Subota, 11.06.2011.

16:20

Stravičan sudar u Kruševačkoj ulici

Izvor: B92

Stravièan sudar u Kruševaèkoj ulici IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

IVan

pre 12 godina

Ceo zivot zivim u tom kraju (ulicu iznad raskrsnice), sudara je tu bilo milion.. Clio tu ima prednost i samo bahatost drugog vozaca je odgovorna za sudar.. Nije mi jasno kako grad tu ne stavi semafor vec 25+ godina svakog meseca bar jedan sudar..

Autom na pešaka u Carice Milice

pre 12 godina

Predlažem da javno obeležavamo opasne vozače
(sa novim tablicama je malo lakše da se zapamti broj registracije)
Opasan vozač
Pasat BG-123OY

Danas,na pešačkom prelazu na raskrsnici ulica Carice Milice i ulice Vuka Karadžića, tamno-sivi pasat,registarskih tablica BG-123OY, vozeći u rikverc, kroz crveno, naleteo na pešaka. Svetlo semafora je bilo zeleno za pešake. Vozač je zakočio i nazvao pešaka pogrdnim imenima. U blizini raskrsnice se nalazio policajac koji je vidno uznemirenom pešaku rekao: "Znate, da vas je udario, vi lepo pozovete hitnu pomoć, oni konstatuju prelom i vi naplatite osiguranje". Pešak: "Da li ćete da kaznite vozača? Imam zapisane tablice". Policajac: "Ne mogu tu ništa, da vas je udario zovete hitnu pomoc. Sve zavisi od okolnosti, znam ja zakon bolje nego vi...

krstitelj

pre 12 godina

da bi kojim slucajem naleteo i moj auto razlupao,kunem se da bi i ja njega razlupao pa neka posle bude sta biti mora.takvim tipovima treba istom merom vracati,pa da vidi kako je.nego ovako rade sta hoce.razumem ja da je to beograd,ali verujte mi,ovde u becu bi ga razapeli

Marko

pre 12 godina

@Aleksandar

Zar je potrebno da neko nevin nastrada pa tek onda da neko od takvih bahatih vozaca zavrsi iza resetaka? Ovako svi znaju da ce se lako izvuci u slucaju "nesrece" i zato nastavljaju da divljaju. A kad bi zakon bio daleko ostriji i kad bi se osudilo par takvih divljaka onda bi se mnogi smirili.

Hronologija

pre 12 godina

Zalosno je sto postoje ljudi koji brane tipa iz dzipa govoreci da je zamalo izgubio glavu da bi spasao devojku. Koliko jadno i bedno to moze da zvuci

Novosadjanin

pre 12 godina

Novi zakon o bezbednosti saobracaja je doneo velike promene, ali samo u velicini kazni, u nasim navikama nista, na zalost. Moram priznati da je vrhunac vozacke nekulture, iz nekog mog iskustva, prisutan samo kod vozaca za Bg tablicama. Strasno je sta rade ovde po NSu, kako se prestrojavaju, seku, zmigavce ni ne koriste - i posebna poslastica, preticanje sa leve strane. Da li je u pitanju stil voznje (kako mi je prijatelj iz Bga rekao) ili prosto bahatost vozaca koji su zanat pekli po beogradskom asfaltu, ne zelim da zalazim u to. A ovaj koji je vozio Tuarega je isao logikom - jedino mogu da nadrljam (da ne koristim drugi izraz) ako naletim na tenk - posto sam jaci od 99% automobila na ulici. Sto se i pokazalo istinitim. Ja da mu sudim, taj vise za volan ne bi seo. U stvari, na kraju bi seo, ali preko veza, zbog kojih sigurno i daje sebi za pravo da se tako ponasa na ulici.

rfk

pre 12 godina

sta ocekujete od policajaca? Zaustave ga on zove komandira ministra ili koga vec i jos ih kazne sto su radili svoj posao. A da ne pominjem slucaj Miljan-Zaric kada su ga jurili kroz 5 crvenih i na kraju se zavrsilo kobno. otimajici policajcu je poginuo. To sto je jedan od vlasnika fk bezanije i kriminalac su izostavili pa su namestilii jadnog policajca

branimir cosic

pre 12 godina

2008 sam imao saobracajnu nesrecu u centru Beograda. Iz zute trake me je udario crni audi 6 nov novcat sa preko sto na sat. Milicija je dosla na uvidjaj, i dok je saobracajni policajac urlao na mene vozac audija se grlio u sporednoj ulici sa policajcima na motoru. za udes sam oputzen ja, dosla je hitna pomoc i odvela pocinioca udesa, koji je 2 h stajao na ulici. (prisao mi je mladji policajac, i rekao mi je z.....li su te, ne brini sve sam nacrtao kako jeste).Vestak je okrenuo proces u moju korist, a predmet je 3 godine sedeo u drugom sudu, da bi na kraju osudjeni ostao na slobodi, koliko li je samo takvih prica . Policija i sudstvo izvor korupcije...

2B

pre 12 godina

Jedino rešenje za ovakve i slične situacije je da se građani intenzivno interesuju, ma da zahtevaju da se objavi presuda, ime sudije i sve redom nakon iste. Ovako će ovo biti još jedna bitka prosečne porodice i bahatog lopova koji je u ovom korumpiranom sistemu tata. Evo npr Zakon o radu kafića. Živim u ulici sa puno kafića i nema tu nikakvih promena. Rade isto kao pre, ali važno da su doneli Zakon. Komunalne policije nigde. Ma šta da vam pričam, sve znate.

incognito

pre 12 godina

U svakom slučaju sam mišljenja da bi u toku vožnje trebalo više da razmišljamo o drugima. Tada je prilagođavanje brzine i veći nivo sigurnosti, samo po sebi neminovno. Ni meni a ni drugima, ovaj način razmišljanja i ponašanja u saobraćaju nikada nije doneo ni najmanju glavobolju.

Iskreno mi je drago, da nije bilo žrtava, pogotovo onih koji su mogli da budu "Ni krivi ni dužni".

Iskreno me nervira, da su za upravljačima sedeli bezimeni, to ne mogu da pojmim, draga redakcijo B92.

Ne mogu da ne primetim da je Clio na fotografijama, rekao bih još od ranije udaren po levoj strani u predelu zadnjih vrata (što bi ako sam u pravu moglo da kaže ponešto o vozaču istoga), kao i da Touareg nije udaren u svom prednjem levom delu u predelu krila već da šteta počinje u delu prednjih vrata gde se na Bull-u vidi kompletan deo prednje maske Clia, pa bi po ovome bilo pre moguće da se Clio zakucao po sred njega.

Kako god, za svaku osudu.

Aleksandar

pre 12 godina

Što ćete da me razbijete od minusa, ali ipak da kažem: Jeste vozač Tuarega išao brže od ograničenja (ali ne 150 km/h), nije poštovao pravo prvenstva i izazvao je NEZGODU. Posledice su mogle da budu mnogo ozbiljnije, ali nisu bile. Ako su sve ostale stvari u redu - devojka (vozač Klija) nije teže povređena, vozilo je registrovano, vozač ima dozvolu i nije pijan ili drogiran, proći će prilično jeftino, s obzirom šta je napravio. Čini mi se samo da je devojka, ako je skretala desno, išla prilično široko i udarila Tuareg u vrata na (svojoj) levoj strani ulice. Automobil udaren sa strane se prevrće izuzetno lako. Ili kad se cimne volan.

Sećam se jednog davnog događaja: U Knez Mihajlovoj ulici su se sudarili veliki državni crni mercedes i poštar na APN-u. Poštaru nije bilo ništa, a mercedes je završio na krovu, kao ovaj Tuareg.

A broj i procenat ovih stotinak komentatora koji bi rešavali stvari po kratkom postupku, po mogućnosti zarđalom kašikom, ne bih komentarisao. Što se ne junače tako prema onima koji su pravi problem ovoj zemlji?

BRANKO

pre 12 godina

Uopste ne tumacim zakon na svoj nacin i nigde nisam napisao da je vozac tuarega morao obavezno da stane,znam sta je obrnuti trougao a sta j eznak stop. Samo sam pod navodnicima napisao definiciju znaka (potrazite na googlu, postoji gomila sajtova, posto svi koristite internet), samo sam hteo da odgovorim Vladi da je vozac tuarega morao da stane a ne da je krivica obostrana. A to ko koliko dugo ima vozacku dozvolu i koliko prelazi mesecno uopste me ne zanima vase vozacko iskustvo ako ne znate da ga upotrebite, vozim i ja pa se ne k#####m sa svojim iskustvom. Izvinjavam se svima koji su se pornasli u ovom komentari i predhodnom, nisam imao nameru nikoga da uvredim. Hvala S.Nikolicu na komentaru i mislim da nema potrebe na pojasnjenju sa velikim slovima posto sam pre deset minuta prosao kroz istu raskrsnicu i u toku je uvidjaj sudarili su se punto i mislim da je wv cady ili neko slicno dostavno vozili, verovatno su vozaci tipa ovog komentatora koji misli da sam ja specijalista koji tumaci zakon na svoj nacin.

Ljubitelj Sporta

pre 12 godina

@ komentare tipa 'nikad nema policije pa zato niko ne postuje pravila'

Ok naravno da bi policija trebalo da bude vise prisutna, posto zivim u inostranstvu vec 20 godina mogu samo da verujem na rec o tome, kao i da ne rade svoj posao, uzimaju mito, ne privode 'jake' tipove itd...

ALI NAJVECI RAZLOG BAHATOG PONASANJA, NE SAMO ZA VOLANOM VEC UOPSTE JE:

NEDOSTATAK OPSTE KULTURE I NAS MENTALITET, GDE MNOGI (VECINA?) MORAJU DA BUDU 'ZESTOKI, JAKI MOMCI'! "JA IMAM PARE, IMAM VEZU, RADIM STA HOCU, NE MOZE MI NIKO NISTA..."

Ima i na zapadu kretena ALI MNOGO MANJE, a i zakon se mnogo doslednije sprovodi i postuje! Ovde je skoro nezamislivo da neko ne stane pesacima na pesackom prelazu I TO BEZ SEMAFORA a kamoli sa semaforom. Saobracajna pravila se postuju neuporedivo vise nego u Srbiji, i kad god vidim da neko vozi 'malo zesce' 99 % puta su nalozeni klinci, pa cak i vecina njih uglavnom postuje propise - osim ogranicenja brzine.

Vozim uglavnom po sirem centru grada, ne prelazim mnogo (10 - 15.000 km godisnje, zena takodje) i ne secam se da sam ikada video da je neko NAMERNO prosao kroz crveno (osim kad neko pokusa da 'uhvati' poslednji trenutak zelenog ili zutog) niti mi je zena ikada pomenula da je videla tako nesto.

E sad koliko cujem od drugih, u udaljenijim predgradjima i u manjim gradovima ima vise dokonih klinaca (a i odraslih, takodje ponekad na vestima ima izvestaja o pijanim ili drogiranim vozacima koji naprave nesrece) koji divljaju - i tu se opet radi uglavnom o 'nizoj klasi', t.j. nizem nivou kulture i obrazovanja... Ali ipak nije kao u Srbiji - da li uopste postoji negde gde je kao kod nas?

John McClane

pre 12 godina

da je vozac Tuarega kojim slucajem naleteo na autobus koji tu skrece desno, cela rasprava oko odgovornosti bi bila zavrsena jer bi zavrsio na groblju. ovako je imao vise srece nego pameti. nadam se da je devojka iz Clia dobro!!

s.nikolic

pre 12 godina

@Branko , imam dozvolu vec cetrdeset i kusur godina , jednom sam je dao i na "cuvanje" , a samo zadnjih devet godina sam zbog prirode posla MESECNO PRELAZIO IZMEDJU PET I SEST HILJADE KILOMETARA ! toliko o vozackoj i iskustvu ! inace onaj na srbski trougao sto dubi na glavi znaci najavu ukrstanaja sa putem prvenstva prolaza i vasa ( nasa ) je obaveza da ucesnicima koji se tim putem krecu DATE ( DAMO ) PREDNOST ! nigde ne pise da MORATE DA STANETE VEC SAMO PO POTREBI , ali je zato naglaseno da se kod najave puta sa prvenstvom prolaza MORATE smanjernom brzinom pribliziti i obavezno zaustaviti i stati SAMO AKO NASTANE SITUACIJA DA NEKOM OD UCESNIKA UZIMAJUCI PRVENSTVO PROLAZA STVARNO I UGROZAVATE BEZBEDNOST ! POSTO SE OVDE RADI O NEPREGLEDNOJ RASKRSNICI , OVAJ SA "DZIPCICEM" JE MORAO DA STANE I ZBOG SEBE SAMOG , A UZ TO MOGAO JE I NA OGLEDALU DA VIDI DA JE AUTO U BLIZINI I DA SACEKA KUD CE TAJ AUTO DA SKRENE ! inace da je slucajno clio morao na levo da skrene posledice bi bile jos vece za osobu u renou ! ps // da napomenem i to da je zemlja u kojoj sam proveo te cetrdeset i vise godina vozeci auto i jos koje vozilo po velicini i broju stanovnika ista kao i nasa srbija ! ali oni i pored oko 6 MILIONA registrovanih putnickih vozila SU DASLEKO ISPRED NAS STO SE SIGURNOSTI U SAOBRACAJU TICE ! na primer po opdacima iz 2008-te : kod nas 60 000 udesa i 1000 mrtvih , kod njih 35 000 udesa i 550 mrtvih ! pozdr.

daxkey

pre 12 godina

@BRANKO - naravno da je morao da stane. Pored `trougla` to jest znaka za ukrstanje sa putem koji ima prvenstvo prolaza postoji i znak STOP.

da li ima

pre 12 godina

da li gospodin koji stalno spominje trougao stvarno ima dozvolu neznam , ali znam da nakon komentara od gospodina @Branka kod nas ipak postoje dosta specijalista koji neke stvari tumace na svoj nacin ! na preglednoj raskrsnici gde se levo i desno dovoljno vidi da nemate vozila u blizini i time vasim prolaskom ili skretanjem ne ugrozavate nikog , naravno ni pesake , niste obavezni da se zaustavite ! obavezan znak zaustavljanja je ona tabla sa natpisom //stop// a ne ova trouglasta ! procitajte ponovo knjigu gospodo specijalisti , ili je mozda kod nas otprilike tako sto se na ovom trougastom znaku obavezno stane iako je pregledna raskrsnica , a za uzvrat na onom sa //stop// koji stoji na nepreglednim raskrsnicama i ispred prelaza pruga i zahteva obavezno zaustavljanje , ne staje!

joao

pre 12 godina

Problem je u tome što niko ne štiti saobraćajne policajce i uopšte, jer ovakvu vožnju praktikuju oni koji unapred znaju da neće odgovarati. Vrlo često su to i oni koji posleduju legitimacije koje ih povezuju sa službom bezbednosti, vladinim organima i inspekcijama. Pogledajte ko najbahatije vozi i ko se najbahatije parkira? Vlasnici najskupljih vozila. Koristilo bi im zajedničko tuširanje sa ostalim kriminalcima, jer oni to u suštini i jesu.

BRANKO

pre 12 godina

Interesuje me gospodin koji u svom komentaru stalno pominje TROUGAO uposte ima vozacku dozvolu. TROUGAO znaci ''Ukrstanje sa putem sa prvenstvom prolaza '' Oznacava blizinu raskrsnice na kojoj vozac mora da ustupi prvenstvo prolaza svim vozilima koja se krecu po putu na koji on nailazi. To znaci da je vozac tuarega morao da stane, a vozac clia je imao prednost u odnosu na vozaca tuarega iako ulica kojom je dolazio ima prednost na desno a ne na levo. Ipak je vozac tuarega morao da stane kao sto svi staju na tom mestu da propuste automobile i gradski autobus 26.

leon

pre 12 godina

Pogledajte video snimak Tuarega, on ima tri izlizane gume na vozilu.prepostavljam i da je na otkinutom tocku ista takva guma.to vam dosta govori o svemu.

s.nikolic

pre 12 godina

@vlado , cinjenica u kom se pravcu gzip kretao ili clio skretao NE UMANJUJE KRIVICU VOZACA "DZIPCICA" ! cak ai ako je reno u raskrsnici malo presao CENTAR raskrsnice TROKUT ZNACI I AKO JE NEPREGLEDNA RASKRSNICA , a ova i jeste , SE PO POTREBI BRZINA NE SAMO SMANJI VEC SE I STANE !! to sto bi trebalo da bude tabla stop ili semafor nema trenutno veze sa ovim udesom ! DA JE SE POSTOJECI ZNAK TROKUT ISPOSTOVAO I DA SE ODGIOVARAJUCOM BRZINOM PRIBLIZIO RASKRSNICI ne bi doslo do udesa !!!!!! inace dovoljno je bilo i 60 na sat BEZ KOCENJA , i jedina sreca je da nije pokosio pesake!

Vasa drzava

pre 12 godina

Kupujte male automobile. Nizi porez, nize osiguranje, manje trose. Naravno nabudzani Evro 3. Mozda cete da prodjete i bez sudara u zivotu. Stradaju samo neki drugi !

Marko

pre 12 godina

@007

Za Vas i Vama slicnima je pesacenje, a ne automobil.
Ja vozim dvoje dece i prolazim tuda stalno, od takvih i Vama slicnih saobracaj i ide sporo, jer svojim pametovanjem ugroozavate i usporavate druge.

Grayhund

pre 12 godina

Ta jajara sto je u novom sadu ubio 2 coveka u jugicu, sa 2.2 promila alkohola u krvi, (pre toga hvatan 4 puta, peti je bio koban nazalost), vozeci preko 120km/h, inace sin direktora banke...osudjen je na 5 godina, 3 uslovno valjda....ali je postupak vracen ponovo na pocetak...toliko o pravnoj drzavi...

Style

pre 12 godina

Presuditi mu na licu mesta i zavrsiti vise sa ovakvim gadovima!
A za to celicno ojacanje na dzipovima kazne u visini trecine vrednosti vozila. Nije mi jasno zasto se to dozvoljava na putevima kad ni pesak ni drugi ucesnik u sudaru nemaju nikakve sanse?!?

007

pre 12 godina

muka mi je vise od ove glupe reci bahat ili bahatost ovakve stvari se svuda u svetu desavaju i to je sasvim normalno u saobracaju,zamislimo kad se nikad niko ne bi slupao ovi limari, farbari i ovi sto prodaju delove mogli bi da zatvore svoje radnje a i ne bi bilo potrebe za kupovinom novog auta. Kako stvari stoje s obzirom na novi zakon tj ogranicenja brzine mozemo odma da kupimo bicikle jer voznja po gradu gubi smisao

Pojeo vuk magarca

pre 12 godina

Ne zanosite se ljudi, kada je u Srbiji neko ovakav zavrsio iza resetaka? Ja cu vam reci - Nikad! Angazovace skupog advokata koji je u dilu sa sudijom, i bice novcana kazna koja je ovom vozacu kao baksis u kafani, i idemo dalje sa gazenjem. Srbija je ovo, leglo korupcije. Primera je bezbroj, kada bi' krenuo da nabrajam od nasih politicara, zvezda i ostalih, siguran sam da mi ne bi objavili komentar.

Budimo realni

pre 12 godina

Ljudi, šta se palite? Naravno da neće biti adekvatne kazne. Kada je, u Srbiji, kažnjen neko ko može da kupi Tuareg? Nemojte biti smešni.

Volim zatamnjena stakla :)

pre 12 godina

Nisu mi jasni ovi komentari za zatamnjena stakla. Sta ima da se gleda kroz kola od nazad,pa u vecini slucajeva se nista ne vidi kroz kola ni kod fabrickih stakala, ili kod kola kojima je zadnji kraj visok, ili kako vidite kroz autobus, kombi? Ili sta ako troje krupnih sedi pozadi, je l` i to sve treba zabraniti? Nema smisla to sto pricate.

Nijedan logican razog ne postoji protiv zatamnjenih stakala.

Marko

pre 12 godina

Nadam se da ce novinari ispratiti slucaj do kraja. Verujem da mnoge zanima kako ce gosn bizmismen proci na sudu.

Pre oko godinu dana jedan pijani momak iz Novog Sada je u tatinom Audi-ju ubio 2 coveka, bilo je na svim vestima, a ne videh sta je posle bilo na sudu...

vlada

pre 12 godina

aj sad polako navodim činjenice iz texta, koje mi i deluju tačno nakon što sam pogledao slike
1.Vozač VW Touarega, koji se kretao neprimerenom brzinom IZ PRAVCA USTANIČKE ULICE (znači uzbrdo)
2. Udario je Clia, koji je SKRETAO DESNO, u Kruševačku (znači nizbrdo)

prolazim ovuda jako često pa mi je zato situacija malo čudna.
Dakle ako je devojka skretala desno, znači da je ona trebala da ide niz kruševačku, a gospodin (koji misli da je uvatio boga za bradu) je išao uzbrdo. dakle da je devojka skrenula 5 sekundi pre toga nemilog dogadjaja oni bi se mimoišli, ali pošto nije... NA OVOJ RASKRSNICI JE TROUGAO, DAKLE NIKO NIKOME NIJE USKRATIO PRVENSTVO PROLAZA
Dakle imamo dve varijante
1)devojka nije dovoljno smotala volana pa je izašla na pola raskrsnice i time izazvala sudar. Gospodin je video da je dala desni migavac i da skreće desno i produžio je u žurbi ali nije očekivao da će auto izaći na sred raskrsnice, kada je to shvatio, bilo je kasno. s obzirom da gospodin ima samo trougao nije dužan da stane u ovoj raskrsnici i pošto ne postoji način da se utvrdi kolikom je brzinom išao ( a očigledno je da je velika brzina u pitanju) krivac ovog udesa je devojka - vozač klija

2) opcija: gospodin što je uvatio boga za bradu je išao po sredini ulice i udario nedužnu devojku - ove je jasno ko je krivac!


Ne branim ničiju divlju vožnju da se razumemo, nek vozi ko šta oće, pa ko ima da plaća 20l goriva na 100km i da ne može nigde da se parkira a da bar malo ogrebe kola, neka vozi suv-a, ja i sam verovatno nikada neću voziti auto manj od 4.5m jednostavno sam takav. Tamna stakla ne podržavam, smanjuju temperaturu u kolima što je lepo, ali smetaju drugima u saobraćaju, naročito kada se parkiraju na nekom ćošku ili kada treba da preteknete takvo vozilo na nekom uzanom putu, a ono pošto je široko 28m ide 30 na sat i ne vidite ništa pored njega


i opet se vraćamo na problem koji je u srži većine nesreća i problem koji je najčešći uzročnik bahatosti vozača - SIGNALIZACIJA

Toliko rasksnica u beogradu ima STOP bez ikakve potrebe a ova raskrsnica koja realno vapi za STOPom ili semaforom ima samo TROUGAO kao signalizaciju, a potpuno nepotrebni semafor je 100m niže na kome ja nikada nisam video crveno svetlo i koji nije ni na jedoj raskrsnici, stavrno ne vidim korist tog semafora, a ovoj raskrsnici je preko potreban!

Igor

pre 12 godina

Ovde je samo jedan pravi krivac - policija! Oni svojim okretanjem glave i ignorisanjem divljackog ponasanja podsticu ovakve divljake i ubice za volanom! Drugi krivac je sudstvo, mozda i veci od policije...
Pre samo poar dana sam u Prvomajskoj u Zemunu prisustvovao sledecoj sceni: cekam na semaforu na crvenom svetlu, iza mene je kolona od 4-5 automobila, nasuprot mene iz suprotnog pravca drugi automobil na semaforu je policija. U koloni iza mene crni Audi A8 (nije sluzbeni) velikom brzinom obilazi celu kolonu, prolazi kroz crveno na semaforu, tako sto legne na sirenu i prodje izmedju par automobila koji su imali zeleno svetlo, smota levo i NIKOM NISTA!!! Policajac sedi u kolima i glumi ludilo... Nista rotacija, nista da uzme motorolu prijavi nekome... NISTA!!! Pa sta mi treba da radimo? Da svako od nas ponese neki kratez ili utoku pa ako nas takav kriminalac ili ubica udari da sami trazimo pravdu? Dokle tako Ivice? Dokle mozemo da trpimo?

Igor

pre 12 godina

Vozaca Tuarega odmah u zatvor jer je ovo skolski primer bahate voznje,tj.nasilnicke voznje.Oduzeti dozvolu trajno kao primer drugim likovima,pre nego sto nekoga ubiju.

Vozač

pre 12 godina

Strašno.Nešto slično se dogodilo 1.6 u 04 ujutru na Bulevaru Kralja Aleksandra,gde je drogirani vožač kadetta(BG 254- 149) u punoj brzini pokupio 3 uredno parkirana automobila u zoni parkiranja i uništio ih skoro sasvim.On je svojim kolima odleteo na tramvajsku stanicu(sreća da je bilo rano ujutu pa nije bilo ljudi) inače bi bio pokolj.Policija je brzo reagovala i odvela ga u urgentni na vadjenje krvi.Nažalost vlasnici uništenih uredno parkiranih kola za koja plaćaju mesečnu PPK do dana današnjeg ne mogu da dobiju policijski zapisnik kako bi se obratili osiguranje radi eventualne popravke.Bojim se da će i taj siledžija proći nekažnjeno pogotovu što govori sa Crnogorskim akcentom.

Milos

pre 12 godina

SUV je "izmisljen" da bi mogli da ga voze po teksaskim prerijama gde nema asfalta, i po nemackim planinama, gde su kozje staze. Ne po gradovima. Parizani su napravili najbolju stvar kada su u Parizu takve automobile prosto - zabranili. SUV i dzipovi nisu gradski automobili i u gradovima nemaju sta da traze.

Ko hoce da vozi SUV u gradu, ja bih to naplacivao, kao ulazak u one umwelt zone u EU sa neobelezenim kolima. Prvi dan u mesecu 1.000 dinara, posle toga svaki dan 5-10.000, pa ko voli neka izvoli. Budzet ce se radovati.

daba

pre 12 godina

ne znam zasto se ljudi loze da ce bilo sta da se istera do kraja u ovoj zemlji... pa za sudstvo ovo nije nista, cak nije bilo ni krvi... Da li su u Novom Sadu poginula dvojica kada ih je mlatnuo pijani sin direktora neke banke, da li je isti taj direktor godinu-dve kasnije uradio nesto slicno samo sa manjim posledicama, da li je neki zamenik direktora srbija gasa ili sta je vec, neki lik iz sps-a ubio decka dok je vozio biciklo i ovako mogu da nabrajam do sutra... I STA SE DESILO- NISTA, vazno je da koje-kakvim jadnicima uzimaju po 5000 za prljave tablice i slicne gluposti koje nikoga ne ugrozavaju. Juce sam prosao od bg do majdanpeka-donjeg milanovca-smedereva pa nazad do bg, nigde na putu ni jedan jedini policajac, samo u centru smedereva lade mu.. , i naravno slag na tortu na svakih 10m po policajac negde posle boleca u nekom restoranu sede neke guz... pa da im slucajno ne uvale ladnu ja'njetinu...

