Petak, 12.11.2021.

11:33

Električni automobil po ceni električnog bicikla FOTO

Izvor: Izvor: B92, Automobili.ba

Elektrièni automobil po ceni elektriènog bicikla FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

peca

pre 2 godine

Da covek ne poveruje, mi Srbi postadosmo najveci borci za ekoloski zdravu sredinu, a u koritama nasih reka bacamo mrtve zivotinje, frizidere, skoljke automobila, i dalje lozimo sta stignemo, jalovinu, stare stvari, los ugalj, svasta. Najveca nam briga stepen zagadjenja EV i njihovih baterija, a prozor ne smemo da otvorimo od lozenja.

henry lee

pre 2 godine

Pošto ćemo uskoro imati fabriku baterija za isti, a one su i najskuplji deo istog, mislim da bi cena mogla biti pristojna za naše tržište, a izbor između manjeg i većeg Wulina individualna stvar svake porodice kojoj treba drugi, ili čak i prvi auto u kući.

Neutrino

pre 2 godine

Ovaj autić i onaj veći model Wuling Hong Guang Mini EV, bi trebalo uvesti oslobođene carine i poreza i dati subvenciju od 2000€ koja se daje za hibride. Oni bi bili spas za gužve a pomogli bi oko zagađenja.

grad

pre 2 godine

Strasno sta ce nam sve uvaliti kao boze toje extra dobro, uzas katastrofa gde ide vise ovaj svet... Pre svega treba razmisliti koliko nam je ovo potrebno, i cemu sluzi ova konzerva na 4 tocka? Jos jedna ljudska glupost i ludost...

gagi

pre 2 godine

A zamisli da svi voze biciklove....
(Rralan, 12. novembar 2021 19:07)

Evo, zamisljam, i ne ide. Kako da zena, koja sredjena i doterana, po dres kodu firme, ode na posao 10-15 km, po kisi, vetru, jakom suncu, snegu? Na sta ce ona da lici kad udje u tu firmu? Ok je za one koji rade u sorcevima i trenerkama i nikome ne smeta sto dzibre, ali ima nas koji volimo da budemo uredni i moramo, zbog prirode posla, e nama bicikl moze da sluzi samo za rekreaciju i nista vise. Ovakva vozila su idealna, samo, tu je homologacija, carina, bezbednosne norme, uvoznicki lobi itd, itd, tako da, mi ovo videti necemo kod nas.

Trt

pre 2 godine

Obicno je cena spustena toliko ne na ustrb kvaliteta bec sigurnosti putnika, sto ce reci nema sanse ovo da se prodaje na trzistu EU, kada se dodaju svi obavezni bezbedonosni elementi cena ode na 7-8 hilada.

Pera

pre 2 godine

@Dejan, 12. novembar 2021 20:27
Da te razocaram, u februaru ce biti dve godine kako sam kupio elektricni auto i baterija ima isti kapacitet kao i pre dve godine.

Matori Laki

pre 2 godine

To samo znači da je cena tog električnog bicikla previsoka.
(Bumbar, 12. novembar 2021 19:43)

A šta da kažem ja za moj Mountainbike, 6850 evra, troši moj doručak, ručak, večeru, po neku gumu, pločice i ulje za kočnice.

Toni

pre 2 godine

Šta god naši auto stručnjaci mislili o dizajnu, sigurnosti i kvalitetu, ovaj auto je odgovor na potrebe i zahtjeve tržišta u Kini. Kod njih je vožnja nešto drugo u odnosu na naše potrebe. Imaju makar 10 gradova sa više stanovnika od Srbije, međugradska vožnja nije popularna kao kod nas (željeznički i avio saobraćaj), i ovo posjedovati ima smisla. Uostalom, prvi model je prodavaniji od Tesle, znači da im poslovni politika funkcioniše.

lokal-patriota

pre 2 godine

obavezno uzimam po toj ceni ... za posao dusu dalo. mesecno (samo posao) predjem oko 600km ... znaci dva puta mesecno da ga punim po 4-5 sati * (6.6KW * 5.108 din/kwh ~ 35din po satu) to mu dodje oko 180 din po punjenu ... ijuuuu evo pravim garazu

kkw

pre 2 godine

Dao bih i duplo ako neko da garanciju da ce baterije i elektronika da izdrze 100 000km ili 10 godina.
Cak i ako je maksimalna brzina 50km na sat a domet 150km.
Pitam se kakva je bezbednost u tom autu, vadusni jastuci, crash test.

