Nedelja, 20.02.2022.

18:19

Test: Audi A4 – model koji se najviše traži među polovnjacima? VIDEO

Izvor: B92

Test: Audi A4 – model koji se najviše traži meðu polovnjacima? VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Nenad

pre 2 godine

Dovoljno je samo reci gospodar prstenova i sve je jasno ,od kvaliteta materijala eneterijera ,pocinkovane limarije ,odlicnog motora ,nema ko se neokrene kada ste na ulici za vama kada 4 kruga .vozim A4 b7 automatim i sledeci auto ce biti audi i samo audi .skoda seat itd to su one troske strugotine sto otpadnu iz proizvodnje audija pa se ponovo istope i naliju u kalup e to je moj narode skoda i seat!

Željko

pre 2 godine

Posedujem ovakav auto,i najiskrenije cu reci da je auto za duga putovanja i otvoren put odličan kao ladja,medjutim za gradsku vožnju,uske ulice i parkinge po gradu je katastrofa ,totalno ne praktičan za gradsku vožnju ,ne bih ga pozeleo drugi put.

Giovanni

pre 2 godine

A zadnja svetla - obične sijalice.. I to za ovaj auto premijum klase i 50k evra?
(Toliko o tome, 21. februar 2022 18:27)

To još i jeste premium šta neki drugi rade, npr. Tojota iz nekog razloga ne osvetljava komande u vozačevim vratima, već samo dugme za vozačev prozor a sve ostalo je u mraku pa nabadaj. Novi Rav4 u top opremi npr. (koža, 360 stepeni kamera, velika navigacija, grejanje i hladjenje sedišta,…) ima elektro podesivo sedište vozača sa memorijom a od suvozača je skroz mehaničko i najjednostavnije, nema čak ni podešavanje po visini (ali je grejano i hladjeno). A sijalice su 80% sve obične, LED je u farovima i kao ambijentalno osvetljenje. O rezoluciji ekrana multimedije i na tabli i da ne pričam, kao od pre 2010. a auto je 2020. I taj auto isto košta oko 50.000€ i tek će sa restyle modelom da poprave neke od tih stvari.
E sada, ta tojota će biti takva i za 10 godina a Audi i preostala premium dvojka će imati sto i jednu bubicu, pa ko šta voli.

betmen

pre 2 godine

@Cinik

Apsolutno ne znas o cemu pricas. Recimo MLB platformu je razvio Audi i na njoj su vecina audi modela, zatim odredjeni porsche modeli, bentley, lambo... Dok je recimo A3 na MQB "platformi" koja se deli sa celom VW grupacijom (seat, skoda, vw... pa i taj passat koji ti je isto sto i A4)

O kvalitetu materijala unutrasnjosti ili precenjenosti moze da se diskutuje do prekosutra, kao i tvojoj nesvesnosti o nivou nepoznavanja teme o kojoj sa toliko samopouzdanja govoris.

MB

pre 2 godine

Audi nema sta da trazi pored Mercedes ipak je C klasa bolja a jos bolja E klasa zna se ko je gazda na putu uz redovno odrzavanje milion i pouzdanija je sto se tice motora i mehanike Mecka kralj drumova bila nekad e sad tu i tamo sa onim ekranima tesko kao i vecina automobila danas.

Srđan BL

pre 2 godine

Cinik
Pa da nije bilo Audija, danas ne bi bilo ni VW-a... Svi temelji savremenog VW-u su nastali na tehnologiji Auto Uniona... Prvi VW sa prednjim pogonom i vodeno hladjenim motorom je bio K70, koji je nastao na osnovi NSU-a... Posto se nije proslavio preuzeta je platforma Audija 80 i na njoj je konstruisan Passat kao jeftinija alternativa... Passat 1, 2, 5 (5.5) su bili potpuno prepakovani Audiji, dok su Passat 3,4, 6, 7, 8 rastegnuti Golfovi...
VW Polo je nastao kada su sa Audija 50, skinuli Audijev znak i stavili VW... Fakticki je mehanika tog Audija posluzila za razvoj Golfa...
Dobro je poznato sta je VW proizvodio do kupovine Auto Uniona, a sta poslije... Koncept svih vecih VW-a poput Touarega su zapravo zasnivani na Audiju....
Sto se tice tog pojma "sasije" provjeti sta sasija znaci, ali je za automobile prikladniji pojam platforma ili karoserija...
Pojednostaviti ulogu Audija u svemu sto je dao VW-u moze samo neko ko nista ne zna o tome ili ne zeli (iz nekih svojih predrasuda)...

transfer blama

pre 2 godine

Dobar za lečenje sirotinjskog kompleksa, ali obavezno onaj malo stariji.. NOVNOVNOV.. neko 2006-8 godište. Taj je top kad se prakiras ispred kladionice.

C i n i k

pre 2 godine

111
Audi A4 je "original", dok je Passat (u varijantama sa uzduznim motorom) bio jeftinija kopija...
(Srđan BL, 21. februar 2022 18:45)


Ma nema veze kako se VW motor postavlja u original tj Passat, i kako se postavlja u Audi..
Sustina je da Audi kao kompanija ne postoji ima vise od 50 godina isto ko Skoda ili Seat, to je sve u celosti VW group i svi modeli se rade na bazi sasija iz VW, motori, prenos, stakla, infoteiment, vesanje itd, sve je od VW...
Kad kupis Audi ili Skodu/Seat novac u krajnjem odlazi u kasu VW..
Skoda/Seat cak ni nemaju svoju upravu vec tu sede nemci iz VW dok je Audi do pre nekoliko godina imao samostalnost u pogledu svojih akcija jer je tradicionalno, VW ostavljao nekadasnjem AutoUnionu 5% akcija, danas medjutim VW ima 100% akcija tako da cak i formalno Audi ne postoji, a Skoda/Seat pravo na akcije nikad ni nisu imali..
Audi u VW group ima ulogu da bude qvazi premium jer mu VW stavlja skuplje materijale, medjutim sem limova tj spoljasnosti i malo skupljih materijala, nema nikakve razlike izmedju Passat/a i Audi 4.
Znam da je to bolno za ljubitelje Audi/ja ali tako realno stoje stvari..

