Utorak, 11.09.2012.

08:55

Lancia Ypsilon 1.2 Gold

Izvor: B92

Lancia Ypsilon 1.2 Gold IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

Zoran SM

pre 11 godina

Nije vezano za Ypsilon ali stvarno Fifth Gear, mislim oni se ne poredjaju u garaži i na kartonskim tablama ne ispisuju subjektivne ocene o Automobilima i to subjektivne debelo podebljano. I ne prskaju vatrogasnim crevima kabriolete itd. A njihova recenzija je toliko duboka da isteraju dva "uglavnom" ista Automobila pa koji je brži, eto taj je i bolji. I naravno ista ta Viki skida fore od svoga supruga koji je direktor produkcije Top Gear. Fifth Gear nije loš ali poredeći ga sa Top Gear je smešno.

Dejan

pre 11 godina

@(Zoran SM, 15. septembar 2012 12:03) Top Gear је несумњиво добра емисија, али то је бурлеска аутомобилизма често пута ме подсећа и на Минимаксовизију где ето Џереми Кларксон (Минимакс) наравно има кога да зеза - Џејмса Меја и Ричарда Хамонда који су преузели улоге Миње Суботе. Ту су шаљиве емисије, типа оне из Албаније да се види да ли убијени криминалац може да стане у гепек нашег кеца, на Југа је пуцао из тенка који је бржи од југа, па када га граната није растурила сасвим онда га је прегазио и рекао "There you go!"Бацања ладе и форда сијере са врха каменолома и сл. Зезања са караван приколицама (правити воз од њих и стављати их на пругу и вући прерађеним аутом) Или његова тркања са Мејом и Хамондом од Лондона до Француске или Скандинавије, лепљења фотографија на пано где он бира у шаљивом тону који је ауто кул који је супер кул итд. Зеза публику, кад му се гошћа представила као американка одговорио је " Немогуће, нисте довољно дебели!".Ако даје описе неких аутомобила они су доста површни и обично су аутомобили високе класе недоступни просечном џепу. Права емисија која такође траје преко 20 сезона је Fifth Gear са Вики Батлер Хендерсон, Тиф Ниделом и Џонијем Смитом ту се на прави начин упоѕнајеш са колима, возне карактеристике, изглед, понуда опреме, опције, цене. Обично узму три аутомобила из исте категорије те их пореде и изводе закључак шта је најбоља понуда од 3 понуђена. Има аутомобила свих категорија од најјефтинијих до најскупљих.

dzimbo

pre 11 godina

Stvar licnog ukusa i nista vise. Mislim da nismo u vremenu u kom "jaje" modeli mogu biti popularni velikoj grupi ljudi. Dizajn koji je poslednjih godina u trendu sadrzi mnogo coskova i pravih linija.

Zoran SM

pre 11 godina

Na tvoju opasku za Klarksona vezanu, naravno da bih čoveka poslušao i verovao mu pošto eto više od 20 godina se bavi vrhunskom TV produkcijom. Ako je rekao da je Lancia jedan od najlepših i najinventivnih Auto proizvođača, pa pre ću verovati njemu nego tebi ili bilo kome drugom.

Dejan

pre 11 godina

@(Marko, 12. septembar 2012 05:37) И шта сад ако их је Top Gear прогласио за најлепше? Хоћеш ли и у г...а да скочиш ако ти они кажу? МИшљена су субјективна свако има своје аргументе зашто му је нешто лепо или ружно. По мени најружнији део овог аута је централна конзола. Ергономски (а и естетски) јако лоше решена што је и у тексту описано. Мануелне команде климе, и без команди на волану за толико пара је баш претеривање. Уопште ауто ми изнутра није јасан, није дефинисан, нема ту ни п од префињености дизајна, неке лепоте и слично. Ово је неуспео покушај да се направи јефтин ауто а да скупо изгледа. Споља привлачи пажњу том двобојношћу и то је то. да је цена 1000 евра доле па и да се нешто размишља.

Zena vozac

pre 11 godina

A zasto Muskarca na suvozacevom mestu zanimaju podaci na instrument tabli? Pa nije instrukor voznje, nego samo osoba koja se vozi u kolima....

