Utorak, 18.06.2013.

12:25

Hyundai i30 1.6 CRDi

Izvor: B92

Hyundai i30 1.6 CRDi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

DSG

pre 8 godina

Vozio sam i30 pre dva dana, uzeo ga u rent-a-car agenciji, imao je ful opremu i 1.4 benzinac. Mogu da kazem da sam iznenadjen, prijatno, zaista odlican auto. Dosta mesta, solidne performanse za taj motor lepo sve skockano unutra... stvarno sam se odusevio.

zoran

pre 10 godina

hyndai i30 koji se vozi po Podgorici su veoma izdržljiva vozila i koriste ih taksi udruženja....nijesu servisirani u ovlašćenim servisima i prešli su preko 700.000 km za tri godine bez ikakvih kvarova i problema...e sad zamislite koliko su ta vozila kvalitetna kad se voze od 24 časa ono je 20 časova radno...ne ulazim u ostale analize oko ukusa neko voli plavo neko crveno...pozdrav za Hyndai i 30..

Aca

pre 10 godina

Da li znate koliko košta redovno održavanje za novi i-30 sa 1.4 motorom? Ja ih nedavno pitao i oni mi napisali da za oko 180.000 km ( ili 185.000 km ) treba da izdvojim oko RSD 320.000. Ulje motora, filteri, ulje kočnica. Znači, na oko 100.000 km za to redovno treba oko 1.620 eura. Verujte mi da sam ja u Verano motorsu toliko platio redovno održavanje za 2.0 HDI za „prvih“ 100.000 km. A po Veranu svi „pljuju“
(100ka, 24. jun 2013 08:42)

Ma svi su isti! "Ovlašćeni" su da vam otmu pare i da vam ne pruže nikakvu uslugu! Ja prvih godinu dana održavam auto u ovlašćenom servisu, jer valjda za to vreme rikne sve što hoće da rikne, a posle održavanje prebacim kod nekog drugog specijalizovanog majstora i zdravo djaci! kakav crno ovlašćeni!

Aca

pre 10 godina

Nisam siguran da li sam ja preterao sa subjektivnoscu ili je Toyota preterala sa cenom :-)
(i30, 23. jun 2013 23:52)

Obzirom da sam imao prilike da probam i jedan i drugi auto prethodne generacije, šta više bili su užem izboru za kupovinu, odgovorno tvrdim da ste subjektivan previše. I30 je bio najeftiniji, i pride su ga nudli na beskamatni lizing tada!!! Ali u tom trenutku nisam mogao da predjem preko neprijatne plastike u entereijeru i bledunjavog motora i nemogućnosti podešavanja sedišta po visini u osnovnom paketu opreme (a skuplji paket je neopravdano bio skuplji i dosta bliži ostalim konkurentima po ceni). Auris sa druge strane je otpao zbog malo jače cene, i što se toga tiče upravu ste da toyota drži možda i neopravdano jake cene. Sad na sajmu sam sedeo i u jednom i u drugom, i ne ulazeći u dizajn, opet ne vidim na osnovu čega ste zaključili da je i30 kvalitetniji ili bar približno kvalitetan kao auris???

U svakom slučaju nek ih je samo što više na ulicama! Bolje novi i30 nego 5-6-7 godina star fiat, alfa, bmw, merc, audi i da ne nabrajam dalje!

100ka

pre 10 godina

Da li znate koliko košta redovno održavanje za novi i-30 sa 1.4 motorom? Ja ih nedavno pitao i oni mi napisali da za oko 180.000 km ( ili 185.000 km ) treba da izdvojim oko RSD 320.000. Ulje motora, filteri, ulje kočnica. Znači, na oko 100.000 km za to redovno treba oko 1.620 eura. Verujte mi da sam ja u Verano motorsu toliko platio redovno održavanje za 2.0 HDI za „prvih“ 100.000 km. A po Veranu svi „pljuju“

Apple fan

pre 10 godina

i30: e ovo se zove profesionalni gerila marketing, odličan reklamni tekst "vlasnika", gde se oblati konkurencija i nahvali sopstveni proizvod, usput i podvuče razlika u ceni...

i30

pre 10 godina

"Nedavno sam probao na kratko novu toyotu auris, iskreno nisam shvatio sta kosta 3000 eur viae na tom automobilu od i30"

Cenim što ste zadovoljni hyundaijem, i upravo je lepo što ste za 10,5k evra kupili NOV auto! Ali nemojte preterivati sa subjektivnim izjavama, treba biti realan ma šta vozili.
(Aca, 23. jun 2013 12:53)

Nisam siguran da li sam ja preterao sa subjektivnoscu ili je Toyota preterala sa cenom :-) Sve ja to znam i izuzetno postujem, Toyota, statistike, nekvarljivost...ali motor od 130 i kusur ks me nije ni malo impresionirao iako je po nominalnoj snazi trebao (vozim skoro 40 ks manje), kvalitet materijala na izgled, dodir, ajde da ne komentarisem izgled ali krajnje je neobican kokpit...Sa druge strane, za 3000 i mislim jos koju stotinu manje, 5 zvezdica na euro ncap, 7 godina garancije(da pod specijalnim uslovima ali zasto drugi ne daju to isto?), plastika prijatna na dodir, precizan menjac, motor veoma solidan (pri tome probao sam toyotu sa jacim motorom koja je skuplja od osnovnog 1.3 vvt bar za jos 1000 eur ako ne i vise) hm...nesto mi govori da nisam preterano subjektivan, mozda samo malo koliko mora ,-)

Aca

pre 10 godina

"Nedavno sam probao na kratko novu toyotu auris, iskreno nisam shvatio sta kosta 3000 eur viae na tom automobilu od i30"

Cenim što ste zadovoljni hyundaijem, i upravo je lepo što ste za 10,5k evra kupili NOV auto! Ali nemojte preterivati sa subjektivnim izjavama, treba biti realan ma šta vozili.

i30

pre 10 godina

Vozim ovaj auto vise od 6 meseci, sa 1.4 motorom. Za 10.5 hiljada eur na trzistu osim kia ceed nema nista ni priblizno dobro. Kvalitet materijala je osetno poboljsan u odnosu na proslu verziju, oslanjanje je mnogo udobnije (mozda manje sportski podeseno...), banalno ali zvuk pri zatvaranju vrata koji ume da smeta kod automobila, na i30 ostavlja utisak mnogo skupljeg vozila. Motor nije narocito startan ali za ovu cenu je solidan. Nedavno sam probao na kratko novu toyotu auris, iskreno nisam shvatio sta kosta 3000 eur viae na tom automobilu od i30, kada je o izgledu rec cena je mogla biti i za toliko manja :-) taj auto iako spolja slican huyndaiu, je unutra jednostavno katastrofalno dizajniran (licni utisak mozda subjektivan...), sve ostalo veoma prosecno...

U vezi sa ovim tekstom, blago receno, zbunjen sam, pise o predupravljanju, poskakivanju, losem materijalu u kabini (za taj novac sedite npr u skodu rapid koja je uz to i manja pa osetite sta je "kvalitetna" plastika ili u 3000 eura skupljeg aurisa) nije mi jasno sta je pisac hteo da kaze osim ako cilj nije bio da se spinuju ljubitelji automobilizma :)

Pozdrav svima

100janovic

pre 10 godina

Testirao sam ovaj i30 1.4 benz. i 1.6 dizel. Dizelaš mi je bio sasvim pristojan, a što se tiče benzinca, svima bih preporučio, osim eventualno rent-a-car agencijama, da ga zaobiđu u širokom luku. Zbog povećanja mase vozila, ali i programiranja kompjutera (ECU) koje je namenjeno pretežno tome da smanji emitovanje CO2, novi i30 je s 1.4 benzincem poluupotrebljiv i frustrirajući za svakodnevnu primenu. Slabo je reagovao na komandu gasa, kad treba nije povlačio punom snagom, radio je sve s "puno razmišljanja". Tokom testa smo sedeli nas troje u njemu, smenjivali smo se, a utisak je bio zajednički.
Za novinara koji ipak očekuje da oseti snagu, a ne samo da je pročita s papira, ovo je situacija kad počinje da "gazi" papučicu gasa jače nego inače, (pa nije valjda na eco challenge takmičenju). I često iz toga proizilazi nadprosečna potrošnja. Druga stvar, koju niko ne uzima u obzir je to da ECU "uči" i ponaša se u skladu sa zahtevima vozača, ali i vremenskih prilika.
Ja bih mu uradio jedan RESET kompjutera pa onda seo za volan i odradio "učenje". To govorim iz ličnog iskustva, a ni sam ne znam koliko puta sam to sebi i drugima dokazao. Sećam se da je novinar pre mene bio "ulenjio" mašinu, a da je posle jednog potrošenog rezervoara koji sam s autom imao da potrošim u raznim režimima upotrebe, isti vraćen kao "zujalica", te da su se vlasnici (Auto diler) čudom čudili, kao da je drugi auto u pitanju. Sad ko ne veruje, nek lupa minuse, mene to ne pogađa.

Aca

pre 10 godina

Koliko znam i Ceed i I30 su na istoj platformi i u biti isti automobili, ali je ceed u osnovnom paketu jeftiniji i nudi više opreme i odaje utisak luksuznijeg, bolje napravljenog i kompletnijeg auta!
Mišljenja sam da ovaj i30 koji se prodaje kod nas nije istog kvaliteta kao i recimo i30 koji se prodaje u nemačkoj, pa možda u toj činjenici leži razlog zašto ceed deluje kao bolji auto.

Hyundai svakako mora još da radi da bi sustigao evropske konkurente mada, hvala hyundaiju za i30 jer da nije njega Astra focus, golf itd bi verovatno bili po 1000-2000e skuplji nego što jesu sad, a i sa druge strane, neko ko je uspeo da skupi 10 000e bi pre 10god verovatno gledao da kupi nekog mladog polovnjaka a sad može da kupi nov solidno veliki auto!

Nemanja

pre 10 godina

Mislim da su malo preterali u manama ovog auta. Hyundai zaista napreduje svetlosnim godinama, i jos nije na nivou Evropske konkurencije, ali im je jako blizu.
Ipak mislim da je Kia Ceed mnogo bolji izbor, a da ce sledeca generacija Hyundaia/Kie biti potpuno ravnopravna sa konkurencijom. Trebaju im novi motori (jer stvarno svi uocavaju nedostatak obrtnog momenta u realnoj voznji), i malo bolji kvalitet materijala, a oslanjanje se lako podesi...

kosta

pre 10 godina

nisam imao prilike da vozim novi i30 ali ipak imam neko iskusto sa njima obzirom da posedujem dizel i30 star 3 godine. posle ovog vremena mogu da kazem da ovaj auto nudi najvise za ulozeni novac.za ove 3 godine vozim ga bez ikakvih problema a presao sam vec 94.000 km. najbolji odnos cena kvalitet. i30 dizel je odlican auto po svim parametrima. ono sto nevalja je skup servis u garantnom roku, neljubazno osoblje u servisu,ali to vec nema veze sa kolima vec sa nasim poslovanjem. neko je dole pomenuo da je velika mana ovih kola veliki pad cene posle kratkog perioda. to je tacno i mislim da je to najveca boljka koreanaca. koreance je najbolje kupovati polovne i to stare 4-5 godina, jer im je cena povoljna a vozila su stvarno dobra. i mogu da tvrdim da su u ovim godinama bolji od nemaca sa 200.000 km iz uvoza a koji su kao casa. sto se tice novog i30 meni se vizuelno nesvidja i glasao bih pre za novu kiu.

Apple fan

pre 10 godina

@marketing gerila: slučajno ti dadoh plus, pa da prokomentarišem. Prodaja kod nas je manja od statističke greške ukupne prodaje bilo kom proizvođaču automobila. Dileri jedva sastavljaju kraj sa krajem, platežna moć kupaca nikakva, i naravno bolje prolaze jeftiniji brendovi. Ali, ako već biramo između najjeftinijih brendova, onda ne moramo da lažemo sebe da su Hyundai i MB isto, a MB plaća novinare da pišu suprotno...

Ico

pre 10 godina

Vozim Astru H i ljubitelj sa Opela...ali sam igrom slučaja vozio i Hyundai i30 (novi model sa 1.4 benzin motorom). Apsolutno se ne slažem sa utiscima iz vožnje koje novinar iznosi u ovom tekstu. Auto na na putu leži odlično, sasvim dobro ubrazava (iako je najslabiji motor iz ponude a novinar je vozio mnogo jači model) a o udarima po rupama i nestabilnosti u krivinama ne bih komentarisao.

Zoran

pre 10 godina

Prosto je neverovatno koliko je hejtera, profesionalnih pametnjakovica i ostalih negativaca na jednom mestu. Ali, dobro je, dok ste ovde ne pravite stetu na drugom mestu.
Pitate se ko je uopste novinar ko je autor teksta. Niste se pitali kad je pisao ono sto ste zeleli da procitate. Pitate se kako se usudjuje da kaze da ima podupravljanja kad neko drugi kaze da nema. Niste se pitali kad je pisao da je prethodna generacija stabilna. Pitate se kako je moguce da je njegova ocena auta nagativna kad su ocene po stranim casopisima pretezno pozitivne. Najbolje da novinar uzme i prepise neki strani tekst pa da se vi zadovoljite. Niste izgleda culi za nezavisno novinarstvo. Kazete da je popljuvao auto. Ovo je izgleda neki termin iz vase svakodnevice. Ja bih rekao da je on samo izneo svoje utiske. Pljuvanje ostaje za vas ostale kojima se utisci ne svidjaju. Cim je kritican mora da ga neko placa. Vama je izgleda strano da neko misli svojom glavom. Vi ste po svoje misljenje isli na sajtove auto casopisa niste ga samo formirali. I sad odjednom, vidi neko misli svojom glavom. E pa nece da moze. Taj je placenik.

Uopste, toliko zlobe, takav jedan mentalitet, takve teorije zavere - ma gomila gluposti. To sto nemate novca da kupite nista skuplje od 10-tak hiljada eura ne znaci da su ta vozila bozansko delo, proizvedena samo da udovolje siromasnim Srbima a da je sve ostalo lose, proizvod trulog zapada, deo zavere. Niti je to prvo za hvalu niti ovo drugo za kudjenje. Istina je negde izmedju.

Dejan

pre 10 godina

Pozdrav Milane,

Sto se tice kontakta u vezi utisaka o i40 potrazi me na facebooku, probaj u pretrazi Dejan Mladenovic Oslo pa cemo dalje odatle.

Pozdrav Dejan

darza

pre 10 godina

Zakljucak u Auto bild-u posle testiranja ovog auta je "italijanski dizajn, franciska udobnost i nemacki kvalitet". Pre 5 dana uradjen redovan servis na predhodnom modelu kostao 10130. Trenutno 4. proizvodjc na svetu. Mozda i najbolji opis ovog brenda je dao CEO WV da vise neprate tojotu i GM vec samo sta radi hyundai ...

marketing gerila

pre 10 godina

Vise je nego ocigledno da Hyundai/KIA pruzimaju sve vise kupaca na nasem malom trzistu automobila. Takva situacija se ne dopada dilerima i serviserima izvikanih brendova te se ne zali novac na placanje novinara, medija, komentatora koji treba hyundai/KIA da ocrne na svakom mestu i odgovore potencijalne kupce. Strategija nije lose zamisljena posto se marketingom dosta moze postici i svakakvu laz predstaviti kao istina. Na njihovu zalost vec su svi sasvim dobro upoznati sa cinjenicom da su servisi za nemacke brendove najskuplji, francuski i japanski su tik uz njih. Svako ko je bio u nekom od tih ovlascenih servisa dobro zna koliko oni kostaju. Internet je svima dostupan veoma je lako uporediti sve testove pouzdanosti i cene odrzavanja gde Hyundai i KIA cesto nadmasuju nedodirljive Nemce. Praksa je uvek merodavnija od marketinga i vecina ljudi koji su vozili korejska vozila nikakve probleme sa njima nisu imali ako su ih normalno koristili. Poklonici Nemaca su se pre dvadesetak godina isto ovako podsmevali toyoti i hondi i smatrali ih nedoraslima. Slede teska vremena za evropsku masovnu auto industriju. Golf jos uvek moze da prodje na ime ali ostali jako tesko pored istocne konkurencije. Francuzi su otvoreno trazili ogranicenje uvoza korejskih vozila zbog nemogucnosti trzisne borbe sa njima. Dok se to ne desi i ovde neka dileri probaju sa jos ovakvih novinskih clanaka bolje zvuce od javnog priznanja nemoci.

Block

pre 10 godina

Ako se teorija ne slaze sa cinjenicama, tim gore po cinjenice! Tako na ovaj tekst gledaju ljubitelji Hyundaija u Srbiji. Imao sam prilike da se druzim sa ovom Korejskom markom pet godina i nema razloga da ne verujem autoru. Ja sam jos imao i zamerke na kvarove a ni servisi nisu bili jeftini. i30 je jeftiniji od vecine evropske i japanske konkurencije i realno je za toliko i slabiji. Za 12 hiljada je verovatno best buy, ali preko toga ni centa ne treba dati (nebitno koji je motor i oprema). Preko toga vec dolazite u domet Aurisa, Civica, potom Golfa ili polovnog A3.