Zverko

pre 2 godine

Ovakvi automobili se prave i u Evropi ali koštaju 20k evra. Poješće ih Kinezi sve.
(statuskan, 12. novembar 2021 20:25)

Prvo, ništa ni približno ovome se ne pravi u Evropi. Ne procenjuje se samo na osnovu dimenzija. Drugo, Kinezi su već počeli da jedu po Evropi. Mačke, uglavnom.

Druga strana medalje

pre 2 godine

Korisno za po gradu,do pijace,posao - kuca.
Ali ,koliko proizvodnja te baterije unistava okolinu - od početka ,preko prerade do gotovog proizvoda (i kada je gotova ,ugradjena ona troši neku el.energiju koju dobijamo kako?) .
I na kraju odlaganje tih baterija kada im istekne zivotni vek.

Veliko je oitanje kiliko je to "ekolosko vozilo" u odnosu na nesto drugo tih gabarita sto bi islo na plin npr...
(Komša, 12. novembar 2021 20:39)

Naftu treba izvaditi iz zemlje sto takodje iziskuje energiju koju treba proizvesti,onda disyribucija pa prerada kpja vuce ogromne kolicine energije,pa opet disyribucija i ono zadnje sagorevanje kroz auspuh.
Da stavimo na stranu ko koliko zagadjuje kroz proizvodni ciklus,prednost elektricnog auta je da nema dima i mozes ceo dan biti pored auta bez bojazni da ces se otrovati.
Vozio sam 18 mesevi Renault Zoe i prezadovoljan sam.
Nisam gledao na ulje,tecnosti,zvuk motora i ostale stvari.
Majstora nisam ni posecivao Bogu hvala.
Imam auto sa sus motorom i stalno nesto fali.
Ja i majstor kao braca🤐
Umorio sam se od takvih auta.
Samo eletricni.

Dejan

pre 2 godine

Tu kilometražu odmah podelite sa tri i računajte na to da kapacitet baterije slabi osetno iz dana u dan. Za dve godine verovatno ne može da se pređe ni 50km iz jednog punjenja... Naročito zimi...

Komša

pre 2 godine

Korisno za po gradu,do pijace,posao - kuca.
Ali ,koliko proizvodnja te baterije unistava okolinu - od početka ,preko prerade do gotovog proizvoda (i kada je gotova ,ugradjena ona troši neku el.energiju koju dobijamo kako?) .
I na kraju odlaganje tih baterija kada im istekne zivotni vek.

Veliko je oitanje kiliko je to "ekolosko vozilo" u odnosu na nesto drugo tih gabarita sto bi islo na plin npr...

Rralan

pre 2 godine

E, sad zamislite da umesto horde dizela i 5-metarskih SUV-ova svakog jutra Gazelu forsira identican broj ovih vozila....
Broj parking mesta prakticno bi se duplirao.
(Kobaja Grande, 12. novembar 2021 16:54)


A zamisli da svi voze biciklove....

ja

pre 2 godine

moze da bude i trabant ali za ove pare automobil sa ovim karakteristikama je spas..
cena plina je 97 dinara. ja koji svaki dan putujem po 50km u kolapsu gazela autokomanda ispod 100e za gorivo ne mogu da prodjem... Mislio sam plin ali kad sam video da je 97 din odustao sam.
da idem busem 2 sata bi putovao u jednom pravcu. zato bi za ovo dao i 4500e

budala

pre 2 godine

... kod nas, to ima smisla samo u BG... parking mesto je standardizovane veličine... ako je slobodno, dostupno je svima... a ove igračke i minijature na mikro točkiçima, nemaju šta da traže na otvorenom putu...

todos

pre 2 godine

Ovo je naša budućnost i realnost. Verovatno opcija ukucaš rutu i prosečnu brzinu i vreme dolaska na posao, kompjuter proračuna realnost, i to je to. U gradu naravno, spolja treba neka druga opcija.

Lol

pre 2 godine

Pogledajte samo crash testove tih jeftinih kineza na yt. Sve živo ispada iz kabine, na testu je akumulator iz poda izašao udario test lutku i probio staklo.

eh

pre 2 godine

Ovakvi automobili su buducnost. Mali automobilcici koji se voze po gradu i prigradskim naseljima, gde 95% ljudi se i krece svakodnevno. Trenutni nacin prevoza je neodrziv. Zagadjenje, troskovi, nedostatak prostora,... Rado bi se u potpunosti odrekao vceg licnog automobila i posedovao ovako nesto. Veliki bi samo rentirao kad se putuje negde dalje.

