Sreda, 22.06.2022.

13:37

A sada nešto sasvim drugačije: Debitovao novi Peugeot 408 FOTO

Izvor: B92

A sada nešto sasvim drugaèije: Debitovao novi Peugeot 408 FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

sokol1389

pre 1 godinu

Ova priča kako se ne vide kazaljke prolazi valjda samo kod ljudi koji isti ne voze. Tabla se gleda PREKO volana, imam 3008 novi, sa icockpit i nikakvih problema nemam.

rog

pre 1 godinu

Vozim 508 najnoviji.
Motor benzin menjač Aisin vrhunski radi do perfekcije kao u BMW 3 sto radi ZF koji imam kod brata. iCocpit čarobno izgleda i daje sve info i znate šta uopšte se toliko često i ne gleda u skazaljke nego u put! Udobnost dizajn pažnja koju izaziva automobil pa to je ludilo kao mali Ferari, deca se slikaju, mehaničari i prolaznici mole da sednu, devojke……
Eto iz prve ruke nešto.
(Vajld one, 23. jun 2022 16:15)

Dzaba gledas u skazaljke kad ti nista ne skazuju jer se ne vide od svolana.

Stefan

pre 1 godinu

Ne znam ko je pravio u Pezou unutrasnji enterijer, ali tabla se ne vidi od volana. Ne vredi ni da ga spustite ni podignete. Ja ne mogu da verujem da imaju takav propust.

Nislija

pre 1 godinu

@mrk Nisam popisna komisija pa da vam gledam u dvoriste sta vozite. Inace vozim 508 star 4 godine. I da, drug i ja smo isli poslom po jugoistocnoj Srbiji, ja ćaletovom 406ticom 2.0HDI sa 90ks a on par meseci starom Oktavijom 1.0 sa 105ks. Prvo sto sam ga stalno cekao na vrhu svakog uspona, drugo sto je imao vecu potrosnju , trece sto su mu ruke otpale od saltanja. Kad on na satu bude imao preko 400k km taj motor ce verovatno vec biti davno pretopljen i pretvoren u kvake ili eksere. Nije uvek modernije i novije, bolje i pouzdanije od starog i proverenog.

mrk

pre 1 godinu

ali koliko ce taj mučeni 1.6 potrajati kad je iz njega iscedjeno 180 ks ostaje da se vidi
(Nislija, 22. jun 2022 22:41)

10 godina ko papagaji tra la la, koliko ce trajati, koliko ce trajati, ostaje da se vidi. video ceo svet, ali vi niste jer vozite fiat stilo dizlo star 25 godina... toliki malolitrazni motori pobrali nagrade a vi i dalje cekate da progledate...

zoc i saras dva brata

pre 1 godinu

citam komentare, da ne zivim u Srbiji pimislio bih da su ih pisali milioneri koji ne voze nista ispod Bentlija... kad ono zavisni balkanci koji pljuju sve sto ne mogu da imaju.. ccc

Alex

pre 1 godinu

gade mi se Superb spacy varijante, ali svako je različit. Poz.
(Vajld one, 23. jun 2022 16:22

U redu je ako volite klaustrofobiju, nego kontam, većina vozača preferira komfor u vožnji, pa k'o velim, bolje nam je da sedimo u prostranoj limuzini, nego ko u tesnoj jedrilici...ali treba izbor za svakog da postoji.

Vajld one

pre 1 godinu

Vozim 508 najnoviji.
Motor benzin menjač Aisin vrhunski radi do perfekcije kao u BMW 3 sto radi ZF koji imam kod brata. iCocpit čarobno izgleda i daje sve info i znate šta uopšte se toliko često i ne gleda u skazaljke nego u put! Udobnost dizajn pažnja koju izaziva automobil pa to je ludilo kao mali Ferari, deca se slikaju, mehaničari i prolaznici mole da sednu, devojke……
Eto iz prve ruke nešto.

Vajld one

pre 1 godinu

@Kod automobila mi je prva značajna stvar, prostranost u kabini. Ako ima dovoljno mesta napred a pogotovo nazad za bar četiri odrasla putnika mog gabarita(186cm, 95kg) idem dalje. Ako ne, izlazim iz salona i idem dalje. Pustite vi liniju, dinamiku i ostale marketinške trikove. Auto mora da ude udoban, pregledan dovoljno prostran da se 4 prosečna odrasla putnika prevezu i na duže relacije ako govorimo o D segmentu.sa ovakvom padajućom linijom pozadi, ne verujem da možete da vozite nikog osim patuljaka. Bar je tako u 508. I za to gospoda traži 40k evra.Sramotno.
(Alex, 23. jun 2022 11:59)
Kao sto sam već napisao presrećan sam sa 508 ali moji prioriteti nisu kao vasi. Volim pre svega stabilne, kapsulaste sport looking automobile i gade mi se Superb spacy varijante, ali svako je različit. Poz.

Goxy

pre 1 godinu

Mora da se ponudi čisti diesel sa 1,6 l i 180 hp.
(Vajldkardsi, 23. jun 2022 08:22)

Saće naprave dizlo za tebe, ništa ne brineš. Možda pogreše par konja gore/dole, oprosti im.

Ali da kupiš tu specijalnu dizlo ediciju novu, ne da je čekaš 170 000 km kasnije iz Nemačke, ok?

raks

pre 1 godinu

pokusaj izadj/spusti pravi dzip(predvidjen za off road) niz asfalt okovan ledom ili bilo kojim tipom snega do 10cm, ili vozi mokrom magistralom,ili zaledjenom ,pa kad naletis na led onda napisi dal zelis novi mali sranj* suv, ili ozbiljan terenac! previse gledate offroad na yt! to su vozila predvidjena samo za offroad i u ostalim uslovima se snalaze podjednako lose kao novi mali suv u teskom offrodu, zato sto nije predvidjen za offroad, a vi pisete kao da svaki dan vozite offroad! zivim u teskim uslovima, asfalt do kuce, imam vikendice na planinama, isto asfalt ili sljunak, idemo na zimovanja itd...mali suv je tu neprevazidjen, ima sitnu saru i elektronska pomagala. I ne samo mali suv, nego i oktavije 4x4, golfovi, mali subariji itd...jos niko nije upeo zimi po ledu da spusti velikog dzipa gde ja sa sx4 recimo sidjem kao da je leto.i za 40 godina mi se nije desilo da se penjem po kamenjarima a zivim na jednom. niko nikad nije i nece voziti offroad a smatrate da samo offroad vozila imaji logiku, a da suv ne trrba da postoji. eto, suv xv je c segmen podignut na 22cm, jel treba nekome vise od 22?

