Subota, 30.06.2012.

17:49

Nova KIA Cee'd u Srbiji

Izvor: B92

Nova KIA Cee'd u Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

nikola

pre 11 godina

sta su za japance pricali pre 25 godina? jel zna neko? jel zna neko gde su japanske fabrike automobila uglavnom? gde se kia i hyndai proizvode? sto daju 7 godina garancije na SVE, a ne ko drugi samo godinu dana na motor a kao 12 na limariju, vozim pro ceed, auto je odlican, plastika moze da bude bolje, ali nije ocajna kao sto pricaju, i 7 godina cu da ga vozim bez brige... a tek jedva cekam da izadje nov pro ceed koji ce barem po meni da pojede reno megan kupe i novu astru gtc koji je trenutno pojam dizajna za kupe automobile u nekom normalnom cenovnom rangu... sad da imam pare kupio bih tu astru, ali kad izadje kia mislim da bih nju kupio, ali ne bih da se zalecem posto su bile samo neke skice...

miloš

pre 11 godina

don kihot

ja vozim kineski suv great wall hover, prvog sam kupio 2007 godine u martu te sam napravio sa njime 150.000 km, 2011 u maju mesecu kupio sam drugi hover ali sada unapređeniju verziju model hover 5 te sam napravio sa njime 65.000 km do sada, samo da te upoznam sa automobilom, u njemu je ugrađen mitsubishi 4G69 benzinski motor, borgwarner 4x4 pogon, bosch 8.1 abs+ebd, siemensovi airbagovi, farovi valeo, akomulatori varta, pojasevi autoliv, tranmisija ricardo, sanyo dvd/bluetooth/mp3 sistem, kožna unutrašnjost te plinska instalacija lovato, a također po tom euroncapu je ocenjen za 4 zvezdice, mada ja osobno ne verujem tim zvezdicama, osobno sam imao 2 lakše i jednu težu prometnu nesreću sa svojim automobilom te sam potpuno siguran u njega, a znam da je siguran i za moju porodicu

također imao sam i mahindru jedno vreme sa kojom sam napravio 30.000 km, model goa 2.5 crdi, osim malo lošijih voznih osobina te upravljivosti zbog mase od 2 tone, nisam imao nikakve primjedbe na automobil

šta želim da kažem, kinezi i indijci sada već prave sasvim solidne automobile, među kinezima ih je teže malo izdvojiti jer ima više od 100 proizvođača automobila ali evo ja vozim great wall i mogu da kažem da je dobar auto, kia i hyundai su znatno ispred njih, ali opet smatram da su kinezi i indijci na dobrom putu u razvoju svoje autoindustrije, u krajnjem slučaju imaju istu europsku homologaciju kao ostali automobili, a kiu bi sigurno kupio prije nego golfa, barem zbog garancije 7 godina

Dikh tu kava

pre 11 godina

Komentari su izgleda definitivno ogledalo kompletne situacije u društvu... Elem, za svoje pare, ni u najluđim snovima me ne zanima marka automobila, samo hoću da dobijem što više za što manje para, i tačka. Baš me briga što postoje i alfisti, i fiatovci, i bmwovci, i fordaši, to je njihovo pravo, ali kad neko izjavi neke stvari kao dole ispod u par navrata, i pri tom mu prođu komentari, onda je to administrativni problem.
Dakle, da li će u moje standarde da se uklopi KIA, Ford, Škoda, Alfa... potpuno me baš briga, probaću sve do jednog, i doneću odluku. Da ne bi možda trebalo, samo primera radi, da kupim Auris gde prodavac neće da mi da ni parking senzore, umesto npr. Focusa, gde mi uz senzore daje i popust od 1500 evra? Ili bilo kakvu plavušu, samo zato što ne volim brinete? Pa dobro ljudi, hajde bar malo da budemo ozbiljni.
Ta KIA, npr., počela je da pravi automobile 1974. Nije ni tako malo u tim vodama.
Konačno, kad neki kažu: ne bih tog Koreanca ni za živu glavu, šta se tačno podrazumeva pod Koreancem? Samo sedište korporacije? Ceed je dizajniran i proizveden u Evropi, Nemačka/Slovačka. Cenim da ste srećniji sa Aurisom iz Turske, ili Civicom iz Engleske/Turske?
Predrasude možda nekad mogu da budu korisne.U ovom slučaju, bojim se da ne.

m

pre 11 godina

@ Don Kihot

Da odmah otklonimu dilemu.Nisam diler Kia ili Hyundai vozila,niti cu to ikad biti.
Istina je ta da vozim Kia Rio 1.4 iz 2007, kupljen nov na sajmu te godine.Danas na satu 60.000 km bez ijedne greske ili problema.Taj Rio je dobio 4 zvezdice na Euro NCAP za bezbednost, i tu se isljucuje mogucnost
" samoocenjivanja " od strane bilo kog proizvodjaca !
Vec punih pet godina ja vozim svoju porodicu u tim kolima bez ikakvih bojazni, jer sam pazljiv vozac.Danasnji modeli grupacije Kia & Hyundai imaju svi 5 zvedica za bezbednost.Mislim da debljina lima nema bas neke velike veze i te price kako je " supalj zvuk " kada zatvoris vrata ne pije vise vodu, jer se gledaju neki drugi parametri.Vozio sam nekada Opel Asconu koja je imala duplo deblji lim medjutim od sigurnosne opreme naravno nije imala nista.Osim toga, i ja bi voleo da danas vozim japanca, jer sam bio 4 godine vlasnik jedne Mazde 323F, koja je bila izvanredna.Medjutim kada sam 2007 kupovao NOV auto Japanci su tada bili u cenovnom rangu od 17.000 do 20.000 eur,a ja sam platio moj Rio 11300.
Kia je nasledila tehnologiju bas od Mazde, jer je dosta saradjivala sa tom kompanijom.Ako tako moze da se kaze, kupio sam " sirotinjsku " Mazdu ali se nisam nikada pokajao.
I da zavrsim, modele SUV-ova koje si nabrojao jesu deklarisani kao SUV-ovi a ne kao dzipovi, to jest terenska vozila !!

