Subota, 29.06.2013.

15:11

Infiniti Q50 u Srbiji sa posebnom cenom

Izvor: B92

Infiniti Q50 u Srbiji sa posebnom cenom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Achitwn

pre 10 godina

Nadam se da nissan radi bolju obradu metala i zastitu nainfiniti modelima. Ja sam imao dva nissana do sad Altima pa posle Maxima. Oba je napala rdja posle 5te godine, kupljeni su novi. Na oba je rdja pocela da jede zadnje blatobrane :(. Sminka ali los kvalitet obrade uporedjenju sa lexus

Ognjen

pre 10 godina

Pozdrav svima vama...
Inače, bavim se automobilizmom već više od decenije a usput rečeno Renault mi je poslodavac...
Što se tiče komentara za Mercedesov motor: Samo (SAMO) ovaj dizel motor je Mercedesov, 3.0 je i dalje dCi kao i u prošlih Infiniti modela (dCi=Renault) jer je Renault napravio saradnju sa Mercedesom. To nema nikakve veze sa kvalitetom motora Renault - Mercedes. Tome u prilog ide i činjenica da Mercedes u novu A klasu ugrađuje Renault-ov 1.5dCi motor. Znači, saradnja je napravljena zbog smanjenja troškova razvijanja novih motora a ne zbog kvaliteta. I mercedes i Renault imaju odlične motore, zato i sarađuju.
Inače, ovaj model nije nikakva kopija Mazde 6, čak štaviše, kad sam je vidio podsjetila me na Infinitijev model FX (pogledajte slike na netu) koji se proizvodi već 6 godina...
Pozdrav i uživajte!

Radovan

pre 10 godina

Ne brinite se za japanske motore i menjače.
Svaki japanski proizvođač ima sopstvenu proizvodnju sistema za napajanje goriva.
Skoro svi japanski proizvođači imaju svoje fabrike (sa drugim imenom) za proizvodnju menjača, kako ručnih tako i automatskih.
Zupčanik je najkomplikovaniji mašinski element.
Kada mogu da naprave samostalno menjač i prefinjene sisteme za ubrizgavanje goriva, da li zaista mislite da im je neki problem da naprave blok motora i bregastu?

Svaki evropski proizvođač vozila ima na raspolaganju BOSCH, SIEMENS, ZF, VOITH, MAGNETI MARELI, itd. Sve je isto, samo se razlikuje oblik ugradnje. Evo i LADA kupuje od BOSCH-a komponente, isto sve samo jeftinije.
MERCEDES je nekada pravio sopstvene menjače.

Alfa

pre 10 godina

@(Mačak, 30. jun 2013 12:01)
taj 8 stepeni menjac je klasican ZF automatik (Steptronic kako ga zovu u BMW), inace slazem se da je BMW 2.0 dizel trenutno vrhunac u dizel svetu od cca 2L

Boban

pre 10 godina

Korektna cena za nesvakidasnje vozilo sa smekom i "onim necim" sto covek koji treba da vozi ovaj auto ili ima ili nema. Jedinstven, drugaciji, sa stilom. Ja kazem odlicna zamena za bmw 3. I ono sto treba naglasiti: japanci vam sigurno nece naplatiti pepeljaru, upaljac i patosnice kao "nasi nemci". Sretno!

moneyvation

pre 10 godina

za one koji misle da ovaj auto lici na mazdu 6 neka provere i ranije modele infinitija i vide da se infiniti sigurno 10ak godina drzi ovog dizajna i ovakvih linija... inace i mazda 6 je vrh dizajnirana

Mario

pre 10 godina

Mercedesov motor je najbolji u klasi, 2.0 DCI ne moze da se meri s njim, zato je Renault-Nissan usao u partnerstvo sa Mercedesom, u premium limuzinu mora ici premium motor.
(Marko, 30. jun 2013 10:18)

