Nedelja, 13.04.2014.

17:05

Hyundai ix35 2.0 CRDi Impression A/T 4WD (redizajn)

Izvor: B92

Hyundai ix35 2.0 CRDi Impression A/T 4WD (redizajn) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

Nenad

pre 9 godina

Kupio sam pre mesec dana ix35 1.6 u style nivou opreme... Gledao sam Tiguana, Raw4, Skodu Yeti i Mitsubishi ASX. Apsolutno se ne slazem sa cinjenicom da enterijer izgleda jeftino u poredjenju sa gore navedenim modelima, naprotiv. Evo ovako, Yeti je otpao odmah posle test voznje, nisam ni razmisljao dalje o njemu,mnogo bucan, poprilicno neudoban, pozadi jako malo mesta,tvrda klupa. Tiguan je prelep ali opet mi se nije svideo prostor pozadi, pa cak i prednja sedista su mala i poprilicno tvrda. Mitsubishi je negde na pola izmedju ova dva. Raw 4 je ostao do kraja u trci, ali na kraju je prelomila cena. Evo,na kraju, presao sam 4800km, mogui da kazem da sam zadovoljan. Nadam se da ce tako ostati i u buducnosti.

Srpkinja

pre 9 godina

Ovaj auto je odlican i prelep. Sportage ne moze ni da pridje po dizajnu, cak ne vazi ni: o ukusima ne treba raspravljati, jer onaj ko to tvrdi, ali stvaaaarno nema ukusa. Nije potrebno da kazem da sam ix35 izabrala bas zato sto je preprelep, a kao auto je odlican. Osnovna verzija je mnogo povoljnija, a za te pare prevazilazi sva ocekivanja!

Zuki

pre 9 godina

(Warren Ellis, 16. april 2014 17:15)

Redakcija auto rubrike b92 portala ima dokazano dobar muzicki ukus. Video sam na slikama sa nekoliko prethodnih testova sta se slusa kod njih.

Beogradjanin

pre 10 godina

10,1 sekundi do 100 km/h sa 184 ks i 395Nm??????? Nesto tu ne stima. Ili je menjac katastrofa ili se toliko energije gubi na razne otpore da je to sramota...
Auto je dobar ali ne vredi te pare, po meni. Za te pare je bolje kupiti Mazdu CX5 (maltene u najvisem paketu opreme) ili Subaru Forester, koji se ne mogu porediti sa ovim Hyundaiem...

Radovan

pre 10 godina

U Zapadnoj Evropi, biznismeni vas sa poštovanjem gledaju i tretiraju kada vozite ovaj auto i auto iz ove kategorije nego iz C i D kategorije u punoj opremi, makar bili i karavani.
Nije sve u tehnici, ima i u veličini, da ne kažem visini sedenja i komfora.

Skeptik

pre 10 godina

Meni je ovaj automobil od trenutka kada se pojavio delovao užasno smešan, sa tim majušnim točkićima ispod tesnih koševa, potpuno nesrazmernih gabaritu tela. Znam da nijedan SUV nema pretenzija da bude terenac, ali barem bi mogao izgledom da ga glumi, a za to su neophodni naglašeni široko izrezani koševi i točkovi prečnika minimum 31" (ne felne, nego mislim na ukupan prečnik točka sa gumom - dimenzija felne tu nije od presudnog značaja). Dakle, dizajnerski gledano, barem što se tiče bočnog izgleda, ix35 je potpun promašaj.

Grayhund

pre 10 godina

Slazem se sa Zvezdanom da enterijer deluje prilicno jeftino, za potrosnju ne znam, probao sam 1,7 crdi i lepo se vozi. Menjac i volan su zaista morali mnogo kvalitetnije da budu izradjeni, tapcirung ispod haube izgleda uzasno, ivice su neobradjene. U principu, sa redizajnom su dosle i vece cene (ix35 je poskupeo za ~500 evra, sportage za cirka 700). Ruznija maska i neke kozmeticke gluposti apsolutno ne opravdavaju cenu. Kao sto neko rece, zmigavci na sportage-u se i meni apsolutno ne svidjaju niti razumem svrhu njihovog stavljanja na branik auta (zadnji deo). Unutra mi sportage deluje malo lepse i kvalitetnije, ali je manje prostora na zadnjoj klupi. Poredim ova dva modela jer su zasnovani na istoj platformi i imaju identicne motore. Sa cenom od ~20+k evra u srednjem paketu sa 1.7 dizelom i metalik bojom vec ulaze u cenovni rang po meni kvalitetnijih proizvodjaca. Moj tip je Mazda CX5, ali nazalost, vidim da dizel motori ne idu ispod 2.2 sto cini da registracija takvog vozila kosta jako visoko (neki online kalkulator kaze da za tu snagu i kubikazu uz nove tablice i saobracajnu kosta ~72k dinara sto je uzasno mnogo). Ima li neko iskustva sa 2.0 benzinskim motorom mazde cx5? Deluje mi da joj je obrtni momenat nedovoljan za tu masu vozila? Inace, nema pregovaranja za cenu barem kod kie - ono sto je dato kao cena u salonu u kragujevcu na primer isto je i u bg-u ili novom sadu..nema pregovora.

