Petak, 21.09.2012.

08:45

Srpska premijera FIAT-a 500L

Izvor: B92

Srpska premijera FIAT-a 500L IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Preza

pre 11 godina

Super automobil ,jedan od najlepsih Fiata ikad napravljenih.Ne poredite sa Daciom ovaj automobil koja jeste na nivou Lade a sad za Moskvic nisam siguran.Zasto se neki vredjaju realnosti,koliko para toliko muzike.

Pesadinac

pre 11 godina

Znate,ne mora covek da bude Fetel ili Alonso,pa da vidi da ovde nesto nije bas sve "u redu".Nije sigurno potrebno da vozite svaki od pomenutih auta u ovim komentarima da bi ga uporedili sa velikim ficom.Kad pogledate ostale modele iz te klase,jasno se namece pitanje da li je "srpski fica" zaista najbolje za te pare.Ne moze covek da na neki nacin bude toliko slep kraj ociju.FIAT jeste ulozio dosta u ovu fabriku i sigurno je to uspeh i za nas,ali proizvodnja samo ovog modela u nasoj fabrici, kaze nam da je FIAT time hteo da smanji troskove koji bi nastali ukoliko ovaj auto ne bude imao takvu prodju kao ranije "multipla".S druge strane ako posmatramo i dizajn,jasno je da su se kreatori morali drzati zadatih parametara i povecati osnovni model "500" ali mislim da ipak ovo resenje nije bas najidealnije.Pogledajte uostalom druge modele istog proizvodjaca na nasem trzistu.I kod njih deru sa cenama.Prodaje se osnovni model,bez ikakve dodatne opreme kao da je od suvog zlata.S druge strane u Nemackoj,taj isti proizvodjac je za istu cenu kao kod nas prinudjen da daje kupcima jos mnogo drugih pogodnosti.To dalje pokazuje pravu prirodu dolaska FIATA kod nas, a to su politicki razlozi. Oni ce imati koristi jer ce uz jeftinu radnu snagu moci da proizvedu konkurentan auto i da evenutalno ublaze posledice slabe prodaje tog modela na trzistu. A mi cemo dabiti jedan auto koji ce velika vecina moci samo da gleda u izlogu.

xoxo

pre 11 godina

@bane, c-max, 1.6 tdci 115 ks 6b ( daleko bolji izbor od 1.3 mjet, imaju italijani 1.6 mjet 105 ili 120ks ali ne ide u ovaj model ) 5 sedista, 450 lit gepek, abs, esp...dig klima, alu felne, met boja....oko 17500, sa takvom opremom 500l ide preko 18000, sto je mnogo, mnogo je

xoxo

pre 11 godina

@Zoki, bravo za komentar. Vec sam komentarisao ovaj automobil u nekim ranijim clancima i dobio brdo minusa. Stvarno zelim da uspe ovaj projekat, ali stvarno, stvarno, ovakva cena a nema klimu. Svaka cast FAS-u, ali ovo je dranje a ne cena. A o kvalitetu ne bih raspravljao, mislim da je trziste polovnih vozila najmerodavnije, prosto zavisi od ponude i potraznje a sve se to bazira na iskustvima vlasnika. Najteze je prodati italijana, a to ce se uveriti svi kupci 500L automobila.Sad kupljeni primerak placen npr 16000 eur ce 2017 moci da se proda za max 5000.

Iz prve ruke

pre 11 godina

Video sam Fiat 500L pre neki dan na ulici u KG.Stajao je na semaforu pored Golfa 3. Golf je pored njega izgledao kao malo dete koga tata vodi u skolu.Izlozeni model u staklu u centru grada ima 17" tockove.Toliko o malom gradskom autu.

na koju stranu zagrebeš, primitivci..

pre 11 godina

(Nenad, 23. septembar 2012 15:53)
klimao sam potvrdno glavom čitajući tvoje izlaganje o fiat 500l i površnim ljudima, koji ga ocenjuju kako im naleti, sve dok nisi samouvereno Daciu uporedio sa moskvičem i ladama.Tu sam prestao da čitam.Brate..ne razlikuješ se ti mnogo od tih, koji nazivaju 500l malim gradskim autom, zapravo si isti kao oni samo odraz u ogledalu.

Ivanho

pre 11 godina

(Dikh tu kava)

U sva nova vozila se ugradjuje klima,pričamo o entry modelima,tj o najjevtinijima,izuzimajući Daciu (btw Fiat 500 je ipak za par klasa iznad dacie) pa čak i wv entry model golfa ima klimu.
Priča sa stabilnošću u krivinama je ista kao i kod mercedesove a klase iz prve serije.
Prosto tako visok auto se ljulja u krivini,što veća brzina to više itd.sve do prevrtanja.
ESP popravlja taj nedostatak donekle i zato je obavezan.
Bezobrazluk je fijata uopšte i ponuditi life style auto bez klime.
Inače vozim megana mk3 bez esp,ali taj auto pegla krivine i daleko je sigurniji od fiata sa sve esp-om.

Hau jes nou

pre 11 godina

Боље да пожуримо - ауто је толико добар да ће сигурно бити несташица !
Вееелики Фића - па има ли шта лепше на овоме свету ?
Него ...
идем ја да тражим везу, сигурно се већ спискови праве због гужве
у продавницама Фиће :-)

Nenad

pre 11 godina

Danas sam video u salonu 500l koji je tek stigao.Automobil je fantastican,odavno me nije neki automobil tako odusevio. Stvarno je naslednik Multipla. Sve je samo nije mali,kao neki dzip i ne pricajte da je mali gradski automobilkad niste videli.Savrsentstvo luksuza,dizajna i lepote a pogotovu bezbednosti.Bice njemu cena korigovana za par meseci od pocetka prodaje,kao i svakom automobilukoji tek sidje sa trake. Nemojte ga uporedjivati sa Daciom koja je na nivou Lade,kad vidim bilo koju Daciu na ulici isto je kao i Ladu ili Moskvica da vidim.Zato iskulirajte,nije za poredjenje niti ce ikad biti.Fijat je veoma kvalitetan i pouzdan automobil sa najboljim motorima koje svi svetski proizvodjaci ugradjuju u svoja kola.Presli su svoju granicu i sad prave u svakoj klasi njlepse,luksuzne sa najvisim nivoom bezbednosti automobile sto im mnogi zavide.

Ivan

pre 11 godina

Neko reče Megane veći automobil. Kako? Medjuosovinsko rastojanje je skoro identično. 500l je kraći za 3cm ali ima veći prtljažnik od Megana. Ima tu još dosta. Ja mislim, da ljudi nisu ni svesni koliko prostora ima ovaj automobil. Pa 500l ima veće medjuosovinsko rastojanje od Fiat Stila.