Biće bolje

pre 2 godine

Moraće i evropski proizvodjač da konkurišu ovome, clio, polo, fiat 500 su idaleni za elektrifikaciju, samo nema rezona da im cena bude asrronomska.

to

pre 2 godine

to sam ja hteo da pravim u srbiji, do max 4 000. kada sam sve obracune i razgovore zavrsio, ispalo je da moze, ali ako drzava da pola para ( a to ide samo pod nekim uslovima koje nisam bas hteo- ja sam ipak samo inzenjer). Kad je politika za standarni biznis, ne bi mogli ispod 8-10 000, a za te pare, Fiat 500L ili nesto polovno je daaaleko bolja opcija. steta

Filip

pre 2 godine

Idealan od tacke A do tacke B. Do posla i nazad.Za kupovinu nekih sitnica iz marketa,idealan za parking mesto, jako malo zauzima i jako mali potrošač. Mislim da je ovo sjajan mini autić za to i voleo bi da bude u širokoj prodaji i kod nas. Samo da se reši problem sa punjačima za to i to je to. Masovna prodaja i potraznja bi bila. Jer ne bi niko palio npr. mercrdesa od 5000 kubika do prodavnice udaljena nekoliko stotina metara ili do posla nekoliko i vise km.

Anonimno

pre 2 godine

Ja do posla imam 2 skretanja, 3 semafora i 4-5km. Pesaka 22 minuta ali uzbrdo nizbrdo, kolima 6 minuta, autobusom verovali ili ne oko 35 minuta plus menjam 2 prevoza. Ovakav jedan bi mi ekstra odgovarao! Pa i za vecu relaciju po Beogradu gde ima obezbedjen parking, odlicno!

Zok1

pre 2 godine

Ako je verovati internetu, njihov malo veći model (Wuling Hongguang Mini EV), koji je najprodavaniji električni automobil u Kini, će se sklapati u Litvaniji i prodavati u EU za 10 hiljada evra. Ovakvi automobili zadovoljavaju dnevne potrebe velikog broja ljudi.

Kobaja Grande

pre 2 godine

E, sad zamislite da umesto horde dizela i 5-metarskih SUV-ova svakog jutra Gazelu forsira identican broj ovih vozila....
Broj parking mesta prakticno bi se duplirao.

dzigi

pre 2 godine

Ja bih ovo cepao po BG. Autonomija kao Dačija Spring a 7-8 puta jeftiniji. Čak je i simpatičan.
A cena... Neka bude i 6000e, minus naša subvencija od 5000 - računajte.

The truth seeker

pre 2 godine

Mogu da zamislim da neko ko ima garažu ili živi u kući ovo koristi kao prevoz do posla svakog dana, dok drugi auto koristi za sve ostalo. Ili kao dostavna vozila za brzu hranu recimo. Kad bismo doveli kod nas nekog Kineskog ev prozvođača da nam bude ovde to džabe i da se izvozi po okruženju ili u afriku, aziju(ne verujem da bi smelo u EU)to bi bio pogodak.

The truth seeker

pre 2 godine

Mogu da zamislim da neko ko ima garažu ili živi u kući ovo koristi kao prevoz do posla svakog dana, dok drugi auto koristi za sve ostalo. Ili kao dostavna vozila za brzu hranu recimo. Kad bismo doveli kod nas nekog Kineskog ev prozvođača da nam bude ovde to džabe i da se izvozi po okruženju ili u afriku, aziju(ne verujem da bi smelo u EU)to bi bio pogodak.

Toni

pre 2 godine

Šta god naši auto stručnjaci mislili o dizajnu, sigurnosti i kvalitetu, ovaj auto je odgovor na potrebe i zahtjeve tržišta u Kini. Kod njih je vožnja nešto drugo u odnosu na naše potrebe. Imaju makar 10 gradova sa više stanovnika od Srbije, međugradska vožnja nije popularna kao kod nas (željeznički i avio saobraćaj), i ovo posjedovati ima smisla. Uostalom, prvi model je prodavaniji od Tesle, znači da im poslovni politika funkcioniše.

Anonimno

pre 2 godine

Ja do posla imam 2 skretanja, 3 semafora i 4-5km. Pesaka 22 minuta ali uzbrdo nizbrdo, kolima 6 minuta, autobusom verovali ili ne oko 35 minuta plus menjam 2 prevoza. Ovakav jedan bi mi ekstra odgovarao! Pa i za vecu relaciju po Beogradu gde ima obezbedjen parking, odlicno!