Japan

pre 10 godina

U poredjenju sa ovim autom, sta mislite kako bi prosao novi Nissan Qashqai? Npr. motor 1.6 dCi sa 130Ks, postoji i 4WD varijanta. Mislim da je ipak Nissan bolji kad su u pitanju off-road vozila, dizajn je po meni super a i enterijer je bolji nego kod prethodne generacije. Po meni best-buy u ovom segmentu.

crdi

pre 10 godina

@(zvezdan, 16. april 2014 13:46)
Takodje posedujem sportage i ne bih se složio ni sa jednom vašom primedbom. Enterijer ne deluje jeftino i uradjen je približnim kvalitetom kao kod konkurenata, potrošnja je u proseku SUV klase, nije nestabilan u krivinama normalno ako se ne vozi 200 na sat a kočnice rade besprekorno. Za konkurenciju u mazdi i hondi moraćete odvojiti daleko više nego "bezmalo identican iznos". Modeli koje spominjete u osnovnom modelu jesu nešto kvalitetiji ali i koštaju oko 6 hiljada eura više. Srećni su ljudi kojima je to zanemarljiva suma. Odnos uloženog i dobijenog kod sportidža je sasvim zadovoljavajuć.

hijavata

pre 10 godina

Meni ovo izgleda kao nabudzeni kombi sa manjkom prostora. Koji crni offroad kad ima tockove velicine kao klasicna limuzina.
Tek ne razumem komentare tipa nije stabilan. Pa naravno da nije kad je kombi. Cemu ovaj tip vozila uopste sluzi is beyond me.

Warren Ellis

pre 10 godina

Ne bi da komentarisem samo vozilo,sve je recenu u clanku.
Ono sto je meni zapelo za oko,a hteo bi da iznesem kao pohvalu autoru je audio uredjaj odnosno usb sa muzikom.Moram da priznam da nisam ocekivao od nekoga ko testira vozila i pise o njima da na usb-u ima Neil Young,Calexico,The Jayhawks...Obicno u ovakvim clancima na audio uredaju vidjam neku narodnjacku radio stanicu ili nesto slicno tome,ali nikako amerikanu ili kantri mjuzu.
Predrasude su cudo!

boki

pre 10 godina

Kao i obično: i Hyundai i Kia su isplativa kupovina samo u baznim (početnim) paketima sa osnovnim motorima, tj. u najjeftinijim varijantama.
Svaka druga kombinacija je neisplativa, jer uvek može bolje da se izabere za sličan iznos.

Driver

pre 10 godina

Potrosnja je prevelika, pogotovu sto je dizel motor u pitanju. Po meni je ubedljivo najbolja kupovina u SUV klasi Mitsubishi Outlander 2.0 benzin, 4x4, automatik, sa srednjim paketom opreme za 26.000 EUR. Dizel 2.2, 4x4, automatik, sa najvisim nivoom opreme slicno kao kod ovog iX35 kosta 35.800, pa je i tu premala razika u ceni da bi se opredelio za iX35.

Nesh

pre 10 godina

Pre nekoliko meseci cena je u jednom trenutku bila 15,990 evra(osnovni model 1.6 GDI).Šta je problem da i dalje bude po toj ceni,kada je pad prodaje i dalje itekako aktuelan?Možda ostaje cenjkanje u samom salonu za tih oko 700 evra.

aca

pre 10 godina

Zaista solidan auto za 17500-18000e u osnovnoj verziji 2wd sa 1.7 dizelom. Ali avaj, sa 4wd a to je smisao nekog nazovi SUVa ide motor od 2.0l i kosta 24000e sto je malo previse. Vizuelno kada ga gledam mala je razlika izmedju njega i santa fea ali kada se sedne ima je ali ne za duple novce. E sad panorama i jos kojesta, kome to treba nek uziva.

zvezdan

pre 10 godina

Kupio sam Sportage sa tim motorom I vrlo slicnim paketom opreme, ponesen prethodnim Huyndai iskustvom, 7-god garancijom I nekadasnjim odnosom cena/kvalitet. Potpuno sam zanemario cinjenice da se vremena menjaju, da je osnivac ovlascenog distributera iz Slovenije I da za bezmalo identican iznos moze da se kupi ekvivalent (samo mnogo bolji) u Mazdi, Hondi itd. Enterijer deluje toliko jeftino, potrosnja prevazilazi dobar ukus, nestabilan je u krivinama, kocnice nisu dovoljno efikasne... U odnosu na konkurenciju, verujem da vredi 25% manje od prodajne cene!

Veliki brat

pre 10 godina

Kolega kupio prethodnu verziju, bazni model koštao nešto ispod 17k evra, ali njega izašao malo manje od 34k evra sa svom opremom (i tim famoznim panorama krovom), ali čekao ga je nekih 3 meseca!!!

Oni koji pričaju da za te pare ima bolje... Audi A4 (ok, to je limuzina, ali eto, kao neki reper) kreće od 28k evra, BMW serije 3 isto tu negde, mečku jeftiniju B klase možete da dobijete eventualno sa onim 1.5dci motorom...

Ono što se može uzeti za malo više para je Wrangler Rubicon sa 3 vrata (ali mislim da su im dizeli 2800 kubika), ali to je već potpuno druga kategorija.

Kod ove klase auta, razlika u ceni između osnovnog i najskupljeg modela bude bar DVA puta, a da li toliko vredi, zavisi koliko para imate, šta hoćete sa autom i da li vam auto služi za udoban prevoz ili da ga pokazujete drugima.

