Ponedeljak, 02.08.2021.

14:59

Smanjenje gužvi i pad cene tehničkog do kraja godine

Izvor: Izvor: Tanjug

Smanjenje gužvi i pad cene tehnièkog do kraja godine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Ivan

pre 2 godine

Ajde '' slegnite'' se više, genijalci... Tržište, kaže. Ovde tržište ne diktira ništa već neki priučeni moljac u kancelariji, lupetanjem do plafona.

Neko raste, neko trpi

pre 2 godine

Sve će sad da obećaju, a od aprila sledeće godine kreće šišanje ovaca. Sad vas malo puštaju, sledeće godine mora sve da se nadoknadi, a u toj nadoknadi ima i da prebace normu, pa rast biti i 20%.

biciklista

pre 2 godine

Ljudi,ugasimo automobile na nedelju dana!!Diskretni bojkot.Ionako nas kradu i na benzin.
(Deša, 3. avgust 2021 15:10)

Odmah bismo imali vanredno obraćanje Predsednika na 56 kanala...

n6

pre 2 godine

Molimo Vas uredite prvo kontrolu kvaliteta uvezenih rezervnih delova, dobijamo rezervne delove 4-te klase kvaliteta, te se neretko dešava da platimo deo i ugradnju istog a on bude gori od starog, primer set kvačila sachs turska kopija (što mi u trenutku kupovine nije rečeno, a plaćeno kao original), odbijen zahtev za reklamaciju kao neosnovan, navodno nestručna ugradnja, posle obaveštenja o tužbi koju sam nameravao da pokrenem pozvan sam od strane prodavca koji mi je rekao da dođem po novac jer su set kvačila navodno izgubili u magacinu. Platimo, a ne otklonimo kvar, mi Srbi smo ovce za šišanje.
(Građanin Smedereva, 02. avgust 2021 18:54)

apsolutno tačno. kvalitet rezervnih delova je sačuvaj bože. nije ni 4ta klasa

jo

pre 2 godine

Sve ovo sto pricaju organi vlasti i vlasnici tehnickih pregleda je smesno- isti je tehnicki sada kao i pre 10god, negde vas slikaju fotoaparatom a negde imaju i videonadzor( videonadzor ne kosta milione, uzgdred receno), i svaka cena veca od 1000-1500d za tehnicki je suluda, pre 10-15 god tehnicki je bio od 200-500d ili bespaltan pa tako neka korekcija, cisto zbog inflacije, na oko 1000 je realna, sve ostale price na 2000-5000-7000 i ostale cifre su nerealne ali se koristi trenutno bezakonje da bi se cenama manipulisalo. MuP treba strikno da propise ko izVodi tehnicki, kako se izvodi, koliko traje, sta obuhvata i koliko kosta( sve ovo vec i postoji ali se ne postuje-zasto????) i da se jednom stane na kraj ovom skakanju po narodnoj grbaci...

qq

pre 2 godine

znaci:
-nisu obuceni pregledaci
-cena nije jasno odredjena
-kriterijumi nisu definisani
-po sred turisticke sezone to radite kada ljudi zele da voze na odmor

-nista nije regulisano i sve ste prebacili na vlasnike vozila. cak izmisljate i nivo freona u klimi.


DOKLE OVO?????

Kosta

pre 2 godine

Ja definitivno izlazim na izbore i dajem glas za smenu ovih lopova. Auto mi je ispravan, iako stariji.Sedeo sam u "čekaonici" kada sam čuo ludačko turiranje.Izađem napolje i vidim podignutu haubu i neke sonde prikačene , jedna u meraču za ulje...i turaža preko 3500 po zvuku ( dizel ) .Mere braća gasove a nisu znali gde mi je OBD pa ga raskupusali.Doteraš zdrav auto da ga budale rasture, bez odgovornosti. I oni su u dilu sa državom čim su podihli cene 50%.

Dragan

pre 2 godine

Na sledećim izborima olovku u ruke i glasajte za one koji izjave da će vratiti cene tehničkog na 2000 dinara i doneti normalne zakone i pravilnika o registraciji. Ne treba vozilo pregledati 45minuta, neispravna klima ili podizač ne mogu biti razlog za odbijanje registracije. Zna se šta treba kontrolisati: upravljački mehanizam, kočnice i izduvne gasove. Ostalo su gluposti. Ako vam se ovo svidja i ništa ne bi menjali, onda na dan izbora na pivo ili na pecanje.

