Sreda, 29.02.2012.

19:02

Nova Honda Civic u Srbiji

Izvor: B92

Nova Honda Civic u Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 12 godina

Vozim Hondu Civic 2012 biserno bele boje sa 4 vrata od Dec 22 2011god. Ceko sam na auto 2 meseca jer ovi u Ontariju nisu mogli da proizvedu koliko je bilo produzni na mogu reci da je auto fenomenalan. A o potrosnji I da ne govorim 45l = 600km gradske voznje.

frodo

pre 12 godina

Dizajn i lepota nisu jedini i najvaznivi aspekt automobila(osim za devojcice).Honda nije samo dizajn.A i vecina komentatora nije vozila ovaj automobil.
Dakle za vozace: Osecaj voznje je FENOMENALAN.Sediste je udobnije nego na prethodnom, menjac je sasvim ok, volan prilicno tvrd ali meksi u odnosu na prethodni,ogibljenje je ono sto me je kupilo, nemate utisak da ste u automobilu,vec u vozu,pozicija vozaca odlicna,
Mane: preglednost;za tu cenu ima drugih sa boljim paketom opreme(mada ipak je novi model,i kvalitetniji od rivala),papucica gasa reaguje preostro za prosecnog vozaca(za sportsku voznju super)
Pozdrav svima uz konstataciju da je i meni lepsi prethodni model.

ja

pre 12 godina

vozim civica 2009. bio sam juce da vidim novi. u sustini dizajn potpuno isti, al na foru drugaciji, zadnja svetla i prednji branik. svetla zadnja ok, napred branik ruzan prilicno. unutra opet dosta slicno, malko nabudzeniji volan ali ono sto mi se najnajnajvise dopalo u odnosu na moj su jako udobna sedista. e to je po meni najveca razlika na bolje.

mika

pre 12 godina

@Dikh tu kava
Po Autobildovom testu pouzdanosti, Honda (kao marka) poslednjih 6 ili vise godina zauzima jedno od prva tri mesta (trio Toyota, Mazda, Honda). Poslednje dve godine je Hyundai na 1.mestu ispred njih, dok je VW 2011. bio na 12. mestu.

Dikh tu kava

pre 12 godina

@SaSHaNS
Prirodna duhovitost, ili se išlo na kurs? ;) Evo klima sa otvorenim prozorima http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2012&mm=01&nav_id=575735
A što se pouzdanosti tiče, upravo je sada već prethodni Civic HB koji se proizvodi(o) u UK apostrofiran kao model sa problemima u pouzdanosti, za razliku od sedan verzije koja je dolazila iz Japana. Postoji neka statistika, postavljao sam svojevremeno linkove, mrzi me da tražim ponovo. Takođe me mrzi da tražim link sa Auto Bild/ TUV listom pouzdanosti iz bliske prošlosti prema kojoj je na 1. mestu Mazda 3, pa taj Golf VI što će da visi kod majstora, pa Hyundai i30, pa Auris čini mi se, i nema Civic-a u vrhu.
Dakle, ako već moram ovo da napišem, iako je apsolutno glupo (reda veličine "nisam član nijedne stranke"), ali - ne pripadam nijednom auto-jatu, niti sam "fan" VW-a (pogotovo ne ovog na akciji sa bednih 80 ks), niti Honde, danas ću da kupim jedan, sutra drugi, a iracionalno vezivanje za gomilu plastike i čelika na točkovima prepuštam nekom drugom mentalnom sklopu. Upravo zbog toga, mislim da nije baš najodgovornije blatiti radi blaćenja, što reče kolega komentator, ovo će možda neko i da čita ;-)
NHF, pozdrav!

reptil

pre 12 godina

lep ili ruzan o tome se nikada ne raspravlja,to je stvar licnog ukusa,ono ispod hondine haube je pravi dragulj,to je vec fakat,dragulj koji ce bez problema sa lakocom progutati nekoliko stotina hiljda kilometara a da mu nista ne fali,dragulj koji se vrti na visokim obrtajima gde mnogim automobilima njegove klase pucaju klipovi.e,zbog toga se voli honda.neko rece njega kupuju matorci,njega pre svega kupuju oni koji cene ono sto vam ovaj brend pruza za vas novac.vozim hondu civic 95-o godiste,mnoge automobile drugih brendova je on odavno poslao na otpad.pozdrav

Аца

pre 12 godina

Ха, ха, ха, јапанце само маторци купују!? Чак и да је тако па шта, маторци имају веће и дуже животно искуство и прецизније могу да вреднују ствари и лову, а имају и више уштекане кинте! Шта то значи, жутаћи праве досадна аута, да слабо убрзавају?, да су лења? Метар, километар, црта, штоперица, поузданост, тестови тврде супротно! Маторци воле Јапанце!? А зашто је игрица need for speed пуна Јапанаца, вероватно људи у старачком дому играју Плеј Стејшн. Ха, ха, ха... Енглези исмевају Јапанце, па је зато Астон Мартин прерадио тојотин Ај Кју у свој, ако некада гледате Топ Гир, можете видети да неки од енглеских тркачких аутомобила уграђују баш тојотине моторе који иначе често добијају награде, вероватно су у жирију ћорави и наглуви пензоси!? Вредност тојотиних и хондиних акција су више него убедљиво највеће на СВЕТУ у области ауто индустрије и све то зато што декице и бакице са штапом у руци ваде из марамице задењи цвоњак да купе нова инвалидска колица?!, звана Тојота или Хонда. Ако неко има тачне податке вредности акција у ауто индустрији нека објави, колико ме сећање служи, само Тојотине вреде више него прва три произвођача аутомобила у свету заједно, а Хонда је по вредности акција друга иза Тојоте. Пазите људи шта жврљате, можда то неко и чита.

