Petak, 06.08.2021.

13:51

Test: Citroen C4 – dva ili tri u jednom?

Izvor: B92

Test: Citroen C4 – dva ili tri u jednom? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Boki volim kosarku

pre 2 godine

Gledao sam puno recenzija ovog modela. Spada u jeftinija vozila, solidno opremljen, interesantan je. Nepotreban tablet holder. Plastika unutra brzo ce se ostetiti. Mali gepek. Motor dobar, vesanje malo pliva kao svaki citroen. Kao neki lifestyle autic je skroz ok.

Srđan BL

pre 2 godine

kele
Golf V kupljen 2009 sa 82.000km prodan sa 300.000km 2015.godine.
Golf VI kupljen sa 9.000km 2015.godine, povucen iz posla sa 260.000km 2020godine, sad kod zene.
Za radnika drugi Golf VI kupljen sa 130.000km 2016.godine, prodan da 250.000km proslog ljeta.
Golf VII za radnika kupljen u jesen 2019.god sa 82.000km, sada 140.000km.
Drugi Golf VII na kojem ja radim kupljen u novembru 2019.god sa 90.000km, sada 165.000km.
Petica izgubila 50% vijednosti do prodaje, sestice oko 30-40%...
Dao sam ti ukupnu kilometrazu za sva vozila, jer ja ih odrzavam, i to je zbir koliko su presli jer se prica odnosi na odrzavanje.
Ford je velikoserijska marka (kao VW ili Toyota) i kao takav je nastao u Americi. Evropski Ford sem Granade, nekada davno, nikada nije bio ekskluziva... Fiesta, Escort/Focus, Sierra/Mondeo okosnica prodaje, naravno i Transit (a zna se ko ga nakvise vozio)...
Jos jednom ponavljam da postujem svaciji izbor pri kupovini, ali izbjegavam blatiti bilo kog proizvodjaca ili vlasnike neke marke da bih sebe izdigao. Ako neko bez razloga "cacka" po onome sto vozim ili zadire u mene kao vlasnika toga naravno da cu odgovoriti na isti nacin. Na zalost danas se sve vise izdize na tudji racun (tesko da bih ikada kupio BMW ili Audi, mada mi auto nista nije kriv)...
p.s. vise je "paljevina" u Peugeotima 508 facelift ili ovaj novi, nego u Passtima 7 i 8... Kljove udaraju u glavu, izgleda...

kele®

pre 2 godine

(Srđan BL, 09. avgust 2021 10:30)
Nisi nam rekao čime si prešao tih 750.000KM. Ja sam svoj vozni park naveo. Da sam čitav život gledao računicu ne bih na dvjema polovnim Lancia-ma pao 18.000 KM za 9 godina. Meni je ona bila san da je kupim i ja sam taj san platio.
Btw ko još vozi Forda i misli o računici? Ford je za klasu udobniji i upravljiviji od bilo kojeg VW vozila u istoj klasi. Ti ionako voziš samo VW pa i ne možeš suditi o drugima. Sjećam se tvojih hvalospjeva o Golfu V koji je najgori Golf u istoriji, ako izuzmemo trule trojke kojih više da i nema na cestama. Uostalom i najkraće se pravio.

Pravedni

pre 2 godine

Golf 1.0 bez opreme ili novi C4 1.2 napucan opremom ??? Mislite o tome, zasto je Golf 8 poslednji Golf. Ne zele ogoljenog Golfa, jer za taj novac imaju Oktaviju, Kaskaj, 500X, itd...

Srđan BL

pre 2 godine

Da, bas je VW ta "sigurica" na koju sam mislio... Dao si sam racunicu za Passat tvog kolege i svoju za S-maxa, pa je jasno sta je "sigurica"... Cini mi se da si mi vec davno dok si vozio Lanciu u nekom od komentara spomenu kako ti je iduci auto Alfa 159, ali si ipak odabrao Ford... Ne vidim posebnu prednost Forda u odnosu na 159SW osim cijene, pozdanosti i odrzavanja, a tu je Ford daleko veca "sigurica". Sto ce reci da ljubav ostaje po strani kada se vlastiti novac "važe"... To je bio i glavni razlog za repliku, ali i sto po tebi ovaj Citroen nije za ljubitelje njemackih automobila, a Ford u Evropi potpuno Njemacki. Vozis Ford koji je svemu u rangu VW-a, a pises tako nesto.
Ima jos jedan komentator poput tebe koji na 80% komentara spominje VW, iako ga nikad nece voziti, a kao sa ga sramota Forda koji vozi (rijetko ga spominje).
U zadnjih 10ak godina 5 auta mi je (ukljucujuci i one na kojima mi radnici rade) napravilo bas kao i ti oko 750.000km bez problema. Kako je tvoj kolega od EGR-a doveo auto do stradavanja glave malo je misticno, jer ti auti od '11-'13og godista imaju probleme sa EGR-om...
Ako mene savjetujes da gledam svog posla, ne znam zasto ti u svojim komentarima ne mozes bez VW, pa cak ni ovdje kada je rijec o C4? Pises o nekakvom stilu, a u svom slucaju samo cisti racunicu gledas. Sve su to tudja posla...
Jos i vezano za vozace Citroena, jesu li moj jedan kolega koji ima C4, a Zare i Goci glavni muzicki "stil" ili drugi koji vozi 308 '15godiste, a Polikliniku u BL zove "poluklinika" zaista po necem posebni (osim nepismeni). Da, ja hodam po pijaci, jer mi koji vozimo VW smo za "pijace"...
Bas vjerodostojno komentarises, nema sta...

supa

pre 2 godine

Dizajn zabavan, onako kako to Citroen zna. Unutrašnjost takođe, prepoznaje se njihova "crta". Spolja malo podseća na Toyota C-HR. Meni njihov dizajn nekako leži u trenutku kada se pojavi, ali mi nakon par godina auto više nije tako privlačan. Ali, ok, danas se svakako auto industrija kreće u smeru industrije mobilnih telefona (kupiš novi kad ti crkne baterija), tako da "starenje" dizajna nije ni važno.