1972 Zemun

pre 2 godine

Od 2012. kad su ovi došli na vlast, prvo mesto po šuntavilu je sve vezano za saobraćaj ..... tablice, razni bahati, besmisleni i paradoksalni propisi, budalaštine svakojakih vrsta i maltretiranje naroda uz sveprisutni predumišljaj otimanja novca.
I mi to sve gledamo i češemo se tamo gde nas ne svrbi.
E, ovog puta neću sedeti kod kuće na dan izbora.... a za prošli put se najiskrenije izvinjavam.

p.s. retko kad pišem komentar i molim da mi se isti pusti

Vlad

pre 2 godine

Ponavlja se stara priča da su Mup i državni organi krenuli u posao bez da su završili svoj deo posla. Da li je to učinjeno sa namerom da se dozvoli vlasnicima tehničkih pregleda da enormno zarade, ili je rezultat neznanja nesposobnosti i javašluka, tek treba da utvrde instance kojima je to i posao.
Ovako, opet je običan čovek nastradao. Izgleda da nas pojedinci na vlasti vide kao ovce za šišanje, ali ipak, izbori su tu, pa svima sledi po zaslugama.

pr

pre 2 godine

Kaže meni legenda sa tehničkog - Vidi, imamo problem, sve je OK, ali ne rade ti pozicije, neće moći da prođe. Još kaže - evo, dođi i vidi sam.
Tako ja dođem i vidim da nisu ni upaljene. E, reko, zamalo da zaradiš 50 evra ali više sreće sledeći put.

tttyyy

pre 2 godine

Ovi koriste cuvenu taktiku: "za dve godine ima da bude milina". Pokusavaju da iskontrolisu nezadovoljstvo na taj nacin, a sta ce stvarno biti, videce se. Najpre, pojskupljenje je sumanuto, pa i da ga malo ublaze, opet ce biti zlo. Pa, mi smo placali tehnicki po 1.000 dinara do skoro, pa su pre koju godinu povecali na suludih 4.500, a onda i na sumanutih 7.000. I sta ce sada, da nadju sredinu izmedju suludog i sumanutog!? Ja vozim isti auto dosta dugo, i on sto je stariji ima skuplju registraciju, umesto obrnuto. Prvo su nam uvalili 70% poskupljenje osiguranja, kao zbog poplava 2014, i to nikada nije revidirano. Ne bi me cudilo ni da posle izbora kazu kako se cena osiguranja nije menjala 7-8 godina, i da se sada mora podici zbog inflacije. I onda kazu glasaj da popravis. Pa opozicija se ni ne oglasava ni po jednom od ovih pitanja. Em sto su operisani od problema obicnog stanovnistva, em sto i oni planiraju da idu uz nogu istim interesnim grupama, pogotovo po pitanju osiguranja. Zalosno je sto je narod toliko neorganizovan da na ocigledno visedecenijsko zavrtanje usiju nema nikoga da reaguje. I to ne da reaguje po jednom pitanju, nego kada ovakve stvari urade, treba da se reaguje za sve povezane (akcize na gorivo, osiguranje i tehnicki u paketu), a ne da se stalno igra u minusu. Kada planiraju novo zavrtanje usiju, moraju se plasiti pobune i za staro, inace mogu da se igraju "ako prodje, prodje" od danas do kraja vremena.

Ickoslav

pre 2 godine

Lopovi. Treba vas kazniti. Svi na bicikle 1 godinu pa da vidis kako ce sve da. ide lagano. A cene nikada nece pasti. Pa mi smo u Srbiji.

Misa BMW

pre 2 godine

Pa valjda je prvo trebalo obučiti ljude na tehničkim pregledima i dati okvire cena za tehničke preglede.Ali šta ih briga, mi ćutimo, a njima iz ABS prolaze nevidjene gluposti i maltretiranja vozača. Onako usput, shvatamo li mi vozači da smo najmasovnija biračka snaga na izborima, oko 3 miliona ljudi? A junačka Srbija ćuti kao tursko roblje dok nas maltretiraju i stresiraju, plus pokazuju neznanje i netoleranciju za stvari koje su normalne u ostalim delu sveta u vezi motorizacije.

Slovenac

pre 2 godine

U SLO tehnicki 30EU, pregledaci imaju platu od oko 1500. Kod vas jih placaju 3000 mesecno? Oprema tehnickih je dvojno skuplja i bolja u SRB?

spartanac

pre 2 godine

55eura pregled na tehničkom.Ja kao vozač starog auta 2 godine pitam šta imaju momci na tehničkom meni I Da proveravaju.Pre tehničkog ja uradim godišnji servis I auto se komplet pregleda u ovlašćenom servisu.I sad će oni meni Da proveravaju šta

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 2 godine

Sve je Ovde jasno - blize se Izbori i shvatili su da su izazvali bes velikog dela populacije - Sada ce da ,,snize,, cenu i kriterujume za tehnicki pregled a vec je najavljeno 20000 d. za penzionere - To je SUSTINA - a kada dobiju na izborima - Samo Nebo Im je granica !

Mirko

pre 2 godine

Kao što reče prvi komentator: Kad ste videli da je išta pojeftinilo?

Samo ste čuli, na tv-u, pred izbore.
Praksa je drugačije pokazala.

Лала

pre 2 godine

Као што реккох, "држава" и осигуравајуће куће предузеће шта је потребно да би се спречило "дивљање" прегледача на техничким прегледима, како би се избегло смањење њихових прихода.

Прегледачи нису укапирали да је њихова улога само да набаве потребну опрему, а не да је примењују. Уосталом, видећете да ће се под различитим образложењима, стално одлагати "најстрожа" примена нових прописа.