Po cemu to 2.0dci ne moze da se meri, ubrzanje, potrosnja, maksimalna brzina, emisija gasova, ajde vadi podatke pa da vidimo da li si u pravu, naravno u obzir uzmi onaj dci od 175ks...cesto vozim lagunu 3 sa 2.0dci od 150 ks i taj motor je fenomenalan u svakom smislu, pa kada pokusam da zamislim sta je bolje od toga prosto mi ne ide tj to sto ti kazes premijum motor, pa mi nije eto nije jasan taj termin, mozda je ustvari premijum jer pola sekunde brze ubrzava, i tako neke minorne razlike ga cine premijumom, hmmm....taj 2.2 mecin je sigurno odlican, i to nije sporno, ali sa 2.0dci bi Q50 bio sigurno jos 2-3 soma jeftiniji, poznavajuci nemce koji debelo naplacuju ono sto proizvode tj prodavanje magle, posebno ti premijum nemci.....ja od pocetka kazem samo da je trebalo u startu uvrstiti i 2.0dci u ponudu, pa ko sta voli...

Mačak

pre 10 godina

"ne znam dal je u klasi bmw 3 ili 5, ali trojka sa najjacim 2.0 dizel i 8-automatikom u jakoj opremi je bila kod dilera u cacku za tu cenu, a infiniti brze gubi vrednost." Ako je to tačno onda ovo i nije neka kupovina. Zašto? Vozio sam oba motora. BMWov je jači i manje troši. Pored toga ima savršen DSG mjenjač, dok Mercedes to nema sa ovim motorom. Always BMW :) Pa neka sam seljak.

Ivan

pre 10 godina

Zašto svi pominjete Mercedes kad se zna, da je to nebezbedan automobil ( vidi najnovije testove u US ). Eventualno BMW ili VW od Nemaca koji su bezbedniji od MB i Audi. Ako volite sebe i svoju familiju i imate pare onda ne može ništa drugo nego Volvo ili Honda i Subaru. To su trenutno najbezbedniji automobili.

Lemi

pre 10 godina

'... opremljen je i tempomatom, limitatorom brzine, dvozonskim klima uređajem i kožom obloženim multifunkcionalnim volanom. U paket spada i otključavanje i ulazak u automobil bez ključa (Keyless entry), uz taster za startovanje motora, elektropomični spoljni retrovizori sa grejanjem, TPMS – sistemom za praćenje pritiska u pneumaticima (sa upozorenjem na pad pritiska) i dr.'

Hm ... drugari, sve iznad navedeno kao wow u 2013. ja imam u svojoj Laguni II iz 2004. Sve je to lepo, ali za tajz brend i cenovni segment - to mu nekako dodje kao standardna oprema.

Marko

pre 10 godina

Da se proizvodi u EU bio bi jos jeftiniji, ovako se placa carina od 12.5%. Mercedesov motor je najbolji u klasi, 2.0 DCI ne moze da se meri s njim, zato je Renault-Nissan usao u partnerstvo sa Mercedesom, u premium limuzinu mora ici premium motor. 2.2 CDI je izdrzljiv i kvalitetan kao reprezentativni japanski benzinci.
Jedino mi unutrasnjost nije skroz po ukusu, centralni deo suvise vuce na Huyndai, ali navikao bih se...

ml

pre 10 godina

ne znam dal je u klasi bmw 3 ili 5, ali trojka sa najjacim 2.0 dizel i 8-automatikom u jakoj opremi je bila kod dilera u cacku za tu cenu, a infiniti brze gubi vrednost.

Apple fan

pre 10 godina

E klasa, odlazeći model, sa popustom pre dva meseca je startovala od 31.000€ - nije to baš tako dobra kupovina... Za dve-tri godine se ta polovna E klasa prodaje odmah po odličnoj ceni, a za Infiniti teško će se naći kupac.

Fikus

pre 10 godina

ovo je stvarno extra. Ali kad bih imao para uvezao bih Mercedes CLA 180 koji se vec moze uzeti za nekih 27 000 a mislim da se za 35 moze uzeti CLA 200 AMG ili 220 AMG model sa jako dobrom opremom.

ex demokrata 1

pre 10 godina

Ovo je Mazda. Odlican premium brand uglavnom prisutan u Usa. Takođe,popularan je kod mladjih japi likova.Da li ce zaziveti u Srbiji ne znam,jer ovde je glupo da platis 35.000 a da retko ko zna koliko to kosta i koji brand je u pitanju,a kola iz tog segmenta,kupuju se zbog prestiza,da bi svako video sta vozis,zato mislim da ce ovde i dalje da vlada Bmw ili Audi recimo.