Oni koji veruju da ce za male novce da dobiju porodicni Rols Rojs verovatno nisu imali prilike da probaju nesto kvalitetnije, tj. iz Lade su seli u i30 pa se odusevili servom, cinjenicom da pali iz prve i klimom. Sto se mene tice nikad vise.

toni

pre 10 godina

Kad kupujem neko vozilo, znaci prvo gledam da mi se svidja na izgled. Kako da kupim automobil, motocikl itd ako je ruzan? Znaci gledam estetiku pa onda detaljno performanse, ponudu, uporedjivanje sa konkurencijom itd. Ovaj automobil jeste lep spolja, ali iznutra nije. Previse je kicast za razliku od Ceed-a.

E najzad

pre 10 godina

Najzad da neko kaze koliko zaista pruza i30, ruku na srce za te pare jako puno, ali to nikako nije isto sto i auto sa turbo benzicem i gomilom feature-a tipa DSG, tehnoloski ovo je ne bolje od Golfa V i to regularne verzije, GTI, R32 isl. to jos dugo nece imati.

Henry Ford BGD

pre 10 godina

Ovde definitivno nesto nije u redu sa potrosnjom. Vozio sam se u Ford S-Max 2.0 Tdci i na 130 kmh trosi 5.5 lit, a to je auto od 1800kg, i to kombi. Ovaj model jeste mozda unutra malo lepsi od proslog modela, ali zato spolja prosli izgleda mnogo prijatniji za oko, tako se meni cini. Ovo zaista deluje nekako kic i prenapadno, ali ruku na srce, mnogi modeli u toj klasi su takvi...

Milan

pre 10 godina

DEJAN@ Deki, citam da si uzeo i40, jel moze neki kontakt da cujem detaljnije tvoje utiske o modelu i40, posto imam zelju da ga kupim u sedan verziji sa 1.6GDI benzincem. Veliki pozdrav :)

Andreja

pre 10 godina

Vozio na testu 1,4 benzin i ovaj dizel.Benzinac je slab,dizelas je ok.Auto je po meni odlicnog eksterijera i veoma lose dizajniranog enterijera i jeftinije izgleda od novog ceeda kog sam takodje vozio na testu u svim verzijama motora.Ceed ostavlja bolji utisak,bar meni.Imao prvog ceeda 1,6 dizel ali 90ks,5god.izvozao slatko 90000km.uz samo redovan servis.Neko rece na sta ce da lici ceed za 5god.Ja kazem super.Nema skripe,nema ostecenja,sve ok a losijeg je kvaliteta od novog sto se vidi cim sednes u novi.Bio sam na korak od novog ceeda dizel i reko da probam Sportage 1,7dizel.i na kraju uzeo njega.Ne ide kao munja ali je meni ok.Uzitak u voznji bolji od novog ceeda.Lep auto,vredan tih parica.Nadam se da ce me sluziti kao prvi ceed.

Milojko

pre 10 godina

Nikad neće biti bolji od bilo kod Evropljanina. Evo ljudi kažu da je Renoov motor bolji,da su drugi evropski automobili stabilniji,sigurniji,kvalitetnije odradjeni,a samo naš narod priča kako je ovo najbolje. Čak nije više ni jeftin,recimo Škoda,Opel,Ford,Reno su za ovo mašine,a po ceni sa sličnom opremom su tu negde.

vaske

pre 10 godina

Sajber kic stil?! Jesu li ovaj text narucile Svabe? Taj "sajber kic" je raj za oci prema Svabi iz iste klase, koji svi odreda izgledaju depresivno kao da im je unutrasnjost dizajnirao cuvar zatvora iz bivseg DDR-a. Svabama je toliko zanimljiva i uzbudljiva unutrasnjost da uz standardnu opremu treba da uvedu i besplatne antidepresive na svakih 10000 km.

Vlada

pre 10 godina

Ja sam kupio i30 jer sam smatrao da je "najbrže rastuća kompanija" koja sigurno pruža kvalitet da bi se probila do vrha. Auto mi je prezubčio na 60.000 km i nikada više zbog tog iskustva ne bih kupio Hyundai. Možda je moj auto izolovan slučaj, al da se slično Vama desi, i Vi bi mislili kao i ja.

Hipp

pre 10 godina

Imam i30 1,4 2010 god. Moja iskustva su sledeća: potrošnja po gradu izmedju 8,5 i 9,5l. Udoban je prilično, dosta okretan. Zamerka je da moram klimu na najjače ( 4 ) da stavim da bi relativno brže zahladio, a onda na 3 da drži prijatnu temp. Motor je malo trom, što je i očekivano. Na autoputu troši 8l pri brzini120, 9l pri 140. Na magistrali recimo do CG potroši do 7I i to je u suštini najmanja potrošnja koju sam ja iskusio. Na putu se ponaša odlično! Sjajno ogibljenje i fantastično drži u krivinama. Tu sve pohvale i mislim da me nikada ne bi izdao. Servis nije jeftin, na 15k košta 15.500 RSD, na 60k izadje preko 50.000 RSD.

Nemke

pre 10 godina

Odličan i realan tekst!
A ovi što bi voleli da ste Hjundajija poredili sa moćnim Bencom, dugotrajnom Tojotom ili unikatnim Citroenima nek pljuju koliko god hoće, za njih i jeste najjeftinije i najneinventivnije. ;)

transformer

pre 10 godina

@apple fan tacno tako. ja dugo trazim porodican auto i razmisljao sam o raznim, najvise novoj oktavii. no, kriza sve vise uzima maha i tesko mi jre da se odlucim da dam dosta novca za auto, i tek tu u pricu kao opcija uskacu rapid i ceed (ili i30 umjesto kie, ali sa manjim izgledima zbog ruzne unutrasnjosti)

Marquez

pre 10 godina

Tačno je za c4 picasso, 1.6 hdi, 110 ks. Prosek u gradu bez klime sa letnjim gumama 7,0l/100km. Hyundai i30 i40 naročito, su veoma lepi. Mada, ix20 mi je nekako bliži potrebama.

???

pre 10 godina

S kojim razlogom ste popljuvali ovo vozilo kad evropa ima samo reci hvale za hyundai,i ne samo evropa.Statistike prodaje i pouzdanosti sve govore.Mislite li da ste merodavni da objavite ovo lupetanje?Sta vozite kod kuce kad vam je ovo lose?

MunzeLjux

pre 10 godina

Zimus sam bio u Svedskoj i domacin je vozio Kiu Ceed 1.6 benzin,karavan sa automatskim menjacem.Imam sliku bord displeja gde pise da je temperatura -15c,a prosecna potrosnja 8,7 L.Zao mi je ali ne umem to da vam prezentujem,pa da pritiskom na rec "link" vidite taj rezultat.Taj prijatelj je ponovo kupio Kiu i to Ceed sa ovim motorom iz testa.Auto je karavan,automatik sa punom opremom ukljucujuci i grejanje volana sto je u Svedskoj vaznije od klime i taj auto je kostao 24.000 eura.Po meni mnogo ali pare su njihove pa sam se uzdrzao od komentara.

Dusko

pre 10 godina

Malo sam zapanjen tekstom novinara. Na sajtu b92 ima clanak o prosloj generaciji i30, koliko se secam sa istim motorom. U tom tekstu ja prosla generacija jako pozitivno ocenjena. Svi novinari isticu da je novi tip veliki iskorak napred ali po ovom tekstu ispade deset koraka nazad. Znam dva vozaca i30 prosle generacije bas ovog dizela koji u prvi plan isticu stabilnost i stedljivost motora a to mi se sve ne uklapa sa ovim tekstom. Obzirom koliko je ovaj auto napljuvan u tekstu pocinjem da verujem da je novinar malo vise ocekivao od Hyundai predstavnistva a ne od samog auta. Mozda gresim ali ja jos u domacim casopisima nisam procitao toliko negativan stav o nekom autu...

bgsale

pre 10 godina

moram i ja da iznesem svoje utiske obzirom da sam vlasnik i30 dizela, starog 4 godine. generalno hyundai je odlican auto po vecini parametara. za ove 4 godine bio je samo redovan servis i par gluposti koje su se pokvarile (tipa motor brizgaljke zadnjeg brisaca koji naravno nisu hteli da poprave u garanciji jer sam ga navodno ja pokvario sa losom tecnoscu za stakla). glavne mane su izuzetno skup ovlasceni servis u garantnom roku (u privatnoj reziji isti servis radite i 3 puta jeftinije), i obzirom na dug garantni rok izracunajte troskove. ipak najveca mana mu je pad vrednosti vozila. moj hyundai je pre 4 godine kostao skoro 14.000 eur a danas vredi ispod 9000 u oglasima. tu lezi najveca mana kod kupovine novog hyundai odnosno koreanaca. kod evropskih kola nije tako. oni se najvise isplate kupiti polovni jer se stvrarno dobija najvise za najmanje ulozenog novca. sami odrzavate vozilo u dobrom servisu, niski troskovi odrzavanja a auto je izuzetan.

SFSN

pre 10 godina

Imam najbolji paket opreme za HR tržište (IThink), automatska klima, sva stakla na struju, alufelge 4 airbaga, i razne druge drangulije po kabini. Koštao je 17.300 eura sa HR trošarinama i 23% PDV-a. Auto ima sve što treba, a ne kao Golf, upaljač i pepeljaru (kao što je netko prije dobro primjetio. Servisi su izuzetno povoljni s obzirom na konkurenciju, rezervni dijelovi isto tako. I prije sam imao Accenta koji je bio održavan u ovlaštenom Hyundai servisu u Rijeci i nikad nikakvih problema. Ljudi pošteno reku koliko što košta, toliko i naplate. Svi zamjenjeni dijelovi se vrate vlasniku. Auto je sjedi, odločan (5). Uloženo dobiveno još više pojačava dojam subjektivnog zadovoljstva u eksploataciji, servisu i postprodaji.

SFSN

pre 10 godina

Jedino u čemu se slažem da dizajn još nije pravi, ali da zaključim; Ti auti ne maltretiraju svojeg vlasnika, i još jedna prednost nitko ih ne želi ukrasti. Ako želite biti bogat, zadovoljan (zdrav) i anoniman vozit ćete Hyundai jer sa njemačkim svetim trojstvom, nepotrebno ljudima izazivate zavist, hranite preskupe njemačke radnike i trošite nepotreban novac na preskupe servise. Ti auti uvijek isto rade na -20 na plus 40, pale uvijek nakon jednako dugog "verglanja", čok uvijek traje jednako dugo. Imaju savršen motor menagement, ja neznam za lambda sonde, senzore okretaja, senzore za ostale p..zdarije. Ti se senzori nikad ne kvare, kakva pucanja zupčastih remena ili lanaca, generalke i ostale gluposti. Motori su podešeni da rade puno ispod maksimalnih toplinskih i mehaničkih opterećenja za određenu radnu zapreminu i zato su nepoderivi. Auspuh? Tko je čuo da se na Hyundaiu mjenja auspuh? Nema toga. Redovni servis i gotovo.
Članak je totalna bedastoća. Najbolje je kad te "face" koje "testiraju" aute pričaju o podupravljivosti i preupravljivosti. Pa tko vozi reli po cesti? Gluposti.

m

pre 10 godina

@ Nikola
Pouzdanost i generalno dobre ocene za i30 ne osporavam. Tacno je i da je carbuyer na prvo mesto stavio upravo i30 2012 godine. Medjutim, hteo bih samo da te ispravim kod komentara za 1.4 TSI u VW Golf 7 koji je proglasen za motor 2013. godine. U Golf 7 sa ovim motorom vise ne ide lanac vec zupcasti kais. To povecava troskove servisa, ali resava/zaobilazi problem sa motorom koji si pomenuo. To i dalje ne znaci da je ovaj motor pouzdan. Sam motor se jos po nekim stvarima razlikuje od prethodnog 1.4 TSI, npr po stedljivosti zahvaljujuci tome u gradskim uslovima moze neprimetno da iskljuci srednja 2 cilindra (ACT tehnologija).

Apple fan

pre 10 godina

Vredi TAČNO onoliko koliko košta, ni više ni manje. Ko ima za bolje neće ga ni pogledati. Jednom sam se prevario i kupio njihov auto, misleći da pravim dobar pazar...

Реалан

pre 10 godina

Добар ауто - вероватно има најбољи однос уложено-добијено. Мада ипак je ceed атрактивнији...

Dejan

pre 10 godina

Još nisam video da "Auto bild" poredi Golfa sa bilo kojim aktuelnim modelom konkurencije. Bilo da je Francuz, Opel, Japanac, Korejanac, Italijan,kada su to i činili uvek je postojala nemerljiva razlika u paketima opreme, zapremini motora ili su konkurenti bili na kraju svog životnog veka a Golf bio nove generacije. Pa čak i tad njegove prednosti su se svodile na: zazor na zadnjim vratima, kvalitetnijoj plastici na difuzorima za vazduh ili široj paleti boja ... Ali zato kada daju savete za kupovinu polovnih automobila VW-a slede sledeće rečenice: Izbegavajte ovaj motor zbog toga i toga ... Izbegavajte onaj motor zbog toga i toga ...
Moj kolega vlasnik Passata B5 karavan je jaaako bio omeračio B6 ali su mu njegovi dobri poznanici dileri savetovali da ga široooko zaobiđe, gomile sitnih ili bar jednog većeg kvara koji će ga dobro i krvavo izuti na naplati.
Drugaričin Polo više je kod majstora nego na putu, imala je 3-jku pa htela i četvorku i sad cvrc ...
Kumov prijatelj ima Golf 5 rekao bih da je i dan danas "garažiran" sija ko nov, koji je kupio u Poršeu i kojeg se napopravljao do krvi, a na kraju vozi se Astrom G karavan koja je iznela na sebi seobe Serba i koja i dalje prede - negaražirana...
Zato, dosta o hromu i kvalitetnoj plastici!
Zna se ko su magarci novog vremena: Opeli, Fijati i Renoi
A to "drži cenu" je stvarno neviđen FALŠ, pa kod NAS i Volvo koji je klasa iznad za VW ima slabije cene.
Zato mogu reći samo - Jak lobi i pomodarstvo...

maxy

pre 10 godina

I dalje mislim da je ovaj auto dobra kupovina u nižim paketima opreme, jer daje dosta u odnosu koliko košta. E sad ova potrošnja u gradu od 8 litara je malo diskutabilna i možda bi bila manja kada se motor malo razradi. U suprotnom je mnogo, s obzirom da vozim 1.9 jtd sa 115 ks i preko 300 000 km na satu pa mi je potrošnja u gradu (prava gradska vožnja, NBG i centar, a ne periferija) 8 litara bez klime. Ne shvatite me pogrešno, ne verujem da ni jedan dizel ove snage može da se vozi sa 5 litara kako se njihovi vlasnici kunu, ali bi 7 litara bio odličan rezultat.

Hm

pre 10 godina

Prosle godine sam imao prilike da vozim po prvi put 2009. i30cw 1.4 107ks benzin nekih 1300km, (oko 1200km autoputa i 100km otvoreno i grad). Veoma me pozitivno iznenadio sa ponasanjem i lezanjem na autoputu (moram da priznam da karavan mnogo bolje lezi od obicnog). Statistika sa tog puta, 4 prelaska granice (ukupno sat ipo cekanja sa ukljucenim autom) plus 3 pauze od po pola sata, prosecna brzina celog puta 110km/h, prosecna potrosnja 8.1litar kompjuter, 8.2 kad sam racunao prema kolicini dolivenog benzina. Za razliku od standardnih benzinaca koji tek oko 2800-3200 imaju najvise Nm na raspolaganju, u praksi mi deluje da kod ovog modela koji sam vozio je to tek od 4000obrtaja.

E sad, ima dosta sitnica koje su lose, kao npr. prejako plavo svetlo display-a na centralnoj konzoli, neravnine i bunari mu nikako ne leze i bubrezi stradaju itd., ali zato u krivinama i pri velikim brzinama i30cw je fantastican, narocito po slovenackom autoputu kad krenete od Ljubljane ka moru (ko je bio zna o cemu pricam). Tvrdocu plastike ispred sebe necu da komentarisem jer je nisam ni dirao, a imam utisak ljudi to previse potenciraju, cak i ispred nekih mnogih bitnijih stvari stavljaju tu plastiku :). Sve u svemu, moj utisak je mnogo bolji od utiska autora teksta za novi i30, pa bih sa rezervom prihvatio ovaj tekst, a recicu, ljudi, probajte, ako mozete na duze, pa onda komentarisite.

Kupac

pre 10 godina

Svi spominju Golfa kao povoljnu kupovinu. Rekoh da im trazim da mi posalju cenovnik kad ono nema ispod 17.000 i kusur evra i to 1.2 a od dodatne opreme ima upaljac i pikslu. Ako cu vazdusne sa svih strana i 1.4 (vece nema kod nas al moze po specijalnoj narudzbini) cena skoci skoro na 20.000.

sasa

pre 10 godina

Izgled auta je ljudi, stvar ukusa svakog od nas. Vozim službeni VW Polo 1.2 koje je pre Sajma koštao koliko i ovaj i30, neki evro gore-dole. Ako bih sada birao i da su cene iste, dileme nema, i30 odmah. Da i Nemci nisu ko što su bili, uverio me VW UP koji sam vozio par meseci, znači nov model pun marketing, cena 9.000 a u stvarnosti bruka i sramota za VW da ne ulazim u detalje.

m

pre 10 godina

Da je enterijer kic, to stoji. Po meni dovoljan razlog da zaobidjem ovaj automobil. Kia Ceed je znatno prijatnija za oko. Ali to je vec stvar ukusa, a o ukusu ne vredi previse raspravljati.