SashaNS

pre 12 godina

@sava

Savo, za 12.990E dobijes golfa sa 25KS, od opreme ima rezervni tocak i sedista, klima radi na principu otvaranja prozora i to rucno (kod tog modela golfa je automatska klima kad imas elektro prozore - doplata) a da ne pricamo o tome da odmah uzmes broj mobilnog i fixnog tel od najblizeg servisera (najbolje da se okumite jer ces proci jeftinije) i vlasnika kioska na kome ces kupovati sijalice. I uz sve to, taj nemacki dragulj od auta ce ti, neki jos veci jadnik, ukrasti sa sve torbom sa dokumentima i pokaznom kartom za bus sto je i najvredniji deo auta. Eto zasto Civic a ne Golf....

Test driver

pre 12 godina

Zašto opet predimenzionirani dizelaš od 2.200 kubika??? Pa za njega je registracija 80.000 dinara...
Svi idu na "daunsajzing".
Tu je trebalo turbo dizel od max 1.600 kubika...

SashaNS

pre 12 godina

Vozio sam CIVIC-a davno (model iz 1989) kada je stvarno bio ruzan u odnosu na recimo Golfa ili nekog drugog iz te klase. Ali on je isao i isao i isao i nikada nije stao, taj Civic me je vozio po celoj Evropi i nikada se nije pokvario. Tada je u njemu bio sjajni 1,5 iVtec sa 90 ks, kakav je to bio motor, kakvo je to bilo uzivanje. Tada je za Golfa dvogrli karburator bio vrhunski izum a kompjutersko ubrizgavanje goriva misaona imenica. (da ne pricamo o drugim proizvodjacima) Malo je reci da sam neobjektivan po pitanju Honde, ali meni se ovaj auto svidja, mnogo mi se svidja. A najvise mi se svidja sto je sve savrsenstvo japanske tehnologije i domisljatosti ugradjeno u njega, kao i u svaki model Honde.
O ukusima ne treba raspravljati, nekome se svidja, nekome ne. Ali da je ovo vrhunski auto u kome ces uzivati, voleti ga, biti zadovoljan svakim kilometrom, definitivno DA. I da, sa ovim autom bezis iz konfekcijskih modela tipa Renault, Dacia, Kia i Ford i sl. Definitivno je sjajan.

mali marinko

pre 12 godina

@Ivan
do 50 000 eur ? Sa ovim Civicom sa 150 KS ne bi mogao dobit ni jačeg S-maxa a kamoli neki od BMWovih brzinaca (čak i 335i ulazi u kategoriju do 50000 eur)

DRZIVAGO

pre 12 godina

Mnogo bitnije od izgleda automobila je njegov motor. Automobili jednostavno moraju da lice jedni na druge jer proizvodjac mora da napravi auto sa sto manjim otporom vazduha. Pre no sto kupite auto razmislite o sledecem:
- velicina guma (gume 16" i vece su jako skupe a morate imati zimske i letnje
- Kubikaza (ako ne zelite da platite veliku taksu onda NE iznad 1600 kubika)
- Manuelna klima (automatska je preskupa i nema velike razlike)
- Benzinac, na gas, hibrid ili dizelas (zavisi koliko puno vozite)
- Cena godisnjeg odrzavanja
- Broj ovlascenih servisa
...i jos drugih stvari su mnogo bitnije od izgleda automobila

Verujte, tehnologija je toliko napredovala da je svejedno od kog proizvodjaca cete kupiti automobil. To je gomila gume metala i plastike.

sava

pre 12 godina

zasto bi neko kupio civic (novi ili stari) ako je golf sa dosta opreme 12.990 ?! sve razumem ali razlika od 2.000 je velika da bi auto bio samo malo lepsi (a i to je diskutabilno)....

Vladimir

pre 12 godina

Vozim restilizovanog Civica 2009, i jedva sam čekao da se pojavi update nadajući se da će mi to biti novi auto. Kad ono... Miks Dacie i one ružne Impreze. Od kada se pojavio ne mogu nikako da se priviknem na izgled. Nekako mi ga oko ne prihvata, nije mi to Honda. Volim oštre linije i "ljut" izgled svog auta, ovaj nema baš ništa od toga.

Заре

pre 12 godina

Фотографија у чланку није реалан показатељ изгледа новог Сивика, објектив је широкоугаони и јако га је издужио у предњем делу. На основу те фотографије Сивик ми се није свидео, али када сам потражио на нету галерије других фотографија спољашности, одушевио сама се изгледом, прошли ми се свиђа, али овај још жешћи и бољи, сигуран сам да ће уживо бити још бољи. Сви који су истрчали са тврдњама да је ружан, нека пронађу друге фотографије, променуће мишљење. Објектив је крив, јер се у тесним просторима користе широкоугаони објективи који у многоме изобличавају реалну слику. Честитка Хонди за овај модел.

Za one koji ne znaju...

pre 12 godina

Populacija kupaca Honde i Toyote u svetu je generalno veoma stara. To je statistika.
Dakle, uglavnom penzioneri kupuju "japance" (posebno istaknuto u Britaniji gde se svaka Toyota i Honda maltene ismeva kroz specijalizovane časopise o kolima).

Samo je u Srbiji japanski auto predmet želja. Svuda je u svetu japanski auto za babe, dede ili one koje automobil ne zanima uopšte.

Nemojte bukvalno shvatiti ovaj komentar, Type R modeli Honde su izuzetak kao i određeni LF-A i IS-F Lexusi i slični da ne nabrajam. A kako takvih modela maltene nema u Srbiji...onda je stanje tužno.
U Beogradu sam video samo jedan Civic Type R (crveni). Sve ostalo je...žao mi je...ali - truba.

