Sreda, 29.01.2014.

17:26

Policijska vozila bez zimskih guma zbog besparice

Izvor: B92

Policijska vozila bez zimskih guma zbog besparice IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Dragan

pre 10 godina

Gde ide novac od kazni, raznih poreza, akciza... Ako počnu da kažnjavaju političare, tajkune, tatine i mamine sinove biće i zimskih guma.

Tamo neko

pre 10 godina

Nije sad poenta, ako oni ne postuju zakon, necu ni ja. Zimske gume su potrebne iz bezbednosnih razloga. Druga strana price glasi, stavio sam nove zimske gume na pogonske tockove, za druga dva nemam pare, jednostavno nemam... Zaustavili me, provera alkohola, nemam alkohol u krvi, idemo dalje, otvori gepek, proverava covek, sve od opreme je tu, dobro idemo dalje, gume... aha zadnje su letnje, kazna! SAMO TRAZIMO RAZUMEVANJA.

koki

pre 10 godina

Ne smeju i ne mogu da budu bez adekvatne opreme na vozilima, to je prvo. ne može ni da se pomisli da se kaže nema para i sramota je i ministar i svi odgovorni trebaju biti kažnjeni. A što si tiče nedostatka para, da u policiji npr. ne vlada javašluk i da se ne troši više goriva nego što je neophodno(bahata vožnja policajaca, trošenje goriva za privatne svrhe, nenamensko trošenje goriva odnosno nepotrebna službena putovanja da bi se dobilke dnevnice...) i da ne postoje povećani troškovi održavanja vozila bilo bi para i za gume i za svu opremu a ostalo bi i viška para. Smanjite vozni park, prodaje vozila koa nisu neophodna itd. Vi ste bruka za državu. Takođe policajci su obučeni ako i obuveni sramota jedna i za to bi bilo para da ne kraduckate gospodo u policiji. I takođe imate višak zaposlenih u administraciji i to je izvoz sredstava da bi imali opremu i sredstva za normalan rad. Dakle gospodo sindikalci u policiji nemojte biti toliko licemerni ukoliko se oglašavate onda krenie od početka i kažite kako vlada javašluk i troše se ogrmne pare bezpotrebno pa zbog toga nemate opremu, odeću, obuću, adekvatno opremljene prostorije itd....

mozaks

pre 10 godina

nemojte voziti ta vozila.peske.to i obicnom narodu kazete.
pred ustavom ove drzave svi smo jednaki.ako ja moram da podignem kredit da bih obezbedio sve da bih mogao da vozim auto po propisu,onda i vi lepo to ucinite.sutra kad ubijete nekoga svojim neisparvnim vozilom,obican policajac koji je to uradio ce na robiju,a njegov predpostavljeni verovatno da napreduje,jer se nije bunio za lose stanje i nedostatak sredstava za rad

vladimir

pre 10 godina

A to sto na vecini 307-ica ne rade farovi, tj ne radi desni far. Sta cemo sa time?
Jednom sam se pobunio, pa su mi gospoda Policajci objasnili da je to fabricka greska i kako ne mogu stalno da voze kola u servis zbog popravki. A mene ko pita?>!
Prvo i osnovno pravilo, licnim primerom se najbolje sprovodi vaspitanje. Posle toga mozes da kaznjavas koga i kako stignes, ali prvo proveri da li si ti sam ispravan.

pro driver

pre 10 godina

I sada će da usledi zilion komentara tipa ako policija ne mora da postuje zakon, ne moram ni ja...
(Driver, 30. januar 2014 09:44)
Pa tako i jeste. Ako oni koji treba da sprovode zakon najvise krse isti, sto bih ja postovao?!

Laza

pre 10 godina

Hahahaha... ma jadni oni. A pitali neko nas, gradjane, da li smo u besparici ili ne? Naravno da ne. Jedva cekaju da napisu kaznu. Ma smejurija od drzave.

Pametnica

pre 10 godina

Zaprepašćen sam koliko je mala suma u pitanju a koliko se pravi drama oko ove teme. Niste mogli ni na kredit da kupite gume? Propala bi Srbija zbog koliko, 1 miliona evra? To su priče za malu decu. Pre će biti da je javašluk i "kako ćemo, lako ćemo" mentalitet.

Dusan

pre 10 godina

@"neka lepo stave M-S i voze cele godine,meni zavrsavaju posao i po najgorem snegu
(lanmi, 30. januar 2014 12:26)"

Oduvek sam koristio m-s za sve zesone i nisam video problem na snegu. Treba biti deblja sara i nesto manji pritisak u gumama, menjati ih redovno i da se vozi kako dozvoljavaju uslovi (sto bi trebalo i sa zimskim), ali nikad se nece desiti da se zaglavi.

Naravno ko ima za 8 guma nek kupi posebno letnje, posebno zimske, i ja bih.

Pazi molim te!

pre 10 godina

Ma da, ja sam u "parici" :( Da, kupio sam sve cetiri zimske, nove, sve to uredno platio, 'al me sacekase "majstori" odmah iza znaka za naseljeno mesto i zatrazise lance... Nista - 6k dinara kazna - platicu na rate, ali "mangupi" su na svom autu imali letnje gume i naravno nikom nista. Pa jes' - za nekog besparica, pa se moze, a za nekog "parica" ma mora jos i da doplati! Moreee...