chief

pre 10 godina

Ovo jeste naslednik "G" infinitija,ali sa znacajno manjim motorom (koliko znam do sad su ubacivali samo dizel od 3 litre),takodje ovo nije konkurent BMW serije 5,ili Audiju A6,vec je za klasu manji (serija 3,A4) pa ako proverite cene videcete da je to otprilike ta cena za tu klasu premijum segmenta i da nije nista jeftiniji od konkurenata.Neko od komentatora rece da bi ga gledali kao kriminalca ili seljobera da vozi BMW,Audi ili Merk,svasta,po takvim merilima bih se ipak odlucio da budem seljober (za krimosa nemam "kvalitet")...

021IS

pre 10 godina

Za Surutku, ovo je automobil u klasi BMW serije 3 i Mercedesove C klase, tako da razlika nikako nije 20000 EUR, ali je ovo svakako odlican izbor.

šta se to mene tiče

pre 10 godina

Cena je zaista povoljna ali za većinu nedostižna.A oni koji su do para došli na sumnjiv način moći će da uštede koju hiljadarku ako ga kupe

Stanley

pre 10 godina

Ovaj auto izgleda brutalno dobro!!!!! Hvala Bogu da neki proizvodzac, ovog puta Infiniti, ima smeo auto koji izgleda mnogo mocno, jak jak dizel, a o kvalitetu obrade, citajte malo o Infinitiju na netu, zacrnio Bmw I Audi. Cenaa za Infini je Jako Jako dobar,

Mačak

pre 10 godina

Taman sam krenuo da isplazim jezik dok se slika učitavala, kad ono iznenađenje. Dosta nesvakidašnji dizajn i gomila opreme, što je možda i najveća svrha premium segmenta. Ovaj motor ima prijatelj u E klasi. Vrhunski je. Troši veoma malo a "nosi" kako ide :)

Mario

pre 10 godina

Saradnja nisan-renoa sa mercedesom je uslovila da umesto DCI motora mora da stave mercedes motore u infiniti vozila, pa kapiram da bi Q50 bio jos jeftiniji da je u njemu dokazano odlican 2.0dci....bilo bi kul da ugradjuju oba motora, pa kome se sta vise svidi, ali ne mere nazalost

accord

pre 10 godina

Ako je ovo naslednik Infinitija G, pogledajte sledeci link: http://infiniti.co.rs/infiniti-docs/infiniti-g-cenovnik.pdf!
No comment...

SURUTKA

pre 10 godina

kad se uporedi ovo sa E klasom, I npr BMW 5, za 20k eur je jeftinije. (ista oprema I dizel motor)
sjajna ponuda. da sam u poziciji dobro bih pogledao ovo

hijena

pre 10 godina

Jako dobro i atraktivno auto sa cijenom par hiljada nizom od konkurenata iz Bmw-a, Audija i Mercedesa. Bice zanimljivo vidjeti i benzinski motor.

hijena

pre 10 godina

Jako dobro i atraktivno auto sa cijenom par hiljada nizom od konkurenata iz Bmw-a, Audija i Mercedesa. Bice zanimljivo vidjeti i benzinski motor.

SURUTKA

pre 10 godina

kad se uporedi ovo sa E klasom, I npr BMW 5, za 20k eur je jeftinije. (ista oprema I dizel motor)
sjajna ponuda. da sam u poziciji dobro bih pogledao ovo

Mario

pre 10 godina

Saradnja nisan-renoa sa mercedesom je uslovila da umesto DCI motora mora da stave mercedes motore u infiniti vozila, pa kapiram da bi Q50 bio jos jeftiniji da je u njemu dokazano odlican 2.0dci....bilo bi kul da ugradjuju oba motora, pa kome se sta vise svidi, ali ne mere nazalost

Lemi

pre 10 godina

'... opremljen je i tempomatom, limitatorom brzine, dvozonskim klima uređajem i kožom obloženim multifunkcionalnim volanom. U paket spada i otključavanje i ulazak u automobil bez ključa (Keyless entry), uz taster za startovanje motora, elektropomični spoljni retrovizori sa grejanjem, TPMS – sistemom za praćenje pritiska u pneumaticima (sa upozorenjem na pad pritiska) i dr.'