Bob

pre 11 godina

lancia ima svoj stil (ovo nisu kola od tacke a do b nego vise skulptura) i to je dobro nije konfekcija (citaj golf) pa tako normalno nije po ukusu vecine a vecina jezna se radna klasa, barem mentalno
Lancia je kao mocart a recimo golf kao ceca/seka... zna se ko ima vise pristalica i ko puni stadione

Sergio

pre 11 godina

wooow kakva lepotica, mala delta, uzivo je 50% jos lepsa, drago mi je sto ne voli svako lanciu jer vise ne bi imala exkluzivitet koji ima danas, nije ovo za svakoga, samo za ljude i devojcice sa stilom koji zele da budu drugaciji

emro

pre 11 godina

Neneormalno ruzan automobil. Lancia se nazalost veoma srozala kao brend, pa me ne bi cudilo da kojim slucajem nestanu u potpunosti. sve to me ostavlja veoma tuznim, posto su Lancie kroz istoriju bile automobili za prave automobilske sladokusce.

anbeast

pre 11 godina

Volim Lancia stil jer je drugaciji! Tezis je jedan od najlepsih automobila, Libra je neobicna i u karavan verziji - lepa (limuzina je nekako - sta znam...), Delta - lepe linije al mi je totalno nejasan koncept (nesto ko Vel Satis i Signum, a to nije dobro). Ipsilon ima potencijala ali mi nekako deluje nezavrseno. Previse lima, a premali tockovi, prevelika visina, sta god, u osnovi mi se svidja ideja, ali nesto skripi (ne znam tacno sta...)...

dzigi

pre 11 godina

Lifestyle bez središnjeg oslonca za ruku (još bolje za obe ruke), bez digitalne klime... Nit lajfa nit stajla... Al dobro, ima onih kojima se sviđa, samo oni očigledno ne žive u Srbiji.

Marko

pre 11 godina

@(Dragan, 11. septembar 2012 12:48)

Dragance ajde malo u svoje ime taj tekst. Ne znam zasto si se nasao kao neko ko je merodavan da daje ocene da li ne nesto lepo ili nije. Meni je svaka Lancia lepa na svoj nacin i sta sad? Top gear je proglasio Lancia automobile za najlepse automobile svih vreme i sta cemo sad?
To sto ljudi ne znaju da prihvate nesto drugacije, nesto sa stilom to je vec druga prica. Kod nas si glavni ako imas Golfa 2, tako da govoriti o "ruznoci" Lancije je vise nego smesno.

dudule

pre 11 godina

Prethodnik je bio mnogo lepsi, zagledajte se malo bolje u sliku sa strane, gde je tu skladnost? Do B stuba izgleda ok, a posle kao da je otekao, razumem da su hteli da imaju ovu kruvu liniju na gore, ali cemu ovakva groteska od C stuba, moglo je to mnogo lepse (npr. novi ceed ili novi clio)

Dobro

pre 11 godina

Ovde, u Holandiji ce sigurno biti popularna za zene i bakice sa ukusom, kao i svi raniji Y modeli. Tehnika je bila i bice sasvim ok, bez obzira na skalpanje u Poljskoj i saradnju sa Chryslerom.
Lancia je uvek bila design-auto za ljude sa ukusom, za one koji imaju moto da je 'zivot prekratak da bih vozio dosadan auto' ... citaj Nemca, ili (nedaj boze) Japanca itd..
Ima slicnosti i sa novom, prelepom Deltom, po meni.

Pozdrav iz zemlje lala,

Zoki

pre 11 godina

@Dragan
Eto vidiš meni je Lybra daleko lepša od WV ili nedaj bože Škode. Naravno ako budem hteo da kupim, vozim, obučem, nešto lepo uzeću iz Italije. Nikako mi nije jasno da bi kupio Italijansko odelo, cipele, slušao njihovu muziku jeo njihovu hranu a Lancia Lybra ti je ružna. Lybra je neobična kao i Thezis ili Delta ili Ypsilon ali ružno nije. Ali doduše Srbi i ukus su na suprotnim polovima što se i vidi po Automobilima koji se voze.

mihajlo

pre 11 godina

imao sam 2 lancie y...odličan auto, neki kažu da je isti ko fiat punto ali lancia je u kvaliteti barem 2-3 puta bolja, imao sam i dva fiat punta i nikad problema sa njima, ali lancia je ipak bolja, opet smatram da bi cena trebala biti pristupačnija barem u osnovnim paketima opreme

markos

pre 11 godina

za razliku od ypsilon\musa modela ovaj je odnapred u najmanju ruku anemican....naravno da fali i malo sportskog duha da popravi sliku o modelima sa hp\hpe\hf\abarth modelima ili barem za salone napucane verzije sa koznom instrument tablom i unutrasnjoscu.... ne bih imao nista protiv ni za neka ugojenija sportska sedista i napred i pozadi..... isto misljenje imam i za novu deltu...ali ipak gotivim lancu samo steta sto nece opstati....