Valjda je ljudima u Srbiji prioritet da imaju pouzdan auto i kraj.

Ako bih već morao japanski auto da vozim, birao bih Hondu jer ima najživlje motore i verovatno najbolji manuelni menjač u klasi.

Jabucilo

pre 12 godina

Ovo je vise restyle nego novi model. Meni licno ne ostavlja onaj "Vau!" efekat koji je na mene ostavljao prosli Civic - valjda su me navikli. Inace, vidim da su dodali zadnji brisac - fala bogu :D Jos samo da se vidi kakva mu je preglednost posto je prosli model bio katastrofalan po tom pitanju (pozadi).

Sto se cene tice, ocekviana je - ali daleko je to od "najbolje cene" sta god to znacilo. Novi Focus je sad na popustima sto ga cini (ako izuzmemo Koreance) trenutno najboljom kupovinom.

Mile

pre 12 godina

I stari civic je podelio ostro misljenja kada se pojavio kao i ovaj sad ili ti je extra ili ti se uopste ne svidja.svemirac se malo uozbiljio i postao bar za moj ukus jos privlacniji.motorizacija je iz prethodnog ali njihovom vtec motoru nema ravnog tako da ce vec ovaj pocetni 1.4 biti odlican a i prilicno su smanjili potrosnju.potrosnja u gradu 6.7l za 1.4.jeste fabricki podatak ali kod njih je to sigurno tu negde.pocinjem kalkulaciju kako najbrze do novog civic-a...

Dikh tu kava

pre 12 godina

Najneprivlačniji Civic ikad. Honda definitivno ne zna da napravi lep auto poslednjih decenija, možda eventualno Accord (lično mišljenje). Plus stari motori, jeste da je 1.8 dobar, ali dajte nešto novo, npr. 1.6 D kao što je u ponudi u nekim drugim zemljama. A cena - 15k EUR za verovatno 1.4 verziju S sa sjajnim početnim paketom opreme :-) Iskreno se nadam da će Honda (a bogami i Citroen) u SRB dobiti nekog novog dilera..

Sale

pre 12 godina

Čestitam Civic-u na osvojenom prvom mestu u takmičenju za najružniji dizajn. Pobeda je bila neizvesna do zadnje minute - Renault Thalia je konačno izgubila prvu poziciju koju je dugo godina držala.

mali marinko

pre 12 godina

Što napraviše od ultimativnog sportskog auta!? Načeli su ga prošlom generacijom a ovom su dosegli vrhunac. Ne mogu se odlučiti jedino je li ovo auto namjenjen prvenstveno ženama ili srednjoškolcima. Subarov dizajn je za ove doktorat a Bora i Thalia umjetnička djela.

dzigi

pre 12 godina

Sve je super osim izgleda :( Od "svemirca" pretvorio se u "insekta". A i dobro je što su predstavili potpuno nove motore, koji su isti kao i stari.

ilija cvorovic

pre 12 godina

imam civica 2004. i ozbiljno sada razmisljam da radim staro za novo. inace, honda mi se pokazala idealno, samo sipam gorivo i servis jednom godisnje... ostaje dilema novi civic za cca 15.000eur ili stari CR-V akcijski za 22.500eur sto je mozda izvodljivo preko nekog finansiranja.

Holland

pre 12 godina

Na prvi pogled, dizajn vrhunski. Oprema standardno na nivou. Motori vrhunski, to vozaci Honde dobro znaju. Malo je klasicniji u odnosu na prethodnu generaciju, vise je za ozbiljnije ljude nego za trkace kao stari model. Za razliku od konkurencije koba SAMA KOCI ispod 30km/h, NOVI CIVIC sam koci na mnogo mnogo vecim brzinama, to se ceni!

Petar

pre 12 godina

Wow! Definitivno najbolji Civic do sad i najbolji auto C segmenta! Vozim starog, ali ovaj mi deluje mnogo vece, a performanse vrhunske. Odusevljen!!!

dzigi

pre 12 godina

Sve je super osim izgleda :( Od "svemirca" pretvorio se u "insekta". A i dobro je što su predstavili potpuno nove motore, koji su isti kao i stari.

Petar

pre 12 godina

Wow! Definitivno najbolji Civic do sad i najbolji auto C segmenta! Vozim starog, ali ovaj mi deluje mnogo vece, a performanse vrhunske. Odusevljen!!!

Sale

pre 12 godina

Čestitam Civic-u na osvojenom prvom mestu u takmičenju za najružniji dizajn. Pobeda je bila neizvesna do zadnje minute - Renault Thalia je konačno izgubila prvu poziciju koju je dugo godina držala.

ilija cvorovic

pre 12 godina

imam civica 2004. i ozbiljno sada razmisljam da radim staro za novo. inace, honda mi se pokazala idealno, samo sipam gorivo i servis jednom godisnje... ostaje dilema novi civic za cca 15.000eur ili stari CR-V akcijski za 22.500eur sto je mozda izvodljivo preko nekog finansiranja.

SashaNS

pre 12 godina

@sava

Savo, za 12.990E dobijes golfa sa 25KS, od opreme ima rezervni tocak i sedista, klima radi na principu otvaranja prozora i to rucno (kod tog modela golfa je automatska klima kad imas elektro prozore - doplata) a da ne pricamo o tome da odmah uzmes broj mobilnog i fixnog tel od najblizeg servisera (najbolje da se okumite jer ces proci jeftinije) i vlasnika kioska na kome ces kupovati sijalice. I uz sve to, taj nemacki dragulj od auta ce ti, neki jos veci jadnik, ukrasti sa sve torbom sa dokumentima i pokaznom kartom za bus sto je i najvredniji deo auta. Eto zasto Civic a ne Golf....