Atreides

pre 11 godina

Citam komentare ne samo na ovoj temi vec i ostalim i ne verujem koliko je ovaj narod zatucan tj kad pogledam kakva nam je zemlja i verujem.
Kad mi neko pljuje po toj KIA i Hyundai-u posto eto nemaju istoriju.

Od istorije se ne zivi. SAAB je imao istoriju i nema ga vise a putem SAAB-a ce jos mnogi. Sta to eto nudi visoko cenjeni Golf u odnosu na ovu KIA-u????
Nikakav dizajn,losiju opremu....jedino ime placas ....ok nije los golf daleko od toga ali realno nije ni nista posebno.
Ni Lexis nema istoriju ali skoro svi ti takozvani sa istorijom nisu ni do kolena Lexusu.....Samsung u elektronskoj industriji nema neku dugu istoriju ali eto ga kao No.1......KIA i Hyundai gaze velikim koracima...tako su i Japanci krenuli svi su ih sa podsmehom gledali a znamo sta su danas Honda,Toyota,Mazda,Nissan,....i oni su jeftini nekad bili danas vise nisu...tako je i sa Koreancima moraju da budu jeftini zbog zatucanog ljudskog karaktera dok ne steknu "IME " a onda vise nema jeftinoce.

Ivan

pre 11 godina

@Don Kihot: Evo ja nisam "prodavac" Kie ili Hyundaia vec naprotiv vozim Toyotu. Uopste nisi u pravu. Vozio sam Ceed i I30 i to su odlicni automobili, VEOMA pouzdani i ono sto je najbitnije - bezbedni, sa najvisim Euro NCAP ocenama. Isto ce vaziti i za novu Ceed, cenim da ce dobiti maksimalan broj poena. Motori su se odlicno pokazali, a nova generacija je donela ono sto je falilo - malo evropske rafiniranosti. Golf izgleda malo sad zastarelo (iako je odlican auto), a ova Kia ce biti veoma pouzdan i, najbitnije, VEOMA bezbedan i kvalitetan automobil, sa odlicnom zvucnom izolacijom i odlicnim voznim karakteristikama. Tako su govorili i za Toyotu u Srbiji pre 20-22 godine pa vidi gde je sad Toyota. Kia grabi nezadrzivo i pitanje je vremena kad ce Kia i Hyundai biti prvi. Pocetne cene jesu vise, ali tako je bilo i sa prethodnom generacijom, vrlo brzo ce biti nize, realnije. Svaka cast Kii na ovakvom vozilu!

dejan

pre 11 godina

@Don Kihot
Što se tiče bezbednosti, nema šta neko da veruje ili neveruje. Postoji nezavisna institucija u Evropi koje se bavi testiranjem bezbednosti i koja daje ocene za svaki model - EURO NCAP. Poslednjih godina i Kia i Hyundai osvajaju maksimalne ocene na ovom planu i besmisleno je pričati da su nebezbedni. Uostalom ceed je projektovan i proizveden u Evropi i ustvari vrlo malo ima veze sa Korejom, ako to uopšte danas predstavlja neku manu.

A što se tiče cene, iako su paketi sada jači nego kod prošle verzije, mislim da su cene previsoke. Ipak, Kia je i do sada imala neku čudnu politiku da lupi visoke cene a onda na njih daje velike popuste, pa na kraju dobiješ korektnu cenu, tako da verujem da će tako biti i ubuduće. Ionako sada svi proizvođači spuštau cene kod kupovine, ali te posle sačekaju sa višom cenom održavanja.

Don Kihot

pre 11 godina

@m Ma samo proveravam koliko su prodavci Hyundai vozila aktivni na forumima. U Srbiji svako zna koliko sta kosta, ali retko ko koliko sta vredi. Ne verujem Koreancima, Kinezima i Indijcima, i ja svoju porodicu ne bi vozio u tim kolima. Mozda gresim, ali proizvodjaci automobila bez prave istorije ne ulivaju poverenje. Svako zna da izlije sasiju, nasrafi tockove, zasrafi menjac i motor, sklopi sasiju, samo sto neki brendovi to rade 100, a neki 10 godina. Uvek pre Honda i Toyota, nego Kia i Hyindai. Jos da dodam da su mi smesni ljudi koji voze SUV Hyundai, Dacia, Kia, to dodje kao fejk tasna Luj Viton. Lici, ali svi znaju koliko kosta, samo vlasnik sebe zavarava da vozi dzipa.

Jovan

pre 11 godina

Realno, za te pare mozes da uzmes isto opremljeni a puno bolji auto, nebitno odakle...imas Francuze (308, C4, Megane, i za pola godine C-Elysee i 301), Fiat Bravo, Opel Astra (novu), Chevrolet Cruze, Japance (Mazda 3, Civic), Seat Leon i za koji mesec novi Toledo, Skoda Oktaviju i za koji mesec Rapid...i svi oni ce dosta bolje drzati cenu od ovog Automobila, znaci kad dodje da trebas da ga prodas ili da kupis novi auto, dosta vise ces dobiti za stari. I verujem da ce se dosta bolje drzati nakon 5 ili 10 godina. Jeste da ovaj sad izgleda fensi i sve to, ali to je samo limena haljina, to sto su ga poboljsali u utisku prema potencijalnom kupci spolja i iznutra nista ne govori o kvalitetu vozila ili dugotrajnosti istog. Svi navedeni su vec provereni i vec su se dokazali kao kvalitetni i nemaju vise veze sa losim prethodnicima od pocetka 2000-ih...pa sad ti biraj dali hoces da kupis dokazan i pouzdan auto, ili neki novi model o kojem se nista ne zna i sa kojim manje vise igras loto dali ce ti sluziti iducih 5-10 godina, ili nece...

