Utorak, 12.10.2021.

11:00

BMW ispred Mercedesa

Izvor: B92

BMW ispred Mercedesa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

Guliver

pre 2 godine

Svaka cast svima vam koji vozite novi ili stari BMW. Odlicni su to auti, ali kad procitam komentare ispod vidim da ovaj brend privlaci ljude sa kojima ne zelim ni u kom smislu da se identifikujem.
(svaka cast, 13. oktobar 2021 13:29)

Budi posten pa priznaj sta te stvarno muci...

Nisam ja, nego ovaj iza mene!

pre 2 godine

@CJC:
"...116 hiljada za 8 godina..."

Moj auto je 2013 godiste. 45,000 km. Ja sam prvi vlasnik. Isto tako posedujem automobil iz 2003 sa 84,000 km, isto prvi vlasnik.

mikelandjelo

pre 2 godine

činjenica da ko kupi ili dobije na početku svoje vozačke karijere vozilo iz premium segmenta taj ostaje u premium segmentu ako mu finansije to dozvoljavaju, kupuje nov ili polovan auto.
nakon voženja više različitih modela Audi, BMW i mercedes, što privatno što službeno mogu da kažem sledeće: što se tiče udobnosti, kvaliteta završnih materijala i bezbednosti tu je Mercedes boj 1, što se tiče dinamike vožnje, kvaliteta menjača (brzina promene brzina, reagovanje na gas i kvarovi) tu je BMW, što se tiče 4x4 pogona, kombinacije udobnosti i dinamike vožnje, potrošnje goriva (dizel agregati) i vrednosti kao polovnog vozila tu je Audi. što se tiče statusnog rangiranja, simbola marke koju vozite, tu bih stavio Mercedes, BMW, Audi. ja od svih najviše volim i vozim aktuelni Audi A6, ali mislim da sam za nekoga ko vozi Audi od 1995 prilično realan u svom utisku o ova tri premium brenda iz Nemačke.

Кинг Џорџ трећи

pre 2 godine

@lol
ne čitaš sa razumevanjem.
Drugo, svaki auto se kvari ali probao sam leksusa i ne pada mi na pamet da kupim auto koji je kopija Mercedesa u svemu a pri tom je sve Tojota.

Za moje pare neću da vozim Tojotu a da je platim 100K.

Treće, šta ljudi kukaju o kvarljivim mercedesima...
Ja nikad nisam imao takvo iskustvo. Niti sa BMW. Jedino me novi Q3 izdao posle 6 meseci i morao je da ide.

Leksus...to je auto za ljubitelje Japanskog premijuma. Realno, posle BMW I MB, kakvi bre Japanci i njihov premijum.
Sve je to prepakovana Tojota, Nisan i Honda.

svaka cast

pre 2 godine

Svaka cast svima vam koji vozite novi ili stari BMW. Odlicni su to auti, ali kad procitam komentare ispod vidim da ovaj brend privlaci ljude sa kojima ne zelim ni u kom smislu da se identifikujem.

Možda jeste,možda nije

pre 2 godine

(Filip, 13. oktobar 2021 09:06)
Da su lijepi i itekako konkurentni ovom dvojcu,to priznajem.Sjedao sam u novi A6 i Q8,kratko vozio,razočarali su me ona dva ekrana i nisu više na onako visokom nivou završne obrade kao ranije.Novi Tuareg je tek katastrofa za sebe,možeš mu staviti tv od 52 inča dok je Kajen simfonija za oči i uši.Njih spominjem zato što su iz iste porodice.

Munze

pre 2 godine

BMW svaki ima ZF automatski menjač koji je najbolji na svetu i svoje motore što oni razvijaju i prave. Nemam kome ovde da se pravdam niti imam razloga da lažem. 9 godina vožnje 100 evra popravka, pametnom dosta a naivni neka voze Mercedesa i nek se uzdaju u staru slavu mečke. Pozdrav
(Nemanja, 12. oktobar 2021 16:45)

U većini manjih BMW vozila su Aisin automatici i DKG menjači.......ZF-a videlo nije

SRB über alles

pre 2 godine

BMW cist Nemac? Da, sa delovima iz celog sveta a najvise iz Kine je sve samo ne Nemac. Da li ste znali da se delovi za BMW vec dosta dugo proizvode i u Srbiji (naravno ne pod njihovim imenom) ali se ti delovi ugradjuju bas u njihova kola.
(Deus, 13. oktobar 2021 08:57


U SRB se radi i ZF menjac koji se ugradjuje ne samo u BMW..
Takodje Leoni koji radi u SRB proizvodi za MB..
Delovi se rade sirom sveta po standardima BMW ali motori se rade u D.
Danas ni nema auta koji se 100% radi u zemlji porekla.

Mikica

pre 2 godine

Ima ona pesma pokojnog Đoleta Balaševića: "... o da ti jeBeM 'We ..."
Pesma o sponzoruši koja je ostavila momka zbog tipa koji ima BMW.

lion

pre 2 godine

Imam sreće u poslu izmedju ostalog jer mi po klasi pripada premium automobil. Od sve 3 premium marke imao sam svaki po 2: E klasa i GLE, bmw 530 i X5 i 2xA6, jedan "običan" i 1 sve s-line. 3 kupljena polovna sa 30ak tkm od dilera sa godinu - 2 starosti, ostali novi. Ali jedini auto koji bi hipoticki voleo zauvek da imam je moj privatni x-trail 2012 godište : neupadljiv, zabavan udoban, odličan i za grad i dalek put izuzetno kvalitetan (svi x-trailovi do 2014 godine su 100% proizvedeni u japanu). Na običnom A6 mi crkne adblue senzor, auto u garanciji inače originalan deo bi koštao 1000 eur, pa ja ni pola nisam potrošio na nisana mimo redovnih servisa za ovih skoro 10 godina koliko ga imam. Patio sam i ja za premium kolima dok se nisam dočepao ovih švaba za koje radim, ali sad shvatam koliko je to precenjeno. 80tih i 90tih je imalo smisla kupovati premium, naročito Mercedes, danas se svi kvare, sve popravke preskupe, za garanciju ozbiljno zavrću ko nekad zastava.

Srđan BL

pre 2 godine

Argentto
Pozdravljam ovakvo razmisljanje, realno najispravnije... Ako je to onaj isti "nick" od prije 6-7 godina koji je hvalio Alfu 147, ovo sada shvatam kao dosta zreliju osobu...

Reziel

pre 2 godine

Samo bih nešto primetio. BMW svakog dana proda preko 4.500 vozila. SVAKOG DANA. Meni je poznanik iz BMWa pre dve godine rekao da im je jedan od najuspešnijih modela ikada tada novi, sada aktuelni X5. Kaže prodali smo 21 i pre nego što su stigli u salon, to nam se nikad nije desilo. Ne znam tačan broj vozila, ali neka prodaju u Srbiji i 500 godišnje (u šta čisto sumnjam), to je opet potpuno komična cifra u odnosu na to koliko prodaju globalno. Tako da te priče, Merc voze ovakvi, BMW onakvi nemaju veze s mozgom osim ako u životu niste provirili van svoje avlije i Beča.

AntiSirotinja

pre 2 godine

Zato sto nam se moze! Pa necu valjda da dam prednost nekoj sirotinjskoj Skodi, ili da se cimam bezveze da palim zmigavac da zamaram ruku, da me neki Alija Sirotanovic iz svog wagena 2001 vidi gde skrecem, alo i onako dok ti krenes ja sam nestao ;)

Deus

pre 2 godine

bmw je samo bmw a ostala 2 mesavina mnogo toga o bmw je jedino cist nemac.
(sasa, 12. oktobar 2021 23:47)
--
BMW cist Nemac? Da, sa delovima iz celog sveta a najvise iz Kine je sve samo ne Nemac. Da li ste znali da se delovi za BMW vec dosta dugo proizvode i u Srbiji (naravno ne pod njihovim imenom) ali se ti delovi ugradjuju bas u njihova kola.

Regent

pre 2 godine

Živim u Nemačkoj oko 6 godina. Kolega moj voli automobile, dugo živi u Nemačkoj i pitam ga za savet kod kupovine. Kaže, vozio sam dugo i BMW i Mercedes i Audi, i moja konačna odluka je BMW, na dalje i zauvek. Poslušao sam ga i u najmanju ruku sam oduševljen. Nisam ni sanjao da ću toliko da zavolim svoj auto. Brutalan je BMW!

ciga

pre 2 godine

@Argentto
Ovde je to tradicija i utkano je u srž Balkanosapiensa da je samo on pametan a svi drugi glupi. Ista je priča, za bilo kog proizvođača.

lion

pre 2 godine

bmw je samo bmw a ostala 2 mesavina mnogo toga o bmw je jedino cist nemac.
(sasa, 12. oktobar 2021 23:47)

Do modela W124 Mercedes je bio jedina fabrika ikad koja je sve svoje delove provodila sama.

lokal-patriota

pre 2 godine

za nas guliju, da obicne smrtnike, volvo s90 je nekoliko mesta ispred ova dva a bogatashi i ne gledaju ove marke vec uzimaju Rols Royce, Bentli ...

Bmw

pre 2 godine

Otkad se u Mercedes-Benz ugradjuju Renault motori (da li negde od 2014 -15 g. ?) Mercedes-Benz je totalno pukao. Pokvarljiva su vozila postala znacajno i uobicajeno. Bmw je uvek tu negde bio disao za vratom. Mercedesu, mada ni BMW motori nisu nesto, pogotovo dizel motori. Tu od tih vodecih Nemackih automobila dajem prednost najvise automobilima iz W-grupe, kao npr. Audiju.
(Stefan, 12. oktobar 2021 16:05)

Шта лупеташ? Бмв има врхунске дизел моторе.

CJC

pre 2 godine

(Nemanja, 12. oktobar 2021 16:45)

Ti si verovatno jedini lik u Evropi kome su smanjili kilometražu u sred Nemačke. 116 hiljada za 8 godina? I ti si poverovao u to? I posle se pitaš zašto se toliko kvario.

нс бој

pre 2 godine

Возим Ауди А4 Алроад,2.0 ТДИ са 190кс,2018.јер има најбољи 4x4 погон.Гледати БМВ на тежем терену,снегу,не дај Боже леду је комедија.Свакако Мерцедес пре БМВа.

lol

pre 2 godine

(Кинг Џорџ трећи, 12. oktobar 2021 21:36)

Cuj ovog, "premium"? Prijatelju, ne mozes poredis auto od 20k i 100k, sedi u Lexus, vozi pet godina, pa kazi misljenje... Vozio sam X5 2011 (nov uzet) 2.5-3 godine, zbog finansija sam morao i njega da prodam, kupio Lexus-a GX 460 (polovnog), vozio ga do 2020 dok nisam stao na noge. Nikad vise u zivotu necu kupiti bilo koji nemacki auto, a vozio sam sve, od VW do "premium" marki. Razlika u ceni znacajna, narocito u "visim" paketima, a o kvalitetu ne zelim ni da pricam, posto su dve potpuno druge dimenzije. Koga interesuje razlika u ceni, X5 2020 je u relativno istom paketu kostao 120k$ a Lexus je izasao oko 85k, pritom sa mnogo boljim uslovima. I samo da kazem, volim BMW kao brend, ispunio sam neke decacke snove i vozio M modele 3 i 5 serije (3 polovan, 5 nov kupljen), ali ako cemo da pricamo o pravim premium brendovima, nemci nemaju sta da traze tu. Jednostavno, kvalitet i dugotrajnost nisu sinonim za njih (mozda nekad bilo). Obozavao sam M5 koji sam imao, ali sam i imao para tada da ulazem u njega, sada, kada imam mnogo vise para, nikad u zivotu ne bih kupio ta kola. Eventualno moze rent a car za vikend, i to je to. Ko ceni i postuje sebe, nece kupiti auto sa kojim ce ici kod majstora na maltene mesecnom nivou! Ovo vam je isto kao kad bi rekli da je Jaguar premium, a realnost je da se auto raspadne vec u prvoj godini. Premium cena NIJE premium kvalitet.

m

pre 2 godine

Nema nikakve veze, koji se auto vise prodaje, vac koji se manje kvari, a
to je svakako BMW.
U mladjim godinama vozio sam i zamenio 3 BMW auta i svi su uvek imali
nekakve kvarove, tako da sam se na kraju odlucio za HONDU Accord 2.4
executive, koju vozim više od 20 godina i nikakvih problema.
Kad putujem iz Nemacke preko Austrije i na pomocnoj traci stoji auto u
kvaru, žena me stalno upozorava, opet jedan BMW. Toliko o tom autu.
(Samo HONDA, 12. oktobar 2021 22:35)

da, da... kako da ne. mercedes se jednom zaigrao sa kolima koja se ne kvare i umalo bankrotirao. tako da manite se tih prica kako ze nesto ne kvari, sve se kvari jer se od toga zaradjuje...