Заре

pre 12 godina

Фотографија у чланку није реалан показатељ изгледа новог Сивика, објектив је широкоугаони и јако га је издужио у предњем делу. На основу те фотографије Сивик ми се није свидео, али када сам потражио на нету галерије других фотографија спољашности, одушевио сама се изгледом, прошли ми се свиђа, али овај још жешћи и бољи, сигуран сам да ће уживо бити још бољи. Сви који су истрчали са тврдњама да је ружан, нека пронађу друге фотографије, променуће мишљење. Објектив је крив, јер се у тесним просторима користе широкоугаони објективи који у многоме изобличавају реалну слику. Честитка Хонди за овај модел.

mali marinko

pre 12 godina

Što napraviše od ultimativnog sportskog auta!? Načeli su ga prošlom generacijom a ovom su dosegli vrhunac. Ne mogu se odlučiti jedino je li ovo auto namjenjen prvenstveno ženama ili srednjoškolcima. Subarov dizajn je za ove doktorat a Bora i Thalia umjetnička djela.

SashaNS

pre 12 godina

Vozio sam CIVIC-a davno (model iz 1989) kada je stvarno bio ruzan u odnosu na recimo Golfa ili nekog drugog iz te klase. Ali on je isao i isao i isao i nikada nije stao, taj Civic me je vozio po celoj Evropi i nikada se nije pokvario. Tada je u njemu bio sjajni 1,5 iVtec sa 90 ks, kakav je to bio motor, kakvo je to bilo uzivanje. Tada je za Golfa dvogrli karburator bio vrhunski izum a kompjutersko ubrizgavanje goriva misaona imenica. (da ne pricamo o drugim proizvodjacima) Malo je reci da sam neobjektivan po pitanju Honde, ali meni se ovaj auto svidja, mnogo mi se svidja. A najvise mi se svidja sto je sve savrsenstvo japanske tehnologije i domisljatosti ugradjeno u njega, kao i u svaki model Honde.
O ukusima ne treba raspravljati, nekome se svidja, nekome ne. Ali da je ovo vrhunski auto u kome ces uzivati, voleti ga, biti zadovoljan svakim kilometrom, definitivno DA. I da, sa ovim autom bezis iz konfekcijskih modela tipa Renault, Dacia, Kia i Ford i sl. Definitivno je sjajan.

Holland

pre 12 godina

Na prvi pogled, dizajn vrhunski. Oprema standardno na nivou. Motori vrhunski, to vozaci Honde dobro znaju. Malo je klasicniji u odnosu na prethodnu generaciju, vise je za ozbiljnije ljude nego za trkace kao stari model. Za razliku od konkurencije koba SAMA KOCI ispod 30km/h, NOVI CIVIC sam koci na mnogo mnogo vecim brzinama, to se ceni!

Dikh tu kava

pre 12 godina

Najneprivlačniji Civic ikad. Honda definitivno ne zna da napravi lep auto poslednjih decenija, možda eventualno Accord (lično mišljenje). Plus stari motori, jeste da je 1.8 dobar, ali dajte nešto novo, npr. 1.6 D kao što je u ponudi u nekim drugim zemljama. A cena - 15k EUR za verovatno 1.4 verziju S sa sjajnim početnim paketom opreme :-) Iskreno se nadam da će Honda (a bogami i Citroen) u SRB dobiti nekog novog dilera..

Mile

pre 12 godina

I stari civic je podelio ostro misljenja kada se pojavio kao i ovaj sad ili ti je extra ili ti se uopste ne svidja.svemirac se malo uozbiljio i postao bar za moj ukus jos privlacniji.motorizacija je iz prethodnog ali njihovom vtec motoru nema ravnog tako da ce vec ovaj pocetni 1.4 biti odlican a i prilicno su smanjili potrosnju.potrosnja u gradu 6.7l za 1.4.jeste fabricki podatak ali kod njih je to sigurno tu negde.pocinjem kalkulaciju kako najbrze do novog civic-a...

Аца

pre 12 godina

Ха, ха, ха, јапанце само маторци купују!? Чак и да је тако па шта, маторци имају веће и дуже животно искуство и прецизније могу да вреднују ствари и лову, а имају и више уштекане кинте! Шта то значи, жутаћи праве досадна аута, да слабо убрзавају?, да су лења? Метар, километар, црта, штоперица, поузданост, тестови тврде супротно! Маторци воле Јапанце!? А зашто је игрица need for speed пуна Јапанаца, вероватно људи у старачком дому играју Плеј Стејшн. Ха, ха, ха... Енглези исмевају Јапанце, па је зато Астон Мартин прерадио тојотин Ај Кју у свој, ако некада гледате Топ Гир, можете видети да неки од енглеских тркачких аутомобила уграђују баш тојотине моторе који иначе често добијају награде, вероватно су у жирију ћорави и наглуви пензоси!? Вредност тојотиних и хондиних акција су више него убедљиво највеће на СВЕТУ у области ауто индустрије и све то зато што декице и бакице са штапом у руци ваде из марамице задењи цвоњак да купе нова инвалидска колица?!, звана Тојота или Хонда. Ако неко има тачне податке вредности акција у ауто индустрији нека објави, колико ме сећање служи, само Тојотине вреде више него прва три произвођача аутомобила у свету заједно, а Хонда је по вредности акција друга иза Тојоте. Пазите људи шта жврљате, можда то неко и чита.

Jabucilo

pre 12 godina

Ovo je vise restyle nego novi model. Meni licno ne ostavlja onaj "Vau!" efekat koji je na mene ostavljao prosli Civic - valjda su me navikli. Inace, vidim da su dodali zadnji brisac - fala bogu :D Jos samo da se vidi kakva mu je preglednost posto je prosli model bio katastrofalan po tom pitanju (pozadi).