Nesh

pre 11 godina

Kia i povoljne cene su otišli u zasluženu penziju.Ipak se mora platiti toliki trud,razvoj,dizajneri,tehnologija,garancija itd.Da ga prave Srbi koštao bi 18 h.evra.Početni paket nudi dosta.Vozio sam ceed prethodne generacije i najveća zamerka mi je bio instant osećaj u kabini,od instrumenata,preko materijala,ukrasa pa do tankog lima zadnjih vrata i onog karakterističnog šupljeg zvuka.U vožnji,naprotiv nije delovao instant.Po najavama,novi je poboljšan upravo u tim segmentima,plus još kvalitetne opreme.Kao vlasnik Octavije,mogu reći da u poređenju sa Ambition paketom,zastarelim 1.6 benz.sa 103 KS,skromnom opremom i cenom od 13300 evra,ovo je daleko bolja prilika,obzirom da je auto nove generacije.Voleo bih da ga probam...

koma

pre 11 godina

Citam komentare i ne verujem sta citam. Pa sta hocete za auto sa vrh opremom i super dizajnom,da kosta ko Punto?! Kosta isto kao golf 6,a daje mnogo vise za te pare...

m

pre 11 godina

@ Don Kihot

U vezi " nebezbednosti " Koreanaca, procitaj prvo sta je ugradjeno vec u osnovnoj verziji pa onda komentarisi !

SIGURNOST: vazdušni jastuci za vozača i suvozača (suvozačev sa mogudnošdu isključivanja), bočni vazdušni jastuci, bočne vazdušne zavese, ESC - sistem za elektronski nadzor stabilnosti vozila sa sigurnosnim dodacima: TCS – el. sistem kontrole proklizavanja pogonskih točkova, VSM - Vehicle Stability Management, HAC - Hill Start Assist Control, ABS - sistem protiv blokiranja točkova kod kočenja, EBD - elektronska raspodela kočione sile, BAS - automatsko pojačavanje sile kočenja, disk kočnice napred i pozadi,

dzigi

pre 11 godina

Dizelima skinite slobodno još 100.000 dinara državne subvencije jer imaju manje od 100gr CO2.
i30 jeste jeftiniji ali ima i slabiju opremu. Inače, dizeli u i30 nemaju manje od 100gr CO2, zanimljivo...

Don Kihot

pre 11 godina

Ma skupi su brate... Cekam Kineze i Indijce... ko ima ove pare za kola. Posten svet vozi se busom. Salim se naravno, ali Koreance nikad ne bih kupio, bezbednost na prvom mestu.

Dejan L

pre 11 godina

Mnogo lepši od brata i30. Peter Šrejer ga je odradio do najmanjeg detalja. Čak je i enterijer mnogo dobar, nema one jeftine metalizirano sive plastike i napadne plave boje instrumenata kao kod i30. Ovo ja zovem zapeto dinamično dizajnirano, kao da joj postolje samostrel.

MERZ

pre 11 godina

Stvarno lepo ali koje su ovo cene? Zaista su preterali... Ne znam, tacno je da to nije ona KIA od pre 8-9 godina ali ipak...

Lep ali ipak je cena jaka. Hyundai i KIA su ista stvar potpuno a pogledajte cene ta dva proizvodjaca...

Miloš

pre 11 godina

Napokon 6 brzina standardno sa svim motorima. Imam prvu generaciju Ceeda sa motorom 1.6 dizel (115/116 konja) i ona auto ima 5 brzina, ali na otvorenom mu bas nekada fali ta 6.brzina..

Dejan L

pre 11 godina

Mnogo lepši od brata i30. Peter Šrejer ga je odradio do najmanjeg detalja. Čak je i enterijer mnogo dobar, nema one jeftine metalizirano sive plastike i napadne plave boje instrumenata kao kod i30. Ovo ja zovem zapeto dinamično dizajnirano, kao da joj postolje samostrel.

Miloš

pre 11 godina

Napokon 6 brzina standardno sa svim motorima. Imam prvu generaciju Ceeda sa motorom 1.6 dizel (115/116 konja) i ona auto ima 5 brzina, ali na otvorenom mu bas nekada fali ta 6.brzina..

koma

pre 11 godina

Citam komentare i ne verujem sta citam. Pa sta hocete za auto sa vrh opremom i super dizajnom,da kosta ko Punto?! Kosta isto kao golf 6,a daje mnogo vise za te pare...

m

pre 11 godina

@ Don Kihot

U vezi " nebezbednosti " Koreanaca, procitaj prvo sta je ugradjeno vec u osnovnoj verziji pa onda komentarisi !

SIGURNOST: vazdušni jastuci za vozača i suvozača (suvozačev sa mogudnošdu isključivanja), bočni vazdušni jastuci, bočne vazdušne zavese, ESC - sistem za elektronski nadzor stabilnosti vozila sa sigurnosnim dodacima: TCS – el. sistem kontrole proklizavanja pogonskih točkova, VSM - Vehicle Stability Management, HAC - Hill Start Assist Control, ABS - sistem protiv blokiranja točkova kod kočenja, EBD - elektronska raspodela kočione sile, BAS - automatsko pojačavanje sile kočenja, disk kočnice napred i pozadi,

MERZ

pre 11 godina

Stvarno lepo ali koje su ovo cene? Zaista su preterali... Ne znam, tacno je da to nije ona KIA od pre 8-9 godina ali ipak...