Dikh tu kava

pre 10 godina

Svojevremeno sam bio previše blizu kupovine ix35, sa baznim 1.7 crdi. Jednom kad je nuđen sa 115 ks, drugi put kad su uz njega davali i chip paket sa čini mi se oko 135 ks. Da ne bih sebi prebacivao, testirao sam i Sportage sa istim motorom (plus i GDI). Moji utisci: ix 35 nije šampion lepote, ali mi je više ležao nego (vulgarni) Sportage. Sa sve zadnjim migavcima na braniku. I staklenim površinama sa tenkovskim osećajem. Jednostavno, KIA nije legla, iako mnogima idealno lepša od ix35.
Elem, ide ix 35 vrlo solidno po gradu sa baznim dizelom, čini mi se da mu je maksimalni obrtni momenat na vrlo niskim obrtajima, pa vrlo solidno kreće sa semafora, itd. Za autoput ne znam, ne bih položio pare na bazni dizel. Inače je i dosta dobro trimovan, opet za grad.
Ono što se meni nije dopalo je neki osećaj jeftinoće. Čak i ona verzija sa kožnim sedištima (koja lično ne podnosim) ima vrlo upitnu kožu u komparaciji sa nekim drugim "renomiranijim" proizvođačima. Dalje, vozačko sedište nije najsjajnije ergonomije. Onda, manuelni menjač je prilično gumast, ne možete baš da ga zavolite (na forumima navode da je to jedna od lošijih strana ovog modela). Na kraju, mene lično vređala je činjenica da samo vozački prozor ima automatiku, i to čini mi se samo za spuštanje. Čist anahronizam.
Na kraju sam kupio nešto treće.
Lični zaključak je da Koreance (uključujući ix35) ima smisla kupiti isključivo u jeftinijim verzijama, tada nude dosta. Što gađate skuplje, to drugi u konačnom zbiru daju više.

Grayhund

pre 10 godina

za te pare tesko da ima boljih opcija sa toliko opreme. Govorimo o pogonu na cetiri tocka, full paketu opreme (pogledajte sta sve ukljucuje na zvanicnom sajtu dilera), automatskim menjacem, najjacim dizel motorom, panoramskim krovom. Ne kazem da je sve to neophodno, cena panoramskog krova je paprena na primer. Da li je lepsi od sportage-a, to je stvar ukusa, znam neke koji se ne bi slozili. Mazda CX5, Nissan Qashqai i ostali japanci u tom segmentu krecu od ~20k evra sa pocetnim modelom sa najcesce benzinski motorom i manuelnim menjacem. Kad se napucaju opremom, ode cena u nebo. Uz to, garancija od 5 godina nez ogranicenja kilometraze za razliku od japanaca koji najcesce nude 3 godine. Mislim da je kvalitet na zavidnom nivou, ali tesko da cete dobiti vozilo sa takvim motorom i u toj opremi po slicnoj ceni od drugih proizvodjaca.

upravo tako

pre 10 godina

dve godine sam vozio verziju ovog automobila sa 184ks i najvišim paketom opreme Diamond.Ukratko ću izneti njegove prednosti i mane.
MANE:
automobil je izuzetno tvrd,u krivinama nestabilan,pri većim brzinama nešto više bučan.
Manuelni menjač je dugih hodova, neprecizan i tvrd.(kasnije se malo razradio).
Prenosni odnosi brzina loše odmereni pa su prva i druga brzina suviše kratke.
Limarija nije pocinkovana a zazori između delova su neujednačeni.
Preglednost pozadi jako loša.
PREDNOSTI:
Atraktivan izgled,jedan od najlepših i najskladnije dizajniranih krosovera.
Odlično iskorišćen prostor unutra.
Komandna tabla lepog dizajna a enterijer solidnog kvaliteta.
Izuzetno snažan motor sa umerenom potrošnjom.
Totalno neinteresantan za krađu.
Petogodišnja garancija.
Kao polovnjak dobro drži cenu i dobra je mogućnost za dalju. prodaju.

BGD

pre 10 godina

Za 32000 moze da se uzme Range Rover Evoq. Hyundai je odlican proizvodjac ali ne vidim kako ce biti konkurentni na trzistu sa ovim automobilom .

Dikh tu kava

pre 10 godina

Svojevremeno sam bio previše blizu kupovine ix35, sa baznim 1.7 crdi. Jednom kad je nuđen sa 115 ks, drugi put kad su uz njega davali i chip paket sa čini mi se oko 135 ks. Da ne bih sebi prebacivao, testirao sam i Sportage sa istim motorom (plus i GDI). Moji utisci: ix 35 nije šampion lepote, ali mi je više ležao nego (vulgarni) Sportage. Sa sve zadnjim migavcima na braniku. I staklenim površinama sa tenkovskim osećajem. Jednostavno, KIA nije legla, iako mnogima idealno lepša od ix35.
Elem, ide ix 35 vrlo solidno po gradu sa baznim dizelom, čini mi se da mu je maksimalni obrtni momenat na vrlo niskim obrtajima, pa vrlo solidno kreće sa semafora, itd. Za autoput ne znam, ne bih položio pare na bazni dizel. Inače je i dosta dobro trimovan, opet za grad.
Ono što se meni nije dopalo je neki osećaj jeftinoće. Čak i ona verzija sa kožnim sedištima (koja lično ne podnosim) ima vrlo upitnu kožu u komparaciji sa nekim drugim "renomiranijim" proizvođačima. Dalje, vozačko sedište nije najsjajnije ergonomije. Onda, manuelni menjač je prilično gumast, ne možete baš da ga zavolite (na forumima navode da je to jedna od lošijih strana ovog modela). Na kraju, mene lično vređala je činjenica da samo vozački prozor ima automatiku, i to čini mi se samo za spuštanje. Čist anahronizam.
Na kraju sam kupio nešto treće.
Lični zaključak je da Koreance (uključujući ix35) ima smisla kupiti isključivo u jeftinijim verzijama, tada nude dosta. Što gađate skuplje, to drugi u konačnom zbiru daju više.