Hm ... drugari, sve iznad navedeno kao wow u 2013. ja imam u svojoj Laguni II iz 2004. Sve je to lepo, ali za tajz brend i cenovni segment - to mu nekako dodje kao standardna oprema.

accord

pre 10 godina

Ako je ovo naslednik Infinitija G, pogledajte sledeci link: http://infiniti.co.rs/infiniti-docs/infiniti-g-cenovnik.pdf!
No comment...

021IS

pre 10 godina

Za Surutku, ovo je automobil u klasi BMW serije 3 i Mercedesove C klase, tako da razlika nikako nije 20000 EUR, ali je ovo svakako odlican izbor.

Apple fan

pre 10 godina

E klasa, odlazeći model, sa popustom pre dva meseca je startovala od 31.000€ - nije to baš tako dobra kupovina... Za dve-tri godine se ta polovna E klasa prodaje odmah po odličnoj ceni, a za Infiniti teško će se naći kupac.

moneyvation

pre 10 godina

za one koji misle da ovaj auto lici na mazdu 6 neka provere i ranije modele infinitija i vide da se infiniti sigurno 10ak godina drzi ovog dizajna i ovakvih linija... inace i mazda 6 je vrh dizajnirana

Mačak

pre 10 godina

Taman sam krenuo da isplazim jezik dok se slika učitavala, kad ono iznenađenje. Dosta nesvakidašnji dizajn i gomila opreme, što je možda i najveća svrha premium segmenta. Ovaj motor ima prijatelj u E klasi. Vrhunski je. Troši veoma malo a "nosi" kako ide :)

Stanley

pre 10 godina

Ovaj auto izgleda brutalno dobro!!!!! Hvala Bogu da neki proizvodzac, ovog puta Infiniti, ima smeo auto koji izgleda mnogo mocno, jak jak dizel, a o kvalitetu obrade, citajte malo o Infinitiju na netu, zacrnio Bmw I Audi. Cenaa za Infini je Jako Jako dobar,

Mario

pre 10 godina

Mercedesov motor je najbolji u klasi, 2.0 DCI ne moze da se meri s njim, zato je Renault-Nissan usao u partnerstvo sa Mercedesom, u premium limuzinu mora ici premium motor.
(Marko, 30. jun 2013 10:18)

Po cemu to 2.0dci ne moze da se meri, ubrzanje, potrosnja, maksimalna brzina, emisija gasova, ajde vadi podatke pa da vidimo da li si u pravu, naravno u obzir uzmi onaj dci od 175ks...cesto vozim lagunu 3 sa 2.0dci od 150 ks i taj motor je fenomenalan u svakom smislu, pa kada pokusam da zamislim sta je bolje od toga prosto mi ne ide tj to sto ti kazes premijum motor, pa mi nije eto nije jasan taj termin, mozda je ustvari premijum jer pola sekunde brze ubrzava, i tako neke minorne razlike ga cine premijumom, hmmm....taj 2.2 mecin je sigurno odlican, i to nije sporno, ali sa 2.0dci bi Q50 bio sigurno jos 2-3 soma jeftiniji, poznavajuci nemce koji debelo naplacuju ono sto proizvode tj prodavanje magle, posebno ti premijum nemci.....ja od pocetka kazem samo da je trebalo u startu uvrstiti i 2.0dci u ponudu, pa ko sta voli...

šta se to mene tiče

pre 10 godina

Cena je zaista povoljna ali za većinu nedostižna.A oni koji su do para došli na sumnjiv način moći će da uštede koju hiljadarku ako ga kupe

ml

pre 10 godina

ne znam dal je u klasi bmw 3 ili 5, ali trojka sa najjacim 2.0 dizel i 8-automatikom u jakoj opremi je bila kod dilera u cacku za tu cenu, a infiniti brze gubi vrednost.

Fikus

pre 10 godina

ovo je stvarno extra. Ali kad bih imao para uvezao bih Mercedes CLA 180 koji se vec moze uzeti za nekih 27 000 a mislim da se za 35 moze uzeti CLA 200 AMG ili 220 AMG model sa jako dobrom opremom.