Digitalni mis

pre 10 godina

Da sumiramo: oni voze automobile bez zimskih guma zbog besparice a narod MORA da ima zimske gume jer ima para. Hmmm...zasto li se onda moj novcanik ne slaze sa njihovom logikom?

Kragujevcanin

pre 10 godina

Znaci oni zbog besparice mogu da voze na letnjim gumama a mi zbog iste te besparice samo mnogo vece moramo da kupujemo zimske a???

Ljubans

pre 10 godina

Nije mi jasno sto se sami ne pobune, svesno neka kazu:"Ja ne zelim da udjem u to vozilo, jer time svesno ugrozavam ostale ucesnike u saobracaju pa i samog sebe". A ne ovako:"Naterali me, jer nema bolje".

Kosta Gogov

pre 10 godina

Svi smo jednaki, samo su neki jednakiji. U ovoj drzavi se vecina saobracajnih zakona primenjuje na najsiromasnijem delu, sto bi onda ovaj bio izuzetak, ali bas da nemaju zimske gume, a sprovode zakon tipa da moraju da se koriste zimske gume kad ima snega i leda na putevima, to je previse.

Nikola

pre 10 godina

Besparica nije opravdanje za njih jer ga ni oni ne prihvataju kao takvo. Policajac zaustavi taksi i pita taksistu:
"Zasto vozis sa losim gumama?"
"Gazda mi je rekao da tako vozim!"
"Trebao si da odbijes."
"Ali, onda bi mi dao otkaz"
"To nije moj problem" - TRAS kazna!!!

Iza tih policajaca bar moze da stane kakav-takav sindikat, ukoliko bi odbili da voze neadekvatno opremljena vozila, za razliku od vecine taksi vozaca i kamiondzija. Prema tome - besparica nije opravdanje, za one koji voze ta vozila!!!! Kraj!

ReDoRdEaD

pre 10 godina

Iskreni žao mi je zbog toga, tim policajci je ugrožen život u saobraćaju i nerviraju ne komentari tipa sad ni ja ne moram da imam zimske gume! Ako imaš i malo pameti u glavi vozićeš na zimskim gumama prevashodno zbog svoje bezbednosti.

nekoizmase

pre 10 godina

sve na stranu, ne razumem zasto neki ne zele da kupe zimske gume? Kako mislite da vozite uopste po ovakvom vremenu bez zimskih guma? Je l' vi vidite kako prolaze oni bez adekvatnih guma? Ako zelite da se ubijete slobodno nadjite put bez saobracaja i sletite sa njega. Pa jer treba da se dozvoli da svi voze sa letnjim gumama? Zamislite haos u Beogradu.

shimano

pre 10 godina

citam komentare tipa nemam ni ja pare za zimske gume itd itd. nemam ni ja,ne radim nigde, prezivljavam nekako ne znam ni ja sam, i sta sam uradio, parkirao auto i ne vozim ga. iskreno mozda bih i mogao da kupim zimske gume ali se ne odricem cigareta, ponekog izlaska, pa i ovaj internet je trosak. nas problem je u tome sto hocemo i jare i pare,odrekni se necega, pa zakrpi tamo gde je najtanje. kladim se da vecina ovde mesecno samo na cigarete trosi 1,5 ako ne i 2 zimske gume. sad lupajte minuse jer je istina najveci neprijatelj u ovoj zemlji i svako ko kaze istinu biva izopsten. no dobro, sta reci kad su u ovoj zemlji statusni simbol dobar mobilni,skupe cigarete i ostale marginalne stvari,sto su carape busne nema veze, bitno je ono spolja sto se vidi.

Saldzo

pre 10 godina

U petak uvece me je zaustavila patrola kod ekonomskog fakulteta u Beogradu. Redovna kontrola, ono dokumenta, duvanje u dreger i sl. Ubi sneg, poledica na kolovozu, gleda policajac da li imam zimske gume, a na njihovom vozilu letnje. Na licu mu vidis da mu je neprijatno, ali naterali ih. Ja ih isfrustrirano pitam za njihove gume, kaze policajac "Ma i da nemas zimske pustili bi te bez kazne, ovo je sramota prijatelju, sta da neku pijanu budalu treba da jurimo kolima? Kako po ovom vremenu? I dovde smo stigli na veresiju." Lopovluk pocinje na visim nivoima, sto se vecine obicnih policajaca tice oni ljudi samo rade svoj posao, vidis da je i njima muka od svega.

backa palanka

pre 10 godina

ova izjava je ravna budalastini.pa gradjani papreno placaju kazne iako dinara nemaju.neko zbog ove izjave i ovakvog stanja mora da odgovara

Karlo

pre 10 godina

To bre sve tako posteno u muriji da ne umeju sebi ni zimske gume da odrade! Bez daljeg razmisljanja ja duboko verujem da je sve zaista tako. Narod koji ima ovakvu miliciju ne moze a da se ne zapita da li zaista ne umemo da se organizujemo, nabavimo i sopstvenom rukom im zamenimo gume na tockovima?!

