Četvrtak, 18.10.2012.

10:00

KIA Rio Sport Sedan 1.25 EX

Izvor: B92

KIA Rio Sport Sedan 1.25 EX IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

Dejan

pre 11 godina

Овај избор мотора носи неке недоумице. Поента је по мени у стилу вожње. Са тим мотором 1.25 је све подређено максималној штедњи те од њега не можете очекивати чуда. Помирите се са чињеницом да сте корњача на путу. Моја искуства са оваквим мотором су негативна. Возио сам слично возило - Фиесту са тим слабашним мотором 1.25л а такође сам возио и те исте Фиесте 1.4л и 1.6л (сва возила су била рент а кар) . Оно што сам ја приметио је да сам са тим 1.25л мотором трошио значајно више горива него са 1.4 и 1.6 јер мојим начином вожње сам тај моторчић стално гурао у високе обртаје а то је и повећавало његову потрошњу (са 1.6 сам једва додиривао папучицу гаса да бих постигао исти ефекат). Јер једноставно тај мотор не може да потера толику масу на задовољавајући начин (бар онако како ја то мислим), мучи се и мотор и ауто и возач. Једоставно није оптималан однос масе и кубикаже тј мотор је мали за ту "шкољку" и ту је крај. Нисам пробао овај ауто али мислим да би прича била слична.

Srdjan

pre 11 godina

Privatno vozim Polo poslednje generacije, a na odmoru sa kog sam se upravo vratio, vozio sam godinu dana staru kia rio. Oba automobila su benzinci.
Čitam ovaj forum i nikako ne mogu da shvatim da ljudi hvale kiu. Nisam imao negativno mišljenje o tom proizvođaču automobila dok nisam seo u njega i prešao oko 400km raznovrsne vožnje. Kia je prevara veka i trudicu se svim silama da ljude odgovorim da od kupovine te marke automobila.

opet ja

pre 11 godina

@Sasha
http://www.autoevolution.com/engine/volkswagen-golf-vi-5-doors-2012-12-tsi-bluemotion-86-hp.html

Ovde za Golf VII 1.2 piše da je prazan težak 1205 kg??!!
Možda su pogrešili...
Elem, opet sve pohvale za ovaj autić. Neko napisa da je prednji deo prekratak?!
Ne vidim zašto je to loše jer to je deo automobila koji i treba da bude što kraći jer je neupotrebljiv. U ovo ne ubrajam različitke estetske doživljaje svakog od nas.

Teodosije III

pre 11 godina

Ima ga moj sin. Platio ga je proletos 10390€ u beloj boji. Ja sam ga vozio pomalo. Jako lepo ide, samo fali mu snage uzbrdo. BG-NS 5 l/100km. Rupa dodje odlicno za odlaganje mobilnog.

Profa !!!

pre 11 godina

Nesrazmerno mala njuska u odnosu na guzu ,sem toga skidam kapu kosookima ali hecbek je lepsi(A CEED SANJAM NARAVNO kao i vi obicni verovatno)!

vm

pre 11 godina

fluence je po cenovniku od 1.okt skuplji od ovog Ria za 2k EUR. a bez ukupno 13k plus nesto malo ne mozes dobiti fluence sa ESPom.

Na kraju se svodi hoces li veci auto (sa jačim motorom) sa manjom garancijom ili manji auto sa većom garancijom.

Dejan L

pre 11 godina

Sa ovom opremom novi Logan bi koštao 11.000.
Proverite i sami! Osnovni Logan 2 predstavljen u Parizu koštaće u Srbiji 8.500€. Kada mu se dodaju klima (+850€), ESP (+250€), centralna brava (+200€), Maglenke (+150€), radio/cd/usb (+200€), 6 vazdušnih jastuka (tj. još 2 jastuka = +400€), centralna brava i daljinski ključ (+500€), šta drugo reći, nego KUPITI RIO SEDAN? I plus kod Logana nema ni kao opcija HILL HOLDER, a gepek je go lim, dok je RIO bolji i svemu pogotovo u tapacirima i finoj plastici.

igor

pre 11 godina

Rio sa 1.25 motorom SPORT? ma nema on veze sa sportom...taj motor je uvreda za taj naziv.To se zove budzetski auto.
Vozio sam 3 godine Rio 1.5 CRDi (110ks,250Nm,190kmh),e taj auto je bio SPORT!...drao sam VWagene TDI samo tako,a trosio je 6l u gradu...