Boban

pre 10 godina

Korektna cena za nesvakidasnje vozilo sa smekom i "onim necim" sto covek koji treba da vozi ovaj auto ili ima ili nema. Jedinstven, drugaciji, sa stilom. Ja kazem odlicna zamena za bmw 3. I ono sto treba naglasiti: japanci vam sigurno nece naplatiti pepeljaru, upaljac i patosnice kao "nasi nemci". Sretno!

ex demokrata 1

pre 10 godina

Ovo je Mazda. Odlican premium brand uglavnom prisutan u Usa. Takođe,popularan je kod mladjih japi likova.Da li ce zaziveti u Srbiji ne znam,jer ovde je glupo da platis 35.000 a da retko ko zna koliko to kosta i koji brand je u pitanju,a kola iz tog segmenta,kupuju se zbog prestiza,da bi svako video sta vozis,zato mislim da ce ovde i dalje da vlada Bmw ili Audi recimo.

Mačak

pre 10 godina

"ne znam dal je u klasi bmw 3 ili 5, ali trojka sa najjacim 2.0 dizel i 8-automatikom u jakoj opremi je bila kod dilera u cacku za tu cenu, a infiniti brze gubi vrednost." Ako je to tačno onda ovo i nije neka kupovina. Zašto? Vozio sam oba motora. BMWov je jači i manje troši. Pored toga ima savršen DSG mjenjač, dok Mercedes to nema sa ovim motorom. Always BMW :) Pa neka sam seljak.

Marko

pre 10 godina

Da se proizvodi u EU bio bi jos jeftiniji, ovako se placa carina od 12.5%. Mercedesov motor je najbolji u klasi, 2.0 DCI ne moze da se meri s njim, zato je Renault-Nissan usao u partnerstvo sa Mercedesom, u premium limuzinu mora ici premium motor. 2.2 CDI je izdrzljiv i kvalitetan kao reprezentativni japanski benzinci.
Jedino mi unutrasnjost nije skroz po ukusu, centralni deo suvise vuce na Huyndai, ali navikao bih se...

chief

pre 10 godina

Ovo jeste naslednik "G" infinitija,ali sa znacajno manjim motorom (koliko znam do sad su ubacivali samo dizel od 3 litre),takodje ovo nije konkurent BMW serije 5,ili Audiju A6,vec je za klasu manji (serija 3,A4) pa ako proverite cene videcete da je to otprilike ta cena za tu klasu premijum segmenta i da nije nista jeftiniji od konkurenata.Neko od komentatora rece da bi ga gledali kao kriminalca ili seljobera da vozi BMW,Audi ili Merk,svasta,po takvim merilima bih se ipak odlucio da budem seljober (za krimosa nemam "kvalitet")...

Ivan

pre 10 godina

Zašto svi pominjete Mercedes kad se zna, da je to nebezbedan automobil ( vidi najnovije testove u US ). Eventualno BMW ili VW od Nemaca koji su bezbedniji od MB i Audi. Ako volite sebe i svoju familiju i imate pare onda ne može ništa drugo nego Volvo ili Honda i Subaru. To su trenutno najbezbedniji automobili.

Radovan

pre 10 godina

Ne brinite se za japanske motore i menjače.
Svaki japanski proizvođač ima sopstvenu proizvodnju sistema za napajanje goriva.
Skoro svi japanski proizvođači imaju svoje fabrike (sa drugim imenom) za proizvodnju menjača, kako ručnih tako i automatskih.
Zupčanik je najkomplikovaniji mašinski element.
Kada mogu da naprave samostalno menjač i prefinjene sisteme za ubrizgavanje goriva, da li zaista mislite da im je neki problem da naprave blok motora i bregastu?

Svaki evropski proizvođač vozila ima na raspolaganju BOSCH, SIEMENS, ZF, VOITH, MAGNETI MARELI, itd. Sve je isto, samo se razlikuje oblik ugradnje. Evo i LADA kupuje od BOSCH-a komponente, isto sve samo jeftinije.
MERCEDES je nekada pravio sopstvene menjače.