Kuki

pre 10 godina

Evo, mog brata kaznise, imao je zimske gume, ali nije im se dopala sara, a ima i losu limariju. Da je imao novca sigurno ne bi vozio matorog Yuga , al' objasni ti to njima! Bar da mu kola nisu toliko neophodna, ukinuse nam sve autobuske linije u ovoj nasoj provinciji, a na posao mora da se stigne na vreme...

ma ajte molim vas!

pre 10 godina

koliko se krade iz javnih preduzeca, sta se sve radi, i sad nas ubedjuju nema se para. para se ima, samo je raspodela problem.

igor

pre 10 godina

pa za obicne policajce koji rade na ulici nema zimskih guma a za nacelnike,komandire i razne sitne oficire ima zimskih guma i jos voze kola kuci i trose drzavno gorivo!!!!!!!!

dejan

pre 10 godina

Da li ste videli nekad ugasena policijska kola zimi kad stoje u mestu , makar na 5 min. Drzavna kola ne trose benzin.. Da se malo stedi imali bi ....

goran

pre 10 godina

U tekstu kažu da zimske gume treba staviti zbog svoje bezbednosti a ne da ne bi bili kažnjeni. Ljudi, pa nisam ja sa svojim autom sam u saobraćaju! Kada taj policijski auto nema odgovarajuće gume I po ledu prokliže I pređe na moju stranu puta I dođe do sudara džaba meni I ispravan auto I odgovarajuće gume. Bezbednost u saobraćaju će se povećati ako svi poštujemo propise a ne selektivno.

Nemanja

pre 10 godina

ja kad nemam para za zimske gume ja i ne vozim auto po zimi. A da ne pricamo o tome da bi me isti ti policajci kaznili jer nemam zimske gume bez obzira sto su "finansije problem".

Aircanada

pre 10 godina

2 miliona € na nivou MUP-a je otprilike kao i cena jednog kompleta guma za jedno domaćinstvo. Pa kako sad nama ne tolerišete ako nemamo zimske gume zbog finansija?

coa

pre 10 godina

sram vas bilo..zato svaki covek koji ima auto,mora da stavi sve 4 zimske gume.niko ne pita nas da li imamo pare,i kako cemo da nabavimo...ako nemamo kaznaaa...policijska drzava nema pare za policijska kola..kako?

seljadin

pre 10 godina

ako voze bez zimskih guma, ove godine, ukupno nekoliko sneznih dana su neispravni, a sve ostale dane su ispravniji nego da imaju zimske gume, koje se klizu kao po ledu cim je temperatura iznad nule i vlazan kolovoz...
Ja inace imam letnje gume i ne vozim par dana dok je sneg, jeftinije mi je uzeti taksi, setati, ili ici prevozom nego kupovati zimske gume, skladistiti ih, opet voziti kao po ledu cim temperatura predje 5 stepeni a ne daj boze da padne i kisa...

NN

pre 10 godina

Ma vidi molim te, finansije su problem! I meni su finansije problem, pa ne smem da krsim zakon.

Vi krsite zakon, mozete ubiti nekog. I neko mora da odgovara za to!!!

Cuoresportivo

pre 10 godina

Naravno da zimske gume treba staviti zbog bezbednosti , ali ko će vama da piše kaznu. I normalan narod nema pare za gume pa im ipak pišete kazne.

Zašto zakon koji sprovodite ne važi za vas?

bilione

pre 10 godina

pa ok. a mislite da obicni gradjani nemaju finansijske probleme oko nabavke zimskih guma? Prvo prinenjujte zakon na sebi pa onda kaznite gradjane...

Marjan

pre 10 godina

Kad moram ja koji sam nezaposljen da za yugo placam atest i menjam bocu za plin koji nije ni istekao i da stavljen nove 4 zimske gume mogu i oni da od svoje plate stave gume na vozilima nad kojima se izivljavaju svaki dan i na kojima cesto ne rade cak ni stop svetla. Sigurnost na prvom mestu.

bilione

pre 10 godina

pa ok. a mislite da obicni gradjani nemaju finansijske probleme oko nabavke zimskih guma? Prvo prinenjujte zakon na sebi pa onda kaznite gradjane...

Marjan

pre 10 godina

Kad moram ja koji sam nezaposljen da za yugo placam atest i menjam bocu za plin koji nije ni istekao i da stavljen nove 4 zimske gume mogu i oni da od svoje plate stave gume na vozilima nad kojima se izivljavaju svaki dan i na kojima cesto ne rade cak ni stop svetla. Sigurnost na prvom mestu.

Saldzo

pre 10 godina

U petak uvece me je zaustavila patrola kod ekonomskog fakulteta u Beogradu. Redovna kontrola, ono dokumenta, duvanje u dreger i sl. Ubi sneg, poledica na kolovozu, gleda policajac da li imam zimske gume, a na njihovom vozilu letnje. Na licu mu vidis da mu je neprijatno, ali naterali ih. Ja ih isfrustrirano pitam za njihove gume, kaze policajac "Ma i da nemas zimske pustili bi te bez kazne, ovo je sramota prijatelju, sta da neku pijanu budalu treba da jurimo kolima? Kako po ovom vremenu? I dovde smo stigli na veresiju." Lopovluk pocinje na visim nivoima, sto se vecine obicnih policajaca tice oni ljudi samo rade svoj posao, vidis da je i njima muka od svega.

Aircanada

pre 10 godina

2 miliona € na nivou MUP-a je otprilike kao i cena jednog kompleta guma za jedno domaćinstvo. Pa kako sad nama ne tolerišete ako nemamo zimske gume zbog finansija?