Dikh tu kava

pre 11 godina

Čisto da objasniš & Ivanho,

Odavno se na ovom mestu nisu mogli pročitati paušalniji komentari od vaša dva, što je svojevrstan kuriozitet, pa bismo mogli eventualno i da vam zahvalimo zbog istih..

Sad, ako bi se, s druge strane, neko pitao da li uopšte ima smisla objašnjavati vam sav besmisao upoređivanja Dustera i 500L (koji ste, razumemo, detaljno testirali?), kao i činjenicu da se ESP ugrađuje u sva nova vozila - rekao bih da izgleda da (smisla) nema.

Uživajte u onome što vozite, pa čak bila to i Dacia.

Zoki

pre 11 godina

Laz je da je za Srbiju jeftinije za 2000Evra.U Nemackoj Fiat 500L Pop 1.4,95 pocinje da se prodaje po ceni od 13.680Evra.Auto moze da se testira 2 dana ako vam se dopadne tek onda pravite kupoprodajni ugovor.
Pazite sad ovo u cenu uracunata isporuka auta transporterom na kucnu adresu sirom Nemacke izuzev ostrva na severu,na poklon navigacija,prva pomoc,sajla za vucu,prsluk,pomocni alat,politura za karoseriju,sredstvo za inpregnaciju siceva patosnica.Ako ne veruje imate na Autoscout24.de

Vesko

pre 11 godina

Fensi auto, za ono što nudi preskup u svakom slučaju, a naročito na srpskom trižištu (nema carine, za razliku od konkurencije).
Za iste (ili nešto malo manje) pare mogu se kupiti npr. Renault Fluence ili Opel Astra (nove generacije), koji čak i u osnovnoj verziji nude više (pa i klimu). Za dve-tri hiljade manje tu su Renault Megan ili Opel Astra Classic, koji opet nude više nego Fiat.

bane

pre 11 godina

@Ivan navedi mi cene Renoa Scenic, Forda B-max, Citroena C3 Picasso, Kie Soul, VW Golfa Plus, Skode Rumster, Opel Zafire/Merive, Hjundaija ix20 i Seat Altee, Tojote Verso. To je trziste za Fiat 500L. Ovaj auto je naslednik Fiat Multiple nije naslednik Jugo Floride...

P2345

pre 11 godina

Ovoliko para za auto bez klime... Smejurija... Krajnje bezobrazno od firme kao sto je Fiat koja je inace poznata po svom kvalitetu.... I te price sto se ovde prosipaju kao lep auto, stil, moda i slicne stvari stvari padaju u vodu kad morate sa lepezom da se hladite dok vozite preko leta. Jedino neko ko nije vozio auto sa klimom i ko se ne razume u automobile bi kupio ovaj auto. Pa Dacia od 7500 evra ima klimu... A da ne pricamo o automobilima koji isto kostaju kao i 500L.....

Ivanho

pre 11 godina

A šta mislite zašto ima ESP u početnoj opremi ? Zato što je krajnje nestabilan u krivinama i loše upravljiv zbog čega je ESP " must have " u takvim okolnostima.Klima je zbog toga morala izostati da bi se uklopio u okvirnu cenu.
Budimo razumni .

Igor

pre 11 godina

Auto je fantastican,italijanski dizajn pogadja pravo u metu.Kad se iskombinuje italijansko majstorstvo i retro dizajn dobija se auto koji je in,i koji kupuju ljudu koji imaju ukusa.

Čisto da objasnim

pre 11 godina

Ne znam šta Daster mešate u ovu vest..

razumem da su neki ljubomorni na uspeh Dacie, s druge strane ja sam srećan što konačno nešto svetski proizvodimo,ali uporedjivati ovaj šminkerski gradski auto sa džipom, koji izlazi na vrh planine Dasterom, je smešno.Ne može ni po jednom aspektu 500l da se meri sa full Dasterom(koji btw košta skoro 20 000 evra)osim po stilu(koji je takodje važan) i eventualno zvučnoj izloaciji.I opet u sudaru, mnogo veće šanse da preživite, su u Dasteru nego u poslednjem kriku bezbedonosnih sistema koje ima 500l.

Da, to kažem,i osećaj u vožnji je osetno bolji kod Dastera.Ogromni točkovi,manje se zanosi u krivini itd.
Naravno,auti se kupuju danas i zbog stila,površnih devojaka,doline silikona itd.Tu je 500l verovatno bolji.

Naš narod mora da ide iz krajnosti u krajnost pa to ti je.U stvari, radi se o nepoznavanju činjenica.

Još jednom da podsetim one opterećene materijalnim koji na osnovu toga procenjuju, ima modela Daster koji su izuzetno skupi,čak skuplji od 500l.

Ivan

pre 11 godina

@Duško
Rekao bih da si pobrkao loncice, niko ne govori o polovnim automobilima. Ko ima porodicu razume, potreban je uvek veci auto. Ko ima decu, klima je neophodna inace je leti za voznju tokom dana auto neupotrebljiv. Sto se tice te cene imas recimo vece automobile i bolje za manje para sa klimom, a za njih u cenu ulazi i carina koju 500l nema... Npr. Imas Megana 1.6 sa klimom, novog 12.000eu, zatim fluence 12.500eur, Hyundai elantru za 13.000eu, chevrolet cruze 13.000eur, fokus oko 13.000, novi hyundai i30 12.000eu, kije rio i ceed pro ceed od 9.000 pa do 13.000eu itd... Svi oni imaju klime, neki cak automatske, odlicnu opremu, veci su, jaci i u visoj klasi... Pa ko sada govori o strosenim bmw-ima i mercedesima? Za 13.500eu dobijas malog Fijata bez klime, pored ovako jeftinijih vozila. Gde je tu logika s obzirom da nema carine? A samo znaj da kada se na letnjem Suncu upali mali autic koji ima malu zapreminu kabine, jos ako je tamne boje, bez klime se umire! Mnogima jos izgleda nije dojadilo da nose leti rezervne gace i majice kada podju na put i peskir za vrat...

Ivan

pre 11 godina

@(zlo, 21. septembar 2012 12:09)

Čoveče radije imam novi Dacia ili Zastava Punto nego razdrmanog i smrdljivog Mercedesa sa biljon kilometara. Da takvi se voze ma koliko god vi nas prepričavali u drugačije.

