Petak, 22.10.2021.

11:24

Bahati vozač BMW-a dobio kaznu kakvu nije očekivao

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Bahati vozaè BMW-a dobio kaznu kakvu nije oèekivao IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Straight Outta München

pre 2 godine

@@@Isto važi za nekog nemca koji ima platu 1500-1800 evra, stan plaća 800-900 evra, hrana, odeća, obuća, hoće na letovanje, zimovanje... i što bi davao 500 ili više evra kao ratu za auto, ako ima za 200-250, a završava mu posao?


Ok je da ne zivis u Nemackoj i da nemas pojma, ali druze, ukljuci malo mozak…
Ne postoji Nemac ni gastarbajter ni niko na ovom svetu ko radi za 1500e i placa stan 800-900e. To su besmislice koje moze da napise samo neko ko nema pojma ne samo o zivotu u Nemackoj nego generalno. Da li si svestan koliko ima skrivenih troskova u Nemackoj? Replicirao bih ti i dalje, ali nema smisla ako ti mislis ovo sto si napisao..

Veliki brat

pre 2 godine

24 godine zatvora dobio a ima 21 godinu. Ima na You Tube kako iskolaci oci kada mu sudija izrice kaznu. Sve javno i transparentno. Cao,zdravo!
(Vukasin Popovic, 22. oktobar 2021 18:23)

Pa i nije neka kazna, nego je verovatno tretirano kao ubistvo iz nehata. Da je ubio samo jednu osobu sa namerom, tj. da je i dugo vremena pažljivo pripremao i organizovao ubistvo, ne bi mogao da se vadi ni na kakvu neuračunljivost niti se vadi na psihijatra, dobio bi doživotnu, čak i za ubistvo jedne osobe. Jer se takvi pojedinci tretiraju kao osobe koje takvo delo mogu lako ponoviti i to sa velikom verovatnoćom, i tu nema nikakvog "leka" osim doživotnog zatvora.


Otvoreni dani a plaća se par desetina eura, pa kako to?
(Ndndnd, 22. oktobar 2021 15:07)

To je trkačka staza i ne možeš da uđeš kad i kako hoćeš. Otvoreni dan znači da je otvoren za vozače koji nisu profesionalci kako bi mogli da ižive svoje frustracije.
(imaš i lavove od betona u dvorištu, 22. oktobar 2021 19:53)


Nije problem koliko košta ulaznica, odnosno ta vožnja, nego koliko košta ono šlepanje i eventualno plaćanje štete kad se slupaju u ogradu? Em polupali svoj auto, em plate načinjenu štetu, plus šlepanje :)



Kod nas na onoj čuvenoj stazi u Beogradu u onom čuvenom "centru" (počinje na slovo N) jedan dan "obuke" košta oko 300 evra, bar su tako rekli u jednoj emisiji, međutim na nekoj FB stranici piše da je cena od 500 evra (ali to su treninzi sportske vožnje), pa bi bilo dobro da pišete o tome.

Veliki brat

pre 2 godine

Jedina sekta su vozaci Dacije. “Uzmi Daciju brate, najbolji odnos cena kvalitet”. Ako neko ima para da vozi bolji auto onda je on kompleksas…
(Straight Outta München, 24. oktobar 2021 21:31)

Znaš li ti kolika je prosečna plata u Srbiji, a kolika je medijana?
Po tvojoj logici svako ko u Nemačkoj kupi novi Golf, Pasat, Audi A3 ili npr. Škodu Oktaviju je budala, idiot, jer za te pare može da kupi "odličan" Audi A6, BMW 5-icu ili čak 7-icu, da ne pominjem nekoliko godina nov.nov.nov X5 ili npr. Audi Q5, ili čak možda neki AMG samo koju godinu stariji...

Ne kapiraš ti neke elementarne stvari. Ako ne možeš da kupiš neki auto kao nov tako da ti polovina plate bude mesečna rata, ne možeš ga ODRŽAVATI ni kao polovnog, jer su cene delova iste, majstor košta isto, a delovi preskupi.

Mogu i ja tebi da kažem da si budala što si kupio npr. polovan A4, a imao si za iste pare A6, samo... kad ti ode amortizer, košta 80.000 dinara, ode ti ležaj na točku, 55.000 dinara... neće da ode često, ali kad ode, ode tebi cela plata na jedan deo.
Dakle, mi sa našim platama ne možemo taj auto da održavamo ni da nam neko pokloni kao nov, a kamoli neki primerak koji je prešao pola miliona kilometara.

Isto važi za nekog nemca koji ima platu 1500-1800 evra, stan plaća 800-900 evra, hrana, odeća, obuća, hoće na letovanje, zimovanje... i što bi davao 500 ili više evra kao ratu za auto, ako ima za 200-250, a završava mu posao?

Tamo te polovnjake više klase kupuju 90% gastabajteri.

Straight Outta München

pre 2 godine

Oduvek sam tvrdio da su vozaci BMWa sekta. Imam ortaka koji kupuje samo BMW starudije od 3-4 hiljade evra, i sa svakim je vise kod majstora nego na putu. Na svakom je ulagao preko 2 hiljade evra, crkavalo sve sto moze da crkne, od menjaca pa do komplet motora i to 2 puta. Place, kuka ali i kad uspe da se resi krntije za nekoliko meseci i to posto zasto jer nece ga niko, on odmah posle toga razmislja o drugom matorom BMWu. I sad vi meni recite da li je to bolest ili sekta, treceg nema?
(Brada Bg, 23. oktobar 2021 10:27

Jedina sekta su vozaci Dacije. “Uzmi Daciju brate, najbolji odnos cena kvalitet”. Ako neko ima para da vozi bolji auto onda je on kompleksas…Ako nema para za novu Daciju a vozi polovan automobil star 10 godina, onda je on takodje kompleksas…Jedino ako se odluci za Daciju onda je sve ok…
U Srbiji je prosek starosti automobila 20 godina, tako da sve gubi smisao. Ali ipak su najbolje price “imam ortaka koji bla bla….” Vozite te vase krntije od 20 godina i uzivajte. Pustite druge da voze ono sto zele. Pre neki dan kolega sa posla kupio Porsea. Ne leci nikakve komplekse, normalan porodican covek, ima malu bebu. Za iskompleksirane vozace iz Srbije sa krntijama od 20 godina trebao je da kupi Dustera.

Brada Bg

pre 2 godine

Oduvek sam tvrdio da su vozaci BMWa sekta. Imam ortaka koji kupuje samo BMW starudije od 3-4 hiljade evra, i sa svakim je vise kod majstora nego na putu. Na svakom je ulagao preko 2 hiljade evra, crkavalo sve sto moze da crkne, od menjaca pa do komplet motora i to 2 puta. Place, kuka ali i kad uspe da se resi krntije za nekoliko meseci i to posto zasto jer nece ga niko, on odmah posle toga razmislja o drugom matorom BMWu. I sad vi meni recite da li je to bolest ili sekta, treceg nema?