Cuoresportivo

pre 10 godina

Naravno da zimske gume treba staviti zbog bezbednosti , ali ko će vama da piše kaznu. I normalan narod nema pare za gume pa im ipak pišete kazne.

Zašto zakon koji sprovodite ne važi za vas?

coa

pre 10 godina

sram vas bilo..zato svaki covek koji ima auto,mora da stavi sve 4 zimske gume.niko ne pita nas da li imamo pare,i kako cemo da nabavimo...ako nemamo kaznaaa...policijska drzava nema pare za policijska kola..kako?

Nemanja

pre 10 godina

ja kad nemam para za zimske gume ja i ne vozim auto po zimi. A da ne pricamo o tome da bi me isti ti policajci kaznili jer nemam zimske gume bez obzira sto su "finansije problem".

ma ajte molim vas!

pre 10 godina

koliko se krade iz javnih preduzeca, sta se sve radi, i sad nas ubedjuju nema se para. para se ima, samo je raspodela problem.

Kosta Gogov

pre 10 godina

Svi smo jednaki, samo su neki jednakiji. U ovoj drzavi se vecina saobracajnih zakona primenjuje na najsiromasnijem delu, sto bi onda ovaj bio izuzetak, ali bas da nemaju zimske gume, a sprovode zakon tipa da moraju da se koriste zimske gume kad ima snega i leda na putevima, to je previse.

shimano

pre 10 godina

citam komentare tipa nemam ni ja pare za zimske gume itd itd. nemam ni ja,ne radim nigde, prezivljavam nekako ne znam ni ja sam, i sta sam uradio, parkirao auto i ne vozim ga. iskreno mozda bih i mogao da kupim zimske gume ali se ne odricem cigareta, ponekog izlaska, pa i ovaj internet je trosak. nas problem je u tome sto hocemo i jare i pare,odrekni se necega, pa zakrpi tamo gde je najtanje. kladim se da vecina ovde mesecno samo na cigarete trosi 1,5 ako ne i 2 zimske gume. sad lupajte minuse jer je istina najveci neprijatelj u ovoj zemlji i svako ko kaze istinu biva izopsten. no dobro, sta reci kad su u ovoj zemlji statusni simbol dobar mobilni,skupe cigarete i ostale marginalne stvari,sto su carape busne nema veze, bitno je ono spolja sto se vidi.

NN

pre 10 godina

Ma vidi molim te, finansije su problem! I meni su finansije problem, pa ne smem da krsim zakon.

Vi krsite zakon, mozete ubiti nekog. I neko mora da odgovara za to!!!

Kuki

pre 10 godina

Evo, mog brata kaznise, imao je zimske gume, ali nije im se dopala sara, a ima i losu limariju. Da je imao novca sigurno ne bi vozio matorog Yuga , al' objasni ti to njima! Bar da mu kola nisu toliko neophodna, ukinuse nam sve autobuske linije u ovoj nasoj provinciji, a na posao mora da se stigne na vreme...

goran

pre 10 godina

U tekstu kažu da zimske gume treba staviti zbog svoje bezbednosti a ne da ne bi bili kažnjeni. Ljudi, pa nisam ja sa svojim autom sam u saobraćaju! Kada taj policijski auto nema odgovarajuće gume I po ledu prokliže I pređe na moju stranu puta I dođe do sudara džaba meni I ispravan auto I odgovarajuće gume. Bezbednost u saobraćaju će se povećati ako svi poštujemo propise a ne selektivno.

nekoizmase

pre 10 godina

sve na stranu, ne razumem zasto neki ne zele da kupe zimske gume? Kako mislite da vozite uopste po ovakvom vremenu bez zimskih guma? Je l' vi vidite kako prolaze oni bez adekvatnih guma? Ako zelite da se ubijete slobodno nadjite put bez saobracaja i sletite sa njega. Pa jer treba da se dozvoli da svi voze sa letnjim gumama? Zamislite haos u Beogradu.

Karlo

pre 10 godina

To bre sve tako posteno u muriji da ne umeju sebi ni zimske gume da odrade! Bez daljeg razmisljanja ja duboko verujem da je sve zaista tako. Narod koji ima ovakvu miliciju ne moze a da se ne zapita da li zaista ne umemo da se organizujemo, nabavimo i sopstvenom rukom im zamenimo gume na tockovima?!

seljadin

pre 10 godina

ako voze bez zimskih guma, ove godine, ukupno nekoliko sneznih dana su neispravni, a sve ostale dane su ispravniji nego da imaju zimske gume, koje se klizu kao po ledu cim je temperatura iznad nule i vlazan kolovoz...
Ja inace imam letnje gume i ne vozim par dana dok je sneg, jeftinije mi je uzeti taksi, setati, ili ici prevozom nego kupovati zimske gume, skladistiti ih, opet voziti kao po ledu cim temperatura predje 5 stepeni a ne daj boze da padne i kisa...

pro driver

pre 10 godina

I sada će da usledi zilion komentara tipa ako policija ne mora da postuje zakon, ne moram ni ja...
(Driver, 30. januar 2014 09:44)
Pa tako i jeste. Ako oni koji treba da sprovode zakon najvise krse isti, sto bih ja postovao?!

