San svakog vozača – večiti zeleni talas

Vozači čiji su automobili povezani sa semaforima mogu dobiti preporuku koliko brzo da voze, kako bi na semaforu naišli na zeleno. To je tek jedna od stvari o kojima se razgovara na Sajmu u Hamburgu.

Pošaljite komentar
  1. ..."nemoguće je da je to slučajno. Uveren sam da se podešava tako da se što više čeka na semaforima. Gde god može to je iskomplikovano, zeleni talas više ne postoji nigde.
    (only fools and horses,

    Vise crvenog veca potrosnja goriva a to nekome odgovara, nista nije slucajno. Ova nova tehnologija im malo brka pazar ali snaci ce se oni.
    ("_", 13. oktobar 2021 17:23)

    # Link komentara

  2. Niko ne komentariše kako su genijalci rešili semafore u Vojislava Ilića. Do septembra mi je trebalo u proseku 25min do kuće, dok sad prosek iznosi 40min. Mislim da je prosto nemoguće uhvatiti dva zelena svetla zaredom.
    (marvin_the_martian, 13. oktobar 2021 08:21)

    # Link komentara

  3. @mućke

    Apsolutno. Koga ne mrzi neka uključi štopericu dok čeka na semaforu, naročito za leva skretanja. Mnogo duže nego pre. A to znači veću potrošnju goriva i veće zagađenje.
    (Troll, 12. oktobar 2021 22:48)

    # Link komentara

  4. Sa ovim novo podešenim semaforima( bez trepćućeg žutog) jeza me hvata po gradu. Kad naidješ na naglo zuto, sta dalje?
    Kočiš i onaj iza se zalepio u tebe.
    Prolaziš i eto čestitke kao za crveno( bar 30.000 i bodovi). Pa ti odluči šta manje boli.
    (Max, 12. oktobar 2021 18:29)

    # Link komentara

  5. Pre neki dan putujem za Suboticu i gledam ovog mog ostarelog 'turčina' i mislim se nema ništa od napredne tehnologije pa se pitam kako je to voziti napredni automobil koji ti daje instrukcije k'o retardiranom kad koju radnju treba da izvršiš. Baš sam se bio ubedačio nema ni ono da me upozori da nisam vezan. O svemu moram da razmišljam dok vozim. Čak nema ni senzor za kišu, a baš je bio kišovit dan. Ne bi ni znao da nisam video kapi na šoferki. Nemam nikakvih zvukova upozorenja, tempomata da mi odredi kojom brzinom da vozim, kad se parkiram moram da gledam na sve strane, a na semafor da sam vršim procenu kad će zeleno na sledećem ... nema bez napredne tehnologije ništa ...
    (XXL, 12. oktobar 2021 17:22)

    # Link komentara

  6. Ponekad imam utisak da neko sedi i posmatra, i cim naidjem promeni zeleno u crveno.
    (zonbi, 12. oktobar 2021 17:00)

    # Link komentara

  7. Ima semafor sa sugerisanom brzinom na uglu Nemanjine i Kneza Miloša. Njega niko ne poštuje i svi se tkaju do Admirala Geprata. O da svi staju na crveno, pa ponovo lretanje iz mesta. Više se vremena izgubi na zaustavljanje i ponovo kretanje, nego da se vozi preporučenih recimo 40km/č. Zato su tu gužve.

    Da nije tih što uleću i naglo koče, u teoriji, na autoputu nikad ne bi smelo da dođe do potpunog zakrčenja i stajanja u mestu na autoputu.
    (Mladen, 12. oktobar 2021 15:46)

    # Link komentara

  8. Smaranje vise sa ovim. Ljudi ce postati potpuno nesposobni. Sta ti je tesko malo sam da ukljucis mozak i snadjes se
    (fensi_lik_vracar, 12. oktobar 2021 14:34)

    # Link komentara

  9. Ta "novina" sa brzinom vožnje je predstavljena pre jedno 25 godina u emisiji "Posle 2000-te". Toliko o inovacijama.
    (Milan, 12. oktobar 2021 14:32)

    # Link komentara

  10. Ovo će biti u Srbiji 2035!
    (Panta mlekadžija, 12. oktobar 2021 14:26)

    # Link komentara

  11. Uostalom džabe ti taj sistem ako je gužva, pod uslovom da ima dobre volje, opet je nemoguće u velikoj gužvi da svima bude zeleno pod nekim uslovima.
    A sad će ovi naši u Beogradu to da iskoriste da ti baš svaki semafor bude crveno. Jer nemoguće je da je to slučajno. Uveren sam da se podešava tako da se što više čeka na semaforima. Gde god može to je iskomplikovano, zeleni talas više ne postoji nigde.
    (only fools and horses, 12. oktobar 2021 14:19)

    # Link komentara