Noblice noblice

pre 11 godina

Mislim da je komentar o rupi za odlaganje Jafa keksa odličan :) A i sam prostor mi se dopada jer uvek treba negde staviti mobilni telefon, žvake ili ključeve od stana na brzinu. Novi automobili nemaju više otvorenu policu ispred suvozača, valjda zbog toga što bi u slučaju sudara ti predmeti bili ispaljeni vazdušnim jastukom pravo u lice. Zato su ove police i otvori prava stvar.

Marko

pre 11 godina

Ako se na sve doda cuvena garancija na7god/150k, ova cena je i vise nego pristojna uz navedenu opremu. Cini mi se da je ovo nova era automobila B klase. sto se mene tice kupljeno :)

zeljko

pre 11 godina

Izjava da Sedan varijante nikada nisu bile popularne u Zapadnoj Evropi je totalno pogresna. naime moda petih vrata je dosla sa prvom naftnom krizom i recesijom u evropi koja je do tada imala reponje, trozapreminske automobile kao standard. drugo nije tacno da su isti popularni samo u zemljama u razvoju. jedino ako cemo Severnu Ameriku svrstati u zemlje u razvoju. ovde tek poslednjih par godina dolazi do pojave da automobili sa petim vratima polako osvajaju trziste ali jos uvek trozapreminski automobili prednjace. japanci i kriza cine svoje ali ne tako dramaticno kao u Evropi.

Maki

pre 11 godina

Imam i20 sa ovim istim motorom i mogu vam reći - fantazija kako je elastičan ! Imam i auto sa 160 ks ali ovaj mali agregat me svaki put oduševi!
Na otvorenom 4,5 litara sa klimom 5-5,5! Po gradu je 7-8 L opet zavisi kakav grad i dal je klima uključena
Tvrd i izuzetno dobro prati neravnine, kada su malo veće a on poskoči i odmah uhvati pravac bez greške. Sve u svemu, POJEŠĆE wagen, opel i ostale!

Coa

pre 11 godina

Seat Cordoba -druga genetacija (2008.) je po meni najlepsi primer pretvaranja hecbeka u limuzinu u ovoj klasi.. konkretno, kad je dizajn u pitanju ..

Mirko

pre 11 godina

Sedeo sam u ovom autu i sve mi je prihvatljivo, samo mi se, suprotno autoru ovog teksta, učinilo da je mesta na zadnjoj klupi - premalo?

Vlada

pre 11 godina

Meni nikako nije jasno sto se neke stvari ne zovu pravim imenom. Prvo i osnovno, auto je B segment i ne moze se porediti sa Fluenceom koji je segment iznad (C).
Sledece, ko ima i malo znanja o automobilima, shvatice da je auto duzine od 4.36 metara sa 1029 kg danas smesno lak. To dovoljno govori o kvalitetu izrade, o cemu svedoce brojni primeri konkurencije iz B segmenta sa duzinom od oko 4 metra (hatchback) koji imaju po 100-150 kg viska. I auto iz koga je izvedena ova limuzinska kreatura, Rio sa identicnim motorom i duzinom od 4.045 m ima tezinu od 1.155 kg pa sve do 1.276 kg.. Voleo bih da malo oni koji hvale ovako malu masu porazmisle o tome gde su otisli ti kilogrami.. Moja prva asocijacija je bezbednost.. Konkurenciju za ovaj auto trazite u Aveu sedan, taman su par, ne zna se koji je gori.. 1.2 sa 85 i Aveo sa 72 ks, ovaj potonji se vuce kao prebijena macka po putu, i to poslednja generacija.
Voleo bih kada bi jednom auto novinari napisali neki test objektivno, a ne hvalospeve iz nekih poslovno-rodjackih razloga.. Siguran sam da cete ovaj tekst skratiti, pogotovo ovaj deo za novinare, ali to je vec stvar "uredjivacke" politike i reklama, zakupljenog prostora i naravno sujete.

