Sreda, 12.12.2012.

21:01

Ford Focus 1.6 TDCi Trend Sport

Izvor: B92

Ford Focus 1.6 TDCi Trend Sport IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 11 godina

Vozim zadnjih godinu dana upravo predstavljeni model Fokusa sa 1.6TDCI motorom od 115KS i preso sam oko 65.000km (u ovlascenom servisu kazu da nema ovog tipa auta sa vecom kilometazom trenutno u Srbiji).Moram da priznam da je ovaj Fokus ima i prednosti ali ima i mana (pre njega 4 godine sam vozio Fokus druge generacije 1.6TDCI 90ks koji je bio ok). Moji utisci su otprilike ovakvi: Unutrasnjost je je lepa, osvetljenje table odlicno, pristupacne komande, menjac je savrsen, s tim da fali malo mesta kad sednu 4 odrasle osobe, smerovoi uduvanja vazduha nisu dobro projektovani (ima dosta mrtvih "uglova" prema kojim nemoze se usmeriti ventilacija). Motor, iako ima 115ks po meni previse trom (imam utisak da je predhodni bio startniji) a sto se potrosnje tiče zaboravite katalog, ako uspe da sidje ispod 6l/100km u pretezno otvorenoj voznji, svaka cast. Start-Stop je po meni nepotreban, nema ustede. Sto se buke tice voznja do 150 je prijatna vec preko postaje bucan. Izbegavajte senzore za ukljucivanje brisaca...uzas. Gore sam vec napomenuo da ima lepu tablu ali i problem, leti zbog ogromne šoferke i velike crne table koja se usija od sunca nije bas prijatna voznja, klima ok radi ali imas utisak da sedis pored kvarcne peci...Generalno je ok auto....

Igor

pre 11 godina

Vlasnik sam Ford focusa iz 2001. godine sa 1.8 tddi motorom. Obzirom da servisiram auto u Grand motors imao sam prilike da sedim u novom focusu. Iskreno, stvarno je odličan osećaj sedeti u njemu, položaj vozača je perfektan, sedišta su vrlo udobna, menjač savršen. Oblik i pogled na retrovizore mi se nije mnogo dopao (ne volim taj oblik retrovizora) ali ok. Obzirom da je moj focus odlično upravljiv auto, verujem da je ta tradicija nastavljena i u ovoj generaciji focusa. Zadnji deo ove karoserije mi se ne dopada previše, mnogo su lepše sedan a posebno karavan verzije. Sigurno bih kupio ovaj auto jer mislim da je u klasi jedan od najboljih.

Aleksandar

pre 11 godina

@Invisible Resident
Genijalno... Ne znam da li si placen za ovakav komentar, jer toliko si ubedljiv, da bi te ja postavio za regionalnog brend menadzera... U dve prostoprosirene recenice si mi "razbio" sve iluzije o Fordu i sad ozbiljno razmisljam da prodam svog Focusa, posle 10 godina...

Bler

pre 11 godina

Neverovatno, ford je uspeo da napravi verovatno najruzniji automobil klase, treba im cestitati. Sta uradise, ne znam, ali ovo pozadi lici na kia rio napr od pre 8 godina, zaista uzas. Sledece god uzimam kola ali to nece biti ovaj.

Invisible Resident

pre 11 godina

Izgleda da na lageru ima vozila iz 2011. pa se sada plaćaju oglasi ne bi li se šta prodalo. Ovaj model Fokusa je dizajnerski promašaj. Gori je čak i od prethodnog modela koji je bio prilično "neutralan". Očajan dizajn uparen sa Pežoovim dizel motorom (sa bezbroj "recall-ova")nije ono što se očekuje od Forda. Ne želim da razbijam iluzije, ali ovaj automobil uopšte nije jeftin za održavanje. Cene delova su daleko iznad cena nekih drugih proizvođača. Sve u svemu, totalni promašaj.