Kobaja Grande

pre 2 godine

E, sad zamislite da umesto horde dizela i 5-metarskih SUV-ova svakog jutra Gazelu forsira identican broj ovih vozila....
Broj parking mesta prakticno bi se duplirao.

Rralan

pre 2 godine

E, sad zamislite da umesto horde dizela i 5-metarskih SUV-ova svakog jutra Gazelu forsira identican broj ovih vozila....
Broj parking mesta prakticno bi se duplirao.
(Kobaja Grande, 12. novembar 2021 16:54)


A zamisli da svi voze biciklove....

to

pre 2 godine

to sam ja hteo da pravim u srbiji, do max 4 000. kada sam sve obracune i razgovore zavrsio, ispalo je da moze, ali ako drzava da pola para ( a to ide samo pod nekim uslovima koje nisam bas hteo- ja sam ipak samo inzenjer). Kad je politika za standarni biznis, ne bi mogli ispod 8-10 000, a za te pare, Fiat 500L ili nesto polovno je daaaleko bolja opcija. steta

Filip

pre 2 godine

Idealan od tacke A do tacke B. Do posla i nazad.Za kupovinu nekih sitnica iz marketa,idealan za parking mesto, jako malo zauzima i jako mali potrošač. Mislim da je ovo sjajan mini autić za to i voleo bi da bude u širokoj prodaji i kod nas. Samo da se reši problem sa punjačima za to i to je to. Masovna prodaja i potraznja bi bila. Jer ne bi niko palio npr. mercrdesa od 5000 kubika do prodavnice udaljena nekoliko stotina metara ili do posla nekoliko i vise km.

eh

pre 2 godine

Ovakvi automobili su buducnost. Mali automobilcici koji se voze po gradu i prigradskim naseljima, gde 95% ljudi se i krece svakodnevno. Trenutni nacin prevoza je neodrziv. Zagadjenje, troskovi, nedostatak prostora,... Rado bi se u potpunosti odrekao vceg licnog automobila i posedovao ovako nesto. Veliki bi samo rentirao kad se putuje negde dalje.

Biće bolje

pre 2 godine

Moraće i evropski proizvodjač da konkurišu ovome, clio, polo, fiat 500 su idaleni za elektrifikaciju, samo nema rezona da im cena bude asrronomska.

Druga strana medalje

pre 2 godine

Korisno za po gradu,do pijace,posao - kuca.
Ali ,koliko proizvodnja te baterije unistava okolinu - od početka ,preko prerade do gotovog proizvoda (i kada je gotova ,ugradjena ona troši neku el.energiju koju dobijamo kako?) .
I na kraju odlaganje tih baterija kada im istekne zivotni vek.

Veliko je oitanje kiliko je to "ekolosko vozilo" u odnosu na nesto drugo tih gabarita sto bi islo na plin npr...
(Komša, 12. novembar 2021 20:39)

Naftu treba izvaditi iz zemlje sto takodje iziskuje energiju koju treba proizvesti,onda disyribucija pa prerada kpja vuce ogromne kolicine energije,pa opet disyribucija i ono zadnje sagorevanje kroz auspuh.
Da stavimo na stranu ko koliko zagadjuje kroz proizvodni ciklus,prednost elektricnog auta je da nema dima i mozes ceo dan biti pored auta bez bojazni da ces se otrovati.
Vozio sam 18 mesevi Renault Zoe i prezadovoljan sam.
Nisam gledao na ulje,tecnosti,zvuk motora i ostale stvari.
Majstora nisam ni posecivao Bogu hvala.
Imam auto sa sus motorom i stalno nesto fali.
Ja i majstor kao braca🤐
Umorio sam se od takvih auta.
Samo eletricni.