Macak

pre 11 godina

Odličan za te novce.
Svaka čast za ovu marku koju sam do skoro mrzio.
Ne znam što ima da se zamjeri za ovu cijenu.
Fluence skuplji 1000€, Astra 2000€.... I tako u nedogled.
Ako nećete mnogo para da dajete ovo je više nego dobro.

opet ja

pre 11 godina

Ono što mi je privuklo pažnju je mala masa od svega 1030 kg, to obećava solidna ubrzanja i lepu vožnju kroz krivine. Zato i može da ide sa slabijim motorom, mada konjića naravno nikad dosta...
Sve u svemu solidan i upotrebljiv auto.

Sparky

pre 11 godina

Kao vlasnik ovog auta sa ovim motorom i u ovoj opremi mogu da kazem da je auto sasvim zadovoljavajuci, potrosnja u gradu letos na +40 sa klimom ukljucenom sve vreme bila je 8l/100km dok je sada sa spoljsnjom temperaturom oko 25 i bez klime bez problema 7litara u gradu, podaci za potrosnju na otvorenom i kombinovana voznja se slazu sa mojim iskustvom. Prostora ima sasvim dovoljno, ogibljenje je malo mekse nije kao na pro'ceedu recimo koje je tvrdje. Sasvim lepo podnosi i 140km/h na autoputu a i vise od toga. Mada ako neko sada kupuje preporucio bih 1.4 motor uz koji ide menjac sa 6 brzina, ovaj na 1.25 je 5-brzinski i mogu reci da sam razocaran menjacem i sklopom kvacila, konstantno se cuju zvuci pri promeni brzine a i zapinje kada teba u rikverc da se ubaci. To mu je jedina ali bitna mana za sada. Sve ostalo motor , ogibljenje, elektronika je savrseno. Ima i prikljucak za ipod sto je vrlo zgodna stvar za slusanje muzike, nema vise potebe za narezivanjem diskova, takodje zgodna stvar je i da se prtljaznik otvara daljinski. Inace cena je do skoro bila 10 190eura tako da mi nije jasno odakle sada cena od 10740eura

Buon

pre 11 godina

Pogledao sam malo i zvanican sajt i sve mi se vise svidja. Neko je ovde uporedio Reno Fluence i Rija, i ja sam to odmah uradio i slazem se sa komentatorom. Mislim da su Rio i Fleunca dva modela koji najvise odgovaraju odnosu kvalitet - ok cena.

Bojan

pre 11 godina

Zadnji kraj je ipak ruzno sklepan.
Malo mi je nevjerovatno da trosi samo 6l u gradu, rekao bih da je pribliznija cifra 8-9.
Inace gledajuci cijenu i opremu sasvim solidna kupovina.

Ljubimac Francuza

pre 11 godina

Reno Fluence tačno 1000 evra skuplji ali ima i tempomat za te pare i motor od 100 konja. Mislim da se danas u Srbiji za oko 11000 evra mogu kupiti zaista dobri novi automobili o čemu smo pre 10 godina mogli samo da sanjamo.

maxy

pre 11 godina

Ako je cena navedena u tekstu stvarna, tj. ima vozila na lageru ili se mogu poručiti u ovom nivou opreme po ovoj ceni, onda je ovo verovatno najbolja kupovina na našem tržištu u ovom segmentu.

Ljubimac Francuza

pre 11 godina

Reno Fluence tačno 1000 evra skuplji ali ima i tempomat za te pare i motor od 100 konja. Mislim da se danas u Srbiji za oko 11000 evra mogu kupiti zaista dobri novi automobili o čemu smo pre 10 godina mogli samo da sanjamo.

maxy

pre 11 godina

Ako je cena navedena u tekstu stvarna, tj. ima vozila na lageru ili se mogu poručiti u ovom nivou opreme po ovoj ceni, onda je ovo verovatno najbolja kupovina na našem tržištu u ovom segmentu.