Lep ali ipak je cena jaka. Hyundai i KIA su ista stvar potpuno a pogledajte cene ta dva proizvodjaca...

dzigi

pre 11 godina

Dizelima skinite slobodno još 100.000 dinara državne subvencije jer imaju manje od 100gr CO2.
i30 jeste jeftiniji ali ima i slabiju opremu. Inače, dizeli u i30 nemaju manje od 100gr CO2, zanimljivo...

Dikh tu kava

pre 11 godina

Komentari su izgleda definitivno ogledalo kompletne situacije u društvu... Elem, za svoje pare, ni u najluđim snovima me ne zanima marka automobila, samo hoću da dobijem što više za što manje para, i tačka. Baš me briga što postoje i alfisti, i fiatovci, i bmwovci, i fordaši, to je njihovo pravo, ali kad neko izjavi neke stvari kao dole ispod u par navrata, i pri tom mu prođu komentari, onda je to administrativni problem.
Dakle, da li će u moje standarde da se uklopi KIA, Ford, Škoda, Alfa... potpuno me baš briga, probaću sve do jednog, i doneću odluku. Da ne bi možda trebalo, samo primera radi, da kupim Auris gde prodavac neće da mi da ni parking senzore, umesto npr. Focusa, gde mi uz senzore daje i popust od 1500 evra? Ili bilo kakvu plavušu, samo zato što ne volim brinete? Pa dobro ljudi, hajde bar malo da budemo ozbiljni.
Ta KIA, npr., počela je da pravi automobile 1974. Nije ni tako malo u tim vodama.
Konačno, kad neki kažu: ne bih tog Koreanca ni za živu glavu, šta se tačno podrazumeva pod Koreancem? Samo sedište korporacije? Ceed je dizajniran i proizveden u Evropi, Nemačka/Slovačka. Cenim da ste srećniji sa Aurisom iz Turske, ili Civicom iz Engleske/Turske?
Predrasude možda nekad mogu da budu korisne.U ovom slučaju, bojim se da ne.

Atreides

pre 11 godina

Citam komentare ne samo na ovoj temi vec i ostalim i ne verujem koliko je ovaj narod zatucan tj kad pogledam kakva nam je zemlja i verujem.
Kad mi neko pljuje po toj KIA i Hyundai-u posto eto nemaju istoriju.

Od istorije se ne zivi. SAAB je imao istoriju i nema ga vise a putem SAAB-a ce jos mnogi. Sta to eto nudi visoko cenjeni Golf u odnosu na ovu KIA-u????
Nikakav dizajn,losiju opremu....jedino ime placas ....ok nije los golf daleko od toga ali realno nije ni nista posebno.
Ni Lexis nema istoriju ali skoro svi ti takozvani sa istorijom nisu ni do kolena Lexusu.....Samsung u elektronskoj industriji nema neku dugu istoriju ali eto ga kao No.1......KIA i Hyundai gaze velikim koracima...tako su i Japanci krenuli svi su ih sa podsmehom gledali a znamo sta su danas Honda,Toyota,Mazda,Nissan,....i oni su jeftini nekad bili danas vise nisu...tako je i sa Koreancima moraju da budu jeftini zbog zatucanog ljudskog karaktera dok ne steknu "IME " a onda vise nema jeftinoce.

Ivan

pre 11 godina

@Don Kihot: Evo ja nisam "prodavac" Kie ili Hyundaia vec naprotiv vozim Toyotu. Uopste nisi u pravu. Vozio sam Ceed i I30 i to su odlicni automobili, VEOMA pouzdani i ono sto je najbitnije - bezbedni, sa najvisim Euro NCAP ocenama. Isto ce vaziti i za novu Ceed, cenim da ce dobiti maksimalan broj poena. Motori su se odlicno pokazali, a nova generacija je donela ono sto je falilo - malo evropske rafiniranosti. Golf izgleda malo sad zastarelo (iako je odlican auto), a ova Kia ce biti veoma pouzdan i, najbitnije, VEOMA bezbedan i kvalitetan automobil, sa odlicnom zvucnom izolacijom i odlicnim voznim karakteristikama. Tako su govorili i za Toyotu u Srbiji pre 20-22 godine pa vidi gde je sad Toyota. Kia grabi nezadrzivo i pitanje je vremena kad ce Kia i Hyundai biti prvi. Pocetne cene jesu vise, ali tako je bilo i sa prethodnom generacijom, vrlo brzo ce biti nize, realnije. Svaka cast Kii na ovakvom vozilu!

Nesh

pre 11 godina

Kia i povoljne cene su otišli u zasluženu penziju.Ipak se mora platiti toliki trud,razvoj,dizajneri,tehnologija,garancija itd.Da ga prave Srbi koštao bi 18 h.evra.Početni paket nudi dosta.Vozio sam ceed prethodne generacije i najveća zamerka mi je bio instant osećaj u kabini,od instrumenata,preko materijala,ukrasa pa do tankog lima zadnjih vrata i onog karakterističnog šupljeg zvuka.U vožnji,naprotiv nije delovao instant.Po najavama,novi je poboljšan upravo u tim segmentima,plus još kvalitetne opreme.Kao vlasnik Octavije,mogu reći da u poređenju sa Ambition paketom,zastarelim 1.6 benz.sa 103 KS,skromnom opremom i cenom od 13300 evra,ovo je daleko bolja prilika,obzirom da je auto nove generacije.Voleo bih da ga probam...