Munem ti blavora

pre 2 godine

Vozim Yugo 45 ,da ,da dobro ste pročitali, Yugo 45 ,plavuše i splavaruse se lepe,nije me briga održavanje, želim da uživam u komforu,pouzdanosti i dizajnu...da li mogu da kupim 55cu?,da ali ne želim,ovaj je poslednje čudo tehnike....;)

m

pre 2 godine

Vozim 25 god BMW krenuo neke 1997 s 530d i nema koji model nisam vozio (640i,730d,740d,520d,X3-2,0d, sve X5 -3,0d) za ovih 25 god neznam jesam 500€ dao na popravke, spone i lezajevi poslije " majke" Srbije redovno mjenjam ali Boze moj... Imao sam izlet 2009 na ML320 CDI godisnjak, za 6 mjeseci sam ga prodao od toga 3 mjeseca je bio u Servisu i 2019 ponovo na V250 CDI isto godinjak prodat prije 20 dana hvala Bogu (2 puta vodena pumpa za godinu dana, kamera u sofersajbi za prepoznavanje linija itd.. kanta ziva) i sa punim pravom kazem Tehnicki je BMW avion za Mercedes postao i to od 2000-te godine tu nema dileme nikakve vise... Ostalo je stvar ukusa i novcanika
(emigrant, 12. oktobar 2021 23:15)

koja komedija od komentara. razumem da neko voli nesto ali zasto mora da mrzi drugo i laze. ajde sto lazes nas ali sto sebe !? otvoris bilo koji bmw, mercedes, audi, lexu, itd... forum u bilo kojoj drzavi zapada ili USA i mozes da procitas koje sve probleme kola imaju ali neee... sebenda koja vozu 25god bmw nikad u servisu nije bila ali zato mecka iz servisa nije izlazila. nivo razmisljnja osnovna skola tipa zvezda je najbolja ostali nemaju pojma...

rajvosa

pre 2 godine

Vozim mecku stariju E 500 ,2004 godina , osmak 5,0 , 303 hp ,zadnja vuca .Nisam nekih specijalnih kvarova imao.Imao bmw X5 prije ,curilo sve zivo iz njega .

emigrant

pre 2 godine

Vozim 25 god BMW krenuo neke 1997 s 530d i nema koji model nisam vozio (640i,730d,740d,520d,X3-2,0d, sve X5 -3,0d) za ovih 25 god neznam jesam 500€ dao na popravke, spone i lezajevi poslije " majke" Srbije redovno mjenjam ali Boze moj... Imao sam izlet 2009 na ML320 CDI godisnjak, za 6 mjeseci sam ga prodao od toga 3 mjeseca je bio u Servisu i 2019 ponovo na V250 CDI isto godinjak prodat prije 20 dana hvala Bogu (2 puta vodena pumpa za godinu dana, kamera u sofersajbi za prepoznavanje linija itd.. kanta ziva) i sa punim pravom kazem Tehnicki je BMW avion za Mercedes postao i to od 2000-te godine tu nema dileme nikakve vise... Ostalo je stvar ukusa i novcanika

Totalni Haos U Glavi

pre 2 godine

Cenim Mercedes zbog SLR, SLS, GT, SL55 i SLK55 AMG. Nisko, stabilno, sportsko, v8. To je za decake, ne BMW koji pravi limuzine i suv ima samo Z4 i to bez M varijante.
(Zohan, 12. oktobar 2021 19:11)

“Kakve su ti misli, takav ti je zivot.”

ortak

pre 2 godine

Vozio i japance i koreance i VW , cim sam uso u lovu bmw 5, polovan doduse ali skoro full oprema 2016 god kupljen 2019, 3.0 benzin. Za prethodna vozila ovaj auto je avion licno. Stabilnost, snaga, brzina, upravljivost, sve je na strani bmw. Pouzdanost ista, kvare se i jedni i drugi, sa tim da je kod bmw skuplja popravka istih sklopova i ne nije mi zao sto je skuplje i ne, ne bih vozio drugu marku zbog razlike u ceni popravki. Jednostavno nisu ista kategorija prevoznih sredstava.

Argentto

pre 2 godine

Cemu potreba vas sa jedne strane da ubedjujete druge da je BMW bolji, ili vas sa druge strane da je Mercedes bolji !? Pri tome gotovo niko od vas nema novca za novi BMW ili Mercedes.
Da li vas placaju za to ? Imate neke benefite ?
Da li vam je toliko bitno u zivotu da jedan brend bude bolji od drugog?

Kako ti imas pravo na svoje misljenje, tako i neko drugi ima pravo na to.
U redu je da izneses svoje misljenje, ali da ubedjujes druge kako si ti u pravu je bolest..

Stole

pre 2 godine

Kad se već svi opredeljuju, i ja ću - BMW ili Mercedes? Nijedno, ali ako "mora", onda verovatno BMW.
(Al, 12. oktobar 2021 20:35)
LEXUS

Goran

pre 2 godine

Premium nova vozila nisu za gubitnike ,mislim na vecinu.
Taj ko ima para ne pita za popust ne pita koliko trosi ili da li si kvari.
Kupuju kola od 60k do 300k.
Desilo mi se usput, neki covek hvali se drugu da je kupio mercedes star 8 godina za 12k bas tad sam ja prosao novim mercedesom a oni gledaju i cudu.
Ljubomora je cudo.

Samo HONDA

pre 2 godine

Nema nikakve veze, koji se auto vise prodaje, vac koji se manje kvari, a
to je svakako BMW.
U mladjim godinama vozio sam i zamenio 3 BMW auta i svi su uvek imali
nekakve kvarove, tako da sam se na kraju odlucio za HONDU Accord 2.4
executive, koju vozim više od 20 godina i nikakvih problema.
Kad putujem iz Nemacke preko Austrije i na pomocnoj traci stoji auto u
kvaru, žena me stalno upozorava, opet jedan BMW. Toliko o tom autu.

BMW

pre 2 godine

Kupio pre 2 nedelje BMW X6 2008-mo, 306ks benzinac 143 217 kmh( nije u Srbiji samo opusteno).
To je to.
Sledeci i zadnji sto se auta tice isto BMW ali X6M 555 ks i to bi bilo to.

Ergela

pre 2 godine

Vozim A4 Avant od firme, 2020 godiste. To mi je prvi Audi. Auto dosadan, bez nekog karaktera, nit smrdi nit mirise. Nula emocija. Jedino sto je kvalitetno to su dugmadi. Imas dojam da ce trajati 100 godina. Primjeti se taj jedan te isti kalup od VW i Skode. Koliko kosta pitas se kako te mogu tako preveslati. Srecom nije moj. Prije toga sam imao 3 BMW-a. Totalno drugi svijet. Auto agilnije, zvuk motora ljepsi, volan i ovjes perfektni. Ima neki faktor posebnosti.
Nisam zaludjen markama, Mercedes nisam nikad vozio ali izmedju Audija i BMW-a biram Bayrer! S, RS i M modeli gore navedenih marki su vjerovatno skroz drugaciji ali ovi „civilni“ modeli su po meni na strani BMW-a.

Gde ja zivim

pre 2 godine

Kakve devojke se lože? Iz nekog ličnog iskustva na BMW splavaruše, a Mercedes fine devojke. Nije generalno pravilo, ali...razumemo se.
(miki rubiroza, 12. oktobar 2021 19:18)

Plati prostitutku, vise ti se isplati.

predrage

pre 2 godine

Čitam vaše komentare i prisećam se detinjstva kad smo na igralištu polemisali ko je jači: Stalone ili Schwarzenegger. Smešni ste.
(Juho, 12. oktobar 2021 18:23)

Al bukvalno hahahahahah..kao bwm-mercedes a 90% tih likova nema para da kupi ni jedno i drugo a da je mladje od 10 god..

Кинг Џорџ трећи

pre 2 godine

Imam oba. Imao i Audi.
Zaključak je sledeći:

1. X5 2017 - to, već 4 godine sjajan. Baš ga gotivim jer je ozbiljan porodični auto sa sportskim primesama. Dovoljno udoban, startan, elastičan motor, benzinac 3.0 i 300ks, odličan za sve uslove. Troši kombinovano oko 13 litara.

2. GLC 2019 -to. Malo manji, fenomenalno se vozi, lak za upravljanje, agilan, udoban. Dug put se ne oseti. Dizel, troši kombinovano 7.5 litara 2.0 motor 195ks.

Oba su u punoj opremi i iako različita, oba mi se jako sviđaju. Zato ih i imam. Audi sam imao Q3 a žena Q5. Nije loše uopšte sem Q3 novi što nam zapao loš auto pa smo ga se ratosiljali posle godinu dana. Q5 bio sjajan.

Šta da kažem, ko proba premijum, ne vraća se na Honde i slično.

mobilix

pre 2 godine

Moj komsija vozi Mercedes GLS 400.Gledam ga vec godinu dana i divim se.Ja vozim Zafiru 2004 i s ovom platom mogao bi dostici tog gls-a za 30-ak godina ako bude koji star 30 god i u voznom stanju.To znaci nikad jer imam 54 god

Veliki brat

pre 2 godine

(Nemanja, 12. oktobar 2021 16:45)


Nisi pristrasan nikako haha
(smejurija, 12. oktobar 2021 17:44)


Pa nije imao tu "sreću" da ima problem sa lancom na BMW-u...

Inače, eto, najbolji premium brend, naj-naj kvalitet svega, a stavili jednostruki lanac, verovatno ne zato da uštede, nego bi dvostruki lanac značajno smanjivao snagu motora i obrtni moment ;)

Dok je ovaca, biće i vune...

dude

pre 2 godine

devojke se vise loze na bmw
(idi begaj, 12. oktobar 2021 15:44)

da. vozim amg e63.
đubre me ostavilo za bmw peticu karavan iz 2005, bela koža, navigacija, roba u gepeku neotvorena.
vlasnik je poklonio auto nakon pregovora…hteo da vozi za crnu goru preko peštera.
dokumenta ok.
vlasnik ok..za par meseci može da se hrani kašikom.

kezza

pre 2 godine

Kakve devojke se lože? Iz nekog ličnog iskustva na BMW splavaruše, a Mercedes fine devojke. Nije generalno pravilo, ali...razumemo se.
(miki rubiroza, 12. oktobar 2021 19:18)

Šta da ti kažem, devojke koje se lože na auta a ne na ličnost, karakter, muževnost, govori više o muškarcima koji svoje nedostatke pokušavaju nadomjestiti novčanikom, nego o tim devojkama.

DukaBazooka

pre 2 godine

Imao ja novu c klasu pa novu trojku, nista ne valja..sad vozim novu dacijuu i sve super, isto kao i moj xiomi telefon koji je bolji od iphona hahaha !!!!

kezza

pre 2 godine

Kvalitet je kvalitet, necete puno pogrijesiti bilo da kupite BMW ili Mercedes.
Od 5 serije iz 2017, BMW je ipak preskočio Mercedes u pouzdanosti. Od 2005 do 2012 je bilo obrnuto. Prije toga podjednako.
Ja vozim BMW 5, 3 litra motor, benzinac 6 cilindara. Iz 1999. E39.
318.000 prešo, i bez većih kvarova još vozi fantastično. Žao mi nešto da ga prodam, uskoro je oldtimer. Vrijednost mu polako ponovo počinje da raste.

dci

pre 2 godine

samo reno ljudi...

pa nije mercedes lud sto stavlja njihove motore u A klasu, itd.

Mozemo da pricamo sta hocemo, ali renault motori su od boljih motora na trzistu i znam dosta primera da ljudi uopste nisu imali problema sa njihovim motorima ili kolima.

fensi_lik_vracar

pre 2 godine

@Мерцедес возе сељаци, ја да ти кажем.
(Макарије, 12. oktobar 2021 18:42) autenticni srpski mozak…

miki rubiroza

pre 2 godine

mercedes je po kvalitetu pao dosta nakod udruzivanja sa amerikancima bmw je uglavnom sportska marka dok je mercedes vise za biznis uglavnom. devojke se vise loze na bmw
(idi begaj, 12. oktobar 2021 15:44)

Kakve devojke se lože? Iz nekog ličnog iskustva na BMW splavaruše, a Mercedes fine devojke. Nije generalno pravilo, ali...razumemo se.

doki

pre 2 godine

Ti komentari mb pa nekoliko mesta prazno samo pokazuju IQ komentatora.
Globalizacija je dovela da automobili sve više liče i dele patente.Ako ima razlike izmedju dva branda u istoj klasi(sa slicnom opremom i motorizacijom), ta razlika je mala i više zavisi od ukusa nego od stvarnog kvaliteta.Ima tu mnogo faktora koji odredjuju kome će koji automobil biti bolji i glupo je uporedjivati bilo šta kad niko nema relevantne podatke.Ja lično bih pre uzeo Jaguara nego bilo šta od nemačke trojke,jer ih nema na svakom ćošku,a i odišu drugačijim šarmom koji je meni mnogo prijatniji.
Vozite ono što volite i šta vam prija..i naravno možete da priuštite.često vidjam neke bmw ili audije sa kineskim,jeftinim gumama i gorivom uvek na rezervi..

Zohan

pre 2 godine

Cenim Mercedes zbog SLR, SLS, GT, SL55 i SLK55 AMG. Nisko, stabilno, sportsko, v8. To je za decake, ne BMW koji pravi limuzine i suv ima samo Z4 i to bez M varijante.

212

pre 2 godine

BMW voze decaci, Audi fenseri, MB gospoda. To je uvrezeno misljenje, nije da ja to mislim, ja imam dve mecke a daleko od toga da sam gospodin coe'k. Ovako sa strucne strane, sa premijum audi modelima a6/8 dobijas nesto veoma slicno e klasi, ali po ceni odrzavanja pasata. Kada pri izboru auta ne bi postojao faktor "zena", hm... opet bi vozio mecku, ali a6 bi mi bio sledeci izbor.
(yosemite sam, 12. oktobar 2021 17:00)



BMW je sluzbeni auto Angele Merkl..
Audi je VW u celosti, tako da jeste stvar ukusa, ali za mene, BMW je sinonim za auto.

Flash

pre 2 godine

Hehehe nije niko upravu. Koji je bolji auto??? Novo i do 100000 km pa isponova . To je najbolje auto!!! I poslije toga to auto završi na balkanu gdje novi vlasnik psuje i mjenja dijelove.

Nemanja

pre 2 godine

Smejurija, ja sam izneo svoje iskustvo i ništa više. Da li ja vozio ovo ili ono, koga to interesuje?! Ako ti se kvari auto ti ćeš plaćati a ne neko drugi, jel tako? Uostalom pogledaj statistiku nemačkog auto-moto saveza ADAC. Takozvana Pannenstatistik. U svim klasama automobila Audi i BMW najpouzdaniji. Mercedes srednja žalost, VW uglavnom poslednje mesto po pouzdanosti. Japanci jako pouzdani u malim klasama automobila poput Toyote Yaris itd.....Mimo te statistike sam izneo svoje mišljenje i svoje iskustvo. Za mene Mercedes nikad više. Naplaćao sam se majstora za te tri godine pa to je strašno. Budem li imao tih problema i sa BMW om i tu marku ću zameniti. Pišem za sada i poslednjih 9 godina sam prezadovoljan sa peticom. Nikad nisam vozio bolji i pouzdaniji automobil. Iako ima preko 200k na satu i sledeće godine u aprilu puno 12 godina toliko mi taj automobil daje neku sigurnost da me neće ostaviti da ja to ljudima ne mogu da objasnim. Pozdrav

Макарије

pre 2 godine

BMW voze decaci, Audi fenseri, MB gospoda. To je uvrezeno misljenje, nije da ja to mislim, ja imam dve mecke a daleko od toga da sam gospodin coe'k. Ovako sa strucne strane, sa premijum audi modelima a6/8 dobijas nesto veoma slicno e klasi, ali po ceni odrzavanja pasata. Kada pri izboru auta ne bi postojao faktor "zena", hm... opet bi vozio mecku, ali a6 bi mi bio sledeci izbor.
(yosemite sam, 12. oktobar 2021 17:00)

Мерцедес возе сељаци, ја да ти кажем.

yosemite sam

pre 2 godine

BMW voze decaci, Audi fenseri, MB gospoda. To je uvrezeno misljenje, nije da ja to mislim, ja imam dve mecke a daleko od toga da sam gospodin coe'k. Ovako sa strucne strane, sa premijum audi modelima a6/8 dobijas nesto veoma slicno e klasi, ali po ceni odrzavanja pasata. Kada pri izboru auta ne bi postojao faktor "zena", hm... opet bi vozio mecku, ali a6 bi mi bio sledeci izbor.