Sparky

pre 11 godina

Kao vlasnik ovog auta sa ovim motorom i u ovoj opremi mogu da kazem da je auto sasvim zadovoljavajuci, potrosnja u gradu letos na +40 sa klimom ukljucenom sve vreme bila je 8l/100km dok je sada sa spoljsnjom temperaturom oko 25 i bez klime bez problema 7litara u gradu, podaci za potrosnju na otvorenom i kombinovana voznja se slazu sa mojim iskustvom. Prostora ima sasvim dovoljno, ogibljenje je malo mekse nije kao na pro'ceedu recimo koje je tvrdje. Sasvim lepo podnosi i 140km/h na autoputu a i vise od toga. Mada ako neko sada kupuje preporucio bih 1.4 motor uz koji ide menjac sa 6 brzina, ovaj na 1.25 je 5-brzinski i mogu reci da sam razocaran menjacem i sklopom kvacila, konstantno se cuju zvuci pri promeni brzine a i zapinje kada teba u rikverc da se ubaci. To mu je jedina ali bitna mana za sada. Sve ostalo motor , ogibljenje, elektronika je savrseno. Ima i prikljucak za ipod sto je vrlo zgodna stvar za slusanje muzike, nema vise potebe za narezivanjem diskova, takodje zgodna stvar je i da se prtljaznik otvara daljinski. Inace cena je do skoro bila 10 190eura tako da mi nije jasno odakle sada cena od 10740eura

Macak

pre 11 godina

Odličan za te novce.
Svaka čast za ovu marku koju sam do skoro mrzio.
Ne znam što ima da se zamjeri za ovu cijenu.
Fluence skuplji 1000€, Astra 2000€.... I tako u nedogled.
Ako nećete mnogo para da dajete ovo je više nego dobro.

Maki

pre 11 godina

Imam i20 sa ovim istim motorom i mogu vam reći - fantazija kako je elastičan ! Imam i auto sa 160 ks ali ovaj mali agregat me svaki put oduševi!
Na otvorenom 4,5 litara sa klimom 5-5,5! Po gradu je 7-8 L opet zavisi kakav grad i dal je klima uključena
Tvrd i izuzetno dobro prati neravnine, kada su malo veće a on poskoči i odmah uhvati pravac bez greške. Sve u svemu, POJEŠĆE wagen, opel i ostale!

Marko

pre 11 godina

Ako se na sve doda cuvena garancija na7god/150k, ova cena je i vise nego pristojna uz navedenu opremu. Cini mi se da je ovo nova era automobila B klase. sto se mene tice kupljeno :)

opet ja

pre 11 godina

Ono što mi je privuklo pažnju je mala masa od svega 1030 kg, to obećava solidna ubrzanja i lepu vožnju kroz krivine. Zato i može da ide sa slabijim motorom, mada konjića naravno nikad dosta...
Sve u svemu solidan i upotrebljiv auto.

Dejan L

pre 11 godina

Sa ovom opremom novi Logan bi koštao 11.000.
Proverite i sami! Osnovni Logan 2 predstavljen u Parizu koštaće u Srbiji 8.500€. Kada mu se dodaju klima (+850€), ESP (+250€), centralna brava (+200€), Maglenke (+150€), radio/cd/usb (+200€), 6 vazdušnih jastuka (tj. još 2 jastuka = +400€), centralna brava i daljinski ključ (+500€), šta drugo reći, nego KUPITI RIO SEDAN? I plus kod Logana nema ni kao opcija HILL HOLDER, a gepek je go lim, dok je RIO bolji i svemu pogotovo u tapacirima i finoj plastici.

Buon

pre 11 godina

Pogledao sam malo i zvanican sajt i sve mi se vise svidja. Neko je ovde uporedio Reno Fluence i Rija, i ja sam to odmah uradio i slazem se sa komentatorom. Mislim da su Rio i Fleunca dva modela koji najvise odgovaraju odnosu kvalitet - ok cena.

Noblice noblice

pre 11 godina

Mislim da je komentar o rupi za odlaganje Jafa keksa odličan :) A i sam prostor mi se dopada jer uvek treba negde staviti mobilni telefon, žvake ili ključeve od stana na brzinu. Novi automobili nemaju više otvorenu policu ispred suvozača, valjda zbog toga što bi u slučaju sudara ti predmeti bili ispaljeni vazdušnim jastukom pravo u lice. Zato su ove police i otvori prava stvar.

igor

pre 11 godina

Rio sa 1.25 motorom SPORT? ma nema on veze sa sportom...taj motor je uvreda za taj naziv.To se zove budzetski auto.
Vozio sam 3 godine Rio 1.5 CRDi (110ks,250Nm,190kmh),e taj auto je bio SPORT!...drao sam VWagene TDI samo tako,a trosio je 6l u gradu...

Teodosije III

pre 11 godina

Ima ga moj sin. Platio ga je proletos 10390€ u beloj boji. Ja sam ga vozio pomalo. Jako lepo ide, samo fali mu snage uzbrdo. BG-NS 5 l/100km. Rupa dodje odlicno za odlaganje mobilnog.