Drajver

pre 2 godine

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=2108335#k38567968

Mogu se izabrati pristojni modeli mnogih proizvodjaca za 20k evra. Recimo da je to cena za pristojan A4 star par godina.

A sta je bolje? Evo strucnjak ce ti odgovoriti. Najbolje je ono sto zadovoljava individualne potrebe. Nekome je to to upravo ta kia/hyundai, nekome dacia a nekome taj polovan A4. Nisu svi ljudi isti, ne zive svi isti zivot, nemaju svi identicne prioritete i na kraju i ukusi se razlikuju.

Iznenadio bi se kuda marketinska istrazivanja vode i koliko danas ima podataka za analizu ali ono sto je sasvim sigurno je da se kod nas u Evropi pored Bugarske i Rumunije kupci u najnizem procentu rukovode zdravom logikom vec kupuju da bi zadovoljili nekakve njima znane prohteve.

Da zakljucim: nema potrebe rugati se u bilo kom slucaju a pogotovo bez validnog argumenta onima koji naprave drugaciji izbor na osnovu svojih potreba. Takvo ponasanje je odlika primitivizma i manjka inteligencije.

Reziel

pre 2 godine

Kad se pojavio A4 bio sam u fazonu kako izgleda lošije i od BMW-a serije 3 i od C klase. Danas do duše deluje kao da daleko bolje "stari", po čemu je Audijev pomalo uzdržan dizajn i poznat. Što se tiče unutrašnjosti slična stvar, dok nisam seo nisam znao da cenim. Audijeva unutrašnjost iz tog vremena je po meni bolja od takmaca druga dva nemačka premijuma. Sve ostalo je tu negde, iskreno mislim da su nijanse u pitanju, ali eto da biram, odabrao bih A4 jer može da se uzme sa Quattro pogonom koji je po mom mišljenju bolji od 4matica i Xdrive-a.

Spiclov

pre 2 godine

Solidan auto. Vozio mesec dana. Utisci pomesani. Za nase uslove sa qvatro pogonom dobar izbor ko ima novca da ga kupi i odrzava. Kod Audija vas neka resenja oduseve a za neka previse kompromisa. Meni je skucen, sedi se prilicno nisko. Iako je kvatro, sneg se nagomila izmedju tocka i karoserije i tesko se cisti. Dobar osecaj u voznji, volan odlicno lezi u rukama. Ako je dizel, agilan je a nije veliki potrosac.U Srbiji je generalno nezahvalno voziti SUV zbog uskih ulica i ekstremno skucenih i malih parkinga, potrosnje, registracije idr. Ovaj Audi je dobro srednje resenje sto se tice konfora, velicine auta, potrosnje, dizajna idr. Cena novog od 50K+ evra za ono sto se dobija ide na ruku prodavcu vise nego kupcu.

Rodion Gataulin

pre 2 godine

@Odrzavanje nije isto, menjac na primer ako crkne ode 1000eur, nova dacija je u garanciji, polovan audi nije
(Luka, 21. februar 2022 13:21)

Pre će menjač (i sve drugo) da crkne na NOVOJ Daciji nego na 3 godine starom Audiju.

BL

pre 2 godine

Plus su mu izgled,položaj vozača ispred upravljača,odlična zvučna izolacija i na dodir kvalitetni materijali u kabini.Ponuda prostora pozadi je skromnija ali za to imamo A6.Nisam pristalica "kvatra" zbog potrošnje goriva i pneumatika a ne bih ni volio da me stignu neke boljke toga koje su stigle vozila sa velikom kilometražom.Po meni odličan automobil ako postoji mogućnost kupovine sa manjim brojem km na satu.

Vaistinu

pre 2 godine

Odrzavanje nije isto, menjac na primer ako crkne ode 1000eur, nova dacija je u garanciji, polovan audi nije
(Luka, 21. februar 2022 13:21)

Znači kažeš kupac polovnog Audija svakog meseca izuje 100 do 500€ na delove koji crknu i zbog toga je PAMETNIJI od kupca novog?

roske78

pre 2 godine

Odrzavanje nije isto, menjac na primer ako crkne ode 1000eur, nova dacija je u garanciji, polovan audi nije
(Luka, 21. februar 2022 13:21)

Pa nije valjda da na premijum najboljem autu na svijetu nijemcu audiju starom max 6 godina (linija koja je na testu) moze da zvekne mjenjac?Ccc, ja sam mislio da to odlazi samo kod dacija i skoda superb (ko ima za novu skodu superb 30000 eur je sirotinja, ko ima za audija 35000 je na krovu svijeta ), a ne kod jedne takve velicine kakav je audi a4

3210

pre 2 godine

Odrzavanje nije isto, menjac na primer ako crkne ode 1000eur, nova dacija je u garanciji, polovan audi nije
(Luka, 21. februar 2022 13:21)

Menjač ako crkne i košta samo 1000 e to je super .