Mladen

pre 11 godina

Auto pre svega ima skoro svu bezbednosnu opremu ovoga sveta ( nema , npr. automatsko kocenje sto nudi VW UP! ) . Mnogi zale za klimom - moj auto ima klimu i isao sam na more bez paljenja iste - deklarisana potrosnja na otvorenom je 5.5l sa klimom , a meni je pala na 4.2 bez klime , pa vi vidite . Jednostavno , slab je to motor 1.2 za klimu . A nadam se da doplata za istu nece biti veca od 500 evra .

E tako

pre 11 godina

Svi kojima neko brani da kupe Dachiu, neka se odmah zale sudu u Strazburu. Ovaj auto se pravi za trziste bogatih zemalja. To se znalo u startu. Uostalom, ne postoji automobil koji prosecni stanovnik Srbije moze da kupi, a da ne udje u dugove. Ako se nekom na zapadu bas svidi ovakav automobil, on ce dati 1000 E vise. Ali pitanje je da li je uopste ovakav automobil skuplji od konkurenata. Ne treba ga uporedjivati sa korsom, fiestom ili nekim slicnim koreancom.

Рајко

pre 11 godina

Ма никако да се загрејем за изглед тог аута. Не разумем дизајн -- је ли класичан или постмодеран? Нит ми смрди нит мирише. Гледам га на сликама па ми личи на надуван Мини Морис. Надам се да ће ми се више свидети уживо.

Dantes

pre 11 godina

Nema klimu, ali zato ima gomilu drugih dodataka koji su potrebniji!
Koliko vas hejtera je uopste videlo ovaj auto ili ste hejteri po rodjenju?

aleksa

pre 11 godina

Vidim svi pricaju o ceni, al ajd da razmislimo, verujem da ce ovaj model za 3 do 4 godine kostati u srbiji oko 10000 evra, a sada je skup zato sto je rec o poslednjoj generaciji opreme i tome slicno. Evo primer koliko je kostao suzuki sx4 kada se pojavio, sigurno nije kostao 9990evra za koliko sada moze da se kupi. Budimo optimisti. Sa srecom u prodaji 500l.

zlo

pre 11 godina

da odgovorim samo dušku: brate, imas jedan sajt za kupovinu automobila, ako umeš da koristiš internet, i tu ukucaš cenu od 13500e, i videćeš koliko stare(mlade) automobile možeš za te pare da kupiš, o kvalitetu istih da ne pričam... ti ili radiš u fiatu, ili si zalutao ovde...

Predrag

pre 11 godina

A gde to pise da nema klimu?Pise da"...pored ostalog..."paket sadrzi to i to!Nisam nigde procitao da nema klimu,valjda se danas podrazumeva da je ima!

Redakcija:

Osnovni model sa Pop paketom opreme zaista nema klima uređaj:
http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2012&mm=08&nav_id=633490

šole

pre 11 godina

а да ли је тај кобојаги наш екстра скупи фиат чуо за климу у ауту. 13900 еура а ни климу нема

Max

pre 11 godina

Ljudi ne mogu da shvate da se 500L ne pravi u Srbiji da bismo ga samo mi vozili, da mu cena nije prilagođena našim već mogućnistima tržišta na koja se izvozi i da nije moguće dobiti kvalitetan moderni automobil po ceni jednog "Jugića". Treba razmišljati o tome kako FAS-u napraviti i prodati materijal, delove, podsklopove i tako zaraditi!

Nenad

pre 11 godina

Ja vozim Fiata i prezadovoljan sam, al bar kod nas su trebali za ovu cenu da ponude i klima uredjaj.Malo je preskup auomobil bez klima uradjaja.Verovatno ce sa vremenom cena ici dole pa ce i za manje novca u paketu ponuditi i klima uredjaj.Uopste mi se ne svidja sve ovo,africke su nam plate a kod nas se proizvodi automobil za bogate zapadne zemlje i americko trziste.Za nase trziste posto se proizvodi kod nas cena oko dvanest hiljada u full opremi bi bila najrealnija al u Fiatu smatraju da mi nismo vazno trziste za njih.Tragedija ce biti sto cemo ga kupovati kao polovnjaka iz inostranstva posle tri godine.Toliko o tome.

duško

pre 11 godina

Idemo, hejteri: bolje raspali mercedes ili još raspaliji bmw za te pare i slična razmišljanja... :)
Ili, "za te pare mogu da kupim mnogo veći auto", kao da se auto kupuje na metre i tone...
Dizajn 5+, a pretpostavljam da je praktičan i zabavan za vožnju.

Nenad

pre 11 godina

Ja vozim Fiata i prezadovoljan sam, al bar kod nas su trebali za ovu cenu da ponude i klima uredjaj.Malo je preskup auomobil bez klima uradjaja.Verovatno ce sa vremenom cena ici dole pa ce i za manje novca u paketu ponuditi i klima uredjaj.Uopste mi se ne svidja sve ovo,africke su nam plate a kod nas se proizvodi automobil za bogate zapadne zemlje i americko trziste.Za nase trziste posto se proizvodi kod nas cena oko dvanest hiljada u full opremi bi bila najrealnija al u Fiatu smatraju da mi nismo vazno trziste za njih.Tragedija ce biti sto cemo ga kupovati kao polovnjaka iz inostranstva posle tri godine.Toliko o tome.

duško

pre 11 godina

Idemo, hejteri: bolje raspali mercedes ili još raspaliji bmw za te pare i slična razmišljanja... :)
Ili, "za te pare mogu da kupim mnogo veći auto", kao da se auto kupuje na metre i tone...
Dizajn 5+, a pretpostavljam da je praktičan i zabavan za vožnju.

šole

pre 11 godina

а да ли је тај кобојаги наш екстра скупи фиат чуо за климу у ауту. 13900 еура а ни климу нема

aleksa

pre 11 godina

Vidim svi pricaju o ceni, al ajd da razmislimo, verujem da ce ovaj model za 3 do 4 godine kostati u srbiji oko 10000 evra, a sada je skup zato sto je rec o poslednjoj generaciji opreme i tome slicno. Evo primer koliko je kostao suzuki sx4 kada se pojavio, sigurno nije kostao 9990evra za koliko sada moze da se kupi. Budimo optimisti. Sa srecom u prodaji 500l.

E tako

pre 11 godina

Svi kojima neko brani da kupe Dachiu, neka se odmah zale sudu u Strazburu. Ovaj auto se pravi za trziste bogatih zemalja. To se znalo u startu. Uostalom, ne postoji automobil koji prosecni stanovnik Srbije moze da kupi, a da ne udje u dugove. Ako se nekom na zapadu bas svidi ovakav automobil, on ce dati 1000 E vise. Ali pitanje je da li je uopste ovakav automobil skuplji od konkurenata. Ne treba ga uporedjivati sa korsom, fiestom ili nekim slicnim koreancom.