Ivan

pre 2 godine

Xaxaxaxaxaaxa znači bukvalno imate svađe između fanova jednog proizvođača auta sa fanovima drugih proizvođača auta a tako je i u svijetu telefona,kakve su to sekte a uvijek je bilo sve stvar ukusa a o ukusima se ne raspravlja,vazda bilo i biće.

neko

pre 2 godine

Ovaj gore sto kaze da je u BMW za 9 godina ulozio 100 e.Ok, vjerovatno.Nema razloga da laze, ubode se dobar primjerak.Ali pricati o BMW vozilima u takvom superlativu je uvreda za mozak za onoga ko se iole razumije u auta.
Kao vlasnik nekoliko BMW vozila razlicite serije i kao neko ko se razumije u pomenutu marku mogu samo da kazem da to nije bas tako.Mooozda nekad za e39 serije i to godiste sa cuvenim TDS motorima.Poslije toga, e60 serija pa i f10 serija pogotovo, pocevsi od motora n47 do m57 u svim kubikazama i varijacijama i serijama, toliko problema sa lancima i lancanicima da je to tragikomedija sta je jedan BMW sebi dozvolio.Srecni su oni kojima nije pukao bez najave a da ne pricamo o onima koji su imali srece da ga voze do nekih 200 hiljada pa ga mjenjali.A mjenjao se i na bezmalo 100 k kilometara?! O usisnim klapnama koje se po defaultu gase softverski i vade napolje cim se kupi BMW necu trositi rijeci, napravi havariju na motoru. Ljudi bukvalno nisu u stanju da 15 godina rijese problem sa lancima na svim modelima i serijama. Imao sam tu nesrecu da mi je na 164 k kilometara na x5 lanac dosao na zamjenu, sreca pa nije pukao a bio je blizu.2600 e zamjena lanca i lancanika. O ostalim problemima necu trositi rijeci, manje vise kao svako drugo auto.

genijalac

pre 2 godine

Ovde u Americi se kaze da kada kupish nemachki lukzuzan auto poput Mercedesa, BMW ili Audija...Postajesh kuchni prijatelj sa automehanicharem koji ti popravlja auto...To su vozila koja se kvare a rezervni delovi i rad mehanichara su izuzetno skupi...Imam veliki chef da kupim auto ovih brendova ali se josh uvek strogo drzim Japanaca...Kupim novi auto i prvih 100,000 milja nishta se ne pipa...Samo menjam ulje na vreme i teraj...
(Mustafa Aga, 12. oktobar 2021 16:44)

chchchchchchch

smejurija

pre 2 godine

Do 2012 sam vozio E220 CDI W 210. Katastrofa od auta. Nema šta mu nije bilo crklo za tri godine koliko sam ga vozio. Auto sam kupio 2009 godine od prvog vlasnika u Štutgartu. 2001 godište, dakle 8 godina star sa 116.000 km na satu. Prodao 2012, kupio sebi BMW 530d, F10 i evo već punih 9 godina bukvalno bez kvara vozim auto. Za ovih 9 godina desnu sponu promenio od 100 evra i to je to. Trenutno na satu skoro 220.000 km. Mercedes je nekad bio institucija, poslednjih 30 godina je krš. Nije krš u bukvalnom smislu ali iz grupe premijum marki jeste. Što je nekad bio Mercedes to je sad BMW i tu svaka diskusija prestaje. Nisam vlasnik kompanije da ih hvalim, da li ja vozio Mercedesa, BMW-a, Audija isti mi djavo. Vozim ono što se najmanje kvari i što je najpouzdanije. Moj otac vozi 318d nekih 5-6 godina. Nekih 240.000 km na satu, 2009 godište auto. Ključ i vozi. Audi je na primer za Mercedesa sada Ferari u svakom smislu. Pogotovo što sada još kruže priče da su mečke od 2019 godine tek katastrofa. Šta više da pišem, Reno motori, automatski menjači treće klase itd....BMW svaki ima ZF automatski menjač koji je najbolji na svetu i svoje motore što oni razvijaju i prave. Nemam kome ovde da se pravdam niti imam razloga da lažem. 9 godina vožnje 100 evra popravka, pametnom dosta a naivni neka voze Mercedesa i nek se uzdaju u staru slavu mečke. Pozdrav
(Nemanja, 12. oktobar 2021 16:45)


Nisi pristrasan nikako haha

andre

pre 2 godine

Volim bmw od detinjstva, ali vozim mečku jer mečka je mečka, elegancija kako spolja,a pogotovo iznutra , tu su neprikosnoveni, brinu o detaljima i sve odiše luksuzom tako da nema dalje!!

Mustafa Aga

pre 2 godine

Ovde u Americi se kaze da kada kupish nemachki lukzuzan auto poput Mercedesa, BMW ili Audija...Postajesh kuchni prijatelj sa automehanicharem koji ti popravlja auto...To su vozila koja se kvare a rezervni delovi i rad mehanichara su izuzetno skupi...Imam veliki chef da kupim auto ovih brendova ali se josh uvek strogo drzim Japanaca...Kupim novi auto i prvih 100,000 milja nishta se ne pipa...Samo menjam ulje na vreme i teraj...

5689

pre 2 godine

@Stefan Vidi se da nisi ni seo u novi Mercedes ili Bmw, a komoli da poseduješ neki od tih auta. I za one koji nemaju prilike da se uvere poput tebe obaveštenje da postoje velike razlike između modela istog proizvođača. Tako da ako vozite A ili B class odnosno seriju 1 ili 3 to veze nema sa osećajem vožnje Mercedesa E ili S, odnosno BMW 5 ili 7.
Ona proizvođača prave vrhunske automobile, a za mene je uvek na prvom mestu Mercedes.

Nemanja

pre 2 godine

Do 2012 sam vozio E220 CDI W 210. Katastrofa od auta. Nema šta mu nije bilo crklo za tri godine koliko sam ga vozio. Auto sam kupio 2009 godine od prvog vlasnika u Štutgartu. 2001 godište, dakle 8 godina star sa 116.000 km na satu. Prodao 2012, kupio sebi BMW 530d, F10 i evo već punih 9 godina bukvalno bez kvara vozim auto. Za ovih 9 godina desnu sponu promenio od 100 evra i to je to. Trenutno na satu skoro 220.000 km. Mercedes je nekad bio institucija, poslednjih 30 godina je krš. Nije krš u bukvalnom smislu ali iz grupe premijum marki jeste. Što je nekad bio Mercedes to je sad BMW i tu svaka diskusija prestaje. Nisam vlasnik kompanije da ih hvalim, da li ja vozio Mercedesa, BMW-a, Audija isti mi djavo. Vozim ono što se najmanje kvari i što je najpouzdanije. Moj otac vozi 318d nekih 5-6 godina. Nekih 240.000 km na satu, 2009 godište auto. Ključ i vozi. Audi je na primer za Mercedesa sada Ferari u svakom smislu. Pogotovo što sada još kruže priče da su mečke od 2019 godine tek katastrofa. Šta više da pišem, Reno motori, automatski menjači treće klase itd....BMW svaki ima ZF automatski menjač koji je najbolji na svetu i svoje motore što oni razvijaju i prave. Nemam kome ovde da se pravdam niti imam razloga da lažem. 9 godina vožnje 100 evra popravka, pametnom dosta a naivni neka voze Mercedesa i nek se uzdaju u staru slavu mečke. Pozdrav

Stefan

pre 2 godine

Otkad se u Mercedes-Benz ugradjuju Renault motori (da li negde od 2014 -15 g. ?) Mercedes-Benz je totalno pukao. Pokvarljiva su vozila postala znacajno i uobicajeno. Bmw je uvek tu negde bio disao za vratom. Mercedesu, mada ni BMW motori nisu nesto, pogotovo dizel motori. Tu od tih vodecih Nemackih automobila dajem prednost najvise automobilima iz W-grupe, kao npr. Audiju.

idi begaj

pre 2 godine

mercedes je po kvalitetu pao dosta nakod udruzivanja sa amerikancima bmw je uglavnom sportska marka dok je mercedes vise za biznis uglavnom. devojke se vise loze na bmw

Dubrovnik

pre 2 godine

BMW je dobar auto ali Mercedes je institucija za sve. izmislili su auto prije 150 godina i od tada prave najboljhe aute na svijetu. nema kompanije koja ima povijest i modele kao Mercedes, SSK, 540K, 770, SLR, 300SL, 600, SL, Maybach, Pullman, moglo bi se nabrajato do sutra. negdje u 70im je BMW napravio dobar posao i profilirao se kao sportska marka ali uvijek si mogao kupiti bržeg Mercedesa ako platiš.
prodajne brojke su važne ali ja bi uvijek stavio Mercedes na prvo mjesto.

Ivan

pre 2 godine

Xaxaxaxaxaaxa znači bukvalno imate svađe između fanova jednog proizvođača auta sa fanovima drugih proizvođača auta a tako je i u svijetu telefona,kakve su to sekte a uvijek je bilo sve stvar ukusa a o ukusima se ne raspravlja,vazda bilo i biće.

smejurija

pre 2 godine

Do 2012 sam vozio E220 CDI W 210. Katastrofa od auta. Nema šta mu nije bilo crklo za tri godine koliko sam ga vozio. Auto sam kupio 2009 godine od prvog vlasnika u Štutgartu. 2001 godište, dakle 8 godina star sa 116.000 km na satu. Prodao 2012, kupio sebi BMW 530d, F10 i evo već punih 9 godina bukvalno bez kvara vozim auto. Za ovih 9 godina desnu sponu promenio od 100 evra i to je to. Trenutno na satu skoro 220.000 km. Mercedes je nekad bio institucija, poslednjih 30 godina je krš. Nije krš u bukvalnom smislu ali iz grupe premijum marki jeste. Što je nekad bio Mercedes to je sad BMW i tu svaka diskusija prestaje. Nisam vlasnik kompanije da ih hvalim, da li ja vozio Mercedesa, BMW-a, Audija isti mi djavo. Vozim ono što se najmanje kvari i što je najpouzdanije. Moj otac vozi 318d nekih 5-6 godina. Nekih 240.000 km na satu, 2009 godište auto. Ključ i vozi. Audi je na primer za Mercedesa sada Ferari u svakom smislu. Pogotovo što sada još kruže priče da su mečke od 2019 godine tek katastrofa. Šta više da pišem, Reno motori, automatski menjači treće klase itd....BMW svaki ima ZF automatski menjač koji je najbolji na svetu i svoje motore što oni razvijaju i prave. Nemam kome ovde da se pravdam niti imam razloga da lažem. 9 godina vožnje 100 evra popravka, pametnom dosta a naivni neka voze Mercedesa i nek se uzdaju u staru slavu mečke. Pozdrav
(Nemanja, 12. oktobar 2021 16:45)


Nisi pristrasan nikako haha

Dubrovnik

pre 2 godine

BMW je dobar auto ali Mercedes je institucija za sve. izmislili su auto prije 150 godina i od tada prave najboljhe aute na svijetu. nema kompanije koja ima povijest i modele kao Mercedes, SSK, 540K, 770, SLR, 300SL, 600, SL, Maybach, Pullman, moglo bi se nabrajato do sutra. negdje u 70im je BMW napravio dobar posao i profilirao se kao sportska marka ali uvijek si mogao kupiti bržeg Mercedesa ako platiš.
prodajne brojke su važne ali ja bi uvijek stavio Mercedes na prvo mjesto.

idi begaj

pre 2 godine

mercedes je po kvalitetu pao dosta nakod udruzivanja sa amerikancima bmw je uglavnom sportska marka dok je mercedes vise za biznis uglavnom. devojke se vise loze na bmw

kezza

pre 2 godine

Kakve devojke se lože? Iz nekog ličnog iskustva na BMW splavaruše, a Mercedes fine devojke. Nije generalno pravilo, ali...razumemo se.
(miki rubiroza, 12. oktobar 2021 19:18)

Šta da ti kažem, devojke koje se lože na auta a ne na ličnost, karakter, muževnost, govori više o muškarcima koji svoje nedostatke pokušavaju nadomjestiti novčanikom, nego o tim devojkama.

Gde ja zivim

pre 2 godine

Kakve devojke se lože? Iz nekog ličnog iskustva na BMW splavaruše, a Mercedes fine devojke. Nije generalno pravilo, ali...razumemo se.
(miki rubiroza, 12. oktobar 2021 19:18)

Plati prostitutku, vise ti se isplati.