BGD

pre 10 godina

Za 32000 moze da se uzme Range Rover Evoq. Hyundai je odlican proizvodjac ali ne vidim kako ce biti konkurentni na trzistu sa ovim automobilom .

upravo tako

pre 10 godina

dve godine sam vozio verziju ovog automobila sa 184ks i najvišim paketom opreme Diamond.Ukratko ću izneti njegove prednosti i mane.
MANE:
automobil je izuzetno tvrd,u krivinama nestabilan,pri većim brzinama nešto više bučan.
Manuelni menjač je dugih hodova, neprecizan i tvrd.(kasnije se malo razradio).
Prenosni odnosi brzina loše odmereni pa su prva i druga brzina suviše kratke.
Limarija nije pocinkovana a zazori između delova su neujednačeni.
Preglednost pozadi jako loša.
PREDNOSTI:
Atraktivan izgled,jedan od najlepših i najskladnije dizajniranih krosovera.
Odlično iskorišćen prostor unutra.
Komandna tabla lepog dizajna a enterijer solidnog kvaliteta.
Izuzetno snažan motor sa umerenom potrošnjom.
Totalno neinteresantan za krađu.
Petogodišnja garancija.
Kao polovnjak dobro drži cenu i dobra je mogućnost za dalju. prodaju.

zvezdan

pre 10 godina

Kupio sam Sportage sa tim motorom I vrlo slicnim paketom opreme, ponesen prethodnim Huyndai iskustvom, 7-god garancijom I nekadasnjim odnosom cena/kvalitet. Potpuno sam zanemario cinjenice da se vremena menjaju, da je osnivac ovlascenog distributera iz Slovenije I da za bezmalo identican iznos moze da se kupi ekvivalent (samo mnogo bolji) u Mazdi, Hondi itd. Enterijer deluje toliko jeftino, potrosnja prevazilazi dobar ukus, nestabilan je u krivinama, kocnice nisu dovoljno efikasne... U odnosu na konkurenciju, verujem da vredi 25% manje od prodajne cene!

Warren Ellis

pre 10 godina

Ne bi da komentarisem samo vozilo,sve je recenu u clanku.
Ono sto je meni zapelo za oko,a hteo bi da iznesem kao pohvalu autoru je audio uredjaj odnosno usb sa muzikom.Moram da priznam da nisam ocekivao od nekoga ko testira vozila i pise o njima da na usb-u ima Neil Young,Calexico,The Jayhawks...Obicno u ovakvim clancima na audio uredaju vidjam neku narodnjacku radio stanicu ili nesto slicno tome,ali nikako amerikanu ili kantri mjuzu.
Predrasude su cudo!

crdi

pre 10 godina

@(zvezdan, 16. april 2014 13:46)
Takodje posedujem sportage i ne bih se složio ni sa jednom vašom primedbom. Enterijer ne deluje jeftino i uradjen je približnim kvalitetom kao kod konkurenata, potrošnja je u proseku SUV klase, nije nestabilan u krivinama normalno ako se ne vozi 200 na sat a kočnice rade besprekorno. Za konkurenciju u mazdi i hondi moraćete odvojiti daleko više nego "bezmalo identican iznos". Modeli koje spominjete u osnovnom modelu jesu nešto kvalitetiji ali i koštaju oko 6 hiljada eura više. Srećni su ljudi kojima je to zanemarljiva suma. Odnos uloženog i dobijenog kod sportidža je sasvim zadovoljavajuć.

Nesh

pre 10 godina

Pre nekoliko meseci cena je u jednom trenutku bila 15,990 evra(osnovni model 1.6 GDI).Šta je problem da i dalje bude po toj ceni,kada je pad prodaje i dalje itekako aktuelan?Možda ostaje cenjkanje u samom salonu za tih oko 700 evra.

Veliki brat

pre 10 godina

Kolega kupio prethodnu verziju, bazni model koštao nešto ispod 17k evra, ali njega izašao malo manje od 34k evra sa svom opremom (i tim famoznim panorama krovom), ali čekao ga je nekih 3 meseca!!!

Oni koji pričaju da za te pare ima bolje... Audi A4 (ok, to je limuzina, ali eto, kao neki reper) kreće od 28k evra, BMW serije 3 isto tu negde, mečku jeftiniju B klase možete da dobijete eventualno sa onim 1.5dci motorom...

Ono što se može uzeti za malo više para je Wrangler Rubicon sa 3 vrata (ali mislim da su im dizeli 2800 kubika), ali to je već potpuno druga kategorija.

Kod ove klase auta, razlika u ceni između osnovnog i najskupljeg modela bude bar DVA puta, a da li toliko vredi, zavisi koliko para imate, šta hoćete sa autom i da li vam auto služi za udoban prevoz ili da ga pokazujete drugima.

Beogradjanin

pre 10 godina

10,1 sekundi do 100 km/h sa 184 ks i 395Nm??????? Nesto tu ne stima. Ili je menjac katastrofa ili se toliko energije gubi na razne otpore da je to sramota...
Auto je dobar ali ne vredi te pare, po meni. Za te pare je bolje kupiti Mazdu CX5 (maltene u najvisem paketu opreme) ili Subaru Forester, koji se ne mogu porediti sa ovim Hyundaiem...