Tamo neko

pre 10 godina

Nije sad poenta, ako oni ne postuju zakon, necu ni ja. Zimske gume su potrebne iz bezbednosnih razloga. Druga strana price glasi, stavio sam nove zimske gume na pogonske tockove, za druga dva nemam pare, jednostavno nemam... Zaustavili me, provera alkohola, nemam alkohol u krvi, idemo dalje, otvori gepek, proverava covek, sve od opreme je tu, dobro idemo dalje, gume... aha zadnje su letnje, kazna! SAMO TRAZIMO RAZUMEVANJA.

vladimir

pre 10 godina

A to sto na vecini 307-ica ne rade farovi, tj ne radi desni far. Sta cemo sa time?
Jednom sam se pobunio, pa su mi gospoda Policajci objasnili da je to fabricka greska i kako ne mogu stalno da voze kola u servis zbog popravki. A mene ko pita?>!
Prvo i osnovno pravilo, licnim primerom se najbolje sprovodi vaspitanje. Posle toga mozes da kaznjavas koga i kako stignes, ali prvo proveri da li si ti sam ispravan.

koki

pre 10 godina

Ne smeju i ne mogu da budu bez adekvatne opreme na vozilima, to je prvo. ne može ni da se pomisli da se kaže nema para i sramota je i ministar i svi odgovorni trebaju biti kažnjeni. A što si tiče nedostatka para, da u policiji npr. ne vlada javašluk i da se ne troši više goriva nego što je neophodno(bahata vožnja policajaca, trošenje goriva za privatne svrhe, nenamensko trošenje goriva odnosno nepotrebna službena putovanja da bi se dobilke dnevnice...) i da ne postoje povećani troškovi održavanja vozila bilo bi para i za gume i za svu opremu a ostalo bi i viška para. Smanjite vozni park, prodaje vozila koa nisu neophodna itd. Vi ste bruka za državu. Takođe policajci su obučeni ako i obuveni sramota jedna i za to bi bilo para da ne kraduckate gospodo u policiji. I takođe imate višak zaposlenih u administraciji i to je izvoz sredstava da bi imali opremu i sredstva za normalan rad. Dakle gospodo sindikalci u policiji nemojte biti toliko licemerni ukoliko se oglašavate onda krenie od početka i kažite kako vlada javašluk i troše se ogrmne pare bezpotrebno pa zbog toga nemate opremu, odeću, obuću, adekvatno opremljene prostorije itd....

Pazi molim te!

pre 10 godina

Ma da, ja sam u "parici" :( Da, kupio sam sve cetiri zimske, nove, sve to uredno platio, 'al me sacekase "majstori" odmah iza znaka za naseljeno mesto i zatrazise lance... Nista - 6k dinara kazna - platicu na rate, ali "mangupi" su na svom autu imali letnje gume i naravno nikom nista. Pa jes' - za nekog besparica, pa se moze, a za nekog "parica" ma mora jos i da doplati! Moreee...

Pametnica

pre 10 godina

Zaprepašćen sam koliko je mala suma u pitanju a koliko se pravi drama oko ove teme. Niste mogli ni na kredit da kupite gume? Propala bi Srbija zbog koliko, 1 miliona evra? To su priče za malu decu. Pre će biti da je javašluk i "kako ćemo, lako ćemo" mentalitet.

Laza

pre 10 godina

Hahahaha... ma jadni oni. A pitali neko nas, gradjane, da li smo u besparici ili ne? Naravno da ne. Jedva cekaju da napisu kaznu. Ma smejurija od drzave.

dejan

pre 10 godina

Da li ste videli nekad ugasena policijska kola zimi kad stoje u mestu , makar na 5 min. Drzavna kola ne trose benzin.. Da se malo stedi imali bi ....

Kragujevcanin

pre 10 godina

Znaci oni zbog besparice mogu da voze na letnjim gumama a mi zbog iste te besparice samo mnogo vece moramo da kupujemo zimske a???

Nikola

pre 10 godina

Besparica nije opravdanje za njih jer ga ni oni ne prihvataju kao takvo. Policajac zaustavi taksi i pita taksistu:
"Zasto vozis sa losim gumama?"
"Gazda mi je rekao da tako vozim!"
"Trebao si da odbijes."
"Ali, onda bi mi dao otkaz"
"To nije moj problem" - TRAS kazna!!!

Iza tih policajaca bar moze da stane kakav-takav sindikat, ukoliko bi odbili da voze neadekvatno opremljena vozila, za razliku od vecine taksi vozaca i kamiondzija. Prema tome - besparica nije opravdanje, za one koji voze ta vozila!!!! Kraj!

Digitalni mis

pre 10 godina

Da sumiramo: oni voze automobile bez zimskih guma zbog besparice a narod MORA da ima zimske gume jer ima para. Hmmm...zasto li se onda moj novcanik ne slaze sa njihovom logikom?

mozaks

pre 10 godina

nemojte voziti ta vozila.peske.to i obicnom narodu kazete.
pred ustavom ove drzave svi smo jednaki.ako ja moram da podignem kredit da bih obezbedio sve da bih mogao da vozim auto po propisu,onda i vi lepo to ucinite.sutra kad ubijete nekoga svojim neisparvnim vozilom,obican policajac koji je to uradio ce na robiju,a njegov predpostavljeni verovatno da napreduje,jer se nije bunio za lose stanje i nedostatak sredstava za rad

Dragan

pre 10 godina

Gde ide novac od kazni, raznih poreza, akciza... Ako počnu da kažnjavaju političare, tajkune, tatine i mamine sinove biće i zimskih guma.

igor

pre 10 godina

pa za obicne policajce koji rade na ulici nema zimskih guma a za nacelnike,komandire i razne sitne oficire ima zimskih guma i jos voze kola kuci i trose drzavno gorivo!!!!!!!!