Dantes

pre 11 godina

Nema klimu, ali zato ima gomilu drugih dodataka koji su potrebniji!
Koliko vas hejtera je uopste videlo ovaj auto ili ste hejteri po rodjenju?

Predrag

pre 11 godina

A gde to pise da nema klimu?Pise da"...pored ostalog..."paket sadrzi to i to!Nisam nigde procitao da nema klimu,valjda se danas podrazumeva da je ima!

Redakcija:

Osnovni model sa Pop paketom opreme zaista nema klima uređaj:
http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2012&mm=08&nav_id=633490

Max

pre 11 godina

Ljudi ne mogu da shvate da se 500L ne pravi u Srbiji da bismo ga samo mi vozili, da mu cena nije prilagođena našim već mogućnistima tržišta na koja se izvozi i da nije moguće dobiti kvalitetan moderni automobil po ceni jednog "Jugića". Treba razmišljati o tome kako FAS-u napraviti i prodati materijal, delove, podsklopove i tako zaraditi!

zlo

pre 11 godina

da odgovorim samo dušku: brate, imas jedan sajt za kupovinu automobila, ako umeš da koristiš internet, i tu ukucaš cenu od 13500e, i videćeš koliko stare(mlade) automobile možeš za te pare da kupiš, o kvalitetu istih da ne pričam... ti ili radiš u fiatu, ili si zalutao ovde...

Рајко

pre 11 godina

Ма никако да се загрејем за изглед тог аута. Не разумем дизајн -- је ли класичан или постмодеран? Нит ми смрди нит мирише. Гледам га на сликама па ми личи на надуван Мини Морис. Надам се да ће ми се више свидети уживо.

Zoki

pre 11 godina

Laz je da je za Srbiju jeftinije za 2000Evra.U Nemackoj Fiat 500L Pop 1.4,95 pocinje da se prodaje po ceni od 13.680Evra.Auto moze da se testira 2 dana ako vam se dopadne tek onda pravite kupoprodajni ugovor.
Pazite sad ovo u cenu uracunata isporuka auta transporterom na kucnu adresu sirom Nemacke izuzev ostrva na severu,na poklon navigacija,prva pomoc,sajla za vucu,prsluk,pomocni alat,politura za karoseriju,sredstvo za inpregnaciju siceva patosnica.Ako ne veruje imate na Autoscout24.de

Ivan

pre 11 godina

@Duško
Rekao bih da si pobrkao loncice, niko ne govori o polovnim automobilima. Ko ima porodicu razume, potreban je uvek veci auto. Ko ima decu, klima je neophodna inace je leti za voznju tokom dana auto neupotrebljiv. Sto se tice te cene imas recimo vece automobile i bolje za manje para sa klimom, a za njih u cenu ulazi i carina koju 500l nema... Npr. Imas Megana 1.6 sa klimom, novog 12.000eu, zatim fluence 12.500eur, Hyundai elantru za 13.000eu, chevrolet cruze 13.000eur, fokus oko 13.000, novi hyundai i30 12.000eu, kije rio i ceed pro ceed od 9.000 pa do 13.000eu itd... Svi oni imaju klime, neki cak automatske, odlicnu opremu, veci su, jaci i u visoj klasi... Pa ko sada govori o strosenim bmw-ima i mercedesima? Za 13.500eu dobijas malog Fijata bez klime, pored ovako jeftinijih vozila. Gde je tu logika s obzirom da nema carine? A samo znaj da kada se na letnjem Suncu upali mali autic koji ima malu zapreminu kabine, jos ako je tamne boje, bez klime se umire! Mnogima jos izgleda nije dojadilo da nose leti rezervne gace i majice kada podju na put i peskir za vrat...

bane

pre 11 godina

@Ivan navedi mi cene Renoa Scenic, Forda B-max, Citroena C3 Picasso, Kie Soul, VW Golfa Plus, Skode Rumster, Opel Zafire/Merive, Hjundaija ix20 i Seat Altee, Tojote Verso. To je trziste za Fiat 500L. Ovaj auto je naslednik Fiat Multiple nije naslednik Jugo Floride...

Nenad

pre 11 godina

Danas sam video u salonu 500l koji je tek stigao.Automobil je fantastican,odavno me nije neki automobil tako odusevio. Stvarno je naslednik Multipla. Sve je samo nije mali,kao neki dzip i ne pricajte da je mali gradski automobilkad niste videli.Savrsentstvo luksuza,dizajna i lepote a pogotovu bezbednosti.Bice njemu cena korigovana za par meseci od pocetka prodaje,kao i svakom automobilukoji tek sidje sa trake. Nemojte ga uporedjivati sa Daciom koja je na nivou Lade,kad vidim bilo koju Daciu na ulici isto je kao i Ladu ili Moskvica da vidim.Zato iskulirajte,nije za poredjenje niti ce ikad biti.Fijat je veoma kvalitetan i pouzdan automobil sa najboljim motorima koje svi svetski proizvodjaci ugradjuju u svoja kola.Presli su svoju granicu i sad prave u svakoj klasi njlepse,luksuzne sa najvisim nivoom bezbednosti automobile sto im mnogi zavide.

Iz prve ruke

pre 11 godina

Video sam Fiat 500L pre neki dan na ulici u KG.Stajao je na semaforu pored Golfa 3. Golf je pored njega izgledao kao malo dete koga tata vodi u skolu.Izlozeni model u staklu u centru grada ima 17" tockove.Toliko o malom gradskom autu.

P2345

pre 11 godina

Ovoliko para za auto bez klime... Smejurija... Krajnje bezobrazno od firme kao sto je Fiat koja je inace poznata po svom kvalitetu.... I te price sto se ovde prosipaju kao lep auto, stil, moda i slicne stvari stvari padaju u vodu kad morate sa lepezom da se hladite dok vozite preko leta. Jedino neko ko nije vozio auto sa klimom i ko se ne razume u automobile bi kupio ovaj auto. Pa Dacia od 7500 evra ima klimu... A da ne pricamo o automobilima koji isto kostaju kao i 500L.....

Igor

pre 11 godina

Auto je fantastican,italijanski dizajn pogadja pravo u metu.Kad se iskombinuje italijansko majstorstvo i retro dizajn dobija se auto koji je in,i koji kupuju ljudu koji imaju ukusa.