Nemanja

pre 2 godine

Do 2012 sam vozio E220 CDI W 210. Katastrofa od auta. Nema šta mu nije bilo crklo za tri godine koliko sam ga vozio. Auto sam kupio 2009 godine od prvog vlasnika u Štutgartu. 2001 godište, dakle 8 godina star sa 116.000 km na satu. Prodao 2012, kupio sebi BMW 530d, F10 i evo već punih 9 godina bukvalno bez kvara vozim auto. Za ovih 9 godina desnu sponu promenio od 100 evra i to je to. Trenutno na satu skoro 220.000 km. Mercedes je nekad bio institucija, poslednjih 30 godina je krš. Nije krš u bukvalnom smislu ali iz grupe premijum marki jeste. Što je nekad bio Mercedes to je sad BMW i tu svaka diskusija prestaje. Nisam vlasnik kompanije da ih hvalim, da li ja vozio Mercedesa, BMW-a, Audija isti mi djavo. Vozim ono što se najmanje kvari i što je najpouzdanije. Moj otac vozi 318d nekih 5-6 godina. Nekih 240.000 km na satu, 2009 godište auto. Ključ i vozi. Audi je na primer za Mercedesa sada Ferari u svakom smislu. Pogotovo što sada još kruže priče da su mečke od 2019 godine tek katastrofa. Šta više da pišem, Reno motori, automatski menjači treće klase itd....BMW svaki ima ZF automatski menjač koji je najbolji na svetu i svoje motore što oni razvijaju i prave. Nemam kome ovde da se pravdam niti imam razloga da lažem. 9 godina vožnje 100 evra popravka, pametnom dosta a naivni neka voze Mercedesa i nek se uzdaju u staru slavu mečke. Pozdrav

mobilix

pre 2 godine

Moj komsija vozi Mercedes GLS 400.Gledam ga vec godinu dana i divim se.Ja vozim Zafiru 2004 i s ovom platom mogao bi dostici tog gls-a za 30-ak godina ako bude koji star 30 god i u voznom stanju.To znaci nikad jer imam 54 god

genijalac

pre 2 godine

Ovde u Americi se kaze da kada kupish nemachki lukzuzan auto poput Mercedesa, BMW ili Audija...Postajesh kuchni prijatelj sa automehanicharem koji ti popravlja auto...To su vozila koja se kvare a rezervni delovi i rad mehanichara su izuzetno skupi...Imam veliki chef da kupim auto ovih brendova ali se josh uvek strogo drzim Japanaca...Kupim novi auto i prvih 100,000 milja nishta se ne pipa...Samo menjam ulje na vreme i teraj...
(Mustafa Aga, 12. oktobar 2021 16:44)

chchchchchchch

Макарије

pre 2 godine

BMW voze decaci, Audi fenseri, MB gospoda. To je uvrezeno misljenje, nije da ja to mislim, ja imam dve mecke a daleko od toga da sam gospodin coe'k. Ovako sa strucne strane, sa premijum audi modelima a6/8 dobijas nesto veoma slicno e klasi, ali po ceni odrzavanja pasata. Kada pri izboru auta ne bi postojao faktor "zena", hm... opet bi vozio mecku, ali a6 bi mi bio sledeci izbor.
(yosemite sam, 12. oktobar 2021 17:00)

Мерцедес возе сељаци, ја да ти кажем.

predrage

pre 2 godine

Čitam vaše komentare i prisećam se detinjstva kad smo na igralištu polemisali ko je jači: Stalone ili Schwarzenegger. Smešni ste.
(Juho, 12. oktobar 2021 18:23)

Al bukvalno hahahahahah..kao bwm-mercedes a 90% tih likova nema para da kupi ni jedno i drugo a da je mladje od 10 god..

Ergela

pre 2 godine

Vozim A4 Avant od firme, 2020 godiste. To mi je prvi Audi. Auto dosadan, bez nekog karaktera, nit smrdi nit mirise. Nula emocija. Jedino sto je kvalitetno to su dugmadi. Imas dojam da ce trajati 100 godina. Primjeti se taj jedan te isti kalup od VW i Skode. Koliko kosta pitas se kako te mogu tako preveslati. Srecom nije moj. Prije toga sam imao 3 BMW-a. Totalno drugi svijet. Auto agilnije, zvuk motora ljepsi, volan i ovjes perfektni. Ima neki faktor posebnosti.
Nisam zaludjen markama, Mercedes nisam nikad vozio ali izmedju Audija i BMW-a biram Bayrer! S, RS i M modeli gore navedenih marki su vjerovatno skroz drugaciji ali ovi „civilni“ modeli su po meni na strani BMW-a.

andre

pre 2 godine

Volim bmw od detinjstva, ali vozim mečku jer mečka je mečka, elegancija kako spolja,a pogotovo iznutra , tu su neprikosnoveni, brinu o detaljima i sve odiše luksuzom tako da nema dalje!!

DukaBazooka

pre 2 godine

Imao ja novu c klasu pa novu trojku, nista ne valja..sad vozim novu dacijuu i sve super, isto kao i moj xiomi telefon koji je bolji od iphona hahaha !!!!

Кинг Џорџ трећи

pre 2 godine

Imam oba. Imao i Audi.
Zaključak je sledeći:

1. X5 2017 - to, već 4 godine sjajan. Baš ga gotivim jer je ozbiljan porodični auto sa sportskim primesama. Dovoljno udoban, startan, elastičan motor, benzinac 3.0 i 300ks, odličan za sve uslove. Troši kombinovano oko 13 litara.

2. GLC 2019 -to. Malo manji, fenomenalno se vozi, lak za upravljanje, agilan, udoban. Dug put se ne oseti. Dizel, troši kombinovano 7.5 litara 2.0 motor 195ks.

Oba su u punoj opremi i iako različita, oba mi se jako sviđaju. Zato ih i imam. Audi sam imao Q3 a žena Q5. Nije loše uopšte sem Q3 novi što nam zapao loš auto pa smo ga se ratosiljali posle godinu dana. Q5 bio sjajan.

Šta da kažem, ko proba premijum, ne vraća se na Honde i slično.

Argentto

pre 2 godine

Cemu potreba vas sa jedne strane da ubedjujete druge da je BMW bolji, ili vas sa druge strane da je Mercedes bolji !? Pri tome gotovo niko od vas nema novca za novi BMW ili Mercedes.
Da li vas placaju za to ? Imate neke benefite ?
Da li vam je toliko bitno u zivotu da jedan brend bude bolji od drugog?

Kako ti imas pravo na svoje misljenje, tako i neko drugi ima pravo na to.
U redu je da izneses svoje misljenje, ali da ubedjujes druge kako si ti u pravu je bolest..

Mustafa Aga

pre 2 godine

Ovde u Americi se kaze da kada kupish nemachki lukzuzan auto poput Mercedesa, BMW ili Audija...Postajesh kuchni prijatelj sa automehanicharem koji ti popravlja auto...To su vozila koja se kvare a rezervni delovi i rad mehanichara su izuzetno skupi...Imam veliki chef da kupim auto ovih brendova ali se josh uvek strogo drzim Japanaca...Kupim novi auto i prvih 100,000 milja nishta se ne pipa...Samo menjam ulje na vreme i teraj...

ortak

pre 2 godine

Vozio i japance i koreance i VW , cim sam uso u lovu bmw 5, polovan doduse ali skoro full oprema 2016 god kupljen 2019, 3.0 benzin. Za prethodna vozila ovaj auto je avion licno. Stabilnost, snaga, brzina, upravljivost, sve je na strani bmw. Pouzdanost ista, kvare se i jedni i drugi, sa tim da je kod bmw skuplja popravka istih sklopova i ne nije mi zao sto je skuplje i ne, ne bih vozio drugu marku zbog razlike u ceni popravki. Jednostavno nisu ista kategorija prevoznih sredstava.

Flash

pre 2 godine

Hehehe nije niko upravu. Koji je bolji auto??? Novo i do 100000 km pa isponova . To je najbolje auto!!! I poslije toga to auto završi na balkanu gdje novi vlasnik psuje i mjenja dijelove.

212

pre 2 godine

BMW voze decaci, Audi fenseri, MB gospoda. To je uvrezeno misljenje, nije da ja to mislim, ja imam dve mecke a daleko od toga da sam gospodin coe'k. Ovako sa strucne strane, sa premijum audi modelima a6/8 dobijas nesto veoma slicno e klasi, ali po ceni odrzavanja pasata. Kada pri izboru auta ne bi postojao faktor "zena", hm... opet bi vozio mecku, ali a6 bi mi bio sledeci izbor.
(yosemite sam, 12. oktobar 2021 17:00)



BMW je sluzbeni auto Angele Merkl..
Audi je VW u celosti, tako da jeste stvar ukusa, ali za mene, BMW je sinonim za auto.

5689

pre 2 godine

@Stefan Vidi se da nisi ni seo u novi Mercedes ili Bmw, a komoli da poseduješ neki od tih auta. I za one koji nemaju prilike da se uvere poput tebe obaveštenje da postoje velike razlike između modela istog proizvođača. Tako da ako vozite A ili B class odnosno seriju 1 ili 3 to veze nema sa osećajem vožnje Mercedesa E ili S, odnosno BMW 5 ili 7.
Ona proizvođača prave vrhunske automobile, a za mene je uvek na prvom mestu Mercedes.

dci

pre 2 godine

samo reno ljudi...

pa nije mercedes lud sto stavlja njihove motore u A klasu, itd.

Mozemo da pricamo sta hocemo, ali renault motori su od boljih motora na trzistu i znam dosta primera da ljudi uopste nisu imali problema sa njihovim motorima ili kolima.

kezza

pre 2 godine

Kvalitet je kvalitet, necete puno pogrijesiti bilo da kupite BMW ili Mercedes.
Od 5 serije iz 2017, BMW je ipak preskočio Mercedes u pouzdanosti. Od 2005 do 2012 je bilo obrnuto. Prije toga podjednako.
Ja vozim BMW 5, 3 litra motor, benzinac 6 cilindara. Iz 1999. E39.
318.000 prešo, i bez većih kvarova još vozi fantastično. Žao mi nešto da ga prodam, uskoro je oldtimer. Vrijednost mu polako ponovo počinje da raste.

fensi_lik_vracar

pre 2 godine

@Мерцедес возе сељаци, ја да ти кажем.
(Макарије, 12. oktobar 2021 18:42) autenticni srpski mozak…

lion

pre 2 godine

Imam sreće u poslu izmedju ostalog jer mi po klasi pripada premium automobil. Od sve 3 premium marke imao sam svaki po 2: E klasa i GLE, bmw 530 i X5 i 2xA6, jedan "običan" i 1 sve s-line. 3 kupljena polovna sa 30ak tkm od dilera sa godinu - 2 starosti, ostali novi. Ali jedini auto koji bi hipoticki voleo zauvek da imam je moj privatni x-trail 2012 godište : neupadljiv, zabavan udoban, odličan i za grad i dalek put izuzetno kvalitetan (svi x-trailovi do 2014 godine su 100% proizvedeni u japanu). Na običnom A6 mi crkne adblue senzor, auto u garanciji inače originalan deo bi koštao 1000 eur, pa ja ni pola nisam potrošio na nisana mimo redovnih servisa za ovih skoro 10 godina koliko ga imam. Patio sam i ja za premium kolima dok se nisam dočepao ovih švaba za koje radim, ali sad shvatam koliko je to precenjeno. 80tih i 90tih je imalo smisla kupovati premium, naročito Mercedes, danas se svi kvare, sve popravke preskupe, za garanciju ozbiljno zavrću ko nekad zastava.

miki rubiroza

pre 2 godine

mercedes je po kvalitetu pao dosta nakod udruzivanja sa amerikancima bmw je uglavnom sportska marka dok je mercedes vise za biznis uglavnom. devojke se vise loze na bmw
(idi begaj, 12. oktobar 2021 15:44)

Kakve devojke se lože? Iz nekog ličnog iskustva na BMW splavaruše, a Mercedes fine devojke. Nije generalno pravilo, ali...razumemo se.

Stefan

pre 2 godine

Otkad se u Mercedes-Benz ugradjuju Renault motori (da li negde od 2014 -15 g. ?) Mercedes-Benz je totalno pukao. Pokvarljiva su vozila postala znacajno i uobicajeno. Bmw je uvek tu negde bio disao za vratom. Mercedesu, mada ni BMW motori nisu nesto, pogotovo dizel motori. Tu od tih vodecih Nemackih automobila dajem prednost najvise automobilima iz W-grupe, kao npr. Audiju.

Veliki brat

pre 2 godine

(Nemanja, 12. oktobar 2021 16:45)


Nisi pristrasan nikako haha
(smejurija, 12. oktobar 2021 17:44)


Pa nije imao tu "sreću" da ima problem sa lancom na BMW-u...

Inače, eto, najbolji premium brend, naj-naj kvalitet svega, a stavili jednostruki lanac, verovatno ne zato da uštede, nego bi dvostruki lanac značajno smanjivao snagu motora i obrtni moment ;)

Dok je ovaca, biće i vune...

Totalni Haos U Glavi

pre 2 godine

Cenim Mercedes zbog SLR, SLS, GT, SL55 i SLK55 AMG. Nisko, stabilno, sportsko, v8. To je za decake, ne BMW koji pravi limuzine i suv ima samo Z4 i to bez M varijante.
(Zohan, 12. oktobar 2021 19:11)

“Kakve su ti misli, takav ti je zivot.”

emigrant

pre 2 godine

Vozim 25 god BMW krenuo neke 1997 s 530d i nema koji model nisam vozio (640i,730d,740d,520d,X3-2,0d, sve X5 -3,0d) za ovih 25 god neznam jesam 500€ dao na popravke, spone i lezajevi poslije " majke" Srbije redovno mjenjam ali Boze moj... Imao sam izlet 2009 na ML320 CDI godisnjak, za 6 mjeseci sam ga prodao od toga 3 mjeseca je bio u Servisu i 2019 ponovo na V250 CDI isto godinjak prodat prije 20 dana hvala Bogu (2 puta vodena pumpa za godinu dana, kamera u sofersajbi za prepoznavanje linija itd.. kanta ziva) i sa punim pravom kazem Tehnicki je BMW avion za Mercedes postao i to od 2000-te godine tu nema dileme nikakve vise... Ostalo je stvar ukusa i novcanika

Goran

pre 2 godine

Premium nova vozila nisu za gubitnike ,mislim na vecinu.
Taj ko ima para ne pita za popust ne pita koliko trosi ili da li si kvari.
Kupuju kola od 60k do 300k.
Desilo mi se usput, neki covek hvali se drugu da je kupio mercedes star 8 godina za 12k bas tad sam ja prosao novim mercedesom a oni gledaju i cudu.
Ljubomora je cudo.