bertone

pre 11 godina

Kako god bilo,auto je miljama drugačiji od konkurencije, pogotovo njemačke konfekcije tipa Polo ili nedaj Bože Fabije . Kao i sve Lancije,ili ih voliš ili ih mrziš(lično vozim već drugu Lybru ). Odvratna mi je ta kohabitacija sa Krajslerom i samim time i prednja maska na ovom sjajnom automobilu. Unutrašnjost,na žalost nije ni blizu vanjskom izgledu.

Dragan

pre 11 godina

Lancia ima neki svoj dizajnerski pravac, koji je jasan samo tom dizajneru i nikom vise. Pa ovo je rugoba od auta, takodje, Lancia Lybra je nekrunisana grdobna kraljica, sve nesto bezveze. Pored ovoliko lepih i daleko kvalitetnijih automobila, ko bi se odlucio za ovo italijansko cudo? Pouzdanost ce se tek pokazati, ali tesko da ce podici rejting italo-auto-industrije.

dejan

pre 11 godina

Auto koji se kupuje zbog stila i dopadljivosti, zato i važi za ženski. Takvi automobili nisu popularni u Srbiji gde se auto kupuje iz ekonomskih interesa. Uživo mnogo lepše izgleda, pravo je umetničko delo na točkovima.

Dikh tu kava

pre 11 godina

1. Da ne ponavljamo - lepota je u oku posmatrača. Uglavnom. Tako da meni lično nije ružan, naprotiv, simpatičan mi je;

2. Jedan od retkih automobila gde na prednjim sedištima ama baš nikako nisam uspeo da se namestim (sa prosečnih 185), sve mi je smetalo.. "Udobnije" sam sedeo u F 500, u Pandi, a znatno komfornije u MiTo-u. Lepši pol, moguće, neće deliti moju teskobu u pomenutom vozilu;

3. Da li će ikad više gro proizvođača prestati da gura te kvake zadnjih vrata u C stub? Šta tu više ima inventivno, fascinantno, lepo, celishodno...? Kad su prvi put izmeštene, glumile su limuzinu koja liči na kupe. Treba li napomenuti koliko takav motiv groteskno izgleda na ovakvim mališanima? :-) Vratite kvake gde im je mesto.

Dragan Redzic

pre 11 godina

Volim italijanski dizajn i stil zivota pa i italijanske automobile. Sve je na njima dobro pa i kvalitetno ali treba da su bar 10% jeftiniji i parirali bi ostalima. Dakle svima drugima ali ne i Nemcima.
Nazalost navijam za Italijane ali trenutno nemacki automobili nemaju konkurenciju.

dejan

pre 11 godina

Auto koji se kupuje zbog stila i dopadljivosti, zato i važi za ženski. Takvi automobili nisu popularni u Srbiji gde se auto kupuje iz ekonomskih interesa. Uživo mnogo lepše izgleda, pravo je umetničko delo na točkovima.

Marko

pre 11 godina

@(Dragan, 11. septembar 2012 12:48)

Dragance ajde malo u svoje ime taj tekst. Ne znam zasto si se nasao kao neko ko je merodavan da daje ocene da li ne nesto lepo ili nije. Meni je svaka Lancia lepa na svoj nacin i sta sad? Top gear je proglasio Lancia automobile za najlepse automobile svih vreme i sta cemo sad?
To sto ljudi ne znaju da prihvate nesto drugacije, nesto sa stilom to je vec druga prica. Kod nas si glavni ako imas Golfa 2, tako da govoriti o "ruznoci" Lancije je vise nego smesno.

Dobro

pre 11 godina

Ovde, u Holandiji ce sigurno biti popularna za zene i bakice sa ukusom, kao i svi raniji Y modeli. Tehnika je bila i bice sasvim ok, bez obzira na skalpanje u Poljskoj i saradnju sa Chryslerom.
Lancia je uvek bila design-auto za ljude sa ukusom, za one koji imaju moto da je 'zivot prekratak da bih vozio dosadan auto' ... citaj Nemca, ili (nedaj boze) Japanca itd..
Ima slicnosti i sa novom, prelepom Deltom, po meni.