kele®

pre 2 godine

"Postujem druge marke i svaciji izbor (dok izbor ne postane "ke...nje o stilu, po drugima i sl.).."
Ja kao ne poštujem? O stilu više nemamo šta polemisati jer to u auto industriji više ne postoji u konzumnoj klasi. Izuzetak su Alfa i Mazda.
Za razliku od tebe imao sam i Mazdu i Forda i VW i Fiat i Lanciu sa kojima sam napravio 750.000 ukupno i mislim da sam poprilično mjerodavan da nešto napišem na ovom forumu.
I ja sam do skora koristio privatno u službene svrhe pa su moja iskustva drugačija od tvojih. Kolege su više ulagale u održavanje VW i to su na kraju kompenzivali kroz višu prodajnu cijenu. Tako da se na kraju svodilo na isto.
Primjer, uzeo sam S-Max(god 2007) 2015 i platio ga 13.000 KM. Kolega iz BL uzeo Passat 1.6 tdi god 2012. Plaćen 25.000,kod Kramara. Ja Forda prodao poslije 4 godine za 9.000. On Passata prodao za 12.500 poslije 6 godina. Radio mu glavu motora na 210.000 zbog pokvarenog EGR ventila, kompresor klime i sve dizne plus elektro brava na gepeku. Ja na Fordu zamijenio crijevo servo pumpe i zakretače prednjih amortizera. Ne računam potrošni materijal.
Na Lanciji sam najviše padao, ali sam se vozio kao beg.
Citroën mi se lično do ovih zadnjih modela nije dopadao, ali mi je opet drago da ima nešto drugačije od ostalih što gledamo na cesti. Ako ništa barem su im auta u boji. Ne pamtim kad sam vidio njemački auto u boji. Osim Arteona i Golfa u nekoj žutoj metalik. Audi, BMW i Mercedes samo siva i crna.

kele®

pre 2 godine

(Srđan BL, 08. avgust 2021 15:02)
Da igram na siguricu vozio bih VW kao ti. I u mislima stalno bio na auto pijaci. A o stilu možeš pričati kad jednom u životu budeš vozio auto koje nije iz DE. I reci mi šta sam ja to da ne glumim više. Pošto izgleda bolje znaš.
Od Alfe sam odustao jer nije za posao kojim sam se bavio do skora, a sad i nemaju nešto meni dostižno, tipa Stelvija.
Automobilski pozdrav sa željom da više gledaš svoja posla.

supa

pre 2 godine

Volim ove genijalce što voze c3 i pričaju kako je eto svako slično nemačko vozilo s..nje osim BMW 5. Isto kao i oni što pričaju kako je Škoda neuporedivo bolja od ekvivalentvog VW.

Vozite šta hoćete i pokušajte da budete realni. Ako imate nešto zanimljivo da napišete, napišite, ako nemate nemojte ni pisati da su ostali sranje ili kako su vozači nekih vrsta vozila debili, seljaci itd. To više govori o vama nego o njima.

Srđan BL

pre 2 godine

Bas cijenis svoj lik i djelo, pa mislis kako su nesto posebno bitni... Samo nemam problem da zapamtim ko o cemu pise, a pogotovu kada nacin na koji pise nema veze sa realnosti... Volis redovno da "ke..as" po VW-u (po malo i po njihovim vlasnicima), prodajes nekakvu "profinjenost" kada su italijanski ili francuski automobili u pitanju, ali ih vise ne vozis... Svojevremeno najavljivao kupovinu Alfe, al igras na siguricu i Ford vozis... To sto su ti bile opcije ne racunaj, svi mi imamo neke opcije... Al spominjati vlasnike njemackih automobila (kako nisu za ovaj Citroen), a ti koji vozis Ford "kao" jesi... Budi sto jesi, ne "glumi" nesto, brate mili... Volio bih i ja Hondu voziti, ali u nasim uslovima nije radni auto (niti korektnog servisa, niti dijelova na svakom cosku)... Od auta zivim, ponekad po 12-13 sati u njemu, godisnje do 50.000km, a svaki sat bez njega gubim, i zato mi je VW najprikladniji... Kad dodje do 250.000-300.000km prodaja bez problema... Postujem druge marke i svaciji izbor (dok izbor ne postane "ke...nje o stilu, po drugima i sl.)..

kele®

pre 2 godine

(Srđan BL, 07. avgust 2021 21:21)
Ti si kao neki ljubitelj moga lika i djela? Već godinama me pratiš. Ja sam za razliku od tebe vozio talijanska vozila 11 godina. Francuze nisam, što ne znači da neću. Iskreno mi je žao što ne uzeh 308SW umjesto Focusa. A bila je dilema.
VW imao jednom i pokazao mi se najgorim osim prilikom preprodaje, što je i razlog zašto ga većina vozi.

Milan

pre 2 godine

Citroen i njihovo cuveno budalesanje sa instrumentima, kao da budu originalni, a ono ruzno do bola. Obratite paznju na sliku gde je pogled usmeren kroz upravljac, sta se tu prikazuje? Gde je klasivni obrtomer i brzinomer? Manite me ovih gluposti, ti instrumenti su za decije igracke.

Doktori

pre 2 godine

@Vlasnici svih pet primeraka koji će se prodati u Srbiji biće prezadovoljni.
(čiča, 07. avgust 2021 11:39)
Pa i poenta je biti jedinstven zar ne? Ili se želiš uklopiti u sivilo.

Srđan BL

pre 2 godine

kele
A ti si kao ljubitelj francuskih automobila? Postujes italijanske i francuske, a u komentarima spominjes Fordove koje vozis? Pa taj Ford koji ti vozis je vise njemacki nego Americki... Cak si Opel Astru spominjao... Po tome sam i ja ljubitelj francuskih automobila, a realno mozda i vise od tebe jer sam bratu i ocu savjetovao da ih kupe...

kimi R

pre 2 godine

@Stojko
Zašto bi,kada su više nego uspešni i sa takvim dozajnom.Dizajn menjaju oni koji lutaju i svaki im je interesantan prve godine,posle ih niko ne kupuje.

kele®

pre 2 godine

Ne znam koja je cijena, ali u BIH Golf 8 počinje od 22.500 evra za 1.0 tsi u Life paketu opreme. Dizel solidno opremljen je oko 25.000. Izvor olx.ba

Prošli vikend gledali Kia Sportage dizel, black edition. Hrpa opreme. Cijena 23.000 evra.

Ako je ovako opremljen C4 oko 20.000 evra, to je ok cijena.

SM

pre 2 godine

Meni se osobno ne sviđa ovaj dizajn, ali ljudima iz Citroena svaka čast, imaju svoj pravac što se tiče dizajna. Tko voli nek' izvoli...

dzigi

pre 2 godine

Sreća pa ima i dizel, i to odličan, za one koji ne vole "kosilice". A tu je i čist e-motor.
Cena je skladu sa konkurencijom, danas su svi (pre)skupi i više se niko ne bori nižom cenom već opremom, motorima i specijalitetima.
A ovime je najjači adut vrhunska udobnosti, pa kome je do toga, oprostiće neobičan izgled.