Sto se cene tice, ocekviana je - ali daleko je to od "najbolje cene" sta god to znacilo. Novi Focus je sad na popustima sto ga cini (ako izuzmemo Koreance) trenutno najboljom kupovinom.

DRZIVAGO

pre 12 godina

Mnogo bitnije od izgleda automobila je njegov motor. Automobili jednostavno moraju da lice jedni na druge jer proizvodjac mora da napravi auto sa sto manjim otporom vazduha. Pre no sto kupite auto razmislite o sledecem:
- velicina guma (gume 16" i vece su jako skupe a morate imati zimske i letnje
- Kubikaza (ako ne zelite da platite veliku taksu onda NE iznad 1600 kubika)
- Manuelna klima (automatska je preskupa i nema velike razlike)
- Benzinac, na gas, hibrid ili dizelas (zavisi koliko puno vozite)
- Cena godisnjeg odrzavanja
- Broj ovlascenih servisa
...i jos drugih stvari su mnogo bitnije od izgleda automobila

Verujte, tehnologija je toliko napredovala da je svejedno od kog proizvodjaca cete kupiti automobil. To je gomila gume metala i plastike.

Test driver

pre 12 godina

Zašto opet predimenzionirani dizelaš od 2.200 kubika??? Pa za njega je registracija 80.000 dinara...
Svi idu na "daunsajzing".
Tu je trebalo turbo dizel od max 1.600 kubika...

Vladimir

pre 12 godina

Vozim restilizovanog Civica 2009, i jedva sam čekao da se pojavi update nadajući se da će mi to biti novi auto. Kad ono... Miks Dacie i one ružne Impreze. Od kada se pojavio ne mogu nikako da se priviknem na izgled. Nekako mi ga oko ne prihvata, nije mi to Honda. Volim oštre linije i "ljut" izgled svog auta, ovaj nema baš ništa od toga.

reptil

pre 12 godina

lep ili ruzan o tome se nikada ne raspravlja,to je stvar licnog ukusa,ono ispod hondine haube je pravi dragulj,to je vec fakat,dragulj koji ce bez problema sa lakocom progutati nekoliko stotina hiljda kilometara a da mu nista ne fali,dragulj koji se vrti na visokim obrtajima gde mnogim automobilima njegove klase pucaju klipovi.e,zbog toga se voli honda.neko rece njega kupuju matorci,njega pre svega kupuju oni koji cene ono sto vam ovaj brend pruza za vas novac.vozim hondu civic 95-o godiste,mnoge automobile drugih brendova je on odavno poslao na otpad.pozdrav

mali marinko

pre 12 godina

@Ivan
do 50 000 eur ? Sa ovim Civicom sa 150 KS ne bi mogao dobit ni jačeg S-maxa a kamoli neki od BMWovih brzinaca (čak i 335i ulazi u kategoriju do 50000 eur)

Dikh tu kava

pre 12 godina

@SaSHaNS
Prirodna duhovitost, ili se išlo na kurs? ;) Evo klima sa otvorenim prozorima http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2012&mm=01&nav_id=575735
A što se pouzdanosti tiče, upravo je sada već prethodni Civic HB koji se proizvodi(o) u UK apostrofiran kao model sa problemima u pouzdanosti, za razliku od sedan verzije koja je dolazila iz Japana. Postoji neka statistika, postavljao sam svojevremeno linkove, mrzi me da tražim ponovo. Takođe me mrzi da tražim link sa Auto Bild/ TUV listom pouzdanosti iz bliske prošlosti prema kojoj je na 1. mestu Mazda 3, pa taj Golf VI što će da visi kod majstora, pa Hyundai i30, pa Auris čini mi se, i nema Civic-a u vrhu.
Dakle, ako već moram ovo da napišem, iako je apsolutno glupo (reda veličine "nisam član nijedne stranke"), ali - ne pripadam nijednom auto-jatu, niti sam "fan" VW-a (pogotovo ne ovog na akciji sa bednih 80 ks), niti Honde, danas ću da kupim jedan, sutra drugi, a iracionalno vezivanje za gomilu plastike i čelika na točkovima prepuštam nekom drugom mentalnom sklopu. Upravo zbog toga, mislim da nije baš najodgovornije blatiti radi blaćenja, što reče kolega komentator, ovo će možda neko i da čita ;-)
NHF, pozdrav!

Aleksandar

pre 12 godina

Vozim Hondu Civic 2012 biserno bele boje sa 4 vrata od Dec 22 2011god. Ceko sam na auto 2 meseca jer ovi u Ontariju nisu mogli da proizvedu koliko je bilo produzni na mogu reci da je auto fenomenalan. A o potrosnji I da ne govorim 45l = 600km gradske voznje.

Za one koji ne znaju...

pre 12 godina

Populacija kupaca Honde i Toyote u svetu je generalno veoma stara. To je statistika.
Dakle, uglavnom penzioneri kupuju "japance" (posebno istaknuto u Britaniji gde se svaka Toyota i Honda maltene ismeva kroz specijalizovane časopise o kolima).

Samo je u Srbiji japanski auto predmet želja. Svuda je u svetu japanski auto za babe, dede ili one koje automobil ne zanima uopšte.

Nemojte bukvalno shvatiti ovaj komentar, Type R modeli Honde su izuzetak kao i određeni LF-A i IS-F Lexusi i slični da ne nabrajam. A kako takvih modela maltene nema u Srbiji...onda je stanje tužno.
U Beogradu sam video samo jedan Civic Type R (crveni). Sve ostalo je...žao mi je...ali - truba.

Valjda je ljudima u Srbiji prioritet da imaju pouzdan auto i kraj.