Pozdrav iz zemlje lala,

Zoki

pre 11 godina

@Dragan
Eto vidiš meni je Lybra daleko lepša od WV ili nedaj bože Škode. Naravno ako budem hteo da kupim, vozim, obučem, nešto lepo uzeću iz Italije. Nikako mi nije jasno da bi kupio Italijansko odelo, cipele, slušao njihovu muziku jeo njihovu hranu a Lancia Lybra ti je ružna. Lybra je neobična kao i Thezis ili Delta ili Ypsilon ali ružno nije. Ali doduše Srbi i ukus su na suprotnim polovima što se i vidi po Automobilima koji se voze.

Dikh tu kava

pre 11 godina

1. Da ne ponavljamo - lepota je u oku posmatrača. Uglavnom. Tako da meni lično nije ružan, naprotiv, simpatičan mi je;

2. Jedan od retkih automobila gde na prednjim sedištima ama baš nikako nisam uspeo da se namestim (sa prosečnih 185), sve mi je smetalo.. "Udobnije" sam sedeo u F 500, u Pandi, a znatno komfornije u MiTo-u. Lepši pol, moguće, neće deliti moju teskobu u pomenutom vozilu;

3. Da li će ikad više gro proizvođača prestati da gura te kvake zadnjih vrata u C stub? Šta tu više ima inventivno, fascinantno, lepo, celishodno...? Kad su prvi put izmeštene, glumile su limuzinu koja liči na kupe. Treba li napomenuti koliko takav motiv groteskno izgleda na ovakvim mališanima? :-) Vratite kvake gde im je mesto.

mihajlo

pre 11 godina

imao sam 2 lancie y...odličan auto, neki kažu da je isti ko fiat punto ali lancia je u kvaliteti barem 2-3 puta bolja, imao sam i dva fiat punta i nikad problema sa njima, ali lancia je ipak bolja, opet smatram da bi cena trebala biti pristupačnija barem u osnovnim paketima opreme

bertone

pre 11 godina

Kako god bilo,auto je miljama drugačiji od konkurencije, pogotovo njemačke konfekcije tipa Polo ili nedaj Bože Fabije . Kao i sve Lancije,ili ih voliš ili ih mrziš(lično vozim već drugu Lybru ). Odvratna mi je ta kohabitacija sa Krajslerom i samim time i prednja maska na ovom sjajnom automobilu. Unutrašnjost,na žalost nije ni blizu vanjskom izgledu.

Dragan Redzic

pre 11 godina

Volim italijanski dizajn i stil zivota pa i italijanske automobile. Sve je na njima dobro pa i kvalitetno ali treba da su bar 10% jeftiniji i parirali bi ostalima. Dakle svima drugima ali ne i Nemcima.
Nazalost navijam za Italijane ali trenutno nemacki automobili nemaju konkurenciju.

Sergio

pre 11 godina

wooow kakva lepotica, mala delta, uzivo je 50% jos lepsa, drago mi je sto ne voli svako lanciu jer vise ne bi imala exkluzivitet koji ima danas, nije ovo za svakoga, samo za ljude i devojcice sa stilom koji zele da budu drugaciji

Bob

pre 11 godina

lancia ima svoj stil (ovo nisu kola od tacke a do b nego vise skulptura) i to je dobro nije konfekcija (citaj golf) pa tako normalno nije po ukusu vecine a vecina jezna se radna klasa, barem mentalno
Lancia je kao mocart a recimo golf kao ceca/seka... zna se ko ima vise pristalica i ko puni stadione

Zena vozac

pre 11 godina

A zasto Muskarca na suvozacevom mestu zanimaju podaci na instrument tabli? Pa nije instrukor voznje, nego samo osoba koja se vozi u kolima....

anbeast

pre 11 godina

Volim Lancia stil jer je drugaciji! Tezis je jedan od najlepsih automobila, Libra je neobicna i u karavan verziji - lepa (limuzina je nekako - sta znam...), Delta - lepe linije al mi je totalno nejasan koncept (nesto ko Vel Satis i Signum, a to nije dobro). Ipsilon ima potencijala ali mi nekako deluje nezavrseno. Previse lima, a premali tockovi, prevelika visina, sta god, u osnovi mi se svidja ideja, ali nesto skripi (ne znam tacno sta...)...