Jovan

pre 2 godine

Da li je neko obratio paznju na ovo iz clanka:
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija na predlog MUP-a odredjuje cene. Agencija za bezbednost saobraćaja treba da završi Pravilnik o obuci kontrolora, a zatim i uvođenje cetralnog informacionog sistema.
Dakle ja to ovako shvatam. Nista od preduslova nije uradjeno. Vazno je bilo da se uvede novi pravilnik za rekao bih maltretiranje naroda, a uz to i pljacku. A posle ce da obuce kontrolore naprave ili povezu informacioni sistem a za ceneve - videcemo. Kao da prave kucu ovim redom: Prvo krecimo, potom postavljamo parket i plocice, zatim uvodimo struju. A temelje i krov - ma to na kraju kada zavrsimo sa sminkom.

Goran

pre 2 godine

"Kada se kod nas sve 'slegne' verovatno ćemo imati vrlo slične cene", ocenio je Marinković."

A plate ? Hocemo li imati slicne plate kao Hrvati ?

Sram vas bilo da vas sram bilo sve od reda !

Građanin Smedereva

pre 2 godine

Poštovani,

Molimo Vas uredite prvo kontrolu kvaliteta uvezenih rezervnih delova, dobijamo rezervne delove 4-te klase kvaliteta, te se neretko dešava da platimo deo i ugradnju istog a on bude gori od starog, primer set kvačila sachs turska kopija (što mi u trenutku kupovine nije rečeno, a plaćeno kao original), odbijen zahtev za reklamaciju kao neosnovan, navodno nestručna ugradnja, posle obaveštenja o tužbi koju sam nameravao da pokrenem pozvan sam od strane prodavca koji mi je rekao da dođem po novac jer su set kvačila navodno izgubili u magacinu. Platimo, a ne otklonimo kvar, mi Srbi smo ovce za šišanje.

Радивој

pre 2 godine

Катастрофа шта нам раде... муче нас и малтретирају да треба да се стресираш да ли ћеш проћи неке трагикомичне прописе.

Какве везе има рад климе, или подизача прозора (нека возила немају ни 5-торо врата... или једне од две сијалицице на таблици ...са удесима?

Највише удеса праве бахати возачи, затим услед лоших путева... и тек онда озбиљно неисправна возила...

DejanCA

pre 2 godine

kao i osiguranje, sto se vratilo na staru cenu, pre poplava...
tako i ja mogu da budem preduzetnik.. sva ulaganja u opremu, naplatim, i to visestruko, od musterije :D

Mix

pre 2 godine

Ha ha, sigurno... Kad je nesto u Srbiji pojeftinilo? Samo masovni protesti ovde mogu nesto da promene... A tek kada vidim mucenike da registruju 50cc skutere... Treba ovde motka da radi i to odavno...
(evfreak, 2. avgust 2021 15:15)

Nema potrebe za nasiljem,samo olovku u ruke kad doju izbori i pamet u glavu.Pa nisu tehnicki pregledi izmislili pravilnik,oni su samo produzena ruka.

evfreak

pre 2 godine

Ha ha, sigurno... Kad je nesto u Srbiji pojeftinilo? Samo masovni protesti ovde mogu nesto da promene... A tek kada vidim mucenike da registruju 50cc skutere... Treba ovde motka da radi i to odavno...

Čiča Miloje

pre 2 godine

Porwdjenje, kaže ovaj pametnjaković, nije umesno, jer oni imaju drugačije pravilnike! Pa prepišite bre njihove, očas posla... Ne voze tamo motorne čamce po ulicama...!
Ako čekate nesposobne i neuke u Agenciji, pomrećemo dok oni sastave nešto pametno !

evfreak

pre 2 godine

Ha ha, sigurno... Kad je nesto u Srbiji pojeftinilo? Samo masovni protesti ovde mogu nesto da promene... A tek kada vidim mucenike da registruju 50cc skutere... Treba ovde motka da radi i to odavno...

Радивој

pre 2 godine

Катастрофа шта нам раде... муче нас и малтретирају да треба да се стресираш да ли ћеш проћи неке трагикомичне прописе.

Какве везе има рад климе, или подизача прозора (нека возила немају ни 5-торо врата... или једне од две сијалицице на таблици ...са удесима?

Највише удеса праве бахати возачи, затим услед лоших путева... и тек онда озбиљно неисправна возила...

Goran

pre 2 godine

"Kada se kod nas sve 'slegne' verovatno ćemo imati vrlo slične cene", ocenio je Marinković."

A plate ? Hocemo li imati slicne plate kao Hrvati ?

Sram vas bilo da vas sram bilo sve od reda !

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 2 godine

Sve je Ovde jasno - blize se Izbori i shvatili su da su izazvali bes velikog dela populacije - Sada ce da ,,snize,, cenu i kriterujume za tehnicki pregled a vec je najavljeno 20000 d. za penzionere - To je SUSTINA - a kada dobiju na izborima - Samo Nebo Im je granica !