Sto se tice potrosnje od 8l po gradu, vozio sam novu Kia Ceed CRDI 1.6 128KS, po NBGu i po autoputu do aerodroma i nazad. Auto nisam ni malo stedeo, odnosno namerno sam usporavao, pa naglo ubrzavao, kocio, itd. Potrosnja je bila nesto preko 6l, po bordu. Prethodno, pre nego sto sam je resetovao, je bila 6l. Ne znam sta sam trebao da radim pa da doguram do 8l. Bord mozda laze, u to ne ulazim.

Sto se tice nedostatka zadnjih bocih vazdusnih jastuka u osnovnoj verziji - da li ste znali da Golf 7 ni u najjacem Highline paketu opreme (u Srbiji) nema standardno ukljucene zadnje bocne vazdusne jastuke? Kia Ceed ih inace ima u svim paketima.

Nikola

pre 10 godina

Nekako imam utisak da niste objektivni. Kvalitet korejskih automobila je u nivou evropskih automobila ako ne i iznad. Inace auto je u Velikoj Britaniji preko carbuyer-a proglasen za najbolju kupovinu prosle godine. Sto se tice kvaliteta vidite da li neki evropski proizvodjac moze da da tu garanciju koju daju hyundai i kija. 8 l u gradu trosi svaki dizel te price o 6 litara su laz. Imam vw pola 1.4 tdi sa 3 cilindra i 80 ks, kupljen je nov u Nemackoj i u gradu trosi 7 litara, cene servisa necu ni da komentarisem, set kvacila 1300 evra. 130ks trosi 7 ili 8 litara bez obzira na proizvodjaca. Samo jos jedna konstatacija, najbolji motor ove godine je vw 1.4 turbo benzinac, inace auto ima fabricku gresku puca lanac i krivi ventila - pravac generalna, pa vi sad vidite da li je nagrada narucena ili ne. Kada je u pitanju pouzdanost japanski, a sada i korejski automobili su za stepenicu iznad nemaca, francuza i talijana, procitjte adac-ova testiranja ili npr. test autobild-a, kia ceed na 100000km i manite se narucenih tekstova ljudi koji misle da je vw golf najbolji auto.

reziel

pre 10 godina

mislim da su korejci veoma napredovali i da su im vozila i pored nesto visih cena u odnosu na prethodbe modele i dalje best buyu klasi. medjutim, pogledajte u kakvom je stanju unutrasnjost 3-5 godina starog i30 ili ceed-a. koliko buke je u tom vozilu. i dalje on ide, ali je to daleko od stanja u kom je kupljen. jednostavno, ustedu u ceni placa postojanost materijala.

Dejan

pre 10 godina

Vozio sam prosle nedelje Oslo - Geteborg (600 km tamo i nazad) u svom i40 karavanu dizel 1,7 115 konja i prosecna potrosnja je bila 5,6 litara. U gradskoj voznji potrosnja mi je oko 7 litara. Prosto mi je neverovatno da mnogo manji auto trosi tako mnogo. U svako slucaju zadovoljan sam sto sam uzeo i40 a ne i30. Steta sto ga nisam uzeo ove godine imao bih 7 godina garancije ali ni ovako sa pet bez ogranicenja kilometraze nije lose.

Posmatrac

pre 10 godina

Da li moguce da panoramski krov i siber toliko "skracuju" visinu pozadi. Sa svojih 192cm u "obicnoj" verziji nove 30tke imam sasvim dovoljno mesta pozadi i to iza vozaca koji nije nista manji od mene.

Dejan L

pre 10 godina

Evo zašto je Golf bestseller. Hyundai i30 je duži 5cm, ali nema mesta unutra kao Golf, u Golfu na zadnjoj klupi može da sedi i osoba visoka 185cm (178cm u i30). Preglednost kod Golfa je bolja iako su C subovi preširoki. Kod i30 je sve farbana plastika ili plastika presvučena tankim silikonom da bi na dodir delovala mekše. Golf za 5 godina neće izgubiti 60% vrednosti. Ovih Hyundaijevih 100KS važe ali samo na papiru. Kod Golfa je obrtni moment dostupan u širokom pojasu obrtaja. Ne mogu reći da je i30 loš, ali ako već neko želi Korejsko vozilo tu je skladniji i ergonomski upotrebljiviji Ceed. Da li bih uzeo i30, hmmmm, ne baš, ali Ceed svakako. Nisam neki ljubitelj Golfa, ali ova 7. generacija odaje premijum utisak završne obrade i odlične zvučne izolacije.

Dejan

pre 10 godina

Verujem da bi svi moji prethodnici koji su dali svoj komentar, radije dali 5-6 hiljada evra ili više za istu konfiguraciju u Golfu ...
Ili bi ipak uzeli ovo, a za resto para kaparisali stan ili uzeli garažu ili još bolje kuću sa okućnicom i dobim voćnjakom negde na selu, da im deca upoznaju korene... I provedu par "zdravih" nedelja tokom raspusta ...

Nesh

pre 10 godina

Autoru se očito nešto zamerio ovaj auto.Sedeo sam u njemu,ali i vozio novi pro-ceed u obe verzije benzinaca.Zaista prvi utisak govori u prilog ceed-a iz više razloga.Ukratko,od enterijera do eksterijera pa do novog GDI benzinca.Vrlo čudna odluka distributera (Slovenci) za ovo područje da ne ponudi GDI,već klasični MPI koji troši prosečno i preko 2 l više.Dva jastuka su isto hendikep u osnovnom paketu.Slažem se da lažni hrom u kabini ne izgleda naročito dobro.Ipak na ulicama Bgd-a daleko je više i30 od novog ceed-a,koji je kompletniji i lepši auto.Presuđuje izgleda poverenje u "jači" brend,iako su blizanci.Inače GDI u pro-ceed-u funkcioniše odlično i bolja je opcija od 1.4 verzije koja naravno nije za bacanje.Moj utisak je da se dizajneri nisu previše istakli kod zadnjeg dela i30,već su ga prekopirali sa ix20 čime je izgubio na originalnosti,dok je prednji deo sasvim u redu.U tom smislu će nova 3-vratna verzija i30 biti interesantnija od ove verzije kada se pojavi u prodaji.

mickocar

pre 10 godina

Au, kakav tekst...
"Već nakon prvih metara vožnje jasno je ... "
Sta to moze biti jasno nakon prvih metara voznje?! Ajd' nekoliko stotina metara ili par kilometara, ali nekon prvih metara!
A "sajber kic"?
Prosto ne znam kako bih nazvao unutrasnjost (standarda u klasi) Golfa sto se tice dizajna: "samoubilacki" dizajn (sednete unutra i posle nekoliko sati gledanja u tako dosadnu, neinovativnu, mracnu unutrasnjost, pocinjete da se pitate zasto je svet tako siv i okrutan, bez radosti, bez nade, sve je isto vec decenijama, ni trunke iskre, zara ...)?
Hyundai i Kia su napredovali svetlosnu godinu u odnosu na ono sto su bili i ova nova generacija automobila moze bez ikakvih problema da stane svima na crtu i da bude prva i na cilju u uporednim testovima. Golf, koji svi prozivamo (jer je ovo ipak "Golf-klasa") je trenutno bez premca u klasi (nisam video da je izgubio ni jedan uporedni test), ali je toliko dosadan i isti da je to prosto nepojmljivo! Pored takvog Golfa gotovo svi drugi u klasi izgledaju mladalacki, inovativno, poletno.
Kakogod, svi imamo pravo da nam se svidjaju razlicite stvari i ne bi ni valjalo da je drugacije. Problem je kad novinar drzi svoju stranu, a ovo nije kolumna.

ns_Teletabis

pre 10 godina

razmatram i30 ili Ceed sa 1.6 benzincem jer prelazim oko 10.000 godišnje

primetio sam da su paketi opreme bolje podešeni kod KIA vozila i da je cena nešto niža a i garancija mi više odgovara jer je duža(7 godina) a limit od 150.000 Km svakako neću dostići za tih 7 godina ...

za sada sam vozio samo novi i30 sa 1.4 motorom i moram da kažem da su udobnost i tišina koja vlada kabinom možda i iznad nemačke konkurencije ali ogibljenje svakako nije podešeno za oštriju vožnju što već vidi po izboru i dimenzijama guma od 15 cola što danas nije standardno ni za dve klase manje automobile . Istina KIA daje gume u dimenziji 16" cola i barem po priči nešto je tvrđe trimovana od bratskog rivala ... po meni je nešto i lepše dizajnerski urađena i spolja i unutra ali sve je stvar ukusa .

Potrošnja koja se navodi u testu je stvarno zabrinjavajuća a moram da priznam da se u nekoliko drugih testova rađenih u domaćim redakcijama spominju osetno niže izmerene potrošnje. Molio bih autora ako je moguće da malo dodatno objasni stil vožnje, stanje puta i ostale okolnosti koje su mogle uticati na tako visok prosek .

Pozzzz

U.T.

pre 10 godina

Nakon ovog te(k)sta procenat Srba koji najbrže rastuću auto kompaniju na svijetu smatraju korejskim đubretom će se povećati sa 95% na 99%. Golf II je i dalje vrhovno srpsko božanstvo. Nakon ovakvih tekstova to me i dalje nimalo ne čudi.

Dikh tu kava

pre 10 godina

Vozio ovaj dizel, vozio 1.4 benzin. Skoro da mogu da potpišem test. Dizel ne ostavlja utisak. Isto kao kod bratskog ceed-a, max obrtni moment postiže na oko cca 2300 o/min (merili Hrvati na dynometru, ili na čemu već), a to već skoro da gravitira benzincima. Mnogo mi se više dojmio npr. ix35 1.7 crdi. Inače, ovaj i30 kvalitetniji od prethodnika jeste, ali po meni ima one-season dizajn, svemirski, koji ima tendenciju da brzo zastari.
Zanimljivo je to ogibljenje. Ja takođe imam auto sa 17-icama, ali kod mene je drugačija situacija: rupe izuzetno dobro pegla, ali zato ležeće moram da prelazim u prvoj, inače ode zadnji kraj u vazduh.
Dakle, s vremenom se oseti (po komentarima) da svi postajemo malo razmaženiji (nekad smo se smejali istočnim Evropljanima, sad smo ih stigli), tražimo dlaku u jajetu, ali ako se malo vratimo u realnost, ako baš mora i30, po meni je najracionalnija verzija 1.4 benzin sa nekim 2., 3. nivoom opreme. Vozio sam ga, i zaista je prijatno živahan, bar po gradu. Za auto-put verovatno je bolji ovaj dizel, ili 1.6 benzin, koji nisam vozio, ali trebalo bi da ide bolje od slabijeg benzinca. Kome ne smeta dizajn (i enterijera i eksterijera), realno racionalna kupovina, mada je ceed (subjektivno) za klasu prijatniji za oko, a s njim je najprirodnije da se poredi. U svakom slučaju, ima i boljih i lošijih na tržištu, a nekako imam snažan osećaj da ćemo to u ostalim komentarima i saznati.. ;)

potrosnja

pre 10 godina

ne mogu da verujem da trosi 8 po gradu, pa covece vozim c4 grand picaso sa 1.6 hdi, doduse 110 konja i nema sanse da se priblizim 8ici. Evo gledao sam prosek mi je na 5k km 6.7 (bilo je tu bar 2500 van grada ali opet). ne razumem.

bree

pre 10 godina

imam stari model, isto 1.6crdi ali sa 90ks i prezadovoljan sam. za 3 god presao sam 90.000km. tek .na 84.000km sam zamenio plocice. samo mali servisi.do.sada.i.nadam se da ce tako i ostati.

Petrolhead

pre 10 godina

Strašno! Em Hyundai, em diesel, onaj "sajber kič" (divan izraz i divna definicija!) od kabine...Kako čovek, kupac, dodje na ideju da kupi ovakav automobil? Koje ga nečastive sile vode ka odluci da plati ovakvu vrstu automobila i još da bude zadovoljan. Počinjem da verujem u HAARP!

U.T.

pre 10 godina

Nakon ovog te(k)sta procenat Srba koji najbrže rastuću auto kompaniju na svijetu smatraju korejskim đubretom će se povećati sa 95% na 99%. Golf II je i dalje vrhovno srpsko božanstvo. Nakon ovakvih tekstova to me i dalje nimalo ne čudi.

Nikola

pre 10 godina

Nekako imam utisak da niste objektivni. Kvalitet korejskih automobila je u nivou evropskih automobila ako ne i iznad. Inace auto je u Velikoj Britaniji preko carbuyer-a proglasen za najbolju kupovinu prosle godine. Sto se tice kvaliteta vidite da li neki evropski proizvodjac moze da da tu garanciju koju daju hyundai i kija. 8 l u gradu trosi svaki dizel te price o 6 litara su laz. Imam vw pola 1.4 tdi sa 3 cilindra i 80 ks, kupljen je nov u Nemackoj i u gradu trosi 7 litara, cene servisa necu ni da komentarisem, set kvacila 1300 evra. 130ks trosi 7 ili 8 litara bez obzira na proizvodjaca. Samo jos jedna konstatacija, najbolji motor ove godine je vw 1.4 turbo benzinac, inace auto ima fabricku gresku puca lanac i krivi ventila - pravac generalna, pa vi sad vidite da li je nagrada narucena ili ne. Kada je u pitanju pouzdanost japanski, a sada i korejski automobili su za stepenicu iznad nemaca, francuza i talijana, procitjte adac-ova testiranja ili npr. test autobild-a, kia ceed na 100000km i manite se narucenih tekstova ljudi koji misle da je vw golf najbolji auto.

mickocar

pre 10 godina

Au, kakav tekst...
"Već nakon prvih metara vožnje jasno je ... "
Sta to moze biti jasno nakon prvih metara voznje?! Ajd' nekoliko stotina metara ili par kilometara, ali nekon prvih metara!
A "sajber kic"?
Prosto ne znam kako bih nazvao unutrasnjost (standarda u klasi) Golfa sto se tice dizajna: "samoubilacki" dizajn (sednete unutra i posle nekoliko sati gledanja u tako dosadnu, neinovativnu, mracnu unutrasnjost, pocinjete da se pitate zasto je svet tako siv i okrutan, bez radosti, bez nade, sve je isto vec decenijama, ni trunke iskre, zara ...)?
Hyundai i Kia su napredovali svetlosnu godinu u odnosu na ono sto su bili i ova nova generacija automobila moze bez ikakvih problema da stane svima na crtu i da bude prva i na cilju u uporednim testovima. Golf, koji svi prozivamo (jer je ovo ipak "Golf-klasa") je trenutno bez premca u klasi (nisam video da je izgubio ni jedan uporedni test), ali je toliko dosadan i isti da je to prosto nepojmljivo! Pored takvog Golfa gotovo svi drugi u klasi izgledaju mladalacki, inovativno, poletno.
Kakogod, svi imamo pravo da nam se svidjaju razlicite stvari i ne bi ni valjalo da je drugacije. Problem je kad novinar drzi svoju stranu, a ovo nije kolumna.

bree

pre 10 godina

imam stari model, isto 1.6crdi ali sa 90ks i prezadovoljan sam. za 3 god presao sam 90.000km. tek .na 84.000km sam zamenio plocice. samo mali servisi.do.sada.i.nadam se da ce tako i ostati.

Kupac

pre 10 godina

Svi spominju Golfa kao povoljnu kupovinu. Rekoh da im trazim da mi posalju cenovnik kad ono nema ispod 17.000 i kusur evra i to 1.2 a od dodatne opreme ima upaljac i pikslu. Ako cu vazdusne sa svih strana i 1.4 (vece nema kod nas al moze po specijalnoj narudzbini) cena skoci skoro na 20.000.

m

pre 10 godina

Da je enterijer kic, to stoji. Po meni dovoljan razlog da zaobidjem ovaj automobil. Kia Ceed je znatno prijatnija za oko. Ali to je vec stvar ukusa, a o ukusu ne vredi previse raspravljati.

Sto se tice potrosnje od 8l po gradu, vozio sam novu Kia Ceed CRDI 1.6 128KS, po NBGu i po autoputu do aerodroma i nazad. Auto nisam ni malo stedeo, odnosno namerno sam usporavao, pa naglo ubrzavao, kocio, itd. Potrosnja je bila nesto preko 6l, po bordu. Prethodno, pre nego sto sam je resetovao, je bila 6l. Ne znam sta sam trebao da radim pa da doguram do 8l. Bord mozda laze, u to ne ulazim.

Sto se tice nedostatka zadnjih bocih vazdusnih jastuka u osnovnoj verziji - da li ste znali da Golf 7 ni u najjacem Highline paketu opreme (u Srbiji) nema standardno ukljucene zadnje bocne vazdusne jastuke? Kia Ceed ih inace ima u svim paketima.