Bob

pre 11 godina

@pony
a da pogledas armaturu od Forda Fieste koja je starija od tog tvog hjundaia ix35 pa da onda kazemo koju ?
@Mile
ma ne Fordi nije niko i nista u F1 samo skoro svi svetski naslovi iz 60/70/pocetak 80 tih (osim oni od ferarrija) su od legendarnog Ford Coshword V8 name u to doba je 90% momcadi koristilo Ford motore

opet ja

pre 11 godina

Zadnji deo je očajan, pogotovo mačje oko izvučeno sa strane skoro do vrata??!!
Ne razumem da se toliko ide u različitost pa da se prave takvi dizajnerski promašaji?!
Sa tolikim gepekom nikako ne može da bude porodičan auto, može samo da glumi tu ulogu.

dobar dobar

pre 11 godina

Uspeo sam samo da sednem za volan novog Focusa i svidja mi se pozicija za volanom kao i "duboka" tabla.Diesel motori 1.5,1,6 i 1,7 su iz mog istustva prava mera za nas vecine vozaca,mali potrosaci,zadovoljavajuce perfomanse, skromna registracija i ne jeftino ali prihvatljivo odrzavanje

igor

pre 11 godina

@mile
Kako Ford nije nista osvojio u F1,kada je u Shumi 1993-4 osvojio F1 sampionat sa Beneton Ford Cosworth bolidom???ford cosworth V10 motor je u pitanju.

pony

pre 11 godina

@bob stvarno! kad je izašao ix35? oćeš da kazes da je ovaj ford star 2 godine već? i nisam mislio ništa loše time, čak šta više, samo podižu cenu koreancima i odaju im priznanje za dobro obavljen posao...

Bojan

pre 11 godina

Zadnji dio mi se ne svidja, previse amerikanizovan. Instrument tabla mi je nekako neukusno dizajnirana. Koliko vidim moj civic star 5 godina i dalje je bolji izbor od ovoga.

mile

pre 11 godina

@popovicvl,
Ford nikada nije osvajao nista u F1,mislim da je ucestvovao samo u jednoj sezoni pre 50 god.Isto vazi i za WTCC.U moto sportu su uspesni u reliju,za karting ne znam.

igor

pre 11 godina

Vlasnik sam Fokusa 2 1.6 TDCi iz 2008.godine,kupljen nov.
Reci cu sledece-odlican auto-90000km bez ijednog kvara,samo servis i plocice.
Potrosnja od 4.1L na Ibarskoj,do 6.5L u gradu,sa klimom.
Ide odlicno,iako ima (samo) 90KS. Odlican kvalitet izrade,lep i kvalitetan enterijer.
Vrlo udoban.Osecaj voznje najbolji u klasi,jer mu je balans šasije izuzetan,pa je kroz krivine nenadmasan.Nema zanosenja zadnjeg dela,ide tamo gde ga vodis.
Jedina boljka,je relativno cesto menjanje halogenih sijalica napred,mada sto su kvalitetnije ,to duze traju.
Neko rece da sedista nisu udobna-glupost,vrlo su dobra,nema zamerke.
Odrzavanje nije skupo.
Tako da verujem da je novi fokus jos bolji....siguran sam i da je mnogo,mnogo bolji izbor od preskupog i precenjenog,naduvanka Golfa 7.

dzigi

pre 11 godina

Slabiji motor (za 20ks) i opuštena vožnja ne idu u jednoj rečenici. Jer pri preticanju ili na uzbrdici mora uvek stepen niže, a onda da se vodi računa o broju obrtaja, tu je i veća buka, pa veća potrošnja... Nema tu ništa opušteno.

pony

pre 11 godina

nikad ne bih ni pomislio da ce ford da preuzme kompletnu tablu sa sve centralnom konzolom od hyundai-a... satovi, ventilacija rasporred dugmica, taj romboidni oblik, komande za air condition sve je ppotpuno identichno!

Grtalica

pre 11 godina

Naravno da ambiente oprema za 11900e ne obuhvata klima uredjaj, proverite pre komentarisanja:
http://www.ford.rs/pdf/Focus%202013.25.pdf

popovicvl

pre 11 godina

@Grtalica
Obuhvata.

Inace Ford se prvi put kupije sasvim slucajno. Pre 13. godina slucajno smo uzeli polovnog Forda, razvozali ga, pa drugog, treceg, cetvrtog, bice i peti ako bog da.

Ford prvenstveno gaji sportski dozivljaj jer je u osnovi proizvodjac koji je ulozio i dalje ulaze milijarde eura/dolara u automoto sport. U svakom takmicenju poseduje titule, Nascar, F1, WRC IRC, Indicar, Karting, WTCC...

neko

pre 11 godina

I meni se cini da novi model ima dosta manje mesta u kabini od starog. Takodje prethodni je imao gepek od 400 litara (sa malom rezervnom gumom) a ovaj 360 sto takodje nije zanemarljivo. Glavni problem sa prethodnim je ne bas sjajan izgled spolja i iznutra sto je sada mnogo mnogo bolje.