Ljutko

pre 12 godina

Možda je bilo potrebno da masa zapali touareg zajedno sa poludelim Maksom u njemu. Ovo sve govorim hipotetički i ovo uopšte nije govor mržnje.

student

pre 12 godina

Mi smo propala drzava, da je devojka poginula i mozda neko od ocevidaca oni bi pomislili da ga privedu (ali ga sigurno ne bi osudili jer bi platio to sto treba) ovako cemo ga videti za par dana na ulici cim su stigne novi dzip...

MonteDushano

pre 12 godina

Tako im i treba. Tačka. Olako to kažem čim se zna i oseti da postoje mnogo vozače koji ne poštuju saobraćajne propise. Tako im i treba, još jednom.

Užas!

pre 12 godina

Evo par slika sa mesta nesreće gde se vidi i vozač Touareg-a, Dejan Milosavljević http://www.flickr.com/photos/63957851@N04/with/5822436495

Common sense

pre 12 godina

Predlog za B92: pratite ovakve slucajeve do kraja i izvestavajte nas. To kosta, znam, ali ne koliko emisija i sl. Gomila komentara ovde sasvim opravdano sumnja da ce ovo biti isterano do kraja i da ce vozac da bude kaznjen. A to moze da se sazna. Trazite od poverenika za informacije od javnog znacaja informaciju o ovom slucaju, sudjenju (ako ga bude), posaljite nekoga na sudjenje (to je valjda javna stvar), pa da vidimo kako ce da se zavrsi. Ne predlazem ovo iz voajeristickih pobuda, ako biste uzeli 1slucaj teskog krsenja zakona o saobracaju mesecno i saznali njihove sudske epiloge, pa to objavili zajedno sa izvornim tekstom, to bi bila vrsta statistike i, verujem, efikasnog pritiska na vlast sa ciljem da se ovo drakonski kazni, kao sto i terba. Bez toga, ovo je samo jos jedna vest nad kojom se svi zgrozimo i zaboravimo je za dva dana. Na to oni i racunaju.

smuki

pre 12 godina

"Ko je ona siva masa,
sto nogu ne dize sgasa"?"

"Bolid, Bolid, Bolid, Bolid Boliiidd"

"On je faca, strava, kralj budala"


Odavno ja pricam da za ovakve face treba uvesti nove znakove kao:
-prvenstvo prolaza za vecu budalu i jednoceliske organizme
-prvenstvo prolaza skupljeg automobila
-ogranicenje brzine za skuplja vozila (pa de cu ja onda mojih 200konja da isprobam, sto sam dao onolike novce tubra)

Ako nista drugo bar cemo znati na cemu smo pa da se cuvamo zivote od ovakvih likova
Devojci zelim brz oporavak.

-

gradjanin

pre 12 godina

uz svu osudu ovog ludaka u dzipu, osuda i za sve sa zatamnjenim staklima. kad vozim iza nekog sa zatamnjenim staklima, isto mi je kao da vozim iza kamiona posto ne vidim dalje od tog vozila sa zatamnjenim staklima. zabraniti zatamnjena stakla pod hitno, a vi sto ih imate znajte da ugrozavate bezbednost onih iza vas zarad svoje komocije. jel tako tesko upaliti klimu u kolima?

veliko M od musko

pre 12 godina

@ Petar Vuckovic

Ti ga branis? Neka je isao i 10 na sat nije postovao prvenstvo. A gde ti to ides pa se bojis da ces se zaglaviti? Po oranicama se ide sa traktorom. Svercujes? Pretpostavljam na sta licis i da si iskompleksiran posto je ocigledno da ti trebaju kola da bi licio na muskarca. Idi kod psihologa.

Nele

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da se ne zna ko je ta iskompleksirana baraba... Nazalost svakodnevno smo svedoci ovakvog izivljavanja slicnih likova. Za pocetak svi cemo biti zadovoljniji ako saznamo ko je ovaj lik koji je napravio ovakav udes gde je povredio neduznu devojku i zasto nije odmah priveden kao i koliko je dobio za ovakav prekrsaj. Zar je trebalo da devojka pogine pa da baraba bude u zatvoru.

dare

pre 12 godina

"Zakon o saobraćaju nije doneo očekivane rezultate...". Pa pravi cilj Zakona i nije da se poveća bezbednost, već da se napuni državna kasa. Nisu prodali Telekom, povećali broj državnih službenika, para nema, idu izbori... Posle izbora, ko živ, ko mrtav.

Građanin

pre 12 godina

@ Konstatacija da Zakon o bezbednosti u saobraćaju nije doneo očekivane rezultate potvrđena je još jednom 11. juna u Kruševačkoj ulici u Beogradu.

Nije problem u zakonu. Problem je u nedoslednom sprovođenju istog.
Siledžje se i dalje ponšaju kao siledžije. "Sasvim slučajno" ti siledžije najčešće su u nekakvoj vezi sa vladajućim strukturama.

Zašto nije objavljeno ime osobe koja je upravljala SUV-om?

Dusko Pesic

pre 12 godina

Pre nekoliko godina, bahati vozac SUV me je udario na pesackom prelazu regulisanim i svetlosnom signalizacijom, dok je meni kao pesaku bilo upaljeno zeleno a njemu crveno svetlo.
Necu opisivati kako je izgledalo pred, i neposredno posle udara vozila.
Kada sam se osvestio, lezao sam na trotoaru okruzen gomilom ljudi. Tacno sam znao ko me je vozac SUV, imao je izraz lica "Pa, samo si mi ti jos trebao...".
Bolnicka kola su brzo stigla, pokrili su me onako izlomljenog carsavom i odvezli. Rezultat: Rebra, noga i ruka.
Kada sam kasnije pitao ocevice sta se desilo sa vozacem, rekli su mi da je nakon alko-testa pusten, jer nista nije nadjeno! Dovoljan je bio alko test, pa tako pretpostavljam da je i u ovom slucaju ista prica. To sto je lik nekog osakatio, prosao na crveno, to nije bitno. On dalje nastavlja svojim vozilom! Da sada suzene svesti (u koliko nije Legija, pa ga to ne dotice), pokosi jos neko dete na putu do svog grada.
Vozaci i dalje prolaze doticnu raskrsnicu na crveno. Kada sam video patrolu saobracajne milicije, nekih sto metara posle gorepomenute raskrsnice kako radarom meri brzinu, a ne reaguje na masu koja prolazi na crveno, iziritiran sam prisao i pitao zasto ne zaustavljaju takva vozila, kada je ocigledno da prave prekrsaj? Saobracajac mi je odgovorio da IMAJU NALOG DA KONTROLISU BRZINU, A NE OVO!!!
I vezano za clanak na ovom istom sajtu, o coveku koji treba da plati 2500e spor za stan koji je dobio - da, parnicni postupak jos uvek traje, skoro pa ce decenija.

Djed Mile

pre 12 godina

Svi dosadašnji Zakoni o saobraćaju bili su dobri pa čak i ovaj koji su pisali ekonomisti (svi komentari novog Zakona o saobraćaju svodili su se na koliko to košta), a ne stručnjaci za saobraćaj. Problem je jedino u tome što Zakon za neke (čitaj sirotinju) važi, a za neke ne važi. To je to!

Jovan

pre 12 godina

Naišao sam danas bukvalno kad se desio udes, prizor je bio stravičan! Tuareg je velikom brzinom prošao kroz trougao, udario u reno klia koji je imao prvenstvo prolaza, zatim izgubio kontrolu, krenuo da leluja po ulici naleteo na ivičnjak i udario po sred bandere, zatim bukvalno poleteo i prevtnuo se više puta, ja sam naišao na skuteru, srećom bio sam na bezbednoj udaljenosti i na trotoaru nije bilo pešaka.
U trenutku mi je srce stalo, tuareg je bio potpuno smrskan, debela betonska bandera je isčupana iz zemlje i polomljena na dva mesta viseći na armaturi!
Nadam se da nije niko ozbiljnije povredjen. Šta li je mislio vozač tuarega koji je po svemu sudeći mnogo brzo vozio, da tako nonšalantno proleti kroz raskrsnicu ne usupeći prvenstvo prolaza. Jadni mi nezaštićeni na dva točka možemo da poginemo zbog ovakvoh idiota.

Ne mogu da izbacim tu sliku iz glave, ceo dan mi je pred očima... STRAŠNO!

bolid

pre 12 godina

SUV, kakav SUV bre, kamionce pa na B kategoriju, suludo! Poznavanje fizike i masa se kod SUV vozaca meri na telesnoj vagi sopstvene tezine i tezine novcanika, u ostalim segmentima,debili ..

Toma

pre 12 godina

Ostali komentatori su sve rekli, ja cu samo dodati: cim se nesto dogodi na ulici, gomila danguba se skupi i blene u slupane automobile, i ostaje dok se policija i/ili sklupani automobil ne ukloni. Ta neverovatna upornost ljudi da satima stoje i "gledaju sudar" je za jedno ozbiljno klinicko posmatranje. Neverovatno!

Prolaznik

pre 12 godina

U trenutku nezgode, Touareg-om registarskih oznaka BG 657-38, je upravljao Dejan Milosavljević. Dodatne slike udesa se mogu videti ovde: http://imageshack.us/g/217/dejanmilosavljevictouar.jpg/ kao i Youtube snimak: http://www.youtube.com/user/MojaGaraza#p/a/u/2/dDPd-6wl6d0

Petar Vuckovic

pre 12 godina

Ljudi sta vam je,tu nije moguce da se razvije 150 na sat,nije isao ni 80,da je kriv-kriv je ali ne znam sta imate protiv dzipova i tamnih stakala,nisu svi isti. Ja npr.imam dzipa sa tamnim staklima,i sta sam ja?kriminalac?ubica? Samo hocu auto siguran sa 4x4 pogonom gde mogu svuda da idem i ne brinem da li cu se zaglaviti,tamna stakla mi sluze za zastitu od sunca....i sad ocekujete da vam nabrajam svu opremu na njemu za sta sluzi i sta mi je potrebno...E zato mi je lakse da mislite sta hocete nego da ulazim u raspravu zasto vozim dzip!

Komšija

pre 12 godina

http://imageshack.us/photo/my-images/848/upsidedown.jpg
Lepo se vidi registracija: BG 657-38.
Ako je neko iz MUP-a mogao da postavi onaj porno klip na Internet, onda valjda ima i neki pozitivni insajder sa pristupom bazi registrovanih vozila napisati na koga je registrovano ovo vozilo ubica.

did

pre 12 godina

a vidi mu samo zatamnjenih stakala... doduše, treba čuti i drugu stranu priče, možda je žurio u grad jer mu se žena porađa i slično... ali u svakom slučaju treba da plati svu štetu (i banderu!) + odštetu devojci za pretrpljene povrede i strah + zatvorska kazna po raznim osnovama + oduzimanje dozvole i zabrana vožnje par godina... vidi se reg.broj tablica, neka neko pronadje ko je vozač i neka novinari b92 saznaju šta je epilog priče, kolika mu je kazna - to bi trebali da su javno dostupni podaci zar ne?

Dragan Erdoglija Beograd

pre 12 godina

Alo, policijo, drzavo, Dacicu, Tadicu

hocete li resavati ovakve stvari u ime postenih gradjana ili moramo mi gradjani da se organizujemo i resavamo ovakve probleme.

Imam 45 godina, i nisam se odazivao na sve mobilizacije ove drzave da bi se sada desavale ovakve situacije. Sam cu se mobilisati jos jednom ako ovakvi (kao ovaj sa VW) prodje nekaznjeno!

goran

pre 12 godina

Za Nenada011
Potpuno podrzavam vas komentar oko bull bar-a. U Evropi je od 2003 god. zabranjena prodaja SUV vozila sa ugradjenim prednjim ili zadnjim bull barom, pa cak i sa roll barom na pick up-ovima. Znaci svi novoproizvedeni modeli raznih proizvodjaca to od tada ne poseduju, ne isporucuje se ni u opciji dodatna oprema, tj. zabranjeno je.
U Srbiji ne znam da li je ovaj modni detalj na vozilu dozvoljen, ali je sasvim sigurno da je sa bull-barom na prednjem delu, vozilo duze, teze i sigurno shodno tome opasnije po drugo vozilo koje svojim prednjim delom udara.
Posto takvo vozilo ne odgovara fabrickim specifikacijama doticnog modela po duzini i tezini smatram da je potrebno da ima atest upotrebljivosti a ako ga nema, po mom misljenju ono je tehnicki neispravno. Jer zasto bi se zahtevao atest za plinski uredjaj zbog kojeg se menja, tj. naplacuje promena saobracajne dozvole zbog promene tezine vozila koja se unosi promenjena u istu posle instalacije plinskog uredjaja koji se vodi kao prepravka na vozilu a ne bi se zahtevao atest za ovakve stvari koje direktno ugrozavaju bezbednost ucesnika u saobracaju i uvecavaju stetu.

dajte ime!

pre 12 godina

Ime, prezime, datum rodjenja, slika vozaca..onda je to vest, ovako je nesto imaginarno...ocigledno ima para kad mu ni ime ne izlazi u vestima, ime objavljuju samo sirotinji:(

daxkey

pre 12 godina

stanujem u komsiluku pa imam dobar uvid u tu raskrsnicu i zalosno je sto se vozac tuarega ponasao krajnje bahato i nije postovao znak ukrstanja sa putem koji ima prvenstvo prolaza a kako stvari stoje nije ni pogledao u sfericno ogledalo da vidi da li nekoga ima. Nazalost, u celom tom kraju nikada nema ni jednog policajca, ni redovnog, ni saobracajnog a ni komunalnog. A sto se tice zakona, stvari su manje-vise iste kao i pre njega. Plasticno receno vozaci sada daju 2 crvene a ne 1 i to je jedina razlika. Zanimljiva je i raskrsnica Grcica Milenka i Vojislava Ilica gde je prolazak kroz crveno i skretanje levo(uprkos znaku) iz pravca V. Ilica sasvim normalna stvar a i nezaustavljanje na pesackom prelazu kad je pesacima zeleno za skretanje desno vozilima u bregalnicku Ulicu(imaju uslovno zeleno za desno). Posto ni ovde niko nije nikad video saobracajca, moze im se. Nadlezne ovo ocigledno uopste ne interesuje.

s.nikolic

pre 12 godina

OVAKVI SU POTECIJALNI UBICE !!! zakoni postoje i jedini razlog za bahato ponasanje u saobracaju je sto se nista preventivno ne radi ili se zakoni primenjiju samo na pojedince i to u vecini slucajeva za banalne prekrsaje ! ovako je naprimer u zemlji gde se zakon i saobracajna pravila postuju : za prekoracenje brzine u naseljenom mestu za trideset kilometara na sat od dozvoljene sledi AUTOMATSKO ODUZIMANJE DOZVOLE NA PET NEDELJA , A KAO DODATAK NOVCANA KAZNA U VISINI JEDNE MESECNE PLATE , i sto je najvaznije ne moze ni ujak , ni teca, ni brat ili bilo ko od kazne da te spasi ! drugi primer : u okolini linca , gornja austrija je lokalni politicar kao "greskom" zloupotrebio karticu svog umrlog tasta invalida i stavio je na svoj auto ! tom karticom ne ugrozavate nikog niti sticete neku materijalni korist , jedino imate pravo da parkirate i na mestima strogo rezervisanih za invalide ! zloupotreba otkrivena i nikakvi izgovori nisu pomogli ! smenjen je sa dobro placene funkcije a i stranka kojoj je pripadao iskljucila ga iz partije ! naravno da smo u mnogome dasleko od standarda austrije , ali bi bar one osnovne zakone morali da sprovodimo u delo i sprecimo da nam se ovakve i slicne stvari STALNO NE PONAVLJAJU ! za uporedjenje : pri mom prvom boravku u kladovu jesenas bio je i slucaj da je vozac auta od pozadi "pokupio" traktor sa prikolicom i da je njih troje iz prikolice SA TESKIM POVREDAMA zavrsilo u bolnici ! i ako poznat kao bolesna osoba koja nije u stanju vise da upravlja autom , i ako je pre toga napravio vise slicnih udesa , u jednom od tih je jedna osoba i poginula , on je i dalje imao vozacku dozvolu i dalje JURCAO kroz i oko kladova ! KRAGUJEVAC : pijani lik sa reno megan pokupi na pesackom prolazu devojku , baci dvadesetak metara i sva sreca da je prezivela bez tezih posledica , ALI I PORED SVEDOKA NIKOM NISTA ! tek kad je njen otac rekao ako mu "oni" ne sude sudice mu on , bio novcano kaznjen i primoran da plati i neku odstetu ! ps // SAMO saobracajna kontrola bez "ZMURENJA" i rigorozne kazne za BAHATOST ( jurcanje u naseljenim mestima , ispred autobuskih stanica , kod skola , prelaz na crveno , ignorisanje STOP table , nepostovanja PREDNOSTI ) mogle bi da doprinesu da ovakve pojave na nasim putevima ne budu ceste ! ali sta da pametujem kad evo vidim da "profesionalac" @vozac veci problem vidi u tome da auta slicna ovom sto je jurcao kod "KONTAKTA" sa ivicnjakom se automatski ili lako prervrcu , a ne u njegovoj neprilagodjenoj brzini ! pozdr.

Aleksandar

pre 12 godina

Bahato ponašanje vlasnika SUVa, koji misli da je u najmanju ruku Hakinen.
Inače SUVovi su u samom vrhu po smrtnosti u broju udesa u SAD.

A nije jurio 150 na sat, već se prevrno pošto je naleteo na visok ivičnjak, koji mu je poslužio kao trambulina.
A same osobine auta, kao i kod svakog SUVa mu olakšavaju prevrtanje.

Da je išao 150 na sat, Klio bio se okrenuo oko svoje ose, a SUV bi bio uništen.
A ovo će se ponavljati sve dok policija bude tolerisala ovakve likove, a ganjala sirotinju u Jugu što nije po sunčanom vremenu upalila srednja svetla.

majke vam ga hohstaplerske,sve na goli otok

pre 12 godina

"Posle ovoga, šta je još potrebno da bismo počeli da se razumno ponašamo u saobraćaju? "

Nista posebno.Treba ovakvima presuditi na licu mesta.Za primer.Pa nek' onda divljaju u svojim dzipovima koje su posteno kupili ili im je posteni tata poklonio.

pavla

pre 12 godina

Pitam se zasto ovom vozacu azdaje, ni inicijale ne smeju da napisu? U svakom slucaju ako iz anonimusa osvane u privedeno ili okrivljeno lice, ne gine mu tri dana kucnog pritvora sa hologramskom noznom narukvicom, uz prthodno prisustvovanje prijemu u nekoj od istaknutih ambasada. No, mnogo je bitnije i nadam se da ce unesrecena devojka biti dobro, zelim joj svu srecu i zdravlje!

Veteran

pre 12 godina

"Due to the number of deaths and injuries caused by metal bullbars fitted to the fronts of vehicles, the sale of bullbars was banned by a European Union Directive." Prava sreca da Touareg sa bullbarom nije direktno naleteo na Clia inace bi devojka nastradala...

Локалац

pre 12 godina

Треба похвалити возача Туарега, јер је својим вештим маневрима спасао девојку из Реноа. Могао је да гас притисне уместо кочнице и да је угази потпуно.

И није жалио свог Туарега и на банкину га је попео !

Него та девојка на принудни рад, па да му отплати Туарега, бандеру и трошкове душевних болова.

Да се заоштри више та одговорност - па не може она свуда да се вози са тим малим Реноом и смета правим - вештим возачима

shox

pre 12 godina

Svakodnevno smo svedoci koliki smo divljaci za volanom, u proseku gledano. Znajući za ovo, na vlastima (što pre svih ostalih uključuje MUP) je da odluče koliko će savesno divljake udaljavati od volana (poeni) i stavljati iza rešetaka (ovde se u priču uključuju Sudovi) dozvoliti da se pravi šteta i oduzimaju ljudski životi.

Teorija je oduvek oduvek bila prosta, jer niko nemalo previše para za kazne niti višak godina života za zatvor. Mi imamo problem sa praksom - a pre svega to su lenji, nečasni i korumpirani policajci, koji omogućavaju odraslim ljudima da se ponašaju kao besana deca za volanom, da ne kažem divljaci.

Nikad neću zaboraviti izjavu mog tate kad sam imao omanji sudar kao još nedovoljno iskusan vozač i čovek. Citiram: za volanom si jednom nogom u zatvoru, drugom nogom u grobu. Koliko god morbidno zvuči, deluje da nikad nije daleko od istine kada posmatrate situaciju na našim ulicama i drumovima.

Inače, mislim da bi na ovoj kobnoj raskrsnici broj saobraćajnih nesreća mogao biti sveden na minimum, kada bi neko od odgovornih uključio mozak na trenutak i setio se da odgovarajućom, dobro vidljivom signalizacijom u Kruševačkoj, inače sporednoj ulici koja deluje kao da je glavna.

Баш ме брига да ли је Младић јео јагоде

pre 12 godina

Хајдемо још једном: ЗАШТО ВОЗАЧ ТУАРЕГА НИЈЕ УХАПШЕН???!!!

Права тема за новинарски занат. То треба истражити и да ли су надлежни органи поступили по законима и прописима и да ли неко штити овог силеџију.

Mikia

pre 12 godina

Bilo šta da kažem nema smisla, jer oni koji su krivi za ovakve srtavične nesreće ovo i ne čitaju. Osim toga oni sve ovo znaju, ali imaju svoje debele LIČNE razloge da se prave ludi. Reč je naravno o Vladi srbije i njenom ministarstvu na čelu sa Dačićem koji mnogo više vremena provodi na proslavama Partizanovih titula, nego što ga posvećuje bezbednosti u saobraćaju. Videli ste ko je "glavni" za bezbednost saobraćaja: Rebić! Zar taj čovek da nam uvede red u saobraćaj? Nema šanse. Ipak, pošto spadam u ljude koji mogu napraviti saobraćajni prekršaj, ali nikad namerno, morao sam da izrazim svoje zgražanje i to ne nad ovim i ostalim manijacima,nego nad onima koji im omogućuju da svoje ludilo svakodnevno "demonstriraju" na srpskim putevima. Evo još jednog primera bahatog ponašanje primitivaca iz džipa. U blizini Sava centra već nekoliko puta sam vidio da se jedan sa džipom polazeći od svoje zgrade uključuje na autoput preko zelene površine. Policajci su tu veoma blizu, ali ih nisam vidio da se na bilo koji način "uzbuđuju" zbog toga.

Amater

pre 12 godina

Coveka koji je izazvao ovakvu saobr. nezgodu (sad se to zvanicno zove nezgoda a ne nesreca, sto mi nikako nije jasno) zaista treba osuditi na maksimalnu kaznu predvidjenu zakonom (za ovakvu "nasilnicku voznju" koja je izazvala udes u kojoj srecom niko nije poginuo svakako sleduje i jos nesto osim predvidjenih 15+2 tj. 17 kaznenih poena - pih, samo 1 manje od "limita" za oduzimanje dozvole) ali ga poslati i kod psihijatra i psihologa. Takvo stvorenje nikako ne bih mogao da branim ali moram da pitam gde su neki od komentatora procitali podatak da je u pitanju bila voznja brzinom od 150km/h? Na toj uzbrdici u Krusevackoj na delu relativno uzanog ali izuzetno prometnog puta od Ustanicke do Strumicke tesko je "dostici" brzinu od 150km/h cak i kada kola verovatno vozi "uspesni biznismen, od ranije poznat policiji". Prava je sreca da devojka nije nastradala ali ce svakako imati traume kada nekada u buducnosti ponovo sedne u kola. A onaj "bull bar" (roo bar) koji tip (nezakonito u Srbiji) koristi na kolima, demontirati i montirati mu na glavu - koja verovatno lici na "bull"-a :)!

Zuki

pre 12 godina

150 km/h nije mogao da razvije ni da se zaleteo sve od Ustanicke do ove raskrsnice. Ne znam sto pominjete tu brzinu kad je i teoretski nemoguce da u Tuaregu razvije toliko u nekih 200m koliko ima od Ustanicke.
Drugo, da je stvarno isao tom brzinom ne bi se zaustavio do vrha Krusevacke, prevrnuo se 10-ak metara iza raskrsnice. S obzirom na gustinu saobracaja u Krusevackoj i cinjenicu da 50-ak metara nize postoji semafor, verovatno je isao oko 80-90 km/h.

Prosao sam tuda posle udesa i nisam mogao da verujem ocima da neko moze da se prevrne u tako maloj ulici. Covek je manijak i treba ga oterati na robiju. U Krusevackoj uvek ima veliki broj pesaka i prava je sreca da nije nekoga ubio.
Odavno pricam da mrcine od preko dve tone nema sta da traze na gradskim ulicama. Najbahatiji su upravo vozaci ovakvih automobila koji uljuljkani u sigurnost koju im oni pruzaju terorisu ostatak populacije manijakalnom voznjom. Treba uvesti drakonske namete na nivou grada za putnicke automobile preko 1.5 tone. Sa specijalnim nalepnicama kao dozvolom za ulazak na teritoriju Beograda. Za sve, i one van BG. Eko taksa. ;)

Boki

pre 12 godina

Da,zakon o bezbednosi u saobraćaju nije doneo očekivane rezultate,kao što većina naših zakona nije donela očekivane rezultate,iz jednog prostog razloga-zakon ne važi za sve.
Kada se obezbedi ovaj uslov,i oni manje dobri zakoni će donositi rezultate i činiće se da su nam zakoni i bolji nego što stvarno jesu,jer obično nije stvar u zakonu.

dzoni

pre 12 godina

@dzoni

znam tog lika... na kraju nije platio ni kaznu... samo panduru... sto je najgore od svega pandur mu je rekao da sve zavrsava za dobru kintu... ne radi samo smrtne slucajeve ali je rekao da bi i tu za masnu svoticu zavrsio posao...

istina

pre 12 godina

Ludak ili ne, nije cak ni priveden, pa javnost i ne zna o kome se radi. Sa ovakvim policajcima, zakonima i nemocnom i drzavom moguce je bilo i da neko pogine, a sutra bi se mozda u novinama pojavila vest da je N.N. "polomio" banderu...Tako je to kad si mocan i zasticen...

Mario Bros

pre 12 godina

Zbog takvih neiživljenih manijaka poželim da vozim tenk. Jedino bi se u njemu osećao sigruno na našim drumovima, a i kada se ovakav džip odbije od mene mogao bi i da ga dokrajčim i sprečim da ubije nekoga sledeći put.