Grayhund

pre 10 godina

za te pare tesko da ima boljih opcija sa toliko opreme. Govorimo o pogonu na cetiri tocka, full paketu opreme (pogledajte sta sve ukljucuje na zvanicnom sajtu dilera), automatskim menjacem, najjacim dizel motorom, panoramskim krovom. Ne kazem da je sve to neophodno, cena panoramskog krova je paprena na primer. Da li je lepsi od sportage-a, to je stvar ukusa, znam neke koji se ne bi slozili. Mazda CX5, Nissan Qashqai i ostali japanci u tom segmentu krecu od ~20k evra sa pocetnim modelom sa najcesce benzinski motorom i manuelnim menjacem. Kad se napucaju opremom, ode cena u nebo. Uz to, garancija od 5 godina nez ogranicenja kilometraze za razliku od japanaca koji najcesce nude 3 godine. Mislim da je kvalitet na zavidnom nivou, ali tesko da cete dobiti vozilo sa takvim motorom i u toj opremi po slicnoj ceni od drugih proizvodjaca.

aca

pre 10 godina

Zaista solidan auto za 17500-18000e u osnovnoj verziji 2wd sa 1.7 dizelom. Ali avaj, sa 4wd a to je smisao nekog nazovi SUVa ide motor od 2.0l i kosta 24000e sto je malo previse. Vizuelno kada ga gledam mala je razlika izmedju njega i santa fea ali kada se sedne ima je ali ne za duple novce. E sad panorama i jos kojesta, kome to treba nek uziva.

boki

pre 10 godina

Kao i obično: i Hyundai i Kia su isplativa kupovina samo u baznim (početnim) paketima sa osnovnim motorima, tj. u najjeftinijim varijantama.
Svaka druga kombinacija je neisplativa, jer uvek može bolje da se izabere za sličan iznos.

Skeptik

pre 10 godina

Meni je ovaj automobil od trenutka kada se pojavio delovao užasno smešan, sa tim majušnim točkićima ispod tesnih koševa, potpuno nesrazmernih gabaritu tela. Znam da nijedan SUV nema pretenzija da bude terenac, ali barem bi mogao izgledom da ga glumi, a za to su neophodni naglašeni široko izrezani koševi i točkovi prečnika minimum 31" (ne felne, nego mislim na ukupan prečnik točka sa gumom - dimenzija felne tu nije od presudnog značaja). Dakle, dizajnerski gledano, barem što se tiče bočnog izgleda, ix35 je potpun promašaj.

Japan

pre 10 godina

U poredjenju sa ovim autom, sta mislite kako bi prosao novi Nissan Qashqai? Npr. motor 1.6 dCi sa 130Ks, postoji i 4WD varijanta. Mislim da je ipak Nissan bolji kad su u pitanju off-road vozila, dizajn je po meni super a i enterijer je bolji nego kod prethodne generacije. Po meni best-buy u ovom segmentu.

hijavata

pre 10 godina

Meni ovo izgleda kao nabudzeni kombi sa manjkom prostora. Koji crni offroad kad ima tockove velicine kao klasicna limuzina.
Tek ne razumem komentare tipa nije stabilan. Pa naravno da nije kad je kombi. Cemu ovaj tip vozila uopste sluzi is beyond me.

Driver

pre 10 godina

Potrosnja je prevelika, pogotovu sto je dizel motor u pitanju. Po meni je ubedljivo najbolja kupovina u SUV klasi Mitsubishi Outlander 2.0 benzin, 4x4, automatik, sa srednjim paketom opreme za 26.000 EUR. Dizel 2.2, 4x4, automatik, sa najvisim nivoom opreme slicno kao kod ovog iX35 kosta 35.800, pa je i tu premala razika u ceni da bi se opredelio za iX35.

Nenad

pre 9 godina

Kupio sam pre mesec dana ix35 1.6 u style nivou opreme... Gledao sam Tiguana, Raw4, Skodu Yeti i Mitsubishi ASX. Apsolutno se ne slazem sa cinjenicom da enterijer izgleda jeftino u poredjenju sa gore navedenim modelima, naprotiv. Evo ovako, Yeti je otpao odmah posle test voznje, nisam ni razmisljao dalje o njemu,mnogo bucan, poprilicno neudoban, pozadi jako malo mesta,tvrda klupa. Tiguan je prelep ali opet mi se nije svideo prostor pozadi, pa cak i prednja sedista su mala i poprilicno tvrda. Mitsubishi je negde na pola izmedju ova dva. Raw 4 je ostao do kraja u trci, ali na kraju je prelomila cena. Evo,na kraju, presao sam 4800km, mogui da kazem da sam zadovoljan. Nadam se da ce tako ostati i u buducnosti.

Radovan

pre 10 godina

U Zapadnoj Evropi, biznismeni vas sa poštovanjem gledaju i tretiraju kada vozite ovaj auto i auto iz ove kategorije nego iz C i D kategorije u punoj opremi, makar bili i karavani.
Nije sve u tehnici, ima i u veličini, da ne kažem visini sedenja i komfora.