Mladen

pre 11 godina

Auto pre svega ima skoro svu bezbednosnu opremu ovoga sveta ( nema , npr. automatsko kocenje sto nudi VW UP! ) . Mnogi zale za klimom - moj auto ima klimu i isao sam na more bez paljenja iste - deklarisana potrosnja na otvorenom je 5.5l sa klimom , a meni je pala na 4.2 bez klime , pa vi vidite . Jednostavno , slab je to motor 1.2 za klimu . A nadam se da doplata za istu nece biti veca od 500 evra .

Ivan

pre 11 godina

@(zlo, 21. septembar 2012 12:09)

Čoveče radije imam novi Dacia ili Zastava Punto nego razdrmanog i smrdljivog Mercedesa sa biljon kilometara. Da takvi se voze ma koliko god vi nas prepričavali u drugačije.

Dikh tu kava

pre 11 godina

Čisto da objasniš & Ivanho,

Odavno se na ovom mestu nisu mogli pročitati paušalniji komentari od vaša dva, što je svojevrstan kuriozitet, pa bismo mogli eventualno i da vam zahvalimo zbog istih..

Sad, ako bi se, s druge strane, neko pitao da li uopšte ima smisla objašnjavati vam sav besmisao upoređivanja Dustera i 500L (koji ste, razumemo, detaljno testirali?), kao i činjenicu da se ESP ugrađuje u sva nova vozila - rekao bih da izgleda da (smisla) nema.

Uživajte u onome što vozite, pa čak bila to i Dacia.

Ivan

pre 11 godina

Neko reče Megane veći automobil. Kako? Medjuosovinsko rastojanje je skoro identično. 500l je kraći za 3cm ali ima veći prtljažnik od Megana. Ima tu još dosta. Ja mislim, da ljudi nisu ni svesni koliko prostora ima ovaj automobil. Pa 500l ima veće medjuosovinsko rastojanje od Fiat Stila.

Čisto da objasnim

pre 11 godina

Ne znam šta Daster mešate u ovu vest..

razumem da su neki ljubomorni na uspeh Dacie, s druge strane ja sam srećan što konačno nešto svetski proizvodimo,ali uporedjivati ovaj šminkerski gradski auto sa džipom, koji izlazi na vrh planine Dasterom, je smešno.Ne može ni po jednom aspektu 500l da se meri sa full Dasterom(koji btw košta skoro 20 000 evra)osim po stilu(koji je takodje važan) i eventualno zvučnoj izloaciji.I opet u sudaru, mnogo veće šanse da preživite, su u Dasteru nego u poslednjem kriku bezbedonosnih sistema koje ima 500l.

Da, to kažem,i osećaj u vožnji je osetno bolji kod Dastera.Ogromni točkovi,manje se zanosi u krivini itd.
Naravno,auti se kupuju danas i zbog stila,površnih devojaka,doline silikona itd.Tu je 500l verovatno bolji.

Naš narod mora da ide iz krajnosti u krajnost pa to ti je.U stvari, radi se o nepoznavanju činjenica.

Još jednom da podsetim one opterećene materijalnim koji na osnovu toga procenjuju, ima modela Daster koji su izuzetno skupi,čak skuplji od 500l.

Vesko

pre 11 godina

Fensi auto, za ono što nudi preskup u svakom slučaju, a naročito na srpskom trižištu (nema carine, za razliku od konkurencije).
Za iste (ili nešto malo manje) pare mogu se kupiti npr. Renault Fluence ili Opel Astra (nove generacije), koji čak i u osnovnoj verziji nude više (pa i klimu). Za dve-tri hiljade manje tu su Renault Megan ili Opel Astra Classic, koji opet nude više nego Fiat.

Ivanho

pre 11 godina

A šta mislite zašto ima ESP u početnoj opremi ? Zato što je krajnje nestabilan u krivinama i loše upravljiv zbog čega je ESP " must have " u takvim okolnostima.Klima je zbog toga morala izostati da bi se uklopio u okvirnu cenu.
Budimo razumni .

Pesadinac

pre 11 godina

Znate,ne mora covek da bude Fetel ili Alonso,pa da vidi da ovde nesto nije bas sve "u redu".Nije sigurno potrebno da vozite svaki od pomenutih auta u ovim komentarima da bi ga uporedili sa velikim ficom.Kad pogledate ostale modele iz te klase,jasno se namece pitanje da li je "srpski fica" zaista najbolje za te pare.Ne moze covek da na neki nacin bude toliko slep kraj ociju.FIAT jeste ulozio dosta u ovu fabriku i sigurno je to uspeh i za nas,ali proizvodnja samo ovog modela u nasoj fabrici, kaze nam da je FIAT time hteo da smanji troskove koji bi nastali ukoliko ovaj auto ne bude imao takvu prodju kao ranije "multipla".S druge strane ako posmatramo i dizajn,jasno je da su se kreatori morali drzati zadatih parametara i povecati osnovni model "500" ali mislim da ipak ovo resenje nije bas najidealnije.Pogledajte uostalom druge modele istog proizvodjaca na nasem trzistu.I kod njih deru sa cenama.Prodaje se osnovni model,bez ikakve dodatne opreme kao da je od suvog zlata.S druge strane u Nemackoj,taj isti proizvodjac je za istu cenu kao kod nas prinudjen da daje kupcima jos mnogo drugih pogodnosti.To dalje pokazuje pravu prirodu dolaska FIATA kod nas, a to su politicki razlozi. Oni ce imati koristi jer ce uz jeftinu radnu snagu moci da proizvedu konkurentan auto i da evenutalno ublaze posledice slabe prodaje tog modela na trzistu. A mi cemo dabiti jedan auto koji ce velika vecina moci samo da gleda u izlogu.

