Srbija: 1 automobil na 4 stanovnika

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u Srbiji je krajem 2009. godine bilo 1,64 miliona putničkih automobila, što je 230 vozila na 1.000 građana.

Pošaljite komentar
 1. Zamolio bih pametnjakovice koje kola tretiraju po godini proizvodnje i omalovazavaju Yugo koji posedovanjem sva 4 tocka zaista spada u automobile, da se manu komentara.
  Srbija jeste naogavnija zemlja zbog neverovatnih socijalnih razlika koje su nastale predhodnih godina, pa u istoj zgradi zive novopeceni lovatori koji se jos nisu odlucili koju ce kucu kupiti, pored dojucerasnjih kolega iz verovatno iste propale firme koji prezivljavaju.
  (djox, 7. decembar 2011 18:22)

  # Link komentara

 2. Da li se i Yugo racuna u automobil, i ovi krsevi stariji od 20 godina sto se kod nas voze.
  (Partizan uber alles, 7. decembar 2011 14:04)

  # Link komentara

 3. uzeti u obzir da su dobar deo tih vozila finansirali nasi rodjaci iz inostranstva. Dakle, mislim da svaki dvadeseti covek koji zivi i radi u Srbiji, moze sebi da priusti NORMALAN automobil - sve starije od 20 godina se ne racuna, takodje ni jugo.
  (ivan, 7. decembar 2011 12:35)

  # Link komentara

 4. Kako smo krenuli bice 4automobila na 1 stanovnika aka bela kuga.
   (iv@n, 7. decembar 2011 12:08)

  # Link komentara

 5. Prosečno 1 automobil na 5 stanovnika, a ne na 4, jer ima dosta pojedinaca koji privatno, a i u vlasništvu svojih preduzeća imaju 2 ili više automobila. Šta recimo sa auto školama ili sa mnogo službenih automobila državnih organa i javnih službi.
  (redondo, 7. decembar 2011 11:30)

  # Link komentara

 6. Čak i postojeći automobili u Srbiji se zbog visoke cene goriva i besparice sve manje voze. Možda se na osnovu gužvi u Beogradu ne može steći takav utisak, ali odete li bilo gde u unutrašnjost naići ćete na puste puteve, kojima često satima ne prođe nijedno vozilo (ovo je naročito slučaj po istočnoj Srbiji, koja je najsiromašniji deo zemlje). Turistički centri kubure sa posetom i van letnje sezone je čest slučaj da hoteli i restorani odlaze u "zimski san" do proleća, jer je poseta tako mizerno mala da se ne isplati raditi. Sa sadašnjim cenama goriva da biste sopstvenim automobilom otišli bilo gde za vikend, prosečnoj porodici treba oko 150 evra, što je nedostižno za naš standard. Sa katastrofalno niskim platama kakve su u Srbiji, automobil zaista postaje luksuz.
  (Skeptik, 7. decembar 2011 10:17)

  # Link komentara

 7. Jos kad znamo da pojedini "srecnici" imaju i po par automobila vise od obicnih smrtnika, rezultat je porazavajuci ipak! A o prosecnoj starosti nasih mezimaca i ne treba trositi reci!
  (Laki (je malo nervozan), 7. decembar 2011 00:52)

  # Link komentara