dzigi

pre 11 godina

Lifestyle bez središnjeg oslonca za ruku (još bolje za obe ruke), bez digitalne klime... Nit lajfa nit stajla... Al dobro, ima onih kojima se sviđa, samo oni očigledno ne žive u Srbiji.

emro

pre 11 godina

Neneormalno ruzan automobil. Lancia se nazalost veoma srozala kao brend, pa me ne bi cudilo da kojim slucajem nestanu u potpunosti. sve to me ostavlja veoma tuznim, posto su Lancie kroz istoriju bile automobili za prave automobilske sladokusce.

dudule

pre 11 godina

Prethodnik je bio mnogo lepsi, zagledajte se malo bolje u sliku sa strane, gde je tu skladnost? Do B stuba izgleda ok, a posle kao da je otekao, razumem da su hteli da imaju ovu kruvu liniju na gore, ali cemu ovakva groteska od C stuba, moglo je to mnogo lepse (npr. novi ceed ili novi clio)

Dejan

pre 11 godina

@(Zoran SM, 15. septembar 2012 12:03) Top Gear је несумњиво добра емисија, али то је бурлеска аутомобилизма често пута ме подсећа и на Минимаксовизију где ето Џереми Кларксон (Минимакс) наравно има кога да зеза - Џејмса Меја и Ричарда Хамонда који су преузели улоге Миње Суботе. Ту су шаљиве емисије, типа оне из Албаније да се види да ли убијени криминалац може да стане у гепек нашег кеца, на Југа је пуцао из тенка који је бржи од југа, па када га граната није растурила сасвим онда га је прегазио и рекао "There you go!"Бацања ладе и форда сијере са врха каменолома и сл. Зезања са караван приколицама (правити воз од њих и стављати их на пругу и вући прерађеним аутом) Или његова тркања са Мејом и Хамондом од Лондона до Француске или Скандинавије, лепљења фотографија на пано где он бира у шаљивом тону који је ауто кул који је супер кул итд. Зеза публику, кад му се гошћа представила као американка одговорио је " Немогуће, нисте довољно дебели!".Ако даје описе неких аутомобила они су доста површни и обично су аутомобили високе класе недоступни просечном џепу. Права емисија која такође траје преко 20 сезона је Fifth Gear са Вики Батлер Хендерсон, Тиф Ниделом и Џонијем Смитом ту се на прави начин упоѕнајеш са колима, возне карактеристике, изглед, понуда опреме, опције, цене. Обично узму три аутомобила из исте категорије те их пореде и изводе закључак шта је најбоља понуда од 3 понуђена. Има аутомобила свих категорија од најјефтинијих до најскупљих.

Dragan

pre 11 godina

Lancia ima neki svoj dizajnerski pravac, koji je jasan samo tom dizajneru i nikom vise. Pa ovo je rugoba od auta, takodje, Lancia Lybra je nekrunisana grdobna kraljica, sve nesto bezveze. Pored ovoliko lepih i daleko kvalitetnijih automobila, ko bi se odlucio za ovo italijansko cudo? Pouzdanost ce se tek pokazati, ali tesko da ce podici rejting italo-auto-industrije.

markos

pre 11 godina

za razliku od ypsilon\musa modela ovaj je odnapred u najmanju ruku anemican....naravno da fali i malo sportskog duha da popravi sliku o modelima sa hp\hpe\hf\abarth modelima ili barem za salone napucane verzije sa koznom instrument tablom i unutrasnjoscu.... ne bih imao nista protiv ni za neka ugojenija sportska sedista i napred i pozadi..... isto misljenje imam i za novu deltu...ali ipak gotivim lancu samo steta sto nece opstati....

Zoran SM

pre 11 godina

Na tvoju opasku za Klarksona vezanu, naravno da bih čoveka poslušao i verovao mu pošto eto više od 20 godina se bavi vrhunskom TV produkcijom. Ako je rekao da je Lancia jedan od najlepših i najinventivnih Auto proizvođača, pa pre ću verovati njemu nego tebi ili bilo kome drugom.

dzimbo

pre 11 godina

Stvar licnog ukusa i nista vise. Mislim da nismo u vremenu u kom "jaje" modeli mogu biti popularni velikoj grupi ljudi. Dizajn koji je poslednjih godina u trendu sadrzi mnogo coskova i pravih linija.