Treće Oko

pre 12 godina

Baš čudno da se ovo dogodilo. Svi znamo da ovaj tip vozila voze obrazovani, odmereni ljudi, profesori, inženjeri.....tako da mi nikako nije jasno kako se ovo moglo dogoditi.....

Che

pre 12 godina

Sta reci sem da bi vozaca SUVa prvo trebalo poslati kod psihijatra da se vidi da li je covek uopste normalan ili retard, imbecil, idiot, debil ili kojim to vec redom ide kategoriasnje u psihologiji... Naravno i obavezno mu dozivotno oduzeti dozvolu... I slazem se sa apsolutnom vecinom komentara koji su do sad objavljeni i kako bi covek za ovakav prekrsaj trebao biti kaznjen disciplinski i materijalno ali evo jednog primera kako ovakvi slucajevi prolaze u praksi u zemlji Srbiji. Secate li se ludaka koji je jureci kroz grad 170km/h Porsche-om ubio 3 ljudi u Terazijskom tunelu 1997. godine? Znate li kako je sankcionisan posto je posle zlocina/ubistva cak i pobegao iz zemlje Srbije u Madjarsku dok ga nisu tamo uhapsili pa isporucili? Ubica je dobio 7 godina robije za trostruko ubistvo a po izlasku iz cuze ga je sacekala vozacka dozvola i poklon za godine provedene u zatvoru, ganc nov Mercedes CLK350 (272ks) od nekih 80.000eur... E moj narode poredjenja radi to je kao kad nekome ko je pobio ljude pistoljem, posle malo robijanja i po izlasku iz cuze date automatsku pusku da nastavi tamo gde je stao pre nego sto su ga skembali...

umalo ubijen

pre 12 godina

Ljudi ajde sto ovi majmuni tako voze ali sto policija vozi jos bahatije!
Kada je bio onaj predsednik pre neki dan cija je ambasada u ulici Pere Velimirovica zamalo nisam izginuo od bahate voznje policajca na motoru bez rotacije i svetlosnih signala je za micron mene promasio i usmrtio! VOzio je suprotnom stranom tj mojom trakom Samo luda sreca me je spasla idiota mislimd a je tablica bila nesto 24 35 ili 24 35 u pitanju je bila nova aprilia i neki lik od sto kila na njoj! Kada sam prisao malo dalje panduru i pitao ga jel video sta je njegov kolega uradio on je rekao video sam jebi ga ! JEbi ga kaze a ja a da me je ubio on mrtav ladan kazem bila bi nesreca i upalila bi se svetla i nikom nista Eto vam ko nama zakon sprovodi! Sva ta bahatost je bila jer je u toj ulici trebao da bude prijem! Zar se tako vodi racuna o bezbednosti ?

Djole

pre 12 godina

Osim redovnih bla,bla mera obavezno na robiju.Nema opravdanja za ovo.Da je isao 60 sve bi bilo u redu(bez obzira na prekoračenje brzine).I da plati svu napravljenu štetu,očiglednu i skrivenu.Ovoj devojci da kupi novi auto i da joj plati vozača dok se ne oporavi od traume.Ko zna koliko je posla imala i koliko će sad vremena izgubiti na oporavak od ovog užasa.I ovo će se dešavati sve dok jure obične smrtnike za prekoračenje od 5 km/h i pišu kazne.Ovakve nek uhvate gospoda policajci,pa eto para,kaznenih poena,robije...

vozac

pre 12 godina

ovo pokazuje ne samo gresku vozaca, nego i slabost SUV vozila, koja se prevrcu pri kontaktu sa ivicnjakom. Dobro je prosao u Tuaregu, nije kao Jocic, ali je imao mnogo srece, kad se SUV pretumba, najmanje mu sleduju kolica, a ne sediste.

Mirko

pre 12 godina

O EU pisu oni koji ocigledno nemaju pojma. Ovde je pre neki dan na uslovnu i cetiri godine nevoznje osudjen mladic koji je mrtav pijan ubio dve mladje osobe na biciklu i pobegao sa mesta nesrece. Daj vise ne vatajte se za tu EU. Sve je u zakonodavstvu i sudstvu, ne gledajte na EU vec ih kaznite kako treba.

Ivan

pre 12 godina

Prvo, zbog čega ću verovatno dobiti gomilu minusa jeste da, suprotno onome što tvrdi par ljudi ispod: ne treba oduzimati dozvolu za manje prekršaje. Dalje postroženje zakona bi bilo bez smisla. TREBA: Primeniti zakon na osobe koje se ponašaju nasilnički u vožnji do poslednje stavke.
Šteta je što naš zakon ne poznaje kategoriju "pokušaj bahatog ubistva" jer bi ova kategorija savršeno pristala ovom bati.

Drugo, obzirom da sam mašinac, poznato mi je kakvi se materijali primenjuju pri izradi vozila, šta mogu da izdrže i sl. Ova svinja je vozila toliko preko ograničenja da je uspeo da otkine točak na SUV vozilu. Iako mislim da je VW loš auto u odnosu na koju reputaciju ima ipak je teško otkinuti točak na ovakvom vozilu. Tako da je ovaj prasac prekoračio 300% brzinu.

Treće, krivo mi je što je devojka povređena. Ovog kretena treba oterati na robiju zbog ovoga. Ovo se nije "desilo" ovo je namerno izazvana nesreća. Ono "desilo se" je kada slučajno nasloniš nekome branik, kada nekome ogrebeš farbu ili kucneš retrovizor na parkingu, kada ti, ne daj bože, pri nekoj razumnoj brzini, naprasno otkaže servo ili kočnica pa se dogodi udes. Tu nisi

nada

pre 12 godina

Povredjenoj devojci zelim brz i uspesan oporavak!
Mislim da niko, na ovakvu vest ne moze ostati ravnodusan. Verujem da je malo onih, koji vec nisu bili svedoci OVAKVOG SVAKODNEVNOG DIVLJANJA bahatih vozaca. Kojiko nas je vec "zahvaljivalo Bogu" sto smo pukom srecom bili par metara dalje, levo ili desno od nekoga ko misli da ulica propada samo njemu/njoj? A saobracjna (I DRUGA!) policija MIRNO POSMATRA, ili cak i mahnu rukom (kao da salutiraju) u znak pozdrava! Jednom sam se zaustavila (tik uz trotoar, iza jednog parkiranog vozila) i pitala ih zasto ne intervenisu (dala im i reg.broj kola). Sigurno pogadjate kako sam prosla - NARAVNO bila sam LJUBAZNO UZ OSMEH, opomenuta da nastavim svojim putem, jer BEZ RAZLOGA UGROZAVAM SAOBRACAJ! Da je gospodin policajac bio lose raspolozen, verovatno bih bila strozije kaznjena nego OVAJ IZ VESTI.

bubi

pre 12 godina

znam da se niko ne bi slozio sa mnom, ali da sam ja vlast, sve te dzipove-tenkove bih zabranila zakonom iz vise razloga.
ova zamlja je sramna iz takodje jako puno razloga.

Realan

pre 12 godina

Uopste se ne bih iznenadio da devojka bude proglasena krivom jer nije videla da joj se priblizava vozilo pri brzini od 150km/h. Jos ako je vozac neki patriJota srBski, pa onda je tek kriva! Odmah u zatvor na 10 godina!
A ako je patriJota kriv, njemu narukvica i 15 dana kucnog pritvora, i da se opameti da mu nikad ne padne da vozi tuda 150 km/h.
Na drugim deonicama puta moze, naravno.

benefactor78

pre 12 godina

Kruševačkom vozio 150 na sat, neverovatno!
Pa, tamo je pola te brzine prebrza vožnja, jednostavno je takva ulica i treba biti oprezan. Ja bih zaista voleo da uđem u mozak ovakvim likovima, da skontam koja tu daska nedostaje kada može da ti padne na pamet da voziš tom brzinom po gradu.
Ovakve u nekim zemljama Evrope šalju kod psihijatra, da stručnjak proceni da li je osoba normalna i uračunljiva, pošto se ovakve stvari kose sa elementarnom logikom i normalnim ponašanjem.
Kako bi on meni svirao klavir za ovo, plus neki dodatni rad, npr. da pomaže povređenima u saobraćajnim nesrećama dok su po bolnicama i na rehabilitaciji.

Dzoni

pre 12 godina

Proslog leta sam vracajuci se peske iz grada oko 3 ujutru video nesto slicno ,cujes besna kola jos izdaleka i onda prolece kroz raskrsnicu po mojoj proceni 140 na sat ( i ako sporedna ulica ,ne verujem da je vise od 50 ogranicenje) ,udara u raskrsnici takstistu koji je imao prvenstvo prolaza ,prevrce se i zavrsava na krovu bukvalno 200 metra od raskrsnice.Ono sto je posle nastalo je tek bio cirkus,prvo pukom srecom nije pokosio prolaznike ,za dlaku je falilo dve devojke koje su tuda prolazile i tako svi se potrudismo da ga izvadimo iz rastrene nove BMW petice a onda taj lik pijan kao zemlja krece da bije takstistu i ako je on kriv.NIje proslo minut dolazi mu drustvo u drugom autu - dzipu i svi na takstistu ,pred svima ga maltretirali njih 5-6.Cirkus se nastavlja dolaskom policije,sve vreme vinovnik sudara vice,preti,sutira kola od taksiste a dvoje policajaca cute ko mulci ,onda pajtosi od tog grle policajce pa ih vode na stranu ,tamo se sa njima nesto domundjavaju ,ja pridjem jednom panduru i pitam sto mu ne daju da duva kad je covek ocigledno pijan kao zemlja a policajci skocise na mene ,sta se ja mesam tralala a sto ovaj tu pored divlja to im nimalo ne smeta.Eto to je Srbija danas.Zalost i beda.

Djole

pre 12 godina

Stanujem u blizini i mogu Vam reci da svaki put stanem na toj raskrsnici i ako imam pravo prvenstva.Najmanje deset puta sam imao slucaj da su me besno pogledali sto sam im svirnuo kao opomenu zbog drugih ljudi da znaju da imaju trougao.I nisu svi bili u dzipovima,tako da to nema veze sa markom automobila nego sa vaspitanjem,odgovornoscu i zreloscu.

Milos

pre 12 godina

Svakodnevno stanem na toj raskrsnici iako imam prednost, a evo i zbog cega to radim. Vise puta su dzipovi i njima slicni prosli tuda ogromnom brzinom ne hajuci da li neko nailazi.

Sta da kazem osim da je velika sreca sto je devojka ocigledno udarila dzip, a ne obratno, i da je velika steta sto je dzip bio opremljen vazdusnim jastucima.

Nenad011

pre 12 godina

Ako se ne varam, bull bar je zabranjen kod nas. Za ovo treba najstroze kazniti sve one koji su dopustili da ovako opremljen auto prodje tehnicki.

o00o

pre 12 godina

Vidim da se ne pominju čak ni inicijali vozača koji je krivac za udes, baš kao što se nikada nije saznalo u javnosti ni ko je bio bahati vozač koji je jesenas svojim autom uleteo u izlog benetona na terazijama.

A drugo, za ovakve dogadjaje nije kriv zakon o saobraćaju, već je kriva država koja je omogućila da svako ko nešto skrivi, svoj greh može da okaje novcem u nagodbi sa državom što vlasniku ovog tuarega neće biti nikakav problem i verovatno će već sutra biti u prilici da ponovo vozi bahato kako je i navikao

delta

pre 12 godina

"a krivac treba da ponese kompletan paket odgovornosti i kazni i za saobraćajne prekršaje i za štetu i za troškove koje je napravio"

Da mi zivimo u normalnoj zemlji to bi i bilo moguce ovako ce "gospodin" iz Touarega da se nagodi i da dobije godinu dana kucnog zatvora taman koliko mu treba da sam popravi svoj auto

sta da kazem

pre 12 godina

ja sam vozio 72 na pancevackom mostu,u vreme kada nije bilo nikog na mostu,kasno nocu.uhvatili me radarom i sudija me nagrdeo.sta li treba ovom majmunu da urade?nece nista,SRPSKA HAJDUCIJA je to.zao mi je sto nije poginuo

p

pre 12 godina

Koji moras biti majmun da ides 150 tom uskom ulicom....
trebalo bi za mnoooogo manje prekrsaje trajno oduzimati dozvolu.
znam primere nekih koji su vise puta imali udes i i dalje divljaju..

Nenad

pre 12 godina

@Marko Kakve veze imaju zatamnjena stakla sa bilo cim, od njih ima samo koristi ako su kvalitetna.

Inace treba strogo kazniti ovog ludaka, sednu u brzog dzipa i misle da su u formuli. A nema nestabilnijih kola od tih dzipova i velikih teskih limuzina.
Najgore sto su masnivna, pa cesto drugi nastradaju zbog njihovih gresaka. Ja bih sve te dzipove ogranicio na 80-100 na sat kao sto su autobusi...

dusansilni

pre 12 godina

Interesantno da se ovo verovatno drugacije tretira nego pokusaj ubistva npr pistoljem ili tako nesto. Treba napraviti jednu ogromnu chistku i ukloniti ovakve iz javnog prostora na najmanje 5 godina. Kakvo crno oduzimanje dozvole.

Pegone

pre 12 godina

@U Evropi, taj vise nikad ne bi seo za volan!
(svajcarac, 11. jun 2011 17:06)
He ovde u italiji jedan tatin sin isao je preko 200km/h gde je max 11o.
Policija mu oduzme dozvolu a stari po partiskoj liniji nabavi mu novu vozacku posle 2 nedelje.
Toliko o evropi ili barem o italiji.
BTW za tog lika bas me ne interesuje njegovo zdravlje ali za devojku nadam se da nisu teze povrede.

Petar

pre 12 godina

Za ovakve idiotluke treba trajno oduzimati vozačku dozvolu, pa neka se vozi taksijem ili gradskim prevozom... takvim bahatim budalama nije mesto za volanom. A najstrašnije je što ih toliko ima da je život normalnih vozača koji poštuju pravila nažalost svakodnevno ugrožen... Molim vas jedan set kamera postavite celim Južnim Bulevarom, jer tu svakoga dana proleću idioti brzinom 200km/h. Nemojmo čekati da dovoljno ljudi izgubi glavu, da bismo se dosetili...

Chuck

pre 12 godina

Na stranu ludi vozac, ali Tuaregova kabina izgleda netaknuta! Ako uzmemo u obzir otkinut tocak, otkinutu banderu i udar od 150km/h, prevrtanje kola od 2 tone itd, stvarno ne verovatan uspeh VW-ovih inzinjera!

Sonja Bolonja

pre 12 godina

SKOT narkomanski!!! Da li neko misli da treba da ga žalimo? Samo da nije napravio tragediju, za njega ne brinem...a takvih se JEDINO plašim kao vozač.

Vozac

pre 12 godina

Eh, da je ovo pravna drzava, kao sto nije, vozac Tuarega bi sem kazni za prebrzu voznju, izazivanja opste opasnosti i tako redom, jos morao i da plati za novu banderu i troskove postavljanje iste, angazovanje pauka i policije... pa da posluzi kao primer. Ovako ce se verovatno izvuci samo sa nekom prijavom koja ce godinama cucati u nekoj fioci a on ce i dalje jurcati gradom sa nekim drugim, novijim dzipom sve dok nekog ne ubije (a i onda ce preci u neki treci dzip...)

gogo

pre 12 godina

Taj vise ne treba da vozi!! Za njega stizu novii moderni i klimatizovani tramvaji pa nek se voza!!
Hvala Bogu da devojka iz Clia nije stradala jer obicno tako biva, onima koji divljaju u skupim autima nista ne bude a oni koji im se slucajno nadju na putu stradaju...
usput nisam mogao da ne primetim kako je Tuareg jak, skoro da nema ostecenja vitalnih delova konstrukcije a isao je 150 km/h.. Sto Tosetov nije tako podneo sudar...

Ilija

pre 12 godina

Ove likove koji prave ovakve prekrsaje treba lisavati vozacke dozvole za ceo zivot i poslati malo da robijaju, a ako se usude da opet sednu za volan onda ih opet poslati da robijaju i da se pokaze da se nepostovanje saobracajnih propisa ne placa samo sa parama (novcana kazna) vec i sa slobodom i vozakom dozvolom. . . Pa dok se svi ili ne unormale ili ne skolne sa puta. . . Vreme je da ljudi shvate da vozacka dozvola nije njihovo pravo da je imaju i da im ona ne sledi ni po ustavu ni po zakonu vec da je ona PRIVILEGIJA koju im je drzava dala i kao takvu moze (a u mnogim slucajevima i treba) da im oduzme bez zaljenja i razmisljanja. . .

Zuba

pre 12 godina

Ovome i njemu slicnima dozivotno oduzeti vozacku, i u zatvor sa njim pa da vide da li ce i dalje da divljaju.Sto sta bi jos napisao ali mi ne bi objavili komentar. Muka mi je vise od takvih seljaka za volanom.

Sasa

pre 12 godina

Sto nije poginuo pa da ne ubije nekog u buducnosti idiot.. Pre neki dan me je luda sreca spasila sto nisam poginuo na pesackom prelazim na zelenom a lik 100+ na sat prelazi u suprotnu traku preko pune linije i fijuuuu na 10cm od mene projuri na CRVENO NA PESACKOM PREKO PUNE LINIJE SUPROTNOM TRAKOM.

Invisible Resident

pre 12 godina

Pre svega, kriv je. Drugo, nema teorije da je išao 150, jer da jeste, zaustavio bi se na okretnici trole koja je negde na vrhu ulice, a ne nekih dvadesetak metara od raskrsnice. Inače, vrlo opasna rakrsnica, koju ne bi bilo loše regulisati semaforom.

Dood

pre 12 godina

Samo da i muskarac i devojka ostanu bez posledica. A onda mu dozivotno oduzeti dozvolu. Naravno da nadoknadi stetu. Predlozio bih i zatvor, posto je ovo za mene pokusaj ubistva sa predumisljajem (znao je da nije na aerodromskoj pisti vec u centru grada sa 2 000 000 ljudi... ali u Srbiji nema od toga nista.

Dzoni

pre 12 godina

Proslog leta sam vracajuci se peske iz grada oko 3 ujutru video nesto slicno ,cujes besna kola jos izdaleka i onda prolece kroz raskrsnicu po mojoj proceni 140 na sat ( i ako sporedna ulica ,ne verujem da je vise od 50 ogranicenje) ,udara u raskrsnici takstistu koji je imao prvenstvo prolaza ,prevrce se i zavrsava na krovu bukvalno 200 metra od raskrsnice.Ono sto je posle nastalo je tek bio cirkus,prvo pukom srecom nije pokosio prolaznike ,za dlaku je falilo dve devojke koje su tuda prolazile i tako svi se potrudismo da ga izvadimo iz rastrene nove BMW petice a onda taj lik pijan kao zemlja krece da bije takstistu i ako je on kriv.NIje proslo minut dolazi mu drustvo u drugom autu - dzipu i svi na takstistu ,pred svima ga maltretirali njih 5-6.Cirkus se nastavlja dolaskom policije,sve vreme vinovnik sudara vice,preti,sutira kola od taksiste a dvoje policajaca cute ko mulci ,onda pajtosi od tog grle policajce pa ih vode na stranu ,tamo se sa njima nesto domundjavaju ,ja pridjem jednom panduru i pitam sto mu ne daju da duva kad je covek ocigledno pijan kao zemlja a policajci skocise na mene ,sta se ja mesam tralala a sto ovaj tu pored divlja to im nimalo ne smeta.Eto to je Srbija danas.Zalost i beda.

Vozac

pre 12 godina

Eh, da je ovo pravna drzava, kao sto nije, vozac Tuarega bi sem kazni za prebrzu voznju, izazivanja opste opasnosti i tako redom, jos morao i da plati za novu banderu i troskove postavljanje iste, angazovanje pauka i policije... pa da posluzi kao primer. Ovako ce se verovatno izvuci samo sa nekom prijavom koja ce godinama cucati u nekoj fioci a on ce i dalje jurcati gradom sa nekim drugim, novijim dzipom sve dok nekog ne ubije (a i onda ce preci u neki treci dzip...)

Zuba

pre 12 godina

Ovome i njemu slicnima dozivotno oduzeti vozacku, i u zatvor sa njim pa da vide da li ce i dalje da divljaju.Sto sta bi jos napisao ali mi ne bi objavili komentar. Muka mi je vise od takvih seljaka za volanom.

Milos

pre 12 godina

Svakodnevno stanem na toj raskrsnici iako imam prednost, a evo i zbog cega to radim. Vise puta su dzipovi i njima slicni prosli tuda ogromnom brzinom ne hajuci da li neko nailazi.

Sta da kazem osim da je velika sreca sto je devojka ocigledno udarila dzip, a ne obratno, i da je velika steta sto je dzip bio opremljen vazdusnim jastucima.

Sasa

pre 12 godina

Sto nije poginuo pa da ne ubije nekog u buducnosti idiot.. Pre neki dan me je luda sreca spasila sto nisam poginuo na pesackom prelazim na zelenom a lik 100+ na sat prelazi u suprotnu traku preko pune linije i fijuuuu na 10cm od mene projuri na CRVENO NA PESACKOM PREKO PUNE LINIJE SUPROTNOM TRAKOM.

p

pre 12 godina

Koji moras biti majmun da ides 150 tom uskom ulicom....
trebalo bi za mnoooogo manje prekrsaje trajno oduzimati dozvolu.
znam primere nekih koji su vise puta imali udes i i dalje divljaju..

dusansilni

pre 12 godina

Interesantno da se ovo verovatno drugacije tretira nego pokusaj ubistva npr pistoljem ili tako nesto. Treba napraviti jednu ogromnu chistku i ukloniti ovakve iz javnog prostora na najmanje 5 godina. Kakvo crno oduzimanje dozvole.

Sonja Bolonja

pre 12 godina

SKOT narkomanski!!! Da li neko misli da treba da ga žalimo? Samo da nije napravio tragediju, za njega ne brinem...a takvih se JEDINO plašim kao vozač.

Treće Oko

pre 12 godina

Baš čudno da se ovo dogodilo. Svi znamo da ovaj tip vozila voze obrazovani, odmereni ljudi, profesori, inženjeri.....tako da mi nikako nije jasno kako se ovo moglo dogoditi.....

Dood

pre 12 godina

Samo da i muskarac i devojka ostanu bez posledica. A onda mu dozivotno oduzeti dozvolu. Naravno da nadoknadi stetu. Predlozio bih i zatvor, posto je ovo za mene pokusaj ubistva sa predumisljajem (znao je da nije na aerodromskoj pisti vec u centru grada sa 2 000 000 ljudi... ali u Srbiji nema od toga nista.

Локалац

pre 12 godina

Треба похвалити возача Туарега, јер је својим вештим маневрима спасао девојку из Реноа. Могао је да гас притисне уместо кочнице и да је угази потпуно.

И није жалио свог Туарега и на банкину га је попео !

Него та девојка на принудни рад, па да му отплати Туарега, бандеру и трошкове душевних болова.

Да се заоштри више та одговорност - па не може она свуда да се вози са тим малим Реноом и смета правим - вештим возачима

Ilija

pre 12 godina

Ove likove koji prave ovakve prekrsaje treba lisavati vozacke dozvole za ceo zivot i poslati malo da robijaju, a ako se usude da opet sednu za volan onda ih opet poslati da robijaju i da se pokaze da se nepostovanje saobracajnih propisa ne placa samo sa parama (novcana kazna) vec i sa slobodom i vozakom dozvolom. . . Pa dok se svi ili ne unormale ili ne skolne sa puta. . . Vreme je da ljudi shvate da vozacka dozvola nije njihovo pravo da je imaju i da im ona ne sledi ni po ustavu ni po zakonu vec da je ona PRIVILEGIJA koju im je drzava dala i kao takvu moze (a u mnogim slucajevima i treba) da im oduzme bez zaljenja i razmisljanja. . .

dajte ime!

pre 12 godina

Ime, prezime, datum rodjenja, slika vozaca..onda je to vest, ovako je nesto imaginarno...ocigledno ima para kad mu ni ime ne izlazi u vestima, ime objavljuju samo sirotinji:(

Chuck

pre 12 godina

Na stranu ludi vozac, ali Tuaregova kabina izgleda netaknuta! Ako uzmemo u obzir otkinut tocak, otkinutu banderu i udar od 150km/h, prevrtanje kola od 2 tone itd, stvarno ne verovatan uspeh VW-ovih inzinjera!

Mario Bros

pre 12 godina

Zbog takvih neiživljenih manijaka poželim da vozim tenk. Jedino bi se u njemu osećao sigruno na našim drumovima, a i kada se ovakav džip odbije od mene mogao bi i da ga dokrajčim i sprečim da ubije nekoga sledeći put.

gogo

pre 12 godina

Taj vise ne treba da vozi!! Za njega stizu novii moderni i klimatizovani tramvaji pa nek se voza!!
Hvala Bogu da devojka iz Clia nije stradala jer obicno tako biva, onima koji divljaju u skupim autima nista ne bude a oni koji im se slucajno nadju na putu stradaju...
usput nisam mogao da ne primetim kako je Tuareg jak, skoro da nema ostecenja vitalnih delova konstrukcije a isao je 150 km/h.. Sto Tosetov nije tako podneo sudar...

Баш ме брига да ли је Младић јео јагоде

pre 12 godina

Хајдемо још једном: ЗАШТО ВОЗАЧ ТУАРЕГА НИЈЕ УХАПШЕН???!!!

Права тема за новинарски занат. То треба истражити и да ли су надлежни органи поступили по законима и прописима и да ли неко штити овог силеџију.

Nenad

pre 12 godina

@Marko Kakve veze imaju zatamnjena stakla sa bilo cim, od njih ima samo koristi ako su kvalitetna.

Inace treba strogo kazniti ovog ludaka, sednu u brzog dzipa i misle da su u formuli. A nema nestabilnijih kola od tih dzipova i velikih teskih limuzina.
Najgore sto su masnivna, pa cesto drugi nastradaju zbog njihovih gresaka. Ja bih sve te dzipove ogranicio na 80-100 na sat kao sto su autobusi...

umalo ubijen

pre 12 godina

Ljudi ajde sto ovi majmuni tako voze ali sto policija vozi jos bahatije!
Kada je bio onaj predsednik pre neki dan cija je ambasada u ulici Pere Velimirovica zamalo nisam izginuo od bahate voznje policajca na motoru bez rotacije i svetlosnih signala je za micron mene promasio i usmrtio! VOzio je suprotnom stranom tj mojom trakom Samo luda sreca me je spasla idiota mislimd a je tablica bila nesto 24 35 ili 24 35 u pitanju je bila nova aprilia i neki lik od sto kila na njoj! Kada sam prisao malo dalje panduru i pitao ga jel video sta je njegov kolega uradio on je rekao video sam jebi ga ! JEbi ga kaze a ja a da me je ubio on mrtav ladan kazem bila bi nesreca i upalila bi se svetla i nikom nista Eto vam ko nama zakon sprovodi! Sva ta bahatost je bila jer je u toj ulici trebao da bude prijem! Zar se tako vodi racuna o bezbednosti ?