"bravo" za peugeot

pre 1 godinu

Oko ta tri cilindra. Kao službeno vozilo koristim fobiju 1,0 TSI 95. Posle 4 godine je prešla 144 hiljade km. Bez i najmanjeg kvara ili problema na samom motoru ili pomoćnim agregatima.
Veliki servis još nije radjen.
Kada bi imala šestostepeni umesto petostepenog menjača, rekao bih da je fantastična pogonska varijanta. Ovako, rekao bih da je fantastičan primer kako opšti utisak u vožnji jednog relativno solidnog motora može da pokvari petostepeni menjač (koji ima velike korake izmedju susednih stepeni prenosa), a sve to u kombinaciji sa veoma dugim finalnim prenosnim odnosom.
Tako da ne treba bežati od PSA 1,2 T samo zato jer ima 3 cilindra. Ono što meni tu mentalno malo smeta jeste ono naknadno skraćenje intervala za veliki servis za taj motor, a zbog problema koje je sa zupčastim remenom imao DEO motora ( oko 220 hiljada) iz perioda produkcije od 2013. do 2017 ( koji su posle i opozvani ).

haruki

pre 1 godinu

sa svake strane po vratanca za punjenje. kako li su to označili na instrument tabli. šala na stranu, auto izgleda skladnije od konkurencije, bolje su proporcije

Alex

pre 1 godinu

Kod automobila mi je prva značajna stvar, prostranost u kabini. Ako ima dovoljno mesta napred a pogotovo nazad za bar četiri odrasla putnika mog gabarita(186cm, 95kg) idem dalje. Ako ne, izlazim iz salona i idem dalje. Pustite vi liniju, dinamiku i ostale marketinške trikove. Auto mora da ude udoban, pregledan dovoljno prostran da se 4 prosečna odrasla putnika prevezu i na duže relacije ako govorimo o D segmentu.sa ovakvom padajućom linijom pozadi, ne verujem da možete da vozite nikog osim patuljaka. Bar je tako u 508. I za to gospoda traži 40k evra.Sramotno.

Surovo realan

pre 1 godinu

Nikad ta 408 mica nece moci da se meri sa 406 i 607. Izgled je stvar ukusa ali koliko ce taj mučeni 1.6 potrajati kad je iz njega iscedjeno 180 ks ostaje da se vidi. Vozio sam 308 i 308 sw i ako je na bazi njega naredni auto mi sigurno nece biti sa znakom lava na haubi. Radije bih izabrao 301 ili 508, barem mi lepse izgledaju.
(Nislija, 22. jun 2022 22:41)

Cemu zabrinutost ako je 1.2? Sedamdesetih godina Alfa je pravila motore od 1.5 sa 105ks. 1.6 sa 110-120. Samo dobro odrzavanje i guraj. Za 50 godina su napredovali bar malo u tehnologiji i ulja i ostalih komponenti za proizvodnju motora. A vise ne prave kola da prelaze po milion km. Sa 200000 vec je za zamenu i pocinje polako sve da otkazuje.

Мики

pre 1 godinu

Возим 308 2008 год већ 5 година, презадовољан сам аутом. Посебно када су у питању дуже релације. Најдуже што сам возио у једном дану је 650км кроз Србију, од тога је око 50км аутопут био, ауто је преудобан, лако управљив, папучице мекане, тако да је умор на минимум сведен. Свако ко воли удобну вожњу треба да има на уму и Пежо. Код овог новог модела ми се не свиђа то што копирају Х6...

NVO Observer

pre 1 godinu

Gledam pežo vozim se u gradskom busu. Na pinku kažu da mi je super.
(Man Schini, 22. jun 2022 21:57)

Nisi se setio da uzmeš nešto da radiš? Za gledanje TV-a, BUS i kuckanje poruka preko interneta na PC/Smartphone ima se para? Ali, j*bo život bez lajka.

Cepame rokame

pre 1 godinu

Jedino je od limuzine sa SUS motorom stabilniji električni SUV, a razlog su baterije koje su u podu, pa značajno spuštaju centar mase.
(Veliki brat, 22. jun 2022 21:19)

Tačno, ali značajno povećavaju masu vozila. Kako je uleteti brzo u krivinu sa prevelikom masom ? Nije lepo nimalo.
Volvo XC60 je prvi SUV koji sam ikada vozio...do lokacije budućeg vetroparka put je bio prav i dosadan, mnogo smo pričali i u prvu oštru, vojvođanski neobičnu krivinu, uleteo sam opušten kao sa MiTo.
Ni to nije bilo nimalo prijatno.
Forester je značajno stabilniji, to je ozbiljna mašina, ali mala i lagana Alfa je opet univerzum za sebe.
Za sve koje plaši odnos zapremine i snage - nikada Alfu nisam stavio u ovlašćeni servis, od nule do 323.000 samo kod najboljeg majstora, sa 1.4 l i 190 ks - bez greške. Motorčina mala čeka bregastu i klipove iz N klase, valjda do kraja godine, pa da pojuri na 240 ks

rebro

pre 1 godinu

Moj GrandScenic je dugačak kao ovaj novi Pežo. Zapremina gepeka me ne zanima veći sključivo dužina, širina i dubina. Pivo se transportuje u flašama ionako.
Ja i dalje ne shvatam zašto je ljudima važno kakva je maska, kakve su kvake, farovi i da li je auto "lep".
Poenta je da imate udobno sedište i preglednost, a masku ionako unakaze bube.

s tron

pre 1 godinu

Vidim da je neko primetio da liči na Reno,da oni se stalno "bombaju"...
Imao sam 405,407sw, mislim da ću sačekati 409 ako ikad dođe,Jel?

x2

pre 1 godinu

Veliki brate, za prostor si u pravu, ni X5 ni Volvo XC 60 ili 90 nemaju toliko mesta koliko bi pomislio na osnovu veličine.. ali ide to dobro, ne ljulja veruj mi...

gagi4

pre 1 godinu

Uzmes kredit za auto, a onda jos jedan, za zimske gume, koje ces, s vremena na vreme da iseces, jer 20 inca je bas pogodno za ove oranice po Beogradu. Posebno ce biti top model ovaj od 1,2 cm sa tri cilindra, to je frh.

Aleksandar

pre 1 godinu

Challenger - tvoje mišljenje. Meni odlično, atraktivno izgleda. Nije previše pun ekrana poput Mercedesa, nešto kao u Audi A6 al opet na fr način. Odličan.

Nislija

pre 1 godinu

Nikad ta 408 mica nece moci da se meri sa 406 i 607. Izgled je stvar ukusa ali koliko ce taj mučeni 1.6 potrajati kad je iz njega iscedjeno 180 ks ostaje da se vidi. Vozio sam 308 i 308 sw i ako je na bazi njega naredni auto mi sigurno nece biti sa znakom lava na haubi. Radije bih izabrao 301 ili 508, barem mi lepse izgledaju.

Auto.BOY

pre 1 godinu

Fastback smo ocekivali, jer su ga i najavili. I odlicno izgleda. Oooodlicno! Cim izadje neka video recenzija videcemo i da nema dovoljno prostora za glavu na zadnjoj klupi. To je mana kod svih ovakvih automobila, a ne mora da bude. To je slicno onome kad nas evropski proizvodjaci vec decenijama ubedjuju da nemamo kolena te na zadnjoj klupi nije bitan prostor. To pruze samo Kinezima koji imaju kolena. Kod ovog modela primecujem odsustvo 4x4 sto je velika greska da ga nema u opciji. Dalje cekamo recenzije kakav je u voznji. Inace, jos jedna pojava, odnosno odsustvo iste, je primetno isto kao na primeru prelepog 308 SW. To je da bi trebali napraviti takav automobil vecih dimenzija. Da i takvi modeli postoje. I 308 SW i ovaj 408 Fastback bi bili bruuutalni kada bi bili radjeni kao velika vozila duzine oko 5m sa vecim i jacim motorima. Slicni modeli cuvene velike nemacke trojke bi pali kao pokoseni na trzistu. Nemanje takvih modela je jedna od cudnih odluka Francuza slicno odluci Rusa da uopste ne razvijjau automobilsku industriju. Bubice u glavi.