Zok1

pre 2 godine

Ako je verovati internetu, njihov malo veći model (Wuling Hongguang Mini EV), koji je najprodavaniji električni automobil u Kini, će se sklapati u Litvaniji i prodavati u EU za 10 hiljada evra. Ovakvi automobili zadovoljavaju dnevne potrebe velikog broja ljudi.

dzigi

pre 2 godine

Ja bih ovo cepao po BG. Autonomija kao Dačija Spring a 7-8 puta jeftiniji. Čak je i simpatičan.
A cena... Neka bude i 6000e, minus naša subvencija od 5000 - računajte.

lokal-patriota

pre 2 godine

obavezno uzimam po toj ceni ... za posao dusu dalo. mesecno (samo posao) predjem oko 600km ... znaci dva puta mesecno da ga punim po 4-5 sati * (6.6KW * 5.108 din/kwh ~ 35din po satu) to mu dodje oko 180 din po punjenu ... ijuuuu evo pravim garazu

ja

pre 2 godine

moze da bude i trabant ali za ove pare automobil sa ovim karakteristikama je spas..
cena plina je 97 dinara. ja koji svaki dan putujem po 50km u kolapsu gazela autokomanda ispod 100e za gorivo ne mogu da prodjem... Mislio sam plin ali kad sam video da je 97 din odustao sam.
da idem busem 2 sata bi putovao u jednom pravcu. zato bi za ovo dao i 4500e

todos

pre 2 godine

Ovo je naša budućnost i realnost. Verovatno opcija ukucaš rutu i prosečnu brzinu i vreme dolaska na posao, kompjuter proračuna realnost, i to je to. U gradu naravno, spolja treba neka druga opcija.

gagi

pre 2 godine

A zamisli da svi voze biciklove....
(Rralan, 12. novembar 2021 19:07)

Evo, zamisljam, i ne ide. Kako da zena, koja sredjena i doterana, po dres kodu firme, ode na posao 10-15 km, po kisi, vetru, jakom suncu, snegu? Na sta ce ona da lici kad udje u tu firmu? Ok je za one koji rade u sorcevima i trenerkama i nikome ne smeta sto dzibre, ali ima nas koji volimo da budemo uredni i moramo, zbog prirode posla, e nama bicikl moze da sluzi samo za rekreaciju i nista vise. Ovakva vozila su idealna, samo, tu je homologacija, carina, bezbednosne norme, uvoznicki lobi itd, itd, tako da, mi ovo videti necemo kod nas.

budala

pre 2 godine

... kod nas, to ima smisla samo u BG... parking mesto je standardizovane veličine... ako je slobodno, dostupno je svima... a ove igračke i minijature na mikro točkiçima, nemaju šta da traže na otvorenom putu...

kkw

pre 2 godine

Dao bih i duplo ako neko da garanciju da ce baterije i elektronika da izdrze 100 000km ili 10 godina.
Cak i ako je maksimalna brzina 50km na sat a domet 150km.
Pitam se kakva je bezbednost u tom autu, vadusni jastuci, crash test.

Neutrino

pre 2 godine

Ovaj autić i onaj veći model Wuling Hong Guang Mini EV, bi trebalo uvesti oslobođene carine i poreza i dati subvenciju od 2000€ koja se daje za hibride. Oni bi bili spas za gužve a pomogli bi oko zagađenja.

Zverko

pre 2 godine

Ovakvi automobili se prave i u Evropi ali koštaju 20k evra. Poješće ih Kinezi sve.
(statuskan, 12. novembar 2021 20:25)

Prvo, ništa ni približno ovome se ne pravi u Evropi. Ne procenjuje se samo na osnovu dimenzija. Drugo, Kinezi su već počeli da jedu po Evropi. Mačke, uglavnom.

Lol

pre 2 godine

Pogledajte samo crash testove tih jeftinih kineza na yt. Sve živo ispada iz kabine, na testu je akumulator iz poda izašao udario test lutku i probio staklo.

Dejan

pre 2 godine

Tu kilometražu odmah podelite sa tri i računajte na to da kapacitet baterije slabi osetno iz dana u dan. Za dve godine verovatno ne može da se pređe ni 50km iz jednog punjenja... Naročito zimi...

peca

pre 2 godine

Da covek ne poveruje, mi Srbi postadosmo najveci borci za ekoloski zdravu sredinu, a u koritama nasih reka bacamo mrtve zivotinje, frizidere, skoljke automobila, i dalje lozimo sta stignemo, jalovinu, stare stvari, los ugalj, svasta. Najveca nam briga stepen zagadjenja EV i njihovih baterija, a prozor ne smemo da otvorimo od lozenja.

Pera

pre 2 godine

@Dejan, 12. novembar 2021 20:27
Da te razocaram, u februaru ce biti dve godine kako sam kupio elektricni auto i baterija ima isti kapacitet kao i pre dve godine.

Komša

pre 2 godine

Korisno za po gradu,do pijace,posao - kuca.
Ali ,koliko proizvodnja te baterije unistava okolinu - od početka ,preko prerade do gotovog proizvoda (i kada je gotova ,ugradjena ona troši neku el.energiju koju dobijamo kako?) .
I na kraju odlaganje tih baterija kada im istekne zivotni vek.