Hau jes nou

pre 11 godina

Боље да пожуримо - ауто је толико добар да ће сигурно бити несташица !
Вееелики Фића - па има ли шта лепше на овоме свету ?
Него ...
идем ја да тражим везу, сигурно се већ спискови праве због гужве
у продавницама Фиће :-)

Ivanho

pre 11 godina

(Dikh tu kava)

U sva nova vozila se ugradjuje klima,pričamo o entry modelima,tj o najjevtinijima,izuzimajući Daciu (btw Fiat 500 je ipak za par klasa iznad dacie) pa čak i wv entry model golfa ima klimu.
Priča sa stabilnošću u krivinama je ista kao i kod mercedesove a klase iz prve serije.
Prosto tako visok auto se ljulja u krivini,što veća brzina to više itd.sve do prevrtanja.
ESP popravlja taj nedostatak donekle i zato je obavezan.
Bezobrazluk je fijata uopšte i ponuditi life style auto bez klime.
Inače vozim megana mk3 bez esp,ali taj auto pegla krivine i daleko je sigurniji od fiata sa sve esp-om.

xoxo

pre 11 godina

@Zoki, bravo za komentar. Vec sam komentarisao ovaj automobil u nekim ranijim clancima i dobio brdo minusa. Stvarno zelim da uspe ovaj projekat, ali stvarno, stvarno, ovakva cena a nema klimu. Svaka cast FAS-u, ali ovo je dranje a ne cena. A o kvalitetu ne bih raspravljao, mislim da je trziste polovnih vozila najmerodavnije, prosto zavisi od ponude i potraznje a sve se to bazira na iskustvima vlasnika. Najteze je prodati italijana, a to ce se uveriti svi kupci 500L automobila.Sad kupljeni primerak placen npr 16000 eur ce 2017 moci da se proda za max 5000.

Preza

pre 11 godina

Super automobil ,jedan od najlepsih Fiata ikad napravljenih.Ne poredite sa Daciom ovaj automobil koja jeste na nivou Lade a sad za Moskvic nisam siguran.Zasto se neki vredjaju realnosti,koliko para toliko muzike.

na koju stranu zagrebeš, primitivci..

pre 11 godina

(Nenad, 23. septembar 2012 15:53)
klimao sam potvrdno glavom čitajući tvoje izlaganje o fiat 500l i površnim ljudima, koji ga ocenjuju kako im naleti, sve dok nisi samouvereno Daciu uporedio sa moskvičem i ladama.Tu sam prestao da čitam.Brate..ne razlikuješ se ti mnogo od tih, koji nazivaju 500l malim gradskim autom, zapravo si isti kao oni samo odraz u ogledalu.

xoxo

pre 11 godina

@bane, c-max, 1.6 tdci 115 ks 6b ( daleko bolji izbor od 1.3 mjet, imaju italijani 1.6 mjet 105 ili 120ks ali ne ide u ovaj model ) 5 sedista, 450 lit gepek, abs, esp...dig klima, alu felne, met boja....oko 17500, sa takvom opremom 500l ide preko 18000, sto je mnogo, mnogo je

duško

pre 11 godina

Idemo, hejteri: bolje raspali mercedes ili još raspaliji bmw za te pare i slična razmišljanja... :)
Ili, "za te pare mogu da kupim mnogo veći auto", kao da se auto kupuje na metre i tone...
Dizajn 5+, a pretpostavljam da je praktičan i zabavan za vožnju.

zlo

pre 11 godina

da odgovorim samo dušku: brate, imas jedan sajt za kupovinu automobila, ako umeš da koristiš internet, i tu ukucaš cenu od 13500e, i videćeš koliko stare(mlade) automobile možeš za te pare da kupiš, o kvalitetu istih da ne pričam... ti ili radiš u fiatu, ili si zalutao ovde...

Mladen

pre 11 godina

Auto pre svega ima skoro svu bezbednosnu opremu ovoga sveta ( nema , npr. automatsko kocenje sto nudi VW UP! ) . Mnogi zale za klimom - moj auto ima klimu i isao sam na more bez paljenja iste - deklarisana potrosnja na otvorenom je 5.5l sa klimom , a meni je pala na 4.2 bez klime , pa vi vidite . Jednostavno , slab je to motor 1.2 za klimu . A nadam se da doplata za istu nece biti veca od 500 evra .

šole

pre 11 godina

а да ли је тај кобојаги наш екстра скупи фиат чуо за климу у ауту. 13900 еура а ни климу нема

Dantes

pre 11 godina

Nema klimu, ali zato ima gomilu drugih dodataka koji su potrebniji!
Koliko vas hejtera je uopste videlo ovaj auto ili ste hejteri po rodjenju?

Рајко

pre 11 godina

Ма никако да се загрејем за изглед тог аута. Не разумем дизајн -- је ли класичан или постмодеран? Нит ми смрди нит мирише. Гледам га на сликама па ми личи на надуван Мини Морис. Надам се да ће ми се више свидети уживо.

Ivanho

pre 11 godina

A šta mislite zašto ima ESP u početnoj opremi ? Zato što je krajnje nestabilan u krivinama i loše upravljiv zbog čega je ESP " must have " u takvim okolnostima.Klima je zbog toga morala izostati da bi se uklopio u okvirnu cenu.
Budimo razumni .

Ivanho

pre 11 godina

(Dikh tu kava)

U sva nova vozila se ugradjuje klima,pričamo o entry modelima,tj o najjevtinijima,izuzimajući Daciu (btw Fiat 500 je ipak za par klasa iznad dacie) pa čak i wv entry model golfa ima klimu.
Priča sa stabilnošću u krivinama je ista kao i kod mercedesove a klase iz prve serije.
Prosto tako visok auto se ljulja u krivini,što veća brzina to više itd.sve do prevrtanja.
ESP popravlja taj nedostatak donekle i zato je obavezan.
Bezobrazluk je fijata uopšte i ponuditi life style auto bez klime.
Inače vozim megana mk3 bez esp,ali taj auto pegla krivine i daleko je sigurniji od fiata sa sve esp-om.

Ivan

pre 11 godina

@Duško
Rekao bih da si pobrkao loncice, niko ne govori o polovnim automobilima. Ko ima porodicu razume, potreban je uvek veci auto. Ko ima decu, klima je neophodna inace je leti za voznju tokom dana auto neupotrebljiv. Sto se tice te cene imas recimo vece automobile i bolje za manje para sa klimom, a za njih u cenu ulazi i carina koju 500l nema... Npr. Imas Megana 1.6 sa klimom, novog 12.000eu, zatim fluence 12.500eur, Hyundai elantru za 13.000eu, chevrolet cruze 13.000eur, fokus oko 13.000, novi hyundai i30 12.000eu, kije rio i ceed pro ceed od 9.000 pa do 13.000eu itd... Svi oni imaju klime, neki cak automatske, odlicnu opremu, veci su, jaci i u visoj klasi... Pa ko sada govori o strosenim bmw-ima i mercedesima? Za 13.500eu dobijas malog Fijata bez klime, pored ovako jeftinijih vozila. Gde je tu logika s obzirom da nema carine? A samo znaj da kada se na letnjem Suncu upali mali autic koji ima malu zapreminu kabine, jos ako je tamne boje, bez klime se umire! Mnogima jos izgleda nije dojadilo da nose leti rezervne gace i majice kada podju na put i peskir za vrat...

aleksa

pre 11 godina

Vidim svi pricaju o ceni, al ajd da razmislimo, verujem da ce ovaj model za 3 do 4 godine kostati u srbiji oko 10000 evra, a sada je skup zato sto je rec o poslednjoj generaciji opreme i tome slicno. Evo primer koliko je kostao suzuki sx4 kada se pojavio, sigurno nije kostao 9990evra za koliko sada moze da se kupi. Budimo optimisti. Sa srecom u prodaji 500l.