Veliki brat

pre 1 godinu

"Prtljažnik ima osnovnu zapreminu od 536 litara"

Koliko je pre 15 godina imala Oktavija, tako da ne vidim napredak sa ovim SUV modelima, osim što se vozaču pričinjava da je bezbedniji (navodno bolja preglednost), mada mu se to samo pričinjava, jer nijedan SUV ne može biti stabilan na otvorenom putu kao limuzina, jednostavno zakoni fizike. Jedino je od limuzine sa SUS motorom stabilniji električni SUV, a razlog su baterije koje su u podu, pa značajno spuštaju centar mase.

Challenger

pre 1 godinu

Kao da je neko uzeo skalpel i mahao rukama, pogotovo iznutra. Gomila linija koje se seku na pogresnim mestima i nista se ne uklapa. nula sklada

matori

pre 1 godinu

@Interesantno izgleda jedino se pitam, kada vidim ovakav oblik auta, koliko je prostora za glavu ostalo na zadnjim sjedalima.
Prostora za noge ima dovoljno sudeći po slici.
(Ivan ZG, 22. jun 2022 14:52)

ovo u karavan verziji bi bio pogodak. po veličini, ovo je skoro D segment, a tu nema više limuzina -karavana, koji su praktičniji od SUV vozila, bar meni...

konigNS

pre 1 godinu

Nista drugo vec citroen C5X koji je skoro predstavljen .... klasika iz PSA grupacije ... isti automobil samo drugo pakovanje.. ne sporim da oba izgledaju top... vise daju a za manje para nego Nemci.

error404

pre 1 godinu

Klon Reno Arkane
(Domaćin, 22. jun 2022 15:20) cuso nisi reko lamborghini urusa … ili bmw x6. inace klon citroena c5x, posto je isti auto!

Mario

pre 1 godinu

Spreda super izgleda. Sedeo sam na sajmu u novom C5X koji je isto sto i ovaj pezo, sve super ali prostora napred kao u nekom vozilu C segmenta, meni to sve skuceno i klaustrofobicno obzirom na ukupnu duzinu vozila.

Rodion Gataulin

pre 1 godinu

Dokle bre više ovaj i-cockpit, zašto i čemu po svaku cenu ovo, biti "originalan" i biti debilan su dve različite stvari. Toliko lepe aute prave (spolja), a SVE ih nagrdiše sa ovim sra*em iznutra, zašto?

Milan

pre 1 godinu

copy - paste Citoren C4 trece generacije i Mengane Conquest samo u XXL pakovanju, počeli su automobili da liče jedni na druge..mada to i nije neka novina!

"bravo" za peugeot

pre 1 godinu

"enterijer je u velikoj meri prenet iz 308-ice. To nije nužno loša stvar"

Ja, naprotiv, mislim da je to jako loša stvar.
Jer ako za najnoviji 308 na NCAP pogledate boju grudnog koša testne lutke vozača pri forntalnom udesu, u pitanju je tamno braon.https://cdn.euroncap.com/media/69655/euroncap-2022-peugeot-308-datasheet.pdf
To je lošija boja grudnog koša nego pri istom testu kod dačije Jogger, Sandero ili Logan. https://cdn.euroncap.com/media/68913/euroncap-2021-dacia-jogger-datasheet.pdf
Nekada je kod 308 ta boja grudnog koša vozača bila žuta. Ali, to je bio 308 mk1. https://cdn.euroncap.com/media/7521/euroncap_peugeot_308_2009_5stars.pdf Ali, on nije imao malecni volan u krilu vozača. Već veličinom i položajem volan i instrumente "kako Bog zapoveda". No, kasnije želje dizajnera pežoa za posebnošću je učinila svoje. Došli su do toga da su gori od dačije. Bar što se tiče bezbednosti vozača kod novog 308.

Kobaja Grande

pre 1 godinu

Dobro izgleda, ali je skup. Najavljene cene 30-50.000eur.
Verzija 1.2/130ks je iznudjena, tek toliko da kazu da ima nesto i za one sa plitkim dzepom.

Ivan ZG

pre 1 godinu

Interesantno izgleda jedino se pitam, kada vidim ovakav oblik auta, koliko je prostora za glavu ostalo na zadnjim sjedalima.
Prostora za noge ima dovoljno sudeći po slici.

ttfu

pre 1 godinu

Da li može da ostane neki model koji nije Crossover/SUV?
Razumem trendove, ljudi su sebe ubedili da bez SUV-a ne mogu da žive, i to je ok, potražnja uvek definiše tržište. Ali kada je naziv modela izgrađen na karoseriji koja veze nema sa SUV biva iskorišćen na ovaj način, to u meni izaziva blagu tugu.
Najgori primer ovoga je Mitsubishi Eclipse Cross, za koji verujem da je sasvim dobar auto, ali sigurno nedostojan imena legendarnog modela koji nosi.

Kobaja Grande

pre 1 godinu

Dobro izgleda, ali je skup. Najavljene cene 30-50.000eur.
Verzija 1.2/130ks je iznudjena, tek toliko da kazu da ima nesto i za one sa plitkim dzepom.

ttfu

pre 1 godinu

Da li može da ostane neki model koji nije Crossover/SUV?
Razumem trendove, ljudi su sebe ubedili da bez SUV-a ne mogu da žive, i to je ok, potražnja uvek definiše tržište. Ali kada je naziv modela izgrađen na karoseriji koja veze nema sa SUV biva iskorišćen na ovaj način, to u meni izaziva blagu tugu.
Najgori primer ovoga je Mitsubishi Eclipse Cross, za koji verujem da je sasvim dobar auto, ali sigurno nedostojan imena legendarnog modela koji nosi.

Ivan ZG

pre 1 godinu

Interesantno izgleda jedino se pitam, kada vidim ovakav oblik auta, koliko je prostora za glavu ostalo na zadnjim sjedalima.
Prostora za noge ima dovoljno sudeći po slici.

Milan

pre 1 godinu

copy - paste Citoren C4 trece generacije i Mengane Conquest samo u XXL pakovanju, počeli su automobili da liče jedni na druge..mada to i nije neka novina!

konigNS

pre 1 godinu

Nista drugo vec citroen C5X koji je skoro predstavljen .... klasika iz PSA grupacije ... isti automobil samo drugo pakovanje.. ne sporim da oba izgledaju top... vise daju a za manje para nego Nemci.