Računaj od 1800 - 2500 eura.

gagi4

pre 2 godine

Šta kažete stručnjaci, kakav Hyundai i Kia mogu za te pare?
(SS, 21. februar 2022 13:15)

Za te pare, pa, nov, sa 0 km, gde ti prvi sedas u njega, mirise, nista ne lupa, ne skripi, sa puno boljom opremom itd itd. Ne kazem da je ovaj auto los, samo, ja bas volim nov.

Luka

pre 2 godine

Pa kako ne mogu da ga priušte ako je za iste pare kako si rekao? Kako kupac nove Dačije ne može da kupi polovan audi?
(Vaistinu, 21. februar 2022 12:31)

Odrzavanje nije isto, menjac na primer ako crkne ode 1000eur, nova dacija je u garanciji, polovan audi nije

hiu

pre 2 godine

Ma sta fali A4, nije neki luksuz ali kupis novog vozis 3 godine pa kad pocnes da zaradjujes vise vise para uzmes bolji. Relano kosta negde oko 500 evra mescno sto je entry level executive auto kao i BMW 3, plus na to kasko i odrzavanje.

roske78

pre 2 godine

Sada ce strucnjaci da nam objasne kako ima bolji nov auto za iste pare i da ubedjuju sebe kako je auto los jer ne mogu da ga priuste..kiselo grozdje
(Luka, 21. februar 2022 11:42

Ne Luka, ako neko kupuje nov auto za iste pare, znaci da moze da kupi i taj polovan, sam sebe demantujes..a auto je ok, na dnu lestvice u klasama auta (ispod njega su mali auti, kompakti, i niza srednja klasa, pa ide on kao srednja, pa su iznad njega visa srednja, visoka, sportska, supersportska i hiper sportska ) odnosno od najjeftinijeg auta na svijetu od 5000 eur novog do najskupljeg od par miliona, prosjek je nekih milion..sto znaci svaki auto ispod milion evra je u donjem cjenovnom rangu, odnosno konfekcija za radnike, a preko malo rjedji, sto ne znaci i unikatni ili pretjerano eksluzivni..tako da taj audi, tek polovan od 15, 20 000 eur je u rangu jeftinijih satova, ne znam sto bi bekom bilo kiselo grozdje sto neko vozi auto vrijednosti jefinog sata ili 3 kvm stana u Bg H20

Vaistinu

pre 2 godine

Sada ce strucnjaci da nam objasne kako ima bolji nov auto za iste pare i da ubedjuju sebe kako je auto los jer ne mogu da ga priuste..kiselo grozdje
(Luka, 21. februar 2022 11:42)

Pa kako ne mogu da ga priušte ako je za iste pare kako si rekao? Kako kupac nove Dačije ne može da kupi polovan audi?

mg

pre 2 godine

Sada ce strucnjaci da nam objasne kako ima bolji nov auto za iste pare i da ubedjuju sebe kako je auto los jer ne mogu da ga priuste..kiselo grozdje

E neka si im rekao, kupuju novo zato što nemaju para za polovno (izvađeno s dna jezera i rashodovano). Alal vera! A i to staro je svakako bolje od novog zar ne, nema više kvaliteta kao što je bio, samo budala bi kupila auto 2022. godište kad ima neki iz 2011.?

čiča

pre 2 godine

(Kompleksi se leče kod psihologa a ne na auto placu, 21. februar 2022 10:16)

I svakako se ne leče na komentarima na vestima o automobilima.

Luka

pre 2 godine

Sada ce strucnjaci da nam objasne kako ima bolji nov auto za iste pare i da ubedjuju sebe kako je auto los jer ne mogu da ga priuste..kiselo grozdje

Kompleksi se leče kod psihologa a ne na auto placu

pre 2 godine

Ljudi misle da zaslužuju više nego što imaju. Overcompensation, što bi rekao Frojd. Nek misle šta god žele, problem je što prilikom lečenja svojih kompleksa truju sve okolo. To bi trebalo da je zabranjeno. A još uvek nije.

mg

pre 2 godine

Sada ce strucnjaci da nam objasne kako ima bolji nov auto za iste pare i da ubedjuju sebe kako je auto los jer ne mogu da ga priuste..kiselo grozdje

E neka si im rekao, kupuju novo zato što nemaju para za polovno (izvađeno s dna jezera i rashodovano). Alal vera! A i to staro je svakako bolje od novog zar ne, nema više kvaliteta kao što je bio, samo budala bi kupila auto 2022. godište kad ima neki iz 2011.?

Vaistinu

pre 2 godine

Sada ce strucnjaci da nam objasne kako ima bolji nov auto za iste pare i da ubedjuju sebe kako je auto los jer ne mogu da ga priuste..kiselo grozdje
(Luka, 21. februar 2022 11:42)

Pa kako ne mogu da ga priušte ako je za iste pare kako si rekao? Kako kupac nove Dačije ne može da kupi polovan audi?

Drajver

pre 2 godine

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=2108335#k38567968

Mogu se izabrati pristojni modeli mnogih proizvodjaca za 20k evra. Recimo da je to cena za pristojan A4 star par godina.

A sta je bolje? Evo strucnjak ce ti odgovoriti. Najbolje je ono sto zadovoljava individualne potrebe. Nekome je to to upravo ta kia/hyundai, nekome dacia a nekome taj polovan A4. Nisu svi ljudi isti, ne zive svi isti zivot, nemaju svi identicne prioritete i na kraju i ukusi se razlikuju.

Iznenadio bi se kuda marketinska istrazivanja vode i koliko danas ima podataka za analizu ali ono sto je sasvim sigurno je da se kod nas u Evropi pored Bugarske i Rumunije kupci u najnizem procentu rukovode zdravom logikom vec kupuju da bi zadovoljili nekakve njima znane prohteve.