Ako bih već morao japanski auto da vozim, birao bih Hondu jer ima najživlje motore i verovatno najbolji manuelni menjač u klasi.

ja

pre 12 godina

vozim civica 2009. bio sam juce da vidim novi. u sustini dizajn potpuno isti, al na foru drugaciji, zadnja svetla i prednji branik. svetla zadnja ok, napred branik ruzan prilicno. unutra opet dosta slicno, malko nabudzeniji volan ali ono sto mi se najnajnajvise dopalo u odnosu na moj su jako udobna sedista. e to je po meni najveca razlika na bolje.

mika

pre 12 godina

@Dikh tu kava
Po Autobildovom testu pouzdanosti, Honda (kao marka) poslednjih 6 ili vise godina zauzima jedno od prva tri mesta (trio Toyota, Mazda, Honda). Poslednje dve godine je Hyundai na 1.mestu ispred njih, dok je VW 2011. bio na 12. mestu.

frodo

pre 12 godina

Dizajn i lepota nisu jedini i najvaznivi aspekt automobila(osim za devojcice).Honda nije samo dizajn.A i vecina komentatora nije vozila ovaj automobil.
Dakle za vozace: Osecaj voznje je FENOMENALAN.Sediste je udobnije nego na prethodnom, menjac je sasvim ok, volan prilicno tvrd ali meksi u odnosu na prethodni,ogibljenje je ono sto me je kupilo, nemate utisak da ste u automobilu,vec u vozu,pozicija vozaca odlicna,
Mane: preglednost;za tu cenu ima drugih sa boljim paketom opreme(mada ipak je novi model,i kvalitetniji od rivala),papucica gasa reaguje preostro za prosecnog vozaca(za sportsku voznju super)
Pozdrav svima uz konstataciju da je i meni lepsi prethodni model.

sava

pre 12 godina

zasto bi neko kupio civic (novi ili stari) ako je golf sa dosta opreme 12.990 ?! sve razumem ali razlika od 2.000 je velika da bi auto bio samo malo lepsi (a i to je diskutabilno)....

Petar

pre 12 godina

Wow! Definitivno najbolji Civic do sad i najbolji auto C segmenta! Vozim starog, ali ovaj mi deluje mnogo vece, a performanse vrhunske. Odusevljen!!!

mali marinko

pre 12 godina

Što napraviše od ultimativnog sportskog auta!? Načeli su ga prošlom generacijom a ovom su dosegli vrhunac. Ne mogu se odlučiti jedino je li ovo auto namjenjen prvenstveno ženama ili srednjoškolcima. Subarov dizajn je za ove doktorat a Bora i Thalia umjetnička djela.

sava

pre 12 godina

zasto bi neko kupio civic (novi ili stari) ako je golf sa dosta opreme 12.990 ?! sve razumem ali razlika od 2.000 je velika da bi auto bio samo malo lepsi (a i to je diskutabilno)....

Za one koji ne znaju...

pre 12 godina

Populacija kupaca Honde i Toyote u svetu je generalno veoma stara. To je statistika.
Dakle, uglavnom penzioneri kupuju "japance" (posebno istaknuto u Britaniji gde se svaka Toyota i Honda maltene ismeva kroz specijalizovane časopise o kolima).

Samo je u Srbiji japanski auto predmet želja. Svuda je u svetu japanski auto za babe, dede ili one koje automobil ne zanima uopšte.

Nemojte bukvalno shvatiti ovaj komentar, Type R modeli Honde su izuzetak kao i određeni LF-A i IS-F Lexusi i slični da ne nabrajam. A kako takvih modela maltene nema u Srbiji...onda je stanje tužno.
U Beogradu sam video samo jedan Civic Type R (crveni). Sve ostalo je...žao mi je...ali - truba.

Valjda je ljudima u Srbiji prioritet da imaju pouzdan auto i kraj.

Ako bih već morao japanski auto da vozim, birao bih Hondu jer ima najživlje motore i verovatno najbolji manuelni menjač u klasi.

Sale

pre 12 godina

Čestitam Civic-u na osvojenom prvom mestu u takmičenju za najružniji dizajn. Pobeda je bila neizvesna do zadnje minute - Renault Thalia je konačno izgubila prvu poziciju koju je dugo godina držala.

Holland

pre 12 godina

Na prvi pogled, dizajn vrhunski. Oprema standardno na nivou. Motori vrhunski, to vozaci Honde dobro znaju. Malo je klasicniji u odnosu na prethodnu generaciju, vise je za ozbiljnije ljude nego za trkace kao stari model. Za razliku od konkurencije koba SAMA KOCI ispod 30km/h, NOVI CIVIC sam koci na mnogo mnogo vecim brzinama, to se ceni!

Dikh tu kava

pre 12 godina

Najneprivlačniji Civic ikad. Honda definitivno ne zna da napravi lep auto poslednjih decenija, možda eventualno Accord (lično mišljenje). Plus stari motori, jeste da je 1.8 dobar, ali dajte nešto novo, npr. 1.6 D kao što je u ponudi u nekim drugim zemljama. A cena - 15k EUR za verovatno 1.4 verziju S sa sjajnim početnim paketom opreme :-) Iskreno se nadam da će Honda (a bogami i Citroen) u SRB dobiti nekog novog dilera..

ilija cvorovic

pre 12 godina

imam civica 2004. i ozbiljno sada razmisljam da radim staro za novo. inace, honda mi se pokazala idealno, samo sipam gorivo i servis jednom godisnje... ostaje dilema novi civic za cca 15.000eur ili stari CR-V akcijski za 22.500eur sto je mozda izvodljivo preko nekog finansiranja.