doki

pre 2 godine

Ti komentari mb pa nekoliko mesta prazno samo pokazuju IQ komentatora.
Globalizacija je dovela da automobili sve više liče i dele patente.Ako ima razlike izmedju dva branda u istoj klasi(sa slicnom opremom i motorizacijom), ta razlika je mala i više zavisi od ukusa nego od stvarnog kvaliteta.Ima tu mnogo faktora koji odredjuju kome će koji automobil biti bolji i glupo je uporedjivati bilo šta kad niko nema relevantne podatke.Ja lično bih pre uzeo Jaguara nego bilo šta od nemačke trojke,jer ih nema na svakom ćošku,a i odišu drugačijim šarmom koji je meni mnogo prijatniji.
Vozite ono što volite i šta vam prija..i naravno možete da priuštite.često vidjam neke bmw ili audije sa kineskim,jeftinim gumama i gorivom uvek na rezervi..

yosemite sam

pre 2 godine

BMW voze decaci, Audi fenseri, MB gospoda. To je uvrezeno misljenje, nije da ja to mislim, ja imam dve mecke a daleko od toga da sam gospodin coe'k. Ovako sa strucne strane, sa premijum audi modelima a6/8 dobijas nesto veoma slicno e klasi, ali po ceni odrzavanja pasata. Kada pri izboru auta ne bi postojao faktor "zena", hm... opet bi vozio mecku, ali a6 bi mi bio sledeci izbor.

neko

pre 2 godine

Ovaj gore sto kaze da je u BMW za 9 godina ulozio 100 e.Ok, vjerovatno.Nema razloga da laze, ubode se dobar primjerak.Ali pricati o BMW vozilima u takvom superlativu je uvreda za mozak za onoga ko se iole razumije u auta.
Kao vlasnik nekoliko BMW vozila razlicite serije i kao neko ko se razumije u pomenutu marku mogu samo da kazem da to nije bas tako.Mooozda nekad za e39 serije i to godiste sa cuvenim TDS motorima.Poslije toga, e60 serija pa i f10 serija pogotovo, pocevsi od motora n47 do m57 u svim kubikazama i varijacijama i serijama, toliko problema sa lancima i lancanicima da je to tragikomedija sta je jedan BMW sebi dozvolio.Srecni su oni kojima nije pukao bez najave a da ne pricamo o onima koji su imali srece da ga voze do nekih 200 hiljada pa ga mjenjali.A mjenjao se i na bezmalo 100 k kilometara?! O usisnim klapnama koje se po defaultu gase softverski i vade napolje cim se kupi BMW necu trositi rijeci, napravi havariju na motoru. Ljudi bukvalno nisu u stanju da 15 godina rijese problem sa lancima na svim modelima i serijama. Imao sam tu nesrecu da mi je na 164 k kilometara na x5 lanac dosao na zamjenu, sreca pa nije pukao a bio je blizu.2600 e zamjena lanca i lancanika. O ostalim problemima necu trositi rijeci, manje vise kao svako drugo auto.

Samo HONDA

pre 2 godine

Nema nikakve veze, koji se auto vise prodaje, vac koji se manje kvari, a
to je svakako BMW.
U mladjim godinama vozio sam i zamenio 3 BMW auta i svi su uvek imali
nekakve kvarove, tako da sam se na kraju odlucio za HONDU Accord 2.4
executive, koju vozim više od 20 godina i nikakvih problema.
Kad putujem iz Nemacke preko Austrije i na pomocnoj traci stoji auto u
kvaru, žena me stalno upozorava, opet jedan BMW. Toliko o tom autu.

Munem ti blavora

pre 2 godine

Vozim Yugo 45 ,da ,da dobro ste pročitali, Yugo 45 ,plavuše i splavaruse se lepe,nije me briga održavanje, želim da uživam u komforu,pouzdanosti i dizajnu...da li mogu da kupim 55cu?,da ali ne želim,ovaj je poslednje čudo tehnike....;)

Deus

pre 2 godine

bmw je samo bmw a ostala 2 mesavina mnogo toga o bmw je jedino cist nemac.
(sasa, 12. oktobar 2021 23:47)
--
BMW cist Nemac? Da, sa delovima iz celog sveta a najvise iz Kine je sve samo ne Nemac. Da li ste znali da se delovi za BMW vec dosta dugo proizvode i u Srbiji (naravno ne pod njihovim imenom) ali se ti delovi ugradjuju bas u njihova kola.

Mikica

pre 2 godine

Ima ona pesma pokojnog Đoleta Balaševića: "... o da ti jeBeM 'We ..."
Pesma o sponzoruši koja je ostavila momka zbog tipa koji ima BMW.

Nemanja

pre 2 godine

Smejurija, ja sam izneo svoje iskustvo i ništa više. Da li ja vozio ovo ili ono, koga to interesuje?! Ako ti se kvari auto ti ćeš plaćati a ne neko drugi, jel tako? Uostalom pogledaj statistiku nemačkog auto-moto saveza ADAC. Takozvana Pannenstatistik. U svim klasama automobila Audi i BMW najpouzdaniji. Mercedes srednja žalost, VW uglavnom poslednje mesto po pouzdanosti. Japanci jako pouzdani u malim klasama automobila poput Toyote Yaris itd.....Mimo te statistike sam izneo svoje mišljenje i svoje iskustvo. Za mene Mercedes nikad više. Naplaćao sam se majstora za te tri godine pa to je strašno. Budem li imao tih problema i sa BMW om i tu marku ću zameniti. Pišem za sada i poslednjih 9 godina sam prezadovoljan sa peticom. Nikad nisam vozio bolji i pouzdaniji automobil. Iako ima preko 200k na satu i sledeće godine u aprilu puno 12 godina toliko mi taj automobil daje neku sigurnost da me neće ostaviti da ja to ljudima ne mogu da objasnim. Pozdrav

m

pre 2 godine

Vozim 25 god BMW krenuo neke 1997 s 530d i nema koji model nisam vozio (640i,730d,740d,520d,X3-2,0d, sve X5 -3,0d) za ovih 25 god neznam jesam 500€ dao na popravke, spone i lezajevi poslije " majke" Srbije redovno mjenjam ali Boze moj... Imao sam izlet 2009 na ML320 CDI godisnjak, za 6 mjeseci sam ga prodao od toga 3 mjeseca je bio u Servisu i 2019 ponovo na V250 CDI isto godinjak prodat prije 20 dana hvala Bogu (2 puta vodena pumpa za godinu dana, kamera u sofersajbi za prepoznavanje linija itd.. kanta ziva) i sa punim pravom kazem Tehnicki je BMW avion za Mercedes postao i to od 2000-te godine tu nema dileme nikakve vise... Ostalo je stvar ukusa i novcanika
(emigrant, 12. oktobar 2021 23:15)

koja komedija od komentara. razumem da neko voli nesto ali zasto mora da mrzi drugo i laze. ajde sto lazes nas ali sto sebe !? otvoris bilo koji bmw, mercedes, audi, lexu, itd... forum u bilo kojoj drzavi zapada ili USA i mozes da procitas koje sve probleme kola imaju ali neee... sebenda koja vozu 25god bmw nikad u servisu nije bila ali zato mecka iz servisa nije izlazila. nivo razmisljnja osnovna skola tipa zvezda je najbolja ostali nemaju pojma...

lol

pre 2 godine

(Кинг Џорџ трећи, 12. oktobar 2021 21:36)

Cuj ovog, "premium"? Prijatelju, ne mozes poredis auto od 20k i 100k, sedi u Lexus, vozi pet godina, pa kazi misljenje... Vozio sam X5 2011 (nov uzet) 2.5-3 godine, zbog finansija sam morao i njega da prodam, kupio Lexus-a GX 460 (polovnog), vozio ga do 2020 dok nisam stao na noge. Nikad vise u zivotu necu kupiti bilo koji nemacki auto, a vozio sam sve, od VW do "premium" marki. Razlika u ceni znacajna, narocito u "visim" paketima, a o kvalitetu ne zelim ni da pricam, posto su dve potpuno druge dimenzije. Koga interesuje razlika u ceni, X5 2020 je u relativno istom paketu kostao 120k$ a Lexus je izasao oko 85k, pritom sa mnogo boljim uslovima. I samo da kazem, volim BMW kao brend, ispunio sam neke decacke snove i vozio M modele 3 i 5 serije (3 polovan, 5 nov kupljen), ali ako cemo da pricamo o pravim premium brendovima, nemci nemaju sta da traze tu. Jednostavno, kvalitet i dugotrajnost nisu sinonim za njih (mozda nekad bilo). Obozavao sam M5 koji sam imao, ali sam i imao para tada da ulazem u njega, sada, kada imam mnogo vise para, nikad u zivotu ne bih kupio ta kola. Eventualno moze rent a car za vikend, i to je to. Ko ceni i postuje sebe, nece kupiti auto sa kojim ce ici kod majstora na maltene mesecnom nivou! Ovo vam je isto kao kad bi rekli da je Jaguar premium, a realnost je da se auto raspadne vec u prvoj godini. Premium cena NIJE premium kvalitet.

Stole

pre 2 godine

Kad se već svi opredeljuju, i ja ću - BMW ili Mercedes? Nijedno, ali ako "mora", onda verovatno BMW.
(Al, 12. oktobar 2021 20:35)
LEXUS

Reziel

pre 2 godine

Samo bih nešto primetio. BMW svakog dana proda preko 4.500 vozila. SVAKOG DANA. Meni je poznanik iz BMWa pre dve godine rekao da im je jedan od najuspešnijih modela ikada tada novi, sada aktuelni X5. Kaže prodali smo 21 i pre nego što su stigli u salon, to nam se nikad nije desilo. Ne znam tačan broj vozila, ali neka prodaju u Srbiji i 500 godišnje (u šta čisto sumnjam), to je opet potpuno komična cifra u odnosu na to koliko prodaju globalno. Tako da te priče, Merc voze ovakvi, BMW onakvi nemaju veze s mozgom osim ako u životu niste provirili van svoje avlije i Beča.

m

pre 2 godine

Nema nikakve veze, koji se auto vise prodaje, vac koji se manje kvari, a
to je svakako BMW.
U mladjim godinama vozio sam i zamenio 3 BMW auta i svi su uvek imali
nekakve kvarove, tako da sam se na kraju odlucio za HONDU Accord 2.4
executive, koju vozim više od 20 godina i nikakvih problema.
Kad putujem iz Nemacke preko Austrije i na pomocnoj traci stoji auto u
kvaru, žena me stalno upozorava, opet jedan BMW. Toliko o tom autu.
(Samo HONDA, 12. oktobar 2021 22:35)

da, da... kako da ne. mercedes se jednom zaigrao sa kolima koja se ne kvare i umalo bankrotirao. tako da manite se tih prica kako ze nesto ne kvari, sve se kvari jer se od toga zaradjuje...

BMW

pre 2 godine

Kupio pre 2 nedelje BMW X6 2008-mo, 306ks benzinac 143 217 kmh( nije u Srbiji samo opusteno).
To je to.
Sledeci i zadnji sto se auta tice isto BMW ali X6M 555 ks i to bi bilo to.

Bmw

pre 2 godine

Otkad se u Mercedes-Benz ugradjuju Renault motori (da li negde od 2014 -15 g. ?) Mercedes-Benz je totalno pukao. Pokvarljiva su vozila postala znacajno i uobicajeno. Bmw je uvek tu negde bio disao za vratom. Mercedesu, mada ni BMW motori nisu nesto, pogotovo dizel motori. Tu od tih vodecih Nemackih automobila dajem prednost najvise automobilima iz W-grupe, kao npr. Audiju.
(Stefan, 12. oktobar 2021 16:05)

Шта лупеташ? Бмв има врхунске дизел моторе.

CJC

pre 2 godine

(Nemanja, 12. oktobar 2021 16:45)

Ti si verovatno jedini lik u Evropi kome su smanjili kilometražu u sred Nemačke. 116 hiljada za 8 godina? I ti si poverovao u to? I posle se pitaš zašto se toliko kvario.

dude

pre 2 godine

devojke se vise loze na bmw
(idi begaj, 12. oktobar 2021 15:44)

da. vozim amg e63.
đubre me ostavilo za bmw peticu karavan iz 2005, bela koža, navigacija, roba u gepeku neotvorena.
vlasnik je poklonio auto nakon pregovora…hteo da vozi za crnu goru preko peštera.
dokumenta ok.
vlasnik ok..za par meseci može da se hrani kašikom.

lion

pre 2 godine

bmw je samo bmw a ostala 2 mesavina mnogo toga o bmw je jedino cist nemac.
(sasa, 12. oktobar 2021 23:47)

Do modela W124 Mercedes je bio jedina fabrika ikad koja je sve svoje delove provodila sama.

mikelandjelo

pre 2 godine

činjenica da ko kupi ili dobije na početku svoje vozačke karijere vozilo iz premium segmenta taj ostaje u premium segmentu ako mu finansije to dozvoljavaju, kupuje nov ili polovan auto.
nakon voženja više različitih modela Audi, BMW i mercedes, što privatno što službeno mogu da kažem sledeće: što se tiče udobnosti, kvaliteta završnih materijala i bezbednosti tu je Mercedes boj 1, što se tiče dinamike vožnje, kvaliteta menjača (brzina promene brzina, reagovanje na gas i kvarovi) tu je BMW, što se tiče 4x4 pogona, kombinacije udobnosti i dinamike vožnje, potrošnje goriva (dizel agregati) i vrednosti kao polovnog vozila tu je Audi. što se tiče statusnog rangiranja, simbola marke koju vozite, tu bih stavio Mercedes, BMW, Audi. ja od svih najviše volim i vozim aktuelni Audi A6, ali mislim da sam za nekoga ko vozi Audi od 1995 prilično realan u svom utisku o ova tri premium brenda iz Nemačke.

Zohan

pre 2 godine

Cenim Mercedes zbog SLR, SLS, GT, SL55 i SLK55 AMG. Nisko, stabilno, sportsko, v8. To je za decake, ne BMW koji pravi limuzine i suv ima samo Z4 i to bez M varijante.

lokal-patriota

pre 2 godine

za nas guliju, da obicne smrtnike, volvo s90 je nekoliko mesta ispred ova dva a bogatashi i ne gledaju ove marke vec uzimaju Rols Royce, Bentli ...

Regent

pre 2 godine

Živim u Nemačkoj oko 6 godina. Kolega moj voli automobile, dugo živi u Nemačkoj i pitam ga za savet kod kupovine. Kaže, vozio sam dugo i BMW i Mercedes i Audi, i moja konačna odluka je BMW, na dalje i zauvek. Poslušao sam ga i u najmanju ruku sam oduševljen. Nisam ni sanjao da ću toliko da zavolim svoj auto. Brutalan je BMW!