Invisible Resident

pre 12 godina

Pre svega, kriv je. Drugo, nema teorije da je išao 150, jer da jeste, zaustavio bi se na okretnici trole koja je negde na vrhu ulice, a ne nekih dvadesetak metara od raskrsnice. Inače, vrlo opasna rakrsnica, koju ne bi bilo loše regulisati semaforom.

Djole

pre 12 godina

Osim redovnih bla,bla mera obavezno na robiju.Nema opravdanja za ovo.Da je isao 60 sve bi bilo u redu(bez obzira na prekoračenje brzine).I da plati svu napravljenu štetu,očiglednu i skrivenu.Ovoj devojci da kupi novi auto i da joj plati vozača dok se ne oporavi od traume.Ko zna koliko je posla imala i koliko će sad vremena izgubiti na oporavak od ovog užasa.I ovo će se dešavati sve dok jure obične smrtnike za prekoračenje od 5 km/h i pišu kazne.Ovakve nek uhvate gospoda policajci,pa eto para,kaznenih poena,robije...

sta da kazem

pre 12 godina

ja sam vozio 72 na pancevackom mostu,u vreme kada nije bilo nikog na mostu,kasno nocu.uhvatili me radarom i sudija me nagrdeo.sta li treba ovom majmunu da urade?nece nista,SRPSKA HAJDUCIJA je to.zao mi je sto nije poginuo

Ljutko

pre 12 godina

Možda je bilo potrebno da masa zapali touareg zajedno sa poludelim Maksom u njemu. Ovo sve govorim hipotetički i ovo uopšte nije govor mržnje.

bubi

pre 12 godina

znam da se niko ne bi slozio sa mnom, ali da sam ja vlast, sve te dzipove-tenkove bih zabranila zakonom iz vise razloga.
ova zamlja je sramna iz takodje jako puno razloga.

Dusko Pesic

pre 12 godina

Pre nekoliko godina, bahati vozac SUV me je udario na pesackom prelazu regulisanim i svetlosnom signalizacijom, dok je meni kao pesaku bilo upaljeno zeleno a njemu crveno svetlo.
Necu opisivati kako je izgledalo pred, i neposredno posle udara vozila.
Kada sam se osvestio, lezao sam na trotoaru okruzen gomilom ljudi. Tacno sam znao ko me je vozac SUV, imao je izraz lica "Pa, samo si mi ti jos trebao...".
Bolnicka kola su brzo stigla, pokrili su me onako izlomljenog carsavom i odvezli. Rezultat: Rebra, noga i ruka.
Kada sam kasnije pitao ocevice sta se desilo sa vozacem, rekli su mi da je nakon alko-testa pusten, jer nista nije nadjeno! Dovoljan je bio alko test, pa tako pretpostavljam da je i u ovom slucaju ista prica. To sto je lik nekog osakatio, prosao na crveno, to nije bitno. On dalje nastavlja svojim vozilom! Da sada suzene svesti (u koliko nije Legija, pa ga to ne dotice), pokosi jos neko dete na putu do svog grada.
Vozaci i dalje prolaze doticnu raskrsnicu na crveno. Kada sam video patrolu saobracajne milicije, nekih sto metara posle gorepomenute raskrsnice kako radarom meri brzinu, a ne reaguje na masu koja prolazi na crveno, iziritiran sam prisao i pitao zasto ne zaustavljaju takva vozila, kada je ocigledno da prave prekrsaj? Saobracajac mi je odgovorio da IMAJU NALOG DA KONTROLISU BRZINU, A NE OVO!!!
I vezano za clanak na ovom istom sajtu, o coveku koji treba da plati 2500e spor za stan koji je dobio - da, parnicni postupak jos uvek traje, skoro pa ce decenija.

Common sense

pre 12 godina

Predlog za B92: pratite ovakve slucajeve do kraja i izvestavajte nas. To kosta, znam, ali ne koliko emisija i sl. Gomila komentara ovde sasvim opravdano sumnja da ce ovo biti isterano do kraja i da ce vozac da bude kaznjen. A to moze da se sazna. Trazite od poverenika za informacije od javnog znacaja informaciju o ovom slucaju, sudjenju (ako ga bude), posaljite nekoga na sudjenje (to je valjda javna stvar), pa da vidimo kako ce da se zavrsi. Ne predlazem ovo iz voajeristickih pobuda, ako biste uzeli 1slucaj teskog krsenja zakona o saobracaju mesecno i saznali njihove sudske epiloge, pa to objavili zajedno sa izvornim tekstom, to bi bila vrsta statistike i, verujem, efikasnog pritiska na vlast sa ciljem da se ovo drakonski kazni, kao sto i terba. Bez toga, ovo je samo jos jedna vest nad kojom se svi zgrozimo i zaboravimo je za dva dana. Na to oni i racunaju.

Dragan Erdoglija Beograd

pre 12 godina

Alo, policijo, drzavo, Dacicu, Tadicu

hocete li resavati ovakve stvari u ime postenih gradjana ili moramo mi gradjani da se organizujemo i resavamo ovakve probleme.

Imam 45 godina, i nisam se odazivao na sve mobilizacije ove drzave da bi se sada desavale ovakve situacije. Sam cu se mobilisati jos jednom ako ovakvi (kao ovaj sa VW) prodje nekaznjeno!

Jovan

pre 12 godina

Naišao sam danas bukvalno kad se desio udes, prizor je bio stravičan! Tuareg je velikom brzinom prošao kroz trougao, udario u reno klia koji je imao prvenstvo prolaza, zatim izgubio kontrolu, krenuo da leluja po ulici naleteo na ivičnjak i udario po sred bandere, zatim bukvalno poleteo i prevtnuo se više puta, ja sam naišao na skuteru, srećom bio sam na bezbednoj udaljenosti i na trotoaru nije bilo pešaka.
U trenutku mi je srce stalo, tuareg je bio potpuno smrskan, debela betonska bandera je isčupana iz zemlje i polomljena na dva mesta viseći na armaturi!
Nadam se da nije niko ozbiljnije povredjen. Šta li je mislio vozač tuarega koji je po svemu sudeći mnogo brzo vozio, da tako nonšalantno proleti kroz raskrsnicu ne usupeći prvenstvo prolaza. Jadni mi nezaštićeni na dva točka možemo da poginemo zbog ovakvoh idiota.

Ne mogu da izbacim tu sliku iz glave, ceo dan mi je pred očima... STRAŠNO!

o00o

pre 12 godina

Vidim da se ne pominju čak ni inicijali vozača koji je krivac za udes, baš kao što se nikada nije saznalo u javnosti ni ko je bio bahati vozač koji je jesenas svojim autom uleteo u izlog benetona na terazijama.

A drugo, za ovakve dogadjaje nije kriv zakon o saobraćaju, već je kriva država koja je omogućila da svako ko nešto skrivi, svoj greh može da okaje novcem u nagodbi sa državom što vlasniku ovog tuarega neće biti nikakav problem i verovatno će već sutra biti u prilici da ponovo vozi bahato kako je i navikao

Igor

pre 12 godina

Ovde je samo jedan pravi krivac - policija! Oni svojim okretanjem glave i ignorisanjem divljackog ponasanja podsticu ovakve divljake i ubice za volanom! Drugi krivac je sudstvo, mozda i veci od policije...
Pre samo poar dana sam u Prvomajskoj u Zemunu prisustvovao sledecoj sceni: cekam na semaforu na crvenom svetlu, iza mene je kolona od 4-5 automobila, nasuprot mene iz suprotnog pravca drugi automobil na semaforu je policija. U koloni iza mene crni Audi A8 (nije sluzbeni) velikom brzinom obilazi celu kolonu, prolazi kroz crveno na semaforu, tako sto legne na sirenu i prodje izmedju par automobila koji su imali zeleno svetlo, smota levo i NIKOM NISTA!!! Policajac sedi u kolima i glumi ludilo... Nista rotacija, nista da uzme motorolu prijavi nekome... NISTA!!! Pa sta mi treba da radimo? Da svako od nas ponese neki kratez ili utoku pa ako nas takav kriminalac ili ubica udari da sami trazimo pravdu? Dokle tako Ivice? Dokle mozemo da trpimo?

istina

pre 12 godina

Ludak ili ne, nije cak ni priveden, pa javnost i ne zna o kome se radi. Sa ovakvim policajcima, zakonima i nemocnom i drzavom moguce je bilo i da neko pogine, a sutra bi se mozda u novinama pojavila vest da je N.N. "polomio" banderu...Tako je to kad si mocan i zasticen...

Nenad011

pre 12 godina

Ako se ne varam, bull bar je zabranjen kod nas. Za ovo treba najstroze kazniti sve one koji su dopustili da ovako opremljen auto prodje tehnicki.

Djole

pre 12 godina

Stanujem u blizini i mogu Vam reci da svaki put stanem na toj raskrsnici i ako imam pravo prvenstva.Najmanje deset puta sam imao slucaj da su me besno pogledali sto sam im svirnuo kao opomenu zbog drugih ljudi da znaju da imaju trougao.I nisu svi bili u dzipovima,tako da to nema veze sa markom automobila nego sa vaspitanjem,odgovornoscu i zreloscu.

Aleksandar

pre 12 godina

Bahato ponašanje vlasnika SUVa, koji misli da je u najmanju ruku Hakinen.
Inače SUVovi su u samom vrhu po smrtnosti u broju udesa u SAD.

A nije jurio 150 na sat, već se prevrno pošto je naleteo na visok ivičnjak, koji mu je poslužio kao trambulina.
A same osobine auta, kao i kod svakog SUVa mu olakšavaju prevrtanje.

Da je išao 150 na sat, Klio bio se okrenuo oko svoje ose, a SUV bi bio uništen.
A ovo će se ponavljati sve dok policija bude tolerisala ovakve likove, a ganjala sirotinju u Jugu što nije po sunčanom vremenu upalila srednja svetla.

Milos

pre 12 godina

SUV je "izmisljen" da bi mogli da ga voze po teksaskim prerijama gde nema asfalta, i po nemackim planinama, gde su kozje staze. Ne po gradovima. Parizani su napravili najbolju stvar kada su u Parizu takve automobile prosto - zabranili. SUV i dzipovi nisu gradski automobili i u gradovima nemaju sta da traze.

Ko hoce da vozi SUV u gradu, ja bih to naplacivao, kao ulazak u one umwelt zone u EU sa neobelezenim kolima. Prvi dan u mesecu 1.000 dinara, posle toga svaki dan 5-10.000, pa ko voli neka izvoli. Budzet ce se radovati.

goran

pre 12 godina

Za Nenada011
Potpuno podrzavam vas komentar oko bull bar-a. U Evropi je od 2003 god. zabranjena prodaja SUV vozila sa ugradjenim prednjim ili zadnjim bull barom, pa cak i sa roll barom na pick up-ovima. Znaci svi novoproizvedeni modeli raznih proizvodjaca to od tada ne poseduju, ne isporucuje se ni u opciji dodatna oprema, tj. zabranjeno je.
U Srbiji ne znam da li je ovaj modni detalj na vozilu dozvoljen, ali je sasvim sigurno da je sa bull-barom na prednjem delu, vozilo duze, teze i sigurno shodno tome opasnije po drugo vozilo koje svojim prednjim delom udara.
Posto takvo vozilo ne odgovara fabrickim specifikacijama doticnog modela po duzini i tezini smatram da je potrebno da ima atest upotrebljivosti a ako ga nema, po mom misljenju ono je tehnicki neispravno. Jer zasto bi se zahtevao atest za plinski uredjaj zbog kojeg se menja, tj. naplacuje promena saobracajne dozvole zbog promene tezine vozila koja se unosi promenjena u istu posle instalacije plinskog uredjaja koji se vodi kao prepravka na vozilu a ne bi se zahtevao atest za ovakve stvari koje direktno ugrozavaju bezbednost ucesnika u saobracaju i uvecavaju stetu.

benefactor78

pre 12 godina

Kruševačkom vozio 150 na sat, neverovatno!
Pa, tamo je pola te brzine prebrza vožnja, jednostavno je takva ulica i treba biti oprezan. Ja bih zaista voleo da uđem u mozak ovakvim likovima, da skontam koja tu daska nedostaje kada može da ti padne na pamet da voziš tom brzinom po gradu.
Ovakve u nekim zemljama Evrope šalju kod psihijatra, da stručnjak proceni da li je osoba normalna i uračunljiva, pošto se ovakve stvari kose sa elementarnom logikom i normalnim ponašanjem.
Kako bi on meni svirao klavir za ovo, plus neki dodatni rad, npr. da pomaže povređenima u saobraćajnim nesrećama dok su po bolnicama i na rehabilitaciji.

Toma

pre 12 godina

Ostali komentatori su sve rekli, ja cu samo dodati: cim se nesto dogodi na ulici, gomila danguba se skupi i blene u slupane automobile, i ostaje dok se policija i/ili sklupani automobil ne ukloni. Ta neverovatna upornost ljudi da satima stoje i "gledaju sudar" je za jedno ozbiljno klinicko posmatranje. Neverovatno!

Nele

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da se ne zna ko je ta iskompleksirana baraba... Nazalost svakodnevno smo svedoci ovakvog izivljavanja slicnih likova. Za pocetak svi cemo biti zadovoljniji ako saznamo ko je ovaj lik koji je napravio ovakav udes gde je povredio neduznu devojku i zasto nije odmah priveden kao i koliko je dobio za ovakav prekrsaj. Zar je trebalo da devojka pogine pa da baraba bude u zatvoru.

student

pre 12 godina

Mi smo propala drzava, da je devojka poginula i mozda neko od ocevidaca oni bi pomislili da ga privedu (ali ga sigurno ne bi osudili jer bi platio to sto treba) ovako cemo ga videti za par dana na ulici cim su stigne novi dzip...

Komšija

pre 12 godina

http://imageshack.us/photo/my-images/848/upsidedown.jpg
Lepo se vidi registracija: BG 657-38.
Ako je neko iz MUP-a mogao da postavi onaj porno klip na Internet, onda valjda ima i neki pozitivni insajder sa pristupom bazi registrovanih vozila napisati na koga je registrovano ovo vozilo ubica.

majke vam ga hohstaplerske,sve na goli otok

pre 12 godina

"Posle ovoga, šta je još potrebno da bismo počeli da se razumno ponašamo u saobraćaju? "

Nista posebno.Treba ovakvima presuditi na licu mesta.Za primer.Pa nek' onda divljaju u svojim dzipovima koje su posteno kupili ili im je posteni tata poklonio.

Vozač

pre 12 godina

Strašno.Nešto slično se dogodilo 1.6 u 04 ujutru na Bulevaru Kralja Aleksandra,gde je drogirani vožač kadetta(BG 254- 149) u punoj brzini pokupio 3 uredno parkirana automobila u zoni parkiranja i uništio ih skoro sasvim.On je svojim kolima odleteo na tramvajsku stanicu(sreća da je bilo rano ujutu pa nije bilo ljudi) inače bi bio pokolj.Policija je brzo reagovala i odvela ga u urgentni na vadjenje krvi.Nažalost vlasnici uništenih uredno parkiranih kola za koja plaćaju mesečnu PPK do dana današnjeg ne mogu da dobiju policijski zapisnik kako bi se obratili osiguranje radi eventualne popravke.Bojim se da će i taj siledžija proći nekažnjeno pogotovu što govori sa Crnogorskim akcentom.

Pegone

pre 12 godina

@U Evropi, taj vise nikad ne bi seo za volan!
(svajcarac, 11. jun 2011 17:06)
He ovde u italiji jedan tatin sin isao je preko 200km/h gde je max 11o.
Policija mu oduzme dozvolu a stari po partiskoj liniji nabavi mu novu vozacku posle 2 nedelje.
Toliko o evropi ili barem o italiji.
BTW za tog lika bas me ne interesuje njegovo zdravlje ali za devojku nadam se da nisu teze povrede.

Amater

pre 12 godina

Coveka koji je izazvao ovakvu saobr. nezgodu (sad se to zvanicno zove nezgoda a ne nesreca, sto mi nikako nije jasno) zaista treba osuditi na maksimalnu kaznu predvidjenu zakonom (za ovakvu "nasilnicku voznju" koja je izazvala udes u kojoj srecom niko nije poginuo svakako sleduje i jos nesto osim predvidjenih 15+2 tj. 17 kaznenih poena - pih, samo 1 manje od "limita" za oduzimanje dozvole) ali ga poslati i kod psihijatra i psihologa. Takvo stvorenje nikako ne bih mogao da branim ali moram da pitam gde su neki od komentatora procitali podatak da je u pitanju bila voznja brzinom od 150km/h? Na toj uzbrdici u Krusevackoj na delu relativno uzanog ali izuzetno prometnog puta od Ustanicke do Strumicke tesko je "dostici" brzinu od 150km/h cak i kada kola verovatno vozi "uspesni biznismen, od ranije poznat policiji". Prava je sreca da devojka nije nastradala ali ce svakako imati traume kada nekada u buducnosti ponovo sedne u kola. A onaj "bull bar" (roo bar) koji tip (nezakonito u Srbiji) koristi na kolima, demontirati i montirati mu na glavu - koja verovatno lici na "bull"-a :)!

pavla

pre 12 godina

Pitam se zasto ovom vozacu azdaje, ni inicijale ne smeju da napisu? U svakom slucaju ako iz anonimusa osvane u privedeno ili okrivljeno lice, ne gine mu tri dana kucnog pritvora sa hologramskom noznom narukvicom, uz prthodno prisustvovanje prijemu u nekoj od istaknutih ambasada. No, mnogo je bitnije i nadam se da ce unesrecena devojka biti dobro, zelim joj svu srecu i zdravlje!

Che

pre 12 godina

Sta reci sem da bi vozaca SUVa prvo trebalo poslati kod psihijatra da se vidi da li je covek uopste normalan ili retard, imbecil, idiot, debil ili kojim to vec redom ide kategoriasnje u psihologiji... Naravno i obavezno mu dozivotno oduzeti dozvolu... I slazem se sa apsolutnom vecinom komentara koji su do sad objavljeni i kako bi covek za ovakav prekrsaj trebao biti kaznjen disciplinski i materijalno ali evo jednog primera kako ovakvi slucajevi prolaze u praksi u zemlji Srbiji. Secate li se ludaka koji je jureci kroz grad 170km/h Porsche-om ubio 3 ljudi u Terazijskom tunelu 1997. godine? Znate li kako je sankcionisan posto je posle zlocina/ubistva cak i pobegao iz zemlje Srbije u Madjarsku dok ga nisu tamo uhapsili pa isporucili? Ubica je dobio 7 godina robije za trostruko ubistvo a po izlasku iz cuze ga je sacekala vozacka dozvola i poklon za godine provedene u zatvoru, ganc nov Mercedes CLK350 (272ks) od nekih 80.000eur... E moj narode poredjenja radi to je kao kad nekome ko je pobio ljude pistoljem, posle malo robijanja i po izlasku iz cuze date automatsku pusku da nastavi tamo gde je stao pre nego sto su ga skembali...

veliko M od musko

pre 12 godina

@ Petar Vuckovic

Ti ga branis? Neka je isao i 10 na sat nije postovao prvenstvo. A gde ti to ides pa se bojis da ces se zaglaviti? Po oranicama se ide sa traktorom. Svercujes? Pretpostavljam na sta licis i da si iskompleksiran posto je ocigledno da ti trebaju kola da bi licio na muskarca. Idi kod psihologa.

Budimo realni

pre 12 godina

Ljudi, šta se palite? Naravno da neće biti adekvatne kazne. Kada je, u Srbiji, kažnjen neko ko može da kupi Tuareg? Nemojte biti smešni.

Prolaznik

pre 12 godina

U trenutku nezgode, Touareg-om registarskih oznaka BG 657-38, je upravljao Dejan Milosavljević. Dodatne slike udesa se mogu videti ovde: http://imageshack.us/g/217/dejanmilosavljevictouar.jpg/ kao i Youtube snimak: http://www.youtube.com/user/MojaGaraza#p/a/u/2/dDPd-6wl6d0

Ivan

pre 12 godina

Prvo, zbog čega ću verovatno dobiti gomilu minusa jeste da, suprotno onome što tvrdi par ljudi ispod: ne treba oduzimati dozvolu za manje prekršaje. Dalje postroženje zakona bi bilo bez smisla. TREBA: Primeniti zakon na osobe koje se ponašaju nasilnički u vožnji do poslednje stavke.
Šteta je što naš zakon ne poznaje kategoriju "pokušaj bahatog ubistva" jer bi ova kategorija savršeno pristala ovom bati.

Drugo, obzirom da sam mašinac, poznato mi je kakvi se materijali primenjuju pri izradi vozila, šta mogu da izdrže i sl. Ova svinja je vozila toliko preko ograničenja da je uspeo da otkine točak na SUV vozilu. Iako mislim da je VW loš auto u odnosu na koju reputaciju ima ipak je teško otkinuti točak na ovakvom vozilu. Tako da je ovaj prasac prekoračio 300% brzinu.

Treće, krivo mi je što je devojka povređena. Ovog kretena treba oterati na robiju zbog ovoga. Ovo se nije "desilo" ovo je namerno izazvana nesreća. Ono "desilo se" je kada slučajno nasloniš nekome branik, kada nekome ogrebeš farbu ili kucneš retrovizor na parkingu, kada ti, ne daj bože, pri nekoj razumnoj brzini, naprasno otkaže servo ili kočnica pa se dogodi udes. Tu nisi

smuki

pre 12 godina

"Ko je ona siva masa,
sto nogu ne dize sgasa"?"

"Bolid, Bolid, Bolid, Bolid Boliiidd"

"On je faca, strava, kralj budala"


Odavno ja pricam da za ovakve face treba uvesti nove znakove kao:
-prvenstvo prolaza za vecu budalu i jednoceliske organizme
-prvenstvo prolaza skupljeg automobila
-ogranicenje brzine za skuplja vozila (pa de cu ja onda mojih 200konja da isprobam, sto sam dao onolike novce tubra)

Ako nista drugo bar cemo znati na cemu smo pa da se cuvamo zivote od ovakvih likova
Devojci zelim brz oporavak.

-

Marko

pre 12 godina

Nadam se da ce novinari ispratiti slucaj do kraja. Verujem da mnoge zanima kako ce gosn bizmismen proci na sudu.

Pre oko godinu dana jedan pijani momak iz Novog Sada je u tatinom Audi-ju ubio 2 coveka, bilo je na svim vestima, a ne videh sta je posle bilo na sudu...

Hronologija

pre 12 godina

Zalosno je sto postoje ljudi koji brane tipa iz dzipa govoreci da je zamalo izgubio glavu da bi spasao devojku. Koliko jadno i bedno to moze da zvuci

Djed Mile

pre 12 godina

Svi dosadašnji Zakoni o saobraćaju bili su dobri pa čak i ovaj koji su pisali ekonomisti (svi komentari novog Zakona o saobraćaju svodili su se na koliko to košta), a ne stručnjaci za saobraćaj. Problem je jedino u tome što Zakon za neke (čitaj sirotinju) važi, a za neke ne važi. To je to!

dare

pre 12 godina

"Zakon o saobraćaju nije doneo očekivane rezultate...". Pa pravi cilj Zakona i nije da se poveća bezbednost, već da se napuni državna kasa. Nisu prodali Telekom, povećali broj državnih službenika, para nema, idu izbori... Posle izbora, ko živ, ko mrtav.

Petar

pre 12 godina

Za ovakve idiotluke treba trajno oduzimati vozačku dozvolu, pa neka se vozi taksijem ili gradskim prevozom... takvim bahatim budalama nije mesto za volanom. A najstrašnije je što ih toliko ima da je život normalnih vozača koji poštuju pravila nažalost svakodnevno ugrožen... Molim vas jedan set kamera postavite celim Južnim Bulevarom, jer tu svakoga dana proleću idioti brzinom 200km/h. Nemojmo čekati da dovoljno ljudi izgubi glavu, da bismo se dosetili...

gradjanin

pre 12 godina

uz svu osudu ovog ludaka u dzipu, osuda i za sve sa zatamnjenim staklima. kad vozim iza nekog sa zatamnjenim staklima, isto mi je kao da vozim iza kamiona posto ne vidim dalje od tog vozila sa zatamnjenim staklima. zabraniti zatamnjena stakla pod hitno, a vi sto ih imate znajte da ugrozavate bezbednost onih iza vas zarad svoje komocije. jel tako tesko upaliti klimu u kolima?

daxkey

pre 12 godina

stanujem u komsiluku pa imam dobar uvid u tu raskrsnicu i zalosno je sto se vozac tuarega ponasao krajnje bahato i nije postovao znak ukrstanja sa putem koji ima prvenstvo prolaza a kako stvari stoje nije ni pogledao u sfericno ogledalo da vidi da li nekoga ima. Nazalost, u celom tom kraju nikada nema ni jednog policajca, ni redovnog, ni saobracajnog a ni komunalnog. A sto se tice zakona, stvari su manje-vise iste kao i pre njega. Plasticno receno vozaci sada daju 2 crvene a ne 1 i to je jedina razlika. Zanimljiva je i raskrsnica Grcica Milenka i Vojislava Ilica gde je prolazak kroz crveno i skretanje levo(uprkos znaku) iz pravca V. Ilica sasvim normalna stvar a i nezaustavljanje na pesackom prelazu kad je pesacima zeleno za skretanje desno vozilima u bregalnicku Ulicu(imaju uslovno zeleno za desno). Posto ni ovde niko nije nikad video saobracajca, moze im se. Nadlezne ovo ocigledno uopste ne interesuje.

Građanin

pre 12 godina

@ Konstatacija da Zakon o bezbednosti u saobraćaju nije doneo očekivane rezultate potvrđena je još jednom 11. juna u Kruševačkoj ulici u Beogradu.

Nije problem u zakonu. Problem je u nedoslednom sprovođenju istog.
Siledžje se i dalje ponšaju kao siledžije. "Sasvim slučajno" ti siledžije najčešće su u nekakvoj vezi sa vladajućim strukturama.