Toronto

pre 2 godine

@Miljan, 22. oktobar 2021 13:59)

Ovo se tretira, ne kao prekršaj, već kao krivično delo (nasilnička vožnja plus bežanje od policije, ugrožavanje javne bezbednosti....), a automobil više nije privatna svojina, vać sredstvo izvršenja krivičnog dela, kao pištolj npr. U većini zemalja se pod tim uslovima može zapleniti i/ili trajno oduzeti automobil.

m

pre 2 godine

"Izvukao sam maksimum iz svog službenog vozila sa 194 KS, ali nisam uspeo da ga sustignem.”

Suptilno pravdanje pred sudom sto mu je pobegao klinac od 23 god, koje ustvari glasi: nije do mene, bolji sam ja vozac od njega, nego dali ste mi krs starudiju od 194 konja, svaka budala danas vozi amg 43 od 400 konja u 4 cilindra i 2000 kubika. Kao pravdanje kod devojke tipa: ma nisam spavao tri dana, tusirao sam se hladnom vodom, nikad mi se ovo nije desilo, pusti ti mene da prilegnem pola sata bice sve ok
(yosemite sam, 22. oktobar 2021 13:32)

ni ti sam ne znas sta si hteo ovime da kazes al ajde...

m

pre 2 godine

Nezavisno od činjenice da je dečko idiot, ispod priče imamo sledeću situaciju - u blizini Študgarta je bežao BMW-om. Policija je imala auto od 194 PS, dakle Mercedes od 2.000 ccm. I uspeo je da pobegne, jedno pozitivno brojanje za BMW (ostajem pri tome da je dečko kreten).
(Gradski, 22. oktobar 2021 16:26)

policija u stutgartu vozi e kalse karavan, uglavnom 200d, 200de i poneka 300e... tako da i nije neki podvig tog bmw-a. Sa druge strane nisu ni morali da ga jure kamere snimile sve i cao...

Shkot

pre 2 godine

Miljan, 22. oktobar 2021 13:59)

Ne uzima se auto samo u Švicarskoj zbog bahate vožnje, nego i u Danskoj.
U Britaniji se auto oduzima ako nije registrirano ili osigurano.

imaš i lavove od betona u dvorištu

pre 2 godine

Na 50km od Štutgarta je Hokenhajmring i za par desetina evra imaš da se navozaš kada su otvoreni dani staze za ljubitelje brzine... I ne ugrožavaš nikoga.
(Mihailo, 22. oktobar 2021 13:58)
Otvoreni dani a plaća se par desetina eura, pa kako to?
(Ndndnd, 22. oktobar 2021 15:07)

To je trkačka staza i ne možeš da uđeš kad i kako hoćeš. Otvoreni dan znači da je otvoren za vozače koji nisu profesionalci kako bi mogli da ižive svoje frustracije.

Gross

pre 2 godine

Odavno sam tvrdio da vlasnike BMW automobila treba poslati na psihijatrijska ispitivanja pre nego što naprave neko zlo.Ubeđen sam da bi mali broj prošao pregled.
(Baki, 22. oktobar 2021 17:22) Ja sam mislio da smo fasizam odavno pobedili. Izgleda da nismo, evo ti si dokaz.

moje ime

pre 2 godine

Izmisljena prica. Sud moze da ga kazni finansijski i u nekim prekrsajima moze da odredi veoma visoku cenu (izrazenu u dnevnicama), tako da 7000e kazna nije nemoguca. Ali oduzimanje automobila nije definisano StVO (zakonom o saobracaju) niti se to ovde radi. I da je sudinica bila "kreativna", to nije odrzivo na zalbi. Jedina zemlja koja oduzima vozila zakonski je Svajcarska. Ova prica bi u Nemackoj, da je istinita, zapravo imala epilog krivicne prijave i barem uslovne zatvorske kazne. Ceste su situacije da se bahati mladici trkaju besnim kolima, epilog u slucaju da nista ne izazovu je za prvi prekrsaj uvek oko 1000e u kaznama, 3 kaznena poena i 3 meseca uslovno na 2 godine.
(Miljan, 22. oktobar 2021 13:59)

Ne znam odakle tolika sigurnost u tvrdnje da se to u Nemackoj ne radi kad je mom prijatelju oduzet motor zbog prebrze voznje i jer nije stao policiji kad su probali da ga zaustave. Rodjaku poznanika je oduzet sportski automobil u Austriji. Tako da... kad zavrsis ovde na sudu crno ti se pise.

Gagi

pre 2 godine

A meni pre neki dan 10.000din za nevezan pojas kao suvozaču, nesrećan splet okolnosti, odvezao se da uzmem nešto sa zadnjeg sedišta, istrčava prašinar bez šapke i vidnog obeležja, sav uzbuđen kao da je ubicu uhvatio pa očekuje unapređenje, a koga sam ja ugrozio....

Vukasin Popovic

pre 2 godine

Brzi auto nije igračka, već postaje oružje. Mladić je tokom bega lako mogao da povredi majku sa kolicima ili pešaka."

Sve je receno. Nase kazne za ovakve ili jos gore slucajeve necu ni da spominjem.
(ha ya, 22. oktobar 2021 14:34)

Slicna situacija u Americi nedavno. Klinci se trkali i jedan sa Mustangom pokosi majku i bebu i ubije ih.

24 godine zatvora dobio a ima 21 godinu. Ima na You Tube kako iskolaci oci kada mu sudija izrice kaznu. Sve javno i transparentno. Cao,zdravo!

Baki

pre 2 godine

Odavno sam tvrdio da vlasnike BMW automobila treba poslati na psihijatrijska ispitivanja pre nego što naprave neko zlo.Ubeđen sam da bi mali broj prošao pregled.

zex

pre 2 godine

yosemiti, dal zaradjujes od smisljanja izgovora ili cisto iskustvo iz tebe zraci... ovaj policajac je sve ono rekao uz to da nije mogao bezbedno voziti preko 120kmh. 194 ks je sasvim dovoljno da se ide i vise od 200 , ali u naseljenom mestu mu ni aventador ne bi pomogao da ga bebzedno presretne tj da neko ne strada kao kolateralna steta. Nasi bi ga jurili i sa punticima dok god se neko ne prevrne zbog urucenja kazne da je vozio 40kmh brze od dozvoljene a nije stao... i to nisam izmislio nego se slicno stvarno i desilo od BGa ka SDu a nije bilo prijavljeno ubistvo ili teroristicki cin nego kradja automobila... Proleteli su pored mene i drugih kroz naseljeno mesto da bi na kraju jedan plicajac izgubio zivot a neki ranjeni u sabracjnoj nesreci prilkom potere...

realnost

pre 2 godine

Zasto se uvek potencira da uz bahato ide bmw,audi, porse….napisite bahati vozac, znam ih dosta sto sa mnogoo jeftinijim automobilima prave ovakve gluposti
Nije kriv bmw

panter pudlica

pre 2 godine

Za takav prekršaj najmanje što bi bilo normalno je minimum godinu dana obavezne zatvorske kazne, kao i oduzimanje dozvole doživotno. Jer taj će posle godinu dana zabrane da se vrati divljanju ponovo dok nekoga zaista ne ubije.