DRZIVAGO

pre 12 godina

Mnogo bitnije od izgleda automobila je njegov motor. Automobili jednostavno moraju da lice jedni na druge jer proizvodjac mora da napravi auto sa sto manjim otporom vazduha. Pre no sto kupite auto razmislite o sledecem:
- velicina guma (gume 16" i vece su jako skupe a morate imati zimske i letnje
- Kubikaza (ako ne zelite da platite veliku taksu onda NE iznad 1600 kubika)
- Manuelna klima (automatska je preskupa i nema velike razlike)
- Benzinac, na gas, hibrid ili dizelas (zavisi koliko puno vozite)
- Cena godisnjeg odrzavanja
- Broj ovlascenih servisa
...i jos drugih stvari su mnogo bitnije od izgleda automobila

Verujte, tehnologija je toliko napredovala da je svejedno od kog proizvodjaca cete kupiti automobil. To je gomila gume metala i plastike.

dzigi

pre 12 godina

Sve je super osim izgleda :( Od "svemirca" pretvorio se u "insekta". A i dobro je što su predstavili potpuno nove motore, koji su isti kao i stari.

Dikh tu kava

pre 12 godina

@SaSHaNS
Prirodna duhovitost, ili se išlo na kurs? ;) Evo klima sa otvorenim prozorima http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2012&mm=01&nav_id=575735
A što se pouzdanosti tiče, upravo je sada već prethodni Civic HB koji se proizvodi(o) u UK apostrofiran kao model sa problemima u pouzdanosti, za razliku od sedan verzije koja je dolazila iz Japana. Postoji neka statistika, postavljao sam svojevremeno linkove, mrzi me da tražim ponovo. Takođe me mrzi da tražim link sa Auto Bild/ TUV listom pouzdanosti iz bliske prošlosti prema kojoj je na 1. mestu Mazda 3, pa taj Golf VI što će da visi kod majstora, pa Hyundai i30, pa Auris čini mi se, i nema Civic-a u vrhu.
Dakle, ako već moram ovo da napišem, iako je apsolutno glupo (reda veličine "nisam član nijedne stranke"), ali - ne pripadam nijednom auto-jatu, niti sam "fan" VW-a (pogotovo ne ovog na akciji sa bednih 80 ks), niti Honde, danas ću da kupim jedan, sutra drugi, a iracionalno vezivanje za gomilu plastike i čelika na točkovima prepuštam nekom drugom mentalnom sklopu. Upravo zbog toga, mislim da nije baš najodgovornije blatiti radi blaćenja, što reče kolega komentator, ovo će možda neko i da čita ;-)
NHF, pozdrav!

Mile

pre 12 godina

I stari civic je podelio ostro misljenja kada se pojavio kao i ovaj sad ili ti je extra ili ti se uopste ne svidja.svemirac se malo uozbiljio i postao bar za moj ukus jos privlacniji.motorizacija je iz prethodnog ali njihovom vtec motoru nema ravnog tako da ce vec ovaj pocetni 1.4 biti odlican a i prilicno su smanjili potrosnju.potrosnja u gradu 6.7l za 1.4.jeste fabricki podatak ali kod njih je to sigurno tu negde.pocinjem kalkulaciju kako najbrze do novog civic-a...

SashaNS

pre 12 godina

@sava

Savo, za 12.990E dobijes golfa sa 25KS, od opreme ima rezervni tocak i sedista, klima radi na principu otvaranja prozora i to rucno (kod tog modela golfa je automatska klima kad imas elektro prozore - doplata) a da ne pricamo o tome da odmah uzmes broj mobilnog i fixnog tel od najblizeg servisera (najbolje da se okumite jer ces proci jeftinije) i vlasnika kioska na kome ces kupovati sijalice. I uz sve to, taj nemacki dragulj od auta ce ti, neki jos veci jadnik, ukrasti sa sve torbom sa dokumentima i pokaznom kartom za bus sto je i najvredniji deo auta. Eto zasto Civic a ne Golf....

Jabucilo

pre 12 godina

Ovo je vise restyle nego novi model. Meni licno ne ostavlja onaj "Vau!" efekat koji je na mene ostavljao prosli Civic - valjda su me navikli. Inace, vidim da su dodali zadnji brisac - fala bogu :D Jos samo da se vidi kakva mu je preglednost posto je prosli model bio katastrofalan po tom pitanju (pozadi).

Sto se cene tice, ocekviana je - ali daleko je to od "najbolje cene" sta god to znacilo. Novi Focus je sad na popustima sto ga cini (ako izuzmemo Koreance) trenutno najboljom kupovinom.

Заре

pre 12 godina

Фотографија у чланку није реалан показатељ изгледа новог Сивика, објектив је широкоугаони и јако га је издужио у предњем делу. На основу те фотографије Сивик ми се није свидео, али када сам потражио на нету галерије других фотографија спољашности, одушевио сама се изгледом, прошли ми се свиђа, али овај још жешћи и бољи, сигуран сам да ће уживо бити још бољи. Сви који су истрчали са тврдњама да је ружан, нека пронађу друге фотографије, променуће мишљење. Објектив је крив, јер се у тесним просторима користе широкоугаони објективи који у многоме изобличавају реалну слику. Честитка Хонди за овај модел.

Vladimir

pre 12 godina

Vozim restilizovanog Civica 2009, i jedva sam čekao da se pojavi update nadajući se da će mi to biti novi auto. Kad ono... Miks Dacie i one ružne Impreze. Od kada se pojavio ne mogu nikako da se priviknem na izgled. Nekako mi ga oko ne prihvata, nije mi to Honda. Volim oštre linije i "ljut" izgled svog auta, ovaj nema baš ništa od toga.