Bojan

pre 11 godina

Zadnji kraj je ipak ruzno sklepan.
Malo mi je nevjerovatno da trosi samo 6l u gradu, rekao bih da je pribliznija cifra 8-9.
Inace gledajuci cijenu i opremu sasvim solidna kupovina.

Mirko

pre 11 godina

Sedeo sam u ovom autu i sve mi je prihvatljivo, samo mi se, suprotno autoru ovog teksta, učinilo da je mesta na zadnjoj klupi - premalo?

Vlada

pre 11 godina

Meni nikako nije jasno sto se neke stvari ne zovu pravim imenom. Prvo i osnovno, auto je B segment i ne moze se porediti sa Fluenceom koji je segment iznad (C).
Sledece, ko ima i malo znanja o automobilima, shvatice da je auto duzine od 4.36 metara sa 1029 kg danas smesno lak. To dovoljno govori o kvalitetu izrade, o cemu svedoce brojni primeri konkurencije iz B segmenta sa duzinom od oko 4 metra (hatchback) koji imaju po 100-150 kg viska. I auto iz koga je izvedena ova limuzinska kreatura, Rio sa identicnim motorom i duzinom od 4.045 m ima tezinu od 1.155 kg pa sve do 1.276 kg.. Voleo bih da malo oni koji hvale ovako malu masu porazmisle o tome gde su otisli ti kilogrami.. Moja prva asocijacija je bezbednost.. Konkurenciju za ovaj auto trazite u Aveu sedan, taman su par, ne zna se koji je gori.. 1.2 sa 85 i Aveo sa 72 ks, ovaj potonji se vuce kao prebijena macka po putu, i to poslednja generacija.
Voleo bih kada bi jednom auto novinari napisali neki test objektivno, a ne hvalospeve iz nekih poslovno-rodjackih razloga.. Siguran sam da cete ovaj tekst skratiti, pogotovo ovaj deo za novinare, ali to je vec stvar "uredjivacke" politike i reklama, zakupljenog prostora i naravno sujete.

Profa !!!

pre 11 godina

Nesrazmerno mala njuska u odnosu na guzu ,sem toga skidam kapu kosookima ali hecbek je lepsi(A CEED SANJAM NARAVNO kao i vi obicni verovatno)!

zeljko

pre 11 godina

Izjava da Sedan varijante nikada nisu bile popularne u Zapadnoj Evropi je totalno pogresna. naime moda petih vrata je dosla sa prvom naftnom krizom i recesijom u evropi koja je do tada imala reponje, trozapreminske automobile kao standard. drugo nije tacno da su isti popularni samo u zemljama u razvoju. jedino ako cemo Severnu Ameriku svrstati u zemlje u razvoju. ovde tek poslednjih par godina dolazi do pojave da automobili sa petim vratima polako osvajaju trziste ali jos uvek trozapreminski automobili prednjace. japanci i kriza cine svoje ali ne tako dramaticno kao u Evropi.

vm

pre 11 godina

fluence je po cenovniku od 1.okt skuplji od ovog Ria za 2k EUR. a bez ukupno 13k plus nesto malo ne mozes dobiti fluence sa ESPom.

Na kraju se svodi hoces li veci auto (sa jačim motorom) sa manjom garancijom ili manji auto sa većom garancijom.

opet ja

pre 11 godina

@Sasha
http://www.autoevolution.com/engine/volkswagen-golf-vi-5-doors-2012-12-tsi-bluemotion-86-hp.html

Ovde za Golf VII 1.2 piše da je prazan težak 1205 kg??!!
Možda su pogrešili...
Elem, opet sve pohvale za ovaj autić. Neko napisa da je prednji deo prekratak?!
Ne vidim zašto je to loše jer to je deo automobila koji i treba da bude što kraći jer je neupotrebljiv. U ovo ne ubrajam različitke estetske doživljaje svakog od nas.

Coa

pre 11 godina

Seat Cordoba -druga genetacija (2008.) je po meni najlepsi primer pretvaranja hecbeka u limuzinu u ovoj klasi.. konkretno, kad je dizajn u pitanju ..