Kobaja Grande

pre 2 godine

Pazi ovako: kupiti nov auto sa SUS motorom je danas prakticno ludost. Dati jedno 20.000eur za vozilo za koje gorivo poskupljuje svakog dana i nema bas smisla.
Za te pare imas da kupis jaaaako dobar PHEV auto poput Pasat GTE, Mercedes C300e/C350e i sa svakim predjenim kilometrom samo stedis, jer vozis na struju barem 30km.
Za mene nema dvoumljenja, PHEV je buducnost, barem narednih 10 godina, doku Srbiji ne stasa mreza punjaca.

kejt_winslet

pre 2 godine

Prednji deo bi se još mogao i nazvati zanimljivim, ali je zadnji prosto i jednostavno ružan. Medjutim, koliko je na slikama da kažemo, ružan toliko u stvarnosti ima pojavu koja zaista privlači pažnju. Za hečbek je glomazan, nije krosover, nije SUV... Meni je izuzetno zanimljiv spolja, a iznutra baš dobar. Jedino što mislim da sa manuelnim menjačem izgleda nakaradno.

Jako poštujem proizvodjače koji svakim modelom stisnu petlju i naprave nešto zaista drugačije, pa i po cenu toga da promaše. Sitroen je jedan od njih, i ne kapiram kako ovoliko komentara za "rugobu i nakazu", a isto toliko i za "danas su svi automobili isti". Kiselo grožđe izgleda.
(Reziel, 07. avgust 2021 11:48)

Meni obrnuto. Od nazad jos i ne izgleda lose cak i zanimljivo, al od napred bas tesko za svariti.

kele®

pre 2 godine

Jel ima obrtomer?
(3210, 07. avgust 2021 10:21)
Ima, digitalni i smiješno mali. U podešavanjima digitalne table se može izabrati prikaz.

lilly alen

pre 2 godine

Jel ima obrtomer?
(3210, 07. avgust 2021 10:21)
Pokazivac temperature rashladne tecnosti sigurno nema.
(Strokavi mozak, 7. avgust 2021 11:26)
Ima oba ali su bas malecni na onom 5” displeju iza volana. Ali zato ima 10” head-up display i sve na njemu.

kele®

pre 2 godine

Citroën ionako nikad nije bila marka za svakoga. Pogotovo ne za ljubitelje njemačke auto industrije. Za mene su apsolutno osvježenje i hvala im što postoje.

Bgd

pre 2 godine

Vozim c3 aircross sa Pure Tech 110ks. Neverovatno startan i trosi ispod 8 na ovu vrucinu. Bez problema ide 160(ups - da malo ipak spustim nogu sa gasa). Velika, velika razlika u odnosu na vw, skodu i slicne nemacke gluposti. Jedino je bmw serija 5 nesto drugo, ali tada uz auto ide i kosulja sa spoljnim dugmicima). Kome treba veci auto ovaj c4 je sigurno ok, a kome jos veci c5 aircross. Vazno je da je paket opreme shine.

Reziel

pre 2 godine

Prednji deo bi se još mogao i nazvati zanimljivim, ali je zadnji prosto i jednostavno ružan. Medjutim, koliko je na slikama da kažemo, ružan toliko u stvarnosti ima pojavu koja zaista privlači pažnju. Za hečbek je glomazan, nije krosover, nije SUV... Meni je izuzetno zanimljiv spolja, a iznutra baš dobar. Jedino što mislim da sa manuelnim menjačem izgleda nakaradno.

Jako poštujem proizvodjače koji svakim modelom stisnu petlju i naprave nešto zaista drugačije, pa i po cenu toga da promaše. Sitroen je jedan od njih, i ne kapiram kako ovoliko komentara za "rugobu i nakazu", a isto toliko i za "danas su svi automobili isti". Kiselo grožđe izgleda.

santa justa

pre 2 godine

Krajem maja u Automova Kab sam porucio C4, sa nesto dodatne opreme. Isporuka “mozda” tek krajem septembra ili u oktobru. A trenutno usled nedostatka imdukcione ploce tj mikrocipa je nemoguce bezicno punjenje telefona.

Đoša

pre 2 godine

Jel ima obrtomer?
(3210, 07. avgust 2021 10:21)

Čovek dobro pita.
Da li zaista ima obrtomer.

Jer prethodni C4 Cactus ga nije imao ni u naj višem paketu opreme.

Nije imao ni podizače stakala na zadnjim prozorima,čak se nisu mogli ni otvoriti nego je imao samo leptir i to isti kao što ga je i Yugo imao.

Potrošnja

pre 2 godine

U sve sam povjerovao, ali ne mogu u prosječnu potrošnju ovog motora. Svaki navedeni podatak za potrošnju pomnožite sa dva i dobićete realnost... U ovom automobilu gledajte da uzmete dizelaša, a benzinca zaboravite da postoji...

Brada

pre 2 godine

Nzm, ja ne volim kad vidim nov model koji nema veze sa prethodnim, da ne vidim pozadi oznake ne bih ni znao koji je to auto. To uglavnom vazi za Pezo i Citroen, vidim sad i Astra neprepoznatljiva. Zato Golfa ne mozes da promasis, cak i dalje moram da zagledam da bih provalio da li je 6 ili 7 :-)

kele®

pre 2 godine

Citroën ionako nikad nije bila marka za svakoga. Pogotovo ne za ljubitelje njemačke auto industrije. Za mene su apsolutno osvježenje i hvala im što postoje.

Reziel

pre 2 godine

Prednji deo bi se još mogao i nazvati zanimljivim, ali je zadnji prosto i jednostavno ružan. Medjutim, koliko je na slikama da kažemo, ružan toliko u stvarnosti ima pojavu koja zaista privlači pažnju. Za hečbek je glomazan, nije krosover, nije SUV... Meni je izuzetno zanimljiv spolja, a iznutra baš dobar. Jedino što mislim da sa manuelnim menjačem izgleda nakaradno.

Jako poštujem proizvodjače koji svakim modelom stisnu petlju i naprave nešto zaista drugačije, pa i po cenu toga da promaše. Sitroen je jedan od njih, i ne kapiram kako ovoliko komentara za "rugobu i nakazu", a isto toliko i za "danas su svi automobili isti". Kiselo grožđe izgleda.

Đoša

pre 2 godine

Jel ima obrtomer?
(3210, 07. avgust 2021 10:21)

Čovek dobro pita.
Da li zaista ima obrtomer.

Jer prethodni C4 Cactus ga nije imao ni u naj višem paketu opreme.

Nije imao ni podizače stakala na zadnjim prozorima,čak se nisu mogli ni otvoriti nego je imao samo leptir i to isti kao što ga je i Yugo imao.

Bgd

pre 2 godine

Vozim c3 aircross sa Pure Tech 110ks. Neverovatno startan i trosi ispod 8 na ovu vrucinu. Bez problema ide 160(ups - da malo ipak spustim nogu sa gasa). Velika, velika razlika u odnosu na vw, skodu i slicne nemacke gluposti. Jedino je bmw serija 5 nesto drugo, ali tada uz auto ide i kosulja sa spoljnim dugmicima). Kome treba veci auto ovaj c4 je sigurno ok, a kome jos veci c5 aircross. Vazno je da je paket opreme shine.

dzigi

pre 2 godine

Sreća pa ima i dizel, i to odličan, za one koji ne vole "kosilice". A tu je i čist e-motor.
Cena je skladu sa konkurencijom, danas su svi (pre)skupi i više se niko ne bori nižom cenom već opremom, motorima i specijalitetima.
A ovime je najjači adut vrhunska udobnosti, pa kome je do toga, oprostiće neobičan izgled.

santa justa

pre 2 godine

Krajem maja u Automova Kab sam porucio C4, sa nesto dodatne opreme. Isporuka “mozda” tek krajem septembra ili u oktobru. A trenutno usled nedostatka imdukcione ploce tj mikrocipa je nemoguce bezicno punjenje telefona.