Da zakljucim: nema potrebe rugati se u bilo kom slucaju a pogotovo bez validnog argumenta onima koji naprave drugaciji izbor na osnovu svojih potreba. Takvo ponasanje je odlika primitivizma i manjka inteligencije.

Luka

pre 2 godine

Pa kako ne mogu da ga priušte ako je za iste pare kako si rekao? Kako kupac nove Dačije ne može da kupi polovan audi?
(Vaistinu, 21. februar 2022 12:31)

Odrzavanje nije isto, menjac na primer ako crkne ode 1000eur, nova dacija je u garanciji, polovan audi nije

čiča

pre 2 godine

(Kompleksi se leče kod psihologa a ne na auto placu, 21. februar 2022 10:16)

I svakako se ne leče na komentarima na vestima o automobilima.

roske78

pre 2 godine

Sada ce strucnjaci da nam objasne kako ima bolji nov auto za iste pare i da ubedjuju sebe kako je auto los jer ne mogu da ga priuste..kiselo grozdje
(Luka, 21. februar 2022 11:42

Ne Luka, ako neko kupuje nov auto za iste pare, znaci da moze da kupi i taj polovan, sam sebe demantujes..a auto je ok, na dnu lestvice u klasama auta (ispod njega su mali auti, kompakti, i niza srednja klasa, pa ide on kao srednja, pa su iznad njega visa srednja, visoka, sportska, supersportska i hiper sportska ) odnosno od najjeftinijeg auta na svijetu od 5000 eur novog do najskupljeg od par miliona, prosjek je nekih milion..sto znaci svaki auto ispod milion evra je u donjem cjenovnom rangu, odnosno konfekcija za radnike, a preko malo rjedji, sto ne znaci i unikatni ili pretjerano eksluzivni..tako da taj audi, tek polovan od 15, 20 000 eur je u rangu jeftinijih satova, ne znam sto bi bekom bilo kiselo grozdje sto neko vozi auto vrijednosti jefinog sata ili 3 kvm stana u Bg H20

gagi4

pre 2 godine

Šta kažete stručnjaci, kakav Hyundai i Kia mogu za te pare?
(SS, 21. februar 2022 13:15)

Za te pare, pa, nov, sa 0 km, gde ti prvi sedas u njega, mirise, nista ne lupa, ne skripi, sa puno boljom opremom itd itd. Ne kazem da je ovaj auto los, samo, ja bas volim nov.

Kompleksi se leče kod psihologa a ne na auto placu

pre 2 godine

Ljudi misle da zaslužuju više nego što imaju. Overcompensation, što bi rekao Frojd. Nek misle šta god žele, problem je što prilikom lečenja svojih kompleksa truju sve okolo. To bi trebalo da je zabranjeno. A još uvek nije.

Spiclov

pre 2 godine

Solidan auto. Vozio mesec dana. Utisci pomesani. Za nase uslove sa qvatro pogonom dobar izbor ko ima novca da ga kupi i odrzava. Kod Audija vas neka resenja oduseve a za neka previse kompromisa. Meni je skucen, sedi se prilicno nisko. Iako je kvatro, sneg se nagomila izmedju tocka i karoserije i tesko se cisti. Dobar osecaj u voznji, volan odlicno lezi u rukama. Ako je dizel, agilan je a nije veliki potrosac.U Srbiji je generalno nezahvalno voziti SUV zbog uskih ulica i ekstremno skucenih i malih parkinga, potrosnje, registracije idr. Ovaj Audi je dobro srednje resenje sto se tice konfora, velicine auta, potrosnje, dizajna idr. Cena novog od 50K+ evra za ono sto se dobija ide na ruku prodavcu vise nego kupcu.

3210

pre 2 godine

Odrzavanje nije isto, menjac na primer ako crkne ode 1000eur, nova dacija je u garanciji, polovan audi nije
(Luka, 21. februar 2022 13:21)

Menjač ako crkne i košta samo 1000 e to je super .

Računaj od 1800 - 2500 eura.

Reziel

pre 2 godine

Kad se pojavio A4 bio sam u fazonu kako izgleda lošije i od BMW-a serije 3 i od C klase. Danas do duše deluje kao da daleko bolje "stari", po čemu je Audijev pomalo uzdržan dizajn i poznat. Što se tiče unutrašnjosti slična stvar, dok nisam seo nisam znao da cenim. Audijeva unutrašnjost iz tog vremena je po meni bolja od takmaca druga dva nemačka premijuma. Sve ostalo je tu negde, iskreno mislim da su nijanse u pitanju, ali eto da biram, odabrao bih A4 jer može da se uzme sa Quattro pogonom koji je po mom mišljenju bolji od 4matica i Xdrive-a.

transfer blama

pre 2 godine

Dobar za lečenje sirotinjskog kompleksa, ali obavezno onaj malo stariji.. NOVNOVNOV.. neko 2006-8 godište. Taj je top kad se prakiras ispred kladionice.