m

pre 11 godina

@ Don Kihot

Da odmah otklonimu dilemu.Nisam diler Kia ili Hyundai vozila,niti cu to ikad biti.
Istina je ta da vozim Kia Rio 1.4 iz 2007, kupljen nov na sajmu te godine.Danas na satu 60.000 km bez ijedne greske ili problema.Taj Rio je dobio 4 zvezdice na Euro NCAP za bezbednost, i tu se isljucuje mogucnost
" samoocenjivanja " od strane bilo kog proizvodjaca !
Vec punih pet godina ja vozim svoju porodicu u tim kolima bez ikakvih bojazni, jer sam pazljiv vozac.Danasnji modeli grupacije Kia & Hyundai imaju svi 5 zvedica za bezbednost.Mislim da debljina lima nema bas neke velike veze i te price kako je " supalj zvuk " kada zatvoris vrata ne pije vise vodu, jer se gledaju neki drugi parametri.Vozio sam nekada Opel Asconu koja je imala duplo deblji lim medjutim od sigurnosne opreme naravno nije imala nista.Osim toga, i ja bi voleo da danas vozim japanca, jer sam bio 4 godine vlasnik jedne Mazde 323F, koja je bila izvanredna.Medjutim kada sam 2007 kupovao NOV auto Japanci su tada bili u cenovnom rangu od 17.000 do 20.000 eur,a ja sam platio moj Rio 11300.
Kia je nasledila tehnologiju bas od Mazde, jer je dosta saradjivala sa tom kompanijom.Ako tako moze da se kaze, kupio sam " sirotinjsku " Mazdu ali se nisam nikada pokajao.
I da zavrsim, modele SUV-ova koje si nabrojao jesu deklarisani kao SUV-ovi a ne kao dzipovi, to jest terenska vozila !!

dejan

pre 11 godina

@Don Kihot
Što se tiče bezbednosti, nema šta neko da veruje ili neveruje. Postoji nezavisna institucija u Evropi koje se bavi testiranjem bezbednosti i koja daje ocene za svaki model - EURO NCAP. Poslednjih godina i Kia i Hyundai osvajaju maksimalne ocene na ovom planu i besmisleno je pričati da su nebezbedni. Uostalom ceed je projektovan i proizveden u Evropi i ustvari vrlo malo ima veze sa Korejom, ako to uopšte danas predstavlja neku manu.

A što se tiče cene, iako su paketi sada jači nego kod prošle verzije, mislim da su cene previsoke. Ipak, Kia je i do sada imala neku čudnu politiku da lupi visoke cene a onda na njih daje velike popuste, pa na kraju dobiješ korektnu cenu, tako da verujem da će tako biti i ubuduće. Ionako sada svi proizvođači spuštau cene kod kupovine, ali te posle sačekaju sa višom cenom održavanja.

Jovan

pre 11 godina

Realno, za te pare mozes da uzmes isto opremljeni a puno bolji auto, nebitno odakle...imas Francuze (308, C4, Megane, i za pola godine C-Elysee i 301), Fiat Bravo, Opel Astra (novu), Chevrolet Cruze, Japance (Mazda 3, Civic), Seat Leon i za koji mesec novi Toledo, Skoda Oktaviju i za koji mesec Rapid...i svi oni ce dosta bolje drzati cenu od ovog Automobila, znaci kad dodje da trebas da ga prodas ili da kupis novi auto, dosta vise ces dobiti za stari. I verujem da ce se dosta bolje drzati nakon 5 ili 10 godina. Jeste da ovaj sad izgleda fensi i sve to, ali to je samo limena haljina, to sto su ga poboljsali u utisku prema potencijalnom kupci spolja i iznutra nista ne govori o kvalitetu vozila ili dugotrajnosti istog. Svi navedeni su vec provereni i vec su se dokazali kao kvalitetni i nemaju vise veze sa losim prethodnicima od pocetka 2000-ih...pa sad ti biraj dali hoces da kupis dokazan i pouzdan auto, ili neki novi model o kojem se nista ne zna i sa kojim manje vise igras loto dali ce ti sluziti iducih 5-10 godina, ili nece...

Don Kihot

pre 11 godina

@m Ma samo proveravam koliko su prodavci Hyundai vozila aktivni na forumima. U Srbiji svako zna koliko sta kosta, ali retko ko koliko sta vredi. Ne verujem Koreancima, Kinezima i Indijcima, i ja svoju porodicu ne bi vozio u tim kolima. Mozda gresim, ali proizvodjaci automobila bez prave istorije ne ulivaju poverenje. Svako zna da izlije sasiju, nasrafi tockove, zasrafi menjac i motor, sklopi sasiju, samo sto neki brendovi to rade 100, a neki 10 godina. Uvek pre Honda i Toyota, nego Kia i Hyindai. Jos da dodam da su mi smesni ljudi koji voze SUV Hyundai, Dacia, Kia, to dodje kao fejk tasna Luj Viton. Lici, ali svi znaju koliko kosta, samo vlasnik sebe zavarava da vozi dzipa.

miloš

pre 11 godina

don kihot

ja vozim kineski suv great wall hover, prvog sam kupio 2007 godine u martu te sam napravio sa njime 150.000 km, 2011 u maju mesecu kupio sam drugi hover ali sada unapređeniju verziju model hover 5 te sam napravio sa njime 65.000 km do sada, samo da te upoznam sa automobilom, u njemu je ugrađen mitsubishi 4G69 benzinski motor, borgwarner 4x4 pogon, bosch 8.1 abs+ebd, siemensovi airbagovi, farovi valeo, akomulatori varta, pojasevi autoliv, tranmisija ricardo, sanyo dvd/bluetooth/mp3 sistem, kožna unutrašnjost te plinska instalacija lovato, a također po tom euroncapu je ocenjen za 4 zvezdice, mada ja osobno ne verujem tim zvezdicama, osobno sam imao 2 lakše i jednu težu prometnu nesreću sa svojim automobilom te sam potpuno siguran u njega, a znam da je siguran i za moju porodicu

također imao sam i mahindru jedno vreme sa kojom sam napravio 30.000 km, model goa 2.5 crdi, osim malo lošijih voznih osobina te upravljivosti zbog mase od 2 tone, nisam imao nikakve primjedbe na automobil