"bravo" za peugeot

pre 1 godinu

"enterijer je u velikoj meri prenet iz 308-ice. To nije nužno loša stvar"

Ja, naprotiv, mislim da je to jako loša stvar.
Jer ako za najnoviji 308 na NCAP pogledate boju grudnog koša testne lutke vozača pri forntalnom udesu, u pitanju je tamno braon.https://cdn.euroncap.com/media/69655/euroncap-2022-peugeot-308-datasheet.pdf
To je lošija boja grudnog koša nego pri istom testu kod dačije Jogger, Sandero ili Logan. https://cdn.euroncap.com/media/68913/euroncap-2021-dacia-jogger-datasheet.pdf
Nekada je kod 308 ta boja grudnog koša vozača bila žuta. Ali, to je bio 308 mk1. https://cdn.euroncap.com/media/7521/euroncap_peugeot_308_2009_5stars.pdf Ali, on nije imao malecni volan u krilu vozača. Već veličinom i položajem volan i instrumente "kako Bog zapoveda". No, kasnije želje dizajnera pežoa za posebnošću je učinila svoje. Došli su do toga da su gori od dačije. Bar što se tiče bezbednosti vozača kod novog 308.

gagi4

pre 1 godinu

Uzmes kredit za auto, a onda jos jedan, za zimske gume, koje ces, s vremena na vreme da iseces, jer 20 inca je bas pogodno za ove oranice po Beogradu. Posebno ce biti top model ovaj od 1,2 cm sa tri cilindra, to je frh.

Veliki brat

pre 1 godinu

"Prtljažnik ima osnovnu zapreminu od 536 litara"

Koliko je pre 15 godina imala Oktavija, tako da ne vidim napredak sa ovim SUV modelima, osim što se vozaču pričinjava da je bezbedniji (navodno bolja preglednost), mada mu se to samo pričinjava, jer nijedan SUV ne može biti stabilan na otvorenom putu kao limuzina, jednostavno zakoni fizike. Jedino je od limuzine sa SUS motorom stabilniji električni SUV, a razlog su baterije koje su u podu, pa značajno spuštaju centar mase.

rebro

pre 1 godinu

Moj GrandScenic je dugačak kao ovaj novi Pežo. Zapremina gepeka me ne zanima veći sključivo dužina, širina i dubina. Pivo se transportuje u flašama ionako.
Ja i dalje ne shvatam zašto je ljudima važno kakva je maska, kakve su kvake, farovi i da li je auto "lep".
Poenta je da imate udobno sedište i preglednost, a masku ionako unakaze bube.

Aleksandar

pre 1 godinu

Challenger - tvoje mišljenje. Meni odlično, atraktivno izgleda. Nije previše pun ekrana poput Mercedesa, nešto kao u Audi A6 al opet na fr način. Odličan.

error404

pre 1 godinu

Klon Reno Arkane
(Domaćin, 22. jun 2022 15:20) cuso nisi reko lamborghini urusa … ili bmw x6. inace klon citroena c5x, posto je isti auto!

matori

pre 1 godinu

@Interesantno izgleda jedino se pitam, kada vidim ovakav oblik auta, koliko je prostora za glavu ostalo na zadnjim sjedalima.
Prostora za noge ima dovoljno sudeći po slici.
(Ivan ZG, 22. jun 2022 14:52)

ovo u karavan verziji bi bio pogodak. po veličini, ovo je skoro D segment, a tu nema više limuzina -karavana, koji su praktičniji od SUV vozila, bar meni...

Cepame rokame

pre 1 godinu

Jedino je od limuzine sa SUS motorom stabilniji električni SUV, a razlog su baterije koje su u podu, pa značajno spuštaju centar mase.
(Veliki brat, 22. jun 2022 21:19)

Tačno, ali značajno povećavaju masu vozila. Kako je uleteti brzo u krivinu sa prevelikom masom ? Nije lepo nimalo.
Volvo XC60 je prvi SUV koji sam ikada vozio...do lokacije budućeg vetroparka put je bio prav i dosadan, mnogo smo pričali i u prvu oštru, vojvođanski neobičnu krivinu, uleteo sam opušten kao sa MiTo.
Ni to nije bilo nimalo prijatno.
Forester je značajno stabilniji, to je ozbiljna mašina, ali mala i lagana Alfa je opet univerzum za sebe.
Za sve koje plaši odnos zapremine i snage - nikada Alfu nisam stavio u ovlašćeni servis, od nule do 323.000 samo kod najboljeg majstora, sa 1.4 l i 190 ks - bez greške. Motorčina mala čeka bregastu i klipove iz N klase, valjda do kraja godine, pa da pojuri na 240 ks

Challenger

pre 1 godinu

Kao da je neko uzeo skalpel i mahao rukama, pogotovo iznutra. Gomila linija koje se seku na pogresnim mestima i nista se ne uklapa. nula sklada

Mario

pre 1 godinu

Spreda super izgleda. Sedeo sam na sajmu u novom C5X koji je isto sto i ovaj pezo, sve super ali prostora napred kao u nekom vozilu C segmenta, meni to sve skuceno i klaustrofobicno obzirom na ukupnu duzinu vozila.

Surovo realan

pre 1 godinu

Nikad ta 408 mica nece moci da se meri sa 406 i 607. Izgled je stvar ukusa ali koliko ce taj mučeni 1.6 potrajati kad je iz njega iscedjeno 180 ks ostaje da se vidi. Vozio sam 308 i 308 sw i ako je na bazi njega naredni auto mi sigurno nece biti sa znakom lava na haubi. Radije bih izabrao 301 ili 508, barem mi lepse izgledaju.
(Nislija, 22. jun 2022 22:41)

Cemu zabrinutost ako je 1.2? Sedamdesetih godina Alfa je pravila motore od 1.5 sa 105ks. 1.6 sa 110-120. Samo dobro odrzavanje i guraj. Za 50 godina su napredovali bar malo u tehnologiji i ulja i ostalih komponenti za proizvodnju motora. A vise ne prave kola da prelaze po milion km. Sa 200000 vec je za zamenu i pocinje polako sve da otkazuje.

Rodion Gataulin

pre 1 godinu

Dokle bre više ovaj i-cockpit, zašto i čemu po svaku cenu ovo, biti "originalan" i biti debilan su dve različite stvari. Toliko lepe aute prave (spolja), a SVE ih nagrdiše sa ovim sra*em iznutra, zašto?

Auto.BOY

pre 1 godinu

Fastback smo ocekivali, jer su ga i najavili. I odlicno izgleda. Oooodlicno! Cim izadje neka video recenzija videcemo i da nema dovoljno prostora za glavu na zadnjoj klupi. To je mana kod svih ovakvih automobila, a ne mora da bude. To je slicno onome kad nas evropski proizvodjaci vec decenijama ubedjuju da nemamo kolena te na zadnjoj klupi nije bitan prostor. To pruze samo Kinezima koji imaju kolena. Kod ovog modela primecujem odsustvo 4x4 sto je velika greska da ga nema u opciji. Dalje cekamo recenzije kakav je u voznji. Inace, jos jedna pojava, odnosno odsustvo iste, je primetno isto kao na primeru prelepog 308 SW. To je da bi trebali napraviti takav automobil vecih dimenzija. Da i takvi modeli postoje. I 308 SW i ovaj 408 Fastback bi bili bruuutalni kada bi bili radjeni kao velika vozila duzine oko 5m sa vecim i jacim motorima. Slicni modeli cuvene velike nemacke trojke bi pali kao pokoseni na trzistu. Nemanje takvih modela je jedna od cudnih odluka Francuza slicno odluci Rusa da uopste ne razvijjau automobilsku industriju. Bubice u glavi.

x2

pre 1 godinu

Veliki brate, za prostor si u pravu, ni X5 ni Volvo XC 60 ili 90 nemaju toliko mesta koliko bi pomislio na osnovu veličine.. ali ide to dobro, ne ljulja veruj mi...