Rodion Gataulin

pre 2 godine

@Odrzavanje nije isto, menjac na primer ako crkne ode 1000eur, nova dacija je u garanciji, polovan audi nije
(Luka, 21. februar 2022 13:21)

Pre će menjač (i sve drugo) da crkne na NOVOJ Daciji nego na 3 godine starom Audiju.

roske78

pre 2 godine

Odrzavanje nije isto, menjac na primer ako crkne ode 1000eur, nova dacija je u garanciji, polovan audi nije
(Luka, 21. februar 2022 13:21)

Pa nije valjda da na premijum najboljem autu na svijetu nijemcu audiju starom max 6 godina (linija koja je na testu) moze da zvekne mjenjac?Ccc, ja sam mislio da to odlazi samo kod dacija i skoda superb (ko ima za novu skodu superb 30000 eur je sirotinja, ko ima za audija 35000 je na krovu svijeta ), a ne kod jedne takve velicine kakav je audi a4

Vaistinu

pre 2 godine

Odrzavanje nije isto, menjac na primer ako crkne ode 1000eur, nova dacija je u garanciji, polovan audi nije
(Luka, 21. februar 2022 13:21)

Znači kažeš kupac polovnog Audija svakog meseca izuje 100 do 500€ na delove koji crknu i zbog toga je PAMETNIJI od kupca novog?

BL

pre 2 godine

Plus su mu izgled,položaj vozača ispred upravljača,odlična zvučna izolacija i na dodir kvalitetni materijali u kabini.Ponuda prostora pozadi je skromnija ali za to imamo A6.Nisam pristalica "kvatra" zbog potrošnje goriva i pneumatika a ne bih ni volio da me stignu neke boljke toga koje su stigle vozila sa velikom kilometražom.Po meni odličan automobil ako postoji mogućnost kupovine sa manjim brojem km na satu.

hiu

pre 2 godine

Ma sta fali A4, nije neki luksuz ali kupis novog vozis 3 godine pa kad pocnes da zaradjujes vise vise para uzmes bolji. Relano kosta negde oko 500 evra mescno sto je entry level executive auto kao i BMW 3, plus na to kasko i odrzavanje.

C i n i k

pre 2 godine

111
Audi A4 je "original", dok je Passat (u varijantama sa uzduznim motorom) bio jeftinija kopija...
(Srđan BL, 21. februar 2022 18:45)


Ma nema veze kako se VW motor postavlja u original tj Passat, i kako se postavlja u Audi..
Sustina je da Audi kao kompanija ne postoji ima vise od 50 godina isto ko Skoda ili Seat, to je sve u celosti VW group i svi modeli se rade na bazi sasija iz VW, motori, prenos, stakla, infoteiment, vesanje itd, sve je od VW...
Kad kupis Audi ili Skodu/Seat novac u krajnjem odlazi u kasu VW..
Skoda/Seat cak ni nemaju svoju upravu vec tu sede nemci iz VW dok je Audi do pre nekoliko godina imao samostalnost u pogledu svojih akcija jer je tradicionalno, VW ostavljao nekadasnjem AutoUnionu 5% akcija, danas medjutim VW ima 100% akcija tako da cak i formalno Audi ne postoji, a Skoda/Seat pravo na akcije nikad ni nisu imali..
Audi u VW group ima ulogu da bude qvazi premium jer mu VW stavlja skuplje materijale, medjutim sem limova tj spoljasnosti i malo skupljih materijala, nema nikakve razlike izmedju Passat/a i Audi 4.
Znam da je to bolno za ljubitelje Audi/ja ali tako realno stoje stvari..

Luka

pre 2 godine

Sada ce strucnjaci da nam objasne kako ima bolji nov auto za iste pare i da ubedjuju sebe kako je auto los jer ne mogu da ga priuste..kiselo grozdje

Srđan BL

pre 2 godine

Cinik
Pa da nije bilo Audija, danas ne bi bilo ni VW-a... Svi temelji savremenog VW-u su nastali na tehnologiji Auto Uniona... Prvi VW sa prednjim pogonom i vodeno hladjenim motorom je bio K70, koji je nastao na osnovi NSU-a... Posto se nije proslavio preuzeta je platforma Audija 80 i na njoj je konstruisan Passat kao jeftinija alternativa... Passat 1, 2, 5 (5.5) su bili potpuno prepakovani Audiji, dok su Passat 3,4, 6, 7, 8 rastegnuti Golfovi...
VW Polo je nastao kada su sa Audija 50, skinuli Audijev znak i stavili VW... Fakticki je mehanika tog Audija posluzila za razvoj Golfa...
Dobro je poznato sta je VW proizvodio do kupovine Auto Uniona, a sta poslije... Koncept svih vecih VW-a poput Touarega su zapravo zasnivani na Audiju....
Sto se tice tog pojma "sasije" provjeti sta sasija znaci, ali je za automobile prikladniji pojam platforma ili karoserija...
Pojednostaviti ulogu Audija u svemu sto je dao VW-u moze samo neko ko nista ne zna o tome ili ne zeli (iz nekih svojih predrasuda)...

MB

pre 2 godine

Audi nema sta da trazi pored Mercedes ipak je C klasa bolja a jos bolja E klasa zna se ko je gazda na putu uz redovno odrzavanje milion i pouzdanija je sto se tice motora i mehanike Mecka kralj drumova bila nekad e sad tu i tamo sa onim ekranima tesko kao i vecina automobila danas.

betmen

pre 2 godine

@Cinik

Apsolutno ne znas o cemu pricas. Recimo MLB platformu je razvio Audi i na njoj su vecina audi modela, zatim odredjeni porsche modeli, bentley, lambo... Dok je recimo A3 na MQB "platformi" koja se deli sa celom VW grupacijom (seat, skoda, vw... pa i taj passat koji ti je isto sto i A4)

O kvalitetu materijala unutrasnjosti ili precenjenosti moze da se diskutuje do prekosutra, kao i tvojoj nesvesnosti o nivou nepoznavanja teme o kojoj sa toliko samopouzdanja govoris.