Nenad

pre 11 godina

Danas sam video u salonu 500l koji je tek stigao.Automobil je fantastican,odavno me nije neki automobil tako odusevio. Stvarno je naslednik Multipla. Sve je samo nije mali,kao neki dzip i ne pricajte da je mali gradski automobilkad niste videli.Savrsentstvo luksuza,dizajna i lepote a pogotovu bezbednosti.Bice njemu cena korigovana za par meseci od pocetka prodaje,kao i svakom automobilukoji tek sidje sa trake. Nemojte ga uporedjivati sa Daciom koja je na nivou Lade,kad vidim bilo koju Daciu na ulici isto je kao i Ladu ili Moskvica da vidim.Zato iskulirajte,nije za poredjenje niti ce ikad biti.Fijat je veoma kvalitetan i pouzdan automobil sa najboljim motorima koje svi svetski proizvodjaci ugradjuju u svoja kola.Presli su svoju granicu i sad prave u svakoj klasi njlepse,luksuzne sa najvisim nivoom bezbednosti automobile sto im mnogi zavide.

Nenad

pre 11 godina

Ja vozim Fiata i prezadovoljan sam, al bar kod nas su trebali za ovu cenu da ponude i klima uredjaj.Malo je preskup auomobil bez klima uradjaja.Verovatno ce sa vremenom cena ici dole pa ce i za manje novca u paketu ponuditi i klima uredjaj.Uopste mi se ne svidja sve ovo,africke su nam plate a kod nas se proizvodi automobil za bogate zapadne zemlje i americko trziste.Za nase trziste posto se proizvodi kod nas cena oko dvanest hiljada u full opremi bi bila najrealnija al u Fiatu smatraju da mi nismo vazno trziste za njih.Tragedija ce biti sto cemo ga kupovati kao polovnjaka iz inostranstva posle tri godine.Toliko o tome.

E tako

pre 11 godina

Svi kojima neko brani da kupe Dachiu, neka se odmah zale sudu u Strazburu. Ovaj auto se pravi za trziste bogatih zemalja. To se znalo u startu. Uostalom, ne postoji automobil koji prosecni stanovnik Srbije moze da kupi, a da ne udje u dugove. Ako se nekom na zapadu bas svidi ovakav automobil, on ce dati 1000 E vise. Ali pitanje je da li je uopste ovakav automobil skuplji od konkurenata. Ne treba ga uporedjivati sa korsom, fiestom ili nekim slicnim koreancom.

P2345

pre 11 godina

Ovoliko para za auto bez klime... Smejurija... Krajnje bezobrazno od firme kao sto je Fiat koja je inace poznata po svom kvalitetu.... I te price sto se ovde prosipaju kao lep auto, stil, moda i slicne stvari stvari padaju u vodu kad morate sa lepezom da se hladite dok vozite preko leta. Jedino neko ko nije vozio auto sa klimom i ko se ne razume u automobile bi kupio ovaj auto. Pa Dacia od 7500 evra ima klimu... A da ne pricamo o automobilima koji isto kostaju kao i 500L.....

Čisto da objasnim

pre 11 godina

Ne znam šta Daster mešate u ovu vest..

razumem da su neki ljubomorni na uspeh Dacie, s druge strane ja sam srećan što konačno nešto svetski proizvodimo,ali uporedjivati ovaj šminkerski gradski auto sa džipom, koji izlazi na vrh planine Dasterom, je smešno.Ne može ni po jednom aspektu 500l da se meri sa full Dasterom(koji btw košta skoro 20 000 evra)osim po stilu(koji je takodje važan) i eventualno zvučnoj izloaciji.I opet u sudaru, mnogo veće šanse da preživite, su u Dasteru nego u poslednjem kriku bezbedonosnih sistema koje ima 500l.

Da, to kažem,i osećaj u vožnji je osetno bolji kod Dastera.Ogromni točkovi,manje se zanosi u krivini itd.
Naravno,auti se kupuju danas i zbog stila,površnih devojaka,doline silikona itd.Tu je 500l verovatno bolji.

Naš narod mora da ide iz krajnosti u krajnost pa to ti je.U stvari, radi se o nepoznavanju činjenica.

Još jednom da podsetim one opterećene materijalnim koji na osnovu toga procenjuju, ima modela Daster koji su izuzetno skupi,čak skuplji od 500l.

bane

pre 11 godina

@Ivan navedi mi cene Renoa Scenic, Forda B-max, Citroena C3 Picasso, Kie Soul, VW Golfa Plus, Skode Rumster, Opel Zafire/Merive, Hjundaija ix20 i Seat Altee, Tojote Verso. To je trziste za Fiat 500L. Ovaj auto je naslednik Fiat Multiple nije naslednik Jugo Floride...

Igor

pre 11 godina

Auto je fantastican,italijanski dizajn pogadja pravo u metu.Kad se iskombinuje italijansko majstorstvo i retro dizajn dobija se auto koji je in,i koji kupuju ljudu koji imaju ukusa.

Vesko

pre 11 godina

Fensi auto, za ono što nudi preskup u svakom slučaju, a naročito na srpskom trižištu (nema carine, za razliku od konkurencije).
Za iste (ili nešto malo manje) pare mogu se kupiti npr. Renault Fluence ili Opel Astra (nove generacije), koji čak i u osnovnoj verziji nude više (pa i klimu). Za dve-tri hiljade manje tu su Renault Megan ili Opel Astra Classic, koji opet nude više nego Fiat.

Preza

pre 11 godina

Super automobil ,jedan od najlepsih Fiata ikad napravljenih.Ne poredite sa Daciom ovaj automobil koja jeste na nivou Lade a sad za Moskvic nisam siguran.Zasto se neki vredjaju realnosti,koliko para toliko muzike.