SM

pre 2 godine

Meni se osobno ne sviđa ovaj dizajn, ali ljudima iz Citroena svaka čast, imaju svoj pravac što se tiče dizajna. Tko voli nek' izvoli...

lilly alen

pre 2 godine

Jel ima obrtomer?
(3210, 07. avgust 2021 10:21)
Pokazivac temperature rashladne tecnosti sigurno nema.
(Strokavi mozak, 7. avgust 2021 11:26)
Ima oba ali su bas malecni na onom 5” displeju iza volana. Ali zato ima 10” head-up display i sve na njemu.

kele®

pre 2 godine

Ne znam koja je cijena, ali u BIH Golf 8 počinje od 22.500 evra za 1.0 tsi u Life paketu opreme. Dizel solidno opremljen je oko 25.000. Izvor olx.ba

Prošli vikend gledali Kia Sportage dizel, black edition. Hrpa opreme. Cijena 23.000 evra.

Ako je ovako opremljen C4 oko 20.000 evra, to je ok cijena.

Doktori

pre 2 godine

@Vlasnici svih pet primeraka koji će se prodati u Srbiji biće prezadovoljni.
(čiča, 07. avgust 2021 11:39)
Pa i poenta je biti jedinstven zar ne? Ili se želiš uklopiti u sivilo.

kele®

pre 2 godine

Jel ima obrtomer?
(3210, 07. avgust 2021 10:21)
Ima, digitalni i smiješno mali. U podešavanjima digitalne table se može izabrati prikaz.

Potrošnja

pre 2 godine

U sve sam povjerovao, ali ne mogu u prosječnu potrošnju ovog motora. Svaki navedeni podatak za potrošnju pomnožite sa dva i dobićete realnost... U ovom automobilu gledajte da uzmete dizelaša, a benzinca zaboravite da postoji...

Pravedni

pre 2 godine

Golf 1.0 bez opreme ili novi C4 1.2 napucan opremom ??? Mislite o tome, zasto je Golf 8 poslednji Golf. Ne zele ogoljenog Golfa, jer za taj novac imaju Oktaviju, Kaskaj, 500X, itd...

kele®

pre 2 godine

"Postujem druge marke i svaciji izbor (dok izbor ne postane "ke...nje o stilu, po drugima i sl.).."
Ja kao ne poštujem? O stilu više nemamo šta polemisati jer to u auto industriji više ne postoji u konzumnoj klasi. Izuzetak su Alfa i Mazda.
Za razliku od tebe imao sam i Mazdu i Forda i VW i Fiat i Lanciu sa kojima sam napravio 750.000 ukupno i mislim da sam poprilično mjerodavan da nešto napišem na ovom forumu.
I ja sam do skora koristio privatno u službene svrhe pa su moja iskustva drugačija od tvojih. Kolege su više ulagale u održavanje VW i to su na kraju kompenzivali kroz višu prodajnu cijenu. Tako da se na kraju svodilo na isto.
Primjer, uzeo sam S-Max(god 2007) 2015 i platio ga 13.000 KM. Kolega iz BL uzeo Passat 1.6 tdi god 2012. Plaćen 25.000,kod Kramara. Ja Forda prodao poslije 4 godine za 9.000. On Passata prodao za 12.500 poslije 6 godina. Radio mu glavu motora na 210.000 zbog pokvarenog EGR ventila, kompresor klime i sve dizne plus elektro brava na gepeku. Ja na Fordu zamijenio crijevo servo pumpe i zakretače prednjih amortizera. Ne računam potrošni materijal.
Na Lanciji sam najviše padao, ali sam se vozio kao beg.
Citroën mi se lično do ovih zadnjih modela nije dopadao, ali mi je opet drago da ima nešto drugačije od ostalih što gledamo na cesti. Ako ništa barem su im auta u boji. Ne pamtim kad sam vidio njemački auto u boji. Osim Arteona i Golfa u nekoj žutoj metalik. Audi, BMW i Mercedes samo siva i crna.

supa

pre 2 godine

Dizajn zabavan, onako kako to Citroen zna. Unutrašnjost takođe, prepoznaje se njihova "crta". Spolja malo podseća na Toyota C-HR. Meni njihov dizajn nekako leži u trenutku kada se pojavi, ali mi nakon par godina auto više nije tako privlačan. Ali, ok, danas se svakako auto industrija kreće u smeru industrije mobilnih telefona (kupiš novi kad ti crkne baterija), tako da "starenje" dizajna nije ni važno.

Brada

pre 2 godine

Nzm, ja ne volim kad vidim nov model koji nema veze sa prethodnim, da ne vidim pozadi oznake ne bih ni znao koji je to auto. To uglavnom vazi za Pezo i Citroen, vidim sad i Astra neprepoznatljiva. Zato Golfa ne mozes da promasis, cak i dalje moram da zagledam da bih provalio da li je 6 ili 7 :-)

kejt_winslet

pre 2 godine

Prednji deo bi se još mogao i nazvati zanimljivim, ali je zadnji prosto i jednostavno ružan. Medjutim, koliko je na slikama da kažemo, ružan toliko u stvarnosti ima pojavu koja zaista privlači pažnju. Za hečbek je glomazan, nije krosover, nije SUV... Meni je izuzetno zanimljiv spolja, a iznutra baš dobar. Jedino što mislim da sa manuelnim menjačem izgleda nakaradno.

Jako poštujem proizvodjače koji svakim modelom stisnu petlju i naprave nešto zaista drugačije, pa i po cenu toga da promaše. Sitroen je jedan od njih, i ne kapiram kako ovoliko komentara za "rugobu i nakazu", a isto toliko i za "danas su svi automobili isti". Kiselo grožđe izgleda.
(Reziel, 07. avgust 2021 11:48)

Meni obrnuto. Od nazad jos i ne izgleda lose cak i zanimljivo, al od napred bas tesko za svariti.