NVO Observer

pre 1 godinu

Gledam pežo vozim se u gradskom busu. Na pinku kažu da mi je super.
(Man Schini, 22. jun 2022 21:57)

Nisi se setio da uzmeš nešto da radiš? Za gledanje TV-a, BUS i kuckanje poruka preko interneta na PC/Smartphone ima se para? Ali, j*bo život bez lajka.

zoc i saras dva brata

pre 1 godinu

citam komentare, da ne zivim u Srbiji pimislio bih da su ih pisali milioneri koji ne voze nista ispod Bentlija... kad ono zavisni balkanci koji pljuju sve sto ne mogu da imaju.. ccc

mrk

pre 1 godinu

ali koliko ce taj mučeni 1.6 potrajati kad je iz njega iscedjeno 180 ks ostaje da se vidi
(Nislija, 22. jun 2022 22:41)

10 godina ko papagaji tra la la, koliko ce trajati, koliko ce trajati, ostaje da se vidi. video ceo svet, ali vi niste jer vozite fiat stilo dizlo star 25 godina... toliki malolitrazni motori pobrali nagrade a vi i dalje cekate da progledate...

Vajld one

pre 1 godinu

Vozim 508 najnoviji.
Motor benzin menjač Aisin vrhunski radi do perfekcije kao u BMW 3 sto radi ZF koji imam kod brata. iCocpit čarobno izgleda i daje sve info i znate šta uopšte se toliko često i ne gleda u skazaljke nego u put! Udobnost dizajn pažnja koju izaziva automobil pa to je ludilo kao mali Ferari, deca se slikaju, mehaničari i prolaznici mole da sednu, devojke……
Eto iz prve ruke nešto.

raks

pre 1 godinu

pokusaj izadj/spusti pravi dzip(predvidjen za off road) niz asfalt okovan ledom ili bilo kojim tipom snega do 10cm, ili vozi mokrom magistralom,ili zaledjenom ,pa kad naletis na led onda napisi dal zelis novi mali sranj* suv, ili ozbiljan terenac! previse gledate offroad na yt! to su vozila predvidjena samo za offroad i u ostalim uslovima se snalaze podjednako lose kao novi mali suv u teskom offrodu, zato sto nije predvidjen za offroad, a vi pisete kao da svaki dan vozite offroad! zivim u teskim uslovima, asfalt do kuce, imam vikendice na planinama, isto asfalt ili sljunak, idemo na zimovanja itd...mali suv je tu neprevazidjen, ima sitnu saru i elektronska pomagala. I ne samo mali suv, nego i oktavije 4x4, golfovi, mali subariji itd...jos niko nije upeo zimi po ledu da spusti velikog dzipa gde ja sa sx4 recimo sidjem kao da je leto.i za 40 godina mi se nije desilo da se penjem po kamenjarima a zivim na jednom. niko nikad nije i nece voziti offroad a smatrate da samo offroad vozila imaji logiku, a da suv ne trrba da postoji. eto, suv xv je c segmen podignut na 22cm, jel treba nekome vise od 22?

Goxy

pre 1 godinu

Mora da se ponudi čisti diesel sa 1,6 l i 180 hp.
(Vajldkardsi, 23. jun 2022 08:22)

Saće naprave dizlo za tebe, ništa ne brineš. Možda pogreše par konja gore/dole, oprosti im.

Ali da kupiš tu specijalnu dizlo ediciju novu, ne da je čekaš 170 000 km kasnije iz Nemačke, ok?

Nislija

pre 1 godinu

@mrk Nisam popisna komisija pa da vam gledam u dvoriste sta vozite. Inace vozim 508 star 4 godine. I da, drug i ja smo isli poslom po jugoistocnoj Srbiji, ja ćaletovom 406ticom 2.0HDI sa 90ks a on par meseci starom Oktavijom 1.0 sa 105ks. Prvo sto sam ga stalno cekao na vrhu svakog uspona, drugo sto je imao vecu potrosnju , trece sto su mu ruke otpale od saltanja. Kad on na satu bude imao preko 400k km taj motor ce verovatno vec biti davno pretopljen i pretvoren u kvake ili eksere. Nije uvek modernije i novije, bolje i pouzdanije od starog i proverenog.

Nislija

pre 1 godinu

Nikad ta 408 mica nece moci da se meri sa 406 i 607. Izgled je stvar ukusa ali koliko ce taj mučeni 1.6 potrajati kad je iz njega iscedjeno 180 ks ostaje da se vidi. Vozio sam 308 i 308 sw i ako je na bazi njega naredni auto mi sigurno nece biti sa znakom lava na haubi. Radije bih izabrao 301 ili 508, barem mi lepse izgledaju.

s tron

pre 1 godinu

Vidim da je neko primetio da liči na Reno,da oni se stalno "bombaju"...
Imao sam 405,407sw, mislim da ću sačekati 409 ako ikad dođe,Jel?

Мики

pre 1 godinu

Возим 308 2008 год већ 5 година, презадовољан сам аутом. Посебно када су у питању дуже релације. Најдуже што сам возио у једном дану је 650км кроз Србију, од тога је око 50км аутопут био, ауто је преудобан, лако управљив, папучице мекане, тако да је умор на минимум сведен. Свако ко воли удобну вожњу треба да има на уму и Пежо. Код овог новог модела ми се не свиђа то што копирају Х6...

Vajld one

pre 1 godinu

@Kod automobila mi je prva značajna stvar, prostranost u kabini. Ako ima dovoljno mesta napred a pogotovo nazad za bar četiri odrasla putnika mog gabarita(186cm, 95kg) idem dalje. Ako ne, izlazim iz salona i idem dalje. Pustite vi liniju, dinamiku i ostale marketinške trikove. Auto mora da ude udoban, pregledan dovoljno prostran da se 4 prosečna odrasla putnika prevezu i na duže relacije ako govorimo o D segmentu.sa ovakvom padajućom linijom pozadi, ne verujem da možete da vozite nikog osim patuljaka. Bar je tako u 508. I za to gospoda traži 40k evra.Sramotno.
(Alex, 23. jun 2022 11:59)
Kao sto sam već napisao presrećan sam sa 508 ali moji prioriteti nisu kao vasi. Volim pre svega stabilne, kapsulaste sport looking automobile i gade mi se Superb spacy varijante, ali svako je različit. Poz.

"bravo" za peugeot

pre 1 godinu

Oko ta tri cilindra. Kao službeno vozilo koristim fobiju 1,0 TSI 95. Posle 4 godine je prešla 144 hiljade km. Bez i najmanjeg kvara ili problema na samom motoru ili pomoćnim agregatima.
Veliki servis još nije radjen.
Kada bi imala šestostepeni umesto petostepenog menjača, rekao bih da je fantastična pogonska varijanta. Ovako, rekao bih da je fantastičan primer kako opšti utisak u vožnji jednog relativno solidnog motora može da pokvari petostepeni menjač (koji ima velike korake izmedju susednih stepeni prenosa), a sve to u kombinaciji sa veoma dugim finalnim prenosnim odnosom.
Tako da ne treba bežati od PSA 1,2 T samo zato jer ima 3 cilindra. Ono što meni tu mentalno malo smeta jeste ono naknadno skraćenje intervala za veliki servis za taj motor, a zbog problema koje je sa zupčastim remenom imao DEO motora ( oko 220 hiljada) iz perioda produkcije od 2013. do 2017 ( koji su posle i opozvani ).