Test driver

pre 12 godina

Zašto opet predimenzionirani dizelaš od 2.200 kubika??? Pa za njega je registracija 80.000 dinara...
Svi idu na "daunsajzing".
Tu je trebalo turbo dizel od max 1.600 kubika...

mali marinko

pre 12 godina

@Ivan
do 50 000 eur ? Sa ovim Civicom sa 150 KS ne bi mogao dobit ni jačeg S-maxa a kamoli neki od BMWovih brzinaca (čak i 335i ulazi u kategoriju do 50000 eur)

SashaNS

pre 12 godina

Vozio sam CIVIC-a davno (model iz 1989) kada je stvarno bio ruzan u odnosu na recimo Golfa ili nekog drugog iz te klase. Ali on je isao i isao i isao i nikada nije stao, taj Civic me je vozio po celoj Evropi i nikada se nije pokvario. Tada je u njemu bio sjajni 1,5 iVtec sa 90 ks, kakav je to bio motor, kakvo je to bilo uzivanje. Tada je za Golfa dvogrli karburator bio vrhunski izum a kompjutersko ubrizgavanje goriva misaona imenica. (da ne pricamo o drugim proizvodjacima) Malo je reci da sam neobjektivan po pitanju Honde, ali meni se ovaj auto svidja, mnogo mi se svidja. A najvise mi se svidja sto je sve savrsenstvo japanske tehnologije i domisljatosti ugradjeno u njega, kao i u svaki model Honde.
O ukusima ne treba raspravljati, nekome se svidja, nekome ne. Ali da je ovo vrhunski auto u kome ces uzivati, voleti ga, biti zadovoljan svakim kilometrom, definitivno DA. I da, sa ovim autom bezis iz konfekcijskih modela tipa Renault, Dacia, Kia i Ford i sl. Definitivno je sjajan.

reptil

pre 12 godina

lep ili ruzan o tome se nikada ne raspravlja,to je stvar licnog ukusa,ono ispod hondine haube je pravi dragulj,to je vec fakat,dragulj koji ce bez problema sa lakocom progutati nekoliko stotina hiljda kilometara a da mu nista ne fali,dragulj koji se vrti na visokim obrtajima gde mnogim automobilima njegove klase pucaju klipovi.e,zbog toga se voli honda.neko rece njega kupuju matorci,njega pre svega kupuju oni koji cene ono sto vam ovaj brend pruza za vas novac.vozim hondu civic 95-o godiste,mnoge automobile drugih brendova je on odavno poslao na otpad.pozdrav

Аца

pre 12 godina

Ха, ха, ха, јапанце само маторци купују!? Чак и да је тако па шта, маторци имају веће и дуже животно искуство и прецизније могу да вреднују ствари и лову, а имају и више уштекане кинте! Шта то значи, жутаћи праве досадна аута, да слабо убрзавају?, да су лења? Метар, километар, црта, штоперица, поузданост, тестови тврде супротно! Маторци воле Јапанце!? А зашто је игрица need for speed пуна Јапанаца, вероватно људи у старачком дому играју Плеј Стејшн. Ха, ха, ха... Енглези исмевају Јапанце, па је зато Астон Мартин прерадио тојотин Ај Кју у свој, ако некада гледате Топ Гир, можете видети да неки од енглеских тркачких аутомобила уграђују баш тојотине моторе који иначе често добијају награде, вероватно су у жирију ћорави и наглуви пензоси!? Вредност тојотиних и хондиних акција су више него убедљиво највеће на СВЕТУ у области ауто индустрије и све то зато што декице и бакице са штапом у руци ваде из марамице задењи цвоњак да купе нова инвалидска колица?!, звана Тојота или Хонда. Ако неко има тачне податке вредности акција у ауто индустрији нека објави, колико ме сећање служи, само Тојотине вреде више него прва три произвођача аутомобила у свету заједно, а Хонда је по вредности акција друга иза Тојоте. Пазите људи шта жврљате, можда то неко и чита.

mika

pre 12 godina

@Dikh tu kava
Po Autobildovom testu pouzdanosti, Honda (kao marka) poslednjih 6 ili vise godina zauzima jedno od prva tri mesta (trio Toyota, Mazda, Honda). Poslednje dve godine je Hyundai na 1.mestu ispred njih, dok je VW 2011. bio na 12. mestu.

ja

pre 12 godina

vozim civica 2009. bio sam juce da vidim novi. u sustini dizajn potpuno isti, al na foru drugaciji, zadnja svetla i prednji branik. svetla zadnja ok, napred branik ruzan prilicno. unutra opet dosta slicno, malko nabudzeniji volan ali ono sto mi se najnajnajvise dopalo u odnosu na moj su jako udobna sedista. e to je po meni najveca razlika na bolje.

frodo

pre 12 godina

Dizajn i lepota nisu jedini i najvaznivi aspekt automobila(osim za devojcice).Honda nije samo dizajn.A i vecina komentatora nije vozila ovaj automobil.
Dakle za vozace: Osecaj voznje je FENOMENALAN.Sediste je udobnije nego na prethodnom, menjac je sasvim ok, volan prilicno tvrd ali meksi u odnosu na prethodni,ogibljenje je ono sto me je kupilo, nemate utisak da ste u automobilu,vec u vozu,pozicija vozaca odlicna,
Mane: preglednost;za tu cenu ima drugih sa boljim paketom opreme(mada ipak je novi model,i kvalitetniji od rivala),papucica gasa reaguje preostro za prosecnog vozaca(za sportsku voznju super)
Pozdrav svima uz konstataciju da je i meni lepsi prethodni model.

Aleksandar

pre 12 godina

Vozim Hondu Civic 2012 biserno bele boje sa 4 vrata od Dec 22 2011god. Ceko sam na auto 2 meseca jer ovi u Ontariju nisu mogli da proizvedu koliko je bilo produzni na mogu reci da je auto fenomenalan. A o potrosnji I da ne govorim 45l = 600km gradske voznje.