Achitwn

pre 10 godina

Nadam se da nissan radi bolju obradu metala i zastitu nainfiniti modelima. Ja sam imao dva nissana do sad Altima pa posle Maxima. Oba je napala rdja posle 5te godine, kupljeni su novi. Na oba je rdja pocela da jede zadnje blatobrane :(. Sminka ali los kvalitet obrade uporedjenju sa lexus

Ognjen

pre 10 godina

Pozdrav svima vama...
Inače, bavim se automobilizmom već više od decenije a usput rečeno Renault mi je poslodavac...
Što se tiče komentara za Mercedesov motor: Samo (SAMO) ovaj dizel motor je Mercedesov, 3.0 je i dalje dCi kao i u prošlih Infiniti modela (dCi=Renault) jer je Renault napravio saradnju sa Mercedesom. To nema nikakve veze sa kvalitetom motora Renault - Mercedes. Tome u prilog ide i činjenica da Mercedes u novu A klasu ugrađuje Renault-ov 1.5dCi motor. Znači, saradnja je napravljena zbog smanjenja troškova razvijanja novih motora a ne zbog kvaliteta. I mercedes i Renault imaju odlične motore, zato i sarađuju.
Inače, ovaj model nije nikakva kopija Mazde 6, čak štaviše, kad sam je vidio podsjetila me na Infinitijev model FX (pogledajte slike na netu) koji se proizvodi već 6 godina...
Pozdrav i uživajte!

Alfa

pre 10 godina

@(Mačak, 30. jun 2013 12:01)
taj 8 stepeni menjac je klasican ZF automatik (Steptronic kako ga zovu u BMW), inace slazem se da je BMW 2.0 dizel trenutno vrhunac u dizel svetu od cca 2L

Mačak

pre 10 godina

"ne znam dal je u klasi bmw 3 ili 5, ali trojka sa najjacim 2.0 dizel i 8-automatikom u jakoj opremi je bila kod dilera u cacku za tu cenu, a infiniti brze gubi vrednost." Ako je to tačno onda ovo i nije neka kupovina. Zašto? Vozio sam oba motora. BMWov je jači i manje troši. Pored toga ima savršen DSG mjenjač, dok Mercedes to nema sa ovim motorom. Always BMW :) Pa neka sam seljak.

ex demokrata 1

pre 10 godina

Ovo je Mazda. Odlican premium brand uglavnom prisutan u Usa. Takođe,popularan je kod mladjih japi likova.Da li ce zaziveti u Srbiji ne znam,jer ovde je glupo da platis 35.000 a da retko ko zna koliko to kosta i koji brand je u pitanju,a kola iz tog segmenta,kupuju se zbog prestiza,da bi svako video sta vozis,zato mislim da ce ovde i dalje da vlada Bmw ili Audi recimo.

Lemi

pre 10 godina

'... opremljen je i tempomatom, limitatorom brzine, dvozonskim klima uređajem i kožom obloženim multifunkcionalnim volanom. U paket spada i otključavanje i ulazak u automobil bez ključa (Keyless entry), uz taster za startovanje motora, elektropomični spoljni retrovizori sa grejanjem, TPMS – sistemom za praćenje pritiska u pneumaticima (sa upozorenjem na pad pritiska) i dr.'

Hm ... drugari, sve iznad navedeno kao wow u 2013. ja imam u svojoj Laguni II iz 2004. Sve je to lepo, ali za tajz brend i cenovni segment - to mu nekako dodje kao standardna oprema.

SURUTKA

pre 10 godina

kad se uporedi ovo sa E klasom, I npr BMW 5, za 20k eur je jeftinije. (ista oprema I dizel motor)
sjajna ponuda. da sam u poziciji dobro bih pogledao ovo

hijena

pre 10 godina

Jako dobro i atraktivno auto sa cijenom par hiljada nizom od konkurenata iz Bmw-a, Audija i Mercedesa. Bice zanimljivo vidjeti i benzinski motor.

chief

pre 10 godina

Ovo jeste naslednik "G" infinitija,ali sa znacajno manjim motorom (koliko znam do sad su ubacivali samo dizel od 3 litre),takodje ovo nije konkurent BMW serije 5,ili Audiju A6,vec je za klasu manji (serija 3,A4) pa ako proverite cene videcete da je to otprilike ta cena za tu klasu premijum segmenta i da nije nista jeftiniji od konkurenata.Neko od komentatora rece da bi ga gledali kao kriminalca ili seljobera da vozi BMW,Audi ili Merk,svasta,po takvim merilima bih se ipak odlucio da budem seljober (za krimosa nemam "kvalitet")...