Dejan

pre 11 godina

Овај избор мотора носи неке недоумице. Поента је по мени у стилу вожње. Са тим мотором 1.25 је све подређено максималној штедњи те од њега не можете очекивати чуда. Помирите се са чињеницом да сте корњача на путу. Моја искуства са оваквим мотором су негативна. Возио сам слично возило - Фиесту са тим слабашним мотором 1.25л а такође сам возио и те исте Фиесте 1.4л и 1.6л (сва возила су била рент а кар) . Оно што сам ја приметио је да сам са тим 1.25л мотором трошио значајно више горива него са 1.4 и 1.6 јер мојим начином вожње сам тај моторчић стално гурао у високе обртаје а то је и повећавало његову потрошњу (са 1.6 сам једва додиривао папучицу гаса да бих постигао исти ефекат). Јер једноставно тај мотор не може да потера толику масу на задовољавајући начин (бар онако како ја то мислим), мучи се и мотор и ауто и возач. Једоставно није оптималан однос масе и кубикаже тј мотор је мали за ту "шкољку" и ту је крај. Нисам пробао овај ауто али мислим да би прича била слична.

Srdjan

pre 11 godina

Privatno vozim Polo poslednje generacije, a na odmoru sa kog sam se upravo vratio, vozio sam godinu dana staru kia rio. Oba automobila su benzinci.
Čitam ovaj forum i nikako ne mogu da shvatim da ljudi hvale kiu. Nisam imao negativno mišljenje o tom proizvođaču automobila dok nisam seo u njega i prešao oko 400km raznovrsne vožnje. Kia je prevara veka i trudicu se svim silama da ljude odgovorim da od kupovine te marke automobila.

Srdjan

pre 11 godina

Privatno vozim Polo poslednje generacije, a na odmoru sa kog sam se upravo vratio, vozio sam godinu dana staru kia rio. Oba automobila su benzinci.
Čitam ovaj forum i nikako ne mogu da shvatim da ljudi hvale kiu. Nisam imao negativno mišljenje o tom proizvođaču automobila dok nisam seo u njega i prešao oko 400km raznovrsne vožnje. Kia je prevara veka i trudicu se svim silama da ljude odgovorim da od kupovine te marke automobila.

Bojan

pre 11 godina

Zadnji kraj je ipak ruzno sklepan.
Malo mi je nevjerovatno da trosi samo 6l u gradu, rekao bih da je pribliznija cifra 8-9.
Inace gledajuci cijenu i opremu sasvim solidna kupovina.

Coa

pre 11 godina

Seat Cordoba -druga genetacija (2008.) je po meni najlepsi primer pretvaranja hecbeka u limuzinu u ovoj klasi.. konkretno, kad je dizajn u pitanju ..

igor

pre 11 godina

Rio sa 1.25 motorom SPORT? ma nema on veze sa sportom...taj motor je uvreda za taj naziv.To se zove budzetski auto.
Vozio sam 3 godine Rio 1.5 CRDi (110ks,250Nm,190kmh),e taj auto je bio SPORT!...drao sam VWagene TDI samo tako,a trosio je 6l u gradu...

Vlada

pre 11 godina

Meni nikako nije jasno sto se neke stvari ne zovu pravim imenom. Prvo i osnovno, auto je B segment i ne moze se porediti sa Fluenceom koji je segment iznad (C).
Sledece, ko ima i malo znanja o automobilima, shvatice da je auto duzine od 4.36 metara sa 1029 kg danas smesno lak. To dovoljno govori o kvalitetu izrade, o cemu svedoce brojni primeri konkurencije iz B segmenta sa duzinom od oko 4 metra (hatchback) koji imaju po 100-150 kg viska. I auto iz koga je izvedena ova limuzinska kreatura, Rio sa identicnim motorom i duzinom od 4.045 m ima tezinu od 1.155 kg pa sve do 1.276 kg.. Voleo bih da malo oni koji hvale ovako malu masu porazmisle o tome gde su otisli ti kilogrami.. Moja prva asocijacija je bezbednost.. Konkurenciju za ovaj auto trazite u Aveu sedan, taman su par, ne zna se koji je gori.. 1.2 sa 85 i Aveo sa 72 ks, ovaj potonji se vuce kao prebijena macka po putu, i to poslednja generacija.
Voleo bih kada bi jednom auto novinari napisali neki test objektivno, a ne hvalospeve iz nekih poslovno-rodjackih razloga.. Siguran sam da cete ovaj tekst skratiti, pogotovo ovaj deo za novinare, ali to je vec stvar "uredjivacke" politike i reklama, zakupljenog prostora i naravno sujete.