Alex

pre 1 godinu

Kod automobila mi je prva značajna stvar, prostranost u kabini. Ako ima dovoljno mesta napred a pogotovo nazad za bar četiri odrasla putnika mog gabarita(186cm, 95kg) idem dalje. Ako ne, izlazim iz salona i idem dalje. Pustite vi liniju, dinamiku i ostale marketinške trikove. Auto mora da ude udoban, pregledan dovoljno prostran da se 4 prosečna odrasla putnika prevezu i na duže relacije ako govorimo o D segmentu.sa ovakvom padajućom linijom pozadi, ne verujem da možete da vozite nikog osim patuljaka. Bar je tako u 508. I za to gospoda traži 40k evra.Sramotno.

Alex

pre 1 godinu

gade mi se Superb spacy varijante, ali svako je različit. Poz.
(Vajld one, 23. jun 2022 16:22

U redu je ako volite klaustrofobiju, nego kontam, većina vozača preferira komfor u vožnji, pa k'o velim, bolje nam je da sedimo u prostranoj limuzini, nego ko u tesnoj jedrilici...ali treba izbor za svakog da postoji.

rog

pre 1 godinu

Vozim 508 najnoviji.
Motor benzin menjač Aisin vrhunski radi do perfekcije kao u BMW 3 sto radi ZF koji imam kod brata. iCocpit čarobno izgleda i daje sve info i znate šta uopšte se toliko često i ne gleda u skazaljke nego u put! Udobnost dizajn pažnja koju izaziva automobil pa to je ludilo kao mali Ferari, deca se slikaju, mehaničari i prolaznici mole da sednu, devojke……
Eto iz prve ruke nešto.
(Vajld one, 23. jun 2022 16:15)

Dzaba gledas u skazaljke kad ti nista ne skazuju jer se ne vide od svolana.

haruki

pre 1 godinu

sa svake strane po vratanca za punjenje. kako li su to označili na instrument tabli. šala na stranu, auto izgleda skladnije od konkurencije, bolje su proporcije

sokol1389

pre 1 godinu

Ova priča kako se ne vide kazaljke prolazi valjda samo kod ljudi koji isti ne voze. Tabla se gleda PREKO volana, imam 3008 novi, sa icockpit i nikakvih problema nemam.

Stefan

pre 1 godinu

Ne znam ko je pravio u Pezou unutrasnji enterijer, ali tabla se ne vidi od volana. Ne vredi ni da ga spustite ni podignete. Ja ne mogu da verujem da imaju takav propust.

Challenger

pre 1 godinu

Kao da je neko uzeo skalpel i mahao rukama, pogotovo iznutra. Gomila linija koje se seku na pogresnim mestima i nista se ne uklapa. nula sklada

NVO Observer

pre 1 godinu

Gledam pežo vozim se u gradskom busu. Na pinku kažu da mi je super.
(Man Schini, 22. jun 2022 21:57)

Nisi se setio da uzmeš nešto da radiš? Za gledanje TV-a, BUS i kuckanje poruka preko interneta na PC/Smartphone ima se para? Ali, j*bo život bez lajka.

Nislija

pre 1 godinu

Nikad ta 408 mica nece moci da se meri sa 406 i 607. Izgled je stvar ukusa ali koliko ce taj mučeni 1.6 potrajati kad je iz njega iscedjeno 180 ks ostaje da se vidi. Vozio sam 308 i 308 sw i ako je na bazi njega naredni auto mi sigurno nece biti sa znakom lava na haubi. Radije bih izabrao 301 ili 508, barem mi lepse izgledaju.

"bravo" za peugeot

pre 1 godinu

"enterijer je u velikoj meri prenet iz 308-ice. To nije nužno loša stvar"

Ja, naprotiv, mislim da je to jako loša stvar.
Jer ako za najnoviji 308 na NCAP pogledate boju grudnog koša testne lutke vozača pri forntalnom udesu, u pitanju je tamno braon.https://cdn.euroncap.com/media/69655/euroncap-2022-peugeot-308-datasheet.pdf
To je lošija boja grudnog koša nego pri istom testu kod dačije Jogger, Sandero ili Logan. https://cdn.euroncap.com/media/68913/euroncap-2021-dacia-jogger-datasheet.pdf
Nekada je kod 308 ta boja grudnog koša vozača bila žuta. Ali, to je bio 308 mk1. https://cdn.euroncap.com/media/7521/euroncap_peugeot_308_2009_5stars.pdf Ali, on nije imao malecni volan u krilu vozača. Već veličinom i položajem volan i instrumente "kako Bog zapoveda". No, kasnije želje dizajnera pežoa za posebnošću je učinila svoje. Došli su do toga da su gori od dačije. Bar što se tiče bezbednosti vozača kod novog 308.

rebro

pre 1 godinu

Moj GrandScenic je dugačak kao ovaj novi Pežo. Zapremina gepeka me ne zanima veći sključivo dužina, širina i dubina. Pivo se transportuje u flašama ionako.
Ja i dalje ne shvatam zašto je ljudima važno kakva je maska, kakve su kvake, farovi i da li je auto "lep".
Poenta je da imate udobno sedište i preglednost, a masku ionako unakaze bube.

Cepame rokame

pre 1 godinu

Jedino je od limuzine sa SUS motorom stabilniji električni SUV, a razlog su baterije koje su u podu, pa značajno spuštaju centar mase.
(Veliki brat, 22. jun 2022 21:19)

Tačno, ali značajno povećavaju masu vozila. Kako je uleteti brzo u krivinu sa prevelikom masom ? Nije lepo nimalo.
Volvo XC60 je prvi SUV koji sam ikada vozio...do lokacije budućeg vetroparka put je bio prav i dosadan, mnogo smo pričali i u prvu oštru, vojvođanski neobičnu krivinu, uleteo sam opušten kao sa MiTo.
Ni to nije bilo nimalo prijatno.
Forester je značajno stabilniji, to je ozbiljna mašina, ali mala i lagana Alfa je opet univerzum za sebe.
Za sve koje plaši odnos zapremine i snage - nikada Alfu nisam stavio u ovlašćeni servis, od nule do 323.000 samo kod najboljeg majstora, sa 1.4 l i 190 ks - bez greške. Motorčina mala čeka bregastu i klipove iz N klase, valjda do kraja godine, pa da pojuri na 240 ks

Milan

pre 1 godinu

copy - paste Citoren C4 trece generacije i Mengane Conquest samo u XXL pakovanju, počeli su automobili da liče jedni na druge..mada to i nije neka novina!

gagi4

pre 1 godinu

Uzmes kredit za auto, a onda jos jedan, za zimske gume, koje ces, s vremena na vreme da iseces, jer 20 inca je bas pogodno za ove oranice po Beogradu. Posebno ce biti top model ovaj od 1,2 cm sa tri cilindra, to je frh.

Rodion Gataulin

pre 1 godinu

Dokle bre više ovaj i-cockpit, zašto i čemu po svaku cenu ovo, biti "originalan" i biti debilan su dve različite stvari. Toliko lepe aute prave (spolja), a SVE ih nagrdiše sa ovim sra*em iznutra, zašto?

Stefan

pre 1 godinu

Ne znam ko je pravio u Pezou unutrasnji enterijer, ali tabla se ne vidi od volana. Ne vredi ni da ga spustite ni podignete. Ja ne mogu da verujem da imaju takav propust.