Dobro

pre 11 godina

Skup brate. Pa za 1500 vise cu da kupim Golf 7.
(Mix, 12. decembar 2012 09:35)
Neces. Pogledaj sta sve treba da doplatis kod 'golog' Golfa 7 da bi bio na nivou Focus-a. Ovaj Ford je odlican auto za normalnu cenu, a VW je precenjen na svim trzistima, pa i kod nas. Toliko bas nisu dobri, iskreno receno.
A o dizajnu, sto vec rekoh kad smo komentarisali Golf 7 sa 1.2 motorom, Golf 7 izgleda kao naduvani Polo. Uzasno neinventivan, sterilan i dosadan dizajn. Cudo jedno kako nista smelije ne mogu da zamisle i nacrtaju ovi dizajneri iz VW. Samo ono 'to play safe' i to ti je to.

Puno pozdrava iz zemlje lala, Uvek Vas

smrznut

pre 11 godina

odličan auto, za većinu srpske populacije neotvariv san.nadam se da je motor potentniji od 1,4tdci koji imam prilike da vozim. pohvalio bih sistem zatvaranja hladnjaka, privatno i službeno vozim dizelaša iz B segmenta i ovih dana se smrzavam u vožnji jer motori ne mogu da dostignu radnu temperaturu. što se tiče grejanja dizelaša,odlično je i rešenje toyote koja ima elektro grejač za bolje i brže grejanje kabine.

Dikh tu kava

pre 11 godina

Po meni, jedan od interesantnijih u klasi. Vozačka pozicija bezmalo perfektna, upravljanje odlično, duža putovanja (kažu) opuštena.. Eksterijer mi u startu nije uopšte legao, sad, kad ga vidim uživo, mogao bih da se pomirim da ga imam u vlasništvu. "Gađam" nešto slično na proleće. Ali svakako ne ovaj nivo i sa ovom cenom. Čak ne bih dao ove pare ni za Titanium sa ovom motorizacijom. Mislim da je skupo. Jednostavno, Mazda 3 Takumi CD 116 po meni je bolja ponuda: jeftinija, sa boljom opremom i boljom pouzdanošću. Ali je zato i 10-ak cm duža, što već gradsku funkcionalnost dovodi u pitanje.. i tako u krug.. ;)

Moron

pre 11 godina

Sedite u ceed u paketu opreme EX Maxx, pa ćete videti da su prednja sedišta focusa „udobna“ kao da su iz perioda srednjovekovne crkvene inkvizicije.
Inače, ovaj focus je pozadi jezivo tesan i sve je samo ne „porodičan“.
Za „osveženi“ 1.6 TDCI motor ne sumnjam da je OK, tj. da je bolji od starog, moment mu je bolji i raspoloživ u većem opsegu obrtaja nego kod starog, a i menjač deluje kako treba. Dakle, ono što je najbitniji deo kola jeste kako treba. A i nije skup.
Ali bih ga uzeo samo kao karavan, jer i sedan ima manu veoma loše pristupačnog gepeka

Dobro

pre 11 godina

Skup brate. Pa za 1500 vise cu da kupim Golf 7.
(Mix, 12. decembar 2012 09:35)
Neces. Pogledaj sta sve treba da doplatis kod 'golog' Golfa 7 da bi bio na nivou Focus-a. Ovaj Ford je odlican auto za normalnu cenu, a VW je precenjen na svim trzistima, pa i kod nas. Toliko bas nisu dobri, iskreno receno.
A o dizajnu, sto vec rekoh kad smo komentarisali Golf 7 sa 1.2 motorom, Golf 7 izgleda kao naduvani Polo. Uzasno neinventivan, sterilan i dosadan dizajn. Cudo jedno kako nista smelije ne mogu da zamisle i nacrtaju ovi dizajneri iz VW. Samo ono 'to play safe' i to ti je to.