AntiSirotinja

pre 2 godine

Zato sto nam se moze! Pa necu valjda da dam prednost nekoj sirotinjskoj Skodi, ili da se cimam bezveze da palim zmigavac da zamaram ruku, da me neki Alija Sirotanovic iz svog wagena 2001 vidi gde skrecem, alo i onako dok ti krenes ja sam nestao ;)

SRB über alles

pre 2 godine

BMW cist Nemac? Da, sa delovima iz celog sveta a najvise iz Kine je sve samo ne Nemac. Da li ste znali da se delovi za BMW vec dosta dugo proizvode i u Srbiji (naravno ne pod njihovim imenom) ali se ti delovi ugradjuju bas u njihova kola.
(Deus, 13. oktobar 2021 08:57


U SRB se radi i ZF menjac koji se ugradjuje ne samo u BMW..
Takodje Leoni koji radi u SRB proizvodi za MB..
Delovi se rade sirom sveta po standardima BMW ali motori se rade u D.
Danas ni nema auta koji se 100% radi u zemlji porekla.

Munze

pre 2 godine

BMW svaki ima ZF automatski menjač koji je najbolji na svetu i svoje motore što oni razvijaju i prave. Nemam kome ovde da se pravdam niti imam razloga da lažem. 9 godina vožnje 100 evra popravka, pametnom dosta a naivni neka voze Mercedesa i nek se uzdaju u staru slavu mečke. Pozdrav
(Nemanja, 12. oktobar 2021 16:45)

U većini manjih BMW vozila su Aisin automatici i DKG menjači.......ZF-a videlo nije

Možda jeste,možda nije

pre 2 godine

(Filip, 13. oktobar 2021 09:06)
Da su lijepi i itekako konkurentni ovom dvojcu,to priznajem.Sjedao sam u novi A6 i Q8,kratko vozio,razočarali su me ona dva ekrana i nisu više na onako visokom nivou završne obrade kao ranije.Novi Tuareg je tek katastrofa za sebe,možeš mu staviti tv od 52 inča dok je Kajen simfonija za oči i uši.Njih spominjem zato što su iz iste porodice.

Srđan BL

pre 2 godine

Argentto
Pozdravljam ovakvo razmisljanje, realno najispravnije... Ako je to onaj isti "nick" od prije 6-7 godina koji je hvalio Alfu 147, ovo sada shvatam kao dosta zreliju osobu...

svaka cast

pre 2 godine

Svaka cast svima vam koji vozite novi ili stari BMW. Odlicni su to auti, ali kad procitam komentare ispod vidim da ovaj brend privlaci ljude sa kojima ne zelim ni u kom smislu da se identifikujem.

rajvosa

pre 2 godine

Vozim mecku stariju E 500 ,2004 godina , osmak 5,0 , 303 hp ,zadnja vuca .Nisam nekih specijalnih kvarova imao.Imao bmw X5 prije ,curilo sve zivo iz njega .

Кинг Џорџ трећи

pre 2 godine

@lol
ne čitaš sa razumevanjem.
Drugo, svaki auto se kvari ali probao sam leksusa i ne pada mi na pamet da kupim auto koji je kopija Mercedesa u svemu a pri tom je sve Tojota.

Za moje pare neću da vozim Tojotu a da je platim 100K.

Treće, šta ljudi kukaju o kvarljivim mercedesima...
Ja nikad nisam imao takvo iskustvo. Niti sa BMW. Jedino me novi Q3 izdao posle 6 meseci i morao je da ide.

Leksus...to je auto za ljubitelje Japanskog premijuma. Realno, posle BMW I MB, kakvi bre Japanci i njihov premijum.
Sve je to prepakovana Tojota, Nisan i Honda.

Guliver

pre 2 godine

Svaka cast svima vam koji vozite novi ili stari BMW. Odlicni su to auti, ali kad procitam komentare ispod vidim da ovaj brend privlaci ljude sa kojima ne zelim ni u kom smislu da se identifikujem.
(svaka cast, 13. oktobar 2021 13:29)

Budi posten pa priznaj sta te stvarno muci...

ciga

pre 2 godine

@Argentto
Ovde je to tradicija i utkano je u srž Balkanosapiensa da je samo on pametan a svi drugi glupi. Ista je priča, za bilo kog proizvođača.

Nisam ja, nego ovaj iza mene!

pre 2 godine

@CJC:
"...116 hiljada za 8 godina..."

Moj auto je 2013 godiste. 45,000 km. Ja sam prvi vlasnik. Isto tako posedujem automobil iz 2003 sa 84,000 km, isto prvi vlasnik.

нс бој

pre 2 godine

Возим Ауди А4 Алроад,2.0 ТДИ са 190кс,2018.јер има најбољи 4x4 погон.Гледати БМВ на тежем терену,снегу,не дај Боже леду је комедија.Свакако Мерцедес пре БМВа.

Dubrovnik

pre 2 godine

BMW je dobar auto ali Mercedes je institucija za sve. izmislili su auto prije 150 godina i od tada prave najboljhe aute na svijetu. nema kompanije koja ima povijest i modele kao Mercedes, SSK, 540K, 770, SLR, 300SL, 600, SL, Maybach, Pullman, moglo bi se nabrajato do sutra. negdje u 70im je BMW napravio dobar posao i profilirao se kao sportska marka ali uvijek si mogao kupiti bržeg Mercedesa ako platiš.
prodajne brojke su važne ali ja bi uvijek stavio Mercedes na prvo mjesto.

Stefan

pre 2 godine

Otkad se u Mercedes-Benz ugradjuju Renault motori (da li negde od 2014 -15 g. ?) Mercedes-Benz je totalno pukao. Pokvarljiva su vozila postala znacajno i uobicajeno. Bmw je uvek tu negde bio disao za vratom. Mercedesu, mada ni BMW motori nisu nesto, pogotovo dizel motori. Tu od tih vodecih Nemackih automobila dajem prednost najvise automobilima iz W-grupe, kao npr. Audiju.

Nemanja

pre 2 godine

Do 2012 sam vozio E220 CDI W 210. Katastrofa od auta. Nema šta mu nije bilo crklo za tri godine koliko sam ga vozio. Auto sam kupio 2009 godine od prvog vlasnika u Štutgartu. 2001 godište, dakle 8 godina star sa 116.000 km na satu. Prodao 2012, kupio sebi BMW 530d, F10 i evo već punih 9 godina bukvalno bez kvara vozim auto. Za ovih 9 godina desnu sponu promenio od 100 evra i to je to. Trenutno na satu skoro 220.000 km. Mercedes je nekad bio institucija, poslednjih 30 godina je krš. Nije krš u bukvalnom smislu ali iz grupe premijum marki jeste. Što je nekad bio Mercedes to je sad BMW i tu svaka diskusija prestaje. Nisam vlasnik kompanije da ih hvalim, da li ja vozio Mercedesa, BMW-a, Audija isti mi djavo. Vozim ono što se najmanje kvari i što je najpouzdanije. Moj otac vozi 318d nekih 5-6 godina. Nekih 240.000 km na satu, 2009 godište auto. Ključ i vozi. Audi je na primer za Mercedesa sada Ferari u svakom smislu. Pogotovo što sada još kruže priče da su mečke od 2019 godine tek katastrofa. Šta više da pišem, Reno motori, automatski menjači treće klase itd....BMW svaki ima ZF automatski menjač koji je najbolji na svetu i svoje motore što oni razvijaju i prave. Nemam kome ovde da se pravdam niti imam razloga da lažem. 9 godina vožnje 100 evra popravka, pametnom dosta a naivni neka voze Mercedesa i nek se uzdaju u staru slavu mečke. Pozdrav

Mustafa Aga

pre 2 godine

Ovde u Americi se kaze da kada kupish nemachki lukzuzan auto poput Mercedesa, BMW ili Audija...Postajesh kuchni prijatelj sa automehanicharem koji ti popravlja auto...To su vozila koja se kvare a rezervni delovi i rad mehanichara su izuzetno skupi...Imam veliki chef da kupim auto ovih brendova ali se josh uvek strogo drzim Japanaca...Kupim novi auto i prvih 100,000 milja nishta se ne pipa...Samo menjam ulje na vreme i teraj...

andre

pre 2 godine

Volim bmw od detinjstva, ali vozim mečku jer mečka je mečka, elegancija kako spolja,a pogotovo iznutra , tu su neprikosnoveni, brinu o detaljima i sve odiše luksuzom tako da nema dalje!!

Макарије

pre 2 godine

BMW voze decaci, Audi fenseri, MB gospoda. To je uvrezeno misljenje, nije da ja to mislim, ja imam dve mecke a daleko od toga da sam gospodin coe'k. Ovako sa strucne strane, sa premijum audi modelima a6/8 dobijas nesto veoma slicno e klasi, ali po ceni odrzavanja pasata. Kada pri izboru auta ne bi postojao faktor "zena", hm... opet bi vozio mecku, ali a6 bi mi bio sledeci izbor.
(yosemite sam, 12. oktobar 2021 17:00)

Мерцедес возе сељаци, ја да ти кажем.

Goran

pre 2 godine

Premium nova vozila nisu za gubitnike ,mislim na vecinu.
Taj ko ima para ne pita za popust ne pita koliko trosi ili da li si kvari.
Kupuju kola od 60k do 300k.
Desilo mi se usput, neki covek hvali se drugu da je kupio mercedes star 8 godina za 12k bas tad sam ja prosao novim mercedesom a oni gledaju i cudu.
Ljubomora je cudo.

yosemite sam

pre 2 godine

BMW voze decaci, Audi fenseri, MB gospoda. To je uvrezeno misljenje, nije da ja to mislim, ja imam dve mecke a daleko od toga da sam gospodin coe'k. Ovako sa strucne strane, sa premijum audi modelima a6/8 dobijas nesto veoma slicno e klasi, ali po ceni odrzavanja pasata. Kada pri izboru auta ne bi postojao faktor "zena", hm... opet bi vozio mecku, ali a6 bi mi bio sledeci izbor.

Samo HONDA

pre 2 godine

Nema nikakve veze, koji se auto vise prodaje, vac koji se manje kvari, a
to je svakako BMW.
U mladjim godinama vozio sam i zamenio 3 BMW auta i svi su uvek imali
nekakve kvarove, tako da sam se na kraju odlucio za HONDU Accord 2.4
executive, koju vozim više od 20 godina i nikakvih problema.
Kad putujem iz Nemacke preko Austrije i na pomocnoj traci stoji auto u
kvaru, žena me stalno upozorava, opet jedan BMW. Toliko o tom autu.

idi begaj

pre 2 godine

mercedes je po kvalitetu pao dosta nakod udruzivanja sa amerikancima bmw je uglavnom sportska marka dok je mercedes vise za biznis uglavnom. devojke se vise loze na bmw

Кинг Џорџ трећи

pre 2 godine

Imam oba. Imao i Audi.
Zaključak je sledeći:

1. X5 2017 - to, već 4 godine sjajan. Baš ga gotivim jer je ozbiljan porodični auto sa sportskim primesama. Dovoljno udoban, startan, elastičan motor, benzinac 3.0 i 300ks, odličan za sve uslove. Troši kombinovano oko 13 litara.

2. GLC 2019 -to. Malo manji, fenomenalno se vozi, lak za upravljanje, agilan, udoban. Dug put se ne oseti. Dizel, troši kombinovano 7.5 litara 2.0 motor 195ks.

Oba su u punoj opremi i iako različita, oba mi se jako sviđaju. Zato ih i imam. Audi sam imao Q3 a žena Q5. Nije loše uopšte sem Q3 novi što nam zapao loš auto pa smo ga se ratosiljali posle godinu dana. Q5 bio sjajan.

Šta da kažem, ko proba premijum, ne vraća se na Honde i slično.

Zohan

pre 2 godine

Cenim Mercedes zbog SLR, SLS, GT, SL55 i SLK55 AMG. Nisko, stabilno, sportsko, v8. To je za decake, ne BMW koji pravi limuzine i suv ima samo Z4 i to bez M varijante.

dude

pre 2 godine

devojke se vise loze na bmw
(idi begaj, 12. oktobar 2021 15:44)

da. vozim amg e63.
đubre me ostavilo za bmw peticu karavan iz 2005, bela koža, navigacija, roba u gepeku neotvorena.
vlasnik je poklonio auto nakon pregovora…hteo da vozi za crnu goru preko peštera.
dokumenta ok.
vlasnik ok..za par meseci može da se hrani kašikom.

212

pre 2 godine

BMW voze decaci, Audi fenseri, MB gospoda. To je uvrezeno misljenje, nije da ja to mislim, ja imam dve mecke a daleko od toga da sam gospodin coe'k. Ovako sa strucne strane, sa premijum audi modelima a6/8 dobijas nesto veoma slicno e klasi, ali po ceni odrzavanja pasata. Kada pri izboru auta ne bi postojao faktor "zena", hm... opet bi vozio mecku, ali a6 bi mi bio sledeci izbor.
(yosemite sam, 12. oktobar 2021 17:00)



BMW je sluzbeni auto Angele Merkl..
Audi je VW u celosti, tako da jeste stvar ukusa, ali za mene, BMW je sinonim za auto.

smejurija

pre 2 godine

Do 2012 sam vozio E220 CDI W 210. Katastrofa od auta. Nema šta mu nije bilo crklo za tri godine koliko sam ga vozio. Auto sam kupio 2009 godine od prvog vlasnika u Štutgartu. 2001 godište, dakle 8 godina star sa 116.000 km na satu. Prodao 2012, kupio sebi BMW 530d, F10 i evo već punih 9 godina bukvalno bez kvara vozim auto. Za ovih 9 godina desnu sponu promenio od 100 evra i to je to. Trenutno na satu skoro 220.000 km. Mercedes je nekad bio institucija, poslednjih 30 godina je krš. Nije krš u bukvalnom smislu ali iz grupe premijum marki jeste. Što je nekad bio Mercedes to je sad BMW i tu svaka diskusija prestaje. Nisam vlasnik kompanije da ih hvalim, da li ja vozio Mercedesa, BMW-a, Audija isti mi djavo. Vozim ono što se najmanje kvari i što je najpouzdanije. Moj otac vozi 318d nekih 5-6 godina. Nekih 240.000 km na satu, 2009 godište auto. Ključ i vozi. Audi je na primer za Mercedesa sada Ferari u svakom smislu. Pogotovo što sada još kruže priče da su mečke od 2019 godine tek katastrofa. Šta više da pišem, Reno motori, automatski menjači treće klase itd....BMW svaki ima ZF automatski menjač koji je najbolji na svetu i svoje motore što oni razvijaju i prave. Nemam kome ovde da se pravdam niti imam razloga da lažem. 9 godina vožnje 100 evra popravka, pametnom dosta a naivni neka voze Mercedesa i nek se uzdaju u staru slavu mečke. Pozdrav
(Nemanja, 12. oktobar 2021 16:45)


Nisi pristrasan nikako haha

dci

pre 2 godine

samo reno ljudi...

pa nije mercedes lud sto stavlja njihove motore u A klasu, itd.