Vajld one

pre 1 godinu

@Kod automobila mi je prva značajna stvar, prostranost u kabini. Ako ima dovoljno mesta napred a pogotovo nazad za bar četiri odrasla putnika mog gabarita(186cm, 95kg) idem dalje. Ako ne, izlazim iz salona i idem dalje. Pustite vi liniju, dinamiku i ostale marketinške trikove. Auto mora da ude udoban, pregledan dovoljno prostran da se 4 prosečna odrasla putnika prevezu i na duže relacije ako govorimo o D segmentu.sa ovakvom padajućom linijom pozadi, ne verujem da možete da vozite nikog osim patuljaka. Bar je tako u 508. I za to gospoda traži 40k evra.Sramotno.
(Alex, 23. jun 2022 11:59)
Kao sto sam već napisao presrećan sam sa 508 ali moji prioriteti nisu kao vasi. Volim pre svega stabilne, kapsulaste sport looking automobile i gade mi se Superb spacy varijante, ali svako je različit. Poz.

Мики

pre 1 godinu

Возим 308 2008 год већ 5 година, презадовољан сам аутом. Посебно када су у питању дуже релације. Најдуже што сам возио у једном дану је 650км кроз Србију, од тога је око 50км аутопут био, ауто је преудобан, лако управљив, папучице мекане, тако да је умор на минимум сведен. Свако ко воли удобну вожњу треба да има на уму и Пежо. Код овог новог модела ми се не свиђа то што копирају Х6...

Alex

pre 1 godinu

Kod automobila mi je prva značajna stvar, prostranost u kabini. Ako ima dovoljno mesta napred a pogotovo nazad za bar četiri odrasla putnika mog gabarita(186cm, 95kg) idem dalje. Ako ne, izlazim iz salona i idem dalje. Pustite vi liniju, dinamiku i ostale marketinške trikove. Auto mora da ude udoban, pregledan dovoljno prostran da se 4 prosečna odrasla putnika prevezu i na duže relacije ako govorimo o D segmentu.sa ovakvom padajućom linijom pozadi, ne verujem da možete da vozite nikog osim patuljaka. Bar je tako u 508. I za to gospoda traži 40k evra.Sramotno.

ttfu

pre 1 godinu

Da li može da ostane neki model koji nije Crossover/SUV?
Razumem trendove, ljudi su sebe ubedili da bez SUV-a ne mogu da žive, i to je ok, potražnja uvek definiše tržište. Ali kada je naziv modela izgrađen na karoseriji koja veze nema sa SUV biva iskorišćen na ovaj način, to u meni izaziva blagu tugu.
Najgori primer ovoga je Mitsubishi Eclipse Cross, za koji verujem da je sasvim dobar auto, ali sigurno nedostojan imena legendarnog modela koji nosi.

Ivan ZG

pre 1 godinu

Interesantno izgleda jedino se pitam, kada vidim ovakav oblik auta, koliko je prostora za glavu ostalo na zadnjim sjedalima.
Prostora za noge ima dovoljno sudeći po slici.

Vajld one

pre 1 godinu

Vozim 508 najnoviji.
Motor benzin menjač Aisin vrhunski radi do perfekcije kao u BMW 3 sto radi ZF koji imam kod brata. iCocpit čarobno izgleda i daje sve info i znate šta uopšte se toliko često i ne gleda u skazaljke nego u put! Udobnost dizajn pažnja koju izaziva automobil pa to je ludilo kao mali Ferari, deca se slikaju, mehaničari i prolaznici mole da sednu, devojke……
Eto iz prve ruke nešto.

Auto.BOY

pre 1 godinu

Fastback smo ocekivali, jer su ga i najavili. I odlicno izgleda. Oooodlicno! Cim izadje neka video recenzija videcemo i da nema dovoljno prostora za glavu na zadnjoj klupi. To je mana kod svih ovakvih automobila, a ne mora da bude. To je slicno onome kad nas evropski proizvodjaci vec decenijama ubedjuju da nemamo kolena te na zadnjoj klupi nije bitan prostor. To pruze samo Kinezima koji imaju kolena. Kod ovog modela primecujem odsustvo 4x4 sto je velika greska da ga nema u opciji. Dalje cekamo recenzije kakav je u voznji. Inace, jos jedna pojava, odnosno odsustvo iste, je primetno isto kao na primeru prelepog 308 SW. To je da bi trebali napraviti takav automobil vecih dimenzija. Da i takvi modeli postoje. I 308 SW i ovaj 408 Fastback bi bili bruuutalni kada bi bili radjeni kao velika vozila duzine oko 5m sa vecim i jacim motorima. Slicni modeli cuvene velike nemacke trojke bi pali kao pokoseni na trzistu. Nemanje takvih modela je jedna od cudnih odluka Francuza slicno odluci Rusa da uopste ne razvijjau automobilsku industriju. Bubice u glavi.

Surovo realan

pre 1 godinu

Nikad ta 408 mica nece moci da se meri sa 406 i 607. Izgled je stvar ukusa ali koliko ce taj mučeni 1.6 potrajati kad je iz njega iscedjeno 180 ks ostaje da se vidi. Vozio sam 308 i 308 sw i ako je na bazi njega naredni auto mi sigurno nece biti sa znakom lava na haubi. Radije bih izabrao 301 ili 508, barem mi lepse izgledaju.
(Nislija, 22. jun 2022 22:41)

Cemu zabrinutost ako je 1.2? Sedamdesetih godina Alfa je pravila motore od 1.5 sa 105ks. 1.6 sa 110-120. Samo dobro odrzavanje i guraj. Za 50 godina su napredovali bar malo u tehnologiji i ulja i ostalih komponenti za proizvodnju motora. A vise ne prave kola da prelaze po milion km. Sa 200000 vec je za zamenu i pocinje polako sve da otkazuje.

Goxy

pre 1 godinu

Mora da se ponudi čisti diesel sa 1,6 l i 180 hp.
(Vajldkardsi, 23. jun 2022 08:22)

Saće naprave dizlo za tebe, ništa ne brineš. Možda pogreše par konja gore/dole, oprosti im.

Ali da kupiš tu specijalnu dizlo ediciju novu, ne da je čekaš 170 000 km kasnije iz Nemačke, ok?

rog

pre 1 godinu

Vozim 508 najnoviji.
Motor benzin menjač Aisin vrhunski radi do perfekcije kao u BMW 3 sto radi ZF koji imam kod brata. iCocpit čarobno izgleda i daje sve info i znate šta uopšte se toliko često i ne gleda u skazaljke nego u put! Udobnost dizajn pažnja koju izaziva automobil pa to je ludilo kao mali Ferari, deca se slikaju, mehaničari i prolaznici mole da sednu, devojke……
Eto iz prve ruke nešto.
(Vajld one, 23. jun 2022 16:15)

Dzaba gledas u skazaljke kad ti nista ne skazuju jer se ne vide od svolana.

Alex

pre 1 godinu

gade mi se Superb spacy varijante, ali svako je različit. Poz.
(Vajld one, 23. jun 2022 16:22

U redu je ako volite klaustrofobiju, nego kontam, većina vozača preferira komfor u vožnji, pa k'o velim, bolje nam je da sedimo u prostranoj limuzini, nego ko u tesnoj jedrilici...ali treba izbor za svakog da postoji.