Giovanni

pre 2 godine

A zadnja svetla - obične sijalice.. I to za ovaj auto premijum klase i 50k evra?
(Toliko o tome, 21. februar 2022 18:27)

To još i jeste premium šta neki drugi rade, npr. Tojota iz nekog razloga ne osvetljava komande u vozačevim vratima, već samo dugme za vozačev prozor a sve ostalo je u mraku pa nabadaj. Novi Rav4 u top opremi npr. (koža, 360 stepeni kamera, velika navigacija, grejanje i hladjenje sedišta,…) ima elektro podesivo sedište vozača sa memorijom a od suvozača je skroz mehaničko i najjednostavnije, nema čak ni podešavanje po visini (ali je grejano i hladjeno). A sijalice su 80% sve obične, LED je u farovima i kao ambijentalno osvetljenje. O rezoluciji ekrana multimedije i na tabli i da ne pričam, kao od pre 2010. a auto je 2020. I taj auto isto košta oko 50.000€ i tek će sa restyle modelom da poprave neke od tih stvari.
E sada, ta tojota će biti takva i za 10 godina a Audi i preostala premium dvojka će imati sto i jednu bubicu, pa ko šta voli.

Željko

pre 2 godine

Posedujem ovakav auto,i najiskrenije cu reci da je auto za duga putovanja i otvoren put odličan kao ladja,medjutim za gradsku vožnju,uske ulice i parkinge po gradu je katastrofa ,totalno ne praktičan za gradsku vožnju ,ne bih ga pozeleo drugi put.

Nenad

pre 2 godine

Dovoljno je samo reci gospodar prstenova i sve je jasno ,od kvaliteta materijala eneterijera ,pocinkovane limarije ,odlicnog motora ,nema ko se neokrene kada ste na ulici za vama kada 4 kruga .vozim A4 b7 automatim i sledeci auto ce biti audi i samo audi .skoda seat itd to su one troske strugotine sto otpadnu iz proizvodnje audija pa se ponovo istope i naliju u kalup e to je moj narode skoda i seat!

Luka

pre 2 godine

Sada ce strucnjaci da nam objasne kako ima bolji nov auto za iste pare i da ubedjuju sebe kako je auto los jer ne mogu da ga priuste..kiselo grozdje

Rodion Gataulin

pre 2 godine

@Odrzavanje nije isto, menjac na primer ako crkne ode 1000eur, nova dacija je u garanciji, polovan audi nije
(Luka, 21. februar 2022 13:21)

Pre će menjač (i sve drugo) da crkne na NOVOJ Daciji nego na 3 godine starom Audiju.

hiu

pre 2 godine

Ma sta fali A4, nije neki luksuz ali kupis novog vozis 3 godine pa kad pocnes da zaradjujes vise vise para uzmes bolji. Relano kosta negde oko 500 evra mescno sto je entry level executive auto kao i BMW 3, plus na to kasko i odrzavanje.

Kompleksi se leče kod psihologa a ne na auto placu

pre 2 godine

Ljudi misle da zaslužuju više nego što imaju. Overcompensation, što bi rekao Frojd. Nek misle šta god žele, problem je što prilikom lečenja svojih kompleksa truju sve okolo. To bi trebalo da je zabranjeno. A još uvek nije.

C i n i k

pre 2 godine

111
Audi A4 je "original", dok je Passat (u varijantama sa uzduznim motorom) bio jeftinija kopija...
(Srđan BL, 21. februar 2022 18:45)


Ma nema veze kako se VW motor postavlja u original tj Passat, i kako se postavlja u Audi..
Sustina je da Audi kao kompanija ne postoji ima vise od 50 godina isto ko Skoda ili Seat, to je sve u celosti VW group i svi modeli se rade na bazi sasija iz VW, motori, prenos, stakla, infoteiment, vesanje itd, sve je od VW...
Kad kupis Audi ili Skodu/Seat novac u krajnjem odlazi u kasu VW..
Skoda/Seat cak ni nemaju svoju upravu vec tu sede nemci iz VW dok je Audi do pre nekoliko godina imao samostalnost u pogledu svojih akcija jer je tradicionalno, VW ostavljao nekadasnjem AutoUnionu 5% akcija, danas medjutim VW ima 100% akcija tako da cak i formalno Audi ne postoji, a Skoda/Seat pravo na akcije nikad ni nisu imali..
Audi u VW group ima ulogu da bude qvazi premium jer mu VW stavlja skuplje materijale, medjutim sem limova tj spoljasnosti i malo skupljih materijala, nema nikakve razlike izmedju Passat/a i Audi 4.
Znam da je to bolno za ljubitelje Audi/ja ali tako realno stoje stvari..

MB

pre 2 godine

Audi nema sta da trazi pored Mercedes ipak je C klasa bolja a jos bolja E klasa zna se ko je gazda na putu uz redovno odrzavanje milion i pouzdanija je sto se tice motora i mehanike Mecka kralj drumova bila nekad e sad tu i tamo sa onim ekranima tesko kao i vecina automobila danas.

roske78

pre 2 godine

Sada ce strucnjaci da nam objasne kako ima bolji nov auto za iste pare i da ubedjuju sebe kako je auto los jer ne mogu da ga priuste..kiselo grozdje
(Luka, 21. februar 2022 11:42