Srđan BL

pre 2 godine

kele
A ti si kao ljubitelj francuskih automobila? Postujes italijanske i francuske, a u komentarima spominjes Fordove koje vozis? Pa taj Ford koji ti vozis je vise njemacki nego Americki... Cak si Opel Astru spominjao... Po tome sam i ja ljubitelj francuskih automobila, a realno mozda i vise od tebe jer sam bratu i ocu savjetovao da ih kupe...

kele®

pre 2 godine

(Srđan BL, 07. avgust 2021 21:21)
Ti si kao neki ljubitelj moga lika i djela? Već godinama me pratiš. Ja sam za razliku od tebe vozio talijanska vozila 11 godina. Francuze nisam, što ne znači da neću. Iskreno mi je žao što ne uzeh 308SW umjesto Focusa. A bila je dilema.
VW imao jednom i pokazao mi se najgorim osim prilikom preprodaje, što je i razlog zašto ga većina vozi.

Boki volim kosarku

pre 2 godine

Gledao sam puno recenzija ovog modela. Spada u jeftinija vozila, solidno opremljen, interesantan je. Nepotreban tablet holder. Plastika unutra brzo ce se ostetiti. Mali gepek. Motor dobar, vesanje malo pliva kao svaki citroen. Kao neki lifestyle autic je skroz ok.

kele®

pre 2 godine

(Srđan BL, 08. avgust 2021 15:02)
Da igram na siguricu vozio bih VW kao ti. I u mislima stalno bio na auto pijaci. A o stilu možeš pričati kad jednom u životu budeš vozio auto koje nije iz DE. I reci mi šta sam ja to da ne glumim više. Pošto izgleda bolje znaš.
Od Alfe sam odustao jer nije za posao kojim sam se bavio do skora, a sad i nemaju nešto meni dostižno, tipa Stelvija.
Automobilski pozdrav sa željom da više gledaš svoja posla.

supa

pre 2 godine

Volim ove genijalce što voze c3 i pričaju kako je eto svako slično nemačko vozilo s..nje osim BMW 5. Isto kao i oni što pričaju kako je Škoda neuporedivo bolja od ekvivalentvog VW.

Vozite šta hoćete i pokušajte da budete realni. Ako imate nešto zanimljivo da napišete, napišite, ako nemate nemojte ni pisati da su ostali sranje ili kako su vozači nekih vrsta vozila debili, seljaci itd. To više govori o vama nego o njima.

Kobaja Grande

pre 2 godine

Pazi ovako: kupiti nov auto sa SUS motorom je danas prakticno ludost. Dati jedno 20.000eur za vozilo za koje gorivo poskupljuje svakog dana i nema bas smisla.
Za te pare imas da kupis jaaaako dobar PHEV auto poput Pasat GTE, Mercedes C300e/C350e i sa svakim predjenim kilometrom samo stedis, jer vozis na struju barem 30km.
Za mene nema dvoumljenja, PHEV je buducnost, barem narednih 10 godina, doku Srbiji ne stasa mreza punjaca.

Milan

pre 2 godine

Citroen i njihovo cuveno budalesanje sa instrumentima, kao da budu originalni, a ono ruzno do bola. Obratite paznju na sliku gde je pogled usmeren kroz upravljac, sta se tu prikazuje? Gde je klasivni obrtomer i brzinomer? Manite me ovih gluposti, ti instrumenti su za decije igracke.

kimi R

pre 2 godine

@Stojko
Zašto bi,kada su više nego uspešni i sa takvim dozajnom.Dizajn menjaju oni koji lutaju i svaki im je interesantan prve godine,posle ih niko ne kupuje.

Srđan BL

pre 2 godine

Bas cijenis svoj lik i djelo, pa mislis kako su nesto posebno bitni... Samo nemam problem da zapamtim ko o cemu pise, a pogotovu kada nacin na koji pise nema veze sa realnosti... Volis redovno da "ke..as" po VW-u (po malo i po njihovim vlasnicima), prodajes nekakvu "profinjenost" kada su italijanski ili francuski automobili u pitanju, ali ih vise ne vozis... Svojevremeno najavljivao kupovinu Alfe, al igras na siguricu i Ford vozis... To sto su ti bile opcije ne racunaj, svi mi imamo neke opcije... Al spominjati vlasnike njemackih automobila (kako nisu za ovaj Citroen), a ti koji vozis Ford "kao" jesi... Budi sto jesi, ne "glumi" nesto, brate mili... Volio bih i ja Hondu voziti, ali u nasim uslovima nije radni auto (niti korektnog servisa, niti dijelova na svakom cosku)... Od auta zivim, ponekad po 12-13 sati u njemu, godisnje do 50.000km, a svaki sat bez njega gubim, i zato mi je VW najprikladniji... Kad dodje do 250.000-300.000km prodaja bez problema... Postujem druge marke i svaciji izbor (dok izbor ne postane "ke...nje o stilu, po drugima i sl.)..

kele®

pre 2 godine

(Srđan BL, 09. avgust 2021 10:30)
Nisi nam rekao čime si prešao tih 750.000KM. Ja sam svoj vozni park naveo. Da sam čitav život gledao računicu ne bih na dvjema polovnim Lancia-ma pao 18.000 KM za 9 godina. Meni je ona bila san da je kupim i ja sam taj san platio.
Btw ko još vozi Forda i misli o računici? Ford je za klasu udobniji i upravljiviji od bilo kojeg VW vozila u istoj klasi. Ti ionako voziš samo VW pa i ne možeš suditi o drugima. Sjećam se tvojih hvalospjeva o Golfu V koji je najgori Golf u istoriji, ako izuzmemo trule trojke kojih više da i nema na cestama. Uostalom i najkraće se pravio.

Srđan BL

pre 2 godine

Da, bas je VW ta "sigurica" na koju sam mislio... Dao si sam racunicu za Passat tvog kolege i svoju za S-maxa, pa je jasno sta je "sigurica"... Cini mi se da si mi vec davno dok si vozio Lanciu u nekom od komentara spomenu kako ti je iduci auto Alfa 159, ali si ipak odabrao Ford... Ne vidim posebnu prednost Forda u odnosu na 159SW osim cijene, pozdanosti i odrzavanja, a tu je Ford daleko veca "sigurica". Sto ce reci da ljubav ostaje po strani kada se vlastiti novac "važe"... To je bio i glavni razlog za repliku, ali i sto po tebi ovaj Citroen nije za ljubitelje njemackih automobila, a Ford u Evropi potpuno Njemacki. Vozis Ford koji je svemu u rangu VW-a, a pises tako nesto.
Ima jos jedan komentator poput tebe koji na 80% komentara spominje VW, iako ga nikad nece voziti, a kao sa ga sramota Forda koji vozi (rijetko ga spominje).
U zadnjih 10ak godina 5 auta mi je (ukljucujuci i one na kojima mi radnici rade) napravilo bas kao i ti oko 750.000km bez problema. Kako je tvoj kolega od EGR-a doveo auto do stradavanja glave malo je misticno, jer ti auti od '11-'13og godista imaju probleme sa EGR-om...
Ako mene savjetujes da gledam svog posla, ne znam zasto ti u svojim komentarima ne mozes bez VW, pa cak ni ovdje kada je rijec o C4? Pises o nekakvom stilu, a u svom slucaju samo cisti racunicu gledas. Sve su to tudja posla...
Jos i vezano za vozace Citroena, jesu li moj jedan kolega koji ima C4, a Zare i Goci glavni muzicki "stil" ili drugi koji vozi 308 '15godiste, a Polikliniku u BL zove "poluklinika" zaista po necem posebni (osim nepismeni). Da, ja hodam po pijaci, jer mi koji vozimo VW smo za "pijace"...
Bas vjerodostojno komentarises, nema sta...