Građanin Smedereva

pre 2 godine

Poštovani,

Molimo Vas uredite prvo kontrolu kvaliteta uvezenih rezervnih delova, dobijamo rezervne delove 4-te klase kvaliteta, te se neretko dešava da platimo deo i ugradnju istog a on bude gori od starog, primer set kvačila sachs turska kopija (što mi u trenutku kupovine nije rečeno, a plaćeno kao original), odbijen zahtev za reklamaciju kao neosnovan, navodno nestručna ugradnja, posle obaveštenja o tužbi koju sam nameravao da pokrenem pozvan sam od strane prodavca koji mi je rekao da dođem po novac jer su set kvačila navodno izgubili u magacinu. Platimo, a ne otklonimo kvar, mi Srbi smo ovce za šišanje.

Jovan

pre 2 godine

Da li je neko obratio paznju na ovo iz clanka:
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija na predlog MUP-a odredjuje cene. Agencija za bezbednost saobraćaja treba da završi Pravilnik o obuci kontrolora, a zatim i uvođenje cetralnog informacionog sistema.
Dakle ja to ovako shvatam. Nista od preduslova nije uradjeno. Vazno je bilo da se uvede novi pravilnik za rekao bih maltretiranje naroda, a uz to i pljacku. A posle ce da obuce kontrolore naprave ili povezu informacioni sistem a za ceneve - videcemo. Kao da prave kucu ovim redom: Prvo krecimo, potom postavljamo parket i plocice, zatim uvodimo struju. A temelje i krov - ma to na kraju kada zavrsimo sa sminkom.

Mix

pre 2 godine

Ha ha, sigurno... Kad je nesto u Srbiji pojeftinilo? Samo masovni protesti ovde mogu nesto da promene... A tek kada vidim mucenike da registruju 50cc skutere... Treba ovde motka da radi i to odavno...
(evfreak, 2. avgust 2021 15:15)

Nema potrebe za nasiljem,samo olovku u ruke kad doju izbori i pamet u glavu.Pa nisu tehnicki pregledi izmislili pravilnik,oni su samo produzena ruka.

Mirko

pre 2 godine

Kao što reče prvi komentator: Kad ste videli da je išta pojeftinilo?

Samo ste čuli, na tv-u, pred izbore.
Praksa je drugačije pokazala.

DejanCA

pre 2 godine

kao i osiguranje, sto se vratilo na staru cenu, pre poplava...
tako i ja mogu da budem preduzetnik.. sva ulaganja u opremu, naplatim, i to visestruko, od musterije :D

Čiča Miloje

pre 2 godine

Porwdjenje, kaže ovaj pametnjaković, nije umesno, jer oni imaju drugačije pravilnike! Pa prepišite bre njihove, očas posla... Ne voze tamo motorne čamce po ulicama...!
Ako čekate nesposobne i neuke u Agenciji, pomrećemo dok oni sastave nešto pametno !

spartanac

pre 2 godine

55eura pregled na tehničkom.Ja kao vozač starog auta 2 godine pitam šta imaju momci na tehničkom meni I Da proveravaju.Pre tehničkog ja uradim godišnji servis I auto se komplet pregleda u ovlašćenom servisu.I sad će oni meni Da proveravaju šta

tttyyy

pre 2 godine

Ovi koriste cuvenu taktiku: "za dve godine ima da bude milina". Pokusavaju da iskontrolisu nezadovoljstvo na taj nacin, a sta ce stvarno biti, videce se. Najpre, pojskupljenje je sumanuto, pa i da ga malo ublaze, opet ce biti zlo. Pa, mi smo placali tehnicki po 1.000 dinara do skoro, pa su pre koju godinu povecali na suludih 4.500, a onda i na sumanutih 7.000. I sta ce sada, da nadju sredinu izmedju suludog i sumanutog!? Ja vozim isti auto dosta dugo, i on sto je stariji ima skuplju registraciju, umesto obrnuto. Prvo su nam uvalili 70% poskupljenje osiguranja, kao zbog poplava 2014, i to nikada nije revidirano. Ne bi me cudilo ni da posle izbora kazu kako se cena osiguranja nije menjala 7-8 godina, i da se sada mora podici zbog inflacije. I onda kazu glasaj da popravis. Pa opozicija se ni ne oglasava ni po jednom od ovih pitanja. Em sto su operisani od problema obicnog stanovnistva, em sto i oni planiraju da idu uz nogu istim interesnim grupama, pogotovo po pitanju osiguranja. Zalosno je sto je narod toliko neorganizovan da na ocigledno visedecenijsko zavrtanje usiju nema nikoga da reaguje. I to ne da reaguje po jednom pitanju, nego kada ovakve stvari urade, treba da se reaguje za sve povezane (akcize na gorivo, osiguranje i tehnicki u paketu), a ne da se stalno igra u minusu. Kada planiraju novo zavrtanje usiju, moraju se plasiti pobune i za staro, inace mogu da se igraju "ako prodje, prodje" od danas do kraja vremena.