Gradski

pre 2 godine

Nezavisno od činjenice da je dečko idiot, ispod priče imamo sledeću situaciju - u blizini Študgarta je bežao BMW-om. Policija je imala auto od 194 PS, dakle Mercedes od 2.000 ccm. I uspeo je da pobegne, jedno pozitivno brojanje za BMW (ostajem pri tome da je dečko kreten).

Dntes

pre 2 godine

Kod nas?
a pa kod nas vozač ubije pešaka, pobegne sa lica mesta, pa kada se preda osude na kaznu kućnog pritvora sa nanogicom i plus ode privatnim avionom u Grčku na more...

hm

pre 2 godine

Prelepa 4orka. Svaka cast vozacu na bezaniji. Zna da vozi.
(NR, 22. oktobar 2021 12:39)

Shvatas da je to samo ilustracija, a ne slika za vreme potere?
Verovatno ne sudeci po tvom komentaru

Ndndnd

pre 2 godine

Na 50km od Štutgarta je Hokenhajmring i za par desetina evra imaš da se navozaš kada su otvoreni dani staze za ljubitelje brzine... I ne ugrožavaš nikoga.
(Mihailo, 22. oktobar 2021 13:58)
Otvoreni dani a plaća se par desetina eura, pa kako to?

prica

pre 2 godine

@Miljan

Ocigledno nije izmisljena prica

https://www.stuttgarter-zeitung.de/inhalt.amtsgericht-ludwigsburg-raser-muss-seinen-bmw-verkaufen.5303dda7-41b6-455a-81a4-9427c641492b.html

Goran

pre 2 godine

Ovakve bi trebalo zatvoriti u ludnicu na nekoliko godina i naravno trajno oduzeti vozačku dozvolu. Napraviti neki prekršaj u saobraćaju nije ništa neobično, jer je svaki vozač napravio ko zna koliko u svojoj vozačkoj karijeri, ali ponašati se ovako divljački, ugroziti živote drugih ljudi i pešaka, to može samo neko ko mentalno nije čist i takvi ni slučajno nikada više ne bi smeli da učestvuju u saobraćaju kao vozači.

Žurkolomac

pre 2 godine

Ja bih ga osudio na barem 10 godina teške robije zbog lupetanja i laganja, plus ga je ttebalo dobro išamarati.
Šteta sto ne piše kako se pseto zove, mada se može pretpostaviti...

ha ya

pre 2 godine

Brzi auto nije igračka, već postaje oružje. Mladić je tokom bega lako mogao da povredi majku sa kolicima ili pešaka."

Sve je receno. Nase kazne za ovakve ili jos gore slucajeve necu ni da spominjem.

Mikii

pre 2 godine

Pa, ako nemci ovako kaznjavaju svoje degenerike, sta cemo mi sa svojima?
(gargleblaster, 22. oktobar 2021 12:26)

Pa da ga postavimo za ministra, logicno.

yosemite sam

pre 2 godine

"Izvukao sam maksimum iz svog službenog vozila sa 194 KS, ali nisam uspeo da ga sustignem.”

Suptilno pravdanje pred sudom sto mu je pobegao klinac od 23 god, koje ustvari glasi: nije do mene, bolji sam ja vozac od njega, nego dali ste mi krs starudiju od 194 konja, svaka budala danas vozi amg 43 od 400 konja u 4 cilindra i 2000 kubika. Kao pravdanje kod devojke tipa: ma nisam spavao tri dana, tusirao sam se hladnom vodom, nikad mi se ovo nije desilo, pusti ti mene da prilegnem pola sata bice sve ok

Mihailo

pre 2 godine

@ Prelepa 4orka. Svaka cast vozacu na bezaniji. Zna da vozi.
(NR, 22. oktobar 2021 12:39) #



Ne zna se ko je pametniji, ti ili on...

Na 50km od Štutgarta je Hokenhajmring i za par desetina evra imaš da se navozaš kada su otvoreni dani staze za ljubitelje brzine... I ne ugrožavaš nikoga.

Miljan

pre 2 godine

Izmisljena prica. Sud moze da ga kazni finansijski i u nekim prekrsajima moze da odredi veoma visoku cenu (izrazenu u dnevnicama), tako da 7000e kazna nije nemoguca. Ali oduzimanje automobila nije definisano StVO (zakonom o saobracaju) niti se to ovde radi. I da je sudinica bila "kreativna", to nije odrzivo na zalbi. Jedina zemlja koja oduzima vozila zakonski je Svajcarska. Ova prica bi u Nemackoj, da je istinita, zapravo imala epilog krivicne prijave i barem uslovne zatvorske kazne. Ceste su situacije da se bahati mladici trkaju besnim kolima, epilog u slucaju da nista ne izazovu je za prvi prekrsaj uvek oko 1000e u kaznama, 3 kaznena poena i 3 meseca uslovno na 2 godine.

ha ya

pre 2 godine

Brzi auto nije igračka, već postaje oružje. Mladić je tokom bega lako mogao da povredi majku sa kolicima ili pešaka."

Sve je receno. Nase kazne za ovakve ili jos gore slucajeve necu ni da spominjem.

Mihailo

pre 2 godine

@ Prelepa 4orka. Svaka cast vozacu na bezaniji. Zna da vozi.
(NR, 22. oktobar 2021 12:39) #



Ne zna se ko je pametniji, ti ili on...

Na 50km od Štutgarta je Hokenhajmring i za par desetina evra imaš da se navozaš kada su otvoreni dani staze za ljubitelje brzine... I ne ugrožavaš nikoga.

hm

pre 2 godine

Prelepa 4orka. Svaka cast vozacu na bezaniji. Zna da vozi.
(NR, 22. oktobar 2021 12:39)

Shvatas da je to samo ilustracija, a ne slika za vreme potere?
Verovatno ne sudeci po tvom komentaru

Mikii

pre 2 godine

Pa, ako nemci ovako kaznjavaju svoje degenerike, sta cemo mi sa svojima?
(gargleblaster, 22. oktobar 2021 12:26)

Pa da ga postavimo za ministra, logicno.

Goran

pre 2 godine

Ovakve bi trebalo zatvoriti u ludnicu na nekoliko godina i naravno trajno oduzeti vozačku dozvolu. Napraviti neki prekršaj u saobraćaju nije ništa neobično, jer je svaki vozač napravio ko zna koliko u svojoj vozačkoj karijeri, ali ponašati se ovako divljački, ugroziti živote drugih ljudi i pešaka, to može samo neko ko mentalno nije čist i takvi ni slučajno nikada više ne bi smeli da učestvuju u saobraćaju kao vozači.

Vukasin Popovic

pre 2 godine

Brzi auto nije igračka, već postaje oružje. Mladić je tokom bega lako mogao da povredi majku sa kolicima ili pešaka."

Sve je receno. Nase kazne za ovakve ili jos gore slucajeve necu ni da spominjem.
(ha ya, 22. oktobar 2021 14:34)

Slicna situacija u Americi nedavno. Klinci se trkali i jedan sa Mustangom pokosi majku i bebu i ubije ih.