Srđan BL

pre 2 godine

kele
Golf V kupljen 2009 sa 82.000km prodan sa 300.000km 2015.godine.
Golf VI kupljen sa 9.000km 2015.godine, povucen iz posla sa 260.000km 2020godine, sad kod zene.
Za radnika drugi Golf VI kupljen sa 130.000km 2016.godine, prodan da 250.000km proslog ljeta.
Golf VII za radnika kupljen u jesen 2019.god sa 82.000km, sada 140.000km.
Drugi Golf VII na kojem ja radim kupljen u novembru 2019.god sa 90.000km, sada 165.000km.
Petica izgubila 50% vijednosti do prodaje, sestice oko 30-40%...
Dao sam ti ukupnu kilometrazu za sva vozila, jer ja ih odrzavam, i to je zbir koliko su presli jer se prica odnosi na odrzavanje.
Ford je velikoserijska marka (kao VW ili Toyota) i kao takav je nastao u Americi. Evropski Ford sem Granade, nekada davno, nikada nije bio ekskluziva... Fiesta, Escort/Focus, Sierra/Mondeo okosnica prodaje, naravno i Transit (a zna se ko ga nakvise vozio)...
Jos jednom ponavljam da postujem svaciji izbor pri kupovini, ali izbjegavam blatiti bilo kog proizvodjaca ili vlasnike neke marke da bih sebe izdigao. Ako neko bez razloga "cacka" po onome sto vozim ili zadire u mene kao vlasnika toga naravno da cu odgovoriti na isti nacin. Na zalost danas se sve vise izdize na tudji racun (tesko da bih ikada kupio BMW ili Audi, mada mi auto nista nije kriv)...
p.s. vise je "paljevina" u Peugeotima 508 facelift ili ovaj novi, nego u Passtima 7 i 8... Kljove udaraju u glavu, izgleda...

Kobaja Grande

pre 2 godine

Pazi ovako: kupiti nov auto sa SUS motorom je danas prakticno ludost. Dati jedno 20.000eur za vozilo za koje gorivo poskupljuje svakog dana i nema bas smisla.
Za te pare imas da kupis jaaaako dobar PHEV auto poput Pasat GTE, Mercedes C300e/C350e i sa svakim predjenim kilometrom samo stedis, jer vozis na struju barem 30km.
Za mene nema dvoumljenja, PHEV je buducnost, barem narednih 10 godina, doku Srbiji ne stasa mreza punjaca.

Brada

pre 2 godine

Nzm, ja ne volim kad vidim nov model koji nema veze sa prethodnim, da ne vidim pozadi oznake ne bih ni znao koji je to auto. To uglavnom vazi za Pezo i Citroen, vidim sad i Astra neprepoznatljiva. Zato Golfa ne mozes da promasis, cak i dalje moram da zagledam da bih provalio da li je 6 ili 7 :-)

Potrošnja

pre 2 godine

U sve sam povjerovao, ali ne mogu u prosječnu potrošnju ovog motora. Svaki navedeni podatak za potrošnju pomnožite sa dva i dobićete realnost... U ovom automobilu gledajte da uzmete dizelaša, a benzinca zaboravite da postoji...

Bgd

pre 2 godine

Vozim c3 aircross sa Pure Tech 110ks. Neverovatno startan i trosi ispod 8 na ovu vrucinu. Bez problema ide 160(ups - da malo ipak spustim nogu sa gasa). Velika, velika razlika u odnosu na vw, skodu i slicne nemacke gluposti. Jedino je bmw serija 5 nesto drugo, ali tada uz auto ide i kosulja sa spoljnim dugmicima). Kome treba veci auto ovaj c4 je sigurno ok, a kome jos veci c5 aircross. Vazno je da je paket opreme shine.

Milan

pre 2 godine

Citroen i njihovo cuveno budalesanje sa instrumentima, kao da budu originalni, a ono ruzno do bola. Obratite paznju na sliku gde je pogled usmeren kroz upravljac, sta se tu prikazuje? Gde je klasivni obrtomer i brzinomer? Manite me ovih gluposti, ti instrumenti su za decije igracke.

kimi R

pre 2 godine

@Stojko
Zašto bi,kada su više nego uspešni i sa takvim dozajnom.Dizajn menjaju oni koji lutaju i svaki im je interesantan prve godine,posle ih niko ne kupuje.

Srđan BL

pre 2 godine

Bas cijenis svoj lik i djelo, pa mislis kako su nesto posebno bitni... Samo nemam problem da zapamtim ko o cemu pise, a pogotovu kada nacin na koji pise nema veze sa realnosti... Volis redovno da "ke..as" po VW-u (po malo i po njihovim vlasnicima), prodajes nekakvu "profinjenost" kada su italijanski ili francuski automobili u pitanju, ali ih vise ne vozis... Svojevremeno najavljivao kupovinu Alfe, al igras na siguricu i Ford vozis... To sto su ti bile opcije ne racunaj, svi mi imamo neke opcije... Al spominjati vlasnike njemackih automobila (kako nisu za ovaj Citroen), a ti koji vozis Ford "kao" jesi... Budi sto jesi, ne "glumi" nesto, brate mili... Volio bih i ja Hondu voziti, ali u nasim uslovima nije radni auto (niti korektnog servisa, niti dijelova na svakom cosku)... Od auta zivim, ponekad po 12-13 sati u njemu, godisnje do 50.000km, a svaki sat bez njega gubim, i zato mi je VW najprikladniji... Kad dodje do 250.000-300.000km prodaja bez problema... Postujem druge marke i svaciji izbor (dok izbor ne postane "ke...nje o stilu, po drugima i sl.)..