Dikh tu kava

pre 10 godina

Vozio ovaj dizel, vozio 1.4 benzin. Skoro da mogu da potpišem test. Dizel ne ostavlja utisak. Isto kao kod bratskog ceed-a, max obrtni moment postiže na oko cca 2300 o/min (merili Hrvati na dynometru, ili na čemu već), a to već skoro da gravitira benzincima. Mnogo mi se više dojmio npr. ix35 1.7 crdi. Inače, ovaj i30 kvalitetniji od prethodnika jeste, ali po meni ima one-season dizajn, svemirski, koji ima tendenciju da brzo zastari.
Zanimljivo je to ogibljenje. Ja takođe imam auto sa 17-icama, ali kod mene je drugačija situacija: rupe izuzetno dobro pegla, ali zato ležeće moram da prelazim u prvoj, inače ode zadnji kraj u vazduh.
Dakle, s vremenom se oseti (po komentarima) da svi postajemo malo razmaženiji (nekad smo se smejali istočnim Evropljanima, sad smo ih stigli), tražimo dlaku u jajetu, ali ako se malo vratimo u realnost, ako baš mora i30, po meni je najracionalnija verzija 1.4 benzin sa nekim 2., 3. nivoom opreme. Vozio sam ga, i zaista je prijatno živahan, bar po gradu. Za auto-put verovatno je bolji ovaj dizel, ili 1.6 benzin, koji nisam vozio, ali trebalo bi da ide bolje od slabijeg benzinca. Kome ne smeta dizajn (i enterijera i eksterijera), realno racionalna kupovina, mada je ceed (subjektivno) za klasu prijatniji za oko, a s njim je najprirodnije da se poredi. U svakom slučaju, ima i boljih i lošijih na tržištu, a nekako imam snažan osećaj da ćemo to u ostalim komentarima i saznati.. ;)

Dejan

pre 10 godina

Verujem da bi svi moji prethodnici koji su dali svoj komentar, radije dali 5-6 hiljada evra ili više za istu konfiguraciju u Golfu ...
Ili bi ipak uzeli ovo, a za resto para kaparisali stan ili uzeli garažu ili još bolje kuću sa okućnicom i dobim voćnjakom negde na selu, da im deca upoznaju korene... I provedu par "zdravih" nedelja tokom raspusta ...

sasa

pre 10 godina

Izgled auta je ljudi, stvar ukusa svakog od nas. Vozim službeni VW Polo 1.2 koje je pre Sajma koštao koliko i ovaj i30, neki evro gore-dole. Ako bih sada birao i da su cene iste, dileme nema, i30 odmah. Da i Nemci nisu ko što su bili, uverio me VW UP koji sam vozio par meseci, znači nov model pun marketing, cena 9.000 a u stvarnosti bruka i sramota za VW da ne ulazim u detalje.

Hm

pre 10 godina

Prosle godine sam imao prilike da vozim po prvi put 2009. i30cw 1.4 107ks benzin nekih 1300km, (oko 1200km autoputa i 100km otvoreno i grad). Veoma me pozitivno iznenadio sa ponasanjem i lezanjem na autoputu (moram da priznam da karavan mnogo bolje lezi od obicnog). Statistika sa tog puta, 4 prelaska granice (ukupno sat ipo cekanja sa ukljucenim autom) plus 3 pauze od po pola sata, prosecna brzina celog puta 110km/h, prosecna potrosnja 8.1litar kompjuter, 8.2 kad sam racunao prema kolicini dolivenog benzina. Za razliku od standardnih benzinaca koji tek oko 2800-3200 imaju najvise Nm na raspolaganju, u praksi mi deluje da kod ovog modela koji sam vozio je to tek od 4000obrtaja.

E sad, ima dosta sitnica koje su lose, kao npr. prejako plavo svetlo display-a na centralnoj konzoli, neravnine i bunari mu nikako ne leze i bubrezi stradaju itd., ali zato u krivinama i pri velikim brzinama i30cw je fantastican, narocito po slovenackom autoputu kad krenete od Ljubljane ka moru (ko je bio zna o cemu pricam). Tvrdocu plastike ispred sebe necu da komentarisem jer je nisam ni dirao, a imam utisak ljudi to previse potenciraju, cak i ispred nekih mnogih bitnijih stvari stavljaju tu plastiku :). Sve u svemu, moj utisak je mnogo bolji od utiska autora teksta za novi i30, pa bih sa rezervom prihvatio ovaj tekst, a recicu, ljudi, probajte, ako mozete na duze, pa onda komentarisite.

SFSN

pre 10 godina

Jedino u čemu se slažem da dizajn još nije pravi, ali da zaključim; Ti auti ne maltretiraju svojeg vlasnika, i još jedna prednost nitko ih ne želi ukrasti. Ako želite biti bogat, zadovoljan (zdrav) i anoniman vozit ćete Hyundai jer sa njemačkim svetim trojstvom, nepotrebno ljudima izazivate zavist, hranite preskupe njemačke radnike i trošite nepotreban novac na preskupe servise. Ti auti uvijek isto rade na -20 na plus 40, pale uvijek nakon jednako dugog "verglanja", čok uvijek traje jednako dugo. Imaju savršen motor menagement, ja neznam za lambda sonde, senzore okretaja, senzore za ostale p..zdarije. Ti se senzori nikad ne kvare, kakva pucanja zupčastih remena ili lanaca, generalke i ostale gluposti. Motori su podešeni da rade puno ispod maksimalnih toplinskih i mehaničkih opterećenja za određenu radnu zapreminu i zato su nepoderivi. Auspuh? Tko je čuo da se na Hyundaiu mjenja auspuh? Nema toga. Redovni servis i gotovo.
Članak je totalna bedastoća. Najbolje je kad te "face" koje "testiraju" aute pričaju o podupravljivosti i preupravljivosti. Pa tko vozi reli po cesti? Gluposti.

vaske

pre 10 godina

Sajber kic stil?! Jesu li ovaj text narucile Svabe? Taj "sajber kic" je raj za oci prema Svabi iz iste klase, koji svi odreda izgledaju depresivno kao da im je unutrasnjost dizajnirao cuvar zatvora iz bivseg DDR-a. Svabama je toliko zanimljiva i uzbudljiva unutrasnjost da uz standardnu opremu treba da uvedu i besplatne antidepresive na svakih 10000 km.

Dejan

pre 10 godina

Vozio sam prosle nedelje Oslo - Geteborg (600 km tamo i nazad) u svom i40 karavanu dizel 1,7 115 konja i prosecna potrosnja je bila 5,6 litara. U gradskoj voznji potrosnja mi je oko 7 litara. Prosto mi je neverovatno da mnogo manji auto trosi tako mnogo. U svako slucaju zadovoljan sam sto sam uzeo i40 a ne i30. Steta sto ga nisam uzeo ove godine imao bih 7 godina garancije ali ni ovako sa pet bez ogranicenja kilometraze nije lose.

Dejan

pre 10 godina

Još nisam video da "Auto bild" poredi Golfa sa bilo kojim aktuelnim modelom konkurencije. Bilo da je Francuz, Opel, Japanac, Korejanac, Italijan,kada su to i činili uvek je postojala nemerljiva razlika u paketima opreme, zapremini motora ili su konkurenti bili na kraju svog životnog veka a Golf bio nove generacije. Pa čak i tad njegove prednosti su se svodile na: zazor na zadnjim vratima, kvalitetnijoj plastici na difuzorima za vazduh ili široj paleti boja ... Ali zato kada daju savete za kupovinu polovnih automobila VW-a slede sledeće rečenice: Izbegavajte ovaj motor zbog toga i toga ... Izbegavajte onaj motor zbog toga i toga ...
Moj kolega vlasnik Passata B5 karavan je jaaako bio omeračio B6 ali su mu njegovi dobri poznanici dileri savetovali da ga široooko zaobiđe, gomile sitnih ili bar jednog većeg kvara koji će ga dobro i krvavo izuti na naplati.
Drugaričin Polo više je kod majstora nego na putu, imala je 3-jku pa htela i četvorku i sad cvrc ...
Kumov prijatelj ima Golf 5 rekao bih da je i dan danas "garažiran" sija ko nov, koji je kupio u Poršeu i kojeg se napopravljao do krvi, a na kraju vozi se Astrom G karavan koja je iznela na sebi seobe Serba i koja i dalje prede - negaražirana...
Zato, dosta o hromu i kvalitetnoj plastici!
Zna se ko su magarci novog vremena: Opeli, Fijati i Renoi
A to "drži cenu" je stvarno neviđen FALŠ, pa kod NAS i Volvo koji je klasa iznad za VW ima slabije cene.
Zato mogu reći samo - Jak lobi i pomodarstvo...

ns_Teletabis

pre 10 godina

razmatram i30 ili Ceed sa 1.6 benzincem jer prelazim oko 10.000 godišnje

primetio sam da su paketi opreme bolje podešeni kod KIA vozila i da je cena nešto niža a i garancija mi više odgovara jer je duža(7 godina) a limit od 150.000 Km svakako neću dostići za tih 7 godina ...

za sada sam vozio samo novi i30 sa 1.4 motorom i moram da kažem da su udobnost i tišina koja vlada kabinom možda i iznad nemačke konkurencije ali ogibljenje svakako nije podešeno za oštriju vožnju što već vidi po izboru i dimenzijama guma od 15 cola što danas nije standardno ni za dve klase manje automobile . Istina KIA daje gume u dimenziji 16" cola i barem po priči nešto je tvrđe trimovana od bratskog rivala ... po meni je nešto i lepše dizajnerski urađena i spolja i unutra ali sve je stvar ukusa .

Potrošnja koja se navodi u testu je stvarno zabrinjavajuća a moram da priznam da se u nekoliko drugih testova rađenih u domaćim redakcijama spominju osetno niže izmerene potrošnje. Molio bih autora ako je moguće da malo dodatno objasni stil vožnje, stanje puta i ostale okolnosti koje su mogle uticati na tako visok prosek .

Pozzzz

Posmatrac

pre 10 godina

Da li moguce da panoramski krov i siber toliko "skracuju" visinu pozadi. Sa svojih 192cm u "obicnoj" verziji nove 30tke imam sasvim dovoljno mesta pozadi i to iza vozaca koji nije nista manji od mene.

darza

pre 10 godina

Zakljucak u Auto bild-u posle testiranja ovog auta je "italijanski dizajn, franciska udobnost i nemacki kvalitet". Pre 5 dana uradjen redovan servis na predhodnom modelu kostao 10130. Trenutno 4. proizvodjc na svetu. Mozda i najbolji opis ovog brenda je dao CEO WV da vise neprate tojotu i GM vec samo sta radi hyundai ...

maxy

pre 10 godina

I dalje mislim da je ovaj auto dobra kupovina u nižim paketima opreme, jer daje dosta u odnosu koliko košta. E sad ova potrošnja u gradu od 8 litara je malo diskutabilna i možda bi bila manja kada se motor malo razradi. U suprotnom je mnogo, s obzirom da vozim 1.9 jtd sa 115 ks i preko 300 000 km na satu pa mi je potrošnja u gradu (prava gradska vožnja, NBG i centar, a ne periferija) 8 litara bez klime. Ne shvatite me pogrešno, ne verujem da ni jedan dizel ove snage može da se vozi sa 5 litara kako se njihovi vlasnici kunu, ali bi 7 litara bio odličan rezultat.

Dusko

pre 10 godina

Malo sam zapanjen tekstom novinara. Na sajtu b92 ima clanak o prosloj generaciji i30, koliko se secam sa istim motorom. U tom tekstu ja prosla generacija jako pozitivno ocenjena. Svi novinari isticu da je novi tip veliki iskorak napred ali po ovom tekstu ispade deset koraka nazad. Znam dva vozaca i30 prosle generacije bas ovog dizela koji u prvi plan isticu stabilnost i stedljivost motora a to mi se sve ne uklapa sa ovim tekstom. Obzirom koliko je ovaj auto napljuvan u tekstu pocinjem da verujem da je novinar malo vise ocekivao od Hyundai predstavnistva a ne od samog auta. Mozda gresim ali ja jos u domacim casopisima nisam procitao toliko negativan stav o nekom autu...

marketing gerila

pre 10 godina

Vise je nego ocigledno da Hyundai/KIA pruzimaju sve vise kupaca na nasem malom trzistu automobila. Takva situacija se ne dopada dilerima i serviserima izvikanih brendova te se ne zali novac na placanje novinara, medija, komentatora koji treba hyundai/KIA da ocrne na svakom mestu i odgovore potencijalne kupce. Strategija nije lose zamisljena posto se marketingom dosta moze postici i svakakvu laz predstaviti kao istina. Na njihovu zalost vec su svi sasvim dobro upoznati sa cinjenicom da su servisi za nemacke brendove najskuplji, francuski i japanski su tik uz njih. Svako ko je bio u nekom od tih ovlascenih servisa dobro zna koliko oni kostaju. Internet je svima dostupan veoma je lako uporediti sve testove pouzdanosti i cene odrzavanja gde Hyundai i KIA cesto nadmasuju nedodirljive Nemce. Praksa je uvek merodavnija od marketinga i vecina ljudi koji su vozili korejska vozila nikakve probleme sa njima nisu imali ako su ih normalno koristili. Poklonici Nemaca su se pre dvadesetak godina isto ovako podsmevali toyoti i hondi i smatrali ih nedoraslima. Slede teska vremena za evropsku masovnu auto industriju. Golf jos uvek moze da prodje na ime ali ostali jako tesko pored istocne konkurencije. Francuzi su otvoreno trazili ogranicenje uvoza korejskih vozila zbog nemogucnosti trzisne borbe sa njima. Dok se to ne desi i ovde neka dileri probaju sa jos ovakvih novinskih clanaka bolje zvuce od javnog priznanja nemoci.

Nesh

pre 10 godina

Autoru se očito nešto zamerio ovaj auto.Sedeo sam u njemu,ali i vozio novi pro-ceed u obe verzije benzinaca.Zaista prvi utisak govori u prilog ceed-a iz više razloga.Ukratko,od enterijera do eksterijera pa do novog GDI benzinca.Vrlo čudna odluka distributera (Slovenci) za ovo područje da ne ponudi GDI,već klasični MPI koji troši prosečno i preko 2 l više.Dva jastuka su isto hendikep u osnovnom paketu.Slažem se da lažni hrom u kabini ne izgleda naročito dobro.Ipak na ulicama Bgd-a daleko je više i30 od novog ceed-a,koji je kompletniji i lepši auto.Presuđuje izgleda poverenje u "jači" brend,iako su blizanci.Inače GDI u pro-ceed-u funkcioniše odlično i bolja je opcija od 1.4 verzije koja naravno nije za bacanje.Moj utisak je da se dizajneri nisu previše istakli kod zadnjeg dela i30,već su ga prekopirali sa ix20 čime je izgubio na originalnosti,dok je prednji deo sasvim u redu.U tom smislu će nova 3-vratna verzija i30 biti interesantnija od ove verzije kada se pojavi u prodaji.

Реалан

pre 10 godina

Добар ауто - вероватно има најбољи однос уложено-добијено. Мада ипак je ceed атрактивнији...

Petrolhead

pre 10 godina

Strašno! Em Hyundai, em diesel, onaj "sajber kič" (divan izraz i divna definicija!) od kabine...Kako čovek, kupac, dodje na ideju da kupi ovakav automobil? Koje ga nečastive sile vode ka odluci da plati ovakvu vrstu automobila i još da bude zadovoljan. Počinjem da verujem u HAARP!

Apple fan

pre 10 godina

Vredi TAČNO onoliko koliko košta, ni više ni manje. Ko ima za bolje neće ga ni pogledati. Jednom sam se prevario i kupio njihov auto, misleći da pravim dobar pazar...

Dejan L

pre 10 godina

Evo zašto je Golf bestseller. Hyundai i30 je duži 5cm, ali nema mesta unutra kao Golf, u Golfu na zadnjoj klupi može da sedi i osoba visoka 185cm (178cm u i30). Preglednost kod Golfa je bolja iako su C subovi preširoki. Kod i30 je sve farbana plastika ili plastika presvučena tankim silikonom da bi na dodir delovala mekše. Golf za 5 godina neće izgubiti 60% vrednosti. Ovih Hyundaijevih 100KS važe ali samo na papiru. Kod Golfa je obrtni moment dostupan u širokom pojasu obrtaja. Ne mogu reći da je i30 loš, ali ako već neko želi Korejsko vozilo tu je skladniji i ergonomski upotrebljiviji Ceed. Da li bih uzeo i30, hmmmm, ne baš, ali Ceed svakako. Nisam neki ljubitelj Golfa, ali ova 7. generacija odaje premijum utisak završne obrade i odlične zvučne izolacije.

???

pre 10 godina

S kojim razlogom ste popljuvali ovo vozilo kad evropa ima samo reci hvale za hyundai,i ne samo evropa.Statistike prodaje i pouzdanosti sve govore.Mislite li da ste merodavni da objavite ovo lupetanje?Sta vozite kod kuce kad vam je ovo lose?

Ico

pre 10 godina

Vozim Astru H i ljubitelj sa Opela...ali sam igrom slučaja vozio i Hyundai i30 (novi model sa 1.4 benzin motorom). Apsolutno se ne slažem sa utiscima iz vožnje koje novinar iznosi u ovom tekstu. Auto na na putu leži odlično, sasvim dobro ubrazava (iako je najslabiji motor iz ponude a novinar je vozio mnogo jači model) a o udarima po rupama i nestabilnosti u krivinama ne bih komentarisao.