1972 Zemun

pre 2 godine

Od 2012. kad su ovi došli na vlast, prvo mesto po šuntavilu je sve vezano za saobraćaj ..... tablice, razni bahati, besmisleni i paradoksalni propisi, budalaštine svakojakih vrsta i maltretiranje naroda uz sveprisutni predumišljaj otimanja novca.
I mi to sve gledamo i češemo se tamo gde nas ne svrbi.
E, ovog puta neću sedeti kod kuće na dan izbora.... a za prošli put se najiskrenije izvinjavam.

p.s. retko kad pišem komentar i molim da mi se isti pusti

Misa BMW

pre 2 godine

Pa valjda je prvo trebalo obučiti ljude na tehničkim pregledima i dati okvire cena za tehničke preglede.Ali šta ih briga, mi ćutimo, a njima iz ABS prolaze nevidjene gluposti i maltretiranja vozača. Onako usput, shvatamo li mi vozači da smo najmasovnija biračka snaga na izborima, oko 3 miliona ljudi? A junačka Srbija ćuti kao tursko roblje dok nas maltretiraju i stresiraju, plus pokazuju neznanje i netoleranciju za stvari koje su normalne u ostalim delu sveta u vezi motorizacije.

Лала

pre 2 godine

Као што реккох, "држава" и осигуравајуће куће предузеће шта је потребно да би се спречило "дивљање" прегледача на техничким прегледима, како би се избегло смањење њихових прихода.

Прегледачи нису укапирали да је њихова улога само да набаве потребну опрему, а не да је примењују. Уосталом, видећете да ће се под различитим образложењима, стално одлагати "најстрожа" примена нових прописа.

pr

pre 2 godine

Kaže meni legenda sa tehničkog - Vidi, imamo problem, sve je OK, ali ne rade ti pozicije, neće moći da prođe. Još kaže - evo, dođi i vidi sam.
Tako ja dođem i vidim da nisu ni upaljene. E, reko, zamalo da zaradiš 50 evra ali više sreće sledeći put.

Ickoslav

pre 2 godine

Lopovi. Treba vas kazniti. Svi na bicikle 1 godinu pa da vidis kako ce sve da. ide lagano. A cene nikada nece pasti. Pa mi smo u Srbiji.

Kosta

pre 2 godine

Ja definitivno izlazim na izbore i dajem glas za smenu ovih lopova. Auto mi je ispravan, iako stariji.Sedeo sam u "čekaonici" kada sam čuo ludačko turiranje.Izađem napolje i vidim podignutu haubu i neke sonde prikačene , jedna u meraču za ulje...i turaža preko 3500 po zvuku ( dizel ) .Mere braća gasove a nisu znali gde mi je OBD pa ga raskupusali.Doteraš zdrav auto da ga budale rasture, bez odgovornosti. I oni su u dilu sa državom čim su podihli cene 50%.

Vlad

pre 2 godine

Ponavlja se stara priča da su Mup i državni organi krenuli u posao bez da su završili svoj deo posla. Da li je to učinjeno sa namerom da se dozvoli vlasnicima tehničkih pregleda da enormno zarade, ili je rezultat neznanja nesposobnosti i javašluka, tek treba da utvrde instance kojima je to i posao.
Ovako, opet je običan čovek nastradao. Izgleda da nas pojedinci na vlasti vide kao ovce za šišanje, ali ipak, izbori su tu, pa svima sledi po zaslugama.

qq

pre 2 godine

znaci:
-nisu obuceni pregledaci
-cena nije jasno odredjena
-kriterijumi nisu definisani
-po sred turisticke sezone to radite kada ljudi zele da voze na odmor

-nista nije regulisano i sve ste prebacili na vlasnike vozila. cak izmisljate i nivo freona u klimi.


DOKLE OVO?????

Slovenac

pre 2 godine

U SLO tehnicki 30EU, pregledaci imaju platu od oko 1500. Kod vas jih placaju 3000 mesecno? Oprema tehnickih je dvojno skuplja i bolja u SRB?

Dragan

pre 2 godine

Na sledećim izborima olovku u ruke i glasajte za one koji izjave da će vratiti cene tehničkog na 2000 dinara i doneti normalne zakone i pravilnika o registraciji. Ne treba vozilo pregledati 45minuta, neispravna klima ili podizač ne mogu biti razlog za odbijanje registracije. Zna se šta treba kontrolisati: upravljački mehanizam, kočnice i izduvne gasove. Ostalo su gluposti. Ako vam se ovo svidja i ništa ne bi menjali, onda na dan izbora na pivo ili na pecanje.

jo

pre 2 godine

Sve ovo sto pricaju organi vlasti i vlasnici tehnickih pregleda je smesno- isti je tehnicki sada kao i pre 10god, negde vas slikaju fotoaparatom a negde imaju i videonadzor( videonadzor ne kosta milione, uzgdred receno), i svaka cena veca od 1000-1500d za tehnicki je suluda, pre 10-15 god tehnicki je bio od 200-500d ili bespaltan pa tako neka korekcija, cisto zbog inflacije, na oko 1000 je realna, sve ostale price na 2000-5000-7000 i ostale cifre su nerealne ali se koristi trenutno bezakonje da bi se cenama manipulisalo. MuP treba strikno da propise ko izVodi tehnicki, kako se izvodi, koliko traje, sta obuhvata i koliko kosta( sve ovo vec i postoji ali se ne postuje-zasto????) i da se jednom stane na kraj ovom skakanju po narodnoj grbaci...