Max

pre 11 godina

Ljudi ne mogu da shvate da se 500L ne pravi u Srbiji da bismo ga samo mi vozili, da mu cena nije prilagođena našim već mogućnistima tržišta na koja se izvozi i da nije moguće dobiti kvalitetan moderni automobil po ceni jednog "Jugića". Treba razmišljati o tome kako FAS-u napraviti i prodati materijal, delove, podsklopove i tako zaraditi!

xoxo

pre 11 godina

@bane, c-max, 1.6 tdci 115 ks 6b ( daleko bolji izbor od 1.3 mjet, imaju italijani 1.6 mjet 105 ili 120ks ali ne ide u ovaj model ) 5 sedista, 450 lit gepek, abs, esp...dig klima, alu felne, met boja....oko 17500, sa takvom opremom 500l ide preko 18000, sto je mnogo, mnogo je

Pesadinac

pre 11 godina

Znate,ne mora covek da bude Fetel ili Alonso,pa da vidi da ovde nesto nije bas sve "u redu".Nije sigurno potrebno da vozite svaki od pomenutih auta u ovim komentarima da bi ga uporedili sa velikim ficom.Kad pogledate ostale modele iz te klase,jasno se namece pitanje da li je "srpski fica" zaista najbolje za te pare.Ne moze covek da na neki nacin bude toliko slep kraj ociju.FIAT jeste ulozio dosta u ovu fabriku i sigurno je to uspeh i za nas,ali proizvodnja samo ovog modela u nasoj fabrici, kaze nam da je FIAT time hteo da smanji troskove koji bi nastali ukoliko ovaj auto ne bude imao takvu prodju kao ranije "multipla".S druge strane ako posmatramo i dizajn,jasno je da su se kreatori morali drzati zadatih parametara i povecati osnovni model "500" ali mislim da ipak ovo resenje nije bas najidealnije.Pogledajte uostalom druge modele istog proizvodjaca na nasem trzistu.I kod njih deru sa cenama.Prodaje se osnovni model,bez ikakve dodatne opreme kao da je od suvog zlata.S druge strane u Nemackoj,taj isti proizvodjac je za istu cenu kao kod nas prinudjen da daje kupcima jos mnogo drugih pogodnosti.To dalje pokazuje pravu prirodu dolaska FIATA kod nas, a to su politicki razlozi. Oni ce imati koristi jer ce uz jeftinu radnu snagu moci da proizvedu konkurentan auto i da evenutalno ublaze posledice slabe prodaje tog modela na trzistu. A mi cemo dabiti jedan auto koji ce velika vecina moci samo da gleda u izlogu.

Hau jes nou

pre 11 godina

Боље да пожуримо - ауто је толико добар да ће сигурно бити несташица !
Вееелики Фића - па има ли шта лепше на овоме свету ?
Него ...
идем ја да тражим везу, сигурно се већ спискови праве због гужве
у продавницама Фиће :-)

Iz prve ruke

pre 11 godina

Video sam Fiat 500L pre neki dan na ulici u KG.Stajao je na semaforu pored Golfa 3. Golf je pored njega izgledao kao malo dete koga tata vodi u skolu.Izlozeni model u staklu u centru grada ima 17" tockove.Toliko o malom gradskom autu.

xoxo

pre 11 godina

@Zoki, bravo za komentar. Vec sam komentarisao ovaj automobil u nekim ranijim clancima i dobio brdo minusa. Stvarno zelim da uspe ovaj projekat, ali stvarno, stvarno, ovakva cena a nema klimu. Svaka cast FAS-u, ali ovo je dranje a ne cena. A o kvalitetu ne bih raspravljao, mislim da je trziste polovnih vozila najmerodavnije, prosto zavisi od ponude i potraznje a sve se to bazira na iskustvima vlasnika. Najteze je prodati italijana, a to ce se uveriti svi kupci 500L automobila.Sad kupljeni primerak placen npr 16000 eur ce 2017 moci da se proda za max 5000.

Predrag

pre 11 godina

A gde to pise da nema klimu?Pise da"...pored ostalog..."paket sadrzi to i to!Nisam nigde procitao da nema klimu,valjda se danas podrazumeva da je ima!

Redakcija:

Osnovni model sa Pop paketom opreme zaista nema klima uređaj:
http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2012&mm=08&nav_id=633490

Dikh tu kava

pre 11 godina

Čisto da objasniš & Ivanho,

Odavno se na ovom mestu nisu mogli pročitati paušalniji komentari od vaša dva, što je svojevrstan kuriozitet, pa bismo mogli eventualno i da vam zahvalimo zbog istih..

Sad, ako bi se, s druge strane, neko pitao da li uopšte ima smisla objašnjavati vam sav besmisao upoređivanja Dustera i 500L (koji ste, razumemo, detaljno testirali?), kao i činjenicu da se ESP ugrađuje u sva nova vozila - rekao bih da izgleda da (smisla) nema.

Uživajte u onome što vozite, pa čak bila to i Dacia.

Ivan

pre 11 godina

Neko reče Megane veći automobil. Kako? Medjuosovinsko rastojanje je skoro identično. 500l je kraći za 3cm ali ima veći prtljažnik od Megana. Ima tu još dosta. Ja mislim, da ljudi nisu ni svesni koliko prostora ima ovaj automobil. Pa 500l ima veće medjuosovinsko rastojanje od Fiat Stila.

na koju stranu zagrebeš, primitivci..

pre 11 godina

(Nenad, 23. septembar 2012 15:53)
klimao sam potvrdno glavom čitajući tvoje izlaganje o fiat 500l i površnim ljudima, koji ga ocenjuju kako im naleti, sve dok nisi samouvereno Daciu uporedio sa moskvičem i ladama.Tu sam prestao da čitam.Brate..ne razlikuješ se ti mnogo od tih, koji nazivaju 500l malim gradskim autom, zapravo si isti kao oni samo odraz u ogledalu.

Ivan

pre 11 godina

@(zlo, 21. septembar 2012 12:09)

Čoveče radije imam novi Dacia ili Zastava Punto nego razdrmanog i smrdljivog Mercedesa sa biljon kilometara. Da takvi se voze ma koliko god vi nas prepričavali u drugačije.

Zoki

pre 11 godina

Laz je da je za Srbiju jeftinije za 2000Evra.U Nemackoj Fiat 500L Pop 1.4,95 pocinje da se prodaje po ceni od 13.680Evra.Auto moze da se testira 2 dana ako vam se dopadne tek onda pravite kupoprodajni ugovor.
Pazite sad ovo u cenu uracunata isporuka auta transporterom na kucnu adresu sirom Nemacke izuzev ostrva na severu,na poklon navigacija,prva pomoc,sajla za vucu,prsluk,pomocni alat,politura za karoseriju,sredstvo za inpregnaciju siceva patosnica.Ako ne veruje imate na Autoscout24.de