Ne Luka, ako neko kupuje nov auto za iste pare, znaci da moze da kupi i taj polovan, sam sebe demantujes..a auto je ok, na dnu lestvice u klasama auta (ispod njega su mali auti, kompakti, i niza srednja klasa, pa ide on kao srednja, pa su iznad njega visa srednja, visoka, sportska, supersportska i hiper sportska ) odnosno od najjeftinijeg auta na svijetu od 5000 eur novog do najskupljeg od par miliona, prosjek je nekih milion..sto znaci svaki auto ispod milion evra je u donjem cjenovnom rangu, odnosno konfekcija za radnike, a preko malo rjedji, sto ne znaci i unikatni ili pretjerano eksluzivni..tako da taj audi, tek polovan od 15, 20 000 eur je u rangu jeftinijih satova, ne znam sto bi bekom bilo kiselo grozdje sto neko vozi auto vrijednosti jefinog sata ili 3 kvm stana u Bg H20

Luka

pre 2 godine

Pa kako ne mogu da ga priušte ako je za iste pare kako si rekao? Kako kupac nove Dačije ne može da kupi polovan audi?
(Vaistinu, 21. februar 2022 12:31)

Odrzavanje nije isto, menjac na primer ako crkne ode 1000eur, nova dacija je u garanciji, polovan audi nije

transfer blama

pre 2 godine

Dobar za lečenje sirotinjskog kompleksa, ali obavezno onaj malo stariji.. NOVNOVNOV.. neko 2006-8 godište. Taj je top kad se prakiras ispred kladionice.

mg

pre 2 godine

Sada ce strucnjaci da nam objasne kako ima bolji nov auto za iste pare i da ubedjuju sebe kako je auto los jer ne mogu da ga priuste..kiselo grozdje

E neka si im rekao, kupuju novo zato što nemaju para za polovno (izvađeno s dna jezera i rashodovano). Alal vera! A i to staro je svakako bolje od novog zar ne, nema više kvaliteta kao što je bio, samo budala bi kupila auto 2022. godište kad ima neki iz 2011.?

gagi4

pre 2 godine

Šta kažete stručnjaci, kakav Hyundai i Kia mogu za te pare?
(SS, 21. februar 2022 13:15)

Za te pare, pa, nov, sa 0 km, gde ti prvi sedas u njega, mirise, nista ne lupa, ne skripi, sa puno boljom opremom itd itd. Ne kazem da je ovaj auto los, samo, ja bas volim nov.

Reziel

pre 2 godine

Kad se pojavio A4 bio sam u fazonu kako izgleda lošije i od BMW-a serije 3 i od C klase. Danas do duše deluje kao da daleko bolje "stari", po čemu je Audijev pomalo uzdržan dizajn i poznat. Što se tiče unutrašnjosti slična stvar, dok nisam seo nisam znao da cenim. Audijeva unutrašnjost iz tog vremena je po meni bolja od takmaca druga dva nemačka premijuma. Sve ostalo je tu negde, iskreno mislim da su nijanse u pitanju, ali eto da biram, odabrao bih A4 jer može da se uzme sa Quattro pogonom koji je po mom mišljenju bolji od 4matica i Xdrive-a.

Vaistinu

pre 2 godine

Odrzavanje nije isto, menjac na primer ako crkne ode 1000eur, nova dacija je u garanciji, polovan audi nije
(Luka, 21. februar 2022 13:21)

Znači kažeš kupac polovnog Audija svakog meseca izuje 100 do 500€ na delove koji crknu i zbog toga je PAMETNIJI od kupca novog?

Vaistinu

pre 2 godine

Sada ce strucnjaci da nam objasne kako ima bolji nov auto za iste pare i da ubedjuju sebe kako je auto los jer ne mogu da ga priuste..kiselo grozdje
(Luka, 21. februar 2022 11:42)

Pa kako ne mogu da ga priušte ako je za iste pare kako si rekao? Kako kupac nove Dačije ne može da kupi polovan audi?

čiča

pre 2 godine

(Kompleksi se leče kod psihologa a ne na auto placu, 21. februar 2022 10:16)

I svakako se ne leče na komentarima na vestima o automobilima.

roske78

pre 2 godine

Odrzavanje nije isto, menjac na primer ako crkne ode 1000eur, nova dacija je u garanciji, polovan audi nije
(Luka, 21. februar 2022 13:21)

Pa nije valjda da na premijum najboljem autu na svijetu nijemcu audiju starom max 6 godina (linija koja je na testu) moze da zvekne mjenjac?Ccc, ja sam mislio da to odlazi samo kod dacija i skoda superb (ko ima za novu skodu superb 30000 eur je sirotinja, ko ima za audija 35000 je na krovu svijeta ), a ne kod jedne takve velicine kakav je audi a4

Srđan BL

pre 2 godine

Cinik
Pa da nije bilo Audija, danas ne bi bilo ni VW-a... Svi temelji savremenog VW-u su nastali na tehnologiji Auto Uniona... Prvi VW sa prednjim pogonom i vodeno hladjenim motorom je bio K70, koji je nastao na osnovi NSU-a... Posto se nije proslavio preuzeta je platforma Audija 80 i na njoj je konstruisan Passat kao jeftinija alternativa... Passat 1, 2, 5 (5.5) su bili potpuno prepakovani Audiji, dok su Passat 3,4, 6, 7, 8 rastegnuti Golfovi...
VW Polo je nastao kada su sa Audija 50, skinuli Audijev znak i stavili VW... Fakticki je mehanika tog Audija posluzila za razvoj Golfa...
Dobro je poznato sta je VW proizvodio do kupovine Auto Uniona, a sta poslije... Koncept svih vecih VW-a poput Touarega su zapravo zasnivani na Audiju....
Sto se tice tog pojma "sasije" provjeti sta sasija znaci, ali je za automobile prikladniji pojam platforma ili karoserija...
Pojednostaviti ulogu Audija u svemu sto je dao VW-u moze samo neko ko nista ne zna o tome ili ne zeli (iz nekih svojih predrasuda)...