Puno pozdrava iz zemlje lala, Uvek Vas

igor

pre 11 godina

Vlasnik sam Fokusa 2 1.6 TDCi iz 2008.godine,kupljen nov.
Reci cu sledece-odlican auto-90000km bez ijednog kvara,samo servis i plocice.
Potrosnja od 4.1L na Ibarskoj,do 6.5L u gradu,sa klimom.
Ide odlicno,iako ima (samo) 90KS. Odlican kvalitet izrade,lep i kvalitetan enterijer.
Vrlo udoban.Osecaj voznje najbolji u klasi,jer mu je balans šasije izuzetan,pa je kroz krivine nenadmasan.Nema zanosenja zadnjeg dela,ide tamo gde ga vodis.
Jedina boljka,je relativno cesto menjanje halogenih sijalica napred,mada sto su kvalitetnije ,to duze traju.
Neko rece da sedista nisu udobna-glupost,vrlo su dobra,nema zamerke.
Odrzavanje nije skupo.
Tako da verujem da je novi fokus jos bolji....siguran sam i da je mnogo,mnogo bolji izbor od preskupog i precenjenog,naduvanka Golfa 7.

popovicvl

pre 11 godina

@Grtalica
Obuhvata.

Inace Ford se prvi put kupije sasvim slucajno. Pre 13. godina slucajno smo uzeli polovnog Forda, razvozali ga, pa drugog, treceg, cetvrtog, bice i peti ako bog da.

Ford prvenstveno gaji sportski dozivljaj jer je u osnovi proizvodjac koji je ulozio i dalje ulaze milijarde eura/dolara u automoto sport. U svakom takmicenju poseduje titule, Nascar, F1, WRC IRC, Indicar, Karting, WTCC...

Dikh tu kava

pre 11 godina

Po meni, jedan od interesantnijih u klasi. Vozačka pozicija bezmalo perfektna, upravljanje odlično, duža putovanja (kažu) opuštena.. Eksterijer mi u startu nije uopšte legao, sad, kad ga vidim uživo, mogao bih da se pomirim da ga imam u vlasništvu. "Gađam" nešto slično na proleće. Ali svakako ne ovaj nivo i sa ovom cenom. Čak ne bih dao ove pare ni za Titanium sa ovom motorizacijom. Mislim da je skupo. Jednostavno, Mazda 3 Takumi CD 116 po meni je bolja ponuda: jeftinija, sa boljom opremom i boljom pouzdanošću. Ali je zato i 10-ak cm duža, što već gradsku funkcionalnost dovodi u pitanje.. i tako u krug.. ;)

smrznut

pre 11 godina

odličan auto, za većinu srpske populacije neotvariv san.nadam se da je motor potentniji od 1,4tdci koji imam prilike da vozim. pohvalio bih sistem zatvaranja hladnjaka, privatno i službeno vozim dizelaša iz B segmenta i ovih dana se smrzavam u vožnji jer motori ne mogu da dostignu radnu temperaturu. što se tiče grejanja dizelaša,odlično je i rešenje toyote koja ima elektro grejač za bolje i brže grejanje kabine.

dzigi

pre 11 godina

Slabiji motor (za 20ks) i opuštena vožnja ne idu u jednoj rečenici. Jer pri preticanju ili na uzbrdici mora uvek stepen niže, a onda da se vodi računa o broju obrtaja, tu je i veća buka, pa veća potrošnja... Nema tu ništa opušteno.

Moron

pre 11 godina

Sedite u ceed u paketu opreme EX Maxx, pa ćete videti da su prednja sedišta focusa „udobna“ kao da su iz perioda srednjovekovne crkvene inkvizicije.
Inače, ovaj focus je pozadi jezivo tesan i sve je samo ne „porodičan“.
Za „osveženi“ 1.6 TDCI motor ne sumnjam da je OK, tj. da je bolji od starog, moment mu je bolji i raspoloživ u većem opsegu obrtaja nego kod starog, a i menjač deluje kako treba. Dakle, ono što je najbitniji deo kola jeste kako treba. A i nije skup.
Ali bih ga uzeo samo kao karavan, jer i sedan ima manu veoma loše pristupačnog gepeka

igor

pre 11 godina

@mile
Kako Ford nije nista osvojio u F1,kada je u Shumi 1993-4 osvojio F1 sampionat sa Beneton Ford Cosworth bolidom???ford cosworth V10 motor je u pitanju.

pony

pre 11 godina

nikad ne bih ni pomislio da ce ford da preuzme kompletnu tablu sa sve centralnom konzolom od hyundai-a... satovi, ventilacija rasporred dugmica, taj romboidni oblik, komande za air condition sve je ppotpuno identichno!