Zašto nije objavljeno ime osobe koja je upravljala SUV-om?

delta

pre 12 godina

"a krivac treba da ponese kompletan paket odgovornosti i kazni i za saobraćajne prekršaje i za štetu i za troškove koje je napravio"

Da mi zivimo u normalnoj zemlji to bi i bilo moguce ovako ce "gospodin" iz Touarega da se nagodi i da dobije godinu dana kucnog zatvora taman koliko mu treba da sam popravi svoj auto

bolid

pre 12 godina

SUV, kakav SUV bre, kamionce pa na B kategoriju, suludo! Poznavanje fizike i masa se kod SUV vozaca meri na telesnoj vagi sopstvene tezine i tezine novcanika, u ostalim segmentima,debili ..

did

pre 12 godina

a vidi mu samo zatamnjenih stakala... doduše, treba čuti i drugu stranu priče, možda je žurio u grad jer mu se žena porađa i slično... ali u svakom slučaju treba da plati svu štetu (i banderu!) + odštetu devojci za pretrpljene povrede i strah + zatvorska kazna po raznim osnovama + oduzimanje dozvole i zabrana vožnje par godina... vidi se reg.broj tablica, neka neko pronadje ko je vozač i neka novinari b92 saznaju šta je epilog priče, kolika mu je kazna - to bi trebali da su javno dostupni podaci zar ne?

vlada

pre 12 godina

aj sad polako navodim činjenice iz texta, koje mi i deluju tačno nakon što sam pogledao slike
1.Vozač VW Touarega, koji se kretao neprimerenom brzinom IZ PRAVCA USTANIČKE ULICE (znači uzbrdo)
2. Udario je Clia, koji je SKRETAO DESNO, u Kruševačku (znači nizbrdo)

prolazim ovuda jako često pa mi je zato situacija malo čudna.
Dakle ako je devojka skretala desno, znači da je ona trebala da ide niz kruševačku, a gospodin (koji misli da je uvatio boga za bradu) je išao uzbrdo. dakle da je devojka skrenula 5 sekundi pre toga nemilog dogadjaja oni bi se mimoišli, ali pošto nije... NA OVOJ RASKRSNICI JE TROUGAO, DAKLE NIKO NIKOME NIJE USKRATIO PRVENSTVO PROLAZA
Dakle imamo dve varijante
1)devojka nije dovoljno smotala volana pa je izašla na pola raskrsnice i time izazvala sudar. Gospodin je video da je dala desni migavac i da skreće desno i produžio je u žurbi ali nije očekivao da će auto izaći na sred raskrsnice, kada je to shvatio, bilo je kasno. s obzirom da gospodin ima samo trougao nije dužan da stane u ovoj raskrsnici i pošto ne postoji način da se utvrdi kolikom je brzinom išao ( a očigledno je da je velika brzina u pitanju) krivac ovog udesa je devojka - vozač klija

2) opcija: gospodin što je uvatio boga za bradu je išao po sredini ulice i udario nedužnu devojku - ove je jasno ko je krivac!


Ne branim ničiju divlju vožnju da se razumemo, nek vozi ko šta oće, pa ko ima da plaća 20l goriva na 100km i da ne može nigde da se parkira a da bar malo ogrebe kola, neka vozi suv-a, ja i sam verovatno nikada neću voziti auto manj od 4.5m jednostavno sam takav. Tamna stakla ne podržavam, smanjuju temperaturu u kolima što je lepo, ali smetaju drugima u saobraćaju, naročito kada se parkiraju na nekom ćošku ili kada treba da preteknete takvo vozilo na nekom uzanom putu, a ono pošto je široko 28m ide 30 na sat i ne vidite ništa pored njega


i opet se vraćamo na problem koji je u srži većine nesreća i problem koji je najčešći uzročnik bahatosti vozača - SIGNALIZACIJA

Toliko rasksnica u beogradu ima STOP bez ikakve potrebe a ova raskrsnica koja realno vapi za STOPom ili semaforom ima samo TROUGAO kao signalizaciju, a potpuno nepotrebni semafor je 100m niže na kome ja nikada nisam video crveno svetlo i koji nije ni na jedoj raskrsnici, stavrno ne vidim korist tog semafora, a ovoj raskrsnici je preko potreban!

krstitelj

pre 12 godina

da bi kojim slucajem naleteo i moj auto razlupao,kunem se da bi i ja njega razlupao pa neka posle bude sta biti mora.takvim tipovima treba istom merom vracati,pa da vidi kako je.nego ovako rade sta hoce.razumem ja da je to beograd,ali verujte mi,ovde u becu bi ga razapeli

Zuki

pre 12 godina

150 km/h nije mogao da razvije ni da se zaleteo sve od Ustanicke do ove raskrsnice. Ne znam sto pominjete tu brzinu kad je i teoretski nemoguce da u Tuaregu razvije toliko u nekih 200m koliko ima od Ustanicke.
Drugo, da je stvarno isao tom brzinom ne bi se zaustavio do vrha Krusevacke, prevrnuo se 10-ak metara iza raskrsnice. S obzirom na gustinu saobracaja u Krusevackoj i cinjenicu da 50-ak metara nize postoji semafor, verovatno je isao oko 80-90 km/h.

Prosao sam tuda posle udesa i nisam mogao da verujem ocima da neko moze da se prevrne u tako maloj ulici. Covek je manijak i treba ga oterati na robiju. U Krusevackoj uvek ima veliki broj pesaka i prava je sreca da nije nekoga ubio.
Odavno pricam da mrcine od preko dve tone nema sta da traze na gradskim ulicama. Najbahatiji su upravo vozaci ovakvih automobila koji uljuljkani u sigurnost koju im oni pruzaju terorisu ostatak populacije manijakalnom voznjom. Treba uvesti drakonske namete na nivou grada za putnicke automobile preko 1.5 tone. Sa specijalnim nalepnicama kao dozvolom za ulazak na teritoriju Beograda. Za sve, i one van BG. Eko taksa. ;)

Igor

pre 12 godina

Vozaca Tuarega odmah u zatvor jer je ovo skolski primer bahate voznje,tj.nasilnicke voznje.Oduzeti dozvolu trajno kao primer drugim likovima,pre nego sto nekoga ubiju.

branimir cosic

pre 12 godina

2008 sam imao saobracajnu nesrecu u centru Beograda. Iz zute trake me je udario crni audi 6 nov novcat sa preko sto na sat. Milicija je dosla na uvidjaj, i dok je saobracajni policajac urlao na mene vozac audija se grlio u sporednoj ulici sa policajcima na motoru. za udes sam oputzen ja, dosla je hitna pomoc i odvela pocinioca udesa, koji je 2 h stajao na ulici. (prisao mi je mladji policajac, i rekao mi je z.....li su te, ne brini sve sam nacrtao kako jeste).Vestak je okrenuo proces u moju korist, a predmet je 3 godine sedeo u drugom sudu, da bi na kraju osudjeni ostao na slobodi, koliko li je samo takvih prica . Policija i sudstvo izvor korupcije...

Realan

pre 12 godina

Uopste se ne bih iznenadio da devojka bude proglasena krivom jer nije videla da joj se priblizava vozilo pri brzini od 150km/h. Jos ako je vozac neki patriJota srBski, pa onda je tek kriva! Odmah u zatvor na 10 godina!
A ako je patriJota kriv, njemu narukvica i 15 dana kucnog pritvora, i da se opameti da mu nikad ne padne da vozi tuda 150 km/h.
Na drugim deonicama puta moze, naravno.

Veteran

pre 12 godina

"Due to the number of deaths and injuries caused by metal bullbars fitted to the fronts of vehicles, the sale of bullbars was banned by a European Union Directive." Prava sreca da Touareg sa bullbarom nije direktno naleteo na Clia inace bi devojka nastradala...

nada

pre 12 godina

Povredjenoj devojci zelim brz i uspesan oporavak!
Mislim da niko, na ovakvu vest ne moze ostati ravnodusan. Verujem da je malo onih, koji vec nisu bili svedoci OVAKVOG SVAKODNEVNOG DIVLJANJA bahatih vozaca. Kojiko nas je vec "zahvaljivalo Bogu" sto smo pukom srecom bili par metara dalje, levo ili desno od nekoga ko misli da ulica propada samo njemu/njoj? A saobracjna (I DRUGA!) policija MIRNO POSMATRA, ili cak i mahnu rukom (kao da salutiraju) u znak pozdrava! Jednom sam se zaustavila (tik uz trotoar, iza jednog parkiranog vozila) i pitala ih zasto ne intervenisu (dala im i reg.broj kola). Sigurno pogadjate kako sam prosla - NARAVNO bila sam LJUBAZNO UZ OSMEH, opomenuta da nastavim svojim putem, jer BEZ RAZLOGA UGROZAVAM SAOBRACAJ! Da je gospodin policajac bio lose raspolozen, verovatno bih bila strozije kaznjena nego OVAJ IZ VESTI.

daba

pre 12 godina

ne znam zasto se ljudi loze da ce bilo sta da se istera do kraja u ovoj zemlji... pa za sudstvo ovo nije nista, cak nije bilo ni krvi... Da li su u Novom Sadu poginula dvojica kada ih je mlatnuo pijani sin direktora neke banke, da li je isti taj direktor godinu-dve kasnije uradio nesto slicno samo sa manjim posledicama, da li je neki zamenik direktora srbija gasa ili sta je vec, neki lik iz sps-a ubio decka dok je vozio biciklo i ovako mogu da nabrajam do sutra... I STA SE DESILO- NISTA, vazno je da koje-kakvim jadnicima uzimaju po 5000 za prljave tablice i slicne gluposti koje nikoga ne ugrozavaju. Juce sam prosao od bg do majdanpeka-donjeg milanovca-smedereva pa nazad do bg, nigde na putu ni jedan jedini policajac, samo u centru smedereva lade mu.. , i naravno slag na tortu na svakih 10m po policajac negde posle boleca u nekom restoranu sede neke guz... pa da im slucajno ne uvale ladnu ja'njetinu...

Pojeo vuk magarca

pre 12 godina

Ne zanosite se ljudi, kada je u Srbiji neko ovakav zavrsio iza resetaka? Ja cu vam reci - Nikad! Angazovace skupog advokata koji je u dilu sa sudijom, i bice novcana kazna koja je ovom vozacu kao baksis u kafani, i idemo dalje sa gazenjem. Srbija je ovo, leglo korupcije. Primera je bezbroj, kada bi' krenuo da nabrajam od nasih politicara, zvezda i ostalih, siguran sam da mi ne bi objavili komentar.

Style

pre 12 godina

Presuditi mu na licu mesta i zavrsiti vise sa ovakvim gadovima!
A za to celicno ojacanje na dzipovima kazne u visini trecine vrednosti vozila. Nije mi jasno zasto se to dozvoljava na putevima kad ni pesak ni drugi ucesnik u sudaru nemaju nikakve sanse?!?

shox

pre 12 godina

Svakodnevno smo svedoci koliki smo divljaci za volanom, u proseku gledano. Znajući za ovo, na vlastima (što pre svih ostalih uključuje MUP) je da odluče koliko će savesno divljake udaljavati od volana (poeni) i stavljati iza rešetaka (ovde se u priču uključuju Sudovi) dozvoliti da se pravi šteta i oduzimaju ljudski životi.

Teorija je oduvek oduvek bila prosta, jer niko nemalo previše para za kazne niti višak godina života za zatvor. Mi imamo problem sa praksom - a pre svega to su lenji, nečasni i korumpirani policajci, koji omogućavaju odraslim ljudima da se ponašaju kao besana deca za volanom, da ne kažem divljaci.

Nikad neću zaboraviti izjavu mog tate kad sam imao omanji sudar kao još nedovoljno iskusan vozač i čovek. Citiram: za volanom si jednom nogom u zatvoru, drugom nogom u grobu. Koliko god morbidno zvuči, deluje da nikad nije daleko od istine kada posmatrate situaciju na našim ulicama i drumovima.

Inače, mislim da bi na ovoj kobnoj raskrsnici broj saobraćajnih nesreća mogao biti sveden na minimum, kada bi neko od odgovornih uključio mozak na trenutak i setio se da odgovarajućom, dobro vidljivom signalizacijom u Kruševačkoj, inače sporednoj ulici koja deluje kao da je glavna.

dzoni

pre 12 godina

@dzoni

znam tog lika... na kraju nije platio ni kaznu... samo panduru... sto je najgore od svega pandur mu je rekao da sve zavrsava za dobru kintu... ne radi samo smrtne slucajeve ali je rekao da bi i tu za masnu svoticu zavrsio posao...

Užas!

pre 12 godina

Evo par slika sa mesta nesreće gde se vidi i vozač Touareg-a, Dejan Milosavljević http://www.flickr.com/photos/63957851@N04/with/5822436495

Grayhund

pre 12 godina

Ta jajara sto je u novom sadu ubio 2 coveka u jugicu, sa 2.2 promila alkohola u krvi, (pre toga hvatan 4 puta, peti je bio koban nazalost), vozeci preko 120km/h, inace sin direktora banke...osudjen je na 5 godina, 3 uslovno valjda....ali je postupak vracen ponovo na pocetak...toliko o pravnoj drzavi...

Mikia

pre 12 godina

Bilo šta da kažem nema smisla, jer oni koji su krivi za ovakve srtavične nesreće ovo i ne čitaju. Osim toga oni sve ovo znaju, ali imaju svoje debele LIČNE razloge da se prave ludi. Reč je naravno o Vladi srbije i njenom ministarstvu na čelu sa Dačićem koji mnogo više vremena provodi na proslavama Partizanovih titula, nego što ga posvećuje bezbednosti u saobraćaju. Videli ste ko je "glavni" za bezbednost saobraćaja: Rebić! Zar taj čovek da nam uvede red u saobraćaj? Nema šanse. Ipak, pošto spadam u ljude koji mogu napraviti saobraćajni prekršaj, ali nikad namerno, morao sam da izrazim svoje zgražanje i to ne nad ovim i ostalim manijacima,nego nad onima koji im omogućuju da svoje ludilo svakodnevno "demonstriraju" na srpskim putevima. Evo još jednog primera bahatog ponašanje primitivaca iz džipa. U blizini Sava centra već nekoliko puta sam vidio da se jedan sa džipom polazeći od svoje zgrade uključuje na autoput preko zelene površine. Policajci su tu veoma blizu, ali ih nisam vidio da se na bilo koji način "uzbuđuju" zbog toga.

Marko

pre 12 godina

@Aleksandar

Zar je potrebno da neko nevin nastrada pa tek onda da neko od takvih bahatih vozaca zavrsi iza resetaka? Ovako svi znaju da ce se lako izvuci u slucaju "nesrece" i zato nastavljaju da divljaju. A kad bi zakon bio daleko ostriji i kad bi se osudilo par takvih divljaka onda bi se mnogi smirili.

vozac

pre 12 godina

ovo pokazuje ne samo gresku vozaca, nego i slabost SUV vozila, koja se prevrcu pri kontaktu sa ivicnjakom. Dobro je prosao u Tuaregu, nije kao Jocic, ali je imao mnogo srece, kad se SUV pretumba, najmanje mu sleduju kolica, a ne sediste.

Novosadjanin

pre 12 godina

Novi zakon o bezbednosti saobracaja je doneo velike promene, ali samo u velicini kazni, u nasim navikama nista, na zalost. Moram priznati da je vrhunac vozacke nekulture, iz nekog mog iskustva, prisutan samo kod vozaca za Bg tablicama. Strasno je sta rade ovde po NSu, kako se prestrojavaju, seku, zmigavce ni ne koriste - i posebna poslastica, preticanje sa leve strane. Da li je u pitanju stil voznje (kako mi je prijatelj iz Bga rekao) ili prosto bahatost vozaca koji su zanat pekli po beogradskom asfaltu, ne zelim da zalazim u to. A ovaj koji je vozio Tuarega je isao logikom - jedino mogu da nadrljam (da ne koristim drugi izraz) ako naletim na tenk - posto sam jaci od 99% automobila na ulici. Sto se i pokazalo istinitim. Ja da mu sudim, taj vise za volan ne bi seo. U stvari, na kraju bi seo, ali preko veza, zbog kojih sigurno i daje sebi za pravo da se tako ponasa na ulici.

Mirko

pre 12 godina

O EU pisu oni koji ocigledno nemaju pojma. Ovde je pre neki dan na uslovnu i cetiri godine nevoznje osudjen mladic koji je mrtav pijan ubio dve mladje osobe na biciklu i pobegao sa mesta nesrece. Daj vise ne vatajte se za tu EU. Sve je u zakonodavstvu i sudstvu, ne gledajte na EU vec ih kaznite kako treba.

s.nikolic

pre 12 godina

OVAKVI SU POTECIJALNI UBICE !!! zakoni postoje i jedini razlog za bahato ponasanje u saobracaju je sto se nista preventivno ne radi ili se zakoni primenjiju samo na pojedince i to u vecini slucajeva za banalne prekrsaje ! ovako je naprimer u zemlji gde se zakon i saobracajna pravila postuju : za prekoracenje brzine u naseljenom mestu za trideset kilometara na sat od dozvoljene sledi AUTOMATSKO ODUZIMANJE DOZVOLE NA PET NEDELJA , A KAO DODATAK NOVCANA KAZNA U VISINI JEDNE MESECNE PLATE , i sto je najvaznije ne moze ni ujak , ni teca, ni brat ili bilo ko od kazne da te spasi ! drugi primer : u okolini linca , gornja austrija je lokalni politicar kao "greskom" zloupotrebio karticu svog umrlog tasta invalida i stavio je na svoj auto ! tom karticom ne ugrozavate nikog niti sticete neku materijalni korist , jedino imate pravo da parkirate i na mestima strogo rezervisanih za invalide ! zloupotreba otkrivena i nikakvi izgovori nisu pomogli ! smenjen je sa dobro placene funkcije a i stranka kojoj je pripadao iskljucila ga iz partije ! naravno da smo u mnogome dasleko od standarda austrije , ali bi bar one osnovne zakone morali da sprovodimo u delo i sprecimo da nam se ovakve i slicne stvari STALNO NE PONAVLJAJU ! za uporedjenje : pri mom prvom boravku u kladovu jesenas bio je i slucaj da je vozac auta od pozadi "pokupio" traktor sa prikolicom i da je njih troje iz prikolice SA TESKIM POVREDAMA zavrsilo u bolnici ! i ako poznat kao bolesna osoba koja nije u stanju vise da upravlja autom , i ako je pre toga napravio vise slicnih udesa , u jednom od tih je jedna osoba i poginula , on je i dalje imao vozacku dozvolu i dalje JURCAO kroz i oko kladova ! KRAGUJEVAC : pijani lik sa reno megan pokupi na pesackom prolazu devojku , baci dvadesetak metara i sva sreca da je prezivela bez tezih posledica , ALI I PORED SVEDOKA NIKOM NISTA ! tek kad je njen otac rekao ako mu "oni" ne sude sudice mu on , bio novcano kaznjen i primoran da plati i neku odstetu ! ps // SAMO saobracajna kontrola bez "ZMURENJA" i rigorozne kazne za BAHATOST ( jurcanje u naseljenim mestima , ispred autobuskih stanica , kod skola , prelaz na crveno , ignorisanje STOP table , nepostovanja PREDNOSTI ) mogle bi da doprinesu da ovakve pojave na nasim putevima ne budu ceste ! ali sta da pametujem kad evo vidim da "profesionalac" @vozac veci problem vidi u tome da auta slicna ovom sto je jurcao kod "KONTAKTA" sa ivicnjakom se automatski ili lako prervrcu , a ne u njegovoj neprilagodjenoj brzini ! pozdr.

Autom na pešaka u Carice Milice

pre 12 godina

Predlažem da javno obeležavamo opasne vozače
(sa novim tablicama je malo lakše da se zapamti broj registracije)
Opasan vozač
Pasat BG-123OY

Danas,na pešačkom prelazu na raskrsnici ulica Carice Milice i ulice Vuka Karadžića, tamno-sivi pasat,registarskih tablica BG-123OY, vozeći u rikverc, kroz crveno, naleteo na pešaka. Svetlo semafora je bilo zeleno za pešake. Vozač je zakočio i nazvao pešaka pogrdnim imenima. U blizini raskrsnice se nalazio policajac koji je vidno uznemirenom pešaku rekao: "Znate, da vas je udario, vi lepo pozovete hitnu pomoć, oni konstatuju prelom i vi naplatite osiguranje". Pešak: "Da li ćete da kaznite vozača? Imam zapisane tablice". Policajac: "Ne mogu tu ništa, da vas je udario zovete hitnu pomoc. Sve zavisi od okolnosti, znam ja zakon bolje nego vi...

IVan

pre 12 godina

Ceo zivot zivim u tom kraju (ulicu iznad raskrsnice), sudara je tu bilo milion.. Clio tu ima prednost i samo bahatost drugog vozaca je odgovorna za sudar.. Nije mi jasno kako grad tu ne stavi semafor vec 25+ godina svakog meseca bar jedan sudar..

2B

pre 12 godina

Jedino rešenje za ovakve i slične situacije je da se građani intenzivno interesuju, ma da zahtevaju da se objavi presuda, ime sudije i sve redom nakon iste. Ovako će ovo biti još jedna bitka prosečne porodice i bahatog lopova koji je u ovom korumpiranom sistemu tata. Evo npr Zakon o radu kafića. Živim u ulici sa puno kafića i nema tu nikakvih promena. Rade isto kao pre, ali važno da su doneli Zakon. Komunalne policije nigde. Ma šta da vam pričam, sve znate.

John McClane

pre 12 godina

da je vozac Tuarega kojim slucajem naleteo na autobus koji tu skrece desno, cela rasprava oko odgovornosti bi bila zavrsena jer bi zavrsio na groblju. ovako je imao vise srece nego pameti. nadam se da je devojka iz Clia dobro!!

Petar Vuckovic

pre 12 godina

Ljudi sta vam je,tu nije moguce da se razvije 150 na sat,nije isao ni 80,da je kriv-kriv je ali ne znam sta imate protiv dzipova i tamnih stakala,nisu svi isti. Ja npr.imam dzipa sa tamnim staklima,i sta sam ja?kriminalac?ubica? Samo hocu auto siguran sa 4x4 pogonom gde mogu svuda da idem i ne brinem da li cu se zaglaviti,tamna stakla mi sluze za zastitu od sunca....i sad ocekujete da vam nabrajam svu opremu na njemu za sta sluzi i sta mi je potrebno...E zato mi je lakse da mislite sta hocete nego da ulazim u raspravu zasto vozim dzip!

Marko

pre 12 godina

@007

Za Vas i Vama slicnima je pesacenje, a ne automobil.
Ja vozim dvoje dece i prolazim tuda stalno, od takvih i Vama slicnih saobracaj i ide sporo, jer svojim pametovanjem ugroozavate i usporavate druge.

s.nikolic

pre 12 godina

@vlado , cinjenica u kom se pravcu gzip kretao ili clio skretao NE UMANJUJE KRIVICU VOZACA "DZIPCICA" ! cak ai ako je reno u raskrsnici malo presao CENTAR raskrsnice TROKUT ZNACI I AKO JE NEPREGLEDNA RASKRSNICA , a ova i jeste , SE PO POTREBI BRZINA NE SAMO SMANJI VEC SE I STANE !! to sto bi trebalo da bude tabla stop ili semafor nema trenutno veze sa ovim udesom ! DA JE SE POSTOJECI ZNAK TROKUT ISPOSTOVAO I DA SE ODGIOVARAJUCOM BRZINOM PRIBLIZIO RASKRSNICI ne bi doslo do udesa !!!!!! inace dovoljno je bilo i 60 na sat BEZ KOCENJA , i jedina sreca je da nije pokosio pesake!

Boki

pre 12 godina

Da,zakon o bezbednosi u saobraćaju nije doneo očekivane rezultate,kao što većina naših zakona nije donela očekivane rezultate,iz jednog prostog razloga-zakon ne važi za sve.
Kada se obezbedi ovaj uslov,i oni manje dobri zakoni će donositi rezultate i činiće se da su nam zakoni i bolji nego što stvarno jesu,jer obično nije stvar u zakonu.

leon

pre 12 godina

Pogledajte video snimak Tuarega, on ima tri izlizane gume na vozilu.prepostavljam i da je na otkinutom tocku ista takva guma.to vam dosta govori o svemu.

rfk

pre 12 godina

sta ocekujete od policajaca? Zaustave ga on zove komandira ministra ili koga vec i jos ih kazne sto su radili svoj posao. A da ne pominjem slucaj Miljan-Zaric kada su ga jurili kroz 5 crvenih i na kraju se zavrsilo kobno. otimajici policajcu je poginuo. To sto je jedan od vlasnika fk bezanije i kriminalac su izostavili pa su namestilii jadnog policajca

Volim zatamnjena stakla :)

pre 12 godina

Nisu mi jasni ovi komentari za zatamnjena stakla. Sta ima da se gleda kroz kola od nazad,pa u vecini slucajeva se nista ne vidi kroz kola ni kod fabrickih stakala, ili kod kola kojima je zadnji kraj visok, ili kako vidite kroz autobus, kombi? Ili sta ako troje krupnih sedi pozadi, je l` i to sve treba zabraniti? Nema smisla to sto pricate.

Nijedan logican razog ne postoji protiv zatamnjenih stakala.

BRANKO

pre 12 godina

Interesuje me gospodin koji u svom komentaru stalno pominje TROUGAO uposte ima vozacku dozvolu. TROUGAO znaci ''Ukrstanje sa putem sa prvenstvom prolaza '' Oznacava blizinu raskrsnice na kojoj vozac mora da ustupi prvenstvo prolaza svim vozilima koja se krecu po putu na koji on nailazi. To znaci da je vozac tuarega morao da stane, a vozac clia je imao prednost u odnosu na vozaca tuarega iako ulica kojom je dolazio ima prednost na desno a ne na levo. Ipak je vozac tuarega morao da stane kao sto svi staju na tom mestu da propuste automobile i gradski autobus 26.

s.nikolic

pre 12 godina

@Branko , imam dozvolu vec cetrdeset i kusur godina , jednom sam je dao i na "cuvanje" , a samo zadnjih devet godina sam zbog prirode posla MESECNO PRELAZIO IZMEDJU PET I SEST HILJADE KILOMETARA ! toliko o vozackoj i iskustvu ! inace onaj na srbski trougao sto dubi na glavi znaci najavu ukrstanaja sa putem prvenstva prolaza i vasa ( nasa ) je obaveza da ucesnicima koji se tim putem krecu DATE ( DAMO ) PREDNOST ! nigde ne pise da MORATE DA STANETE VEC SAMO PO POTREBI , ali je zato naglaseno da se kod najave puta sa prvenstvom prolaza MORATE smanjernom brzinom pribliziti i obavezno zaustaviti i stati SAMO AKO NASTANE SITUACIJA DA NEKOM OD UCESNIKA UZIMAJUCI PRVENSTVO PROLAZA STVARNO I UGROZAVATE BEZBEDNOST ! POSTO SE OVDE RADI O NEPREGLEDNOJ RASKRSNICI , OVAJ SA "DZIPCICEM" JE MORAO DA STANE I ZBOG SEBE SAMOG , A UZ TO MOGAO JE I NA OGLEDALU DA VIDI DA JE AUTO U BLIZINI I DA SACEKA KUD CE TAJ AUTO DA SKRENE ! inace da je slucajno clio morao na levo da skrene posledice bi bile jos vece za osobu u renou ! ps // da napomenem i to da je zemlja u kojoj sam proveo te cetrdeset i vise godina vozeci auto i jos koje vozilo po velicini i broju stanovnika ista kao i nasa srbija ! ali oni i pored oko 6 MILIONA registrovanih putnickih vozila SU DASLEKO ISPRED NAS STO SE SIGURNOSTI U SAOBRACAJU TICE ! na primer po opdacima iz 2008-te : kod nas 60 000 udesa i 1000 mrtvih , kod njih 35 000 udesa i 550 mrtvih ! pozdr.