Ljubans

pre 10 godina

Nije mi jasno sto se sami ne pobune, svesno neka kazu:"Ja ne zelim da udjem u to vozilo, jer time svesno ugrozavam ostale ucesnike u saobracaju pa i samog sebe". A ne ovako:"Naterali me, jer nema bolje".

backa palanka

pre 10 godina

ova izjava je ravna budalastini.pa gradjani papreno placaju kazne iako dinara nemaju.neko zbog ove izjave i ovakvog stanja mora da odgovara

Dusan

pre 10 godina

@"neka lepo stave M-S i voze cele godine,meni zavrsavaju posao i po najgorem snegu
(lanmi, 30. januar 2014 12:26)"

Oduvek sam koristio m-s za sve zesone i nisam video problem na snegu. Treba biti deblja sara i nesto manji pritisak u gumama, menjati ih redovno i da se vozi kako dozvoljavaju uslovi (sto bi trebalo i sa zimskim), ali nikad se nece desiti da se zaglavi.

Naravno ko ima za 8 guma nek kupi posebno letnje, posebno zimske, i ja bih.

ReDoRdEaD

pre 10 godina

Iskreni žao mi je zbog toga, tim policajci je ugrožen život u saobraćaju i nerviraju ne komentari tipa sad ni ja ne moram da imam zimske gume! Ako imaš i malo pameti u glavi vozićeš na zimskim gumama prevashodno zbog svoje bezbednosti.

seljadin

pre 10 godina

ako voze bez zimskih guma, ove godine, ukupno nekoliko sneznih dana su neispravni, a sve ostale dane su ispravniji nego da imaju zimske gume, koje se klizu kao po ledu cim je temperatura iznad nule i vlazan kolovoz...
Ja inace imam letnje gume i ne vozim par dana dok je sneg, jeftinije mi je uzeti taksi, setati, ili ici prevozom nego kupovati zimske gume, skladistiti ih, opet voziti kao po ledu cim temperatura predje 5 stepeni a ne daj boze da padne i kisa...

shimano

pre 10 godina

citam komentare tipa nemam ni ja pare za zimske gume itd itd. nemam ni ja,ne radim nigde, prezivljavam nekako ne znam ni ja sam, i sta sam uradio, parkirao auto i ne vozim ga. iskreno mozda bih i mogao da kupim zimske gume ali se ne odricem cigareta, ponekog izlaska, pa i ovaj internet je trosak. nas problem je u tome sto hocemo i jare i pare,odrekni se necega, pa zakrpi tamo gde je najtanje. kladim se da vecina ovde mesecno samo na cigarete trosi 1,5 ako ne i 2 zimske gume. sad lupajte minuse jer je istina najveci neprijatelj u ovoj zemlji i svako ko kaze istinu biva izopsten. no dobro, sta reci kad su u ovoj zemlji statusni simbol dobar mobilni,skupe cigarete i ostale marginalne stvari,sto su carape busne nema veze, bitno je ono spolja sto se vidi.

nekoizmase

pre 10 godina

sve na stranu, ne razumem zasto neki ne zele da kupe zimske gume? Kako mislite da vozite uopste po ovakvom vremenu bez zimskih guma? Je l' vi vidite kako prolaze oni bez adekvatnih guma? Ako zelite da se ubijete slobodno nadjite put bez saobracaja i sletite sa njega. Pa jer treba da se dozvoli da svi voze sa letnjim gumama? Zamislite haos u Beogradu.

Marjan

pre 10 godina

Kad moram ja koji sam nezaposljen da za yugo placam atest i menjam bocu za plin koji nije ni istekao i da stavljen nove 4 zimske gume mogu i oni da od svoje plate stave gume na vozilima nad kojima se izivljavaju svaki dan i na kojima cesto ne rade cak ni stop svetla. Sigurnost na prvom mestu.

bilione

pre 10 godina

pa ok. a mislite da obicni gradjani nemaju finansijske probleme oko nabavke zimskih guma? Prvo prinenjujte zakon na sebi pa onda kaznite gradjane...

Saldzo

pre 10 godina

U petak uvece me je zaustavila patrola kod ekonomskog fakulteta u Beogradu. Redovna kontrola, ono dokumenta, duvanje u dreger i sl. Ubi sneg, poledica na kolovozu, gleda policajac da li imam zimske gume, a na njihovom vozilu letnje. Na licu mu vidis da mu je neprijatno, ali naterali ih. Ja ih isfrustrirano pitam za njihove gume, kaze policajac "Ma i da nemas zimske pustili bi te bez kazne, ovo je sramota prijatelju, sta da neku pijanu budalu treba da jurimo kolima? Kako po ovom vremenu? I dovde smo stigli na veresiju." Lopovluk pocinje na visim nivoima, sto se vecine obicnih policajaca tice oni ljudi samo rade svoj posao, vidis da je i njima muka od svega.