Dejan

pre 11 godina

@(Marko, 12. septembar 2012 05:37) И шта сад ако их је Top Gear прогласио за најлепше? Хоћеш ли и у г...а да скочиш ако ти они кажу? МИшљена су субјективна свако има своје аргументе зашто му је нешто лепо или ружно. По мени најружнији део овог аута је централна конзола. Ергономски (а и естетски) јако лоше решена што је и у тексту описано. Мануелне команде климе, и без команди на волану за толико пара је баш претеривање. Уопште ауто ми изнутра није јасан, није дефинисан, нема ту ни п од префињености дизајна, неке лепоте и слично. Ово је неуспео покушај да се направи јефтин ауто а да скупо изгледа. Споља привлачи пажњу том двобојношћу и то је то. да је цена 1000 евра доле па и да се нешто размишља.

Zoran SM

pre 11 godina

Nije vezano za Ypsilon ali stvarno Fifth Gear, mislim oni se ne poredjaju u garaži i na kartonskim tablama ne ispisuju subjektivne ocene o Automobilima i to subjektivne debelo podebljano. I ne prskaju vatrogasnim crevima kabriolete itd. A njihova recenzija je toliko duboka da isteraju dva "uglavnom" ista Automobila pa koji je brži, eto taj je i bolji. I naravno ista ta Viki skida fore od svoga supruga koji je direktor produkcije Top Gear. Fifth Gear nije loš ali poredeći ga sa Top Gear je smešno.

Dragan

pre 11 godina

Lancia ima neki svoj dizajnerski pravac, koji je jasan samo tom dizajneru i nikom vise. Pa ovo je rugoba od auta, takodje, Lancia Lybra je nekrunisana grdobna kraljica, sve nesto bezveze. Pored ovoliko lepih i daleko kvalitetnijih automobila, ko bi se odlucio za ovo italijansko cudo? Pouzdanost ce se tek pokazati, ali tesko da ce podici rejting italo-auto-industrije.

Dragan Redzic

pre 11 godina

Volim italijanski dizajn i stil zivota pa i italijanske automobile. Sve je na njima dobro pa i kvalitetno ali treba da su bar 10% jeftiniji i parirali bi ostalima. Dakle svima drugima ali ne i Nemcima.
Nazalost navijam za Italijane ali trenutno nemacki automobili nemaju konkurenciju.

emro

pre 11 godina

Neneormalno ruzan automobil. Lancia se nazalost veoma srozala kao brend, pa me ne bi cudilo da kojim slucajem nestanu u potpunosti. sve to me ostavlja veoma tuznim, posto su Lancie kroz istoriju bile automobili za prave automobilske sladokusce.

dzigi

pre 11 godina

Lifestyle bez središnjeg oslonca za ruku (još bolje za obe ruke), bez digitalne klime... Nit lajfa nit stajla... Al dobro, ima onih kojima se sviđa, samo oni očigledno ne žive u Srbiji.

Dejan

pre 11 godina

@(Marko, 12. septembar 2012 05:37) И шта сад ако их је Top Gear прогласио за најлепше? Хоћеш ли и у г...а да скочиш ако ти они кажу? МИшљена су субјективна свако има своје аргументе зашто му је нешто лепо или ружно. По мени најружнији део овог аута је централна конзола. Ергономски (а и естетски) јако лоше решена што је и у тексту описано. Мануелне команде климе, и без команди на волану за толико пара је баш претеривање. Уопште ауто ми изнутра није јасан, није дефинисан, нема ту ни п од префињености дизајна, неке лепоте и слично. Ово је неуспео покушај да се направи јефтин ауто а да скупо изгледа. Споља привлачи пажњу том двобојношћу и то је то. да је цена 1000 евра доле па и да се нешто размишља.

dudule

pre 11 godina

Prethodnik je bio mnogo lepsi, zagledajte se malo bolje u sliku sa strane, gde je tu skladnost? Do B stuba izgleda ok, a posle kao da je otekao, razumem da su hteli da imaju ovu kruvu liniju na gore, ali cemu ovakva groteska od C stuba, moglo je to mnogo lepse (npr. novi ceed ili novi clio)