Aleksandar

pre 12 godina

Što ćete da me razbijete od minusa, ali ipak da kažem: Jeste vozač Tuarega išao brže od ograničenja (ali ne 150 km/h), nije poštovao pravo prvenstva i izazvao je NEZGODU. Posledice su mogle da budu mnogo ozbiljnije, ali nisu bile. Ako su sve ostale stvari u redu - devojka (vozač Klija) nije teže povređena, vozilo je registrovano, vozač ima dozvolu i nije pijan ili drogiran, proći će prilično jeftino, s obzirom šta je napravio. Čini mi se samo da je devojka, ako je skretala desno, išla prilično široko i udarila Tuareg u vrata na (svojoj) levoj strani ulice. Automobil udaren sa strane se prevrće izuzetno lako. Ili kad se cimne volan.

Sećam se jednog davnog događaja: U Knez Mihajlovoj ulici su se sudarili veliki državni crni mercedes i poštar na APN-u. Poštaru nije bilo ništa, a mercedes je završio na krovu, kao ovaj Tuareg.

A broj i procenat ovih stotinak komentatora koji bi rešavali stvari po kratkom postupku, po mogućnosti zarđalom kašikom, ne bih komentarisao. Što se ne junače tako prema onima koji su pravi problem ovoj zemlji?

joao

pre 12 godina

Problem je u tome što niko ne štiti saobraćajne policajce i uopšte, jer ovakvu vožnju praktikuju oni koji unapred znaju da neće odgovarati. Vrlo često su to i oni koji posleduju legitimacije koje ih povezuju sa službom bezbednosti, vladinim organima i inspekcijama. Pogledajte ko najbahatije vozi i ko se najbahatije parkira? Vlasnici najskupljih vozila. Koristilo bi im zajedničko tuširanje sa ostalim kriminalcima, jer oni to u suštini i jesu.

Ljubitelj Sporta

pre 12 godina

@ komentare tipa 'nikad nema policije pa zato niko ne postuje pravila'

Ok naravno da bi policija trebalo da bude vise prisutna, posto zivim u inostranstvu vec 20 godina mogu samo da verujem na rec o tome, kao i da ne rade svoj posao, uzimaju mito, ne privode 'jake' tipove itd...

ALI NAJVECI RAZLOG BAHATOG PONASANJA, NE SAMO ZA VOLANOM VEC UOPSTE JE:

NEDOSTATAK OPSTE KULTURE I NAS MENTALITET, GDE MNOGI (VECINA?) MORAJU DA BUDU 'ZESTOKI, JAKI MOMCI'! "JA IMAM PARE, IMAM VEZU, RADIM STA HOCU, NE MOZE MI NIKO NISTA..."

Ima i na zapadu kretena ALI MNOGO MANJE, a i zakon se mnogo doslednije sprovodi i postuje! Ovde je skoro nezamislivo da neko ne stane pesacima na pesackom prelazu I TO BEZ SEMAFORA a kamoli sa semaforom. Saobracajna pravila se postuju neuporedivo vise nego u Srbiji, i kad god vidim da neko vozi 'malo zesce' 99 % puta su nalozeni klinci, pa cak i vecina njih uglavnom postuje propise - osim ogranicenja brzine.

Vozim uglavnom po sirem centru grada, ne prelazim mnogo (10 - 15.000 km godisnje, zena takodje) i ne secam se da sam ikada video da je neko NAMERNO prosao kroz crveno (osim kad neko pokusa da 'uhvati' poslednji trenutak zelenog ili zutog) niti mi je zena ikada pomenula da je videla tako nesto.

E sad koliko cujem od drugih, u udaljenijim predgradjima i u manjim gradovima ima vise dokonih klinaca (a i odraslih, takodje ponekad na vestima ima izvestaja o pijanim ili drogiranim vozacima koji naprave nesrece) koji divljaju - i tu se opet radi uglavnom o 'nizoj klasi', t.j. nizem nivou kulture i obrazovanja... Ali ipak nije kao u Srbiji - da li uopste postoji negde gde je kao kod nas?

Vasa drzava

pre 12 godina

Kupujte male automobile. Nizi porez, nize osiguranje, manje trose. Naravno nabudzani Evro 3. Mozda cete da prodjete i bez sudara u zivotu. Stradaju samo neki drugi !

da li ima

pre 12 godina

da li gospodin koji stalno spominje trougao stvarno ima dozvolu neznam , ali znam da nakon komentara od gospodina @Branka kod nas ipak postoje dosta specijalista koji neke stvari tumace na svoj nacin ! na preglednoj raskrsnici gde se levo i desno dovoljno vidi da nemate vozila u blizini i time vasim prolaskom ili skretanjem ne ugrozavate nikog , naravno ni pesake , niste obavezni da se zaustavite ! obavezan znak zaustavljanja je ona tabla sa natpisom //stop// a ne ova trouglasta ! procitajte ponovo knjigu gospodo specijalisti , ili je mozda kod nas otprilike tako sto se na ovom trougastom znaku obavezno stane iako je pregledna raskrsnica , a za uzvrat na onom sa //stop// koji stoji na nepreglednim raskrsnicama i ispred prelaza pruga i zahteva obavezno zaustavljanje , ne staje!

daxkey

pre 12 godina

@BRANKO - naravno da je morao da stane. Pored `trougla` to jest znaka za ukrstanje sa putem koji ima prvenstvo prolaza postoji i znak STOP.

007

pre 12 godina

muka mi je vise od ove glupe reci bahat ili bahatost ovakve stvari se svuda u svetu desavaju i to je sasvim normalno u saobracaju,zamislimo kad se nikad niko ne bi slupao ovi limari, farbari i ovi sto prodaju delove mogli bi da zatvore svoje radnje a i ne bi bilo potrebe za kupovinom novog auta. Kako stvari stoje s obzirom na novi zakon tj ogranicenja brzine mozemo odma da kupimo bicikle jer voznja po gradu gubi smisao

BRANKO

pre 12 godina

Uopste ne tumacim zakon na svoj nacin i nigde nisam napisao da je vozac tuarega morao obavezno da stane,znam sta je obrnuti trougao a sta j eznak stop. Samo sam pod navodnicima napisao definiciju znaka (potrazite na googlu, postoji gomila sajtova, posto svi koristite internet), samo sam hteo da odgovorim Vladi da je vozac tuarega morao da stane a ne da je krivica obostrana. A to ko koliko dugo ima vozacku dozvolu i koliko prelazi mesecno uopste me ne zanima vase vozacko iskustvo ako ne znate da ga upotrebite, vozim i ja pa se ne k#####m sa svojim iskustvom. Izvinjavam se svima koji su se pornasli u ovom komentari i predhodnom, nisam imao nameru nikoga da uvredim. Hvala S.Nikolicu na komentaru i mislim da nema potrebe na pojasnjenju sa velikim slovima posto sam pre deset minuta prosao kroz istu raskrsnicu i u toku je uvidjaj sudarili su se punto i mislim da je wv cady ili neko slicno dostavno vozili, verovatno su vozaci tipa ovog komentatora koji misli da sam ja specijalista koji tumaci zakon na svoj nacin.

incognito

pre 12 godina

U svakom slučaju sam mišljenja da bi u toku vožnje trebalo više da razmišljamo o drugima. Tada je prilagođavanje brzine i veći nivo sigurnosti, samo po sebi neminovno. Ni meni a ni drugima, ovaj način razmišljanja i ponašanja u saobraćaju nikada nije doneo ni najmanju glavobolju.

Iskreno mi je drago, da nije bilo žrtava, pogotovo onih koji su mogli da budu "Ni krivi ni dužni".

Iskreno me nervira, da su za upravljačima sedeli bezimeni, to ne mogu da pojmim, draga redakcijo B92.

Ne mogu da ne primetim da je Clio na fotografijama, rekao bih još od ranije udaren po levoj strani u predelu zadnjih vrata (što bi ako sam u pravu moglo da kaže ponešto o vozaču istoga), kao i da Touareg nije udaren u svom prednjem levom delu u predelu krila već da šteta počinje u delu prednjih vrata gde se na Bull-u vidi kompletan deo prednje maske Clia, pa bi po ovome bilo pre moguće da se Clio zakucao po sred njega.

Kako god, za svaku osudu.

MonteDushano

pre 12 godina

Tako im i treba. Tačka. Olako to kažem čim se zna i oseti da postoje mnogo vozače koji ne poštuju saobraćajne propise. Tako im i treba, još jednom.

Petar Vuckovic

pre 12 godina

Ljudi sta vam je,tu nije moguce da se razvije 150 na sat,nije isao ni 80,da je kriv-kriv je ali ne znam sta imate protiv dzipova i tamnih stakala,nisu svi isti. Ja npr.imam dzipa sa tamnim staklima,i sta sam ja?kriminalac?ubica? Samo hocu auto siguran sa 4x4 pogonom gde mogu svuda da idem i ne brinem da li cu se zaglaviti,tamna stakla mi sluze za zastitu od sunca....i sad ocekujete da vam nabrajam svu opremu na njemu za sta sluzi i sta mi je potrebno...E zato mi je lakse da mislite sta hocete nego da ulazim u raspravu zasto vozim dzip!

007

pre 12 godina

muka mi je vise od ove glupe reci bahat ili bahatost ovakve stvari se svuda u svetu desavaju i to je sasvim normalno u saobracaju,zamislimo kad se nikad niko ne bi slupao ovi limari, farbari i ovi sto prodaju delove mogli bi da zatvore svoje radnje a i ne bi bilo potrebe za kupovinom novog auta. Kako stvari stoje s obzirom na novi zakon tj ogranicenja brzine mozemo odma da kupimo bicikle jer voznja po gradu gubi smisao

Volim zatamnjena stakla :)

pre 12 godina

Nisu mi jasni ovi komentari za zatamnjena stakla. Sta ima da se gleda kroz kola od nazad,pa u vecini slucajeva se nista ne vidi kroz kola ni kod fabrickih stakala, ili kod kola kojima je zadnji kraj visok, ili kako vidite kroz autobus, kombi? Ili sta ako troje krupnih sedi pozadi, je l` i to sve treba zabraniti? Nema smisla to sto pricate.

Nijedan logican razog ne postoji protiv zatamnjenih stakala.

Chuck

pre 12 godina

Na stranu ludi vozac, ali Tuaregova kabina izgleda netaknuta! Ako uzmemo u obzir otkinut tocak, otkinutu banderu i udar od 150km/h, prevrtanje kola od 2 tone itd, stvarno ne verovatan uspeh VW-ovih inzinjera!

incognito

pre 12 godina

U svakom slučaju sam mišljenja da bi u toku vožnje trebalo više da razmišljamo o drugima. Tada je prilagođavanje brzine i veći nivo sigurnosti, samo po sebi neminovno. Ni meni a ni drugima, ovaj način razmišljanja i ponašanja u saobraćaju nikada nije doneo ni najmanju glavobolju.

Iskreno mi je drago, da nije bilo žrtava, pogotovo onih koji su mogli da budu "Ni krivi ni dužni".

Iskreno me nervira, da su za upravljačima sedeli bezimeni, to ne mogu da pojmim, draga redakcijo B92.

Ne mogu da ne primetim da je Clio na fotografijama, rekao bih još od ranije udaren po levoj strani u predelu zadnjih vrata (što bi ako sam u pravu moglo da kaže ponešto o vozaču istoga), kao i da Touareg nije udaren u svom prednjem levom delu u predelu krila već da šteta počinje u delu prednjih vrata gde se na Bull-u vidi kompletan deo prednje maske Clia, pa bi po ovome bilo pre moguće da se Clio zakucao po sred njega.

Kako god, za svaku osudu.

Aleksandar

pre 12 godina

Što ćete da me razbijete od minusa, ali ipak da kažem: Jeste vozač Tuarega išao brže od ograničenja (ali ne 150 km/h), nije poštovao pravo prvenstva i izazvao je NEZGODU. Posledice su mogle da budu mnogo ozbiljnije, ali nisu bile. Ako su sve ostale stvari u redu - devojka (vozač Klija) nije teže povređena, vozilo je registrovano, vozač ima dozvolu i nije pijan ili drogiran, proći će prilično jeftino, s obzirom šta je napravio. Čini mi se samo da je devojka, ako je skretala desno, išla prilično široko i udarila Tuareg u vrata na (svojoj) levoj strani ulice. Automobil udaren sa strane se prevrće izuzetno lako. Ili kad se cimne volan.

Sećam se jednog davnog događaja: U Knez Mihajlovoj ulici su se sudarili veliki državni crni mercedes i poštar na APN-u. Poštaru nije bilo ništa, a mercedes je završio na krovu, kao ovaj Tuareg.

A broj i procenat ovih stotinak komentatora koji bi rešavali stvari po kratkom postupku, po mogućnosti zarđalom kašikom, ne bih komentarisao. Što se ne junače tako prema onima koji su pravi problem ovoj zemlji?

vlada

pre 12 godina

aj sad polako navodim činjenice iz texta, koje mi i deluju tačno nakon što sam pogledao slike
1.Vozač VW Touarega, koji se kretao neprimerenom brzinom IZ PRAVCA USTANIČKE ULICE (znači uzbrdo)
2. Udario je Clia, koji je SKRETAO DESNO, u Kruševačku (znači nizbrdo)

prolazim ovuda jako često pa mi je zato situacija malo čudna.
Dakle ako je devojka skretala desno, znači da je ona trebala da ide niz kruševačku, a gospodin (koji misli da je uvatio boga za bradu) je išao uzbrdo. dakle da je devojka skrenula 5 sekundi pre toga nemilog dogadjaja oni bi se mimoišli, ali pošto nije... NA OVOJ RASKRSNICI JE TROUGAO, DAKLE NIKO NIKOME NIJE USKRATIO PRVENSTVO PROLAZA
Dakle imamo dve varijante
1)devojka nije dovoljno smotala volana pa je izašla na pola raskrsnice i time izazvala sudar. Gospodin je video da je dala desni migavac i da skreće desno i produžio je u žurbi ali nije očekivao da će auto izaći na sred raskrsnice, kada je to shvatio, bilo je kasno. s obzirom da gospodin ima samo trougao nije dužan da stane u ovoj raskrsnici i pošto ne postoji način da se utvrdi kolikom je brzinom išao ( a očigledno je da je velika brzina u pitanju) krivac ovog udesa je devojka - vozač klija

2) opcija: gospodin što je uvatio boga za bradu je išao po sredini ulice i udario nedužnu devojku - ove je jasno ko je krivac!


Ne branim ničiju divlju vožnju da se razumemo, nek vozi ko šta oće, pa ko ima da plaća 20l goriva na 100km i da ne može nigde da se parkira a da bar malo ogrebe kola, neka vozi suv-a, ja i sam verovatno nikada neću voziti auto manj od 4.5m jednostavno sam takav. Tamna stakla ne podržavam, smanjuju temperaturu u kolima što je lepo, ali smetaju drugima u saobraćaju, naročito kada se parkiraju na nekom ćošku ili kada treba da preteknete takvo vozilo na nekom uzanom putu, a ono pošto je široko 28m ide 30 na sat i ne vidite ništa pored njega


i opet se vraćamo na problem koji je u srži većine nesreća i problem koji je najčešći uzročnik bahatosti vozača - SIGNALIZACIJA

Toliko rasksnica u beogradu ima STOP bez ikakve potrebe a ova raskrsnica koja realno vapi za STOPom ili semaforom ima samo TROUGAO kao signalizaciju, a potpuno nepotrebni semafor je 100m niže na kome ja nikada nisam video crveno svetlo i koji nije ni na jedoj raskrsnici, stavrno ne vidim korist tog semafora, a ovoj raskrsnici je preko potreban!

vozac

pre 12 godina

ovo pokazuje ne samo gresku vozaca, nego i slabost SUV vozila, koja se prevrcu pri kontaktu sa ivicnjakom. Dobro je prosao u Tuaregu, nije kao Jocic, ali je imao mnogo srece, kad se SUV pretumba, najmanje mu sleduju kolica, a ne sediste.

MonteDushano

pre 12 godina

Tako im i treba. Tačka. Olako to kažem čim se zna i oseti da postoje mnogo vozače koji ne poštuju saobraćajne propise. Tako im i treba, još jednom.

gradjanin

pre 12 godina

uz svu osudu ovog ludaka u dzipu, osuda i za sve sa zatamnjenim staklima. kad vozim iza nekog sa zatamnjenim staklima, isto mi je kao da vozim iza kamiona posto ne vidim dalje od tog vozila sa zatamnjenim staklima. zabraniti zatamnjena stakla pod hitno, a vi sto ih imate znajte da ugrozavate bezbednost onih iza vas zarad svoje komocije. jel tako tesko upaliti klimu u kolima?

Invisible Resident

pre 12 godina

Pre svega, kriv je. Drugo, nema teorije da je išao 150, jer da jeste, zaustavio bi se na okretnici trole koja je negde na vrhu ulice, a ne nekih dvadesetak metara od raskrsnice. Inače, vrlo opasna rakrsnica, koju ne bi bilo loše regulisati semaforom.

Toma

pre 12 godina

Ostali komentatori su sve rekli, ja cu samo dodati: cim se nesto dogodi na ulici, gomila danguba se skupi i blene u slupane automobile, i ostaje dok se policija i/ili sklupani automobil ne ukloni. Ta neverovatna upornost ljudi da satima stoje i "gledaju sudar" je za jedno ozbiljno klinicko posmatranje. Neverovatno!

bubi

pre 12 godina

znam da se niko ne bi slozio sa mnom, ali da sam ja vlast, sve te dzipove-tenkove bih zabranila zakonom iz vise razloga.
ova zamlja je sramna iz takodje jako puno razloga.

Nenad

pre 12 godina

@Marko Kakve veze imaju zatamnjena stakla sa bilo cim, od njih ima samo koristi ako su kvalitetna.

Inace treba strogo kazniti ovog ludaka, sednu u brzog dzipa i misle da su u formuli. A nema nestabilnijih kola od tih dzipova i velikih teskih limuzina.
Najgore sto su masnivna, pa cesto drugi nastradaju zbog njihovih gresaka. Ja bih sve te dzipove ogranicio na 80-100 na sat kao sto su autobusi...

Sonja Bolonja

pre 12 godina

SKOT narkomanski!!! Da li neko misli da treba da ga žalimo? Samo da nije napravio tragediju, za njega ne brinem...a takvih se JEDINO plašim kao vozač.

Dragan Erdoglija Beograd

pre 12 godina

Alo, policijo, drzavo, Dacicu, Tadicu

hocete li resavati ovakve stvari u ime postenih gradjana ili moramo mi gradjani da se organizujemo i resavamo ovakve probleme.

Imam 45 godina, i nisam se odazivao na sve mobilizacije ove drzave da bi se sada desavale ovakve situacije. Sam cu se mobilisati jos jednom ako ovakvi (kao ovaj sa VW) prodje nekaznjeno!

Sasa

pre 12 godina

Sto nije poginuo pa da ne ubije nekog u buducnosti idiot.. Pre neki dan me je luda sreca spasila sto nisam poginuo na pesackom prelazim na zelenom a lik 100+ na sat prelazi u suprotnu traku preko pune linije i fijuuuu na 10cm od mene projuri na CRVENO NA PESACKOM PREKO PUNE LINIJE SUPROTNOM TRAKOM.

Milos

pre 12 godina

SUV je "izmisljen" da bi mogli da ga voze po teksaskim prerijama gde nema asfalta, i po nemackim planinama, gde su kozje staze. Ne po gradovima. Parizani su napravili najbolju stvar kada su u Parizu takve automobile prosto - zabranili. SUV i dzipovi nisu gradski automobili i u gradovima nemaju sta da traze.

Ko hoce da vozi SUV u gradu, ja bih to naplacivao, kao ulazak u one umwelt zone u EU sa neobelezenim kolima. Prvi dan u mesecu 1.000 dinara, posle toga svaki dan 5-10.000, pa ko voli neka izvoli. Budzet ce se radovati.

veliko M od musko

pre 12 godina

@ Petar Vuckovic

Ti ga branis? Neka je isao i 10 na sat nije postovao prvenstvo. A gde ti to ides pa se bojis da ces se zaglaviti? Po oranicama se ide sa traktorom. Svercujes? Pretpostavljam na sta licis i da si iskompleksiran posto je ocigledno da ti trebaju kola da bi licio na muskarca. Idi kod psihologa.

da li ima

pre 12 godina

da li gospodin koji stalno spominje trougao stvarno ima dozvolu neznam , ali znam da nakon komentara od gospodina @Branka kod nas ipak postoje dosta specijalista koji neke stvari tumace na svoj nacin ! na preglednoj raskrsnici gde se levo i desno dovoljno vidi da nemate vozila u blizini i time vasim prolaskom ili skretanjem ne ugrozavate nikog , naravno ni pesake , niste obavezni da se zaustavite ! obavezan znak zaustavljanja je ona tabla sa natpisom //stop// a ne ova trouglasta ! procitajte ponovo knjigu gospodo specijalisti , ili je mozda kod nas otprilike tako sto se na ovom trougastom znaku obavezno stane iako je pregledna raskrsnica , a za uzvrat na onom sa //stop// koji stoji na nepreglednim raskrsnicama i ispred prelaza pruga i zahteva obavezno zaustavljanje , ne staje!

Zuki

pre 12 godina

150 km/h nije mogao da razvije ni da se zaleteo sve od Ustanicke do ove raskrsnice. Ne znam sto pominjete tu brzinu kad je i teoretski nemoguce da u Tuaregu razvije toliko u nekih 200m koliko ima od Ustanicke.
Drugo, da je stvarno isao tom brzinom ne bi se zaustavio do vrha Krusevacke, prevrnuo se 10-ak metara iza raskrsnice. S obzirom na gustinu saobracaja u Krusevackoj i cinjenicu da 50-ak metara nize postoji semafor, verovatno je isao oko 80-90 km/h.

Prosao sam tuda posle udesa i nisam mogao da verujem ocima da neko moze da se prevrne u tako maloj ulici. Covek je manijak i treba ga oterati na robiju. U Krusevackoj uvek ima veliki broj pesaka i prava je sreca da nije nekoga ubio.
Odavno pricam da mrcine od preko dve tone nema sta da traze na gradskim ulicama. Najbahatiji su upravo vozaci ovakvih automobila koji uljuljkani u sigurnost koju im oni pruzaju terorisu ostatak populacije manijakalnom voznjom. Treba uvesti drakonske namete na nivou grada za putnicke automobile preko 1.5 tone. Sa specijalnim nalepnicama kao dozvolom za ulazak na teritoriju Beograda. Za sve, i one van BG. Eko taksa. ;)

Realan

pre 12 godina

Uopste se ne bih iznenadio da devojka bude proglasena krivom jer nije videla da joj se priblizava vozilo pri brzini od 150km/h. Jos ako je vozac neki patriJota srBski, pa onda je tek kriva! Odmah u zatvor na 10 godina!
A ako je patriJota kriv, njemu narukvica i 15 dana kucnog pritvora, i da se opameti da mu nikad ne padne da vozi tuda 150 km/h.
Na drugim deonicama puta moze, naravno.

Локалац

pre 12 godina

Треба похвалити возача Туарега, јер је својим вештим маневрима спасао девојку из Реноа. Могао је да гас притисне уместо кочнице и да је угази потпуно.

И није жалио свог Туарега и на банкину га је попео !

Него та девојка на принудни рад, па да му отплати Туарега, бандеру и трошкове душевних болова.

Да се заоштри више та одговорност - па не може она свуда да се вози са тим малим Реноом и смета правим - вештим возачима

Pegone

pre 12 godina

@U Evropi, taj vise nikad ne bi seo za volan!
(svajcarac, 11. jun 2011 17:06)
He ovde u italiji jedan tatin sin isao je preko 200km/h gde je max 11o.
Policija mu oduzme dozvolu a stari po partiskoj liniji nabavi mu novu vozacku posle 2 nedelje.
Toliko o evropi ili barem o italiji.
BTW za tog lika bas me ne interesuje njegovo zdravlje ali za devojku nadam se da nisu teze povrede.

BRANKO

pre 12 godina

Interesuje me gospodin koji u svom komentaru stalno pominje TROUGAO uposte ima vozacku dozvolu. TROUGAO znaci ''Ukrstanje sa putem sa prvenstvom prolaza '' Oznacava blizinu raskrsnice na kojoj vozac mora da ustupi prvenstvo prolaza svim vozilima koja se krecu po putu na koji on nailazi. To znaci da je vozac tuarega morao da stane, a vozac clia je imao prednost u odnosu na vozaca tuarega iako ulica kojom je dolazio ima prednost na desno a ne na levo. Ipak je vozac tuarega morao da stane kao sto svi staju na tom mestu da propuste automobile i gradski autobus 26.

Nenad011

pre 12 godina

Ako se ne varam, bull bar je zabranjen kod nas. Za ovo treba najstroze kazniti sve one koji su dopustili da ovako opremljen auto prodje tehnicki.

goran

pre 12 godina

Za Nenada011
Potpuno podrzavam vas komentar oko bull bar-a. U Evropi je od 2003 god. zabranjena prodaja SUV vozila sa ugradjenim prednjim ili zadnjim bull barom, pa cak i sa roll barom na pick up-ovima. Znaci svi novoproizvedeni modeli raznih proizvodjaca to od tada ne poseduju, ne isporucuje se ni u opciji dodatna oprema, tj. zabranjeno je.
U Srbiji ne znam da li je ovaj modni detalj na vozilu dozvoljen, ali je sasvim sigurno da je sa bull-barom na prednjem delu, vozilo duze, teze i sigurno shodno tome opasnije po drugo vozilo koje svojim prednjim delom udara.
Posto takvo vozilo ne odgovara fabrickim specifikacijama doticnog modela po duzini i tezini smatram da je potrebno da ima atest upotrebljivosti a ako ga nema, po mom misljenju ono je tehnicki neispravno. Jer zasto bi se zahtevao atest za plinski uredjaj zbog kojeg se menja, tj. naplacuje promena saobracajne dozvole zbog promene tezine vozila koja se unosi promenjena u istu posle instalacije plinskog uredjaja koji se vodi kao prepravka na vozilu a ne bi se zahtevao atest za ovakve stvari koje direktno ugrozavaju bezbednost ucesnika u saobracaju i uvecavaju stetu.

