STOP najtraženiji na crnom tržištu

Saobraćajni znakovi, skretnice za železnicu, uzemljenje za trafoe, kablovi za struju ili telefone najčešće su mete lopova. Osim bakarnih kablova koji lako i brzo pronalaze kupca, na crnom tržištu najtraženiji saobraćajni znak je „stop”. Njegova cena je, u zavisnosti da li je očuvan kao nov ili ogreban, između 6.000 i 7.000 dinara.

Pošaljite komentar
 1. namnozila se glupost u Srbiji, opasno se namnozila, EU ima problema sa bakterijama a mi sa Srbima :(
   (bolid, 12. jun 2011 05:07)

  # Link komentara

 2. Pre nekoliko godina u Lepeničkom bulevaru u KG, kao vozač imao sam dosta sreće. Naime, prolazio sam kasno noću kolima, u smeru ka Kraljevu. Pored puta, neposredno uz ivičnjak, stajali su kontejneri za đubre (kod zgrade Fonda PIO). Tek u trenutku prolaska pored njih video sam da čovek čuči na asfaltu i odvija/krade točkiće. Uopšte ga nisam video u mraku, noć, tamna garderoba, dole nisko. Sreća, hvala Bogu, da nisam vozio blizu ivičnjaka već bliže sredini.
  (ko bi bio kriv?, 7. jun 2011 18:34)

  # Link komentara

 3. molim,pa kod nas su te sluzbe za puteve smesne.pa na obilaznici kod Dobanovaca su putokaze za Zg i Bg stavili prenisko,pa su ih kamioni kacili i razvalili.tako osteceni i prenisko su stajali 4 godine,i tek sada su se setili da ih zamene i stave na pravu visinu. u nemackoj bi taj dobio otkaz,znakovi odmah bili zamenjeni,a kamiondzije odstetu.generalno,sve je to nemar putara koji ne rade svoj posao.
  (igor, 7. jun 2011 12:06)

  # Link komentara

 4. Ja ne mogu da verujem da se sluzba za horizontalnu i vertikalnu signalizaciju bavi postavljanjem dekorativnih stubica.
  (slucajno, 7. jun 2011 11:02)

  # Link komentara

 5. Kod nas je postavljanje signalizacije veoma lose i alkavo. Illustracije radi, na autoputu kada su radovi, to su obichno veoma kratka upozorenja, zncai su jedva vidljivi, iskrivljeni. Kao da ne postoji svest o potencijalnoj opasnosti koju donosi takva aljkavost. Zato mi se ne dopada kada se iz firme koja je odgovorna za to nadlezni samo zale na nesavesnost gradjana.
  (Dejan, 7. jun 2011 06:28)

  # Link komentara

 6. A sta bi se desilo ako bi bio promenjen materijal od koga se izradjuju znakovi za pocetak?
  (Goxy, 7. jun 2011 00:10)

  # Link komentara

 7. Kazete da se neki znaci i pronadju pored puta. Odlicno! Postoji baza otisaka prstiju u policiji pa pronadjite pocinioca, a onda kazna da mu viseu zivotu ne padne na pamet da uzme kljuc u ruke cak ni tocak na biciklu da zategne.
  (Vozac, 6. jun 2011 21:12)

  # Link komentara

 8. jako mi je zao sto se ovakve stvari rade i sto se to krade jer ne bi trebalo, i sto nemamo normalne i sigurne puteve obelezene da se moze uzivati u sigurnoj voznji, ali u potpunosti i razumem da ste ljue dotle doveli da moraju da kradeu znake..
  (joey, 6. jun 2011 19:12)

  # Link komentara

 9. "Video sam čoveka da saobraćajni znak uzima jer mu je bio potreban."

  A za sta mu je to bio potreban? Pravi privatni grad na svom ataru? Trenazni poligon za voznju? Za sta to moze nekome trebati znak?

  Skidanje znakova treba kaznjavati teskim prinudnim radom na pravljenju istih tih znakova. Recimo - ukrades jedan znak, duzan si da iseces, prefarbas i montiras 1000 njih. O svom trosku, naravno! A ako se kod tebe nadje ukradeni znak zbog cijeg je nedostatka nastala saobracajna nezgoda - da odgovaras kao vinovnik iste.

  S druge strane oni koji otkupljuju znakove kao sekundarne sirovine budu li ulovljeni sa znakom na svom `stovaristu` treba da omirisu mardelj jedno 20 godina.
  (Aleksandar, 6. jun 2011 17:25)

  # Link komentara

 10. Da ne filozofiramo mnogo, navescu samo jedan primer. Da naglasim - govorimo o centru Beograda.

  Radovi u ulici su u toku i traju preko vikenda. Pre radova je postavljen znak da je zabranjen ulazak u tu ulicu. Po zavrsetku radova, naravno, niko nije sklonio znak. Nekoliko meseci kasnije, vozaci i dalje zastaju i blokiraju raskrsnicu gledajuci da li mogu ili ne da udju u ulicu - znak ih potpuno nelogicno obavestava da ne mogu, a ocigledno je da saobracaj prolazi, cak i tramvaji.

  Pozvali smo "Beograd put" da ih obavestimo o zaboravljenom znaku, odgovor je bio da obavestimo Signalizaciju jer to "nije na njima". Na broj telefona koji su nam dali se naravno niko nije javljao.

  Znak je neko skinuo i odneo nakon sto je 4 (cetiri) meseca zbunjivao vozace.

  Sta ono rece covek iz "Beograd puta", kakve troskove imaju?
  (nisam odavde, 6. jun 2011 17:05)

  # Link komentara