Mozemo da pricamo sta hocemo, ali renault motori su od boljih motora na trzistu i znam dosta primera da ljudi uopste nisu imali problema sa njihovim motorima ili kolima.

5689

pre 2 godine

@Stefan Vidi se da nisi ni seo u novi Mercedes ili Bmw, a komoli da poseduješ neki od tih auta. I za one koji nemaju prilike da se uvere poput tebe obaveštenje da postoje velike razlike između modela istog proizvođača. Tako da ako vozite A ili B class odnosno seriju 1 ili 3 to veze nema sa osećajem vožnje Mercedesa E ili S, odnosno BMW 5 ili 7.
Ona proizvođača prave vrhunske automobile, a za mene je uvek na prvom mestu Mercedes.

emigrant

pre 2 godine

Vozim 25 god BMW krenuo neke 1997 s 530d i nema koji model nisam vozio (640i,730d,740d,520d,X3-2,0d, sve X5 -3,0d) za ovih 25 god neznam jesam 500€ dao na popravke, spone i lezajevi poslije " majke" Srbije redovno mjenjam ali Boze moj... Imao sam izlet 2009 na ML320 CDI godisnjak, za 6 mjeseci sam ga prodao od toga 3 mjeseca je bio u Servisu i 2019 ponovo na V250 CDI isto godinjak prodat prije 20 dana hvala Bogu (2 puta vodena pumpa za godinu dana, kamera u sofersajbi za prepoznavanje linija itd.. kanta ziva) i sa punim pravom kazem Tehnicki je BMW avion za Mercedes postao i to od 2000-te godine tu nema dileme nikakve vise... Ostalo je stvar ukusa i novcanika

DukaBazooka

pre 2 godine

Imao ja novu c klasu pa novu trojku, nista ne valja..sad vozim novu dacijuu i sve super, isto kao i moj xiomi telefon koji je bolji od iphona hahaha !!!!

Stole

pre 2 godine

Kad se već svi opredeljuju, i ja ću - BMW ili Mercedes? Nijedno, ali ako "mora", onda verovatno BMW.
(Al, 12. oktobar 2021 20:35)
LEXUS

miki rubiroza

pre 2 godine

mercedes je po kvalitetu pao dosta nakod udruzivanja sa amerikancima bmw je uglavnom sportska marka dok je mercedes vise za biznis uglavnom. devojke se vise loze na bmw
(idi begaj, 12. oktobar 2021 15:44)

Kakve devojke se lože? Iz nekog ličnog iskustva na BMW splavaruše, a Mercedes fine devojke. Nije generalno pravilo, ali...razumemo se.

BMW

pre 2 godine

Kupio pre 2 nedelje BMW X6 2008-mo, 306ks benzinac 143 217 kmh( nije u Srbiji samo opusteno).
To je to.
Sledeci i zadnji sto se auta tice isto BMW ali X6M 555 ks i to bi bilo to.

kezza

pre 2 godine

Kvalitet je kvalitet, necete puno pogrijesiti bilo da kupite BMW ili Mercedes.
Od 5 serije iz 2017, BMW je ipak preskočio Mercedes u pouzdanosti. Od 2005 do 2012 je bilo obrnuto. Prije toga podjednako.
Ja vozim BMW 5, 3 litra motor, benzinac 6 cilindara. Iz 1999. E39.
318.000 prešo, i bez većih kvarova još vozi fantastično. Žao mi nešto da ga prodam, uskoro je oldtimer. Vrijednost mu polako ponovo počinje da raste.

Veliki brat

pre 2 godine

(Nemanja, 12. oktobar 2021 16:45)


Nisi pristrasan nikako haha
(smejurija, 12. oktobar 2021 17:44)


Pa nije imao tu "sreću" da ima problem sa lancom na BMW-u...

Inače, eto, najbolji premium brend, naj-naj kvalitet svega, a stavili jednostruki lanac, verovatno ne zato da uštede, nego bi dvostruki lanac značajno smanjivao snagu motora i obrtni moment ;)

Dok je ovaca, biće i vune...

Ergela

pre 2 godine

Vozim A4 Avant od firme, 2020 godiste. To mi je prvi Audi. Auto dosadan, bez nekog karaktera, nit smrdi nit mirise. Nula emocija. Jedino sto je kvalitetno to su dugmadi. Imas dojam da ce trajati 100 godina. Primjeti se taj jedan te isti kalup od VW i Skode. Koliko kosta pitas se kako te mogu tako preveslati. Srecom nije moj. Prije toga sam imao 3 BMW-a. Totalno drugi svijet. Auto agilnije, zvuk motora ljepsi, volan i ovjes perfektni. Ima neki faktor posebnosti.
Nisam zaludjen markama, Mercedes nisam nikad vozio ali izmedju Audija i BMW-a biram Bayrer! S, RS i M modeli gore navedenih marki su vjerovatno skroz drugaciji ali ovi „civilni“ modeli su po meni na strani BMW-a.

genijalac

pre 2 godine

Ovde u Americi se kaze da kada kupish nemachki lukzuzan auto poput Mercedesa, BMW ili Audija...Postajesh kuchni prijatelj sa automehanicharem koji ti popravlja auto...To su vozila koja se kvare a rezervni delovi i rad mehanichara su izuzetno skupi...Imam veliki chef da kupim auto ovih brendova ali se josh uvek strogo drzim Japanaca...Kupim novi auto i prvih 100,000 milja nishta se ne pipa...Samo menjam ulje na vreme i teraj...
(Mustafa Aga, 12. oktobar 2021 16:44)

chchchchchchch

нс бој

pre 2 godine

Возим Ауди А4 Алроад,2.0 ТДИ са 190кс,2018.јер има најбољи 4x4 погон.Гледати БМВ на тежем терену,снегу,не дај Боже леду је комедија.Свакако Мерцедес пре БМВа.

kezza

pre 2 godine

Kakve devojke se lože? Iz nekog ličnog iskustva na BMW splavaruše, a Mercedes fine devojke. Nije generalno pravilo, ali...razumemo se.
(miki rubiroza, 12. oktobar 2021 19:18)

Šta da ti kažem, devojke koje se lože na auta a ne na ličnost, karakter, muževnost, govori više o muškarcima koji svoje nedostatke pokušavaju nadomjestiti novčanikom, nego o tim devojkama.

ortak

pre 2 godine

Vozio i japance i koreance i VW , cim sam uso u lovu bmw 5, polovan doduse ali skoro full oprema 2016 god kupljen 2019, 3.0 benzin. Za prethodna vozila ovaj auto je avion licno. Stabilnost, snaga, brzina, upravljivost, sve je na strani bmw. Pouzdanost ista, kvare se i jedni i drugi, sa tim da je kod bmw skuplja popravka istih sklopova i ne nije mi zao sto je skuplje i ne, ne bih vozio drugu marku zbog razlike u ceni popravki. Jednostavno nisu ista kategorija prevoznih sredstava.

fensi_lik_vracar

pre 2 godine

@Мерцедес возе сељаци, ја да ти кажем.
(Макарије, 12. oktobar 2021 18:42) autenticni srpski mozak…

Flash

pre 2 godine

Hehehe nije niko upravu. Koji je bolji auto??? Novo i do 100000 km pa isponova . To je najbolje auto!!! I poslije toga to auto završi na balkanu gdje novi vlasnik psuje i mjenja dijelove.

lol

pre 2 godine

(Кинг Џорџ трећи, 12. oktobar 2021 21:36)

Cuj ovog, "premium"? Prijatelju, ne mozes poredis auto od 20k i 100k, sedi u Lexus, vozi pet godina, pa kazi misljenje... Vozio sam X5 2011 (nov uzet) 2.5-3 godine, zbog finansija sam morao i njega da prodam, kupio Lexus-a GX 460 (polovnog), vozio ga do 2020 dok nisam stao na noge. Nikad vise u zivotu necu kupiti bilo koji nemacki auto, a vozio sam sve, od VW do "premium" marki. Razlika u ceni znacajna, narocito u "visim" paketima, a o kvalitetu ne zelim ni da pricam, posto su dve potpuno druge dimenzije. Koga interesuje razlika u ceni, X5 2020 je u relativno istom paketu kostao 120k$ a Lexus je izasao oko 85k, pritom sa mnogo boljim uslovima. I samo da kazem, volim BMW kao brend, ispunio sam neke decacke snove i vozio M modele 3 i 5 serije (3 polovan, 5 nov kupljen), ali ako cemo da pricamo o pravim premium brendovima, nemci nemaju sta da traze tu. Jednostavno, kvalitet i dugotrajnost nisu sinonim za njih (mozda nekad bilo). Obozavao sam M5 koji sam imao, ali sam i imao para tada da ulazem u njega, sada, kada imam mnogo vise para, nikad u zivotu ne bih kupio ta kola. Eventualno moze rent a car za vikend, i to je to. Ko ceni i postuje sebe, nece kupiti auto sa kojim ce ici kod majstora na maltene mesecnom nivou! Ovo vam je isto kao kad bi rekli da je Jaguar premium, a realnost je da se auto raspadne vec u prvoj godini. Premium cena NIJE premium kvalitet.

neko

pre 2 godine

Ovaj gore sto kaze da je u BMW za 9 godina ulozio 100 e.Ok, vjerovatno.Nema razloga da laze, ubode se dobar primjerak.Ali pricati o BMW vozilima u takvom superlativu je uvreda za mozak za onoga ko se iole razumije u auta.
Kao vlasnik nekoliko BMW vozila razlicite serije i kao neko ko se razumije u pomenutu marku mogu samo da kazem da to nije bas tako.Mooozda nekad za e39 serije i to godiste sa cuvenim TDS motorima.Poslije toga, e60 serija pa i f10 serija pogotovo, pocevsi od motora n47 do m57 u svim kubikazama i varijacijama i serijama, toliko problema sa lancima i lancanicima da je to tragikomedija sta je jedan BMW sebi dozvolio.Srecni su oni kojima nije pukao bez najave a da ne pricamo o onima koji su imali srece da ga voze do nekih 200 hiljada pa ga mjenjali.A mjenjao se i na bezmalo 100 k kilometara?! O usisnim klapnama koje se po defaultu gase softverski i vade napolje cim se kupi BMW necu trositi rijeci, napravi havariju na motoru. Ljudi bukvalno nisu u stanju da 15 godina rijese problem sa lancima na svim modelima i serijama. Imao sam tu nesrecu da mi je na 164 k kilometara na x5 lanac dosao na zamjenu, sreca pa nije pukao a bio je blizu.2600 e zamjena lanca i lancanika. O ostalim problemima necu trositi rijeci, manje vise kao svako drugo auto.

Nemanja

pre 2 godine

Smejurija, ja sam izneo svoje iskustvo i ništa više. Da li ja vozio ovo ili ono, koga to interesuje?! Ako ti se kvari auto ti ćeš plaćati a ne neko drugi, jel tako? Uostalom pogledaj statistiku nemačkog auto-moto saveza ADAC. Takozvana Pannenstatistik. U svim klasama automobila Audi i BMW najpouzdaniji. Mercedes srednja žalost, VW uglavnom poslednje mesto po pouzdanosti. Japanci jako pouzdani u malim klasama automobila poput Toyote Yaris itd.....Mimo te statistike sam izneo svoje mišljenje i svoje iskustvo. Za mene Mercedes nikad više. Naplaćao sam se majstora za te tri godine pa to je strašno. Budem li imao tih problema i sa BMW om i tu marku ću zameniti. Pišem za sada i poslednjih 9 godina sam prezadovoljan sa peticom. Nikad nisam vozio bolji i pouzdaniji automobil. Iako ima preko 200k na satu i sledeće godine u aprilu puno 12 godina toliko mi taj automobil daje neku sigurnost da me neće ostaviti da ja to ljudima ne mogu da objasnim. Pozdrav

mobilix

pre 2 godine

Moj komsija vozi Mercedes GLS 400.Gledam ga vec godinu dana i divim se.Ja vozim Zafiru 2004 i s ovom platom mogao bi dostici tog gls-a za 30-ak godina ako bude koji star 30 god i u voznom stanju.To znaci nikad jer imam 54 god

Ivan

pre 2 godine

Xaxaxaxaxaaxa znači bukvalno imate svađe između fanova jednog proizvođača auta sa fanovima drugih proizvođača auta a tako je i u svijetu telefona,kakve su to sekte a uvijek je bilo sve stvar ukusa a o ukusima se ne raspravlja,vazda bilo i biće.

Munze

pre 2 godine

BMW svaki ima ZF automatski menjač koji je najbolji na svetu i svoje motore što oni razvijaju i prave. Nemam kome ovde da se pravdam niti imam razloga da lažem. 9 godina vožnje 100 evra popravka, pametnom dosta a naivni neka voze Mercedesa i nek se uzdaju u staru slavu mečke. Pozdrav
(Nemanja, 12. oktobar 2021 16:45)

U većini manjih BMW vozila su Aisin automatici i DKG menjači.......ZF-a videlo nije

Guliver

pre 2 godine

Svaka cast svima vam koji vozite novi ili stari BMW. Odlicni su to auti, ali kad procitam komentare ispod vidim da ovaj brend privlaci ljude sa kojima ne zelim ni u kom smislu da se identifikujem.
(svaka cast, 13. oktobar 2021 13:29)

Budi posten pa priznaj sta te stvarno muci...

mikelandjelo

pre 2 godine

činjenica da ko kupi ili dobije na početku svoje vozačke karijere vozilo iz premium segmenta taj ostaje u premium segmentu ako mu finansije to dozvoljavaju, kupuje nov ili polovan auto.
nakon voženja više različitih modela Audi, BMW i mercedes, što privatno što službeno mogu da kažem sledeće: što se tiče udobnosti, kvaliteta završnih materijala i bezbednosti tu je Mercedes boj 1, što se tiče dinamike vožnje, kvaliteta menjača (brzina promene brzina, reagovanje na gas i kvarovi) tu je BMW, što se tiče 4x4 pogona, kombinacije udobnosti i dinamike vožnje, potrošnje goriva (dizel agregati) i vrednosti kao polovnog vozila tu je Audi. što se tiče statusnog rangiranja, simbola marke koju vozite, tu bih stavio Mercedes, BMW, Audi. ja od svih najviše volim i vozim aktuelni Audi A6, ali mislim da sam za nekoga ko vozi Audi od 1995 prilično realan u svom utisku o ova tri premium brenda iz Nemačke.