Fikus

pre 10 godina

ovo je stvarno extra. Ali kad bih imao para uvezao bih Mercedes CLA 180 koji se vec moze uzeti za nekih 27 000 a mislim da se za 35 moze uzeti CLA 200 AMG ili 220 AMG model sa jako dobrom opremom.

Mario

pre 10 godina

Saradnja nisan-renoa sa mercedesom je uslovila da umesto DCI motora mora da stave mercedes motore u infiniti vozila, pa kapiram da bi Q50 bio jos jeftiniji da je u njemu dokazano odlican 2.0dci....bilo bi kul da ugradjuju oba motora, pa kome se sta vise svidi, ali ne mere nazalost

Marko

pre 10 godina

Da se proizvodi u EU bio bi jos jeftiniji, ovako se placa carina od 12.5%. Mercedesov motor je najbolji u klasi, 2.0 DCI ne moze da se meri s njim, zato je Renault-Nissan usao u partnerstvo sa Mercedesom, u premium limuzinu mora ici premium motor. 2.2 CDI je izdrzljiv i kvalitetan kao reprezentativni japanski benzinci.
Jedino mi unutrasnjost nije skroz po ukusu, centralni deo suvise vuce na Huyndai, ali navikao bih se...

Apple fan

pre 10 godina

E klasa, odlazeći model, sa popustom pre dva meseca je startovala od 31.000€ - nije to baš tako dobra kupovina... Za dve-tri godine se ta polovna E klasa prodaje odmah po odličnoj ceni, a za Infiniti teško će se naći kupac.

ml

pre 10 godina

ne znam dal je u klasi bmw 3 ili 5, ali trojka sa najjacim 2.0 dizel i 8-automatikom u jakoj opremi je bila kod dilera u cacku za tu cenu, a infiniti brze gubi vrednost.

šta se to mene tiče

pre 10 godina

Cena je zaista povoljna ali za većinu nedostižna.A oni koji su do para došli na sumnjiv način moći će da uštede koju hiljadarku ako ga kupe

Ivan

pre 10 godina

Zašto svi pominjete Mercedes kad se zna, da je to nebezbedan automobil ( vidi najnovije testove u US ). Eventualno BMW ili VW od Nemaca koji su bezbedniji od MB i Audi. Ako volite sebe i svoju familiju i imate pare onda ne može ništa drugo nego Volvo ili Honda i Subaru. To su trenutno najbezbedniji automobili.

Mario

pre 10 godina

Mercedesov motor je najbolji u klasi, 2.0 DCI ne moze da se meri s njim, zato je Renault-Nissan usao u partnerstvo sa Mercedesom, u premium limuzinu mora ici premium motor.
(Marko, 30. jun 2013 10:18)

Po cemu to 2.0dci ne moze da se meri, ubrzanje, potrosnja, maksimalna brzina, emisija gasova, ajde vadi podatke pa da vidimo da li si u pravu, naravno u obzir uzmi onaj dci od 175ks...cesto vozim lagunu 3 sa 2.0dci od 150 ks i taj motor je fenomenalan u svakom smislu, pa kada pokusam da zamislim sta je bolje od toga prosto mi ne ide tj to sto ti kazes premijum motor, pa mi nije eto nije jasan taj termin, mozda je ustvari premijum jer pola sekunde brze ubrzava, i tako neke minorne razlike ga cine premijumom, hmmm....taj 2.2 mecin je sigurno odlican, i to nije sporno, ali sa 2.0dci bi Q50 bio sigurno jos 2-3 soma jeftiniji, poznavajuci nemce koji debelo naplacuju ono sto proizvode tj prodavanje magle, posebno ti premijum nemci.....ja od pocetka kazem samo da je trebalo u startu uvrstiti i 2.0dci u ponudu, pa ko sta voli...

accord

pre 10 godina

Ako je ovo naslednik Infinitija G, pogledajte sledeci link: http://infiniti.co.rs/infiniti-docs/infiniti-g-cenovnik.pdf!
No comment...