Grayhund

pre 10 godina

Slazem se sa Zvezdanom da enterijer deluje prilicno jeftino, za potrosnju ne znam, probao sam 1,7 crdi i lepo se vozi. Menjac i volan su zaista morali mnogo kvalitetnije da budu izradjeni, tapcirung ispod haube izgleda uzasno, ivice su neobradjene. U principu, sa redizajnom su dosle i vece cene (ix35 je poskupeo za ~500 evra, sportage za cirka 700). Ruznija maska i neke kozmeticke gluposti apsolutno ne opravdavaju cenu. Kao sto neko rece, zmigavci na sportage-u se i meni apsolutno ne svidjaju niti razumem svrhu njihovog stavljanja na branik auta (zadnji deo). Unutra mi sportage deluje malo lepse i kvalitetnije, ali je manje prostora na zadnjoj klupi. Poredim ova dva modela jer su zasnovani na istoj platformi i imaju identicne motore. Sa cenom od ~20+k evra u srednjem paketu sa 1.7 dizelom i metalik bojom vec ulaze u cenovni rang po meni kvalitetnijih proizvodjaca. Moj tip je Mazda CX5, ali nazalost, vidim da dizel motori ne idu ispod 2.2 sto cini da registracija takvog vozila kosta jako visoko (neki online kalkulator kaze da za tu snagu i kubikazu uz nove tablice i saobracajnu kosta ~72k dinara sto je uzasno mnogo). Ima li neko iskustva sa 2.0 benzinskim motorom mazde cx5? Deluje mi da joj je obrtni momenat nedovoljan za tu masu vozila? Inace, nema pregovaranja za cenu barem kod kie - ono sto je dato kao cena u salonu u kragujevcu na primer isto je i u bg-u ili novom sadu..nema pregovora.

Zuki

pre 9 godina

(Warren Ellis, 16. april 2014 17:15)

Redakcija auto rubrike b92 portala ima dokazano dobar muzicki ukus. Video sam na slikama sa nekoliko prethodnih testova sta se slusa kod njih.

Srpkinja

pre 9 godina

Ovaj auto je odlican i prelep. Sportage ne moze ni da pridje po dizajnu, cak ne vazi ni: o ukusima ne treba raspravljati, jer onaj ko to tvrdi, ali stvaaaarno nema ukusa. Nije potrebno da kazem da sam ix35 izabrala bas zato sto je preprelep, a kao auto je odlican. Osnovna verzija je mnogo povoljnija, a za te pare prevazilazi sva ocekivanja!

Radovan

pre 10 godina

U Zapadnoj Evropi, biznismeni vas sa poštovanjem gledaju i tretiraju kada vozite ovaj auto i auto iz ove kategorije nego iz C i D kategorije u punoj opremi, makar bili i karavani.
Nije sve u tehnici, ima i u veličini, da ne kažem visini sedenja i komfora.

Skeptik

pre 10 godina

Meni je ovaj automobil od trenutka kada se pojavio delovao užasno smešan, sa tim majušnim točkićima ispod tesnih koševa, potpuno nesrazmernih gabaritu tela. Znam da nijedan SUV nema pretenzija da bude terenac, ali barem bi mogao izgledom da ga glumi, a za to su neophodni naglašeni široko izrezani koševi i točkovi prečnika minimum 31" (ne felne, nego mislim na ukupan prečnik točka sa gumom - dimenzija felne tu nije od presudnog značaja). Dakle, dizajnerski gledano, barem što se tiče bočnog izgleda, ix35 je potpun promašaj.

Grayhund

pre 10 godina

za te pare tesko da ima boljih opcija sa toliko opreme. Govorimo o pogonu na cetiri tocka, full paketu opreme (pogledajte sta sve ukljucuje na zvanicnom sajtu dilera), automatskim menjacem, najjacim dizel motorom, panoramskim krovom. Ne kazem da je sve to neophodno, cena panoramskog krova je paprena na primer. Da li je lepsi od sportage-a, to je stvar ukusa, znam neke koji se ne bi slozili. Mazda CX5, Nissan Qashqai i ostali japanci u tom segmentu krecu od ~20k evra sa pocetnim modelom sa najcesce benzinski motorom i manuelnim menjacem. Kad se napucaju opremom, ode cena u nebo. Uz to, garancija od 5 godina nez ogranicenja kilometraze za razliku od japanaca koji najcesce nude 3 godine. Mislim da je kvalitet na zavidnom nivou, ali tesko da cete dobiti vozilo sa takvim motorom i u toj opremi po slicnoj ceni od drugih proizvodjaca.

BGD

pre 10 godina

Za 32000 moze da se uzme Range Rover Evoq. Hyundai je odlican proizvodjac ali ne vidim kako ce biti konkurentni na trzistu sa ovim automobilom .

Driver

pre 10 godina

Potrosnja je prevelika, pogotovu sto je dizel motor u pitanju. Po meni je ubedljivo najbolja kupovina u SUV klasi Mitsubishi Outlander 2.0 benzin, 4x4, automatik, sa srednjim paketom opreme za 26.000 EUR. Dizel 2.2, 4x4, automatik, sa najvisim nivoom opreme slicno kao kod ovog iX35 kosta 35.800, pa je i tu premala razika u ceni da bi se opredelio za iX35.

hijavata

pre 10 godina

Meni ovo izgleda kao nabudzeni kombi sa manjkom prostora. Koji crni offroad kad ima tockove velicine kao klasicna limuzina.
Tek ne razumem komentare tipa nije stabilan. Pa naravno da nije kad je kombi. Cemu ovaj tip vozila uopste sluzi is beyond me.

zvezdan

pre 10 godina

Kupio sam Sportage sa tim motorom I vrlo slicnim paketom opreme, ponesen prethodnim Huyndai iskustvom, 7-god garancijom I nekadasnjim odnosom cena/kvalitet. Potpuno sam zanemario cinjenice da se vremena menjaju, da je osnivac ovlascenog distributera iz Slovenije I da za bezmalo identican iznos moze da se kupi ekvivalent (samo mnogo bolji) u Mazdi, Hondi itd. Enterijer deluje toliko jeftino, potrosnja prevazilazi dobar ukus, nestabilan je u krivinama, kocnice nisu dovoljno efikasne... U odnosu na konkurenciju, verujem da vredi 25% manje od prodajne cene!