SFSN

pre 10 godina

Imam najbolji paket opreme za HR tržište (IThink), automatska klima, sva stakla na struju, alufelge 4 airbaga, i razne druge drangulije po kabini. Koštao je 17.300 eura sa HR trošarinama i 23% PDV-a. Auto ima sve što treba, a ne kao Golf, upaljač i pepeljaru (kao što je netko prije dobro primjetio. Servisi su izuzetno povoljni s obzirom na konkurenciju, rezervni dijelovi isto tako. I prije sam imao Accenta koji je bio održavan u ovlaštenom Hyundai servisu u Rijeci i nikad nikakvih problema. Ljudi pošteno reku koliko što košta, toliko i naplate. Svi zamjenjeni dijelovi se vrate vlasniku. Auto je sjedi, odločan (5). Uloženo dobiveno još više pojačava dojam subjektivnog zadovoljstva u eksploataciji, servisu i postprodaji.

i30

pre 10 godina

Vozim ovaj auto vise od 6 meseci, sa 1.4 motorom. Za 10.5 hiljada eur na trzistu osim kia ceed nema nista ni priblizno dobro. Kvalitet materijala je osetno poboljsan u odnosu na proslu verziju, oslanjanje je mnogo udobnije (mozda manje sportski podeseno...), banalno ali zvuk pri zatvaranju vrata koji ume da smeta kod automobila, na i30 ostavlja utisak mnogo skupljeg vozila. Motor nije narocito startan ali za ovu cenu je solidan. Nedavno sam probao na kratko novu toyotu auris, iskreno nisam shvatio sta kosta 3000 eur viae na tom automobilu od i30, kada je o izgledu rec cena je mogla biti i za toliko manja :-) taj auto iako spolja slican huyndaiu, je unutra jednostavno katastrofalno dizajniran (licni utisak mozda subjektivan...), sve ostalo veoma prosecno...

U vezi sa ovim tekstom, blago receno, zbunjen sam, pise o predupravljanju, poskakivanju, losem materijalu u kabini (za taj novac sedite npr u skodu rapid koja je uz to i manja pa osetite sta je "kvalitetna" plastika ili u 3000 eura skupljeg aurisa) nije mi jasno sta je pisac hteo da kaze osim ako cilj nije bio da se spinuju ljubitelji automobilizma :)

Pozdrav svima

zoran

pre 10 godina

hyndai i30 koji se vozi po Podgorici su veoma izdržljiva vozila i koriste ih taksi udruženja....nijesu servisirani u ovlašćenim servisima i prešli su preko 700.000 km za tri godine bez ikakvih kvarova i problema...e sad zamislite koliko su ta vozila kvalitetna kad se voze od 24 časa ono je 20 časova radno...ne ulazim u ostale analize oko ukusa neko voli plavo neko crveno...pozdrav za Hyndai i 30..

Hipp

pre 10 godina

Imam i30 1,4 2010 god. Moja iskustva su sledeća: potrošnja po gradu izmedju 8,5 i 9,5l. Udoban je prilično, dosta okretan. Zamerka je da moram klimu na najjače ( 4 ) da stavim da bi relativno brže zahladio, a onda na 3 da drži prijatnu temp. Motor je malo trom, što je i očekivano. Na autoputu troši 8l pri brzini120, 9l pri 140. Na magistrali recimo do CG potroši do 7I i to je u suštini najmanja potrošnja koju sam ja iskusio. Na putu se ponaša odlično! Sjajno ogibljenje i fantastično drži u krivinama. Tu sve pohvale i mislim da me nikada ne bi izdao. Servis nije jeftin, na 15k košta 15.500 RSD, na 60k izadje preko 50.000 RSD.

Vlada

pre 10 godina

Ja sam kupio i30 jer sam smatrao da je "najbrže rastuća kompanija" koja sigurno pruža kvalitet da bi se probila do vrha. Auto mi je prezubčio na 60.000 km i nikada više zbog tog iskustva ne bih kupio Hyundai. Možda je moj auto izolovan slučaj, al da se slično Vama desi, i Vi bi mislili kao i ja.

potrosnja

pre 10 godina

ne mogu da verujem da trosi 8 po gradu, pa covece vozim c4 grand picaso sa 1.6 hdi, doduse 110 konja i nema sanse da se priblizim 8ici. Evo gledao sam prosek mi je na 5k km 6.7 (bilo je tu bar 2500 van grada ali opet). ne razumem.

Zoran

pre 10 godina

Prosto je neverovatno koliko je hejtera, profesionalnih pametnjakovica i ostalih negativaca na jednom mestu. Ali, dobro je, dok ste ovde ne pravite stetu na drugom mestu.
Pitate se ko je uopste novinar ko je autor teksta. Niste se pitali kad je pisao ono sto ste zeleli da procitate. Pitate se kako se usudjuje da kaze da ima podupravljanja kad neko drugi kaze da nema. Niste se pitali kad je pisao da je prethodna generacija stabilna. Pitate se kako je moguce da je njegova ocena auta nagativna kad su ocene po stranim casopisima pretezno pozitivne. Najbolje da novinar uzme i prepise neki strani tekst pa da se vi zadovoljite. Niste izgleda culi za nezavisno novinarstvo. Kazete da je popljuvao auto. Ovo je izgleda neki termin iz vase svakodnevice. Ja bih rekao da je on samo izneo svoje utiske. Pljuvanje ostaje za vas ostale kojima se utisci ne svidjaju. Cim je kritican mora da ga neko placa. Vama je izgleda strano da neko misli svojom glavom. Vi ste po svoje misljenje isli na sajtove auto casopisa niste ga samo formirali. I sad odjednom, vidi neko misli svojom glavom. E pa nece da moze. Taj je placenik.

Uopste, toliko zlobe, takav jedan mentalitet, takve teorije zavere - ma gomila gluposti. To sto nemate novca da kupite nista skuplje od 10-tak hiljada eura ne znaci da su ta vozila bozansko delo, proizvedena samo da udovolje siromasnim Srbima a da je sve ostalo lose, proizvod trulog zapada, deo zavere. Niti je to prvo za hvalu niti ovo drugo za kudjenje. Istina je negde izmedju.

Aca

pre 10 godina

Da li znate koliko košta redovno održavanje za novi i-30 sa 1.4 motorom? Ja ih nedavno pitao i oni mi napisali da za oko 180.000 km ( ili 185.000 km ) treba da izdvojim oko RSD 320.000. Ulje motora, filteri, ulje kočnica. Znači, na oko 100.000 km za to redovno treba oko 1.620 eura. Verujte mi da sam ja u Verano motorsu toliko platio redovno održavanje za 2.0 HDI za „prvih“ 100.000 km. A po Veranu svi „pljuju“
(100ka, 24. jun 2013 08:42)

Ma svi su isti! "Ovlašćeni" su da vam otmu pare i da vam ne pruže nikakvu uslugu! Ja prvih godinu dana održavam auto u ovlašćenom servisu, jer valjda za to vreme rikne sve što hoće da rikne, a posle održavanje prebacim kod nekog drugog specijalizovanog majstora i zdravo djaci! kakav crno ovlašćeni!

reziel

pre 10 godina

mislim da su korejci veoma napredovali i da su im vozila i pored nesto visih cena u odnosu na prethodbe modele i dalje best buyu klasi. medjutim, pogledajte u kakvom je stanju unutrasnjost 3-5 godina starog i30 ili ceed-a. koliko buke je u tom vozilu. i dalje on ide, ali je to daleko od stanja u kom je kupljen. jednostavno, ustedu u ceni placa postojanost materijala.

kosta

pre 10 godina

nisam imao prilike da vozim novi i30 ali ipak imam neko iskusto sa njima obzirom da posedujem dizel i30 star 3 godine. posle ovog vremena mogu da kazem da ovaj auto nudi najvise za ulozeni novac.za ove 3 godine vozim ga bez ikakvih problema a presao sam vec 94.000 km. najbolji odnos cena kvalitet. i30 dizel je odlican auto po svim parametrima. ono sto nevalja je skup servis u garantnom roku, neljubazno osoblje u servisu,ali to vec nema veze sa kolima vec sa nasim poslovanjem. neko je dole pomenuo da je velika mana ovih kola veliki pad cene posle kratkog perioda. to je tacno i mislim da je to najveca boljka koreanaca. koreance je najbolje kupovati polovne i to stare 4-5 godina, jer im je cena povoljna a vozila su stvarno dobra. i mogu da tvrdim da su u ovim godinama bolji od nemaca sa 200.000 km iz uvoza a koji su kao casa. sto se tice novog i30 meni se vizuelno nesvidja i glasao bih pre za novu kiu.

Aca

pre 10 godina

Koliko znam i Ceed i I30 su na istoj platformi i u biti isti automobili, ali je ceed u osnovnom paketu jeftiniji i nudi više opreme i odaje utisak luksuznijeg, bolje napravljenog i kompletnijeg auta!
Mišljenja sam da ovaj i30 koji se prodaje kod nas nije istog kvaliteta kao i recimo i30 koji se prodaje u nemačkoj, pa možda u toj činjenici leži razlog zašto ceed deluje kao bolji auto.

Hyundai svakako mora još da radi da bi sustigao evropske konkurente mada, hvala hyundaiju za i30 jer da nije njega Astra focus, golf itd bi verovatno bili po 1000-2000e skuplji nego što jesu sad, a i sa druge strane, neko ko je uspeo da skupi 10 000e bi pre 10god verovatno gledao da kupi nekog mladog polovnjaka a sad može da kupi nov solidno veliki auto!

i30

pre 10 godina

"Nedavno sam probao na kratko novu toyotu auris, iskreno nisam shvatio sta kosta 3000 eur viae na tom automobilu od i30"

Cenim što ste zadovoljni hyundaijem, i upravo je lepo što ste za 10,5k evra kupili NOV auto! Ali nemojte preterivati sa subjektivnim izjavama, treba biti realan ma šta vozili.
(Aca, 23. jun 2013 12:53)

Nisam siguran da li sam ja preterao sa subjektivnoscu ili je Toyota preterala sa cenom :-) Sve ja to znam i izuzetno postujem, Toyota, statistike, nekvarljivost...ali motor od 130 i kusur ks me nije ni malo impresionirao iako je po nominalnoj snazi trebao (vozim skoro 40 ks manje), kvalitet materijala na izgled, dodir, ajde da ne komentarisem izgled ali krajnje je neobican kokpit...Sa druge strane, za 3000 i mislim jos koju stotinu manje, 5 zvezdica na euro ncap, 7 godina garancije(da pod specijalnim uslovima ali zasto drugi ne daju to isto?), plastika prijatna na dodir, precizan menjac, motor veoma solidan (pri tome probao sam toyotu sa jacim motorom koja je skuplja od osnovnog 1.3 vvt bar za jos 1000 eur ako ne i vise) hm...nesto mi govori da nisam preterano subjektivan, mozda samo malo koliko mora ,-)

Andreja

pre 10 godina

Vozio na testu 1,4 benzin i ovaj dizel.Benzinac je slab,dizelas je ok.Auto je po meni odlicnog eksterijera i veoma lose dizajniranog enterijera i jeftinije izgleda od novog ceeda kog sam takodje vozio na testu u svim verzijama motora.Ceed ostavlja bolji utisak,bar meni.Imao prvog ceeda 1,6 dizel ali 90ks,5god.izvozao slatko 90000km.uz samo redovan servis.Neko rece na sta ce da lici ceed za 5god.Ja kazem super.Nema skripe,nema ostecenja,sve ok a losijeg je kvaliteta od novog sto se vidi cim sednes u novi.Bio sam na korak od novog ceeda dizel i reko da probam Sportage 1,7dizel.i na kraju uzeo njega.Ne ide kao munja ali je meni ok.Uzitak u voznji bolji od novog ceeda.Lep auto,vredan tih parica.Nadam se da ce me sluziti kao prvi ceed.

Block

pre 10 godina

Ako se teorija ne slaze sa cinjenicama, tim gore po cinjenice! Tako na ovaj tekst gledaju ljubitelji Hyundaija u Srbiji. Imao sam prilike da se druzim sa ovom Korejskom markom pet godina i nema razloga da ne verujem autoru. Ja sam jos imao i zamerke na kvarove a ni servisi nisu bili jeftini. i30 je jeftiniji od vecine evropske i japanske konkurencije i realno je za toliko i slabiji. Za 12 hiljada je verovatno best buy, ali preko toga ni centa ne treba dati (nebitno koji je motor i oprema). Preko toga vec dolazite u domet Aurisa, Civica, potom Golfa ili polovnog A3.

Oni koji veruju da ce za male novce da dobiju porodicni Rols Rojs verovatno nisu imali prilike da probaju nesto kvalitetnije, tj. iz Lade su seli u i30 pa se odusevili servom, cinjenicom da pali iz prve i klimom. Sto se mene tice nikad vise.

bgsale

pre 10 godina

moram i ja da iznesem svoje utiske obzirom da sam vlasnik i30 dizela, starog 4 godine. generalno hyundai je odlican auto po vecini parametara. za ove 4 godine bio je samo redovan servis i par gluposti koje su se pokvarile (tipa motor brizgaljke zadnjeg brisaca koji naravno nisu hteli da poprave u garanciji jer sam ga navodno ja pokvario sa losom tecnoscu za stakla). glavne mane su izuzetno skup ovlasceni servis u garantnom roku (u privatnoj reziji isti servis radite i 3 puta jeftinije), i obzirom na dug garantni rok izracunajte troskove. ipak najveca mana mu je pad vrednosti vozila. moj hyundai je pre 4 godine kostao skoro 14.000 eur a danas vredi ispod 9000 u oglasima. tu lezi najveca mana kod kupovine novog hyundai odnosno koreanaca. kod evropskih kola nije tako. oni se najvise isplate kupiti polovni jer se stvrarno dobija najvise za najmanje ulozenog novca. sami odrzavate vozilo u dobrom servisu, niski troskovi odrzavanja a auto je izuzetan.

toni

pre 10 godina

Kad kupujem neko vozilo, znaci prvo gledam da mi se svidja na izgled. Kako da kupim automobil, motocikl itd ako je ruzan? Znaci gledam estetiku pa onda detaljno performanse, ponudu, uporedjivanje sa konkurencijom itd. Ovaj automobil jeste lep spolja, ali iznutra nije. Previse je kicast za razliku od Ceed-a.

100janovic

pre 10 godina

Testirao sam ovaj i30 1.4 benz. i 1.6 dizel. Dizelaš mi je bio sasvim pristojan, a što se tiče benzinca, svima bih preporučio, osim eventualno rent-a-car agencijama, da ga zaobiđu u širokom luku. Zbog povećanja mase vozila, ali i programiranja kompjutera (ECU) koje je namenjeno pretežno tome da smanji emitovanje CO2, novi i30 je s 1.4 benzincem poluupotrebljiv i frustrirajući za svakodnevnu primenu. Slabo je reagovao na komandu gasa, kad treba nije povlačio punom snagom, radio je sve s "puno razmišljanja". Tokom testa smo sedeli nas troje u njemu, smenjivali smo se, a utisak je bio zajednički.
Za novinara koji ipak očekuje da oseti snagu, a ne samo da je pročita s papira, ovo je situacija kad počinje da "gazi" papučicu gasa jače nego inače, (pa nije valjda na eco challenge takmičenju). I često iz toga proizilazi nadprosečna potrošnja. Druga stvar, koju niko ne uzima u obzir je to da ECU "uči" i ponaša se u skladu sa zahtevima vozača, ali i vremenskih prilika.
Ja bih mu uradio jedan RESET kompjutera pa onda seo za volan i odradio "učenje". To govorim iz ličnog iskustva, a ni sam ne znam koliko puta sam to sebi i drugima dokazao. Sećam se da je novinar pre mene bio "ulenjio" mašinu, a da je posle jednog potrošenog rezervoara koji sam s autom imao da potrošim u raznim režimima upotrebe, isti vraćen kao "zujalica", te da su se vlasnici (Auto diler) čudom čudili, kao da je drugi auto u pitanju. Sad ko ne veruje, nek lupa minuse, mene to ne pogađa.

Nemanja

pre 10 godina

Mislim da su malo preterali u manama ovog auta. Hyundai zaista napreduje svetlosnim godinama, i jos nije na nivou Evropske konkurencije, ali im je jako blizu.
Ipak mislim da je Kia Ceed mnogo bolji izbor, a da ce sledeca generacija Hyundaia/Kie biti potpuno ravnopravna sa konkurencijom. Trebaju im novi motori (jer stvarno svi uocavaju nedostatak obrtnog momenta u realnoj voznji), i malo bolji kvalitet materijala, a oslanjanje se lako podesi...

Milojko

pre 10 godina

Nikad neće biti bolji od bilo kod Evropljanina. Evo ljudi kažu da je Renoov motor bolji,da su drugi evropski automobili stabilniji,sigurniji,kvalitetnije odradjeni,a samo naš narod priča kako je ovo najbolje. Čak nije više ni jeftin,recimo Škoda,Opel,Ford,Reno su za ovo mašine,a po ceni sa sličnom opremom su tu negde.

Apple fan

pre 10 godina

@marketing gerila: slučajno ti dadoh plus, pa da prokomentarišem. Prodaja kod nas je manja od statističke greške ukupne prodaje bilo kom proizvođaču automobila. Dileri jedva sastavljaju kraj sa krajem, platežna moć kupaca nikakva, i naravno bolje prolaze jeftiniji brendovi. Ali, ako već biramo između najjeftinijih brendova, onda ne moramo da lažemo sebe da su Hyundai i MB isto, a MB plaća novinare da pišu suprotno...

MunzeLjux

pre 10 godina

Zimus sam bio u Svedskoj i domacin je vozio Kiu Ceed 1.6 benzin,karavan sa automatskim menjacem.Imam sliku bord displeja gde pise da je temperatura -15c,a prosecna potrosnja 8,7 L.Zao mi je ali ne umem to da vam prezentujem,pa da pritiskom na rec "link" vidite taj rezultat.Taj prijatelj je ponovo kupio Kiu i to Ceed sa ovim motorom iz testa.Auto je karavan,automatik sa punom opremom ukljucujuci i grejanje volana sto je u Svedskoj vaznije od klime i taj auto je kostao 24.000 eura.Po meni mnogo ali pare su njihove pa sam se uzdrzao od komentara.