n6

pre 2 godine

Molimo Vas uredite prvo kontrolu kvaliteta uvezenih rezervnih delova, dobijamo rezervne delove 4-te klase kvaliteta, te se neretko dešava da platimo deo i ugradnju istog a on bude gori od starog, primer set kvačila sachs turska kopija (što mi u trenutku kupovine nije rečeno, a plaćeno kao original), odbijen zahtev za reklamaciju kao neosnovan, navodno nestručna ugradnja, posle obaveštenja o tužbi koju sam nameravao da pokrenem pozvan sam od strane prodavca koji mi je rekao da dođem po novac jer su set kvačila navodno izgubili u magacinu. Platimo, a ne otklonimo kvar, mi Srbi smo ovce za šišanje.
(Građanin Smedereva, 02. avgust 2021 18:54)

apsolutno tačno. kvalitet rezervnih delova je sačuvaj bože. nije ni 4ta klasa

biciklista

pre 2 godine

Ljudi,ugasimo automobile na nedelju dana!!Diskretni bojkot.Ionako nas kradu i na benzin.
(Deša, 3. avgust 2021 15:10)

Odmah bismo imali vanredno obraćanje Predsednika na 56 kanala...

Neko raste, neko trpi

pre 2 godine

Sve će sad da obećaju, a od aprila sledeće godine kreće šišanje ovaca. Sad vas malo puštaju, sledeće godine mora sve da se nadoknadi, a u toj nadoknadi ima i da prebace normu, pa rast biti i 20%.

Ivan

pre 2 godine

Ajde '' slegnite'' se više, genijalci... Tržište, kaže. Ovde tržište ne diktira ništa već neki priučeni moljac u kancelariji, lupetanjem do plafona.

Mix

pre 2 godine

Ha ha, sigurno... Kad je nesto u Srbiji pojeftinilo? Samo masovni protesti ovde mogu nesto da promene... A tek kada vidim mucenike da registruju 50cc skutere... Treba ovde motka da radi i to odavno...
(evfreak, 2. avgust 2021 15:15)

Nema potrebe za nasiljem,samo olovku u ruke kad doju izbori i pamet u glavu.Pa nisu tehnicki pregledi izmislili pravilnik,oni su samo produzena ruka.

pr

pre 2 godine

Kaže meni legenda sa tehničkog - Vidi, imamo problem, sve je OK, ali ne rade ti pozicije, neće moći da prođe. Još kaže - evo, dođi i vidi sam.
Tako ja dođem i vidim da nisu ni upaljene. E, reko, zamalo da zaradiš 50 evra ali više sreće sledeći put.

Goran

pre 2 godine

"Kada se kod nas sve 'slegne' verovatno ćemo imati vrlo slične cene", ocenio je Marinković."

A plate ? Hocemo li imati slicne plate kao Hrvati ?

Sram vas bilo da vas sram bilo sve od reda !

Радивој

pre 2 godine

Катастрофа шта нам раде... муче нас и малтретирају да треба да се стресираш да ли ћеш проћи неке трагикомичне прописе.

Какве везе има рад климе, или подизача прозора (нека возила немају ни 5-торо врата... или једне од две сијалицице на таблици ...са удесима?

Највише удеса праве бахати возачи, затим услед лоших путева... и тек онда озбиљно неисправна возила...

evfreak

pre 2 godine

Ha ha, sigurno... Kad je nesto u Srbiji pojeftinilo? Samo masovni protesti ovde mogu nesto da promene... A tek kada vidim mucenike da registruju 50cc skutere... Treba ovde motka da radi i to odavno...

Čiča Miloje

pre 2 godine

Porwdjenje, kaže ovaj pametnjaković, nije umesno, jer oni imaju drugačije pravilnike! Pa prepišite bre njihove, očas posla... Ne voze tamo motorne čamce po ulicama...!
Ako čekate nesposobne i neuke u Agenciji, pomrećemo dok oni sastave nešto pametno !

DejanCA

pre 2 godine

kao i osiguranje, sto se vratilo na staru cenu, pre poplava...
tako i ja mogu da budem preduzetnik.. sva ulaganja u opremu, naplatim, i to visestruko, od musterije :D

Mirko

pre 2 godine

Kao što reče prvi komentator: Kad ste videli da je išta pojeftinilo?

Samo ste čuli, na tv-u, pred izbore.
Praksa je drugačije pokazala.

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 2 godine

Sve je Ovde jasno - blize se Izbori i shvatili su da su izazvali bes velikog dela populacije - Sada ce da ,,snize,, cenu i kriterujume za tehnicki pregled a vec je najavljeno 20000 d. za penzionere - To je SUSTINA - a kada dobiju na izborima - Samo Nebo Im je granica !

jo

pre 2 godine

Sve ovo sto pricaju organi vlasti i vlasnici tehnickih pregleda je smesno- isti je tehnicki sada kao i pre 10god, negde vas slikaju fotoaparatom a negde imaju i videonadzor( videonadzor ne kosta milione, uzgdred receno), i svaka cena veca od 1000-1500d za tehnicki je suluda, pre 10-15 god tehnicki je bio od 200-500d ili bespaltan pa tako neka korekcija, cisto zbog inflacije, na oko 1000 je realna, sve ostale price na 2000-5000-7000 i ostale cifre su nerealne ali se koristi trenutno bezakonje da bi se cenama manipulisalo. MuP treba strikno da propise ko izVodi tehnicki, kako se izvodi, koliko traje, sta obuhvata i koliko kosta( sve ovo vec i postoji ali se ne postuje-zasto????) i da se jednom stane na kraj ovom skakanju po narodnoj grbaci...