Nenad

pre 2 godine

Dovoljno je samo reci gospodar prstenova i sve je jasno ,od kvaliteta materijala eneterijera ,pocinkovane limarije ,odlicnog motora ,nema ko se neokrene kada ste na ulici za vama kada 4 kruga .vozim A4 b7 automatim i sledeci auto ce biti audi i samo audi .skoda seat itd to su one troske strugotine sto otpadnu iz proizvodnje audija pa se ponovo istope i naliju u kalup e to je moj narode skoda i seat!

BL

pre 2 godine

Plus su mu izgled,položaj vozača ispred upravljača,odlična zvučna izolacija i na dodir kvalitetni materijali u kabini.Ponuda prostora pozadi je skromnija ali za to imamo A6.Nisam pristalica "kvatra" zbog potrošnje goriva i pneumatika a ne bih ni volio da me stignu neke boljke toga koje su stigle vozila sa velikom kilometražom.Po meni odličan automobil ako postoji mogućnost kupovine sa manjim brojem km na satu.

betmen

pre 2 godine

@Cinik

Apsolutno ne znas o cemu pricas. Recimo MLB platformu je razvio Audi i na njoj su vecina audi modela, zatim odredjeni porsche modeli, bentley, lambo... Dok je recimo A3 na MQB "platformi" koja se deli sa celom VW grupacijom (seat, skoda, vw... pa i taj passat koji ti je isto sto i A4)

O kvalitetu materijala unutrasnjosti ili precenjenosti moze da se diskutuje do prekosutra, kao i tvojoj nesvesnosti o nivou nepoznavanja teme o kojoj sa toliko samopouzdanja govoris.

3210

pre 2 godine

Odrzavanje nije isto, menjac na primer ako crkne ode 1000eur, nova dacija je u garanciji, polovan audi nije
(Luka, 21. februar 2022 13:21)

Menjač ako crkne i košta samo 1000 e to je super .

Računaj od 1800 - 2500 eura.

Drajver

pre 2 godine

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=2108335#k38567968

Mogu se izabrati pristojni modeli mnogih proizvodjaca za 20k evra. Recimo da je to cena za pristojan A4 star par godina.

A sta je bolje? Evo strucnjak ce ti odgovoriti. Najbolje je ono sto zadovoljava individualne potrebe. Nekome je to to upravo ta kia/hyundai, nekome dacia a nekome taj polovan A4. Nisu svi ljudi isti, ne zive svi isti zivot, nemaju svi identicne prioritete i na kraju i ukusi se razlikuju.

Iznenadio bi se kuda marketinska istrazivanja vode i koliko danas ima podataka za analizu ali ono sto je sasvim sigurno je da se kod nas u Evropi pored Bugarske i Rumunije kupci u najnizem procentu rukovode zdravom logikom vec kupuju da bi zadovoljili nekakve njima znane prohteve.

Da zakljucim: nema potrebe rugati se u bilo kom slucaju a pogotovo bez validnog argumenta onima koji naprave drugaciji izbor na osnovu svojih potreba. Takvo ponasanje je odlika primitivizma i manjka inteligencije.

Giovanni

pre 2 godine

A zadnja svetla - obične sijalice.. I to za ovaj auto premijum klase i 50k evra?
(Toliko o tome, 21. februar 2022 18:27)

To još i jeste premium šta neki drugi rade, npr. Tojota iz nekog razloga ne osvetljava komande u vozačevim vratima, već samo dugme za vozačev prozor a sve ostalo je u mraku pa nabadaj. Novi Rav4 u top opremi npr. (koža, 360 stepeni kamera, velika navigacija, grejanje i hladjenje sedišta,…) ima elektro podesivo sedište vozača sa memorijom a od suvozača je skroz mehaničko i najjednostavnije, nema čak ni podešavanje po visini (ali je grejano i hladjeno). A sijalice su 80% sve obične, LED je u farovima i kao ambijentalno osvetljenje. O rezoluciji ekrana multimedije i na tabli i da ne pričam, kao od pre 2010. a auto je 2020. I taj auto isto košta oko 50.000€ i tek će sa restyle modelom da poprave neke od tih stvari.
E sada, ta tojota će biti takva i za 10 godina a Audi i preostala premium dvojka će imati sto i jednu bubicu, pa ko šta voli.

Spiclov

pre 2 godine

Solidan auto. Vozio mesec dana. Utisci pomesani. Za nase uslove sa qvatro pogonom dobar izbor ko ima novca da ga kupi i odrzava. Kod Audija vas neka resenja oduseve a za neka previse kompromisa. Meni je skucen, sedi se prilicno nisko. Iako je kvatro, sneg se nagomila izmedju tocka i karoserije i tesko se cisti. Dobar osecaj u voznji, volan odlicno lezi u rukama. Ako je dizel, agilan je a nije veliki potrosac.U Srbiji je generalno nezahvalno voziti SUV zbog uskih ulica i ekstremno skucenih i malih parkinga, potrosnje, registracije idr. Ovaj Audi je dobro srednje resenje sto se tice konfora, velicine auta, potrosnje, dizajna idr. Cena novog od 50K+ evra za ono sto se dobija ide na ruku prodavcu vise nego kupcu.

Željko

pre 2 godine

Posedujem ovakav auto,i najiskrenije cu reci da je auto za duga putovanja i otvoren put odličan kao ladja,medjutim za gradsku vožnju,uske ulice i parkinge po gradu je katastrofa ,totalno ne praktičan za gradsku vožnju ,ne bih ga pozeleo drugi put.