Regent

pre 2 godine

Živim u Nemačkoj oko 6 godina. Kolega moj voli automobile, dugo živi u Nemačkoj i pitam ga za savet kod kupovine. Kaže, vozio sam dugo i BMW i Mercedes i Audi, i moja konačna odluka je BMW, na dalje i zauvek. Poslušao sam ga i u najmanju ruku sam oduševljen. Nisam ni sanjao da ću toliko da zavolim svoj auto. Brutalan je BMW!

AntiSirotinja

pre 2 godine

Zato sto nam se moze! Pa necu valjda da dam prednost nekoj sirotinjskoj Skodi, ili da se cimam bezveze da palim zmigavac da zamaram ruku, da me neki Alija Sirotanovic iz svog wagena 2001 vidi gde skrecem, alo i onako dok ti krenes ja sam nestao ;)

Кинг Џорџ трећи

pre 2 godine

@lol
ne čitaš sa razumevanjem.
Drugo, svaki auto se kvari ali probao sam leksusa i ne pada mi na pamet da kupim auto koji je kopija Mercedesa u svemu a pri tom je sve Tojota.

Za moje pare neću da vozim Tojotu a da je platim 100K.

Treće, šta ljudi kukaju o kvarljivim mercedesima...
Ja nikad nisam imao takvo iskustvo. Niti sa BMW. Jedino me novi Q3 izdao posle 6 meseci i morao je da ide.

Leksus...to je auto za ljubitelje Japanskog premijuma. Realno, posle BMW I MB, kakvi bre Japanci i njihov premijum.
Sve je to prepakovana Tojota, Nisan i Honda.

doki

pre 2 godine

Ti komentari mb pa nekoliko mesta prazno samo pokazuju IQ komentatora.
Globalizacija je dovela da automobili sve više liče i dele patente.Ako ima razlike izmedju dva branda u istoj klasi(sa slicnom opremom i motorizacijom), ta razlika je mala i više zavisi od ukusa nego od stvarnog kvaliteta.Ima tu mnogo faktora koji odredjuju kome će koji automobil biti bolji i glupo je uporedjivati bilo šta kad niko nema relevantne podatke.Ja lično bih pre uzeo Jaguara nego bilo šta od nemačke trojke,jer ih nema na svakom ćošku,a i odišu drugačijim šarmom koji je meni mnogo prijatniji.
Vozite ono što volite i šta vam prija..i naravno možete da priuštite.često vidjam neke bmw ili audije sa kineskim,jeftinim gumama i gorivom uvek na rezervi..

lion

pre 2 godine

Imam sreće u poslu izmedju ostalog jer mi po klasi pripada premium automobil. Od sve 3 premium marke imao sam svaki po 2: E klasa i GLE, bmw 530 i X5 i 2xA6, jedan "običan" i 1 sve s-line. 3 kupljena polovna sa 30ak tkm od dilera sa godinu - 2 starosti, ostali novi. Ali jedini auto koji bi hipoticki voleo zauvek da imam je moj privatni x-trail 2012 godište : neupadljiv, zabavan udoban, odličan i za grad i dalek put izuzetno kvalitetan (svi x-trailovi do 2014 godine su 100% proizvedeni u japanu). Na običnom A6 mi crkne adblue senzor, auto u garanciji inače originalan deo bi koštao 1000 eur, pa ja ni pola nisam potrošio na nisana mimo redovnih servisa za ovih skoro 10 godina koliko ga imam. Patio sam i ja za premium kolima dok se nisam dočepao ovih švaba za koje radim, ali sad shvatam koliko je to precenjeno. 80tih i 90tih je imalo smisla kupovati premium, naročito Mercedes, danas se svi kvare, sve popravke preskupe, za garanciju ozbiljno zavrću ko nekad zastava.

Argentto

pre 2 godine

Cemu potreba vas sa jedne strane da ubedjujete druge da je BMW bolji, ili vas sa druge strane da je Mercedes bolji !? Pri tome gotovo niko od vas nema novca za novi BMW ili Mercedes.
Da li vas placaju za to ? Imate neke benefite ?
Da li vam je toliko bitno u zivotu da jedan brend bude bolji od drugog?

Kako ti imas pravo na svoje misljenje, tako i neko drugi ima pravo na to.
U redu je da izneses svoje misljenje, ali da ubedjujes druge kako si ti u pravu je bolest..

Bmw

pre 2 godine

Otkad se u Mercedes-Benz ugradjuju Renault motori (da li negde od 2014 -15 g. ?) Mercedes-Benz je totalno pukao. Pokvarljiva su vozila postala znacajno i uobicajeno. Bmw je uvek tu negde bio disao za vratom. Mercedesu, mada ni BMW motori nisu nesto, pogotovo dizel motori. Tu od tih vodecih Nemackih automobila dajem prednost najvise automobilima iz W-grupe, kao npr. Audiju.
(Stefan, 12. oktobar 2021 16:05)

Шта лупеташ? Бмв има врхунске дизел моторе.

svaka cast

pre 2 godine

Svaka cast svima vam koji vozite novi ili stari BMW. Odlicni su to auti, ali kad procitam komentare ispod vidim da ovaj brend privlaci ljude sa kojima ne zelim ni u kom smislu da se identifikujem.

Gde ja zivim

pre 2 godine

Kakve devojke se lože? Iz nekog ličnog iskustva na BMW splavaruše, a Mercedes fine devojke. Nije generalno pravilo, ali...razumemo se.
(miki rubiroza, 12. oktobar 2021 19:18)

Plati prostitutku, vise ti se isplati.

Totalni Haos U Glavi

pre 2 godine

Cenim Mercedes zbog SLR, SLS, GT, SL55 i SLK55 AMG. Nisko, stabilno, sportsko, v8. To je za decake, ne BMW koji pravi limuzine i suv ima samo Z4 i to bez M varijante.
(Zohan, 12. oktobar 2021 19:11)

“Kakve su ti misli, takav ti je zivot.”

predrage

pre 2 godine

Čitam vaše komentare i prisećam se detinjstva kad smo na igralištu polemisali ko je jači: Stalone ili Schwarzenegger. Smešni ste.
(Juho, 12. oktobar 2021 18:23)

Al bukvalno hahahahahah..kao bwm-mercedes a 90% tih likova nema para da kupi ni jedno i drugo a da je mladje od 10 god..

m

pre 2 godine

Nema nikakve veze, koji se auto vise prodaje, vac koji se manje kvari, a
to je svakako BMW.
U mladjim godinama vozio sam i zamenio 3 BMW auta i svi su uvek imali
nekakve kvarove, tako da sam se na kraju odlucio za HONDU Accord 2.4
executive, koju vozim više od 20 godina i nikakvih problema.
Kad putujem iz Nemacke preko Austrije i na pomocnoj traci stoji auto u
kvaru, žena me stalno upozorava, opet jedan BMW. Toliko o tom autu.
(Samo HONDA, 12. oktobar 2021 22:35)

da, da... kako da ne. mercedes se jednom zaigrao sa kolima koja se ne kvare i umalo bankrotirao. tako da manite se tih prica kako ze nesto ne kvari, sve se kvari jer se od toga zaradjuje...

rajvosa

pre 2 godine

Vozim mecku stariju E 500 ,2004 godina , osmak 5,0 , 303 hp ,zadnja vuca .Nisam nekih specijalnih kvarova imao.Imao bmw X5 prije ,curilo sve zivo iz njega .

CJC

pre 2 godine

(Nemanja, 12. oktobar 2021 16:45)

Ti si verovatno jedini lik u Evropi kome su smanjili kilometražu u sred Nemačke. 116 hiljada za 8 godina? I ti si poverovao u to? I posle se pitaš zašto se toliko kvario.

Deus

pre 2 godine

bmw je samo bmw a ostala 2 mesavina mnogo toga o bmw je jedino cist nemac.
(sasa, 12. oktobar 2021 23:47)
--
BMW cist Nemac? Da, sa delovima iz celog sveta a najvise iz Kine je sve samo ne Nemac. Da li ste znali da se delovi za BMW vec dosta dugo proizvode i u Srbiji (naravno ne pod njihovim imenom) ali se ti delovi ugradjuju bas u njihova kola.

m

pre 2 godine

Vozim 25 god BMW krenuo neke 1997 s 530d i nema koji model nisam vozio (640i,730d,740d,520d,X3-2,0d, sve X5 -3,0d) za ovih 25 god neznam jesam 500€ dao na popravke, spone i lezajevi poslije " majke" Srbije redovno mjenjam ali Boze moj... Imao sam izlet 2009 na ML320 CDI godisnjak, za 6 mjeseci sam ga prodao od toga 3 mjeseca je bio u Servisu i 2019 ponovo na V250 CDI isto godinjak prodat prije 20 dana hvala Bogu (2 puta vodena pumpa za godinu dana, kamera u sofersajbi za prepoznavanje linija itd.. kanta ziva) i sa punim pravom kazem Tehnicki je BMW avion za Mercedes postao i to od 2000-te godine tu nema dileme nikakve vise... Ostalo je stvar ukusa i novcanika
(emigrant, 12. oktobar 2021 23:15)

koja komedija od komentara. razumem da neko voli nesto ali zasto mora da mrzi drugo i laze. ajde sto lazes nas ali sto sebe !? otvoris bilo koji bmw, mercedes, audi, lexu, itd... forum u bilo kojoj drzavi zapada ili USA i mozes da procitas koje sve probleme kola imaju ali neee... sebenda koja vozu 25god bmw nikad u servisu nije bila ali zato mecka iz servisa nije izlazila. nivo razmisljnja osnovna skola tipa zvezda je najbolja ostali nemaju pojma...

ciga

pre 2 godine

@Argentto
Ovde je to tradicija i utkano je u srž Balkanosapiensa da je samo on pametan a svi drugi glupi. Ista je priča, za bilo kog proizvođača.

Srđan BL

pre 2 godine

Argentto
Pozdravljam ovakvo razmisljanje, realno najispravnije... Ako je to onaj isti "nick" od prije 6-7 godina koji je hvalio Alfu 147, ovo sada shvatam kao dosta zreliju osobu...

Možda jeste,možda nije

pre 2 godine

(Filip, 13. oktobar 2021 09:06)
Da su lijepi i itekako konkurentni ovom dvojcu,to priznajem.Sjedao sam u novi A6 i Q8,kratko vozio,razočarali su me ona dva ekrana i nisu više na onako visokom nivou završne obrade kao ranije.Novi Tuareg je tek katastrofa za sebe,možeš mu staviti tv od 52 inča dok je Kajen simfonija za oči i uši.Njih spominjem zato što su iz iste porodice.

Nisam ja, nego ovaj iza mene!

pre 2 godine

@CJC:
"...116 hiljada za 8 godina..."

Moj auto je 2013 godiste. 45,000 km. Ja sam prvi vlasnik. Isto tako posedujem automobil iz 2003 sa 84,000 km, isto prvi vlasnik.

lokal-patriota

pre 2 godine

za nas guliju, da obicne smrtnike, volvo s90 je nekoliko mesta ispred ova dva a bogatashi i ne gledaju ove marke vec uzimaju Rols Royce, Bentli ...

Mikica

pre 2 godine

Ima ona pesma pokojnog Đoleta Balaševića: "... o da ti jeBeM 'We ..."
Pesma o sponzoruši koja je ostavila momka zbog tipa koji ima BMW.

SRB über alles

pre 2 godine

BMW cist Nemac? Da, sa delovima iz celog sveta a najvise iz Kine je sve samo ne Nemac. Da li ste znali da se delovi za BMW vec dosta dugo proizvode i u Srbiji (naravno ne pod njihovim imenom) ali se ti delovi ugradjuju bas u njihova kola.
(Deus, 13. oktobar 2021 08:57


U SRB se radi i ZF menjac koji se ugradjuje ne samo u BMW..
Takodje Leoni koji radi u SRB proizvodi za MB..
Delovi se rade sirom sveta po standardima BMW ali motori se rade u D.
Danas ni nema auta koji se 100% radi u zemlji porekla.

Munem ti blavora

pre 2 godine

Vozim Yugo 45 ,da ,da dobro ste pročitali, Yugo 45 ,plavuše i splavaruse se lepe,nije me briga održavanje, želim da uživam u komforu,pouzdanosti i dizajnu...da li mogu da kupim 55cu?,da ali ne želim,ovaj je poslednje čudo tehnike....;)

lion

pre 2 godine

bmw je samo bmw a ostala 2 mesavina mnogo toga o bmw je jedino cist nemac.
(sasa, 12. oktobar 2021 23:47)

Do modela W124 Mercedes je bio jedina fabrika ikad koja je sve svoje delove provodila sama.

Reziel

pre 2 godine

Samo bih nešto primetio. BMW svakog dana proda preko 4.500 vozila. SVAKOG DANA. Meni je poznanik iz BMWa pre dve godine rekao da im je jedan od najuspešnijih modela ikada tada novi, sada aktuelni X5. Kaže prodali smo 21 i pre nego što su stigli u salon, to nam se nikad nije desilo. Ne znam tačan broj vozila, ali neka prodaju u Srbiji i 500 godišnje (u šta čisto sumnjam), to je opet potpuno komična cifra u odnosu na to koliko prodaju globalno. Tako da te priče, Merc voze ovakvi, BMW onakvi nemaju veze s mozgom osim ako u životu niste provirili van svoje avlije i Beča.