Veliko je oitanje kiliko je to "ekolosko vozilo" u odnosu na nesto drugo tih gabarita sto bi islo na plin npr...

Matori Laki

pre 2 godine

To samo znači da je cena tog električnog bicikla previsoka.
(Bumbar, 12. novembar 2021 19:43)

A šta da kažem ja za moj Mountainbike, 6850 evra, troši moj doručak, ručak, večeru, po neku gumu, pločice i ulje za kočnice.

henry lee

pre 2 godine

Pošto ćemo uskoro imati fabriku baterija za isti, a one su i najskuplji deo istog, mislim da bi cena mogla biti pristojna za naše tržište, a izbor između manjeg i većeg Wulina individualna stvar svake porodice kojoj treba drugi, ili čak i prvi auto u kući.

grad

pre 2 godine

Strasno sta ce nam sve uvaliti kao boze toje extra dobro, uzas katastrofa gde ide vise ovaj svet... Pre svega treba razmisliti koliko nam je ovo potrebno, i cemu sluzi ova konzerva na 4 tocka? Jos jedna ljudska glupost i ludost...

Trt

pre 2 godine

Obicno je cena spustena toliko ne na ustrb kvaliteta bec sigurnosti putnika, sto ce reci nema sanse ovo da se prodaje na trzistu EU, kada se dodaju svi obavezni bezbedonosni elementi cena ode na 7-8 hilada.

Dejan

pre 2 godine

Tu kilometražu odmah podelite sa tri i računajte na to da kapacitet baterije slabi osetno iz dana u dan. Za dve godine verovatno ne može da se pređe ni 50km iz jednog punjenja... Naročito zimi...

Zverko

pre 2 godine

Ovakvi automobili se prave i u Evropi ali koštaju 20k evra. Poješće ih Kinezi sve.
(statuskan, 12. novembar 2021 20:25)

Prvo, ništa ni približno ovome se ne pravi u Evropi. Ne procenjuje se samo na osnovu dimenzija. Drugo, Kinezi su već počeli da jedu po Evropi. Mačke, uglavnom.

grad

pre 2 godine

Strasno sta ce nam sve uvaliti kao boze toje extra dobro, uzas katastrofa gde ide vise ovaj svet... Pre svega treba razmisliti koliko nam je ovo potrebno, i cemu sluzi ova konzerva na 4 tocka? Jos jedna ljudska glupost i ludost...

kkw

pre 2 godine

Dao bih i duplo ako neko da garanciju da ce baterije i elektronika da izdrze 100 000km ili 10 godina.
Cak i ako je maksimalna brzina 50km na sat a domet 150km.
Pitam se kakva je bezbednost u tom autu, vadusni jastuci, crash test.

Lol

pre 2 godine

Pogledajte samo crash testove tih jeftinih kineza na yt. Sve živo ispada iz kabine, na testu je akumulator iz poda izašao udario test lutku i probio staklo.

Komša

pre 2 godine

Korisno za po gradu,do pijace,posao - kuca.
Ali ,koliko proizvodnja te baterije unistava okolinu - od početka ,preko prerade do gotovog proizvoda (i kada je gotova ,ugradjena ona troši neku el.energiju koju dobijamo kako?) .
I na kraju odlaganje tih baterija kada im istekne zivotni vek.

Veliko je oitanje kiliko je to "ekolosko vozilo" u odnosu na nesto drugo tih gabarita sto bi islo na plin npr...

Rralan

pre 2 godine

E, sad zamislite da umesto horde dizela i 5-metarskih SUV-ova svakog jutra Gazelu forsira identican broj ovih vozila....
Broj parking mesta prakticno bi se duplirao.
(Kobaja Grande, 12. novembar 2021 16:54)


A zamisli da svi voze biciklove....

budala

pre 2 godine

... kod nas, to ima smisla samo u BG... parking mesto je standardizovane veličine... ako je slobodno, dostupno je svima... a ove igračke i minijature na mikro točkiçima, nemaju šta da traže na otvorenom putu...

Druga strana medalje

pre 2 godine

Korisno za po gradu,do pijace,posao - kuca.
Ali ,koliko proizvodnja te baterije unistava okolinu - od početka ,preko prerade do gotovog proizvoda (i kada je gotova ,ugradjena ona troši neku el.energiju koju dobijamo kako?) .
I na kraju odlaganje tih baterija kada im istekne zivotni vek.