Igor

pre 12 godina

Ovde je samo jedan pravi krivac - policija! Oni svojim okretanjem glave i ignorisanjem divljackog ponasanja podsticu ovakve divljake i ubice za volanom! Drugi krivac je sudstvo, mozda i veci od policije...
Pre samo poar dana sam u Prvomajskoj u Zemunu prisustvovao sledecoj sceni: cekam na semaforu na crvenom svetlu, iza mene je kolona od 4-5 automobila, nasuprot mene iz suprotnog pravca drugi automobil na semaforu je policija. U koloni iza mene crni Audi A8 (nije sluzbeni) velikom brzinom obilazi celu kolonu, prolazi kroz crveno na semaforu, tako sto legne na sirenu i prodje izmedju par automobila koji su imali zeleno svetlo, smota levo i NIKOM NISTA!!! Policajac sedi u kolima i glumi ludilo... Nista rotacija, nista da uzme motorolu prijavi nekome... NISTA!!! Pa sta mi treba da radimo? Da svako od nas ponese neki kratez ili utoku pa ako nas takav kriminalac ili ubica udari da sami trazimo pravdu? Dokle tako Ivice? Dokle mozemo da trpimo?

Vozac

pre 12 godina

Eh, da je ovo pravna drzava, kao sto nije, vozac Tuarega bi sem kazni za prebrzu voznju, izazivanja opste opasnosti i tako redom, jos morao i da plati za novu banderu i troskove postavljanje iste, angazovanje pauka i policije... pa da posluzi kao primer. Ovako ce se verovatno izvuci samo sa nekom prijavom koja ce godinama cucati u nekoj fioci a on ce i dalje jurcati gradom sa nekim drugim, novijim dzipom sve dok nekog ne ubije (a i onda ce preci u neki treci dzip...)

Treće Oko

pre 12 godina

Baš čudno da se ovo dogodilo. Svi znamo da ovaj tip vozila voze obrazovani, odmereni ljudi, profesori, inženjeri.....tako da mi nikako nije jasno kako se ovo moglo dogoditi.....

Jovan

pre 12 godina

Naišao sam danas bukvalno kad se desio udes, prizor je bio stravičan! Tuareg je velikom brzinom prošao kroz trougao, udario u reno klia koji je imao prvenstvo prolaza, zatim izgubio kontrolu, krenuo da leluja po ulici naleteo na ivičnjak i udario po sred bandere, zatim bukvalno poleteo i prevtnuo se više puta, ja sam naišao na skuteru, srećom bio sam na bezbednoj udaljenosti i na trotoaru nije bilo pešaka.
U trenutku mi je srce stalo, tuareg je bio potpuno smrskan, debela betonska bandera je isčupana iz zemlje i polomljena na dva mesta viseći na armaturi!
Nadam se da nije niko ozbiljnije povredjen. Šta li je mislio vozač tuarega koji je po svemu sudeći mnogo brzo vozio, da tako nonšalantno proleti kroz raskrsnicu ne usupeći prvenstvo prolaza. Jadni mi nezaštićeni na dva točka možemo da poginemo zbog ovakvoh idiota.

Ne mogu da izbacim tu sliku iz glave, ceo dan mi je pred očima... STRAŠNO!

smuki

pre 12 godina

"Ko je ona siva masa,
sto nogu ne dize sgasa"?"

"Bolid, Bolid, Bolid, Bolid Boliiidd"

"On je faca, strava, kralj budala"


Odavno ja pricam da za ovakve face treba uvesti nove znakove kao:
-prvenstvo prolaza za vecu budalu i jednoceliske organizme
-prvenstvo prolaza skupljeg automobila
-ogranicenje brzine za skuplja vozila (pa de cu ja onda mojih 200konja da isprobam, sto sam dao onolike novce tubra)

Ako nista drugo bar cemo znati na cemu smo pa da se cuvamo zivote od ovakvih likova
Devojci zelim brz oporavak.

-

Vozač

pre 12 godina

Strašno.Nešto slično se dogodilo 1.6 u 04 ujutru na Bulevaru Kralja Aleksandra,gde je drogirani vožač kadetta(BG 254- 149) u punoj brzini pokupio 3 uredno parkirana automobila u zoni parkiranja i uništio ih skoro sasvim.On je svojim kolima odleteo na tramvajsku stanicu(sreća da je bilo rano ujutu pa nije bilo ljudi) inače bi bio pokolj.Policija je brzo reagovala i odvela ga u urgentni na vadjenje krvi.Nažalost vlasnici uništenih uredno parkiranih kola za koja plaćaju mesečnu PPK do dana današnjeg ne mogu da dobiju policijski zapisnik kako bi se obratili osiguranje radi eventualne popravke.Bojim se da će i taj siledžija proći nekažnjeno pogotovu što govori sa Crnogorskim akcentom.

BRANKO

pre 12 godina

Uopste ne tumacim zakon na svoj nacin i nigde nisam napisao da je vozac tuarega morao obavezno da stane,znam sta je obrnuti trougao a sta j eznak stop. Samo sam pod navodnicima napisao definiciju znaka (potrazite na googlu, postoji gomila sajtova, posto svi koristite internet), samo sam hteo da odgovorim Vladi da je vozac tuarega morao da stane a ne da je krivica obostrana. A to ko koliko dugo ima vozacku dozvolu i koliko prelazi mesecno uopste me ne zanima vase vozacko iskustvo ako ne znate da ga upotrebite, vozim i ja pa se ne k#####m sa svojim iskustvom. Izvinjavam se svima koji su se pornasli u ovom komentari i predhodnom, nisam imao nameru nikoga da uvredim. Hvala S.Nikolicu na komentaru i mislim da nema potrebe na pojasnjenju sa velikim slovima posto sam pre deset minuta prosao kroz istu raskrsnicu i u toku je uvidjaj sudarili su se punto i mislim da je wv cady ili neko slicno dostavno vozili, verovatno su vozaci tipa ovog komentatora koji misli da sam ja specijalista koji tumaci zakon na svoj nacin.

Zuba

pre 12 godina

Ovome i njemu slicnima dozivotno oduzeti vozacku, i u zatvor sa njim pa da vide da li ce i dalje da divljaju.Sto sta bi jos napisao ali mi ne bi objavili komentar. Muka mi je vise od takvih seljaka za volanom.

sta da kazem

pre 12 godina

ja sam vozio 72 na pancevackom mostu,u vreme kada nije bilo nikog na mostu,kasno nocu.uhvatili me radarom i sudija me nagrdeo.sta li treba ovom majmunu da urade?nece nista,SRPSKA HAJDUCIJA je to.zao mi je sto nije poginuo

umalo ubijen

pre 12 godina

Ljudi ajde sto ovi majmuni tako voze ali sto policija vozi jos bahatije!
Kada je bio onaj predsednik pre neki dan cija je ambasada u ulici Pere Velimirovica zamalo nisam izginuo od bahate voznje policajca na motoru bez rotacije i svetlosnih signala je za micron mene promasio i usmrtio! VOzio je suprotnom stranom tj mojom trakom Samo luda sreca me je spasla idiota mislimd a je tablica bila nesto 24 35 ili 24 35 u pitanju je bila nova aprilia i neki lik od sto kila na njoj! Kada sam prisao malo dalje panduru i pitao ga jel video sta je njegov kolega uradio on je rekao video sam jebi ga ! JEbi ga kaze a ja a da me je ubio on mrtav ladan kazem bila bi nesreca i upalila bi se svetla i nikom nista Eto vam ko nama zakon sprovodi! Sva ta bahatost je bila jer je u toj ulici trebao da bude prijem! Zar se tako vodi racuna o bezbednosti ?

Ljutko

pre 12 godina

Možda je bilo potrebno da masa zapali touareg zajedno sa poludelim Maksom u njemu. Ovo sve govorim hipotetički i ovo uopšte nije govor mržnje.

Hronologija

pre 12 godina

Zalosno je sto postoje ljudi koji brane tipa iz dzipa govoreci da je zamalo izgubio glavu da bi spasao devojku. Koliko jadno i bedno to moze da zvuci

Milos

pre 12 godina

Svakodnevno stanem na toj raskrsnici iako imam prednost, a evo i zbog cega to radim. Vise puta su dzipovi i njima slicni prosli tuda ogromnom brzinom ne hajuci da li neko nailazi.

Sta da kazem osim da je velika sreca sto je devojka ocigledno udarila dzip, a ne obratno, i da je velika steta sto je dzip bio opremljen vazdusnim jastucima.

Mirko

pre 12 godina

O EU pisu oni koji ocigledno nemaju pojma. Ovde je pre neki dan na uslovnu i cetiri godine nevoznje osudjen mladic koji je mrtav pijan ubio dve mladje osobe na biciklu i pobegao sa mesta nesrece. Daj vise ne vatajte se za tu EU. Sve je u zakonodavstvu i sudstvu, ne gledajte na EU vec ih kaznite kako treba.

dajte ime!

pre 12 godina

Ime, prezime, datum rodjenja, slika vozaca..onda je to vest, ovako je nesto imaginarno...ocigledno ima para kad mu ni ime ne izlazi u vestima, ime objavljuju samo sirotinji:(

Građanin

pre 12 godina

@ Konstatacija da Zakon o bezbednosti u saobraćaju nije doneo očekivane rezultate potvrđena je još jednom 11. juna u Kruševačkoj ulici u Beogradu.

Nije problem u zakonu. Problem je u nedoslednom sprovođenju istog.
Siledžje se i dalje ponšaju kao siledžije. "Sasvim slučajno" ti siledžije najčešće su u nekakvoj vezi sa vladajućim strukturama.

Zašto nije objavljeno ime osobe koja je upravljala SUV-om?

dare

pre 12 godina

"Zakon o saobraćaju nije doneo očekivane rezultate...". Pa pravi cilj Zakona i nije da se poveća bezbednost, već da se napuni državna kasa. Nisu prodali Telekom, povećali broj državnih službenika, para nema, idu izbori... Posle izbora, ko živ, ko mrtav.

Užas!

pre 12 godina

Evo par slika sa mesta nesreće gde se vidi i vozač Touareg-a, Dejan Milosavljević http://www.flickr.com/photos/63957851@N04/with/5822436495

Style

pre 12 godina

Presuditi mu na licu mesta i zavrsiti vise sa ovakvim gadovima!
A za to celicno ojacanje na dzipovima kazne u visini trecine vrednosti vozila. Nije mi jasno zasto se to dozvoljava na putevima kad ni pesak ni drugi ucesnik u sudaru nemaju nikakve sanse?!?

daxkey

pre 12 godina

@BRANKO - naravno da je morao da stane. Pored `trougla` to jest znaka za ukrstanje sa putem koji ima prvenstvo prolaza postoji i znak STOP.

gogo

pre 12 godina

Taj vise ne treba da vozi!! Za njega stizu novii moderni i klimatizovani tramvaji pa nek se voza!!
Hvala Bogu da devojka iz Clia nije stradala jer obicno tako biva, onima koji divljaju u skupim autima nista ne bude a oni koji im se slucajno nadju na putu stradaju...
usput nisam mogao da ne primetim kako je Tuareg jak, skoro da nema ostecenja vitalnih delova konstrukcije a isao je 150 km/h.. Sto Tosetov nije tako podneo sudar...

Ivan

pre 12 godina

Prvo, zbog čega ću verovatno dobiti gomilu minusa jeste da, suprotno onome što tvrdi par ljudi ispod: ne treba oduzimati dozvolu za manje prekršaje. Dalje postroženje zakona bi bilo bez smisla. TREBA: Primeniti zakon na osobe koje se ponašaju nasilnički u vožnji do poslednje stavke.
Šteta je što naš zakon ne poznaje kategoriju "pokušaj bahatog ubistva" jer bi ova kategorija savršeno pristala ovom bati.

Drugo, obzirom da sam mašinac, poznato mi je kakvi se materijali primenjuju pri izradi vozila, šta mogu da izdrže i sl. Ova svinja je vozila toliko preko ograničenja da je uspeo da otkine točak na SUV vozilu. Iako mislim da je VW loš auto u odnosu na koju reputaciju ima ipak je teško otkinuti točak na ovakvom vozilu. Tako da je ovaj prasac prekoračio 300% brzinu.

Treće, krivo mi je što je devojka povređena. Ovog kretena treba oterati na robiju zbog ovoga. Ovo se nije "desilo" ovo je namerno izazvana nesreća. Ono "desilo se" je kada slučajno nasloniš nekome branik, kada nekome ogrebeš farbu ili kucneš retrovizor na parkingu, kada ti, ne daj bože, pri nekoj razumnoj brzini, naprasno otkaže servo ili kočnica pa se dogodi udes. Tu nisi

dzoni

pre 12 godina

@dzoni

znam tog lika... na kraju nije platio ni kaznu... samo panduru... sto je najgore od svega pandur mu je rekao da sve zavrsava za dobru kintu... ne radi samo smrtne slucajeve ali je rekao da bi i tu za masnu svoticu zavrsio posao...

Veteran

pre 12 godina

"Due to the number of deaths and injuries caused by metal bullbars fitted to the fronts of vehicles, the sale of bullbars was banned by a European Union Directive." Prava sreca da Touareg sa bullbarom nije direktno naleteo na Clia inace bi devojka nastradala...

Aleksandar

pre 12 godina

Bahato ponašanje vlasnika SUVa, koji misli da je u najmanju ruku Hakinen.
Inače SUVovi su u samom vrhu po smrtnosti u broju udesa u SAD.

A nije jurio 150 na sat, već se prevrno pošto je naleteo na visok ivičnjak, koji mu je poslužio kao trambulina.
A same osobine auta, kao i kod svakog SUVa mu olakšavaju prevrtanje.

Da je išao 150 na sat, Klio bio se okrenuo oko svoje ose, a SUV bi bio uništen.
A ovo će se ponavljati sve dok policija bude tolerisala ovakve likove, a ganjala sirotinju u Jugu što nije po sunčanom vremenu upalila srednja svetla.

s.nikolic

pre 12 godina

OVAKVI SU POTECIJALNI UBICE !!! zakoni postoje i jedini razlog za bahato ponasanje u saobracaju je sto se nista preventivno ne radi ili se zakoni primenjiju samo na pojedince i to u vecini slucajeva za banalne prekrsaje ! ovako je naprimer u zemlji gde se zakon i saobracajna pravila postuju : za prekoracenje brzine u naseljenom mestu za trideset kilometara na sat od dozvoljene sledi AUTOMATSKO ODUZIMANJE DOZVOLE NA PET NEDELJA , A KAO DODATAK NOVCANA KAZNA U VISINI JEDNE MESECNE PLATE , i sto je najvaznije ne moze ni ujak , ni teca, ni brat ili bilo ko od kazne da te spasi ! drugi primer : u okolini linca , gornja austrija je lokalni politicar kao "greskom" zloupotrebio karticu svog umrlog tasta invalida i stavio je na svoj auto ! tom karticom ne ugrozavate nikog niti sticete neku materijalni korist , jedino imate pravo da parkirate i na mestima strogo rezervisanih za invalide ! zloupotreba otkrivena i nikakvi izgovori nisu pomogli ! smenjen je sa dobro placene funkcije a i stranka kojoj je pripadao iskljucila ga iz partije ! naravno da smo u mnogome dasleko od standarda austrije , ali bi bar one osnovne zakone morali da sprovodimo u delo i sprecimo da nam se ovakve i slicne stvari STALNO NE PONAVLJAJU ! za uporedjenje : pri mom prvom boravku u kladovu jesenas bio je i slucaj da je vozac auta od pozadi "pokupio" traktor sa prikolicom i da je njih troje iz prikolice SA TESKIM POVREDAMA zavrsilo u bolnici ! i ako poznat kao bolesna osoba koja nije u stanju vise da upravlja autom , i ako je pre toga napravio vise slicnih udesa , u jednom od tih je jedna osoba i poginula , on je i dalje imao vozacku dozvolu i dalje JURCAO kroz i oko kladova ! KRAGUJEVAC : pijani lik sa reno megan pokupi na pesackom prolazu devojku , baci dvadesetak metara i sva sreca da je prezivela bez tezih posledica , ALI I PORED SVEDOKA NIKOM NISTA ! tek kad je njen otac rekao ako mu "oni" ne sude sudice mu on , bio novcano kaznjen i primoran da plati i neku odstetu ! ps // SAMO saobracajna kontrola bez "ZMURENJA" i rigorozne kazne za BAHATOST ( jurcanje u naseljenim mestima , ispred autobuskih stanica , kod skola , prelaz na crveno , ignorisanje STOP table , nepostovanja PREDNOSTI ) mogle bi da doprinesu da ovakve pojave na nasim putevima ne budu ceste ! ali sta da pametujem kad evo vidim da "profesionalac" @vozac veci problem vidi u tome da auta slicna ovom sto je jurcao kod "KONTAKTA" sa ivicnjakom se automatski ili lako prervrcu , a ne u njegovoj neprilagodjenoj brzini ! pozdr.

daxkey

pre 12 godina

stanujem u komsiluku pa imam dobar uvid u tu raskrsnicu i zalosno je sto se vozac tuarega ponasao krajnje bahato i nije postovao znak ukrstanja sa putem koji ima prvenstvo prolaza a kako stvari stoje nije ni pogledao u sfericno ogledalo da vidi da li nekoga ima. Nazalost, u celom tom kraju nikada nema ni jednog policajca, ni redovnog, ni saobracajnog a ni komunalnog. A sto se tice zakona, stvari su manje-vise iste kao i pre njega. Plasticno receno vozaci sada daju 2 crvene a ne 1 i to je jedina razlika. Zanimljiva je i raskrsnica Grcica Milenka i Vojislava Ilica gde je prolazak kroz crveno i skretanje levo(uprkos znaku) iz pravca V. Ilica sasvim normalna stvar a i nezaustavljanje na pesackom prelazu kad je pesacima zeleno za skretanje desno vozilima u bregalnicku Ulicu(imaju uslovno zeleno za desno). Posto ni ovde niko nije nikad video saobracajca, moze im se. Nadlezne ovo ocigledno uopste ne interesuje.

did

pre 12 godina

a vidi mu samo zatamnjenih stakala... doduše, treba čuti i drugu stranu priče, možda je žurio u grad jer mu se žena porađa i slično... ali u svakom slučaju treba da plati svu štetu (i banderu!) + odštetu devojci za pretrpljene povrede i strah + zatvorska kazna po raznim osnovama + oduzimanje dozvole i zabrana vožnje par godina... vidi se reg.broj tablica, neka neko pronadje ko je vozač i neka novinari b92 saznaju šta je epilog priče, kolika mu je kazna - to bi trebali da su javno dostupni podaci zar ne?

Komšija

pre 12 godina

http://imageshack.us/photo/my-images/848/upsidedown.jpg
Lepo se vidi registracija: BG 657-38.
Ako je neko iz MUP-a mogao da postavi onaj porno klip na Internet, onda valjda ima i neki pozitivni insajder sa pristupom bazi registrovanih vozila napisati na koga je registrovano ovo vozilo ubica.

Prolaznik

pre 12 godina

U trenutku nezgode, Touareg-om registarskih oznaka BG 657-38, je upravljao Dejan Milosavljević. Dodatne slike udesa se mogu videti ovde: http://imageshack.us/g/217/dejanmilosavljevictouar.jpg/ kao i Youtube snimak: http://www.youtube.com/user/MojaGaraza#p/a/u/2/dDPd-6wl6d0

bolid

pre 12 godina

SUV, kakav SUV bre, kamionce pa na B kategoriju, suludo! Poznavanje fizike i masa se kod SUV vozaca meri na telesnoj vagi sopstvene tezine i tezine novcanika, u ostalim segmentima,debili ..

Djed Mile

pre 12 godina

Svi dosadašnji Zakoni o saobraćaju bili su dobri pa čak i ovaj koji su pisali ekonomisti (svi komentari novog Zakona o saobraćaju svodili su se na koliko to košta), a ne stručnjaci za saobraćaj. Problem je jedino u tome što Zakon za neke (čitaj sirotinju) važi, a za neke ne važi. To je to!

Nele

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da se ne zna ko je ta iskompleksirana baraba... Nazalost svakodnevno smo svedoci ovakvog izivljavanja slicnih likova. Za pocetak svi cemo biti zadovoljniji ako saznamo ko je ovaj lik koji je napravio ovakav udes gde je povredio neduznu devojku i zasto nije odmah priveden kao i koliko je dobio za ovakav prekrsaj. Zar je trebalo da devojka pogine pa da baraba bude u zatvoru.

Common sense

pre 12 godina

Predlog za B92: pratite ovakve slucajeve do kraja i izvestavajte nas. To kosta, znam, ali ne koliko emisija i sl. Gomila komentara ovde sasvim opravdano sumnja da ce ovo biti isterano do kraja i da ce vozac da bude kaznjen. A to moze da se sazna. Trazite od poverenika za informacije od javnog znacaja informaciju o ovom slucaju, sudjenju (ako ga bude), posaljite nekoga na sudjenje (to je valjda javna stvar), pa da vidimo kako ce da se zavrsi. Ne predlazem ovo iz voajeristickih pobuda, ako biste uzeli 1slucaj teskog krsenja zakona o saobracaju mesecno i saznali njihove sudske epiloge, pa to objavili zajedno sa izvornim tekstom, to bi bila vrsta statistike i, verujem, efikasnog pritiska na vlast sa ciljem da se ovo drakonski kazni, kao sto i terba. Bez toga, ovo je samo jos jedna vest nad kojom se svi zgrozimo i zaboravimo je za dva dana. Na to oni i racunaju.

student

pre 12 godina

Mi smo propala drzava, da je devojka poginula i mozda neko od ocevidaca oni bi pomislili da ga privedu (ali ga sigurno ne bi osudili jer bi platio to sto treba) ovako cemo ga videti za par dana na ulici cim su stigne novi dzip...

Igor

pre 12 godina

Vozaca Tuarega odmah u zatvor jer je ovo skolski primer bahate voznje,tj.nasilnicke voznje.Oduzeti dozvolu trajno kao primer drugim likovima,pre nego sto nekoga ubiju.

s.nikolic

pre 12 godina

@Branko , imam dozvolu vec cetrdeset i kusur godina , jednom sam je dao i na "cuvanje" , a samo zadnjih devet godina sam zbog prirode posla MESECNO PRELAZIO IZMEDJU PET I SEST HILJADE KILOMETARA ! toliko o vozackoj i iskustvu ! inace onaj na srbski trougao sto dubi na glavi znaci najavu ukrstanaja sa putem prvenstva prolaza i vasa ( nasa ) je obaveza da ucesnicima koji se tim putem krecu DATE ( DAMO ) PREDNOST ! nigde ne pise da MORATE DA STANETE VEC SAMO PO POTREBI , ali je zato naglaseno da se kod najave puta sa prvenstvom prolaza MORATE smanjernom brzinom pribliziti i obavezno zaustaviti i stati SAMO AKO NASTANE SITUACIJA DA NEKOM OD UCESNIKA UZIMAJUCI PRVENSTVO PROLAZA STVARNO I UGROZAVATE BEZBEDNOST ! POSTO SE OVDE RADI O NEPREGLEDNOJ RASKRSNICI , OVAJ SA "DZIPCICEM" JE MORAO DA STANE I ZBOG SEBE SAMOG , A UZ TO MOGAO JE I NA OGLEDALU DA VIDI DA JE AUTO U BLIZINI I DA SACEKA KUD CE TAJ AUTO DA SKRENE ! inace da je slucajno clio morao na levo da skrene posledice bi bile jos vece za osobu u renou ! ps // da napomenem i to da je zemlja u kojoj sam proveo te cetrdeset i vise godina vozeci auto i jos koje vozilo po velicini i broju stanovnika ista kao i nasa srbija ! ali oni i pored oko 6 MILIONA registrovanih putnickih vozila SU DASLEKO ISPRED NAS STO SE SIGURNOSTI U SAOBRACAJU TICE ! na primer po opdacima iz 2008-te : kod nas 60 000 udesa i 1000 mrtvih , kod njih 35 000 udesa i 550 mrtvih ! pozdr.

rfk

pre 12 godina

sta ocekujete od policajaca? Zaustave ga on zove komandira ministra ili koga vec i jos ih kazne sto su radili svoj posao. A da ne pominjem slucaj Miljan-Zaric kada su ga jurili kroz 5 crvenih i na kraju se zavrsilo kobno. otimajici policajcu je poginuo. To sto je jedan od vlasnika fk bezanije i kriminalac su izostavili pa su namestilii jadnog policajca

Novosadjanin

pre 12 godina

Novi zakon o bezbednosti saobracaja je doneo velike promene, ali samo u velicini kazni, u nasim navikama nista, na zalost. Moram priznati da je vrhunac vozacke nekulture, iz nekog mog iskustva, prisutan samo kod vozaca za Bg tablicama. Strasno je sta rade ovde po NSu, kako se prestrojavaju, seku, zmigavce ni ne koriste - i posebna poslastica, preticanje sa leve strane. Da li je u pitanju stil voznje (kako mi je prijatelj iz Bga rekao) ili prosto bahatost vozaca koji su zanat pekli po beogradskom asfaltu, ne zelim da zalazim u to. A ovaj koji je vozio Tuarega je isao logikom - jedino mogu da nadrljam (da ne koristim drugi izraz) ako naletim na tenk - posto sam jaci od 99% automobila na ulici. Sto se i pokazalo istinitim. Ja da mu sudim, taj vise za volan ne bi seo. U stvari, na kraju bi seo, ali preko veza, zbog kojih sigurno i daje sebi za pravo da se tako ponasa na ulici.

Ilija

pre 12 godina

Ove likove koji prave ovakve prekrsaje treba lisavati vozacke dozvole za ceo zivot i poslati malo da robijaju, a ako se usude da opet sednu za volan onda ih opet poslati da robijaju i da se pokaze da se nepostovanje saobracajnih propisa ne placa samo sa parama (novcana kazna) vec i sa slobodom i vozakom dozvolom. . . Pa dok se svi ili ne unormale ili ne skolne sa puta. . . Vreme je da ljudi shvate da vozacka dozvola nije njihovo pravo da je imaju i da im ona ne sledi ni po ustavu ni po zakonu vec da je ona PRIVILEGIJA koju im je drzava dala i kao takvu moze (a u mnogim slucajevima i treba) da im oduzme bez zaljenja i razmisljanja. . .