E najzad

pre 10 godina

Najzad da neko kaze koliko zaista pruza i30, ruku na srce za te pare jako puno, ali to nikako nije isto sto i auto sa turbo benzicem i gomilom feature-a tipa DSG, tehnoloski ovo je ne bolje od Golfa V i to regularne verzije, GTI, R32 isl. to jos dugo nece imati.

Aca

pre 10 godina

"Nedavno sam probao na kratko novu toyotu auris, iskreno nisam shvatio sta kosta 3000 eur viae na tom automobilu od i30"

Cenim što ste zadovoljni hyundaijem, i upravo je lepo što ste za 10,5k evra kupili NOV auto! Ali nemojte preterivati sa subjektivnim izjavama, treba biti realan ma šta vozili.

Aca

pre 10 godina

Nisam siguran da li sam ja preterao sa subjektivnoscu ili je Toyota preterala sa cenom :-)
(i30, 23. jun 2013 23:52)

Obzirom da sam imao prilike da probam i jedan i drugi auto prethodne generacije, šta više bili su užem izboru za kupovinu, odgovorno tvrdim da ste subjektivan previše. I30 je bio najeftiniji, i pride su ga nudli na beskamatni lizing tada!!! Ali u tom trenutku nisam mogao da predjem preko neprijatne plastike u entereijeru i bledunjavog motora i nemogućnosti podešavanja sedišta po visini u osnovnom paketu opreme (a skuplji paket je neopravdano bio skuplji i dosta bliži ostalim konkurentima po ceni). Auris sa druge strane je otpao zbog malo jače cene, i što se toga tiče upravu ste da toyota drži možda i neopravdano jake cene. Sad na sajmu sam sedeo i u jednom i u drugom, i ne ulazeći u dizajn, opet ne vidim na osnovu čega ste zaključili da je i30 kvalitetniji ili bar približno kvalitetan kao auris???

U svakom slučaju nek ih je samo što više na ulicama! Bolje novi i30 nego 5-6-7 godina star fiat, alfa, bmw, merc, audi i da ne nabrajam dalje!

Milan

pre 10 godina

DEJAN@ Deki, citam da si uzeo i40, jel moze neki kontakt da cujem detaljnije tvoje utiske o modelu i40, posto imam zelju da ga kupim u sedan verziji sa 1.6GDI benzincem. Veliki pozdrav :)

100ka

pre 10 godina

Da li znate koliko košta redovno održavanje za novi i-30 sa 1.4 motorom? Ja ih nedavno pitao i oni mi napisali da za oko 180.000 km ( ili 185.000 km ) treba da izdvojim oko RSD 320.000. Ulje motora, filteri, ulje kočnica. Znači, na oko 100.000 km za to redovno treba oko 1.620 eura. Verujte mi da sam ja u Verano motorsu toliko platio redovno održavanje za 2.0 HDI za „prvih“ 100.000 km. A po Veranu svi „pljuju“

Dejan

pre 10 godina

Pozdrav Milane,

Sto se tice kontakta u vezi utisaka o i40 potrazi me na facebooku, probaj u pretrazi Dejan Mladenovic Oslo pa cemo dalje odatle.

Pozdrav Dejan

DSG

pre 8 godina

Vozio sam i30 pre dva dana, uzeo ga u rent-a-car agenciji, imao je ful opremu i 1.4 benzinac. Mogu da kazem da sam iznenadjen, prijatno, zaista odlican auto. Dosta mesta, solidne performanse za taj motor lepo sve skockano unutra... stvarno sam se odusevio.

transformer

pre 10 godina

@apple fan tacno tako. ja dugo trazim porodican auto i razmisljao sam o raznim, najvise novoj oktavii. no, kriza sve vise uzima maha i tesko mi jre da se odlucim da dam dosta novca za auto, i tek tu u pricu kao opcija uskacu rapid i ceed (ili i30 umjesto kie, ali sa manjim izgledima zbog ruzne unutrasnjosti)

Nemke

pre 10 godina

Odličan i realan tekst!
A ovi što bi voleli da ste Hjundajija poredili sa moćnim Bencom, dugotrajnom Tojotom ili unikatnim Citroenima nek pljuju koliko god hoće, za njih i jeste najjeftinije i najneinventivnije. ;)

Henry Ford BGD

pre 10 godina

Ovde definitivno nesto nije u redu sa potrosnjom. Vozio sam se u Ford S-Max 2.0 Tdci i na 130 kmh trosi 5.5 lit, a to je auto od 1800kg, i to kombi. Ovaj model jeste mozda unutra malo lepsi od proslog modela, ali zato spolja prosli izgleda mnogo prijatniji za oko, tako se meni cini. Ovo zaista deluje nekako kic i prenapadno, ali ruku na srce, mnogi modeli u toj klasi su takvi...

Marquez

pre 10 godina

Tačno je za c4 picasso, 1.6 hdi, 110 ks. Prosek u gradu bez klime sa letnjim gumama 7,0l/100km. Hyundai i30 i40 naročito, su veoma lepi. Mada, ix20 mi je nekako bliži potrebama.

m

pre 10 godina

@ Nikola
Pouzdanost i generalno dobre ocene za i30 ne osporavam. Tacno je i da je carbuyer na prvo mesto stavio upravo i30 2012 godine. Medjutim, hteo bih samo da te ispravim kod komentara za 1.4 TSI u VW Golf 7 koji je proglasen za motor 2013. godine. U Golf 7 sa ovim motorom vise ne ide lanac vec zupcasti kais. To povecava troskove servisa, ali resava/zaobilazi problem sa motorom koji si pomenuo. To i dalje ne znaci da je ovaj motor pouzdan. Sam motor se jos po nekim stvarima razlikuje od prethodnog 1.4 TSI, npr po stedljivosti zahvaljujuci tome u gradskim uslovima moze neprimetno da iskljuci srednja 2 cilindra (ACT tehnologija).

Apple fan

pre 10 godina

i30: e ovo se zove profesionalni gerila marketing, odličan reklamni tekst "vlasnika", gde se oblati konkurencija i nahvali sopstveni proizvod, usput i podvuče razlika u ceni...

Petrolhead

pre 10 godina

Strašno! Em Hyundai, em diesel, onaj "sajber kič" (divan izraz i divna definicija!) od kabine...Kako čovek, kupac, dodje na ideju da kupi ovakav automobil? Koje ga nečastive sile vode ka odluci da plati ovakvu vrstu automobila i još da bude zadovoljan. Počinjem da verujem u HAARP!

Dejan L

pre 10 godina

Evo zašto je Golf bestseller. Hyundai i30 je duži 5cm, ali nema mesta unutra kao Golf, u Golfu na zadnjoj klupi može da sedi i osoba visoka 185cm (178cm u i30). Preglednost kod Golfa je bolja iako su C subovi preširoki. Kod i30 je sve farbana plastika ili plastika presvučena tankim silikonom da bi na dodir delovala mekše. Golf za 5 godina neće izgubiti 60% vrednosti. Ovih Hyundaijevih 100KS važe ali samo na papiru. Kod Golfa je obrtni moment dostupan u širokom pojasu obrtaja. Ne mogu reći da je i30 loš, ali ako već neko želi Korejsko vozilo tu je skladniji i ergonomski upotrebljiviji Ceed. Da li bih uzeo i30, hmmmm, ne baš, ali Ceed svakako. Nisam neki ljubitelj Golfa, ali ova 7. generacija odaje premijum utisak završne obrade i odlične zvučne izolacije.

Apple fan

pre 10 godina

Vredi TAČNO onoliko koliko košta, ni više ni manje. Ko ima za bolje neće ga ni pogledati. Jednom sam se prevario i kupio njihov auto, misleći da pravim dobar pazar...

Block

pre 10 godina

Ako se teorija ne slaze sa cinjenicama, tim gore po cinjenice! Tako na ovaj tekst gledaju ljubitelji Hyundaija u Srbiji. Imao sam prilike da se druzim sa ovom Korejskom markom pet godina i nema razloga da ne verujem autoru. Ja sam jos imao i zamerke na kvarove a ni servisi nisu bili jeftini. i30 je jeftiniji od vecine evropske i japanske konkurencije i realno je za toliko i slabiji. Za 12 hiljada je verovatno best buy, ali preko toga ni centa ne treba dati (nebitno koji je motor i oprema). Preko toga vec dolazite u domet Aurisa, Civica, potom Golfa ili polovnog A3.

Oni koji veruju da ce za male novce da dobiju porodicni Rols Rojs verovatno nisu imali prilike da probaju nesto kvalitetnije, tj. iz Lade su seli u i30 pa se odusevili servom, cinjenicom da pali iz prve i klimom. Sto se mene tice nikad vise.

potrosnja

pre 10 godina

ne mogu da verujem da trosi 8 po gradu, pa covece vozim c4 grand picaso sa 1.6 hdi, doduse 110 konja i nema sanse da se priblizim 8ici. Evo gledao sam prosek mi je na 5k km 6.7 (bilo je tu bar 2500 van grada ali opet). ne razumem.

Zoran

pre 10 godina

Prosto je neverovatno koliko je hejtera, profesionalnih pametnjakovica i ostalih negativaca na jednom mestu. Ali, dobro je, dok ste ovde ne pravite stetu na drugom mestu.
Pitate se ko je uopste novinar ko je autor teksta. Niste se pitali kad je pisao ono sto ste zeleli da procitate. Pitate se kako se usudjuje da kaze da ima podupravljanja kad neko drugi kaze da nema. Niste se pitali kad je pisao da je prethodna generacija stabilna. Pitate se kako je moguce da je njegova ocena auta nagativna kad su ocene po stranim casopisima pretezno pozitivne. Najbolje da novinar uzme i prepise neki strani tekst pa da se vi zadovoljite. Niste izgleda culi za nezavisno novinarstvo. Kazete da je popljuvao auto. Ovo je izgleda neki termin iz vase svakodnevice. Ja bih rekao da je on samo izneo svoje utiske. Pljuvanje ostaje za vas ostale kojima se utisci ne svidjaju. Cim je kritican mora da ga neko placa. Vama je izgleda strano da neko misli svojom glavom. Vi ste po svoje misljenje isli na sajtove auto casopisa niste ga samo formirali. I sad odjednom, vidi neko misli svojom glavom. E pa nece da moze. Taj je placenik.

Uopste, toliko zlobe, takav jedan mentalitet, takve teorije zavere - ma gomila gluposti. To sto nemate novca da kupite nista skuplje od 10-tak hiljada eura ne znaci da su ta vozila bozansko delo, proizvedena samo da udovolje siromasnim Srbima a da je sve ostalo lose, proizvod trulog zapada, deo zavere. Niti je to prvo za hvalu niti ovo drugo za kudjenje. Istina je negde izmedju.

Milojko

pre 10 godina

Nikad neće biti bolji od bilo kod Evropljanina. Evo ljudi kažu da je Renoov motor bolji,da su drugi evropski automobili stabilniji,sigurniji,kvalitetnije odradjeni,a samo naš narod priča kako je ovo najbolje. Čak nije više ni jeftin,recimo Škoda,Opel,Ford,Reno su za ovo mašine,a po ceni sa sličnom opremom su tu negde.

reziel

pre 10 godina

mislim da su korejci veoma napredovali i da su im vozila i pored nesto visih cena u odnosu na prethodbe modele i dalje best buyu klasi. medjutim, pogledajte u kakvom je stanju unutrasnjost 3-5 godina starog i30 ili ceed-a. koliko buke je u tom vozilu. i dalje on ide, ali je to daleko od stanja u kom je kupljen. jednostavno, ustedu u ceni placa postojanost materijala.

E najzad

pre 10 godina

Najzad da neko kaze koliko zaista pruza i30, ruku na srce za te pare jako puno, ali to nikako nije isto sto i auto sa turbo benzicem i gomilom feature-a tipa DSG, tehnoloski ovo je ne bolje od Golfa V i to regularne verzije, GTI, R32 isl. to jos dugo nece imati.

Nemke

pre 10 godina

Odličan i realan tekst!
A ovi što bi voleli da ste Hjundajija poredili sa moćnim Bencom, dugotrajnom Tojotom ili unikatnim Citroenima nek pljuju koliko god hoće, za njih i jeste najjeftinije i najneinventivnije. ;)

Nikola

pre 10 godina

Nekako imam utisak da niste objektivni. Kvalitet korejskih automobila je u nivou evropskih automobila ako ne i iznad. Inace auto je u Velikoj Britaniji preko carbuyer-a proglasen za najbolju kupovinu prosle godine. Sto se tice kvaliteta vidite da li neki evropski proizvodjac moze da da tu garanciju koju daju hyundai i kija. 8 l u gradu trosi svaki dizel te price o 6 litara su laz. Imam vw pola 1.4 tdi sa 3 cilindra i 80 ks, kupljen je nov u Nemackoj i u gradu trosi 7 litara, cene servisa necu ni da komentarisem, set kvacila 1300 evra. 130ks trosi 7 ili 8 litara bez obzira na proizvodjaca. Samo jos jedna konstatacija, najbolji motor ove godine je vw 1.4 turbo benzinac, inace auto ima fabricku gresku puca lanac i krivi ventila - pravac generalna, pa vi sad vidite da li je nagrada narucena ili ne. Kada je u pitanju pouzdanost japanski, a sada i korejski automobili su za stepenicu iznad nemaca, francuza i talijana, procitjte adac-ova testiranja ili npr. test autobild-a, kia ceed na 100000km i manite se narucenih tekstova ljudi koji misle da je vw golf najbolji auto.

U.T.

pre 10 godina

Nakon ovog te(k)sta procenat Srba koji najbrže rastuću auto kompaniju na svijetu smatraju korejskim đubretom će se povećati sa 95% na 99%. Golf II je i dalje vrhovno srpsko božanstvo. Nakon ovakvih tekstova to me i dalje nimalo ne čudi.

mickocar

pre 10 godina

Au, kakav tekst...
"Već nakon prvih metara vožnje jasno je ... "
Sta to moze biti jasno nakon prvih metara voznje?! Ajd' nekoliko stotina metara ili par kilometara, ali nekon prvih metara!
A "sajber kic"?
Prosto ne znam kako bih nazvao unutrasnjost (standarda u klasi) Golfa sto se tice dizajna: "samoubilacki" dizajn (sednete unutra i posle nekoliko sati gledanja u tako dosadnu, neinovativnu, mracnu unutrasnjost, pocinjete da se pitate zasto je svet tako siv i okrutan, bez radosti, bez nade, sve je isto vec decenijama, ni trunke iskre, zara ...)?
Hyundai i Kia su napredovali svetlosnu godinu u odnosu na ono sto su bili i ova nova generacija automobila moze bez ikakvih problema da stane svima na crtu i da bude prva i na cilju u uporednim testovima. Golf, koji svi prozivamo (jer je ovo ipak "Golf-klasa") je trenutno bez premca u klasi (nisam video da je izgubio ni jedan uporedni test), ali je toliko dosadan i isti da je to prosto nepojmljivo! Pored takvog Golfa gotovo svi drugi u klasi izgledaju mladalacki, inovativno, poletno.
Kakogod, svi imamo pravo da nam se svidjaju razlicite stvari i ne bi ni valjalo da je drugacije. Problem je kad novinar drzi svoju stranu, a ovo nije kolumna.

Aca

pre 10 godina

"Nedavno sam probao na kratko novu toyotu auris, iskreno nisam shvatio sta kosta 3000 eur viae na tom automobilu od i30"

Cenim što ste zadovoljni hyundaijem, i upravo je lepo što ste za 10,5k evra kupili NOV auto! Ali nemojte preterivati sa subjektivnim izjavama, treba biti realan ma šta vozili.

vaske

pre 10 godina

Sajber kic stil?! Jesu li ovaj text narucile Svabe? Taj "sajber kic" je raj za oci prema Svabi iz iste klase, koji svi odreda izgledaju depresivno kao da im je unutrasnjost dizajnirao cuvar zatvora iz bivseg DDR-a. Svabama je toliko zanimljiva i uzbudljiva unutrasnjost da uz standardnu opremu treba da uvedu i besplatne antidepresive na svakih 10000 km.

Apple fan

pre 10 godina

i30: e ovo se zove profesionalni gerila marketing, odličan reklamni tekst "vlasnika", gde se oblati konkurencija i nahvali sopstveni proizvod, usput i podvuče razlika u ceni...

Dejan

pre 10 godina

Verujem da bi svi moji prethodnici koji su dali svoj komentar, radije dali 5-6 hiljada evra ili više za istu konfiguraciju u Golfu ...
Ili bi ipak uzeli ovo, a za resto para kaparisali stan ili uzeli garažu ili još bolje kuću sa okućnicom i dobim voćnjakom negde na selu, da im deca upoznaju korene... I provedu par "zdravih" nedelja tokom raspusta ...

Aca

pre 10 godina

Nisam siguran da li sam ja preterao sa subjektivnoscu ili je Toyota preterala sa cenom :-)
(i30, 23. jun 2013 23:52)

Obzirom da sam imao prilike da probam i jedan i drugi auto prethodne generacije, šta više bili su užem izboru za kupovinu, odgovorno tvrdim da ste subjektivan previše. I30 je bio najeftiniji, i pride su ga nudli na beskamatni lizing tada!!! Ali u tom trenutku nisam mogao da predjem preko neprijatne plastike u entereijeru i bledunjavog motora i nemogućnosti podešavanja sedišta po visini u osnovnom paketu opreme (a skuplji paket je neopravdano bio skuplji i dosta bliži ostalim konkurentima po ceni). Auris sa druge strane je otpao zbog malo jače cene, i što se toga tiče upravu ste da toyota drži možda i neopravdano jake cene. Sad na sajmu sam sedeo i u jednom i u drugom, i ne ulazeći u dizajn, opet ne vidim na osnovu čega ste zaključili da je i30 kvalitetniji ili bar približno kvalitetan kao auris???