24 godine zatvora dobio a ima 21 godinu. Ima na You Tube kako iskolaci oci kada mu sudija izrice kaznu. Sve javno i transparentno. Cao,zdravo!

Žurkolomac

pre 2 godine

Ja bih ga osudio na barem 10 godina teške robije zbog lupetanja i laganja, plus ga je ttebalo dobro išamarati.
Šteta sto ne piše kako se pseto zove, mada se može pretpostaviti...

Dntes

pre 2 godine

Kod nas?
a pa kod nas vozač ubije pešaka, pobegne sa lica mesta, pa kada se preda osude na kaznu kućnog pritvora sa nanogicom i plus ode privatnim avionom u Grčku na more...

realnost

pre 2 godine

Zasto se uvek potencira da uz bahato ide bmw,audi, porse….napisite bahati vozac, znam ih dosta sto sa mnogoo jeftinijim automobilima prave ovakve gluposti
Nije kriv bmw

imaš i lavove od betona u dvorištu

pre 2 godine

Na 50km od Štutgarta je Hokenhajmring i za par desetina evra imaš da se navozaš kada su otvoreni dani staze za ljubitelje brzine... I ne ugrožavaš nikoga.
(Mihailo, 22. oktobar 2021 13:58)
Otvoreni dani a plaća se par desetina eura, pa kako to?
(Ndndnd, 22. oktobar 2021 15:07)

To je trkačka staza i ne možeš da uđeš kad i kako hoćeš. Otvoreni dan znači da je otvoren za vozače koji nisu profesionalci kako bi mogli da ižive svoje frustracije.

Gradski

pre 2 godine

Nezavisno od činjenice da je dečko idiot, ispod priče imamo sledeću situaciju - u blizini Študgarta je bežao BMW-om. Policija je imala auto od 194 PS, dakle Mercedes od 2.000 ccm. I uspeo je da pobegne, jedno pozitivno brojanje za BMW (ostajem pri tome da je dečko kreten).

moje ime

pre 2 godine

Izmisljena prica. Sud moze da ga kazni finansijski i u nekim prekrsajima moze da odredi veoma visoku cenu (izrazenu u dnevnicama), tako da 7000e kazna nije nemoguca. Ali oduzimanje automobila nije definisano StVO (zakonom o saobracaju) niti se to ovde radi. I da je sudinica bila "kreativna", to nije odrzivo na zalbi. Jedina zemlja koja oduzima vozila zakonski je Svajcarska. Ova prica bi u Nemackoj, da je istinita, zapravo imala epilog krivicne prijave i barem uslovne zatvorske kazne. Ceste su situacije da se bahati mladici trkaju besnim kolima, epilog u slucaju da nista ne izazovu je za prvi prekrsaj uvek oko 1000e u kaznama, 3 kaznena poena i 3 meseca uslovno na 2 godine.
(Miljan, 22. oktobar 2021 13:59)

Ne znam odakle tolika sigurnost u tvrdnje da se to u Nemackoj ne radi kad je mom prijatelju oduzet motor zbog prebrze voznje i jer nije stao policiji kad su probali da ga zaustave. Rodjaku poznanika je oduzet sportski automobil u Austriji. Tako da... kad zavrsis ovde na sudu crno ti se pise.

m

pre 2 godine

"Izvukao sam maksimum iz svog službenog vozila sa 194 KS, ali nisam uspeo da ga sustignem.”

Suptilno pravdanje pred sudom sto mu je pobegao klinac od 23 god, koje ustvari glasi: nije do mene, bolji sam ja vozac od njega, nego dali ste mi krs starudiju od 194 konja, svaka budala danas vozi amg 43 od 400 konja u 4 cilindra i 2000 kubika. Kao pravdanje kod devojke tipa: ma nisam spavao tri dana, tusirao sam se hladnom vodom, nikad mi se ovo nije desilo, pusti ti mene da prilegnem pola sata bice sve ok
(yosemite sam, 22. oktobar 2021 13:32)

ni ti sam ne znas sta si hteo ovime da kazes al ajde...

Baki

pre 2 godine

Odavno sam tvrdio da vlasnike BMW automobila treba poslati na psihijatrijska ispitivanja pre nego što naprave neko zlo.Ubeđen sam da bi mali broj prošao pregled.

prica

pre 2 godine

@Miljan

Ocigledno nije izmisljena prica

https://www.stuttgarter-zeitung.de/inhalt.amtsgericht-ludwigsburg-raser-muss-seinen-bmw-verkaufen.5303dda7-41b6-455a-81a4-9427c641492b.html

Gagi

pre 2 godine

A meni pre neki dan 10.000din za nevezan pojas kao suvozaču, nesrećan splet okolnosti, odvezao se da uzmem nešto sa zadnjeg sedišta, istrčava prašinar bez šapke i vidnog obeležja, sav uzbuđen kao da je ubicu uhvatio pa očekuje unapređenje, a koga sam ja ugrozio....

panter pudlica

pre 2 godine

Za takav prekršaj najmanje što bi bilo normalno je minimum godinu dana obavezne zatvorske kazne, kao i oduzimanje dozvole doživotno. Jer taj će posle godinu dana zabrane da se vrati divljanju ponovo dok nekoga zaista ne ubije.

Toronto

pre 2 godine

@Miljan, 22. oktobar 2021 13:59)

Ovo se tretira, ne kao prekršaj, već kao krivično delo (nasilnička vožnja plus bežanje od policije, ugrožavanje javne bezbednosti....), a automobil više nije privatna svojina, vać sredstvo izvršenja krivičnog dela, kao pištolj npr. U većini zemalja se pod tim uslovima može zapleniti i/ili trajno oduzeti automobil.

Miljan

pre 2 godine

Izmisljena prica. Sud moze da ga kazni finansijski i u nekim prekrsajima moze da odredi veoma visoku cenu (izrazenu u dnevnicama), tako da 7000e kazna nije nemoguca. Ali oduzimanje automobila nije definisano StVO (zakonom o saobracaju) niti se to ovde radi. I da je sudinica bila "kreativna", to nije odrzivo na zalbi. Jedina zemlja koja oduzima vozila zakonski je Svajcarska. Ova prica bi u Nemackoj, da je istinita, zapravo imala epilog krivicne prijave i barem uslovne zatvorske kazne. Ceste su situacije da se bahati mladici trkaju besnim kolima, epilog u slucaju da nista ne izazovu je za prvi prekrsaj uvek oko 1000e u kaznama, 3 kaznena poena i 3 meseca uslovno na 2 godine.

zex

pre 2 godine

yosemiti, dal zaradjujes od smisljanja izgovora ili cisto iskustvo iz tebe zraci... ovaj policajac je sve ono rekao uz to da nije mogao bezbedno voziti preko 120kmh. 194 ks je sasvim dovoljno da se ide i vise od 200 , ali u naseljenom mestu mu ni aventador ne bi pomogao da ga bebzedno presretne tj da neko ne strada kao kolateralna steta. Nasi bi ga jurili i sa punticima dok god se neko ne prevrne zbog urucenja kazne da je vozio 40kmh brze od dozvoljene a nije stao... i to nisam izmislio nego se slicno stvarno i desilo od BGa ka SDu a nije bilo prijavljeno ubistvo ili teroristicki cin nego kradja automobila... Proleteli su pored mene i drugih kroz naseljeno mesto da bi na kraju jedan plicajac izgubio zivot a neki ranjeni u sabracjnoj nesreci prilkom potere...