Aleksandar

pre 1 godinu

Challenger - tvoje mišljenje. Meni odlično, atraktivno izgleda. Nije previše pun ekrana poput Mercedesa, nešto kao u Audi A6 al opet na fr način. Odličan.

Veliki brat

pre 1 godinu

"Prtljažnik ima osnovnu zapreminu od 536 litara"

Koliko je pre 15 godina imala Oktavija, tako da ne vidim napredak sa ovim SUV modelima, osim što se vozaču pričinjava da je bezbedniji (navodno bolja preglednost), mada mu se to samo pričinjava, jer nijedan SUV ne može biti stabilan na otvorenom putu kao limuzina, jednostavno zakoni fizike. Jedino je od limuzine sa SUS motorom stabilniji električni SUV, a razlog su baterije koje su u podu, pa značajno spuštaju centar mase.

"bravo" za peugeot

pre 1 godinu

Oko ta tri cilindra. Kao službeno vozilo koristim fobiju 1,0 TSI 95. Posle 4 godine je prešla 144 hiljade km. Bez i najmanjeg kvara ili problema na samom motoru ili pomoćnim agregatima.
Veliki servis još nije radjen.
Kada bi imala šestostepeni umesto petostepenog menjača, rekao bih da je fantastična pogonska varijanta. Ovako, rekao bih da je fantastičan primer kako opšti utisak u vožnji jednog relativno solidnog motora može da pokvari petostepeni menjač (koji ima velike korake izmedju susednih stepeni prenosa), a sve to u kombinaciji sa veoma dugim finalnim prenosnim odnosom.
Tako da ne treba bežati od PSA 1,2 T samo zato jer ima 3 cilindra. Ono što meni tu mentalno malo smeta jeste ono naknadno skraćenje intervala za veliki servis za taj motor, a zbog problema koje je sa zupčastim remenom imao DEO motora ( oko 220 hiljada) iz perioda produkcije od 2013. do 2017 ( koji su posle i opozvani ).

Nislija

pre 1 godinu

@mrk Nisam popisna komisija pa da vam gledam u dvoriste sta vozite. Inace vozim 508 star 4 godine. I da, drug i ja smo isli poslom po jugoistocnoj Srbiji, ja ćaletovom 406ticom 2.0HDI sa 90ks a on par meseci starom Oktavijom 1.0 sa 105ks. Prvo sto sam ga stalno cekao na vrhu svakog uspona, drugo sto je imao vecu potrosnju , trece sto su mu ruke otpale od saltanja. Kad on na satu bude imao preko 400k km taj motor ce verovatno vec biti davno pretopljen i pretvoren u kvake ili eksere. Nije uvek modernije i novije, bolje i pouzdanije od starog i proverenog.

konigNS

pre 1 godinu

Nista drugo vec citroen C5X koji je skoro predstavljen .... klasika iz PSA grupacije ... isti automobil samo drugo pakovanje.. ne sporim da oba izgledaju top... vise daju a za manje para nego Nemci.

s tron

pre 1 godinu

Vidim da je neko primetio da liči na Reno,da oni se stalno "bombaju"...
Imao sam 405,407sw, mislim da ću sačekati 409 ako ikad dođe,Jel?

raks

pre 1 godinu

pokusaj izadj/spusti pravi dzip(predvidjen za off road) niz asfalt okovan ledom ili bilo kojim tipom snega do 10cm, ili vozi mokrom magistralom,ili zaledjenom ,pa kad naletis na led onda napisi dal zelis novi mali sranj* suv, ili ozbiljan terenac! previse gledate offroad na yt! to su vozila predvidjena samo za offroad i u ostalim uslovima se snalaze podjednako lose kao novi mali suv u teskom offrodu, zato sto nije predvidjen za offroad, a vi pisete kao da svaki dan vozite offroad! zivim u teskim uslovima, asfalt do kuce, imam vikendice na planinama, isto asfalt ili sljunak, idemo na zimovanja itd...mali suv je tu neprevazidjen, ima sitnu saru i elektronska pomagala. I ne samo mali suv, nego i oktavije 4x4, golfovi, mali subariji itd...jos niko nije upeo zimi po ledu da spusti velikog dzipa gde ja sa sx4 recimo sidjem kao da je leto.i za 40 godina mi se nije desilo da se penjem po kamenjarima a zivim na jednom. niko nikad nije i nece voziti offroad a smatrate da samo offroad vozila imaji logiku, a da suv ne trrba da postoji. eto, suv xv je c segmen podignut na 22cm, jel treba nekome vise od 22?

Kobaja Grande

pre 1 godinu

Dobro izgleda, ali je skup. Najavljene cene 30-50.000eur.
Verzija 1.2/130ks je iznudjena, tek toliko da kazu da ima nesto i za one sa plitkim dzepom.

mrk

pre 1 godinu

ali koliko ce taj mučeni 1.6 potrajati kad je iz njega iscedjeno 180 ks ostaje da se vidi
(Nislija, 22. jun 2022 22:41)

10 godina ko papagaji tra la la, koliko ce trajati, koliko ce trajati, ostaje da se vidi. video ceo svet, ali vi niste jer vozite fiat stilo dizlo star 25 godina... toliki malolitrazni motori pobrali nagrade a vi i dalje cekate da progledate...

error404

pre 1 godinu

Klon Reno Arkane
(Domaćin, 22. jun 2022 15:20) cuso nisi reko lamborghini urusa … ili bmw x6. inace klon citroena c5x, posto je isti auto!

x2

pre 1 godinu

Veliki brate, za prostor si u pravu, ni X5 ni Volvo XC 60 ili 90 nemaju toliko mesta koliko bi pomislio na osnovu veličine.. ali ide to dobro, ne ljulja veruj mi...

haruki

pre 1 godinu

sa svake strane po vratanca za punjenje. kako li su to označili na instrument tabli. šala na stranu, auto izgleda skladnije od konkurencije, bolje su proporcije

zoc i saras dva brata

pre 1 godinu

citam komentare, da ne zivim u Srbiji pimislio bih da su ih pisali milioneri koji ne voze nista ispod Bentlija... kad ono zavisni balkanci koji pljuju sve sto ne mogu da imaju.. ccc

Mario

pre 1 godinu

Spreda super izgleda. Sedeo sam na sajmu u novom C5X koji je isto sto i ovaj pezo, sve super ali prostora napred kao u nekom vozilu C segmenta, meni to sve skuceno i klaustrofobicno obzirom na ukupnu duzinu vozila.

matori

pre 1 godinu

@Interesantno izgleda jedino se pitam, kada vidim ovakav oblik auta, koliko je prostora za glavu ostalo na zadnjim sjedalima.
Prostora za noge ima dovoljno sudeći po slici.
(Ivan ZG, 22. jun 2022 14:52)

ovo u karavan verziji bi bio pogodak. po veličini, ovo je skoro D segment, a tu nema više limuzina -karavana, koji su praktičniji od SUV vozila, bar meni...

sokol1389

pre 1 godinu

Ova priča kako se ne vide kazaljke prolazi valjda samo kod ljudi koji isti ne voze. Tabla se gleda PREKO volana, imam 3008 novi, sa icockpit i nikakvih problema nemam.