Srđan BL

pre 2 godine

kele
Golf V kupljen 2009 sa 82.000km prodan sa 300.000km 2015.godine.
Golf VI kupljen sa 9.000km 2015.godine, povucen iz posla sa 260.000km 2020godine, sad kod zene.
Za radnika drugi Golf VI kupljen sa 130.000km 2016.godine, prodan da 250.000km proslog ljeta.
Golf VII za radnika kupljen u jesen 2019.god sa 82.000km, sada 140.000km.
Drugi Golf VII na kojem ja radim kupljen u novembru 2019.god sa 90.000km, sada 165.000km.
Petica izgubila 50% vijednosti do prodaje, sestice oko 30-40%...
Dao sam ti ukupnu kilometrazu za sva vozila, jer ja ih odrzavam, i to je zbir koliko su presli jer se prica odnosi na odrzavanje.
Ford je velikoserijska marka (kao VW ili Toyota) i kao takav je nastao u Americi. Evropski Ford sem Granade, nekada davno, nikada nije bio ekskluziva... Fiesta, Escort/Focus, Sierra/Mondeo okosnica prodaje, naravno i Transit (a zna se ko ga nakvise vozio)...
Jos jednom ponavljam da postujem svaciji izbor pri kupovini, ali izbjegavam blatiti bilo kog proizvodjaca ili vlasnike neke marke da bih sebe izdigao. Ako neko bez razloga "cacka" po onome sto vozim ili zadire u mene kao vlasnika toga naravno da cu odgovoriti na isti nacin. Na zalost danas se sve vise izdize na tudji racun (tesko da bih ikada kupio BMW ili Audi, mada mi auto nista nije kriv)...
p.s. vise je "paljevina" u Peugeotima 508 facelift ili ovaj novi, nego u Passtima 7 i 8... Kljove udaraju u glavu, izgleda...

kejt_winslet

pre 2 godine

Prednji deo bi se još mogao i nazvati zanimljivim, ali je zadnji prosto i jednostavno ružan. Medjutim, koliko je na slikama da kažemo, ružan toliko u stvarnosti ima pojavu koja zaista privlači pažnju. Za hečbek je glomazan, nije krosover, nije SUV... Meni je izuzetno zanimljiv spolja, a iznutra baš dobar. Jedino što mislim da sa manuelnim menjačem izgleda nakaradno.

Jako poštujem proizvodjače koji svakim modelom stisnu petlju i naprave nešto zaista drugačije, pa i po cenu toga da promaše. Sitroen je jedan od njih, i ne kapiram kako ovoliko komentara za "rugobu i nakazu", a isto toliko i za "danas su svi automobili isti". Kiselo grožđe izgleda.
(Reziel, 07. avgust 2021 11:48)

Meni obrnuto. Od nazad jos i ne izgleda lose cak i zanimljivo, al od napred bas tesko za svariti.

Doktori

pre 2 godine

@Vlasnici svih pet primeraka koji će se prodati u Srbiji biće prezadovoljni.
(čiča, 07. avgust 2021 11:39)
Pa i poenta je biti jedinstven zar ne? Ili se želiš uklopiti u sivilo.

kele®

pre 2 godine

Citroën ionako nikad nije bila marka za svakoga. Pogotovo ne za ljubitelje njemačke auto industrije. Za mene su apsolutno osvježenje i hvala im što postoje.

Srđan BL

pre 2 godine

Da, bas je VW ta "sigurica" na koju sam mislio... Dao si sam racunicu za Passat tvog kolege i svoju za S-maxa, pa je jasno sta je "sigurica"... Cini mi se da si mi vec davno dok si vozio Lanciu u nekom od komentara spomenu kako ti je iduci auto Alfa 159, ali si ipak odabrao Ford... Ne vidim posebnu prednost Forda u odnosu na 159SW osim cijene, pozdanosti i odrzavanja, a tu je Ford daleko veca "sigurica". Sto ce reci da ljubav ostaje po strani kada se vlastiti novac "važe"... To je bio i glavni razlog za repliku, ali i sto po tebi ovaj Citroen nije za ljubitelje njemackih automobila, a Ford u Evropi potpuno Njemacki. Vozis Ford koji je svemu u rangu VW-a, a pises tako nesto.
Ima jos jedan komentator poput tebe koji na 80% komentara spominje VW, iako ga nikad nece voziti, a kao sa ga sramota Forda koji vozi (rijetko ga spominje).
U zadnjih 10ak godina 5 auta mi je (ukljucujuci i one na kojima mi radnici rade) napravilo bas kao i ti oko 750.000km bez problema. Kako je tvoj kolega od EGR-a doveo auto do stradavanja glave malo je misticno, jer ti auti od '11-'13og godista imaju probleme sa EGR-om...
Ako mene savjetujes da gledam svog posla, ne znam zasto ti u svojim komentarima ne mozes bez VW, pa cak ni ovdje kada je rijec o C4? Pises o nekakvom stilu, a u svom slucaju samo cisti racunicu gledas. Sve su to tudja posla...
Jos i vezano za vozace Citroena, jesu li moj jedan kolega koji ima C4, a Zare i Goci glavni muzicki "stil" ili drugi koji vozi 308 '15godiste, a Polikliniku u BL zove "poluklinika" zaista po necem posebni (osim nepismeni). Da, ja hodam po pijaci, jer mi koji vozimo VW smo za "pijace"...
Bas vjerodostojno komentarises, nema sta...

Reziel

pre 2 godine

Prednji deo bi se još mogao i nazvati zanimljivim, ali je zadnji prosto i jednostavno ružan. Medjutim, koliko je na slikama da kažemo, ružan toliko u stvarnosti ima pojavu koja zaista privlači pažnju. Za hečbek je glomazan, nije krosover, nije SUV... Meni je izuzetno zanimljiv spolja, a iznutra baš dobar. Jedino što mislim da sa manuelnim menjačem izgleda nakaradno.

Jako poštujem proizvodjače koji svakim modelom stisnu petlju i naprave nešto zaista drugačije, pa i po cenu toga da promaše. Sitroen je jedan od njih, i ne kapiram kako ovoliko komentara za "rugobu i nakazu", a isto toliko i za "danas su svi automobili isti". Kiselo grožđe izgleda.

Srđan BL

pre 2 godine

kele
A ti si kao ljubitelj francuskih automobila? Postujes italijanske i francuske, a u komentarima spominjes Fordove koje vozis? Pa taj Ford koji ti vozis je vise njemacki nego Americki... Cak si Opel Astru spominjao... Po tome sam i ja ljubitelj francuskih automobila, a realno mozda i vise od tebe jer sam bratu i ocu savjetovao da ih kupe...

Đoša

pre 2 godine

Jel ima obrtomer?
(3210, 07. avgust 2021 10:21)

Čovek dobro pita.
Da li zaista ima obrtomer.

Jer prethodni C4 Cactus ga nije imao ni u naj višem paketu opreme.

Nije imao ni podizače stakala na zadnjim prozorima,čak se nisu mogli ni otvoriti nego je imao samo leptir i to isti kao što ga je i Yugo imao.

supa

pre 2 godine

Volim ove genijalce što voze c3 i pričaju kako je eto svako slično nemačko vozilo s..nje osim BMW 5. Isto kao i oni što pričaju kako je Škoda neuporedivo bolja od ekvivalentvog VW.

Vozite šta hoćete i pokušajte da budete realni. Ako imate nešto zanimljivo da napišete, napišite, ako nemate nemojte ni pisati da su ostali sranje ili kako su vozači nekih vrsta vozila debili, seljaci itd. To više govori o vama nego o njima.