Građanin Smedereva

pre 2 godine

Poštovani,

Molimo Vas uredite prvo kontrolu kvaliteta uvezenih rezervnih delova, dobijamo rezervne delove 4-te klase kvaliteta, te se neretko dešava da platimo deo i ugradnju istog a on bude gori od starog, primer set kvačila sachs turska kopija (što mi u trenutku kupovine nije rečeno, a plaćeno kao original), odbijen zahtev za reklamaciju kao neosnovan, navodno nestručna ugradnja, posle obaveštenja o tužbi koju sam nameravao da pokrenem pozvan sam od strane prodavca koji mi je rekao da dođem po novac jer su set kvačila navodno izgubili u magacinu. Platimo, a ne otklonimo kvar, mi Srbi smo ovce za šišanje.

spartanac

pre 2 godine

55eura pregled na tehničkom.Ja kao vozač starog auta 2 godine pitam šta imaju momci na tehničkom meni I Da proveravaju.Pre tehničkog ja uradim godišnji servis I auto se komplet pregleda u ovlašćenom servisu.I sad će oni meni Da proveravaju šta

Misa BMW

pre 2 godine

Pa valjda je prvo trebalo obučiti ljude na tehničkim pregledima i dati okvire cena za tehničke preglede.Ali šta ih briga, mi ćutimo, a njima iz ABS prolaze nevidjene gluposti i maltretiranja vozača. Onako usput, shvatamo li mi vozači da smo najmasovnija biračka snaga na izborima, oko 3 miliona ljudi? A junačka Srbija ćuti kao tursko roblje dok nas maltretiraju i stresiraju, plus pokazuju neznanje i netoleranciju za stvari koje su normalne u ostalim delu sveta u vezi motorizacije.

Slovenac

pre 2 godine

U SLO tehnicki 30EU, pregledaci imaju platu od oko 1500. Kod vas jih placaju 3000 mesecno? Oprema tehnickih je dvojno skuplja i bolja u SRB?

biciklista

pre 2 godine

Ljudi,ugasimo automobile na nedelju dana!!Diskretni bojkot.Ionako nas kradu i na benzin.
(Deša, 3. avgust 2021 15:10)

Odmah bismo imali vanredno obraćanje Predsednika na 56 kanala...

Лала

pre 2 godine

Као што реккох, "држава" и осигуравајуће куће предузеће шта је потребно да би се спречило "дивљање" прегледача на техничким прегледима, како би се избегло смањење њихових прихода.

Прегледачи нису укапирали да је њихова улога само да набаве потребну опрему, а не да је примењују. Уосталом, видећете да ће се под различитим образложењима, стално одлагати "најстрожа" примена нових прописа.

Vlad

pre 2 godine

Ponavlja se stara priča da su Mup i državni organi krenuli u posao bez da su završili svoj deo posla. Da li je to učinjeno sa namerom da se dozvoli vlasnicima tehničkih pregleda da enormno zarade, ili je rezultat neznanja nesposobnosti i javašluka, tek treba da utvrde instance kojima je to i posao.
Ovako, opet je običan čovek nastradao. Izgleda da nas pojedinci na vlasti vide kao ovce za šišanje, ali ipak, izbori su tu, pa svima sledi po zaslugama.

n6

pre 2 godine

Molimo Vas uredite prvo kontrolu kvaliteta uvezenih rezervnih delova, dobijamo rezervne delove 4-te klase kvaliteta, te se neretko dešava da platimo deo i ugradnju istog a on bude gori od starog, primer set kvačila sachs turska kopija (što mi u trenutku kupovine nije rečeno, a plaćeno kao original), odbijen zahtev za reklamaciju kao neosnovan, navodno nestručna ugradnja, posle obaveštenja o tužbi koju sam nameravao da pokrenem pozvan sam od strane prodavca koji mi je rekao da dođem po novac jer su set kvačila navodno izgubili u magacinu. Platimo, a ne otklonimo kvar, mi Srbi smo ovce za šišanje.
(Građanin Smedereva, 02. avgust 2021 18:54)

apsolutno tačno. kvalitet rezervnih delova je sačuvaj bože. nije ni 4ta klasa

Jovan

pre 2 godine

Da li je neko obratio paznju na ovo iz clanka:
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija na predlog MUP-a odredjuje cene. Agencija za bezbednost saobraćaja treba da završi Pravilnik o obuci kontrolora, a zatim i uvođenje cetralnog informacionog sistema.
Dakle ja to ovako shvatam. Nista od preduslova nije uradjeno. Vazno je bilo da se uvede novi pravilnik za rekao bih maltretiranje naroda, a uz to i pljacku. A posle ce da obuce kontrolore naprave ili povezu informacioni sistem a za ceneve - videcemo. Kao da prave kucu ovim redom: Prvo krecimo, potom postavljamo parket i plocice, zatim uvodimo struju. A temelje i krov - ma to na kraju kada zavrsimo sa sminkom.