Brada Bg

pre 2 godine

Oduvek sam tvrdio da su vozaci BMWa sekta. Imam ortaka koji kupuje samo BMW starudije od 3-4 hiljade evra, i sa svakim je vise kod majstora nego na putu. Na svakom je ulagao preko 2 hiljade evra, crkavalo sve sto moze da crkne, od menjaca pa do komplet motora i to 2 puta. Place, kuka ali i kad uspe da se resi krntije za nekoliko meseci i to posto zasto jer nece ga niko, on odmah posle toga razmislja o drugom matorom BMWu. I sad vi meni recite da li je to bolest ili sekta, treceg nema?

yosemite sam

pre 2 godine

"Izvukao sam maksimum iz svog službenog vozila sa 194 KS, ali nisam uspeo da ga sustignem.”

Suptilno pravdanje pred sudom sto mu je pobegao klinac od 23 god, koje ustvari glasi: nije do mene, bolji sam ja vozac od njega, nego dali ste mi krs starudiju od 194 konja, svaka budala danas vozi amg 43 od 400 konja u 4 cilindra i 2000 kubika. Kao pravdanje kod devojke tipa: ma nisam spavao tri dana, tusirao sam se hladnom vodom, nikad mi se ovo nije desilo, pusti ti mene da prilegnem pola sata bice sve ok

m

pre 2 godine

Nezavisno od činjenice da je dečko idiot, ispod priče imamo sledeću situaciju - u blizini Študgarta je bežao BMW-om. Policija je imala auto od 194 PS, dakle Mercedes od 2.000 ccm. I uspeo je da pobegne, jedno pozitivno brojanje za BMW (ostajem pri tome da je dečko kreten).
(Gradski, 22. oktobar 2021 16:26)

policija u stutgartu vozi e kalse karavan, uglavnom 200d, 200de i poneka 300e... tako da i nije neki podvig tog bmw-a. Sa druge strane nisu ni morali da ga jure kamere snimile sve i cao...

Gross

pre 2 godine

Odavno sam tvrdio da vlasnike BMW automobila treba poslati na psihijatrijska ispitivanja pre nego što naprave neko zlo.Ubeđen sam da bi mali broj prošao pregled.
(Baki, 22. oktobar 2021 17:22) Ja sam mislio da smo fasizam odavno pobedili. Izgleda da nismo, evo ti si dokaz.

Shkot

pre 2 godine

Miljan, 22. oktobar 2021 13:59)

Ne uzima se auto samo u Švicarskoj zbog bahate vožnje, nego i u Danskoj.
U Britaniji se auto oduzima ako nije registrirano ili osigurano.

Ndndnd

pre 2 godine

Na 50km od Štutgarta je Hokenhajmring i za par desetina evra imaš da se navozaš kada su otvoreni dani staze za ljubitelje brzine... I ne ugrožavaš nikoga.
(Mihailo, 22. oktobar 2021 13:58)
Otvoreni dani a plaća se par desetina eura, pa kako to?

Straight Outta München

pre 2 godine

Oduvek sam tvrdio da su vozaci BMWa sekta. Imam ortaka koji kupuje samo BMW starudije od 3-4 hiljade evra, i sa svakim je vise kod majstora nego na putu. Na svakom je ulagao preko 2 hiljade evra, crkavalo sve sto moze da crkne, od menjaca pa do komplet motora i to 2 puta. Place, kuka ali i kad uspe da se resi krntije za nekoliko meseci i to posto zasto jer nece ga niko, on odmah posle toga razmislja o drugom matorom BMWu. I sad vi meni recite da li je to bolest ili sekta, treceg nema?
(Brada Bg, 23. oktobar 2021 10:27

Jedina sekta su vozaci Dacije. “Uzmi Daciju brate, najbolji odnos cena kvalitet”. Ako neko ima para da vozi bolji auto onda je on kompleksas…Ako nema para za novu Daciju a vozi polovan automobil star 10 godina, onda je on takodje kompleksas…Jedino ako se odluci za Daciju onda je sve ok…
U Srbiji je prosek starosti automobila 20 godina, tako da sve gubi smisao. Ali ipak su najbolje price “imam ortaka koji bla bla….” Vozite te vase krntije od 20 godina i uzivajte. Pustite druge da voze ono sto zele. Pre neki dan kolega sa posla kupio Porsea. Ne leci nikakve komplekse, normalan porodican covek, ima malu bebu. Za iskompleksirane vozace iz Srbije sa krntijama od 20 godina trebao je da kupi Dustera.

Veliki brat

pre 2 godine

Jedina sekta su vozaci Dacije. “Uzmi Daciju brate, najbolji odnos cena kvalitet”. Ako neko ima para da vozi bolji auto onda je on kompleksas…
(Straight Outta München, 24. oktobar 2021 21:31)

Znaš li ti kolika je prosečna plata u Srbiji, a kolika je medijana?
Po tvojoj logici svako ko u Nemačkoj kupi novi Golf, Pasat, Audi A3 ili npr. Škodu Oktaviju je budala, idiot, jer za te pare može da kupi "odličan" Audi A6, BMW 5-icu ili čak 7-icu, da ne pominjem nekoliko godina nov.nov.nov X5 ili npr. Audi Q5, ili čak možda neki AMG samo koju godinu stariji...

Ne kapiraš ti neke elementarne stvari. Ako ne možeš da kupiš neki auto kao nov tako da ti polovina plate bude mesečna rata, ne možeš ga ODRŽAVATI ni kao polovnog, jer su cene delova iste, majstor košta isto, a delovi preskupi.

Mogu i ja tebi da kažem da si budala što si kupio npr. polovan A4, a imao si za iste pare A6, samo... kad ti ode amortizer, košta 80.000 dinara, ode ti ležaj na točku, 55.000 dinara... neće da ode često, ali kad ode, ode tebi cela plata na jedan deo.
Dakle, mi sa našim platama ne možemo taj auto da održavamo ni da nam neko pokloni kao nov, a kamoli neki primerak koji je prešao pola miliona kilometara.

Isto važi za nekog nemca koji ima platu 1500-1800 evra, stan plaća 800-900 evra, hrana, odeća, obuća, hoće na letovanje, zimovanje... i što bi davao 500 ili više evra kao ratu za auto, ako ima za 200-250, a završava mu posao?

Tamo te polovnjake više klase kupuju 90% gastabajteri.

Straight Outta München

pre 2 godine

@@@Isto važi za nekog nemca koji ima platu 1500-1800 evra, stan plaća 800-900 evra, hrana, odeća, obuća, hoće na letovanje, zimovanje... i što bi davao 500 ili više evra kao ratu za auto, ako ima za 200-250, a završava mu posao?