Veliko je oitanje kiliko je to "ekolosko vozilo" u odnosu na nesto drugo tih gabarita sto bi islo na plin npr...
(Komša, 12. novembar 2021 20:39)

Naftu treba izvaditi iz zemlje sto takodje iziskuje energiju koju treba proizvesti,onda disyribucija pa prerada kpja vuce ogromne kolicine energije,pa opet disyribucija i ono zadnje sagorevanje kroz auspuh.
Da stavimo na stranu ko koliko zagadjuje kroz proizvodni ciklus,prednost elektricnog auta je da nema dima i mozes ceo dan biti pored auta bez bojazni da ces se otrovati.
Vozio sam 18 mesevi Renault Zoe i prezadovoljan sam.
Nisam gledao na ulje,tecnosti,zvuk motora i ostale stvari.
Majstora nisam ni posecivao Bogu hvala.
Imam auto sa sus motorom i stalno nesto fali.
Ja i majstor kao braca🤐
Umorio sam se od takvih auta.
Samo eletricni.

The truth seeker

pre 2 godine

Mogu da zamislim da neko ko ima garažu ili živi u kući ovo koristi kao prevoz do posla svakog dana, dok drugi auto koristi za sve ostalo. Ili kao dostavna vozila za brzu hranu recimo. Kad bismo doveli kod nas nekog Kineskog ev prozvođača da nam bude ovde to džabe i da se izvozi po okruženju ili u afriku, aziju(ne verujem da bi smelo u EU)to bi bio pogodak.

Kobaja Grande

pre 2 godine

E, sad zamislite da umesto horde dizela i 5-metarskih SUV-ova svakog jutra Gazelu forsira identican broj ovih vozila....
Broj parking mesta prakticno bi se duplirao.

Matori Laki

pre 2 godine

To samo znači da je cena tog električnog bicikla previsoka.
(Bumbar, 12. novembar 2021 19:43)

A šta da kažem ja za moj Mountainbike, 6850 evra, troši moj doručak, ručak, večeru, po neku gumu, pločice i ulje za kočnice.

dzigi

pre 2 godine

Ja bih ovo cepao po BG. Autonomija kao Dačija Spring a 7-8 puta jeftiniji. Čak je i simpatičan.
A cena... Neka bude i 6000e, minus naša subvencija od 5000 - računajte.

eh

pre 2 godine

Ovakvi automobili su buducnost. Mali automobilcici koji se voze po gradu i prigradskim naseljima, gde 95% ljudi se i krece svakodnevno. Trenutni nacin prevoza je neodrziv. Zagadjenje, troskovi, nedostatak prostora,... Rado bi se u potpunosti odrekao vceg licnog automobila i posedovao ovako nesto. Veliki bi samo rentirao kad se putuje negde dalje.

to

pre 2 godine

to sam ja hteo da pravim u srbiji, do max 4 000. kada sam sve obracune i razgovore zavrsio, ispalo je da moze, ali ako drzava da pola para ( a to ide samo pod nekim uslovima koje nisam bas hteo- ja sam ipak samo inzenjer). Kad je politika za standarni biznis, ne bi mogli ispod 8-10 000, a za te pare, Fiat 500L ili nesto polovno je daaaleko bolja opcija. steta

lokal-patriota

pre 2 godine

obavezno uzimam po toj ceni ... za posao dusu dalo. mesecno (samo posao) predjem oko 600km ... znaci dva puta mesecno da ga punim po 4-5 sati * (6.6KW * 5.108 din/kwh ~ 35din po satu) to mu dodje oko 180 din po punjenu ... ijuuuu evo pravim garazu

ja

pre 2 godine

moze da bude i trabant ali za ove pare automobil sa ovim karakteristikama je spas..
cena plina je 97 dinara. ja koji svaki dan putujem po 50km u kolapsu gazela autokomanda ispod 100e za gorivo ne mogu da prodjem... Mislio sam plin ali kad sam video da je 97 din odustao sam.
da idem busem 2 sata bi putovao u jednom pravcu. zato bi za ovo dao i 4500e

Pera

pre 2 godine

@Dejan, 12. novembar 2021 20:27
Da te razocaram, u februaru ce biti dve godine kako sam kupio elektricni auto i baterija ima isti kapacitet kao i pre dve godine.

