraju gde nema mesta sami snosite odgovornost gde cete da parkirate-Vase vozilo Vasa odgovornost ne ocekujte da Vam drugi obezbede parking mesto

  4- vozaca svakog nepropisno parkiranog vozila treba kazniti bez izuzetka

  odgovor na prethodno pitanje- vozac mora da ostavi najamnje 80 cm prolaza -ranije je bilo 160 ...

  da ne mislite pogresno i ja sam vozac
  (markos, 30. jun 2014 19:35)

  # Link komentara

 5. @GT40
  Паркирање на зеленој површини није саобраћајни прекршај,већ комунални. Зато налог за уклањање и не пише саобр. полицајац, него инспектор. Поред накнаде Паркинг сервису за уклањање возила, плаћа се и казна за тај прекршај.
  Друго, нико није дужан да вам обезбеди паркинг место, а понајмање саобраћајна полиција и Паркинг сервис. А недостатак истог не може бити оправдање за бахато паркирање по зеленим површинама.
  (Walter, 30. jun 2014 17:33)

  # Link komentara

 6. Da li ste primetili da se u slučaju podizanja plaća samo Parking servisu? Jer, osim komunalnog,saobraćajnog prekršaja nema.Park nije saobraćajna površina. Mislim da komunalni inspektori koji daju nalog za podizanje vozila iz parkova treba da pišu kaznu za remećenje komunalnog reda.Ali zato, ako krenu da podižu vozila oko vrtića i škola to će biti veliki bezobrazluk jer nema mogućnosti da roditelji pravilno parkiraju za tih 3-5min, ali NIGDE u gradu ispred ovih objekata.Da bi primenjivao kaznenu politiku, moraš prvo da pružiš mogućnost pravilnog ponašanja vozačima, a ne svuda zabraniš parkiranje i onda-akcija za punjenje gradskog budžeta. Kukali smo na prethodnu vlast oko Parking servisa, šta sad kažu birači-isto kao i pre!
  (GT40, 30. jun 2014 14:50)

  # Link komentara

 7. A da se napravi malo vise parkinga? Ne mislim na to da se zauzme ulica i da se ocrta linijama.
  (Aleksandar, 30. jun 2014 14:15)

  # Link komentara

 8. Kod mene u Zemunu, parkira gde ko stigne, na zelenim površinama, dečijem igralištu, na ulici, ulazu u zgradu....
  Neko bi rekao bahati vozači, ali nigde u okolini nema parking mesta, i takvo je stanje u skoro celom zemunu (naselje Sava Koavčević, Gornji Grad...), isto je u celom gradu (Vračar, Novi beograd, Voždovac...). Svaki automobil plaća prilikom registracije i taksu za parking mesto, a širom Beograda nema dovoljno obezbeđenog parkinga, ko je za to odgovoran?
  Ovakvom akcijom imaćemo na hiljade zahteva da se izgradi adekvatan br. parking mesta i šta onda?
  Brzo će se doći do toga da su ta parking mesta data parking servisu da ubira novac, a građani plaćaju izgradnju istih, i pri tome nemaju gde parkirati.
  (Tadija, 30. jun 2014 13:49)

  # Link komentara

 9. Parkiranje na zelenim povrsinama treba najstroze da se kazni. Sto se tice odnosenja dzipova i skupih automobila..to je tacno. Ali nikada necu zaboraviti scenu gde pauk nosi novi GL ispred moje zgrade. Covek redovno parkira na trotoaru i pesackom na raskrsnici cak i kad ima mesta na parkingu...to je vec preslo u teski bezobrazluk. Inace ne znam kako su uspeli da ga podignu..auto veci od pauka. Kad bi to cinili redovno...bilo bi mnogo sve uredjenije.
   (UK, 30. jun 2014 12:54)

  # Link komentara

 10. e neka vala. i treba.
   (anonimus, 30. jun 2014 12:40)

  # Link komentara

 11. "Broj prodatih dnevnih karata povecan za 2.000" lepo zvuci, ali ne rece koliko je to procentualno, da vidimo koliko je to povecanje zaista... No, da ne budemo cepidlake, svako povecanje je dobro, a ovo sa lisicama je trebalo ranije.
  (Moca, 30. jun 2014 12:11)

  # Link komentara

 12. Verovatno će stalno raditi samo u Topčiderskom parku. A niko se nije setio da tamo napravi parking. S obzirom na lokaciju parka, parking je neophodan i preduslov da počnu da se 'dižu' vozila. Ko je bio, naročito vikendom, zna o čemu pričam.
  (posetilac parka, 30. jun 2014 10:57)

  # Link komentara

 13. Da li postoji propis kojim se precizira koliko se blizu zgrade auto sme parkirati. Odnosno koliki prolaz mora da ostavi za pešake na trotoaru. Ili da osmislimo leteća kolica za decu, jer se često dešava da moram da ih "preletim".
   (Madhva (Hare Krišna), 30. jun 2014 10:40)

  # Link komentara

 14. Dosta vise sa tom glupavom demagogijom!
  Pa i do sada su se odnosila vozila sa zelenih povrsina samo kabina pauka nije bila obojena u zeleno. Ustvari odnosili su se automobili stari dvadesetak godina a novi luksuzni automobili se nisu odnosili a nece se odnositi ni ubuduce.
  Evo ja sam barem 10 puta prijavljivao dzipove parkirane napesackim prelazima u blizini skole na Neimaru i ni jedanputih nisu odneli! Cak sam ih fotografisao i slao im mejlove ali nista od toga, uvek je lakse i bezbednije da odnesu Jugica ili Golfa dvojku...
   (dulex, 30. jun 2014 10:35)

  # Link komentara

 15. Tri dizalice su sitnica za onoliki grad, i značaj im je uglavnom simbolički. A oni ako stvarno misle da ozbiljno rade ovaj posao, ne treba da se ograničavaju na pauka, jer on je spor i nepouzdan. Nego treba komunalci da prošetaju i da redom pišu kazne, jedino tako realno mogu da obrade veći broj ovih bitangi što misle da im je grad ostao od đeda.
  (zmau, 30. jun 2014 10:34)

  # Link komentara

 16. Od toga nema ništa. Treba Vam 5.000.000 m2, i slovima pet miliona metara kvadratnih ograđene parking površine, gde bi ste smestili stotinak hiljada nepropisno parkiranih automobila u prestonici.
  (ZLOBEX, 30. jun 2014 10:32)

  # Link komentara

 17. Ako za zelene povrsine. Gde idu te pare? U privatne dzepove? Da damo i policiji po jednu raskrsnicu? Pa nek sljakaju privatno.
   (IzNoGud, 30. jun 2014 10:22)

  # Link komentara