1972 Zemun

pre 2 godine

Od 2012. kad su ovi došli na vlast, prvo mesto po šuntavilu je sve vezano za saobraćaj ..... tablice, razni bahati, besmisleni i paradoksalni propisi, budalaštine svakojakih vrsta i maltretiranje naroda uz sveprisutni predumišljaj otimanja novca.
I mi to sve gledamo i češemo se tamo gde nas ne svrbi.
E, ovog puta neću sedeti kod kuće na dan izbora.... a za prošli put se najiskrenije izvinjavam.

p.s. retko kad pišem komentar i molim da mi se isti pusti

Ickoslav

pre 2 godine

Lopovi. Treba vas kazniti. Svi na bicikle 1 godinu pa da vidis kako ce sve da. ide lagano. A cene nikada nece pasti. Pa mi smo u Srbiji.

tttyyy

pre 2 godine

Ovi koriste cuvenu taktiku: "za dve godine ima da bude milina". Pokusavaju da iskontrolisu nezadovoljstvo na taj nacin, a sta ce stvarno biti, videce se. Najpre, pojskupljenje je sumanuto, pa i da ga malo ublaze, opet ce biti zlo. Pa, mi smo placali tehnicki po 1.000 dinara do skoro, pa su pre koju godinu povecali na suludih 4.500, a onda i na sumanutih 7.000. I sta ce sada, da nadju sredinu izmedju suludog i sumanutog!? Ja vozim isti auto dosta dugo, i on sto je stariji ima skuplju registraciju, umesto obrnuto. Prvo su nam uvalili 70% poskupljenje osiguranja, kao zbog poplava 2014, i to nikada nije revidirano. Ne bi me cudilo ni da posle izbora kazu kako se cena osiguranja nije menjala 7-8 godina, i da se sada mora podici zbog inflacije. I onda kazu glasaj da popravis. Pa opozicija se ni ne oglasava ni po jednom od ovih pitanja. Em sto su operisani od problema obicnog stanovnistva, em sto i oni planiraju da idu uz nogu istim interesnim grupama, pogotovo po pitanju osiguranja. Zalosno je sto je narod toliko neorganizovan da na ocigledno visedecenijsko zavrtanje usiju nema nikoga da reaguje. I to ne da reaguje po jednom pitanju, nego kada ovakve stvari urade, treba da se reaguje za sve povezane (akcize na gorivo, osiguranje i tehnicki u paketu), a ne da se stalno igra u minusu. Kada planiraju novo zavrtanje usiju, moraju se plasiti pobune i za staro, inace mogu da se igraju "ako prodje, prodje" od danas do kraja vremena.

qq

pre 2 godine

znaci:
-nisu obuceni pregledaci
-cena nije jasno odredjena
-kriterijumi nisu definisani
-po sred turisticke sezone to radite kada ljudi zele da voze na odmor

-nista nije regulisano i sve ste prebacili na vlasnike vozila. cak izmisljate i nivo freona u klimi.


DOKLE OVO?????

Kosta

pre 2 godine

Ja definitivno izlazim na izbore i dajem glas za smenu ovih lopova. Auto mi je ispravan, iako stariji.Sedeo sam u "čekaonici" kada sam čuo ludačko turiranje.Izađem napolje i vidim podignutu haubu i neke sonde prikačene , jedna u meraču za ulje...i turaža preko 3500 po zvuku ( dizel ) .Mere braća gasove a nisu znali gde mi je OBD pa ga raskupusali.Doteraš zdrav auto da ga budale rasture, bez odgovornosti. I oni su u dilu sa državom čim su podihli cene 50%.

Dragan

pre 2 godine

Na sledećim izborima olovku u ruke i glasajte za one koji izjave da će vratiti cene tehničkog na 2000 dinara i doneti normalne zakone i pravilnika o registraciji. Ne treba vozilo pregledati 45minuta, neispravna klima ili podizač ne mogu biti razlog za odbijanje registracije. Zna se šta treba kontrolisati: upravljački mehanizam, kočnice i izduvne gasove. Ostalo su gluposti. Ako vam se ovo svidja i ništa ne bi menjali, onda na dan izbora na pivo ili na pecanje.

Neko raste, neko trpi

pre 2 godine

Sve će sad da obećaju, a od aprila sledeće godine kreće šišanje ovaca. Sad vas malo puštaju, sledeće godine mora sve da se nadoknadi, a u toj nadoknadi ima i da prebace normu, pa rast biti i 20%.

Ivan

pre 2 godine

Ajde '' slegnite'' se više, genijalci... Tržište, kaže. Ovde tržište ne diktira ništa već neki priučeni moljac u kancelariji, lupetanjem do plafona.