Ok je da ne zivis u Nemackoj i da nemas pojma, ali druze, ukljuci malo mozak…
Ne postoji Nemac ni gastarbajter ni niko na ovom svetu ko radi za 1500e i placa stan 800-900e. To su besmislice koje moze da napise samo neko ko nema pojma ne samo o zivotu u Nemackoj nego generalno. Da li si svestan koliko ima skrivenih troskova u Nemackoj? Replicirao bih ti i dalje, ali nema smisla ako ti mislis ovo sto si napisao..

Veliki brat

pre 2 godine

24 godine zatvora dobio a ima 21 godinu. Ima na You Tube kako iskolaci oci kada mu sudija izrice kaznu. Sve javno i transparentno. Cao,zdravo!
(Vukasin Popovic, 22. oktobar 2021 18:23)

Pa i nije neka kazna, nego je verovatno tretirano kao ubistvo iz nehata. Da je ubio samo jednu osobu sa namerom, tj. da je i dugo vremena pažljivo pripremao i organizovao ubistvo, ne bi mogao da se vadi ni na kakvu neuračunljivost niti se vadi na psihijatra, dobio bi doživotnu, čak i za ubistvo jedne osobe. Jer se takvi pojedinci tretiraju kao osobe koje takvo delo mogu lako ponoviti i to sa velikom verovatnoćom, i tu nema nikakvog "leka" osim doživotnog zatvora.


Otvoreni dani a plaća se par desetina eura, pa kako to?
(Ndndnd, 22. oktobar 2021 15:07)

To je trkačka staza i ne možeš da uđeš kad i kako hoćeš. Otvoreni dan znači da je otvoren za vozače koji nisu profesionalci kako bi mogli da ižive svoje frustracije.
(imaš i lavove od betona u dvorištu, 22. oktobar 2021 19:53)


Nije problem koliko košta ulaznica, odnosno ta vožnja, nego koliko košta ono šlepanje i eventualno plaćanje štete kad se slupaju u ogradu? Em polupali svoj auto, em plate načinjenu štetu, plus šlepanje :)



Kod nas na onoj čuvenoj stazi u Beogradu u onom čuvenom "centru" (počinje na slovo N) jedan dan "obuke" košta oko 300 evra, bar su tako rekli u jednoj emisiji, međutim na nekoj FB stranici piše da je cena od 500 evra (ali to su treninzi sportske vožnje), pa bi bilo dobro da pišete o tome.

yosemite sam

pre 2 godine

"Izvukao sam maksimum iz svog službenog vozila sa 194 KS, ali nisam uspeo da ga sustignem.”

Suptilno pravdanje pred sudom sto mu je pobegao klinac od 23 god, koje ustvari glasi: nije do mene, bolji sam ja vozac od njega, nego dali ste mi krs starudiju od 194 konja, svaka budala danas vozi amg 43 od 400 konja u 4 cilindra i 2000 kubika. Kao pravdanje kod devojke tipa: ma nisam spavao tri dana, tusirao sam se hladnom vodom, nikad mi se ovo nije desilo, pusti ti mene da prilegnem pola sata bice sve ok

Ndndnd

pre 2 godine

Na 50km od Štutgarta je Hokenhajmring i za par desetina evra imaš da se navozaš kada su otvoreni dani staze za ljubitelje brzine... I ne ugrožavaš nikoga.
(Mihailo, 22. oktobar 2021 13:58)
Otvoreni dani a plaća se par desetina eura, pa kako to?

Miljan

pre 2 godine

Izmisljena prica. Sud moze da ga kazni finansijski i u nekim prekrsajima moze da odredi veoma visoku cenu (izrazenu u dnevnicama), tako da 7000e kazna nije nemoguca. Ali oduzimanje automobila nije definisano StVO (zakonom o saobracaju) niti se to ovde radi. I da je sudinica bila "kreativna", to nije odrzivo na zalbi. Jedina zemlja koja oduzima vozila zakonski je Svajcarska. Ova prica bi u Nemackoj, da je istinita, zapravo imala epilog krivicne prijave i barem uslovne zatvorske kazne. Ceste su situacije da se bahati mladici trkaju besnim kolima, epilog u slucaju da nista ne izazovu je za prvi prekrsaj uvek oko 1000e u kaznama, 3 kaznena poena i 3 meseca uslovno na 2 godine.

Baki

pre 2 godine

Odavno sam tvrdio da vlasnike BMW automobila treba poslati na psihijatrijska ispitivanja pre nego što naprave neko zlo.Ubeđen sam da bi mali broj prošao pregled.

Gross

pre 2 godine

Odavno sam tvrdio da vlasnike BMW automobila treba poslati na psihijatrijska ispitivanja pre nego što naprave neko zlo.Ubeđen sam da bi mali broj prošao pregled.
(Baki, 22. oktobar 2021 17:22) Ja sam mislio da smo fasizam odavno pobedili. Izgleda da nismo, evo ti si dokaz.

Žurkolomac

pre 2 godine

Ja bih ga osudio na barem 10 godina teške robije zbog lupetanja i laganja, plus ga je ttebalo dobro išamarati.
Šteta sto ne piše kako se pseto zove, mada se može pretpostaviti...

Brada Bg

pre 2 godine

Oduvek sam tvrdio da su vozaci BMWa sekta. Imam ortaka koji kupuje samo BMW starudije od 3-4 hiljade evra, i sa svakim je vise kod majstora nego na putu. Na svakom je ulagao preko 2 hiljade evra, crkavalo sve sto moze da crkne, od menjaca pa do komplet motora i to 2 puta. Place, kuka ali i kad uspe da se resi krntije za nekoliko meseci i to posto zasto jer nece ga niko, on odmah posle toga razmislja o drugom matorom BMWu. I sad vi meni recite da li je to bolest ili sekta, treceg nema?

Gradski

pre 2 godine

Nezavisno od činjenice da je dečko idiot, ispod priče imamo sledeću situaciju - u blizini Študgarta je bežao BMW-om. Policija je imala auto od 194 PS, dakle Mercedes od 2.000 ccm. I uspeo je da pobegne, jedno pozitivno brojanje za BMW (ostajem pri tome da je dečko kreten).

Gagi

pre 2 godine

A meni pre neki dan 10.000din za nevezan pojas kao suvozaču, nesrećan splet okolnosti, odvezao se da uzmem nešto sa zadnjeg sedišta, istrčava prašinar bez šapke i vidnog obeležja, sav uzbuđen kao da je ubicu uhvatio pa očekuje unapređenje, a koga sam ja ugrozio....

realnost

pre 2 godine

Zasto se uvek potencira da uz bahato ide bmw,audi, porse….napisite bahati vozac, znam ih dosta sto sa mnogoo jeftinijim automobilima prave ovakve gluposti
Nije kriv bmw

Goran

pre 2 godine

Ovakve bi trebalo zatvoriti u ludnicu na nekoliko godina i naravno trajno oduzeti vozačku dozvolu. Napraviti neki prekršaj u saobraćaju nije ništa neobično, jer je svaki vozač napravio ko zna koliko u svojoj vozačkoj karijeri, ali ponašati se ovako divljački, ugroziti živote drugih ljudi i pešaka, to može samo neko ko mentalno nije čist i takvi ni slučajno nikada više ne bi smeli da učestvuju u saobraćaju kao vozači.

m

pre 2 godine

"Izvukao sam maksimum iz svog službenog vozila sa 194 KS, ali nisam uspeo da ga sustignem.”