Kuki

pre 10 godina

Evo, mog brata kaznise, imao je zimske gume, ali nije im se dopala sara, a ima i losu limariju. Da je imao novca sigurno ne bi vozio matorog Yuga , al' objasni ti to njima! Bar da mu kola nisu toliko neophodna, ukinuse nam sve autobuske linije u ovoj nasoj provinciji, a na posao mora da se stigne na vreme...

coa

pre 10 godina

sram vas bilo..zato svaki covek koji ima auto,mora da stavi sve 4 zimske gume.niko ne pita nas da li imamo pare,i kako cemo da nabavimo...ako nemamo kaznaaa...policijska drzava nema pare za policijska kola..kako?

NN

pre 10 godina

Ma vidi molim te, finansije su problem! I meni su finansije problem, pa ne smem da krsim zakon.

Vi krsite zakon, mozete ubiti nekog. I neko mora da odgovara za to!!!

ReDoRdEaD

pre 10 godina

Iskreni žao mi je zbog toga, tim policajci je ugrožen život u saobraćaju i nerviraju ne komentari tipa sad ni ja ne moram da imam zimske gume! Ako imaš i malo pameti u glavi vozićeš na zimskim gumama prevashodno zbog svoje bezbednosti.

Kosta Gogov

pre 10 godina

Svi smo jednaki, samo su neki jednakiji. U ovoj drzavi se vecina saobracajnih zakona primenjuje na najsiromasnijem delu, sto bi onda ovaj bio izuzetak, ali bas da nemaju zimske gume, a sprovode zakon tipa da moraju da se koriste zimske gume kad ima snega i leda na putevima, to je previse.

Nemanja

pre 10 godina

ja kad nemam para za zimske gume ja i ne vozim auto po zimi. A da ne pricamo o tome da bi me isti ti policajci kaznili jer nemam zimske gume bez obzira sto su "finansije problem".

Aircanada

pre 10 godina

2 miliona € na nivou MUP-a je otprilike kao i cena jednog kompleta guma za jedno domaćinstvo. Pa kako sad nama ne tolerišete ako nemamo zimske gume zbog finansija?

ma ajte molim vas!

pre 10 godina

koliko se krade iz javnih preduzeca, sta se sve radi, i sad nas ubedjuju nema se para. para se ima, samo je raspodela problem.

goran

pre 10 godina

U tekstu kažu da zimske gume treba staviti zbog svoje bezbednosti a ne da ne bi bili kažnjeni. Ljudi, pa nisam ja sa svojim autom sam u saobraćaju! Kada taj policijski auto nema odgovarajuće gume I po ledu prokliže I pređe na moju stranu puta I dođe do sudara džaba meni I ispravan auto I odgovarajuće gume. Bezbednost u saobraćaju će se povećati ako svi poštujemo propise a ne selektivno.

Dusan

pre 10 godina

@"neka lepo stave M-S i voze cele godine,meni zavrsavaju posao i po najgorem snegu
(lanmi, 30. januar 2014 12:26)"

Oduvek sam koristio m-s za sve zesone i nisam video problem na snegu. Treba biti deblja sara i nesto manji pritisak u gumama, menjati ih redovno i da se vozi kako dozvoljavaju uslovi (sto bi trebalo i sa zimskim), ali nikad se nece desiti da se zaglavi.

Naravno ko ima za 8 guma nek kupi posebno letnje, posebno zimske, i ja bih.

Cuoresportivo

pre 10 godina

Naravno da zimske gume treba staviti zbog bezbednosti , ali ko će vama da piše kaznu. I normalan narod nema pare za gume pa im ipak pišete kazne.

Zašto zakon koji sprovodite ne važi za vas?

Karlo

pre 10 godina

To bre sve tako posteno u muriji da ne umeju sebi ni zimske gume da odrade! Bez daljeg razmisljanja ja duboko verujem da je sve zaista tako. Narod koji ima ovakvu miliciju ne moze a da se ne zapita da li zaista ne umemo da se organizujemo, nabavimo i sopstvenom rukom im zamenimo gume na tockovima?!

Pametnica

pre 10 godina

Zaprepašćen sam koliko je mala suma u pitanju a koliko se pravi drama oko ove teme. Niste mogli ni na kredit da kupite gume? Propala bi Srbija zbog koliko, 1 miliona evra? To su priče za malu decu. Pre će biti da je javašluk i "kako ćemo, lako ćemo" mentalitet.

dejan

pre 10 godina

Da li ste videli nekad ugasena policijska kola zimi kad stoje u mestu , makar na 5 min. Drzavna kola ne trose benzin.. Da se malo stedi imali bi ....

backa palanka

pre 10 godina

ova izjava je ravna budalastini.pa gradjani papreno placaju kazne iako dinara nemaju.neko zbog ove izjave i ovakvog stanja mora da odgovara

igor

pre 10 godina

pa za obicne policajce koji rade na ulici nema zimskih guma a za nacelnike,komandire i razne sitne oficire ima zimskih guma i jos voze kola kuci i trose drzavno gorivo!!!!!!!!

Nikola

pre 10 godina

Besparica nije opravdanje za njih jer ga ni oni ne prihvataju kao takvo. Policajac zaustavi taksi i pita taksistu:
"Zasto vozis sa losim gumama?"
"Gazda mi je rekao da tako vozim!"
"Trebao si da odbijes."
"Ali, onda bi mi dao otkaz"
"To nije moj problem" - TRAS kazna!!!