Maki

pre 11 godina

Imam i20 sa ovim istim motorom i mogu vam reći - fantazija kako je elastičan ! Imam i auto sa 160 ks ali ovaj mali agregat me svaki put oduševi!
Na otvorenom 4,5 litara sa klimom 5-5,5! Po gradu je 7-8 L opet zavisi kakav grad i dal je klima uključena
Tvrd i izuzetno dobro prati neravnine, kada su malo veće a on poskoči i odmah uhvati pravac bez greške. Sve u svemu, POJEŠĆE wagen, opel i ostale!

Dejan

pre 11 godina

Овај избор мотора носи неке недоумице. Поента је по мени у стилу вожње. Са тим мотором 1.25 је све подређено максималној штедњи те од њега не можете очекивати чуда. Помирите се са чињеницом да сте корњача на путу. Моја искуства са оваквим мотором су негативна. Возио сам слично возило - Фиесту са тим слабашним мотором 1.25л а такође сам возио и те исте Фиесте 1.4л и 1.6л (сва возила су била рент а кар) . Оно што сам ја приметио је да сам са тим 1.25л мотором трошио значајно више горива него са 1.4 и 1.6 јер мојим начином вожње сам тај моторчић стално гурао у високе обртаје а то је и повећавало његову потрошњу (са 1.6 сам једва додиривао папучицу гаса да бих постигао исти ефекат). Јер једноставно тај мотор не може да потера толику масу на задовољавајући начин (бар онако како ја то мислим), мучи се и мотор и ауто и возач. Једоставно није оптималан однос масе и кубикаже тј мотор је мали за ту "шкољку" и ту је крај. Нисам пробао овај ауто али мислим да би прича била слична.

maxy

pre 11 godina

Ako je cena navedena u tekstu stvarna, tj. ima vozila na lageru ili se mogu poručiti u ovom nivou opreme po ovoj ceni, onda je ovo verovatno najbolja kupovina na našem tržištu u ovom segmentu.

Ljubimac Francuza

pre 11 godina

Reno Fluence tačno 1000 evra skuplji ali ima i tempomat za te pare i motor od 100 konja. Mislim da se danas u Srbiji za oko 11000 evra mogu kupiti zaista dobri novi automobili o čemu smo pre 10 godina mogli samo da sanjamo.

Mirko

pre 11 godina

Sedeo sam u ovom autu i sve mi je prihvatljivo, samo mi se, suprotno autoru ovog teksta, učinilo da je mesta na zadnjoj klupi - premalo?

Marko

pre 11 godina

Ako se na sve doda cuvena garancija na7god/150k, ova cena je i vise nego pristojna uz navedenu opremu. Cini mi se da je ovo nova era automobila B klase. sto se mene tice kupljeno :)

Dejan L

pre 11 godina

Sa ovom opremom novi Logan bi koštao 11.000.
Proverite i sami! Osnovni Logan 2 predstavljen u Parizu koštaće u Srbiji 8.500€. Kada mu se dodaju klima (+850€), ESP (+250€), centralna brava (+200€), Maglenke (+150€), radio/cd/usb (+200€), 6 vazdušnih jastuka (tj. još 2 jastuka = +400€), centralna brava i daljinski ključ (+500€), šta drugo reći, nego KUPITI RIO SEDAN? I plus kod Logana nema ni kao opcija HILL HOLDER, a gepek je go lim, dok je RIO bolji i svemu pogotovo u tapacirima i finoj plastici.

Macak

pre 11 godina

Odličan za te novce.
Svaka čast za ovu marku koju sam do skoro mrzio.
Ne znam što ima da se zamjeri za ovu cijenu.
Fluence skuplji 1000€, Astra 2000€.... I tako u nedogled.
Ako nećete mnogo para da dajete ovo je više nego dobro.