Dood

pre 12 godina

Samo da i muskarac i devojka ostanu bez posledica. A onda mu dozivotno oduzeti dozvolu. Naravno da nadoknadi stetu. Predlozio bih i zatvor, posto je ovo za mene pokusaj ubistva sa predumisljajem (znao je da nije na aerodromskoj pisti vec u centru grada sa 2 000 000 ljudi... ali u Srbiji nema od toga nista.

dusansilni

pre 12 godina

Interesantno da se ovo verovatno drugacije tretira nego pokusaj ubistva npr pistoljem ili tako nesto. Treba napraviti jednu ogromnu chistku i ukloniti ovakve iz javnog prostora na najmanje 5 godina. Kakvo crno oduzimanje dozvole.

benefactor78

pre 12 godina

Kruševačkom vozio 150 na sat, neverovatno!
Pa, tamo je pola te brzine prebrza vožnja, jednostavno je takva ulica i treba biti oprezan. Ja bih zaista voleo da uđem u mozak ovakvim likovima, da skontam koja tu daska nedostaje kada može da ti padne na pamet da voziš tom brzinom po gradu.
Ovakve u nekim zemljama Evrope šalju kod psihijatra, da stručnjak proceni da li je osoba normalna i uračunljiva, pošto se ovakve stvari kose sa elementarnom logikom i normalnim ponašanjem.
Kako bi on meni svirao klavir za ovo, plus neki dodatni rad, npr. da pomaže povređenima u saobraćajnim nesrećama dok su po bolnicama i na rehabilitaciji.

Che

pre 12 godina

Sta reci sem da bi vozaca SUVa prvo trebalo poslati kod psihijatra da se vidi da li je covek uopste normalan ili retard, imbecil, idiot, debil ili kojim to vec redom ide kategoriasnje u psihologiji... Naravno i obavezno mu dozivotno oduzeti dozvolu... I slazem se sa apsolutnom vecinom komentara koji su do sad objavljeni i kako bi covek za ovakav prekrsaj trebao biti kaznjen disciplinski i materijalno ali evo jednog primera kako ovakvi slucajevi prolaze u praksi u zemlji Srbiji. Secate li se ludaka koji je jureci kroz grad 170km/h Porsche-om ubio 3 ljudi u Terazijskom tunelu 1997. godine? Znate li kako je sankcionisan posto je posle zlocina/ubistva cak i pobegao iz zemlje Srbije u Madjarsku dok ga nisu tamo uhapsili pa isporucili? Ubica je dobio 7 godina robije za trostruko ubistvo a po izlasku iz cuze ga je sacekala vozacka dozvola i poklon za godine provedene u zatvoru, ganc nov Mercedes CLK350 (272ks) od nekih 80.000eur... E moj narode poredjenja radi to je kao kad nekome ko je pobio ljude pistoljem, posle malo robijanja i po izlasku iz cuze date automatsku pusku da nastavi tamo gde je stao pre nego sto su ga skembali...

Amater

pre 12 godina

Coveka koji je izazvao ovakvu saobr. nezgodu (sad se to zvanicno zove nezgoda a ne nesreca, sto mi nikako nije jasno) zaista treba osuditi na maksimalnu kaznu predvidjenu zakonom (za ovakvu "nasilnicku voznju" koja je izazvala udes u kojoj srecom niko nije poginuo svakako sleduje i jos nesto osim predvidjenih 15+2 tj. 17 kaznenih poena - pih, samo 1 manje od "limita" za oduzimanje dozvole) ali ga poslati i kod psihijatra i psihologa. Takvo stvorenje nikako ne bih mogao da branim ali moram da pitam gde su neki od komentatora procitali podatak da je u pitanju bila voznja brzinom od 150km/h? Na toj uzbrdici u Krusevackoj na delu relativno uzanog ali izuzetno prometnog puta od Ustanicke do Strumicke tesko je "dostici" brzinu od 150km/h cak i kada kola verovatno vozi "uspesni biznismen, od ranije poznat policiji". Prava je sreca da devojka nije nastradala ali ce svakako imati traume kada nekada u buducnosti ponovo sedne u kola. A onaj "bull bar" (roo bar) koji tip (nezakonito u Srbiji) koristi na kolima, demontirati i montirati mu na glavu - koja verovatno lici na "bull"-a :)!

Баш ме брига да ли је Младић јео јагоде

pre 12 godina

Хајдемо још једном: ЗАШТО ВОЗАЧ ТУАРЕГА НИЈЕ УХАПШЕН???!!!

Права тема за новинарски занат. То треба истражити и да ли су надлежни органи поступили по законима и прописима и да ли неко штити овог силеџију.

Budimo realni

pre 12 godina

Ljudi, šta se palite? Naravno da neće biti adekvatne kazne. Kada je, u Srbiji, kažnjen neko ko može da kupi Tuareg? Nemojte biti smešni.

Marko

pre 12 godina

@007

Za Vas i Vama slicnima je pesacenje, a ne automobil.
Ja vozim dvoje dece i prolazim tuda stalno, od takvih i Vama slicnih saobracaj i ide sporo, jer svojim pametovanjem ugroozavate i usporavate druge.

leon

pre 12 godina

Pogledajte video snimak Tuarega, on ima tri izlizane gume na vozilu.prepostavljam i da je na otkinutom tocku ista takva guma.to vam dosta govori o svemu.

Marko

pre 12 godina

@Aleksandar

Zar je potrebno da neko nevin nastrada pa tek onda da neko od takvih bahatih vozaca zavrsi iza resetaka? Ovako svi znaju da ce se lako izvuci u slucaju "nesrece" i zato nastavljaju da divljaju. A kad bi zakon bio daleko ostriji i kad bi se osudilo par takvih divljaka onda bi se mnogi smirili.

krstitelj

pre 12 godina

da bi kojim slucajem naleteo i moj auto razlupao,kunem se da bi i ja njega razlupao pa neka posle bude sta biti mora.takvim tipovima treba istom merom vracati,pa da vidi kako je.nego ovako rade sta hoce.razumem ja da je to beograd,ali verujte mi,ovde u becu bi ga razapeli

p

pre 12 godina

Koji moras biti majmun da ides 150 tom uskom ulicom....
trebalo bi za mnoooogo manje prekrsaje trajno oduzimati dozvolu.
znam primere nekih koji su vise puta imali udes i i dalje divljaju..

o00o

pre 12 godina

Vidim da se ne pominju čak ni inicijali vozača koji je krivac za udes, baš kao što se nikada nije saznalo u javnosti ni ko je bio bahati vozač koji je jesenas svojim autom uleteo u izlog benetona na terazijama.

A drugo, za ovakve dogadjaje nije kriv zakon o saobraćaju, već je kriva država koja je omogućila da svako ko nešto skrivi, svoj greh može da okaje novcem u nagodbi sa državom što vlasniku ovog tuarega neće biti nikakav problem i verovatno će već sutra biti u prilici da ponovo vozi bahato kako je i navikao

Petar

pre 12 godina

Za ovakve idiotluke treba trajno oduzimati vozačku dozvolu, pa neka se vozi taksijem ili gradskim prevozom... takvim bahatim budalama nije mesto za volanom. A najstrašnije je što ih toliko ima da je život normalnih vozača koji poštuju pravila nažalost svakodnevno ugrožen... Molim vas jedan set kamera postavite celim Južnim Bulevarom, jer tu svakoga dana proleću idioti brzinom 200km/h. Nemojmo čekati da dovoljno ljudi izgubi glavu, da bismo se dosetili...

delta

pre 12 godina

"a krivac treba da ponese kompletan paket odgovornosti i kazni i za saobraćajne prekršaje i za štetu i za troškove koje je napravio"

Da mi zivimo u normalnoj zemlji to bi i bilo moguce ovako ce "gospodin" iz Touarega da se nagodi i da dobije godinu dana kucnog zatvora taman koliko mu treba da sam popravi svoj auto

Mikia

pre 12 godina

Bilo šta da kažem nema smisla, jer oni koji su krivi za ovakve srtavične nesreće ovo i ne čitaju. Osim toga oni sve ovo znaju, ali imaju svoje debele LIČNE razloge da se prave ludi. Reč je naravno o Vladi srbije i njenom ministarstvu na čelu sa Dačićem koji mnogo više vremena provodi na proslavama Partizanovih titula, nego što ga posvećuje bezbednosti u saobraćaju. Videli ste ko je "glavni" za bezbednost saobraćaja: Rebić! Zar taj čovek da nam uvede red u saobraćaj? Nema šanse. Ipak, pošto spadam u ljude koji mogu napraviti saobraćajni prekršaj, ali nikad namerno, morao sam da izrazim svoje zgražanje i to ne nad ovim i ostalim manijacima,nego nad onima koji im omogućuju da svoje ludilo svakodnevno "demonstriraju" na srpskim putevima. Evo još jednog primera bahatog ponašanje primitivaca iz džipa. U blizini Sava centra već nekoliko puta sam vidio da se jedan sa džipom polazeći od svoje zgrade uključuje na autoput preko zelene površine. Policajci su tu veoma blizu, ali ih nisam vidio da se na bilo koji način "uzbuđuju" zbog toga.

pavla

pre 12 godina

Pitam se zasto ovom vozacu azdaje, ni inicijale ne smeju da napisu? U svakom slucaju ako iz anonimusa osvane u privedeno ili okrivljeno lice, ne gine mu tri dana kucnog pritvora sa hologramskom noznom narukvicom, uz prthodno prisustvovanje prijemu u nekoj od istaknutih ambasada. No, mnogo je bitnije i nadam se da ce unesrecena devojka biti dobro, zelim joj svu srecu i zdravlje!

majke vam ga hohstaplerske,sve na goli otok

pre 12 godina

"Posle ovoga, šta je još potrebno da bismo počeli da se razumno ponašamo u saobraćaju? "

Nista posebno.Treba ovakvima presuditi na licu mesta.Za primer.Pa nek' onda divljaju u svojim dzipovima koje su posteno kupili ili im je posteni tata poklonio.

Dusko Pesic

pre 12 godina

Pre nekoliko godina, bahati vozac SUV me je udario na pesackom prelazu regulisanim i svetlosnom signalizacijom, dok je meni kao pesaku bilo upaljeno zeleno a njemu crveno svetlo.
Necu opisivati kako je izgledalo pred, i neposredno posle udara vozila.
Kada sam se osvestio, lezao sam na trotoaru okruzen gomilom ljudi. Tacno sam znao ko me je vozac SUV, imao je izraz lica "Pa, samo si mi ti jos trebao...".
Bolnicka kola su brzo stigla, pokrili su me onako izlomljenog carsavom i odvezli. Rezultat: Rebra, noga i ruka.
Kada sam kasnije pitao ocevice sta se desilo sa vozacem, rekli su mi da je nakon alko-testa pusten, jer nista nije nadjeno! Dovoljan je bio alko test, pa tako pretpostavljam da je i u ovom slucaju ista prica. To sto je lik nekog osakatio, prosao na crveno, to nije bitno. On dalje nastavlja svojim vozilom! Da sada suzene svesti (u koliko nije Legija, pa ga to ne dotice), pokosi jos neko dete na putu do svog grada.
Vozaci i dalje prolaze doticnu raskrsnicu na crveno. Kada sam video patrolu saobracajne milicije, nekih sto metara posle gorepomenute raskrsnice kako radarom meri brzinu, a ne reaguje na masu koja prolazi na crveno, iziritiran sam prisao i pitao zasto ne zaustavljaju takva vozila, kada je ocigledno da prave prekrsaj? Saobracajac mi je odgovorio da IMAJU NALOG DA KONTROLISU BRZINU, A NE OVO!!!
I vezano za clanak na ovom istom sajtu, o coveku koji treba da plati 2500e spor za stan koji je dobio - da, parnicni postupak jos uvek traje, skoro pa ce decenija.

daba

pre 12 godina

ne znam zasto se ljudi loze da ce bilo sta da se istera do kraja u ovoj zemlji... pa za sudstvo ovo nije nista, cak nije bilo ni krvi... Da li su u Novom Sadu poginula dvojica kada ih je mlatnuo pijani sin direktora neke banke, da li je isti taj direktor godinu-dve kasnije uradio nesto slicno samo sa manjim posledicama, da li je neki zamenik direktora srbija gasa ili sta je vec, neki lik iz sps-a ubio decka dok je vozio biciklo i ovako mogu da nabrajam do sutra... I STA SE DESILO- NISTA, vazno je da koje-kakvim jadnicima uzimaju po 5000 za prljave tablice i slicne gluposti koje nikoga ne ugrozavaju. Juce sam prosao od bg do majdanpeka-donjeg milanovca-smedereva pa nazad do bg, nigde na putu ni jedan jedini policajac, samo u centru smedereva lade mu.. , i naravno slag na tortu na svakih 10m po policajac negde posle boleca u nekom restoranu sede neke guz... pa da im slucajno ne uvale ladnu ja'njetinu...

Vasa drzava

pre 12 godina

Kupujte male automobile. Nizi porez, nize osiguranje, manje trose. Naravno nabudzani Evro 3. Mozda cete da prodjete i bez sudara u zivotu. Stradaju samo neki drugi !

branimir cosic

pre 12 godina

2008 sam imao saobracajnu nesrecu u centru Beograda. Iz zute trake me je udario crni audi 6 nov novcat sa preko sto na sat. Milicija je dosla na uvidjaj, i dok je saobracajni policajac urlao na mene vozac audija se grlio u sporednoj ulici sa policajcima na motoru. za udes sam oputzen ja, dosla je hitna pomoc i odvela pocinioca udesa, koji je 2 h stajao na ulici. (prisao mi je mladji policajac, i rekao mi je z.....li su te, ne brini sve sam nacrtao kako jeste).Vestak je okrenuo proces u moju korist, a predmet je 3 godine sedeo u drugom sudu, da bi na kraju osudjeni ostao na slobodi, koliko li je samo takvih prica . Policija i sudstvo izvor korupcije...

Dzoni

pre 12 godina

Proslog leta sam vracajuci se peske iz grada oko 3 ujutru video nesto slicno ,cujes besna kola jos izdaleka i onda prolece kroz raskrsnicu po mojoj proceni 140 na sat ( i ako sporedna ulica ,ne verujem da je vise od 50 ogranicenje) ,udara u raskrsnici takstistu koji je imao prvenstvo prolaza ,prevrce se i zavrsava na krovu bukvalno 200 metra od raskrsnice.Ono sto je posle nastalo je tek bio cirkus,prvo pukom srecom nije pokosio prolaznike ,za dlaku je falilo dve devojke koje su tuda prolazile i tako svi se potrudismo da ga izvadimo iz rastrene nove BMW petice a onda taj lik pijan kao zemlja krece da bije takstistu i ako je on kriv.NIje proslo minut dolazi mu drustvo u drugom autu - dzipu i svi na takstistu ,pred svima ga maltretirali njih 5-6.Cirkus se nastavlja dolaskom policije,sve vreme vinovnik sudara vice,preti,sutira kola od taksiste a dvoje policajaca cute ko mulci ,onda pajtosi od tog grle policajce pa ih vode na stranu ,tamo se sa njima nesto domundjavaju ,ja pridjem jednom panduru i pitam sto mu ne daju da duva kad je covek ocigledno pijan kao zemlja a policajci skocise na mene ,sta se ja mesam tralala a sto ovaj tu pored divlja to im nimalo ne smeta.Eto to je Srbija danas.Zalost i beda.

Djole

pre 12 godina

Stanujem u blizini i mogu Vam reci da svaki put stanem na toj raskrsnici i ako imam pravo prvenstva.Najmanje deset puta sam imao slucaj da su me besno pogledali sto sam im svirnuo kao opomenu zbog drugih ljudi da znaju da imaju trougao.I nisu svi bili u dzipovima,tako da to nema veze sa markom automobila nego sa vaspitanjem,odgovornoscu i zreloscu.

istina

pre 12 godina

Ludak ili ne, nije cak ni priveden, pa javnost i ne zna o kome se radi. Sa ovakvim policajcima, zakonima i nemocnom i drzavom moguce je bilo i da neko pogine, a sutra bi se mozda u novinama pojavila vest da je N.N. "polomio" banderu...Tako je to kad si mocan i zasticen...

Mario Bros

pre 12 godina

Zbog takvih neiživljenih manijaka poželim da vozim tenk. Jedino bi se u njemu osećao sigruno na našim drumovima, a i kada se ovakav džip odbije od mene mogao bi i da ga dokrajčim i sprečim da ubije nekoga sledeći put.

Djole

pre 12 godina

Osim redovnih bla,bla mera obavezno na robiju.Nema opravdanja za ovo.Da je isao 60 sve bi bilo u redu(bez obzira na prekoračenje brzine).I da plati svu napravljenu štetu,očiglednu i skrivenu.Ovoj devojci da kupi novi auto i da joj plati vozača dok se ne oporavi od traume.Ko zna koliko je posla imala i koliko će sad vremena izgubiti na oporavak od ovog užasa.I ovo će se dešavati sve dok jure obične smrtnike za prekoračenje od 5 km/h i pišu kazne.Ovakve nek uhvate gospoda policajci,pa eto para,kaznenih poena,robije...

nada

pre 12 godina

Povredjenoj devojci zelim brz i uspesan oporavak!
Mislim da niko, na ovakvu vest ne moze ostati ravnodusan. Verujem da je malo onih, koji vec nisu bili svedoci OVAKVOG SVAKODNEVNOG DIVLJANJA bahatih vozaca. Kojiko nas je vec "zahvaljivalo Bogu" sto smo pukom srecom bili par metara dalje, levo ili desno od nekoga ko misli da ulica propada samo njemu/njoj? A saobracjna (I DRUGA!) policija MIRNO POSMATRA, ili cak i mahnu rukom (kao da salutiraju) u znak pozdrava! Jednom sam se zaustavila (tik uz trotoar, iza jednog parkiranog vozila) i pitala ih zasto ne intervenisu (dala im i reg.broj kola). Sigurno pogadjate kako sam prosla - NARAVNO bila sam LJUBAZNO UZ OSMEH, opomenuta da nastavim svojim putem, jer BEZ RAZLOGA UGROZAVAM SAOBRACAJ! Da je gospodin policajac bio lose raspolozen, verovatno bih bila strozije kaznjena nego OVAJ IZ VESTI.

Boki

pre 12 godina

Da,zakon o bezbednosi u saobraćaju nije doneo očekivane rezultate,kao što većina naših zakona nije donela očekivane rezultate,iz jednog prostog razloga-zakon ne važi za sve.
Kada se obezbedi ovaj uslov,i oni manje dobri zakoni će donositi rezultate i činiće se da su nam zakoni i bolji nego što stvarno jesu,jer obično nije stvar u zakonu.

shox

pre 12 godina

Svakodnevno smo svedoci koliki smo divljaci za volanom, u proseku gledano. Znajući za ovo, na vlastima (što pre svih ostalih uključuje MUP) je da odluče koliko će savesno divljake udaljavati od volana (poeni) i stavljati iza rešetaka (ovde se u priču uključuju Sudovi) dozvoliti da se pravi šteta i oduzimaju ljudski životi.

Teorija je oduvek oduvek bila prosta, jer niko nemalo previše para za kazne niti višak godina života za zatvor. Mi imamo problem sa praksom - a pre svega to su lenji, nečasni i korumpirani policajci, koji omogućavaju odraslim ljudima da se ponašaju kao besana deca za volanom, da ne kažem divljaci.

Nikad neću zaboraviti izjavu mog tate kad sam imao omanji sudar kao još nedovoljno iskusan vozač i čovek. Citiram: za volanom si jednom nogom u zatvoru, drugom nogom u grobu. Koliko god morbidno zvuči, deluje da nikad nije daleko od istine kada posmatrate situaciju na našim ulicama i drumovima.

Inače, mislim da bi na ovoj kobnoj raskrsnici broj saobraćajnih nesreća mogao biti sveden na minimum, kada bi neko od odgovornih uključio mozak na trenutak i setio se da odgovarajućom, dobro vidljivom signalizacijom u Kruševačkoj, inače sporednoj ulici koja deluje kao da je glavna.

Marko

pre 12 godina

Nadam se da ce novinari ispratiti slucaj do kraja. Verujem da mnoge zanima kako ce gosn bizmismen proci na sudu.

Pre oko godinu dana jedan pijani momak iz Novog Sada je u tatinom Audi-ju ubio 2 coveka, bilo je na svim vestima, a ne videh sta je posle bilo na sudu...

Pojeo vuk magarca

pre 12 godina

Ne zanosite se ljudi, kada je u Srbiji neko ovakav zavrsio iza resetaka? Ja cu vam reci - Nikad! Angazovace skupog advokata koji je u dilu sa sudijom, i bice novcana kazna koja je ovom vozacu kao baksis u kafani, i idemo dalje sa gazenjem. Srbija je ovo, leglo korupcije. Primera je bezbroj, kada bi' krenuo da nabrajam od nasih politicara, zvezda i ostalih, siguran sam da mi ne bi objavili komentar.

Grayhund

pre 12 godina

Ta jajara sto je u novom sadu ubio 2 coveka u jugicu, sa 2.2 promila alkohola u krvi, (pre toga hvatan 4 puta, peti je bio koban nazalost), vozeci preko 120km/h, inace sin direktora banke...osudjen je na 5 godina, 3 uslovno valjda....ali je postupak vracen ponovo na pocetak...toliko o pravnoj drzavi...

s.nikolic

pre 12 godina

@vlado , cinjenica u kom se pravcu gzip kretao ili clio skretao NE UMANJUJE KRIVICU VOZACA "DZIPCICA" ! cak ai ako je reno u raskrsnici malo presao CENTAR raskrsnice TROKUT ZNACI I AKO JE NEPREGLEDNA RASKRSNICA , a ova i jeste , SE PO POTREBI BRZINA NE SAMO SMANJI VEC SE I STANE !! to sto bi trebalo da bude tabla stop ili semafor nema trenutno veze sa ovim udesom ! DA JE SE POSTOJECI ZNAK TROKUT ISPOSTOVAO I DA SE ODGIOVARAJUCOM BRZINOM PRIBLIZIO RASKRSNICI ne bi doslo do udesa !!!!!! inace dovoljno je bilo i 60 na sat BEZ KOCENJA , i jedina sreca je da nije pokosio pesake!

joao

pre 12 godina

Problem je u tome što niko ne štiti saobraćajne policajce i uopšte, jer ovakvu vožnju praktikuju oni koji unapred znaju da neće odgovarati. Vrlo često su to i oni koji posleduju legitimacije koje ih povezuju sa službom bezbednosti, vladinim organima i inspekcijama. Pogledajte ko najbahatije vozi i ko se najbahatije parkira? Vlasnici najskupljih vozila. Koristilo bi im zajedničko tuširanje sa ostalim kriminalcima, jer oni to u suštini i jesu.

John McClane

pre 12 godina

da je vozac Tuarega kojim slucajem naleteo na autobus koji tu skrece desno, cela rasprava oko odgovornosti bi bila zavrsena jer bi zavrsio na groblju. ovako je imao vise srece nego pameti. nadam se da je devojka iz Clia dobro!!

Ljubitelj Sporta

pre 12 godina

@ komentare tipa 'nikad nema policije pa zato niko ne postuje pravila'

Ok naravno da bi policija trebalo da bude vise prisutna, posto zivim u inostranstvu vec 20 godina mogu samo da verujem na rec o tome, kao i da ne rade svoj posao, uzimaju mito, ne privode 'jake' tipove itd...

ALI NAJVECI RAZLOG BAHATOG PONASANJA, NE SAMO ZA VOLANOM VEC UOPSTE JE:

NEDOSTATAK OPSTE KULTURE I NAS MENTALITET, GDE MNOGI (VECINA?) MORAJU DA BUDU 'ZESTOKI, JAKI MOMCI'! "JA IMAM PARE, IMAM VEZU, RADIM STA HOCU, NE MOZE MI NIKO NISTA..."

Ima i na zapadu kretena ALI MNOGO MANJE, a i zakon se mnogo doslednije sprovodi i postuje! Ovde je skoro nezamislivo da neko ne stane pesacima na pesackom prelazu I TO BEZ SEMAFORA a kamoli sa semaforom. Saobracajna pravila se postuju neuporedivo vise nego u Srbiji, i kad god vidim da neko vozi 'malo zesce' 99 % puta su nalozeni klinci, pa cak i vecina njih uglavnom postuje propise - osim ogranicenja brzine.

Vozim uglavnom po sirem centru grada, ne prelazim mnogo (10 - 15.000 km godisnje, zena takodje) i ne secam se da sam ikada video da je neko NAMERNO prosao kroz crveno (osim kad neko pokusa da 'uhvati' poslednji trenutak zelenog ili zutog) niti mi je zena ikada pomenula da je videla tako nesto.

E sad koliko cujem od drugih, u udaljenijim predgradjima i u manjim gradovima ima vise dokonih klinaca (a i odraslih, takodje ponekad na vestima ima izvestaja o pijanim ili drogiranim vozacima koji naprave nesrece) koji divljaju - i tu se opet radi uglavnom o 'nizoj klasi', t.j. nizem nivou kulture i obrazovanja... Ali ipak nije kao u Srbiji - da li uopste postoji negde gde je kao kod nas?

2B

pre 12 godina

Jedino rešenje za ovakve i slične situacije je da se građani intenzivno interesuju, ma da zahtevaju da se objavi presuda, ime sudije i sve redom nakon iste. Ovako će ovo biti još jedna bitka prosečne porodice i bahatog lopova koji je u ovom korumpiranom sistemu tata. Evo npr Zakon o radu kafića. Živim u ulici sa puno kafića i nema tu nikakvih promena. Rade isto kao pre, ali važno da su doneli Zakon. Komunalne policije nigde. Ma šta da vam pričam, sve znate.

Autom na pešaka u Carice Milice

pre 12 godina

Predlažem da javno obeležavamo opasne vozače
(sa novim tablicama je malo lakše da se zapamti broj registracije)
Opasan vozač
Pasat BG-123OY

Danas,na pešačkom prelazu na raskrsnici ulica Carice Milice i ulice Vuka Karadžića, tamno-sivi pasat,registarskih tablica BG-123OY, vozeći u rikverc, kroz crveno, naleteo na pešaka. Svetlo semafora je bilo zeleno za pešake. Vozač je zakočio i nazvao pešaka pogrdnim imenima. U blizini raskrsnice se nalazio policajac koji je vidno uznemirenom pešaku rekao: "Znate, da vas je udario, vi lepo pozovete hitnu pomoć, oni konstatuju prelom i vi naplatite osiguranje". Pešak: "Da li ćete da kaznite vozača? Imam zapisane tablice". Policajac: "Ne mogu tu ništa, da vas je udario zovete hitnu pomoc. Sve zavisi od okolnosti, znam ja zakon bolje nego vi...

IVan

pre 12 godina

Ceo zivot zivim u tom kraju (ulicu iznad raskrsnice), sudara je tu bilo milion.. Clio tu ima prednost i samo bahatost drugog vozaca je odgovorna za sudar.. Nije mi jasno kako grad tu ne stavi semafor vec 25+ godina svakog meseca bar jedan sudar..