Dikh tu kava

pre 11 godina

1. Da ne ponavljamo - lepota je u oku posmatrača. Uglavnom. Tako da meni lično nije ružan, naprotiv, simpatičan mi je;

2. Jedan od retkih automobila gde na prednjim sedištima ama baš nikako nisam uspeo da se namestim (sa prosečnih 185), sve mi je smetalo.. "Udobnije" sam sedeo u F 500, u Pandi, a znatno komfornije u MiTo-u. Lepši pol, moguće, neće deliti moju teskobu u pomenutom vozilu;

3. Da li će ikad više gro proizvođača prestati da gura te kvake zadnjih vrata u C stub? Šta tu više ima inventivno, fascinantno, lepo, celishodno...? Kad su prvi put izmeštene, glumile su limuzinu koja liči na kupe. Treba li napomenuti koliko takav motiv groteskno izgleda na ovakvim mališanima? :-) Vratite kvake gde im je mesto.

Dobro

pre 11 godina

Ovde, u Holandiji ce sigurno biti popularna za zene i bakice sa ukusom, kao i svi raniji Y modeli. Tehnika je bila i bice sasvim ok, bez obzira na skalpanje u Poljskoj i saradnju sa Chryslerom.
Lancia je uvek bila design-auto za ljude sa ukusom, za one koji imaju moto da je 'zivot prekratak da bih vozio dosadan auto' ... citaj Nemca, ili (nedaj boze) Japanca itd..
Ima slicnosti i sa novom, prelepom Deltom, po meni.

Pozdrav iz zemlje lala,

Bob

pre 11 godina

lancia ima svoj stil (ovo nisu kola od tacke a do b nego vise skulptura) i to je dobro nije konfekcija (citaj golf) pa tako normalno nije po ukusu vecine a vecina jezna se radna klasa, barem mentalno
Lancia je kao mocart a recimo golf kao ceca/seka... zna se ko ima vise pristalica i ko puni stadione

dejan

pre 11 godina

Auto koji se kupuje zbog stila i dopadljivosti, zato i važi za ženski. Takvi automobili nisu popularni u Srbiji gde se auto kupuje iz ekonomskih interesa. Uživo mnogo lepše izgleda, pravo je umetničko delo na točkovima.

Sergio

pre 11 godina

wooow kakva lepotica, mala delta, uzivo je 50% jos lepsa, drago mi je sto ne voli svako lanciu jer vise ne bi imala exkluzivitet koji ima danas, nije ovo za svakoga, samo za ljude i devojcice sa stilom koji zele da budu drugaciji

Zena vozac

pre 11 godina

A zasto Muskarca na suvozacevom mestu zanimaju podaci na instrument tabli? Pa nije instrukor voznje, nego samo osoba koja se vozi u kolima....

Zoran SM

pre 11 godina

Na tvoju opasku za Klarksona vezanu, naravno da bih čoveka poslušao i verovao mu pošto eto više od 20 godina se bavi vrhunskom TV produkcijom. Ako je rekao da je Lancia jedan od najlepših i najinventivnih Auto proizvođača, pa pre ću verovati njemu nego tebi ili bilo kome drugom.

Zoki

pre 11 godina

@Dragan
Eto vidiš meni je Lybra daleko lepša od WV ili nedaj bože Škode. Naravno ako budem hteo da kupim, vozim, obučem, nešto lepo uzeću iz Italije. Nikako mi nije jasno da bi kupio Italijansko odelo, cipele, slušao njihovu muziku jeo njihovu hranu a Lancia Lybra ti je ružna. Lybra je neobična kao i Thezis ili Delta ili Ypsilon ali ružno nije. Ali doduše Srbi i ukus su na suprotnim polovima što se i vidi po Automobilima koji se voze.

anbeast

pre 11 godina

Volim Lancia stil jer je drugaciji! Tezis je jedan od najlepsih automobila, Libra je neobicna i u karavan verziji - lepa (limuzina je nekako - sta znam...), Delta - lepe linije al mi je totalno nejasan koncept (nesto ko Vel Satis i Signum, a to nije dobro). Ipsilon ima potencijala ali mi nekako deluje nezavrseno. Previse lima, a premali tockovi, prevelika visina, sta god, u osnovi mi se svidja ideja, ali nesto skripi (ne znam tacno sta...)...