Sparky

pre 11 godina

Kao vlasnik ovog auta sa ovim motorom i u ovoj opremi mogu da kazem da je auto sasvim zadovoljavajuci, potrosnja u gradu letos na +40 sa klimom ukljucenom sve vreme bila je 8l/100km dok je sada sa spoljsnjom temperaturom oko 25 i bez klime bez problema 7litara u gradu, podaci za potrosnju na otvorenom i kombinovana voznja se slazu sa mojim iskustvom. Prostora ima sasvim dovoljno, ogibljenje je malo mekse nije kao na pro'ceedu recimo koje je tvrdje. Sasvim lepo podnosi i 140km/h na autoputu a i vise od toga. Mada ako neko sada kupuje preporucio bih 1.4 motor uz koji ide menjac sa 6 brzina, ovaj na 1.25 je 5-brzinski i mogu reci da sam razocaran menjacem i sklopom kvacila, konstantno se cuju zvuci pri promeni brzine a i zapinje kada teba u rikverc da se ubaci. To mu je jedina ali bitna mana za sada. Sve ostalo motor , ogibljenje, elektronika je savrseno. Ima i prikljucak za ipod sto je vrlo zgodna stvar za slusanje muzike, nema vise potebe za narezivanjem diskova, takodje zgodna stvar je i da se prtljaznik otvara daljinski. Inace cena je do skoro bila 10 190eura tako da mi nije jasno odakle sada cena od 10740eura

zeljko

pre 11 godina

Izjava da Sedan varijante nikada nisu bile popularne u Zapadnoj Evropi je totalno pogresna. naime moda petih vrata je dosla sa prvom naftnom krizom i recesijom u evropi koja je do tada imala reponje, trozapreminske automobile kao standard. drugo nije tacno da su isti popularni samo u zemljama u razvoju. jedino ako cemo Severnu Ameriku svrstati u zemlje u razvoju. ovde tek poslednjih par godina dolazi do pojave da automobili sa petim vratima polako osvajaju trziste ali jos uvek trozapreminski automobili prednjace. japanci i kriza cine svoje ali ne tako dramaticno kao u Evropi.

vm

pre 11 godina

fluence je po cenovniku od 1.okt skuplji od ovog Ria za 2k EUR. a bez ukupno 13k plus nesto malo ne mozes dobiti fluence sa ESPom.

Na kraju se svodi hoces li veci auto (sa jačim motorom) sa manjom garancijom ili manji auto sa većom garancijom.

Teodosije III

pre 11 godina

Ima ga moj sin. Platio ga je proletos 10390€ u beloj boji. Ja sam ga vozio pomalo. Jako lepo ide, samo fali mu snage uzbrdo. BG-NS 5 l/100km. Rupa dodje odlicno za odlaganje mobilnog.

opet ja

pre 11 godina

Ono što mi je privuklo pažnju je mala masa od svega 1030 kg, to obećava solidna ubrzanja i lepu vožnju kroz krivine. Zato i može da ide sa slabijim motorom, mada konjića naravno nikad dosta...
Sve u svemu solidan i upotrebljiv auto.

opet ja

pre 11 godina

@Sasha
http://www.autoevolution.com/engine/volkswagen-golf-vi-5-doors-2012-12-tsi-bluemotion-86-hp.html

Ovde za Golf VII 1.2 piše da je prazan težak 1205 kg??!!
Možda su pogrešili...
Elem, opet sve pohvale za ovaj autić. Neko napisa da je prednji deo prekratak?!
Ne vidim zašto je to loše jer to je deo automobila koji i treba da bude što kraći jer je neupotrebljiv. U ovo ne ubrajam različitke estetske doživljaje svakog od nas.

Buon

pre 11 godina

Pogledao sam malo i zvanican sajt i sve mi se vise svidja. Neko je ovde uporedio Reno Fluence i Rija, i ja sam to odmah uradio i slazem se sa komentatorom. Mislim da su Rio i Fleunca dva modela koji najvise odgovaraju odnosu kvalitet - ok cena.

Profa !!!

pre 11 godina

Nesrazmerno mala njuska u odnosu na guzu ,sem toga skidam kapu kosookima ali hecbek je lepsi(A CEED SANJAM NARAVNO kao i vi obicni verovatno)!

Noblice noblice

pre 11 godina

Mislim da je komentar o rupi za odlaganje Jafa keksa odličan :) A i sam prostor mi se dopada jer uvek treba negde staviti mobilni telefon, žvake ili ključeve od stana na brzinu. Novi automobili nemaju više otvorenu policu ispred suvozača, valjda zbog toga što bi u slučaju sudara ti predmeti bili ispaljeni vazdušnim jastukom pravo u lice. Zato su ove police i otvori prava stvar.