Anonimno

pre 2 godine

Ja do posla imam 2 skretanja, 3 semafora i 4-5km. Pesaka 22 minuta ali uzbrdo nizbrdo, kolima 6 minuta, autobusom verovali ili ne oko 35 minuta plus menjam 2 prevoza. Ovakav jedan bi mi ekstra odgovarao! Pa i za vecu relaciju po Beogradu gde ima obezbedjen parking, odlicno!

gagi

pre 2 godine

A zamisli da svi voze biciklove....
(Rralan, 12. novembar 2021 19:07)

Evo, zamisljam, i ne ide. Kako da zena, koja sredjena i doterana, po dres kodu firme, ode na posao 10-15 km, po kisi, vetru, jakom suncu, snegu? Na sta ce ona da lici kad udje u tu firmu? Ok je za one koji rade u sorcevima i trenerkama i nikome ne smeta sto dzibre, ali ima nas koji volimo da budemo uredni i moramo, zbog prirode posla, e nama bicikl moze da sluzi samo za rekreaciju i nista vise. Ovakva vozila su idealna, samo, tu je homologacija, carina, bezbednosne norme, uvoznicki lobi itd, itd, tako da, mi ovo videti necemo kod nas.

Zok1

pre 2 godine

Ako je verovati internetu, njihov malo veći model (Wuling Hongguang Mini EV), koji je najprodavaniji električni automobil u Kini, će se sklapati u Litvaniji i prodavati u EU za 10 hiljada evra. Ovakvi automobili zadovoljavaju dnevne potrebe velikog broja ljudi.

Filip

pre 2 godine

Idealan od tacke A do tacke B. Do posla i nazad.Za kupovinu nekih sitnica iz marketa,idealan za parking mesto, jako malo zauzima i jako mali potrošač. Mislim da je ovo sjajan mini autić za to i voleo bi da bude u širokoj prodaji i kod nas. Samo da se reši problem sa punjačima za to i to je to. Masovna prodaja i potraznja bi bila. Jer ne bi niko palio npr. mercrdesa od 5000 kubika do prodavnice udaljena nekoliko stotina metara ili do posla nekoliko i vise km.

Biće bolje

pre 2 godine

Moraće i evropski proizvodjač da konkurišu ovome, clio, polo, fiat 500 su idaleni za elektrifikaciju, samo nema rezona da im cena bude asrronomska.

todos

pre 2 godine

Ovo je naša budućnost i realnost. Verovatno opcija ukucaš rutu i prosečnu brzinu i vreme dolaska na posao, kompjuter proračuna realnost, i to je to. U gradu naravno, spolja treba neka druga opcija.

Neutrino

pre 2 godine

Ovaj autić i onaj veći model Wuling Hong Guang Mini EV, bi trebalo uvesti oslobođene carine i poreza i dati subvenciju od 2000€ koja se daje za hibride. Oni bi bili spas za gužve a pomogli bi oko zagađenja.

henry lee

pre 2 godine

Pošto ćemo uskoro imati fabriku baterija za isti, a one su i najskuplji deo istog, mislim da bi cena mogla biti pristojna za naše tržište, a izbor između manjeg i većeg Wulina individualna stvar svake porodice kojoj treba drugi, ili čak i prvi auto u kući.

Trt

pre 2 godine

Obicno je cena spustena toliko ne na ustrb kvaliteta bec sigurnosti putnika, sto ce reci nema sanse ovo da se prodaje na trzistu EU, kada se dodaju svi obavezni bezbedonosni elementi cena ode na 7-8 hilada.

peca

pre 2 godine

Da covek ne poveruje, mi Srbi postadosmo najveci borci za ekoloski zdravu sredinu, a u koritama nasih reka bacamo mrtve zivotinje, frizidere, skoljke automobila, i dalje lozimo sta stignemo, jalovinu, stare stvari, los ugalj, svasta. Najveca nam briga stepen zagadjenja EV i njihovih baterija, a prozor ne smemo da otvorimo od lozenja.

Toni

pre 2 godine

Šta god naši auto stručnjaci mislili o dizajnu, sigurnosti i kvalitetu, ovaj auto je odgovor na potrebe i zahtjeve tržišta u Kini. Kod njih je vožnja nešto drugo u odnosu na naše potrebe. Imaju makar 10 gradova sa više stanovnika od Srbije, međugradska vožnja nije popularna kao kod nas (željeznički i avio saobraćaj), i ovo posjedovati ima smisla. Uostalom, prvi model je prodavaniji od Tesle, znači da im poslovni politika funkcioniše.