Stanley

pre 10 godina

Ovaj auto izgleda brutalno dobro!!!!! Hvala Bogu da neki proizvodzac, ovog puta Infiniti, ima smeo auto koji izgleda mnogo mocno, jak jak dizel, a o kvalitetu obrade, citajte malo o Infinitiju na netu, zacrnio Bmw I Audi. Cenaa za Infini je Jako Jako dobar,

Alfa

pre 10 godina

@(Mačak, 30. jun 2013 12:01)
taj 8 stepeni menjac je klasican ZF automatik (Steptronic kako ga zovu u BMW), inace slazem se da je BMW 2.0 dizel trenutno vrhunac u dizel svetu od cca 2L

021IS

pre 10 godina

Za Surutku, ovo je automobil u klasi BMW serije 3 i Mercedesove C klase, tako da razlika nikako nije 20000 EUR, ali je ovo svakako odlican izbor.

Boban

pre 10 godina

Korektna cena za nesvakidasnje vozilo sa smekom i "onim necim" sto covek koji treba da vozi ovaj auto ili ima ili nema. Jedinstven, drugaciji, sa stilom. Ja kazem odlicna zamena za bmw 3. I ono sto treba naglasiti: japanci vam sigurno nece naplatiti pepeljaru, upaljac i patosnice kao "nasi nemci". Sretno!

Mačak

pre 10 godina

Taman sam krenuo da isplazim jezik dok se slika učitavala, kad ono iznenađenje. Dosta nesvakidašnji dizajn i gomila opreme, što je možda i najveća svrha premium segmenta. Ovaj motor ima prijatelj u E klasi. Vrhunski je. Troši veoma malo a "nosi" kako ide :)

moneyvation

pre 10 godina

za one koji misle da ovaj auto lici na mazdu 6 neka provere i ranije modele infinitija i vide da se infiniti sigurno 10ak godina drzi ovog dizajna i ovakvih linija... inace i mazda 6 je vrh dizajnirana

Radovan

pre 10 godina

Ne brinite se za japanske motore i menjače.
Svaki japanski proizvođač ima sopstvenu proizvodnju sistema za napajanje goriva.
Skoro svi japanski proizvođači imaju svoje fabrike (sa drugim imenom) za proizvodnju menjača, kako ručnih tako i automatskih.
Zupčanik je najkomplikovaniji mašinski element.
Kada mogu da naprave samostalno menjač i prefinjene sisteme za ubrizgavanje goriva, da li zaista mislite da im je neki problem da naprave blok motora i bregastu?

Svaki evropski proizvođač vozila ima na raspolaganju BOSCH, SIEMENS, ZF, VOITH, MAGNETI MARELI, itd. Sve je isto, samo se razlikuje oblik ugradnje. Evo i LADA kupuje od BOSCH-a komponente, isto sve samo jeftinije.
MERCEDES je nekada pravio sopstvene menjače.

Ognjen

pre 10 godina

Pozdrav svima vama...
Inače, bavim se automobilizmom već više od decenije a usput rečeno Renault mi je poslodavac...
Što se tiče komentara za Mercedesov motor: Samo (SAMO) ovaj dizel motor je Mercedesov, 3.0 je i dalje dCi kao i u prošlih Infiniti modela (dCi=Renault) jer je Renault napravio saradnju sa Mercedesom. To nema nikakve veze sa kvalitetom motora Renault - Mercedes. Tome u prilog ide i činjenica da Mercedes u novu A klasu ugrađuje Renault-ov 1.5dCi motor. Znači, saradnja je napravljena zbog smanjenja troškova razvijanja novih motora a ne zbog kvaliteta. I mercedes i Renault imaju odlične motore, zato i sarađuju.
Inače, ovaj model nije nikakva kopija Mazde 6, čak štaviše, kad sam je vidio podsjetila me na Infinitijev model FX (pogledajte slike na netu) koji se proizvodi već 6 godina...
Pozdrav i uživajte!

Achitwn

pre 10 godina

Nadam se da nissan radi bolju obradu metala i zastitu nainfiniti modelima. Ja sam imao dva nissana do sad Altima pa posle Maxima. Oba je napala rdja posle 5te godine, kupljeni su novi. Na oba je rdja pocela da jede zadnje blatobrane :(. Sminka ali los kvalitet obrade uporedjenju sa lexus