Beogradjanin

pre 10 godina

10,1 sekundi do 100 km/h sa 184 ks i 395Nm??????? Nesto tu ne stima. Ili je menjac katastrofa ili se toliko energije gubi na razne otpore da je to sramota...
Auto je dobar ali ne vredi te pare, po meni. Za te pare je bolje kupiti Mazdu CX5 (maltene u najvisem paketu opreme) ili Subaru Forester, koji se ne mogu porediti sa ovim Hyundaiem...

Veliki brat

pre 10 godina

Kolega kupio prethodnu verziju, bazni model koštao nešto ispod 17k evra, ali njega izašao malo manje od 34k evra sa svom opremom (i tim famoznim panorama krovom), ali čekao ga je nekih 3 meseca!!!

Oni koji pričaju da za te pare ima bolje... Audi A4 (ok, to je limuzina, ali eto, kao neki reper) kreće od 28k evra, BMW serije 3 isto tu negde, mečku jeftiniju B klase možete da dobijete eventualno sa onim 1.5dci motorom...

Ono što se može uzeti za malo više para je Wrangler Rubicon sa 3 vrata (ali mislim da su im dizeli 2800 kubika), ali to je već potpuno druga kategorija.

Kod ove klase auta, razlika u ceni između osnovnog i najskupljeg modela bude bar DVA puta, a da li toliko vredi, zavisi koliko para imate, šta hoćete sa autom i da li vam auto služi za udoban prevoz ili da ga pokazujete drugima.

Japan

pre 10 godina

U poredjenju sa ovim autom, sta mislite kako bi prosao novi Nissan Qashqai? Npr. motor 1.6 dCi sa 130Ks, postoji i 4WD varijanta. Mislim da je ipak Nissan bolji kad su u pitanju off-road vozila, dizajn je po meni super a i enterijer je bolji nego kod prethodne generacije. Po meni best-buy u ovom segmentu.

boki

pre 10 godina

Kao i obično: i Hyundai i Kia su isplativa kupovina samo u baznim (početnim) paketima sa osnovnim motorima, tj. u najjeftinijim varijantama.
Svaka druga kombinacija je neisplativa, jer uvek može bolje da se izabere za sličan iznos.

crdi

pre 10 godina

@(zvezdan, 16. april 2014 13:46)
Takodje posedujem sportage i ne bih se složio ni sa jednom vašom primedbom. Enterijer ne deluje jeftino i uradjen je približnim kvalitetom kao kod konkurenata, potrošnja je u proseku SUV klase, nije nestabilan u krivinama normalno ako se ne vozi 200 na sat a kočnice rade besprekorno. Za konkurenciju u mazdi i hondi moraćete odvojiti daleko više nego "bezmalo identican iznos". Modeli koje spominjete u osnovnom modelu jesu nešto kvalitetiji ali i koštaju oko 6 hiljada eura više. Srećni su ljudi kojima je to zanemarljiva suma. Odnos uloženog i dobijenog kod sportidža je sasvim zadovoljavajuć.

Grayhund

pre 10 godina

Slazem se sa Zvezdanom da enterijer deluje prilicno jeftino, za potrosnju ne znam, probao sam 1,7 crdi i lepo se vozi. Menjac i volan su zaista morali mnogo kvalitetnije da budu izradjeni, tapcirung ispod haube izgleda uzasno, ivice su neobradjene. U principu, sa redizajnom su dosle i vece cene (ix35 je poskupeo za ~500 evra, sportage za cirka 700). Ruznija maska i neke kozmeticke gluposti apsolutno ne opravdavaju cenu. Kao sto neko rece, zmigavci na sportage-u se i meni apsolutno ne svidjaju niti razumem svrhu njihovog stavljanja na branik auta (zadnji deo). Unutra mi sportage deluje malo lepse i kvalitetnije, ali je manje prostora na zadnjoj klupi. Poredim ova dva modela jer su zasnovani na istoj platformi i imaju identicne motore. Sa cenom od ~20+k evra u srednjem paketu sa 1.7 dizelom i metalik bojom vec ulaze u cenovni rang po meni kvalitetnijih proizvodjaca. Moj tip je Mazda CX5, ali nazalost, vidim da dizel motori ne idu ispod 2.2 sto cini da registracija takvog vozila kosta jako visoko (neki online kalkulator kaze da za tu snagu i kubikazu uz nove tablice i saobracajnu kosta ~72k dinara sto je uzasno mnogo). Ima li neko iskustva sa 2.0 benzinskim motorom mazde cx5? Deluje mi da joj je obrtni momenat nedovoljan za tu masu vozila? Inace, nema pregovaranja za cenu barem kod kie - ono sto je dato kao cena u salonu u kragujevcu na primer isto je i u bg-u ili novom sadu..nema pregovora.

Warren Ellis

pre 10 godina

Ne bi da komentarisem samo vozilo,sve je recenu u clanku.
Ono sto je meni zapelo za oko,a hteo bi da iznesem kao pohvalu autoru je audio uredjaj odnosno usb sa muzikom.Moram da priznam da nisam ocekivao od nekoga ko testira vozila i pise o njima da na usb-u ima Neil Young,Calexico,The Jayhawks...Obicno u ovakvim clancima na audio uredaju vidjam neku narodnjacku radio stanicu ili nesto slicno tome,ali nikako amerikanu ili kantri mjuzu.
Predrasude su cudo!