Boki volim kosarku

pre 2 godine

Gledao sam puno recenzija ovog modela. Spada u jeftinija vozila, solidno opremljen, interesantan je. Nepotreban tablet holder. Plastika unutra brzo ce se ostetiti. Mali gepek. Motor dobar, vesanje malo pliva kao svaki citroen. Kao neki lifestyle autic je skroz ok.

santa justa

pre 2 godine

Krajem maja u Automova Kab sam porucio C4, sa nesto dodatne opreme. Isporuka “mozda” tek krajem septembra ili u oktobru. A trenutno usled nedostatka imdukcione ploce tj mikrocipa je nemoguce bezicno punjenje telefona.

dzigi

pre 2 godine

Sreća pa ima i dizel, i to odličan, za one koji ne vole "kosilice". A tu je i čist e-motor.
Cena je skladu sa konkurencijom, danas su svi (pre)skupi i više se niko ne bori nižom cenom već opremom, motorima i specijalitetima.
A ovime je najjači adut vrhunska udobnosti, pa kome je do toga, oprostiće neobičan izgled.

kele®

pre 2 godine

(Srđan BL, 07. avgust 2021 21:21)
Ti si kao neki ljubitelj moga lika i djela? Već godinama me pratiš. Ja sam za razliku od tebe vozio talijanska vozila 11 godina. Francuze nisam, što ne znači da neću. Iskreno mi je žao što ne uzeh 308SW umjesto Focusa. A bila je dilema.
VW imao jednom i pokazao mi se najgorim osim prilikom preprodaje, što je i razlog zašto ga većina vozi.

kele®

pre 2 godine

(Srđan BL, 08. avgust 2021 15:02)
Da igram na siguricu vozio bih VW kao ti. I u mislima stalno bio na auto pijaci. A o stilu možeš pričati kad jednom u životu budeš vozio auto koje nije iz DE. I reci mi šta sam ja to da ne glumim više. Pošto izgleda bolje znaš.
Od Alfe sam odustao jer nije za posao kojim sam se bavio do skora, a sad i nemaju nešto meni dostižno, tipa Stelvija.
Automobilski pozdrav sa željom da više gledaš svoja posla.

kele®

pre 2 godine

(Srđan BL, 09. avgust 2021 10:30)
Nisi nam rekao čime si prešao tih 750.000KM. Ja sam svoj vozni park naveo. Da sam čitav život gledao računicu ne bih na dvjema polovnim Lancia-ma pao 18.000 KM za 9 godina. Meni je ona bila san da je kupim i ja sam taj san platio.
Btw ko još vozi Forda i misli o računici? Ford je za klasu udobniji i upravljiviji od bilo kojeg VW vozila u istoj klasi. Ti ionako voziš samo VW pa i ne možeš suditi o drugima. Sjećam se tvojih hvalospjeva o Golfu V koji je najgori Golf u istoriji, ako izuzmemo trule trojke kojih više da i nema na cestama. Uostalom i najkraće se pravio.

SM

pre 2 godine

Meni se osobno ne sviđa ovaj dizajn, ali ljudima iz Citroena svaka čast, imaju svoj pravac što se tiče dizajna. Tko voli nek' izvoli...

kele®

pre 2 godine

"Postujem druge marke i svaciji izbor (dok izbor ne postane "ke...nje o stilu, po drugima i sl.).."
Ja kao ne poštujem? O stilu više nemamo šta polemisati jer to u auto industriji više ne postoji u konzumnoj klasi. Izuzetak su Alfa i Mazda.
Za razliku od tebe imao sam i Mazdu i Forda i VW i Fiat i Lanciu sa kojima sam napravio 750.000 ukupno i mislim da sam poprilično mjerodavan da nešto napišem na ovom forumu.
I ja sam do skora koristio privatno u službene svrhe pa su moja iskustva drugačija od tvojih. Kolege su više ulagale u održavanje VW i to su na kraju kompenzivali kroz višu prodajnu cijenu. Tako da se na kraju svodilo na isto.
Primjer, uzeo sam S-Max(god 2007) 2015 i platio ga 13.000 KM. Kolega iz BL uzeo Passat 1.6 tdi god 2012. Plaćen 25.000,kod Kramara. Ja Forda prodao poslije 4 godine za 9.000. On Passata prodao za 12.500 poslije 6 godina. Radio mu glavu motora na 210.000 zbog pokvarenog EGR ventila, kompresor klime i sve dizne plus elektro brava na gepeku. Ja na Fordu zamijenio crijevo servo pumpe i zakretače prednjih amortizera. Ne računam potrošni materijal.
Na Lanciji sam najviše padao, ali sam se vozio kao beg.
Citroën mi se lično do ovih zadnjih modela nije dopadao, ali mi je opet drago da ima nešto drugačije od ostalih što gledamo na cesti. Ako ništa barem su im auta u boji. Ne pamtim kad sam vidio njemački auto u boji. Osim Arteona i Golfa u nekoj žutoj metalik. Audi, BMW i Mercedes samo siva i crna.

kele®

pre 2 godine

Jel ima obrtomer?
(3210, 07. avgust 2021 10:21)
Ima, digitalni i smiješno mali. U podešavanjima digitalne table se može izabrati prikaz.

lilly alen

pre 2 godine

Jel ima obrtomer?
(3210, 07. avgust 2021 10:21)
Pokazivac temperature rashladne tecnosti sigurno nema.
(Strokavi mozak, 7. avgust 2021 11:26)
Ima oba ali su bas malecni na onom 5” displeju iza volana. Ali zato ima 10” head-up display i sve na njemu.

kele®

pre 2 godine

Ne znam koja je cijena, ali u BIH Golf 8 počinje od 22.500 evra za 1.0 tsi u Life paketu opreme. Dizel solidno opremljen je oko 25.000. Izvor olx.ba

Prošli vikend gledali Kia Sportage dizel, black edition. Hrpa opreme. Cijena 23.000 evra.

Ako je ovako opremljen C4 oko 20.000 evra, to je ok cijena.

Pravedni

pre 2 godine

Golf 1.0 bez opreme ili novi C4 1.2 napucan opremom ??? Mislite o tome, zasto je Golf 8 poslednji Golf. Ne zele ogoljenog Golfa, jer za taj novac imaju Oktaviju, Kaskaj, 500X, itd...

supa

pre 2 godine

Dizajn zabavan, onako kako to Citroen zna. Unutrašnjost takođe, prepoznaje se njihova "crta". Spolja malo podseća na Toyota C-HR. Meni njihov dizajn nekako leži u trenutku kada se pojavi, ali mi nakon par godina auto više nije tako privlačan. Ali, ok, danas se svakako auto industrija kreće u smeru industrije mobilnih telefona (kupiš novi kad ti crkne baterija), tako da "starenje" dizajna nije ni važno.