šta želim da kažem, kinezi i indijci sada već prave sasvim solidne automobile, među kinezima ih je teže malo izdvojiti jer ima više od 100 proizvođača automobila ali evo ja vozim great wall i mogu da kažem da je dobar auto, kia i hyundai su znatno ispred njih, ali opet smatram da su kinezi i indijci na dobrom putu u razvoju svoje autoindustrije, u krajnjem slučaju imaju istu europsku homologaciju kao ostali automobili, a kiu bi sigurno kupio prije nego golfa, barem zbog garancije 7 godina

nikola

pre 11 godina

sta su za japance pricali pre 25 godina? jel zna neko? jel zna neko gde su japanske fabrike automobila uglavnom? gde se kia i hyndai proizvode? sto daju 7 godina garancije na SVE, a ne ko drugi samo godinu dana na motor a kao 12 na limariju, vozim pro ceed, auto je odlican, plastika moze da bude bolje, ali nije ocajna kao sto pricaju, i 7 godina cu da ga vozim bez brige... a tek jedva cekam da izadje nov pro ceed koji ce barem po meni da pojede reno megan kupe i novu astru gtc koji je trenutno pojam dizajna za kupe automobile u nekom normalnom cenovnom rangu... sad da imam pare kupio bih tu astru, ali kad izadje kia mislim da bih nju kupio, ali ne bih da se zalecem posto su bile samo neke skice...

Don Kihot

pre 11 godina

Ma skupi su brate... Cekam Kineze i Indijce... ko ima ove pare za kola. Posten svet vozi se busom. Salim se naravno, ali Koreance nikad ne bih kupio, bezbednost na prvom mestu.

Don Kihot

pre 11 godina

Ma skupi su brate... Cekam Kineze i Indijce... ko ima ove pare za kola. Posten svet vozi se busom. Salim se naravno, ali Koreance nikad ne bih kupio, bezbednost na prvom mestu.

Don Kihot

pre 11 godina

@m Ma samo proveravam koliko su prodavci Hyundai vozila aktivni na forumima. U Srbiji svako zna koliko sta kosta, ali retko ko koliko sta vredi. Ne verujem Koreancima, Kinezima i Indijcima, i ja svoju porodicu ne bi vozio u tim kolima. Mozda gresim, ali proizvodjaci automobila bez prave istorije ne ulivaju poverenje. Svako zna da izlije sasiju, nasrafi tockove, zasrafi menjac i motor, sklopi sasiju, samo sto neki brendovi to rade 100, a neki 10 godina. Uvek pre Honda i Toyota, nego Kia i Hyindai. Jos da dodam da su mi smesni ljudi koji voze SUV Hyundai, Dacia, Kia, to dodje kao fejk tasna Luj Viton. Lici, ali svi znaju koliko kosta, samo vlasnik sebe zavarava da vozi dzipa.

Jovan

pre 11 godina

Realno, za te pare mozes da uzmes isto opremljeni a puno bolji auto, nebitno odakle...imas Francuze (308, C4, Megane, i za pola godine C-Elysee i 301), Fiat Bravo, Opel Astra (novu), Chevrolet Cruze, Japance (Mazda 3, Civic), Seat Leon i za koji mesec novi Toledo, Skoda Oktaviju i za koji mesec Rapid...i svi oni ce dosta bolje drzati cenu od ovog Automobila, znaci kad dodje da trebas da ga prodas ili da kupis novi auto, dosta vise ces dobiti za stari. I verujem da ce se dosta bolje drzati nakon 5 ili 10 godina. Jeste da ovaj sad izgleda fensi i sve to, ali to je samo limena haljina, to sto su ga poboljsali u utisku prema potencijalnom kupci spolja i iznutra nista ne govori o kvalitetu vozila ili dugotrajnosti istog. Svi navedeni su vec provereni i vec su se dokazali kao kvalitetni i nemaju vise veze sa losim prethodnicima od pocetka 2000-ih...pa sad ti biraj dali hoces da kupis dokazan i pouzdan auto, ili neki novi model o kojem se nista ne zna i sa kojim manje vise igras loto dali ce ti sluziti iducih 5-10 godina, ili nece...

MERZ

pre 11 godina

Stvarno lepo ali koje su ovo cene? Zaista su preterali... Ne znam, tacno je da to nije ona KIA od pre 8-9 godina ali ipak...

Lep ali ipak je cena jaka. Hyundai i KIA su ista stvar potpuno a pogledajte cene ta dva proizvodjaca...

Dejan L

pre 11 godina

Mnogo lepši od brata i30. Peter Šrejer ga je odradio do najmanjeg detalja. Čak je i enterijer mnogo dobar, nema one jeftine metalizirano sive plastike i napadne plave boje instrumenata kao kod i30. Ovo ja zovem zapeto dinamično dizajnirano, kao da joj postolje samostrel.

koma

pre 11 godina

Citam komentare i ne verujem sta citam. Pa sta hocete za auto sa vrh opremom i super dizajnom,da kosta ko Punto?! Kosta isto kao golf 6,a daje mnogo vise za te pare...

m

pre 11 godina

@ Don Kihot

U vezi " nebezbednosti " Koreanaca, procitaj prvo sta je ugradjeno vec u osnovnoj verziji pa onda komentarisi !