U svakom slučaju nek ih je samo što više na ulicama! Bolje novi i30 nego 5-6-7 godina star fiat, alfa, bmw, merc, audi i da ne nabrajam dalje!

Vlada

pre 10 godina

Ja sam kupio i30 jer sam smatrao da je "najbrže rastuća kompanija" koja sigurno pruža kvalitet da bi se probila do vrha. Auto mi je prezubčio na 60.000 km i nikada više zbog tog iskustva ne bih kupio Hyundai. Možda je moj auto izolovan slučaj, al da se slično Vama desi, i Vi bi mislili kao i ja.

marketing gerila

pre 10 godina

Vise je nego ocigledno da Hyundai/KIA pruzimaju sve vise kupaca na nasem malom trzistu automobila. Takva situacija se ne dopada dilerima i serviserima izvikanih brendova te se ne zali novac na placanje novinara, medija, komentatora koji treba hyundai/KIA da ocrne na svakom mestu i odgovore potencijalne kupce. Strategija nije lose zamisljena posto se marketingom dosta moze postici i svakakvu laz predstaviti kao istina. Na njihovu zalost vec su svi sasvim dobro upoznati sa cinjenicom da su servisi za nemacke brendove najskuplji, francuski i japanski su tik uz njih. Svako ko je bio u nekom od tih ovlascenih servisa dobro zna koliko oni kostaju. Internet je svima dostupan veoma je lako uporediti sve testove pouzdanosti i cene odrzavanja gde Hyundai i KIA cesto nadmasuju nedodirljive Nemce. Praksa je uvek merodavnija od marketinga i vecina ljudi koji su vozili korejska vozila nikakve probleme sa njima nisu imali ako su ih normalno koristili. Poklonici Nemaca su se pre dvadesetak godina isto ovako podsmevali toyoti i hondi i smatrali ih nedoraslima. Slede teska vremena za evropsku masovnu auto industriju. Golf jos uvek moze da prodje na ime ali ostali jako tesko pored istocne konkurencije. Francuzi su otvoreno trazili ogranicenje uvoza korejskih vozila zbog nemogucnosti trzisne borbe sa njima. Dok se to ne desi i ovde neka dileri probaju sa jos ovakvih novinskih clanaka bolje zvuce od javnog priznanja nemoci.

bree

pre 10 godina

imam stari model, isto 1.6crdi ali sa 90ks i prezadovoljan sam. za 3 god presao sam 90.000km. tek .na 84.000km sam zamenio plocice. samo mali servisi.do.sada.i.nadam se da ce tako i ostati.

Реалан

pre 10 godina

Добар ауто - вероватно има најбољи однос уложено-добијено. Мада ипак je ceed атрактивнији...

darza

pre 10 godina

Zakljucak u Auto bild-u posle testiranja ovog auta je "italijanski dizajn, franciska udobnost i nemacki kvalitet". Pre 5 dana uradjen redovan servis na predhodnom modelu kostao 10130. Trenutno 4. proizvodjc na svetu. Mozda i najbolji opis ovog brenda je dao CEO WV da vise neprate tojotu i GM vec samo sta radi hyundai ...

100janovic

pre 10 godina

Testirao sam ovaj i30 1.4 benz. i 1.6 dizel. Dizelaš mi je bio sasvim pristojan, a što se tiče benzinca, svima bih preporučio, osim eventualno rent-a-car agencijama, da ga zaobiđu u širokom luku. Zbog povećanja mase vozila, ali i programiranja kompjutera (ECU) koje je namenjeno pretežno tome da smanji emitovanje CO2, novi i30 je s 1.4 benzincem poluupotrebljiv i frustrirajući za svakodnevnu primenu. Slabo je reagovao na komandu gasa, kad treba nije povlačio punom snagom, radio je sve s "puno razmišljanja". Tokom testa smo sedeli nas troje u njemu, smenjivali smo se, a utisak je bio zajednički.
Za novinara koji ipak očekuje da oseti snagu, a ne samo da je pročita s papira, ovo je situacija kad počinje da "gazi" papučicu gasa jače nego inače, (pa nije valjda na eco challenge takmičenju). I često iz toga proizilazi nadprosečna potrošnja. Druga stvar, koju niko ne uzima u obzir je to da ECU "uči" i ponaša se u skladu sa zahtevima vozača, ali i vremenskih prilika.
Ja bih mu uradio jedan RESET kompjutera pa onda seo za volan i odradio "učenje". To govorim iz ličnog iskustva, a ni sam ne znam koliko puta sam to sebi i drugima dokazao. Sećam se da je novinar pre mene bio "ulenjio" mašinu, a da je posle jednog potrošenog rezervoara koji sam s autom imao da potrošim u raznim režimima upotrebe, isti vraćen kao "zujalica", te da su se vlasnici (Auto diler) čudom čudili, kao da je drugi auto u pitanju. Sad ko ne veruje, nek lupa minuse, mene to ne pogađa.

bgsale

pre 10 godina

moram i ja da iznesem svoje utiske obzirom da sam vlasnik i30 dizela, starog 4 godine. generalno hyundai je odlican auto po vecini parametara. za ove 4 godine bio je samo redovan servis i par gluposti koje su se pokvarile (tipa motor brizgaljke zadnjeg brisaca koji naravno nisu hteli da poprave u garanciji jer sam ga navodno ja pokvario sa losom tecnoscu za stakla). glavne mane su izuzetno skup ovlasceni servis u garantnom roku (u privatnoj reziji isti servis radite i 3 puta jeftinije), i obzirom na dug garantni rok izracunajte troskove. ipak najveca mana mu je pad vrednosti vozila. moj hyundai je pre 4 godine kostao skoro 14.000 eur a danas vredi ispod 9000 u oglasima. tu lezi najveca mana kod kupovine novog hyundai odnosno koreanaca. kod evropskih kola nije tako. oni se najvise isplate kupiti polovni jer se stvrarno dobija najvise za najmanje ulozenog novca. sami odrzavate vozilo u dobrom servisu, niski troskovi odrzavanja a auto je izuzetan.

m

pre 10 godina

@ Nikola
Pouzdanost i generalno dobre ocene za i30 ne osporavam. Tacno je i da je carbuyer na prvo mesto stavio upravo i30 2012 godine. Medjutim, hteo bih samo da te ispravim kod komentara za 1.4 TSI u VW Golf 7 koji je proglasen za motor 2013. godine. U Golf 7 sa ovim motorom vise ne ide lanac vec zupcasti kais. To povecava troskove servisa, ali resava/zaobilazi problem sa motorom koji si pomenuo. To i dalje ne znaci da je ovaj motor pouzdan. Sam motor se jos po nekim stvarima razlikuje od prethodnog 1.4 TSI, npr po stedljivosti zahvaljujuci tome u gradskim uslovima moze neprimetno da iskljuci srednja 2 cilindra (ACT tehnologija).

SFSN

pre 10 godina

Jedino u čemu se slažem da dizajn još nije pravi, ali da zaključim; Ti auti ne maltretiraju svojeg vlasnika, i još jedna prednost nitko ih ne želi ukrasti. Ako želite biti bogat, zadovoljan (zdrav) i anoniman vozit ćete Hyundai jer sa njemačkim svetim trojstvom, nepotrebno ljudima izazivate zavist, hranite preskupe njemačke radnike i trošite nepotreban novac na preskupe servise. Ti auti uvijek isto rade na -20 na plus 40, pale uvijek nakon jednako dugog "verglanja", čok uvijek traje jednako dugo. Imaju savršen motor menagement, ja neznam za lambda sonde, senzore okretaja, senzore za ostale p..zdarije. Ti se senzori nikad ne kvare, kakva pucanja zupčastih remena ili lanaca, generalke i ostale gluposti. Motori su podešeni da rade puno ispod maksimalnih toplinskih i mehaničkih opterećenja za određenu radnu zapreminu i zato su nepoderivi. Auspuh? Tko je čuo da se na Hyundaiu mjenja auspuh? Nema toga. Redovni servis i gotovo.
Članak je totalna bedastoća. Najbolje je kad te "face" koje "testiraju" aute pričaju o podupravljivosti i preupravljivosti. Pa tko vozi reli po cesti? Gluposti.

???

pre 10 godina

S kojim razlogom ste popljuvali ovo vozilo kad evropa ima samo reci hvale za hyundai,i ne samo evropa.Statistike prodaje i pouzdanosti sve govore.Mislite li da ste merodavni da objavite ovo lupetanje?Sta vozite kod kuce kad vam je ovo lose?

Henry Ford BGD

pre 10 godina

Ovde definitivno nesto nije u redu sa potrosnjom. Vozio sam se u Ford S-Max 2.0 Tdci i na 130 kmh trosi 5.5 lit, a to je auto od 1800kg, i to kombi. Ovaj model jeste mozda unutra malo lepsi od proslog modela, ali zato spolja prosli izgleda mnogo prijatniji za oko, tako se meni cini. Ovo zaista deluje nekako kic i prenapadno, ali ruku na srce, mnogi modeli u toj klasi su takvi...

Ico

pre 10 godina

Vozim Astru H i ljubitelj sa Opela...ali sam igrom slučaja vozio i Hyundai i30 (novi model sa 1.4 benzin motorom). Apsolutno se ne slažem sa utiscima iz vožnje koje novinar iznosi u ovom tekstu. Auto na na putu leži odlično, sasvim dobro ubrazava (iako je najslabiji motor iz ponude a novinar je vozio mnogo jači model) a o udarima po rupama i nestabilnosti u krivinama ne bih komentarisao.

Dusko

pre 10 godina

Malo sam zapanjen tekstom novinara. Na sajtu b92 ima clanak o prosloj generaciji i30, koliko se secam sa istim motorom. U tom tekstu ja prosla generacija jako pozitivno ocenjena. Svi novinari isticu da je novi tip veliki iskorak napred ali po ovom tekstu ispade deset koraka nazad. Znam dva vozaca i30 prosle generacije bas ovog dizela koji u prvi plan isticu stabilnost i stedljivost motora a to mi se sve ne uklapa sa ovim tekstom. Obzirom koliko je ovaj auto napljuvan u tekstu pocinjem da verujem da je novinar malo vise ocekivao od Hyundai predstavnistva a ne od samog auta. Mozda gresim ali ja jos u domacim casopisima nisam procitao toliko negativan stav o nekom autu...

i30

pre 10 godina

Vozim ovaj auto vise od 6 meseci, sa 1.4 motorom. Za 10.5 hiljada eur na trzistu osim kia ceed nema nista ni priblizno dobro. Kvalitet materijala je osetno poboljsan u odnosu na proslu verziju, oslanjanje je mnogo udobnije (mozda manje sportski podeseno...), banalno ali zvuk pri zatvaranju vrata koji ume da smeta kod automobila, na i30 ostavlja utisak mnogo skupljeg vozila. Motor nije narocito startan ali za ovu cenu je solidan. Nedavno sam probao na kratko novu toyotu auris, iskreno nisam shvatio sta kosta 3000 eur viae na tom automobilu od i30, kada je o izgledu rec cena je mogla biti i za toliko manja :-) taj auto iako spolja slican huyndaiu, je unutra jednostavno katastrofalno dizajniran (licni utisak mozda subjektivan...), sve ostalo veoma prosecno...

U vezi sa ovim tekstom, blago receno, zbunjen sam, pise o predupravljanju, poskakivanju, losem materijalu u kabini (za taj novac sedite npr u skodu rapid koja je uz to i manja pa osetite sta je "kvalitetna" plastika ili u 3000 eura skupljeg aurisa) nije mi jasno sta je pisac hteo da kaze osim ako cilj nije bio da se spinuju ljubitelji automobilizma :)

Pozdrav svima

Nesh

pre 10 godina

Autoru se očito nešto zamerio ovaj auto.Sedeo sam u njemu,ali i vozio novi pro-ceed u obe verzije benzinaca.Zaista prvi utisak govori u prilog ceed-a iz više razloga.Ukratko,od enterijera do eksterijera pa do novog GDI benzinca.Vrlo čudna odluka distributera (Slovenci) za ovo područje da ne ponudi GDI,već klasični MPI koji troši prosečno i preko 2 l više.Dva jastuka su isto hendikep u osnovnom paketu.Slažem se da lažni hrom u kabini ne izgleda naročito dobro.Ipak na ulicama Bgd-a daleko je više i30 od novog ceed-a,koji je kompletniji i lepši auto.Presuđuje izgleda poverenje u "jači" brend,iako su blizanci.Inače GDI u pro-ceed-u funkcioniše odlično i bolja je opcija od 1.4 verzije koja naravno nije za bacanje.Moj utisak je da se dizajneri nisu previše istakli kod zadnjeg dela i30,već su ga prekopirali sa ix20 čime je izgubio na originalnosti,dok je prednji deo sasvim u redu.U tom smislu će nova 3-vratna verzija i30 biti interesantnija od ove verzije kada se pojavi u prodaji.

m

pre 10 godina

Da je enterijer kic, to stoji. Po meni dovoljan razlog da zaobidjem ovaj automobil. Kia Ceed je znatno prijatnija za oko. Ali to je vec stvar ukusa, a o ukusu ne vredi previse raspravljati.

Sto se tice potrosnje od 8l po gradu, vozio sam novu Kia Ceed CRDI 1.6 128KS, po NBGu i po autoputu do aerodroma i nazad. Auto nisam ni malo stedeo, odnosno namerno sam usporavao, pa naglo ubrzavao, kocio, itd. Potrosnja je bila nesto preko 6l, po bordu. Prethodno, pre nego sto sam je resetovao, je bila 6l. Ne znam sta sam trebao da radim pa da doguram do 8l. Bord mozda laze, u to ne ulazim.

Sto se tice nedostatka zadnjih bocih vazdusnih jastuka u osnovnoj verziji - da li ste znali da Golf 7 ni u najjacem Highline paketu opreme (u Srbiji) nema standardno ukljucene zadnje bocne vazdusne jastuke? Kia Ceed ih inace ima u svim paketima.

Kupac

pre 10 godina

Svi spominju Golfa kao povoljnu kupovinu. Rekoh da im trazim da mi posalju cenovnik kad ono nema ispod 17.000 i kusur evra i to 1.2 a od dodatne opreme ima upaljac i pikslu. Ako cu vazdusne sa svih strana i 1.4 (vece nema kod nas al moze po specijalnoj narudzbini) cena skoci skoro na 20.000.

Apple fan

pre 10 godina

@marketing gerila: slučajno ti dadoh plus, pa da prokomentarišem. Prodaja kod nas je manja od statističke greške ukupne prodaje bilo kom proizvođaču automobila. Dileri jedva sastavljaju kraj sa krajem, platežna moć kupaca nikakva, i naravno bolje prolaze jeftiniji brendovi. Ali, ako već biramo između najjeftinijih brendova, onda ne moramo da lažemo sebe da su Hyundai i MB isto, a MB plaća novinare da pišu suprotno...

Aca

pre 10 godina

Da li znate koliko košta redovno održavanje za novi i-30 sa 1.4 motorom? Ja ih nedavno pitao i oni mi napisali da za oko 180.000 km ( ili 185.000 km ) treba da izdvojim oko RSD 320.000. Ulje motora, filteri, ulje kočnica. Znači, na oko 100.000 km za to redovno treba oko 1.620 eura. Verujte mi da sam ja u Verano motorsu toliko platio redovno održavanje za 2.0 HDI za „prvih“ 100.000 km. A po Veranu svi „pljuju“
(100ka, 24. jun 2013 08:42)

Ma svi su isti! "Ovlašćeni" su da vam otmu pare i da vam ne pruže nikakvu uslugu! Ja prvih godinu dana održavam auto u ovlašćenom servisu, jer valjda za to vreme rikne sve što hoće da rikne, a posle održavanje prebacim kod nekog drugog specijalizovanog majstora i zdravo djaci! kakav crno ovlašćeni!

i30

pre 10 godina

"Nedavno sam probao na kratko novu toyotu auris, iskreno nisam shvatio sta kosta 3000 eur viae na tom automobilu od i30"

Cenim što ste zadovoljni hyundaijem, i upravo je lepo što ste za 10,5k evra kupili NOV auto! Ali nemojte preterivati sa subjektivnim izjavama, treba biti realan ma šta vozili.
(Aca, 23. jun 2013 12:53)

Nisam siguran da li sam ja preterao sa subjektivnoscu ili je Toyota preterala sa cenom :-) Sve ja to znam i izuzetno postujem, Toyota, statistike, nekvarljivost...ali motor od 130 i kusur ks me nije ni malo impresionirao iako je po nominalnoj snazi trebao (vozim skoro 40 ks manje), kvalitet materijala na izgled, dodir, ajde da ne komentarisem izgled ali krajnje je neobican kokpit...Sa druge strane, za 3000 i mislim jos koju stotinu manje, 5 zvezdica na euro ncap, 7 godina garancije(da pod specijalnim uslovima ali zasto drugi ne daju to isto?), plastika prijatna na dodir, precizan menjac, motor veoma solidan (pri tome probao sam toyotu sa jacim motorom koja je skuplja od osnovnog 1.3 vvt bar za jos 1000 eur ako ne i vise) hm...nesto mi govori da nisam preterano subjektivan, mozda samo malo koliko mora ,-)

100ka

pre 10 godina

Da li znate koliko košta redovno održavanje za novi i-30 sa 1.4 motorom? Ja ih nedavno pitao i oni mi napisali da za oko 180.000 km ( ili 185.000 km ) treba da izdvojim oko RSD 320.000. Ulje motora, filteri, ulje kočnica. Znači, na oko 100.000 km za to redovno treba oko 1.620 eura. Verujte mi da sam ja u Verano motorsu toliko platio redovno održavanje za 2.0 HDI za „prvih“ 100.000 km. A po Veranu svi „pljuju“

sasa

pre 10 godina

Izgled auta je ljudi, stvar ukusa svakog od nas. Vozim službeni VW Polo 1.2 koje je pre Sajma koštao koliko i ovaj i30, neki evro gore-dole. Ako bih sada birao i da su cene iste, dileme nema, i30 odmah. Da i Nemci nisu ko što su bili, uverio me VW UP koji sam vozio par meseci, znači nov model pun marketing, cena 9.000 a u stvarnosti bruka i sramota za VW da ne ulazim u detalje.