Dejan

pre 11 godina

@(Zoran SM, 15. septembar 2012 12:03) Top Gear је несумњиво добра емисија, али то је бурлеска аутомобилизма често пута ме подсећа и на Минимаксовизију где ето Џереми Кларксон (Минимакс) наравно има кога да зеза - Џејмса Меја и Ричарда Хамонда који су преузели улоге Миње Суботе. Ту су шаљиве емисије, типа оне из Албаније да се види да ли убијени криминалац може да стане у гепек нашег кеца, на Југа је пуцао из тенка који је бржи од југа, па када га граната није растурила сасвим онда га је прегазио и рекао "There you go!"Бацања ладе и форда сијере са врха каменолома и сл. Зезања са караван приколицама (правити воз од њих и стављати их на пругу и вући прерађеним аутом) Или његова тркања са Мејом и Хамондом од Лондона до Француске или Скандинавије, лепљења фотографија на пано где он бира у шаљивом тону који је ауто кул који је супер кул итд. Зеза публику, кад му се гошћа представила као американка одговорио је " Немогуће, нисте довољно дебели!".Ако даје описе неких аутомобила они су доста површни и обично су аутомобили високе класе недоступни просечном џепу. Права емисија која такође траје преко 20 сезона је Fifth Gear са Вики Батлер Хендерсон, Тиф Ниделом и Џонијем Смитом ту се на прави начин упоѕнајеш са колима, возне карактеристике, изглед, понуда опреме, опције, цене. Обично узму три аутомобила из исте категорије те их пореде и изводе закључак шта је најбоља понуда од 3 понуђена. Има аутомобила свих категорија од најјефтинијих до најскупљих.

Zoran SM

pre 11 godina

Nije vezano za Ypsilon ali stvarno Fifth Gear, mislim oni se ne poredjaju u garaži i na kartonskim tablama ne ispisuju subjektivne ocene o Automobilima i to subjektivne debelo podebljano. I ne prskaju vatrogasnim crevima kabriolete itd. A njihova recenzija je toliko duboka da isteraju dva "uglavnom" ista Automobila pa koji je brži, eto taj je i bolji. I naravno ista ta Viki skida fore od svoga supruga koji je direktor produkcije Top Gear. Fifth Gear nije loš ali poredeći ga sa Top Gear je smešno.

Marko

pre 11 godina

@(Dragan, 11. septembar 2012 12:48)

Dragance ajde malo u svoje ime taj tekst. Ne znam zasto si se nasao kao neko ko je merodavan da daje ocene da li ne nesto lepo ili nije. Meni je svaka Lancia lepa na svoj nacin i sta sad? Top gear je proglasio Lancia automobile za najlepse automobile svih vreme i sta cemo sad?
To sto ljudi ne znaju da prihvate nesto drugacije, nesto sa stilom to je vec druga prica. Kod nas si glavni ako imas Golfa 2, tako da govoriti o "ruznoci" Lancije je vise nego smesno.

bertone

pre 11 godina

Kako god bilo,auto je miljama drugačiji od konkurencije, pogotovo njemačke konfekcije tipa Polo ili nedaj Bože Fabije . Kao i sve Lancije,ili ih voliš ili ih mrziš(lično vozim već drugu Lybru ). Odvratna mi je ta kohabitacija sa Krajslerom i samim time i prednja maska na ovom sjajnom automobilu. Unutrašnjost,na žalost nije ni blizu vanjskom izgledu.

markos

pre 11 godina

za razliku od ypsilon\musa modela ovaj je odnapred u najmanju ruku anemican....naravno da fali i malo sportskog duha da popravi sliku o modelima sa hp\hpe\hf\abarth modelima ili barem za salone napucane verzije sa koznom instrument tablom i unutrasnjoscu.... ne bih imao nista protiv ni za neka ugojenija sportska sedista i napred i pozadi..... isto misljenje imam i za novu deltu...ali ipak gotivim lancu samo steta sto nece opstati....

dzimbo

pre 11 godina

Stvar licnog ukusa i nista vise. Mislim da nismo u vremenu u kom "jaje" modeli mogu biti popularni velikoj grupi ljudi. Dizajn koji je poslednjih godina u trendu sadrzi mnogo coskova i pravih linija.

mihajlo

pre 11 godina

imao sam 2 lancie y...odličan auto, neki kažu da je isti ko fiat punto ali lancia je u kvaliteti barem 2-3 puta bolja, imao sam i dva fiat punta i nikad problema sa njima, ali lancia je ipak bolja, opet smatram da bi cena trebala biti pristupačnija barem u osnovnim paketima opreme