Bojan

pre 11 godina

Vozim zadnjih godinu dana upravo predstavljeni model Fokusa sa 1.6TDCI motorom od 115KS i preso sam oko 65.000km (u ovlascenom servisu kazu da nema ovog tipa auta sa vecom kilometazom trenutno u Srbiji).Moram da priznam da je ovaj Fokus ima i prednosti ali ima i mana (pre njega 4 godine sam vozio Fokus druge generacije 1.6TDCI 90ks koji je bio ok). Moji utisci su otprilike ovakvi: Unutrasnjost je je lepa, osvetljenje table odlicno, pristupacne komande, menjac je savrsen, s tim da fali malo mesta kad sednu 4 odrasle osobe, smerovoi uduvanja vazduha nisu dobro projektovani (ima dosta mrtvih "uglova" prema kojim nemoze se usmeriti ventilacija). Motor, iako ima 115ks po meni previse trom (imam utisak da je predhodni bio startniji) a sto se potrosnje tiče zaboravite katalog, ako uspe da sidje ispod 6l/100km u pretezno otvorenoj voznji, svaka cast. Start-Stop je po meni nepotreban, nema ustede. Sto se buke tice voznja do 150 je prijatna vec preko postaje bucan. Izbegavajte senzore za ukljucivanje brisaca...uzas. Gore sam vec napomenuo da ima lepu tablu ali i problem, leti zbog ogromne šoferke i velike crne table koja se usija od sunca nije bas prijatna voznja, klima ok radi ali imas utisak da sedis pored kvarcne peci...Generalno je ok auto....

Grtalica

pre 11 godina

Naravno da ambiente oprema za 11900e ne obuhvata klima uredjaj, proverite pre komentarisanja:
http://www.ford.rs/pdf/Focus%202013.25.pdf

Bojan

pre 11 godina

Zadnji dio mi se ne svidja, previse amerikanizovan. Instrument tabla mi je nekako neukusno dizajnirana. Koliko vidim moj civic star 5 godina i dalje je bolji izbor od ovoga.

neko

pre 11 godina

I meni se cini da novi model ima dosta manje mesta u kabini od starog. Takodje prethodni je imao gepek od 400 litara (sa malom rezervnom gumom) a ovaj 360 sto takodje nije zanemarljivo. Glavni problem sa prethodnim je ne bas sjajan izgled spolja i iznutra sto je sada mnogo mnogo bolje.

dobar dobar

pre 11 godina

Uspeo sam samo da sednem za volan novog Focusa i svidja mi se pozicija za volanom kao i "duboka" tabla.Diesel motori 1.5,1,6 i 1,7 su iz mog istustva prava mera za nas vecine vozaca,mali potrosaci,zadovoljavajuce perfomanse, skromna registracija i ne jeftino ali prihvatljivo odrzavanje

Aleksandar

pre 11 godina

@Invisible Resident
Genijalno... Ne znam da li si placen za ovakav komentar, jer toliko si ubedljiv, da bi te ja postavio za regionalnog brend menadzera... U dve prostoprosirene recenice si mi "razbio" sve iluzije o Fordu i sad ozbiljno razmisljam da prodam svog Focusa, posle 10 godina...

Bob

pre 11 godina

@pony
a da pogledas armaturu od Forda Fieste koja je starija od tog tvog hjundaia ix35 pa da onda kazemo koju ?
@Mile
ma ne Fordi nije niko i nista u F1 samo skoro svi svetski naslovi iz 60/70/pocetak 80 tih (osim oni od ferarrija) su od legendarnog Ford Coshword V8 name u to doba je 90% momcadi koristilo Ford motore

Igor

pre 11 godina

Vlasnik sam Ford focusa iz 2001. godine sa 1.8 tddi motorom. Obzirom da servisiram auto u Grand motors imao sam prilike da sedim u novom focusu. Iskreno, stvarno je odličan osećaj sedeti u njemu, položaj vozača je perfektan, sedišta su vrlo udobna, menjač savršen. Oblik i pogled na retrovizore mi se nije mnogo dopao (ne volim taj oblik retrovizora) ali ok. Obzirom da je moj focus odlično upravljiv auto, verujem da je ta tradicija nastavljena i u ovoj generaciji focusa. Zadnji deo ove karoserije mi se ne dopada previše, mnogo su lepše sedan a posebno karavan verzije. Sigurno bih kupio ovaj auto jer mislim da je u klasi jedan od najboljih.

Bler

pre 11 godina

Neverovatno, ford je uspeo da napravi verovatno najruzniji automobil klase, treba im cestitati. Sta uradise, ne znam, ali ovo pozadi lici na kia rio napr od pre 8 godina, zaista uzas. Sledece god uzimam kola ali to nece biti ovaj.

