1. Najčešći problemi su se javljali sa softverom, čija popravka je trajala do pet dana, u poređenju s tri dana za benzinske automobile i četiri dana za dizelaše.

  Elektricni ima problem sa softverom( program koji popravlja programer iz fotelje) a sus problem sa diznama,grejacima,zamajcem,curenjem ulja,kaisem,lancem,vodenom pumpom,filterima za ulje benzin,erg ventilom,pdf filtetom,katalizatorom itd itd.
  A majstor mi kaze : dobar dan komsija sad cu ja,ti slobodno sedi na svoju stolicu🤢🤕
  (Elektrika, 21. mart 2022 22:16)

  # Link komentara

 2. Ako sam dobro razumeo 39% vlasika električnih je imalo neki problem sa vozilom od čega se od 1 do 5% odnosilo na pogon a ostalih 95 do 99% problema su bili infotainment I slično?
  Ako može malo preciznije izveštavanje pošto nije baš najjasnije. Koliko je procentualno SUS vozila imalo problem samo sa pogonom?
  (samo kažem, 21. mart 2022 15:36)

  # Link komentara

 3. Ako se iko bavio time da poseti sajt Which i zaista procita sta se tamo pise, shvatio bi koliko je ovaj clanak skup gluposti.
  A sa druge strane se baca senka i na budalastine uporedjivanja pogona u odnosu na softver vozila.
  Zasto?
  Pa zato sto npr VW grupa ima novi infotainment sistem i odluci da ga ubaci prvo u svoje ID elektricne modele kao deo novine a zatim i u sus modele. Sve "decije bolesti" tog softvera se prijave kod ID modela u samom pocetku sto utice na statistiku.
  Generalno, kao deo novina, nailazie novi infotainment sistemi koji imaju svoje greske i generalizovanje pouzdanosti je potpuni promasaj ako se uporedjuje sa pogonom...
  Jer se ne meri pouzdanost pogona, a da se meri iskljucivo pouzdanost pogona slika bi bila znaaaatnoo drugacija u korist EV modela.
  (kriticar, 21. mart 2022 12:40)

  # Link komentara

 4. Video killed the radio star.
  (Belzebub, 21. mart 2022 10:57)

  # Link komentara

 5. Normalno da su kvarljiviji jer su nova tehnologija, plus Tesla je nova firma (sa dečijim bolestima koji se tiču kontrole kvaliteta), a sa relativno velikim udelom u EV tržištu tako da je to dosta poguralo statistiku.

  Ako ćemo biti realni - nema tu mnogo šta da se kvari. Imaš bateriju, elektromotor i ostatak koji je proverena tehnologija na SUS vozilima (trapovi, kočnice, enterijer, multimedije i šta ti ja znam).

  Kada ispeglaju baterije i ta tehnologija bude relaksirana (a ne kao sada da radi na ivici kapaciteta), sve će to da "legne", a nadam se pre svega cena.
  (Djorke, 21. mart 2022 10:29)

  # Link komentara

 6. Ja imam Teslu model X. Imao sam tu i tamo probleme. Popravke kostaju zestoko. Najmanji udarac u branik je 20K dolara jer ima senzore u braniku. Ako se gleda po isplativosti nije dobro. Dobro je samo ako se gleda na auto kao na gadget pa cisto da isprobavad novotarije.
  (Vladisav, 21. mart 2022 10:14)

  # Link komentara

 7. Hvala vam za tu poslednju recenicu. Porede se motori koji se koriste i razvijaju za ovakvo koriscenje 100 godina i motori koji se za te uslove razvijaju tek u zadnjih 10-20 godina.
  (Logika, 21. mart 2022 10:08)

  # Link komentara

 8. Polako ... SUS motori se razvijaju skoro 150 godina, a EM vozila su intenzivnije pocela da se razvijaju tek u ovom veku.
  (Mare, 21. mart 2022 10:05)

  # Link komentara

 9. Softverski problemi (a mogu biti i najbeznacaniji, cak i nebitni za samu voznju) se resavaju daljinski - nije potrebno ici u servis.
  (Sima, 21. mart 2022 09:53)

  # Link komentara

 10. Pitanje kao da nam pare nisu problem, već je problem nezadovoljstvo koje imamo sa prethodnim automobilom jer nismo baš zadovoljni, vraćamo ga posle par meseci, u zamenu za nov model koji ima daleko veći komplet opreme, sa apdejtovanim softverom.
  Naravno iz salona, uz doplatu od 20k € ili $ nije bitno.
  (Moje mišljenje ne smrdi samo meni, 21. mart 2022 09:45)

  # Link komentara