Suptilno pravdanje pred sudom sto mu je pobegao klinac od 23 god, koje ustvari glasi: nije do mene, bolji sam ja vozac od njega, nego dali ste mi krs starudiju od 194 konja, svaka budala danas vozi amg 43 od 400 konja u 4 cilindra i 2000 kubika. Kao pravdanje kod devojke tipa: ma nisam spavao tri dana, tusirao sam se hladnom vodom, nikad mi se ovo nije desilo, pusti ti mene da prilegnem pola sata bice sve ok
(yosemite sam, 22. oktobar 2021 13:32)

ni ti sam ne znas sta si hteo ovime da kazes al ajde...

Mihailo

pre 2 godine

@ Prelepa 4orka. Svaka cast vozacu na bezaniji. Zna da vozi.
(NR, 22. oktobar 2021 12:39) #



Ne zna se ko je pametniji, ti ili on...

Na 50km od Štutgarta je Hokenhajmring i za par desetina evra imaš da se navozaš kada su otvoreni dani staze za ljubitelje brzine... I ne ugrožavaš nikoga.

panter pudlica

pre 2 godine

Za takav prekršaj najmanje što bi bilo normalno je minimum godinu dana obavezne zatvorske kazne, kao i oduzimanje dozvole doživotno. Jer taj će posle godinu dana zabrane da se vrati divljanju ponovo dok nekoga zaista ne ubije.

Vukasin Popovic

pre 2 godine

Brzi auto nije igračka, već postaje oružje. Mladić je tokom bega lako mogao da povredi majku sa kolicima ili pešaka."

Sve je receno. Nase kazne za ovakve ili jos gore slucajeve necu ni da spominjem.
(ha ya, 22. oktobar 2021 14:34)

Slicna situacija u Americi nedavno. Klinci se trkali i jedan sa Mustangom pokosi majku i bebu i ubije ih.

24 godine zatvora dobio a ima 21 godinu. Ima na You Tube kako iskolaci oci kada mu sudija izrice kaznu. Sve javno i transparentno. Cao,zdravo!

moje ime

pre 2 godine

Izmisljena prica. Sud moze da ga kazni finansijski i u nekim prekrsajima moze da odredi veoma visoku cenu (izrazenu u dnevnicama), tako da 7000e kazna nije nemoguca. Ali oduzimanje automobila nije definisano StVO (zakonom o saobracaju) niti se to ovde radi. I da je sudinica bila "kreativna", to nije odrzivo na zalbi. Jedina zemlja koja oduzima vozila zakonski je Svajcarska. Ova prica bi u Nemackoj, da je istinita, zapravo imala epilog krivicne prijave i barem uslovne zatvorske kazne. Ceste su situacije da se bahati mladici trkaju besnim kolima, epilog u slucaju da nista ne izazovu je za prvi prekrsaj uvek oko 1000e u kaznama, 3 kaznena poena i 3 meseca uslovno na 2 godine.
(Miljan, 22. oktobar 2021 13:59)

Ne znam odakle tolika sigurnost u tvrdnje da se to u Nemackoj ne radi kad je mom prijatelju oduzet motor zbog prebrze voznje i jer nije stao policiji kad su probali da ga zaustave. Rodjaku poznanika je oduzet sportski automobil u Austriji. Tako da... kad zavrsis ovde na sudu crno ti se pise.

ha ya

pre 2 godine

Brzi auto nije igračka, već postaje oružje. Mladić je tokom bega lako mogao da povredi majku sa kolicima ili pešaka."

Sve je receno. Nase kazne za ovakve ili jos gore slucajeve necu ni da spominjem.

hm

pre 2 godine

Prelepa 4orka. Svaka cast vozacu na bezaniji. Zna da vozi.
(NR, 22. oktobar 2021 12:39)

Shvatas da je to samo ilustracija, a ne slika za vreme potere?
Verovatno ne sudeci po tvom komentaru

imaš i lavove od betona u dvorištu

pre 2 godine

Na 50km od Štutgarta je Hokenhajmring i za par desetina evra imaš da se navozaš kada su otvoreni dani staze za ljubitelje brzine... I ne ugrožavaš nikoga.
(Mihailo, 22. oktobar 2021 13:58)
Otvoreni dani a plaća se par desetina eura, pa kako to?
(Ndndnd, 22. oktobar 2021 15:07)

To je trkačka staza i ne možeš da uđeš kad i kako hoćeš. Otvoreni dan znači da je otvoren za vozače koji nisu profesionalci kako bi mogli da ižive svoje frustracije.

m

pre 2 godine

Nezavisno od činjenice da je dečko idiot, ispod priče imamo sledeću situaciju - u blizini Študgarta je bežao BMW-om. Policija je imala auto od 194 PS, dakle Mercedes od 2.000 ccm. I uspeo je da pobegne, jedno pozitivno brojanje za BMW (ostajem pri tome da je dečko kreten).
(Gradski, 22. oktobar 2021 16:26)

policija u stutgartu vozi e kalse karavan, uglavnom 200d, 200de i poneka 300e... tako da i nije neki podvig tog bmw-a. Sa druge strane nisu ni morali da ga jure kamere snimile sve i cao...

Toronto

pre 2 godine

@Miljan, 22. oktobar 2021 13:59)

Ovo se tretira, ne kao prekršaj, već kao krivično delo (nasilnička vožnja plus bežanje od policije, ugrožavanje javne bezbednosti....), a automobil više nije privatna svojina, vać sredstvo izvršenja krivičnog dela, kao pištolj npr. U većini zemalja se pod tim uslovima može zapleniti i/ili trajno oduzeti automobil.

Mikii

pre 2 godine

Pa, ako nemci ovako kaznjavaju svoje degenerike, sta cemo mi sa svojima?
(gargleblaster, 22. oktobar 2021 12:26)

Pa da ga postavimo za ministra, logicno.

prica

pre 2 godine

@Miljan

Ocigledno nije izmisljena prica

https://www.stuttgarter-zeitung.de/inhalt.amtsgericht-ludwigsburg-raser-muss-seinen-bmw-verkaufen.5303dda7-41b6-455a-81a4-9427c641492b.html

zex

pre 2 godine

yosemiti, dal zaradjujes od smisljanja izgovora ili cisto iskustvo iz tebe zraci... ovaj policajac je sve ono rekao uz to da nije mogao bezbedno voziti preko 120kmh. 194 ks je sasvim dovoljno da se ide i vise od 200 , ali u naseljenom mestu mu ni aventador ne bi pomogao da ga bebzedno presretne tj da neko ne strada kao kolateralna steta. Nasi bi ga jurili i sa punticima dok god se neko ne prevrne zbog urucenja kazne da je vozio 40kmh brze od dozvoljene a nije stao... i to nisam izmislio nego se slicno stvarno i desilo od BGa ka SDu a nije bilo prijavljeno ubistvo ili teroristicki cin nego kradja automobila... Proleteli su pored mene i drugih kroz naseljeno mesto da bi na kraju jedan plicajac izgubio zivot a neki ranjeni u sabracjnoj nesreci prilkom potere...