Invisible Resident

pre 11 godina

Izgleda da na lageru ima vozila iz 2011. pa se sada plaćaju oglasi ne bi li se šta prodalo. Ovaj model Fokusa je dizajnerski promašaj. Gori je čak i od prethodnog modela koji je bio prilično "neutralan". Očajan dizajn uparen sa Pežoovim dizel motorom (sa bezbroj "recall-ova")nije ono što se očekuje od Forda. Ne želim da razbijam iluzije, ali ovaj automobil uopšte nije jeftin za održavanje. Cene delova su daleko iznad cena nekih drugih proizvođača. Sve u svemu, totalni promašaj.

opet ja

pre 11 godina

Zadnji deo je očajan, pogotovo mačje oko izvučeno sa strane skoro do vrata??!!
Ne razumem da se toliko ide u različitost pa da se prave takvi dizajnerski promašaji?!
Sa tolikim gepekom nikako ne može da bude porodičan auto, može samo da glumi tu ulogu.

mile

pre 11 godina

@popovicvl,
Ford nikada nije osvajao nista u F1,mislim da je ucestvovao samo u jednoj sezoni pre 50 god.Isto vazi i za WTCC.U moto sportu su uspesni u reliju,za karting ne znam.

pony

pre 11 godina

@bob stvarno! kad je izašao ix35? oćeš da kazes da je ovaj ford star 2 godine već? i nisam mislio ništa loše time, čak šta više, samo podižu cenu koreancima i odaju im priznanje za dobro obavljen posao...

Invisible Resident

pre 11 godina

Izgleda da na lageru ima vozila iz 2011. pa se sada plaćaju oglasi ne bi li se šta prodalo. Ovaj model Fokusa je dizajnerski promašaj. Gori je čak i od prethodnog modela koji je bio prilično "neutralan". Očajan dizajn uparen sa Pežoovim dizel motorom (sa bezbroj "recall-ova")nije ono što se očekuje od Forda. Ne želim da razbijam iluzije, ali ovaj automobil uopšte nije jeftin za održavanje. Cene delova su daleko iznad cena nekih drugih proizvođača. Sve u svemu, totalni promašaj.

pony

pre 11 godina

nikad ne bih ni pomislio da ce ford da preuzme kompletnu tablu sa sve centralnom konzolom od hyundai-a... satovi, ventilacija rasporred dugmica, taj romboidni oblik, komande za air condition sve je ppotpuno identichno!

Bler

pre 11 godina

Neverovatno, ford je uspeo da napravi verovatno najruzniji automobil klase, treba im cestitati. Sta uradise, ne znam, ali ovo pozadi lici na kia rio napr od pre 8 godina, zaista uzas. Sledece god uzimam kola ali to nece biti ovaj.

Moron

pre 11 godina

Sedite u ceed u paketu opreme EX Maxx, pa ćete videti da su prednja sedišta focusa „udobna“ kao da su iz perioda srednjovekovne crkvene inkvizicije.
Inače, ovaj focus je pozadi jezivo tesan i sve je samo ne „porodičan“.
Za „osveženi“ 1.6 TDCI motor ne sumnjam da je OK, tj. da je bolji od starog, moment mu je bolji i raspoloživ u većem opsegu obrtaja nego kod starog, a i menjač deluje kako treba. Dakle, ono što je najbitniji deo kola jeste kako treba. A i nije skup.
Ali bih ga uzeo samo kao karavan, jer i sedan ima manu veoma loše pristupačnog gepeka

mile

pre 11 godina

@popovicvl,
Ford nikada nije osvajao nista u F1,mislim da je ucestvovao samo u jednoj sezoni pre 50 god.Isto vazi i za WTCC.U moto sportu su uspesni u reliju,za karting ne znam.

Bojan

pre 11 godina

Zadnji dio mi se ne svidja, previse amerikanizovan. Instrument tabla mi je nekako neukusno dizajnirana. Koliko vidim moj civic star 5 godina i dalje je bolji izbor od ovoga.

opet ja

pre 11 godina

Zadnji deo je očajan, pogotovo mačje oko izvučeno sa strane skoro do vrata??!!
Ne razumem da se toliko ide u različitost pa da se prave takvi dizajnerski promašaji?!
Sa tolikim gepekom nikako ne može da bude porodičan auto, može samo da glumi tu ulogu.