SIGURNOST: vazdušni jastuci za vozača i suvozača (suvozačev sa mogudnošdu isključivanja), bočni vazdušni jastuci, bočne vazdušne zavese, ESC - sistem za elektronski nadzor stabilnosti vozila sa sigurnosnim dodacima: TCS – el. sistem kontrole proklizavanja pogonskih točkova, VSM - Vehicle Stability Management, HAC - Hill Start Assist Control, ABS - sistem protiv blokiranja točkova kod kočenja, EBD - elektronska raspodela kočione sile, BAS - automatsko pojačavanje sile kočenja, disk kočnice napred i pozadi,

Miloš

pre 11 godina

Napokon 6 brzina standardno sa svim motorima. Imam prvu generaciju Ceeda sa motorom 1.6 dizel (115/116 konja) i ona auto ima 5 brzina, ali na otvorenom mu bas nekada fali ta 6.brzina..

Nesh

pre 11 godina

Kia i povoljne cene su otišli u zasluženu penziju.Ipak se mora platiti toliki trud,razvoj,dizajneri,tehnologija,garancija itd.Da ga prave Srbi koštao bi 18 h.evra.Početni paket nudi dosta.Vozio sam ceed prethodne generacije i najveća zamerka mi je bio instant osećaj u kabini,od instrumenata,preko materijala,ukrasa pa do tankog lima zadnjih vrata i onog karakterističnog šupljeg zvuka.U vožnji,naprotiv nije delovao instant.Po najavama,novi je poboljšan upravo u tim segmentima,plus još kvalitetne opreme.Kao vlasnik Octavije,mogu reći da u poređenju sa Ambition paketom,zastarelim 1.6 benz.sa 103 KS,skromnom opremom i cenom od 13300 evra,ovo je daleko bolja prilika,obzirom da je auto nove generacije.Voleo bih da ga probam...

Atreides

pre 11 godina

Citam komentare ne samo na ovoj temi vec i ostalim i ne verujem koliko je ovaj narod zatucan tj kad pogledam kakva nam je zemlja i verujem.
Kad mi neko pljuje po toj KIA i Hyundai-u posto eto nemaju istoriju.

Od istorije se ne zivi. SAAB je imao istoriju i nema ga vise a putem SAAB-a ce jos mnogi. Sta to eto nudi visoko cenjeni Golf u odnosu na ovu KIA-u????
Nikakav dizajn,losiju opremu....jedino ime placas ....ok nije los golf daleko od toga ali realno nije ni nista posebno.
Ni Lexis nema istoriju ali skoro svi ti takozvani sa istorijom nisu ni do kolena Lexusu.....Samsung u elektronskoj industriji nema neku dugu istoriju ali eto ga kao No.1......KIA i Hyundai gaze velikim koracima...tako su i Japanci krenuli svi su ih sa podsmehom gledali a znamo sta su danas Honda,Toyota,Mazda,Nissan,....i oni su jeftini nekad bili danas vise nisu...tako je i sa Koreancima moraju da budu jeftini zbog zatucanog ljudskog karaktera dok ne steknu "IME " a onda vise nema jeftinoce.

m

pre 11 godina

@ Don Kihot

Da odmah otklonimu dilemu.Nisam diler Kia ili Hyundai vozila,niti cu to ikad biti.
Istina je ta da vozim Kia Rio 1.4 iz 2007, kupljen nov na sajmu te godine.Danas na satu 60.000 km bez ijedne greske ili problema.Taj Rio je dobio 4 zvezdice na Euro NCAP za bezbednost, i tu se isljucuje mogucnost
" samoocenjivanja " od strane bilo kog proizvodjaca !
Vec punih pet godina ja vozim svoju porodicu u tim kolima bez ikakvih bojazni, jer sam pazljiv vozac.Danasnji modeli grupacije Kia & Hyundai imaju svi 5 zvedica za bezbednost.Mislim da debljina lima nema bas neke velike veze i te price kako je " supalj zvuk " kada zatvoris vrata ne pije vise vodu, jer se gledaju neki drugi parametri.Vozio sam nekada Opel Asconu koja je imala duplo deblji lim medjutim od sigurnosne opreme naravno nije imala nista.Osim toga, i ja bi voleo da danas vozim japanca, jer sam bio 4 godine vlasnik jedne Mazde 323F, koja je bila izvanredna.Medjutim kada sam 2007 kupovao NOV auto Japanci su tada bili u cenovnom rangu od 17.000 do 20.000 eur,a ja sam platio moj Rio 11300.
Kia je nasledila tehnologiju bas od Mazde, jer je dosta saradjivala sa tom kompanijom.Ako tako moze da se kaze, kupio sam " sirotinjsku " Mazdu ali se nisam nikada pokajao.
I da zavrsim, modele SUV-ova koje si nabrojao jesu deklarisani kao SUV-ovi a ne kao dzipovi, to jest terenska vozila !!

dzigi

pre 11 godina

Dizelima skinite slobodno još 100.000 dinara državne subvencije jer imaju manje od 100gr CO2.
i30 jeste jeftiniji ali ima i slabiju opremu. Inače, dizeli u i30 nemaju manje od 100gr CO2, zanimljivo...

Ivan

pre 11 godina

@Don Kihot: Evo ja nisam "prodavac" Kie ili Hyundaia vec naprotiv vozim Toyotu. Uopste nisi u pravu. Vozio sam Ceed i I30 i to su odlicni automobili, VEOMA pouzdani i ono sto je najbitnije - bezbedni, sa najvisim Euro NCAP ocenama. Isto ce vaziti i za novu Ceed, cenim da ce dobiti maksimalan broj poena. Motori su se odlicno pokazali, a nova generacija je donela ono sto je falilo - malo evropske rafiniranosti. Golf izgleda malo sad zastarelo (iako je odlican auto), a ova Kia ce biti veoma pouzdan i, najbitnije, VEOMA bezbedan i kvalitetan automobil, sa odlicnom zvucnom izolacijom i odlicnim voznim karakteristikama. Tako su govorili i za Toyotu u Srbiji pre 20-22 godine pa vidi gde je sad Toyota. Kia grabi nezadrzivo i pitanje je vremena kad ce Kia i Hyundai biti prvi. Pocetne cene jesu vise, ali tako je bilo i sa prethodnom generacijom, vrlo brzo ce biti nize, realnije. Svaka cast Kii na ovakvom vozilu!