Straight Outta München

pre 2 godine

Oduvek sam tvrdio da su vozaci BMWa sekta. Imam ortaka koji kupuje samo BMW starudije od 3-4 hiljade evra, i sa svakim je vise kod majstora nego na putu. Na svakom je ulagao preko 2 hiljade evra, crkavalo sve sto moze da crkne, od menjaca pa do komplet motora i to 2 puta. Place, kuka ali i kad uspe da se resi krntije za nekoliko meseci i to posto zasto jer nece ga niko, on odmah posle toga razmislja o drugom matorom BMWu. I sad vi meni recite da li je to bolest ili sekta, treceg nema?
(Brada Bg, 23. oktobar 2021 10:27

Jedina sekta su vozaci Dacije. “Uzmi Daciju brate, najbolji odnos cena kvalitet”. Ako neko ima para da vozi bolji auto onda je on kompleksas…Ako nema para za novu Daciju a vozi polovan automobil star 10 godina, onda je on takodje kompleksas…Jedino ako se odluci za Daciju onda je sve ok…
U Srbiji je prosek starosti automobila 20 godina, tako da sve gubi smisao. Ali ipak su najbolje price “imam ortaka koji bla bla….” Vozite te vase krntije od 20 godina i uzivajte. Pustite druge da voze ono sto zele. Pre neki dan kolega sa posla kupio Porsea. Ne leci nikakve komplekse, normalan porodican covek, ima malu bebu. Za iskompleksirane vozace iz Srbije sa krntijama od 20 godina trebao je da kupi Dustera.

Veliki brat

pre 2 godine

Jedina sekta su vozaci Dacije. “Uzmi Daciju brate, najbolji odnos cena kvalitet”. Ako neko ima para da vozi bolji auto onda je on kompleksas…
(Straight Outta München, 24. oktobar 2021 21:31)

Znaš li ti kolika je prosečna plata u Srbiji, a kolika je medijana?
Po tvojoj logici svako ko u Nemačkoj kupi novi Golf, Pasat, Audi A3 ili npr. Škodu Oktaviju je budala, idiot, jer za te pare može da kupi "odličan" Audi A6, BMW 5-icu ili čak 7-icu, da ne pominjem nekoliko godina nov.nov.nov X5 ili npr. Audi Q5, ili čak možda neki AMG samo koju godinu stariji...

Ne kapiraš ti neke elementarne stvari. Ako ne možeš da kupiš neki auto kao nov tako da ti polovina plate bude mesečna rata, ne možeš ga ODRŽAVATI ni kao polovnog, jer su cene delova iste, majstor košta isto, a delovi preskupi.

Mogu i ja tebi da kažem da si budala što si kupio npr. polovan A4, a imao si za iste pare A6, samo... kad ti ode amortizer, košta 80.000 dinara, ode ti ležaj na točku, 55.000 dinara... neće da ode često, ali kad ode, ode tebi cela plata na jedan deo.
Dakle, mi sa našim platama ne možemo taj auto da održavamo ni da nam neko pokloni kao nov, a kamoli neki primerak koji je prešao pola miliona kilometara.

Isto važi za nekog nemca koji ima platu 1500-1800 evra, stan plaća 800-900 evra, hrana, odeća, obuća, hoće na letovanje, zimovanje... i što bi davao 500 ili više evra kao ratu za auto, ako ima za 200-250, a završava mu posao?

Tamo te polovnjake više klase kupuju 90% gastabajteri.

Dntes

pre 2 godine

Kod nas?
a pa kod nas vozač ubije pešaka, pobegne sa lica mesta, pa kada se preda osude na kaznu kućnog pritvora sa nanogicom i plus ode privatnim avionom u Grčku na more...

Shkot

pre 2 godine

Miljan, 22. oktobar 2021 13:59)

Ne uzima se auto samo u Švicarskoj zbog bahate vožnje, nego i u Danskoj.
U Britaniji se auto oduzima ako nije registrirano ili osigurano.

Veliki brat

pre 2 godine

24 godine zatvora dobio a ima 21 godinu. Ima na You Tube kako iskolaci oci kada mu sudija izrice kaznu. Sve javno i transparentno. Cao,zdravo!
(Vukasin Popovic, 22. oktobar 2021 18:23)

Pa i nije neka kazna, nego je verovatno tretirano kao ubistvo iz nehata. Da je ubio samo jednu osobu sa namerom, tj. da je i dugo vremena pažljivo pripremao i organizovao ubistvo, ne bi mogao da se vadi ni na kakvu neuračunljivost niti se vadi na psihijatra, dobio bi doživotnu, čak i za ubistvo jedne osobe. Jer se takvi pojedinci tretiraju kao osobe koje takvo delo mogu lako ponoviti i to sa velikom verovatnoćom, i tu nema nikakvog "leka" osim doživotnog zatvora.


Otvoreni dani a plaća se par desetina eura, pa kako to?
(Ndndnd, 22. oktobar 2021 15:07)

To je trkačka staza i ne možeš da uđeš kad i kako hoćeš. Otvoreni dan znači da je otvoren za vozače koji nisu profesionalci kako bi mogli da ižive svoje frustracije.
(imaš i lavove od betona u dvorištu, 22. oktobar 2021 19:53)


Nije problem koliko košta ulaznica, odnosno ta vožnja, nego koliko košta ono šlepanje i eventualno plaćanje štete kad se slupaju u ogradu? Em polupali svoj auto, em plate načinjenu štetu, plus šlepanje :)



Kod nas na onoj čuvenoj stazi u Beogradu u onom čuvenom "centru" (počinje na slovo N) jedan dan "obuke" košta oko 300 evra, bar su tako rekli u jednoj emisiji, međutim na nekoj FB stranici piše da je cena od 500 evra (ali to su treninzi sportske vožnje), pa bi bilo dobro da pišete o tome.

Straight Outta München

pre 2 godine

@@@Isto važi za nekog nemca koji ima platu 1500-1800 evra, stan plaća 800-900 evra, hrana, odeća, obuća, hoće na letovanje, zimovanje... i što bi davao 500 ili više evra kao ratu za auto, ako ima za 200-250, a završava mu posao?


Ok je da ne zivis u Nemackoj i da nemas pojma, ali druze, ukljuci malo mozak…
Ne postoji Nemac ni gastarbajter ni niko na ovom svetu ko radi za 1500e i placa stan 800-900e. To su besmislice koje moze da napise samo neko ko nema pojma ne samo o zivotu u Nemackoj nego generalno. Da li si svestan koliko ima skrivenih troskova u Nemackoj? Replicirao bih ti i dalje, ali nema smisla ako ti mislis ovo sto si napisao..