Dobro

pre 11 godina

Skup brate. Pa za 1500 vise cu da kupim Golf 7.
(Mix, 12. decembar 2012 09:35)
Neces. Pogledaj sta sve treba da doplatis kod 'golog' Golfa 7 da bi bio na nivou Focus-a. Ovaj Ford je odlican auto za normalnu cenu, a VW je precenjen na svim trzistima, pa i kod nas. Toliko bas nisu dobri, iskreno receno.
A o dizajnu, sto vec rekoh kad smo komentarisali Golf 7 sa 1.2 motorom, Golf 7 izgleda kao naduvani Polo. Uzasno neinventivan, sterilan i dosadan dizajn. Cudo jedno kako nista smelije ne mogu da zamisle i nacrtaju ovi dizajneri iz VW. Samo ono 'to play safe' i to ti je to.

Puno pozdrava iz zemlje lala, Uvek Vas

neko

pre 11 godina

I meni se cini da novi model ima dosta manje mesta u kabini od starog. Takodje prethodni je imao gepek od 400 litara (sa malom rezervnom gumom) a ovaj 360 sto takodje nije zanemarljivo. Glavni problem sa prethodnim je ne bas sjajan izgled spolja i iznutra sto je sada mnogo mnogo bolje.

popovicvl

pre 11 godina

@Grtalica
Obuhvata.

Inace Ford se prvi put kupije sasvim slucajno. Pre 13. godina slucajno smo uzeli polovnog Forda, razvozali ga, pa drugog, treceg, cetvrtog, bice i peti ako bog da.

Ford prvenstveno gaji sportski dozivljaj jer je u osnovi proizvodjac koji je ulozio i dalje ulaze milijarde eura/dolara u automoto sport. U svakom takmicenju poseduje titule, Nascar, F1, WRC IRC, Indicar, Karting, WTCC...

dzigi

pre 11 godina

Slabiji motor (za 20ks) i opuštena vožnja ne idu u jednoj rečenici. Jer pri preticanju ili na uzbrdici mora uvek stepen niže, a onda da se vodi računa o broju obrtaja, tu je i veća buka, pa veća potrošnja... Nema tu ništa opušteno.

igor

pre 11 godina

Vlasnik sam Fokusa 2 1.6 TDCi iz 2008.godine,kupljen nov.
Reci cu sledece-odlican auto-90000km bez ijednog kvara,samo servis i plocice.
Potrosnja od 4.1L na Ibarskoj,do 6.5L u gradu,sa klimom.
Ide odlicno,iako ima (samo) 90KS. Odlican kvalitet izrade,lep i kvalitetan enterijer.
Vrlo udoban.Osecaj voznje najbolji u klasi,jer mu je balans šasije izuzetan,pa je kroz krivine nenadmasan.Nema zanosenja zadnjeg dela,ide tamo gde ga vodis.
Jedina boljka,je relativno cesto menjanje halogenih sijalica napred,mada sto su kvalitetnije ,to duze traju.
Neko rece da sedista nisu udobna-glupost,vrlo su dobra,nema zamerke.
Odrzavanje nije skupo.
Tako da verujem da je novi fokus jos bolji....siguran sam i da je mnogo,mnogo bolji izbor od preskupog i precenjenog,naduvanka Golfa 7.

Dikh tu kava

pre 11 godina

Po meni, jedan od interesantnijih u klasi. Vozačka pozicija bezmalo perfektna, upravljanje odlično, duža putovanja (kažu) opuštena.. Eksterijer mi u startu nije uopšte legao, sad, kad ga vidim uživo, mogao bih da se pomirim da ga imam u vlasništvu. "Gađam" nešto slično na proleće. Ali svakako ne ovaj nivo i sa ovom cenom. Čak ne bih dao ove pare ni za Titanium sa ovom motorizacijom. Mislim da je skupo. Jednostavno, Mazda 3 Takumi CD 116 po meni je bolja ponuda: jeftinija, sa boljom opremom i boljom pouzdanošću. Ali je zato i 10-ak cm duža, što već gradsku funkcionalnost dovodi u pitanje.. i tako u krug.. ;)

Bob

pre 11 godina

@pony
a da pogledas armaturu od Forda Fieste koja je starija od tog tvog hjundaia ix35 pa da onda kazemo koju ?
@Mile
ma ne Fordi nije niko i nista u F1 samo skoro svi svetski naslovi iz 60/70/pocetak 80 tih (osim oni od ferarrija) su od legendarnog Ford Coshword V8 name u to doba je 90% momcadi koristilo Ford motore