Dikh tu kava

pre 11 godina

Komentari su izgleda definitivno ogledalo kompletne situacije u društvu... Elem, za svoje pare, ni u najluđim snovima me ne zanima marka automobila, samo hoću da dobijem što više za što manje para, i tačka. Baš me briga što postoje i alfisti, i fiatovci, i bmwovci, i fordaši, to je njihovo pravo, ali kad neko izjavi neke stvari kao dole ispod u par navrata, i pri tom mu prođu komentari, onda je to administrativni problem.
Dakle, da li će u moje standarde da se uklopi KIA, Ford, Škoda, Alfa... potpuno me baš briga, probaću sve do jednog, i doneću odluku. Da ne bi možda trebalo, samo primera radi, da kupim Auris gde prodavac neće da mi da ni parking senzore, umesto npr. Focusa, gde mi uz senzore daje i popust od 1500 evra? Ili bilo kakvu plavušu, samo zato što ne volim brinete? Pa dobro ljudi, hajde bar malo da budemo ozbiljni.
Ta KIA, npr., počela je da pravi automobile 1974. Nije ni tako malo u tim vodama.
Konačno, kad neki kažu: ne bih tog Koreanca ni za živu glavu, šta se tačno podrazumeva pod Koreancem? Samo sedište korporacije? Ceed je dizajniran i proizveden u Evropi, Nemačka/Slovačka. Cenim da ste srećniji sa Aurisom iz Turske, ili Civicom iz Engleske/Turske?
Predrasude možda nekad mogu da budu korisne.U ovom slučaju, bojim se da ne.

dejan

pre 11 godina

@Don Kihot
Što se tiče bezbednosti, nema šta neko da veruje ili neveruje. Postoji nezavisna institucija u Evropi koje se bavi testiranjem bezbednosti i koja daje ocene za svaki model - EURO NCAP. Poslednjih godina i Kia i Hyundai osvajaju maksimalne ocene na ovom planu i besmisleno je pričati da su nebezbedni. Uostalom ceed je projektovan i proizveden u Evropi i ustvari vrlo malo ima veze sa Korejom, ako to uopšte danas predstavlja neku manu.

A što se tiče cene, iako su paketi sada jači nego kod prošle verzije, mislim da su cene previsoke. Ipak, Kia je i do sada imala neku čudnu politiku da lupi visoke cene a onda na njih daje velike popuste, pa na kraju dobiješ korektnu cenu, tako da verujem da će tako biti i ubuduće. Ionako sada svi proizvođači spuštau cene kod kupovine, ali te posle sačekaju sa višom cenom održavanja.

miloš

pre 11 godina

don kihot

ja vozim kineski suv great wall hover, prvog sam kupio 2007 godine u martu te sam napravio sa njime 150.000 km, 2011 u maju mesecu kupio sam drugi hover ali sada unapređeniju verziju model hover 5 te sam napravio sa njime 65.000 km do sada, samo da te upoznam sa automobilom, u njemu je ugrađen mitsubishi 4G69 benzinski motor, borgwarner 4x4 pogon, bosch 8.1 abs+ebd, siemensovi airbagovi, farovi valeo, akomulatori varta, pojasevi autoliv, tranmisija ricardo, sanyo dvd/bluetooth/mp3 sistem, kožna unutrašnjost te plinska instalacija lovato, a također po tom euroncapu je ocenjen za 4 zvezdice, mada ja osobno ne verujem tim zvezdicama, osobno sam imao 2 lakše i jednu težu prometnu nesreću sa svojim automobilom te sam potpuno siguran u njega, a znam da je siguran i za moju porodicu

također imao sam i mahindru jedno vreme sa kojom sam napravio 30.000 km, model goa 2.5 crdi, osim malo lošijih voznih osobina te upravljivosti zbog mase od 2 tone, nisam imao nikakve primjedbe na automobil

šta želim da kažem, kinezi i indijci sada već prave sasvim solidne automobile, među kinezima ih je teže malo izdvojiti jer ima više od 100 proizvođača automobila ali evo ja vozim great wall i mogu da kažem da je dobar auto, kia i hyundai su znatno ispred njih, ali opet smatram da su kinezi i indijci na dobrom putu u razvoju svoje autoindustrije, u krajnjem slučaju imaju istu europsku homologaciju kao ostali automobili, a kiu bi sigurno kupio prije nego golfa, barem zbog garancije 7 godina

nikola

pre 11 godina

sta su za japance pricali pre 25 godina? jel zna neko? jel zna neko gde su japanske fabrike automobila uglavnom? gde se kia i hyndai proizvode? sto daju 7 godina garancije na SVE, a ne ko drugi samo godinu dana na motor a kao 12 na limariju, vozim pro ceed, auto je odlican, plastika moze da bude bolje, ali nije ocajna kao sto pricaju, i 7 godina cu da ga vozim bez brige... a tek jedva cekam da izadje nov pro ceed koji ce barem po meni da pojede reno megan kupe i novu astru gtc koji je trenutno pojam dizajna za kupe automobile u nekom normalnom cenovnom rangu... sad da imam pare kupio bih tu astru, ali kad izadje kia mislim da bih nju kupio, ali ne bih da se zalecem posto su bile samo neke skice...