Iza tih policajaca bar moze da stane kakav-takav sindikat, ukoliko bi odbili da voze neadekvatno opremljena vozila, za razliku od vecine taksi vozaca i kamiondzija. Prema tome - besparica nije opravdanje, za one koji voze ta vozila!!!! Kraj!

Ljubans

pre 10 godina

Nije mi jasno sto se sami ne pobune, svesno neka kazu:"Ja ne zelim da udjem u to vozilo, jer time svesno ugrozavam ostale ucesnike u saobracaju pa i samog sebe". A ne ovako:"Naterali me, jer nema bolje".

Digitalni mis

pre 10 godina

Da sumiramo: oni voze automobile bez zimskih guma zbog besparice a narod MORA da ima zimske gume jer ima para. Hmmm...zasto li se onda moj novcanik ne slaze sa njihovom logikom?

Kragujevcanin

pre 10 godina

Znaci oni zbog besparice mogu da voze na letnjim gumama a mi zbog iste te besparice samo mnogo vece moramo da kupujemo zimske a???

Pazi molim te!

pre 10 godina

Ma da, ja sam u "parici" :( Da, kupio sam sve cetiri zimske, nove, sve to uredno platio, 'al me sacekase "majstori" odmah iza znaka za naseljeno mesto i zatrazise lance... Nista - 6k dinara kazna - platicu na rate, ali "mangupi" su na svom autu imali letnje gume i naravno nikom nista. Pa jes' - za nekog besparica, pa se moze, a za nekog "parica" ma mora jos i da doplati! Moreee...

Laza

pre 10 godina

Hahahaha... ma jadni oni. A pitali neko nas, gradjane, da li smo u besparici ili ne? Naravno da ne. Jedva cekaju da napisu kaznu. Ma smejurija od drzave.

pro driver

pre 10 godina

I sada će da usledi zilion komentara tipa ako policija ne mora da postuje zakon, ne moram ni ja...
(Driver, 30. januar 2014 09:44)
Pa tako i jeste. Ako oni koji treba da sprovode zakon najvise krse isti, sto bih ja postovao?!

vladimir

pre 10 godina

A to sto na vecini 307-ica ne rade farovi, tj ne radi desni far. Sta cemo sa time?
Jednom sam se pobunio, pa su mi gospoda Policajci objasnili da je to fabricka greska i kako ne mogu stalno da voze kola u servis zbog popravki. A mene ko pita?>!
Prvo i osnovno pravilo, licnim primerom se najbolje sprovodi vaspitanje. Posle toga mozes da kaznjavas koga i kako stignes, ali prvo proveri da li si ti sam ispravan.

mozaks

pre 10 godina

nemojte voziti ta vozila.peske.to i obicnom narodu kazete.
pred ustavom ove drzave svi smo jednaki.ako ja moram da podignem kredit da bih obezbedio sve da bih mogao da vozim auto po propisu,onda i vi lepo to ucinite.sutra kad ubijete nekoga svojim neisparvnim vozilom,obican policajac koji je to uradio ce na robiju,a njegov predpostavljeni verovatno da napreduje,jer se nije bunio za lose stanje i nedostatak sredstava za rad

Tamo neko

pre 10 godina

Nije sad poenta, ako oni ne postuju zakon, necu ni ja. Zimske gume su potrebne iz bezbednosnih razloga. Druga strana price glasi, stavio sam nove zimske gume na pogonske tockove, za druga dva nemam pare, jednostavno nemam... Zaustavili me, provera alkohola, nemam alkohol u krvi, idemo dalje, otvori gepek, proverava covek, sve od opreme je tu, dobro idemo dalje, gume... aha zadnje su letnje, kazna! SAMO TRAZIMO RAZUMEVANJA.

koki

pre 10 godina

Ne smeju i ne mogu da budu bez adekvatne opreme na vozilima, to je prvo. ne može ni da se pomisli da se kaže nema para i sramota je i ministar i svi odgovorni trebaju biti kažnjeni. A što si tiče nedostatka para, da u policiji npr. ne vlada javašluk i da se ne troši više goriva nego što je neophodno(bahata vožnja policajaca, trošenje goriva za privatne svrhe, nenamensko trošenje goriva odnosno nepotrebna službena putovanja da bi se dobilke dnevnice...) i da ne postoje povećani troškovi održavanja vozila bilo bi para i za gume i za svu opremu a ostalo bi i viška para. Smanjite vozni park, prodaje vozila koa nisu neophodna itd. Vi ste bruka za državu. Takođe policajci su obučeni ako i obuveni sramota jedna i za to bi bilo para da ne kraduckate gospodo u policiji. I takođe imate višak zaposlenih u administraciji i to je izvoz sredstava da bi imali opremu i sredstva za normalan rad. Dakle gospodo sindikalci u policiji nemojte biti toliko licemerni ukoliko se oglašavate onda krenie od početka i kažite kako vlada javašluk i troše se ogrmne pare bezpotrebno pa zbog toga nemate opremu, odeću, obuću, adekvatno opremljene prostorije itd....

Dragan

pre 10 godina

Gde ide novac od kazni, raznih poreza, akciza... Ako počnu da kažnjavaju političare, tajkune, tatine i mamine sinove biće i zimskih guma.