Bojan

pre 11 godina

Vozim zadnjih godinu dana upravo predstavljeni model Fokusa sa 1.6TDCI motorom od 115KS i preso sam oko 65.000km (u ovlascenom servisu kazu da nema ovog tipa auta sa vecom kilometazom trenutno u Srbiji).Moram da priznam da je ovaj Fokus ima i prednosti ali ima i mana (pre njega 4 godine sam vozio Fokus druge generacije 1.6TDCI 90ks koji je bio ok). Moji utisci su otprilike ovakvi: Unutrasnjost je je lepa, osvetljenje table odlicno, pristupacne komande, menjac je savrsen, s tim da fali malo mesta kad sednu 4 odrasle osobe, smerovoi uduvanja vazduha nisu dobro projektovani (ima dosta mrtvih "uglova" prema kojim nemoze se usmeriti ventilacija). Motor, iako ima 115ks po meni previse trom (imam utisak da je predhodni bio startniji) a sto se potrosnje tiče zaboravite katalog, ako uspe da sidje ispod 6l/100km u pretezno otvorenoj voznji, svaka cast. Start-Stop je po meni nepotreban, nema ustede. Sto se buke tice voznja do 150 je prijatna vec preko postaje bucan. Izbegavajte senzore za ukljucivanje brisaca...uzas. Gore sam vec napomenuo da ima lepu tablu ali i problem, leti zbog ogromne šoferke i velike crne table koja se usija od sunca nije bas prijatna voznja, klima ok radi ali imas utisak da sedis pored kvarcne peci...Generalno je ok auto....

pony

pre 11 godina

@bob stvarno! kad je izašao ix35? oćeš da kazes da je ovaj ford star 2 godine već? i nisam mislio ništa loše time, čak šta više, samo podižu cenu koreancima i odaju im priznanje za dobro obavljen posao...

Grtalica

pre 11 godina

Naravno da ambiente oprema za 11900e ne obuhvata klima uredjaj, proverite pre komentarisanja:
http://www.ford.rs/pdf/Focus%202013.25.pdf

smrznut

pre 11 godina

odličan auto, za većinu srpske populacije neotvariv san.nadam se da je motor potentniji od 1,4tdci koji imam prilike da vozim. pohvalio bih sistem zatvaranja hladnjaka, privatno i službeno vozim dizelaša iz B segmenta i ovih dana se smrzavam u vožnji jer motori ne mogu da dostignu radnu temperaturu. što se tiče grejanja dizelaša,odlično je i rešenje toyote koja ima elektro grejač za bolje i brže grejanje kabine.

igor

pre 11 godina

@mile
Kako Ford nije nista osvojio u F1,kada je u Shumi 1993-4 osvojio F1 sampionat sa Beneton Ford Cosworth bolidom???ford cosworth V10 motor je u pitanju.

Aleksandar

pre 11 godina

@Invisible Resident
Genijalno... Ne znam da li si placen za ovakav komentar, jer toliko si ubedljiv, da bi te ja postavio za regionalnog brend menadzera... U dve prostoprosirene recenice si mi "razbio" sve iluzije o Fordu i sad ozbiljno razmisljam da prodam svog Focusa, posle 10 godina...

Igor

pre 11 godina

Vlasnik sam Ford focusa iz 2001. godine sa 1.8 tddi motorom. Obzirom da servisiram auto u Grand motors imao sam prilike da sedim u novom focusu. Iskreno, stvarno je odličan osećaj sedeti u njemu, položaj vozača je perfektan, sedišta su vrlo udobna, menjač savršen. Oblik i pogled na retrovizore mi se nije mnogo dopao (ne volim taj oblik retrovizora) ali ok. Obzirom da je moj focus odlično upravljiv auto, verujem da je ta tradicija nastavljena i u ovoj generaciji focusa. Zadnji deo ove karoserije mi se ne dopada previše, mnogo su lepše sedan a posebno karavan verzije. Sigurno bih kupio ovaj auto jer mislim da je u klasi jedan od najboljih.

dobar dobar

pre 11 godina

Uspeo sam samo da sednem za volan novog Focusa i svidja mi se pozicija za volanom kao i "duboka" tabla.Diesel motori 1.5,1,6 i 1,7 su iz mog istustva prava mera za nas vecine vozaca,mali potrosaci,zadovoljavajuce perfomanse, skromna registracija i ne jeftino ali prihvatljivo odrzavanje