Dikh tu kava

pre 10 godina

Svojevremeno sam bio previše blizu kupovine ix35, sa baznim 1.7 crdi. Jednom kad je nuđen sa 115 ks, drugi put kad su uz njega davali i chip paket sa čini mi se oko 135 ks. Da ne bih sebi prebacivao, testirao sam i Sportage sa istim motorom (plus i GDI). Moji utisci: ix 35 nije šampion lepote, ali mi je više ležao nego (vulgarni) Sportage. Sa sve zadnjim migavcima na braniku. I staklenim površinama sa tenkovskim osećajem. Jednostavno, KIA nije legla, iako mnogima idealno lepša od ix35.
Elem, ide ix 35 vrlo solidno po gradu sa baznim dizelom, čini mi se da mu je maksimalni obrtni momenat na vrlo niskim obrtajima, pa vrlo solidno kreće sa semafora, itd. Za autoput ne znam, ne bih položio pare na bazni dizel. Inače je i dosta dobro trimovan, opet za grad.
Ono što se meni nije dopalo je neki osećaj jeftinoće. Čak i ona verzija sa kožnim sedištima (koja lično ne podnosim) ima vrlo upitnu kožu u komparaciji sa nekim drugim "renomiranijim" proizvođačima. Dalje, vozačko sedište nije najsjajnije ergonomije. Onda, manuelni menjač je prilično gumast, ne možete baš da ga zavolite (na forumima navode da je to jedna od lošijih strana ovog modela). Na kraju, mene lično vređala je činjenica da samo vozački prozor ima automatiku, i to čini mi se samo za spuštanje. Čist anahronizam.
Na kraju sam kupio nešto treće.
Lični zaključak je da Koreance (uključujući ix35) ima smisla kupiti isključivo u jeftinijim verzijama, tada nude dosta. Što gađate skuplje, to drugi u konačnom zbiru daju više.

Srpkinja

pre 9 godina

Ovaj auto je odlican i prelep. Sportage ne moze ni da pridje po dizajnu, cak ne vazi ni: o ukusima ne treba raspravljati, jer onaj ko to tvrdi, ali stvaaaarno nema ukusa. Nije potrebno da kazem da sam ix35 izabrala bas zato sto je preprelep, a kao auto je odlican. Osnovna verzija je mnogo povoljnija, a za te pare prevazilazi sva ocekivanja!

upravo tako

pre 10 godina

dve godine sam vozio verziju ovog automobila sa 184ks i najvišim paketom opreme Diamond.Ukratko ću izneti njegove prednosti i mane.
MANE:
automobil je izuzetno tvrd,u krivinama nestabilan,pri većim brzinama nešto više bučan.
Manuelni menjač je dugih hodova, neprecizan i tvrd.(kasnije se malo razradio).
Prenosni odnosi brzina loše odmereni pa su prva i druga brzina suviše kratke.
Limarija nije pocinkovana a zazori između delova su neujednačeni.
Preglednost pozadi jako loša.
PREDNOSTI:
Atraktivan izgled,jedan od najlepših i najskladnije dizajniranih krosovera.
Odlično iskorišćen prostor unutra.
Komandna tabla lepog dizajna a enterijer solidnog kvaliteta.
Izuzetno snažan motor sa umerenom potrošnjom.
Totalno neinteresantan za krađu.
Petogodišnja garancija.
Kao polovnjak dobro drži cenu i dobra je mogućnost za dalju. prodaju.

Nesh

pre 10 godina

Pre nekoliko meseci cena je u jednom trenutku bila 15,990 evra(osnovni model 1.6 GDI).Šta je problem da i dalje bude po toj ceni,kada je pad prodaje i dalje itekako aktuelan?Možda ostaje cenjkanje u samom salonu za tih oko 700 evra.

aca

pre 10 godina

Zaista solidan auto za 17500-18000e u osnovnoj verziji 2wd sa 1.7 dizelom. Ali avaj, sa 4wd a to je smisao nekog nazovi SUVa ide motor od 2.0l i kosta 24000e sto je malo previse. Vizuelno kada ga gledam mala je razlika izmedju njega i santa fea ali kada se sedne ima je ali ne za duple novce. E sad panorama i jos kojesta, kome to treba nek uziva.

Zuki

pre 9 godina

(Warren Ellis, 16. april 2014 17:15)

Redakcija auto rubrike b92 portala ima dokazano dobar muzicki ukus. Video sam na slikama sa nekoliko prethodnih testova sta se slusa kod njih.

Nenad

pre 9 godina

Kupio sam pre mesec dana ix35 1.6 u style nivou opreme... Gledao sam Tiguana, Raw4, Skodu Yeti i Mitsubishi ASX. Apsolutno se ne slazem sa cinjenicom da enterijer izgleda jeftino u poredjenju sa gore navedenim modelima, naprotiv. Evo ovako, Yeti je otpao odmah posle test voznje, nisam ni razmisljao dalje o njemu,mnogo bucan, poprilicno neudoban, pozadi jako malo mesta,tvrda klupa. Tiguan je prelep ali opet mi se nije svideo prostor pozadi, pa cak i prednja sedista su mala i poprilicno tvrda. Mitsubishi je negde na pola izmedju ova dva. Raw 4 je ostao do kraja u trci, ali na kraju je prelomila cena. Evo,na kraju, presao sam 4800km, mogui da kazem da sam zadovoljan. Nadam se da ce tako ostati i u buducnosti.