Hm

pre 10 godina

Prosle godine sam imao prilike da vozim po prvi put 2009. i30cw 1.4 107ks benzin nekih 1300km, (oko 1200km autoputa i 100km otvoreno i grad). Veoma me pozitivno iznenadio sa ponasanjem i lezanjem na autoputu (moram da priznam da karavan mnogo bolje lezi od obicnog). Statistika sa tog puta, 4 prelaska granice (ukupno sat ipo cekanja sa ukljucenim autom) plus 3 pauze od po pola sata, prosecna brzina celog puta 110km/h, prosecna potrosnja 8.1litar kompjuter, 8.2 kad sam racunao prema kolicini dolivenog benzina. Za razliku od standardnih benzinaca koji tek oko 2800-3200 imaju najvise Nm na raspolaganju, u praksi mi deluje da kod ovog modela koji sam vozio je to tek od 4000obrtaja.

E sad, ima dosta sitnica koje su lose, kao npr. prejako plavo svetlo display-a na centralnoj konzoli, neravnine i bunari mu nikako ne leze i bubrezi stradaju itd., ali zato u krivinama i pri velikim brzinama i30cw je fantastican, narocito po slovenackom autoputu kad krenete od Ljubljane ka moru (ko je bio zna o cemu pricam). Tvrdocu plastike ispred sebe necu da komentarisem jer je nisam ni dirao, a imam utisak ljudi to previse potenciraju, cak i ispred nekih mnogih bitnijih stvari stavljaju tu plastiku :). Sve u svemu, moj utisak je mnogo bolji od utiska autora teksta za novi i30, pa bih sa rezervom prihvatio ovaj tekst, a recicu, ljudi, probajte, ako mozete na duze, pa onda komentarisite.

Andreja

pre 10 godina

Vozio na testu 1,4 benzin i ovaj dizel.Benzinac je slab,dizelas je ok.Auto je po meni odlicnog eksterijera i veoma lose dizajniranog enterijera i jeftinije izgleda od novog ceeda kog sam takodje vozio na testu u svim verzijama motora.Ceed ostavlja bolji utisak,bar meni.Imao prvog ceeda 1,6 dizel ali 90ks,5god.izvozao slatko 90000km.uz samo redovan servis.Neko rece na sta ce da lici ceed za 5god.Ja kazem super.Nema skripe,nema ostecenja,sve ok a losijeg je kvaliteta od novog sto se vidi cim sednes u novi.Bio sam na korak od novog ceeda dizel i reko da probam Sportage 1,7dizel.i na kraju uzeo njega.Ne ide kao munja ali je meni ok.Uzitak u voznji bolji od novog ceeda.Lep auto,vredan tih parica.Nadam se da ce me sluziti kao prvi ceed.

toni

pre 10 godina

Kad kupujem neko vozilo, znaci prvo gledam da mi se svidja na izgled. Kako da kupim automobil, motocikl itd ako je ruzan? Znaci gledam estetiku pa onda detaljno performanse, ponudu, uporedjivanje sa konkurencijom itd. Ovaj automobil jeste lep spolja, ali iznutra nije. Previse je kicast za razliku od Ceed-a.

kosta

pre 10 godina

nisam imao prilike da vozim novi i30 ali ipak imam neko iskusto sa njima obzirom da posedujem dizel i30 star 3 godine. posle ovog vremena mogu da kazem da ovaj auto nudi najvise za ulozeni novac.za ove 3 godine vozim ga bez ikakvih problema a presao sam vec 94.000 km. najbolji odnos cena kvalitet. i30 dizel je odlican auto po svim parametrima. ono sto nevalja je skup servis u garantnom roku, neljubazno osoblje u servisu,ali to vec nema veze sa kolima vec sa nasim poslovanjem. neko je dole pomenuo da je velika mana ovih kola veliki pad cene posle kratkog perioda. to je tacno i mislim da je to najveca boljka koreanaca. koreance je najbolje kupovati polovne i to stare 4-5 godina, jer im je cena povoljna a vozila su stvarno dobra. i mogu da tvrdim da su u ovim godinama bolji od nemaca sa 200.000 km iz uvoza a koji su kao casa. sto se tice novog i30 meni se vizuelno nesvidja i glasao bih pre za novu kiu.

Aca

pre 10 godina

Koliko znam i Ceed i I30 su na istoj platformi i u biti isti automobili, ali je ceed u osnovnom paketu jeftiniji i nudi više opreme i odaje utisak luksuznijeg, bolje napravljenog i kompletnijeg auta!
Mišljenja sam da ovaj i30 koji se prodaje kod nas nije istog kvaliteta kao i recimo i30 koji se prodaje u nemačkoj, pa možda u toj činjenici leži razlog zašto ceed deluje kao bolji auto.

Hyundai svakako mora još da radi da bi sustigao evropske konkurente mada, hvala hyundaiju za i30 jer da nije njega Astra focus, golf itd bi verovatno bili po 1000-2000e skuplji nego što jesu sad, a i sa druge strane, neko ko je uspeo da skupi 10 000e bi pre 10god verovatno gledao da kupi nekog mladog polovnjaka a sad može da kupi nov solidno veliki auto!

Posmatrac

pre 10 godina

Da li moguce da panoramski krov i siber toliko "skracuju" visinu pozadi. Sa svojih 192cm u "obicnoj" verziji nove 30tke imam sasvim dovoljno mesta pozadi i to iza vozaca koji nije nista manji od mene.

Dejan

pre 10 godina

Još nisam video da "Auto bild" poredi Golfa sa bilo kojim aktuelnim modelom konkurencije. Bilo da je Francuz, Opel, Japanac, Korejanac, Italijan,kada su to i činili uvek je postojala nemerljiva razlika u paketima opreme, zapremini motora ili su konkurenti bili na kraju svog životnog veka a Golf bio nove generacije. Pa čak i tad njegove prednosti su se svodile na: zazor na zadnjim vratima, kvalitetnijoj plastici na difuzorima za vazduh ili široj paleti boja ... Ali zato kada daju savete za kupovinu polovnih automobila VW-a slede sledeće rečenice: Izbegavajte ovaj motor zbog toga i toga ... Izbegavajte onaj motor zbog toga i toga ...
Moj kolega vlasnik Passata B5 karavan je jaaako bio omeračio B6 ali su mu njegovi dobri poznanici dileri savetovali da ga široooko zaobiđe, gomile sitnih ili bar jednog većeg kvara koji će ga dobro i krvavo izuti na naplati.
Drugaričin Polo više je kod majstora nego na putu, imala je 3-jku pa htela i četvorku i sad cvrc ...
Kumov prijatelj ima Golf 5 rekao bih da je i dan danas "garažiran" sija ko nov, koji je kupio u Poršeu i kojeg se napopravljao do krvi, a na kraju vozi se Astrom G karavan koja je iznela na sebi seobe Serba i koja i dalje prede - negaražirana...
Zato, dosta o hromu i kvalitetnoj plastici!
Zna se ko su magarci novog vremena: Opeli, Fijati i Renoi
A to "drži cenu" je stvarno neviđen FALŠ, pa kod NAS i Volvo koji je klasa iznad za VW ima slabije cene.
Zato mogu reći samo - Jak lobi i pomodarstvo...

SFSN

pre 10 godina

Imam najbolji paket opreme za HR tržište (IThink), automatska klima, sva stakla na struju, alufelge 4 airbaga, i razne druge drangulije po kabini. Koštao je 17.300 eura sa HR trošarinama i 23% PDV-a. Auto ima sve što treba, a ne kao Golf, upaljač i pepeljaru (kao što je netko prije dobro primjetio. Servisi su izuzetno povoljni s obzirom na konkurenciju, rezervni dijelovi isto tako. I prije sam imao Accenta koji je bio održavan u ovlaštenom Hyundai servisu u Rijeci i nikad nikakvih problema. Ljudi pošteno reku koliko što košta, toliko i naplate. Svi zamjenjeni dijelovi se vrate vlasniku. Auto je sjedi, odločan (5). Uloženo dobiveno još više pojačava dojam subjektivnog zadovoljstva u eksploataciji, servisu i postprodaji.

Nemanja

pre 10 godina

Mislim da su malo preterali u manama ovog auta. Hyundai zaista napreduje svetlosnim godinama, i jos nije na nivou Evropske konkurencije, ali im je jako blizu.
Ipak mislim da je Kia Ceed mnogo bolji izbor, a da ce sledeca generacija Hyundaia/Kie biti potpuno ravnopravna sa konkurencijom. Trebaju im novi motori (jer stvarno svi uocavaju nedostatak obrtnog momenta u realnoj voznji), i malo bolji kvalitet materijala, a oslanjanje se lako podesi...

Dikh tu kava

pre 10 godina

Vozio ovaj dizel, vozio 1.4 benzin. Skoro da mogu da potpišem test. Dizel ne ostavlja utisak. Isto kao kod bratskog ceed-a, max obrtni moment postiže na oko cca 2300 o/min (merili Hrvati na dynometru, ili na čemu već), a to već skoro da gravitira benzincima. Mnogo mi se više dojmio npr. ix35 1.7 crdi. Inače, ovaj i30 kvalitetniji od prethodnika jeste, ali po meni ima one-season dizajn, svemirski, koji ima tendenciju da brzo zastari.
Zanimljivo je to ogibljenje. Ja takođe imam auto sa 17-icama, ali kod mene je drugačija situacija: rupe izuzetno dobro pegla, ali zato ležeće moram da prelazim u prvoj, inače ode zadnji kraj u vazduh.
Dakle, s vremenom se oseti (po komentarima) da svi postajemo malo razmaženiji (nekad smo se smejali istočnim Evropljanima, sad smo ih stigli), tražimo dlaku u jajetu, ali ako se malo vratimo u realnost, ako baš mora i30, po meni je najracionalnija verzija 1.4 benzin sa nekim 2., 3. nivoom opreme. Vozio sam ga, i zaista je prijatno živahan, bar po gradu. Za auto-put verovatno je bolji ovaj dizel, ili 1.6 benzin, koji nisam vozio, ali trebalo bi da ide bolje od slabijeg benzinca. Kome ne smeta dizajn (i enterijera i eksterijera), realno racionalna kupovina, mada je ceed (subjektivno) za klasu prijatniji za oko, a s njim je najprirodnije da se poredi. U svakom slučaju, ima i boljih i lošijih na tržištu, a nekako imam snažan osećaj da ćemo to u ostalim komentarima i saznati.. ;)

ns_Teletabis

pre 10 godina

razmatram i30 ili Ceed sa 1.6 benzincem jer prelazim oko 10.000 godišnje

primetio sam da su paketi opreme bolje podešeni kod KIA vozila i da je cena nešto niža a i garancija mi više odgovara jer je duža(7 godina) a limit od 150.000 Km svakako neću dostići za tih 7 godina ...

za sada sam vozio samo novi i30 sa 1.4 motorom i moram da kažem da su udobnost i tišina koja vlada kabinom možda i iznad nemačke konkurencije ali ogibljenje svakako nije podešeno za oštriju vožnju što već vidi po izboru i dimenzijama guma od 15 cola što danas nije standardno ni za dve klase manje automobile . Istina KIA daje gume u dimenziji 16" cola i barem po priči nešto je tvrđe trimovana od bratskog rivala ... po meni je nešto i lepše dizajnerski urađena i spolja i unutra ali sve je stvar ukusa .

Potrošnja koja se navodi u testu je stvarno zabrinjavajuća a moram da priznam da se u nekoliko drugih testova rađenih u domaćim redakcijama spominju osetno niže izmerene potrošnje. Molio bih autora ako je moguće da malo dodatno objasni stil vožnje, stanje puta i ostale okolnosti koje su mogle uticati na tako visok prosek .

Pozzzz

maxy

pre 10 godina

I dalje mislim da je ovaj auto dobra kupovina u nižim paketima opreme, jer daje dosta u odnosu koliko košta. E sad ova potrošnja u gradu od 8 litara je malo diskutabilna i možda bi bila manja kada se motor malo razradi. U suprotnom je mnogo, s obzirom da vozim 1.9 jtd sa 115 ks i preko 300 000 km na satu pa mi je potrošnja u gradu (prava gradska vožnja, NBG i centar, a ne periferija) 8 litara bez klime. Ne shvatite me pogrešno, ne verujem da ni jedan dizel ove snage može da se vozi sa 5 litara kako se njihovi vlasnici kunu, ali bi 7 litara bio odličan rezultat.

Marquez

pre 10 godina

Tačno je za c4 picasso, 1.6 hdi, 110 ks. Prosek u gradu bez klime sa letnjim gumama 7,0l/100km. Hyundai i30 i40 naročito, su veoma lepi. Mada, ix20 mi je nekako bliži potrebama.

transformer

pre 10 godina

@apple fan tacno tako. ja dugo trazim porodican auto i razmisljao sam o raznim, najvise novoj oktavii. no, kriza sve vise uzima maha i tesko mi jre da se odlucim da dam dosta novca za auto, i tek tu u pricu kao opcija uskacu rapid i ceed (ili i30 umjesto kie, ali sa manjim izgledima zbog ruzne unutrasnjosti)

Hipp

pre 10 godina

Imam i30 1,4 2010 god. Moja iskustva su sledeća: potrošnja po gradu izmedju 8,5 i 9,5l. Udoban je prilično, dosta okretan. Zamerka je da moram klimu na najjače ( 4 ) da stavim da bi relativno brže zahladio, a onda na 3 da drži prijatnu temp. Motor je malo trom, što je i očekivano. Na autoputu troši 8l pri brzini120, 9l pri 140. Na magistrali recimo do CG potroši do 7I i to je u suštini najmanja potrošnja koju sam ja iskusio. Na putu se ponaša odlično! Sjajno ogibljenje i fantastično drži u krivinama. Tu sve pohvale i mislim da me nikada ne bi izdao. Servis nije jeftin, na 15k košta 15.500 RSD, na 60k izadje preko 50.000 RSD.

Dejan

pre 10 godina

Pozdrav Milane,

Sto se tice kontakta u vezi utisaka o i40 potrazi me na facebooku, probaj u pretrazi Dejan Mladenovic Oslo pa cemo dalje odatle.

Pozdrav Dejan

zoran

pre 10 godina

hyndai i30 koji se vozi po Podgorici su veoma izdržljiva vozila i koriste ih taksi udruženja....nijesu servisirani u ovlašćenim servisima i prešli su preko 700.000 km za tri godine bez ikakvih kvarova i problema...e sad zamislite koliko su ta vozila kvalitetna kad se voze od 24 časa ono je 20 časova radno...ne ulazim u ostale analize oko ukusa neko voli plavo neko crveno...pozdrav za Hyndai i 30..

Dejan

pre 10 godina

Vozio sam prosle nedelje Oslo - Geteborg (600 km tamo i nazad) u svom i40 karavanu dizel 1,7 115 konja i prosecna potrosnja je bila 5,6 litara. U gradskoj voznji potrosnja mi je oko 7 litara. Prosto mi je neverovatno da mnogo manji auto trosi tako mnogo. U svako slucaju zadovoljan sam sto sam uzeo i40 a ne i30. Steta sto ga nisam uzeo ove godine imao bih 7 godina garancije ali ni ovako sa pet bez ogranicenja kilometraze nije lose.

MunzeLjux

pre 10 godina

Zimus sam bio u Svedskoj i domacin je vozio Kiu Ceed 1.6 benzin,karavan sa automatskim menjacem.Imam sliku bord displeja gde pise da je temperatura -15c,a prosecna potrosnja 8,7 L.Zao mi je ali ne umem to da vam prezentujem,pa da pritiskom na rec "link" vidite taj rezultat.Taj prijatelj je ponovo kupio Kiu i to Ceed sa ovim motorom iz testa.Auto je karavan,automatik sa punom opremom ukljucujuci i grejanje volana sto je u Svedskoj vaznije od klime i taj auto je kostao 24.000 eura.Po meni mnogo ali pare su njihove pa sam se uzdrzao od komentara.

Milan

pre 10 godina

DEJAN@ Deki, citam da si uzeo i40, jel moze neki kontakt da cujem detaljnije tvoje utiske o modelu i40, posto imam zelju da ga kupim u sedan verziji sa 1.6GDI benzincem. Veliki pozdrav :)

DSG

pre 8 godina

Vozio sam i30 pre dva dana, uzeo ga u rent-a-car agenciji, imao je ful opremu i 1.4 benzinac. Mogu da kazem da sam iznenadjen, prijatno, zaista odlican auto. Dosta mesta, solidne performanse za taj motor lepo sve skockano unutra... stvarno sam se odusevio.